|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Śniadanie :kaszka na wodzie (jaglana hippa , manna, ryżowa kukurydziana Topfer) z dowolnym owocem, Obiad: słoiczek(jeden malutki na dwa dni ![]() ![]() Podwieczorek: jabłko, gruszka, brzoskwinia, morela, winogrono lub owocowy mus z jogurtem bobovity lub jogurtową chwilę Hippa Kolacja : kleik/kaszka na wodzie z owocem Przekąski do łapki chrupki kukurydziane, wafelki ryżowe Hipp, chleb lub bułkę pomemla, banan w kawałku i cyc, cyc cyc.... Lada moment chcę podać mu jajecznicę na parze ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- My też chodzimy na basem od połowy sierpnia Mały ZACHWYCONY!!!! ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
A ile tej kaszki rano wam jedzą? Ja się muszę pochwalić bo Madzia dziś ładnie zhadla z tego smoczka treningowego 40 ml, więc mam nadzieję ze go polubi. Bo ona dalej nie chce butelki tylko różnica jest taka ze nie płacze A bawi się smiczkiem to np czasem coś się wody napisał w podróży Rudziutka lepiej chyba dbać zwykły jogurt naturalny i np dodać owoce niż te danonki Amb wiesz u mnie podobnie jak u Ciebie z wagą. Ja bardzo chciałam żeby mi coś kg zostali po ciąży, bo przed wazylam 45 a w ciazy spadło jeszcze w 4 miesiącu. Teraz ostatnio wazylam 50 Ale wszyscy ciągle mi powtarzają ze dalej schudłam, ale co poradzić człowiek nie do je A stresów mam co nie miara. Probowalas jakąś dietę stosować żeby przytyć? Dobrze się odzywiasz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4622 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Renata -ja daje ok 100 ml wody + kaszki tyle aby była gęsta + solidna łyżka owoców. Taki posiłek podaje łyżeczką. Mój synek od smoczka ma odruch wmiotny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4623 |
Raczkowanie
|
Haha pochwalilam wczoraj dziś już nie chciała pić. Chyba wrócimy do łyżeczki
Karinek to moja to samo smoczek ble tylko cyc. Próbowałam swojej z kubeczka dawać pić to nie chciała na szczęście z powrotem je łyżeczką. Zastanawiam się nad tym kubkiem doidy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4624 |
Zadomowienie
|
Dzięki za dokładne rozpiski jedzonka, u nas podobnie tylko kaszki rano nie dajemy. Co do picia z butelki, też synek nie chce pić. Uznaje jedynie picie/ jedzenie łyżeczką. Jak skończę karmić piersią to nie wiem ja ja mu mm podam (będziemy chyba cały dzień wisieć na łyżeczce)
Jeszcze jedno mam pytanko, czy wasze dzieci w wózku leżą czy są juz na pół leżąco bo mój dziad rwie się do siadania i za cholerę nie uleży. Nie wiem już co z nim robić i czy można go już w takiej pozycji bardziej siedzącej wozić (oczywiście nie mówię tu o kącie 90 st)
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=re_nata;65863121]
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4626 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Macie jakies fajne zabawki, ktore na dluzej zajmuja maluchy? My mamy chodzik pchacz z vtecha, ktory potrafi ja na dobra chwile pochlonac zwlaszcza teraz kiedy juz umie sie podciagnac ale szukam jeszcze czegos fajnego ![]() Wysłane z mojego GT-I9195I przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4627 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Zabawki : gąsienica ślimak i żółw fisher price, pianinko grająco-świecące lubi jak mu gra hałasuje i miga ... a na spacer teraz idealna jest żyrafka sophie - wyrzynają mu się górne jedynki!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=amb86;65883806] Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=figa84;65898941]Zawsze możesz podać z kubka lub bidonu. A jak nie macie alergii i będziesz karmić do roku to możesz podawać już mleko krowie
![]() Cytat:
Tak, karmię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4630 | |
Mamusia Luty 2016
|
My mamy doidy i Hania lubi z niego pic, tyle, ze wypija 20% a reszta jej sie wylewa
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
My mamy pchacz ze smiki do którego było dołączone wpinane pianinko co gra i swieci i u nas to jest największy hit. Choć cały chodzik jest super. To najlepszy u nas zakup poki co. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Ja nic nie przybralam póki karmiłam :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4633 |
Raczkowanie
|
A możesz podrzucić link do tego kubka babyono
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4634 |
Mamusia Luty 2016
|
http://www.babyono.com/kubek-z-chowana-slomka-maly.html Za pierwszym razem dałam Hani wody z niego tam z czapy to potraktowała jak zabawkę. Gryzła bawiła sie. Za drugim dałam jej po posiłku, zawsze jej proponuje wodę po posiłku wiec pewnie przez to zczaila o co chodzi i zaczęła ciągnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4635 |
Raczkowanie
|
Ale tutaj cisza..
Wątek wybiera chyba. Mam problem Madzia już 3 dzień nie robi kupki wcześniej były codziennie i nie wiem co robić, brzuszek chyba ja nie boli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4636 |
Raczkowanie
|
Do 7 dni dzieci przy rozszerzaniu diety moga nie robic, dopiero pózniej trzeba reagować
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4637 |
Raczkowanie
|
witam
![]()
![]() |
#4638 |
Raczkowanie
|
U mnie tez temat butów na tapecie. Narazie ubieramy skarpety i na to drugie grube skarpety. Na zimę napewno trzeba bedzie w jakieś sie zaopatrzyć, ale zostawiam to na ostatnia chwile bo jak zacznie chodzić to trzeba bedzie juz jakieś porządne kupic
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4639 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My też póki co zakładamy grube skarpetki i kupiłam jej jeszcze takie bamboszki z miękką podeszwa zawiazywane żeby nie ściągają sobie Ale jeszcze jej nie ubieralam. A chodźcie teraz z dzieciaczkami na spacery, u nas ostatnio ciągle padało ale dZiś już nie padało A temp 5 stopni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4640 |
Raczkowanie
|
Hej,
Melduje że w końcu mamy zabka. Ostatnie dni to byla katastrofa. Płacz i zasypianie dopiero ok 2 w nocy. Budzenie się z płaczem, ale w końcu jest. Przebił się ![]() Co do butów. To.my zakładamy adidaski takie niechodki z gumką. Na spacerze dziś bylismy bo w końcu przestało padać. Było 7 stopni. Ale my nie spacerujemy tylko jak pada. Ciepło się U braliśmy. Przykrylam synka kocykiem i było ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
maleństwo Edytowane przez SzczesliwaNarzeczona Czas edycji: 2016-10-11 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4641 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Gratuluje ząbka❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Grube skarpety i koc. Mam tez jakieś niechodki z Aliexpress takie w miarę ciepłe do skarpet ale wlasnie nie ma gwarancji ze nie zgubi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas z zabawek powodzeniem się cieszy garnuszek na klocuszek, szczeniaczek uczniaczek oraz Zuzia dostała domek z little tikes i to był bardzo trafiony prezent ![]() Na spacery ubieramy grube skarpety. Mama ma uszyć Zuzi paputki. My spacerowałyśmy nawet w deszcz. Tylko Zuzia musiała spać, bo moje dziecko niestety niewózkowe 😢 a mama po prostu mokła ;-) Faktycznie cicho tutaj ostatnio ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4643 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedzi czyli skarpety i koc jak na razie rządzą
![]() ![]()
![]() |
#4644 |
Raczkowanie
|
Dziekujemy za gratulacje
![]() Esor a jak samopoczucie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4645 | |
Raczkowanie
|
Witam się i ja ...bardzo za Wami tęskniłam dobrze, że wątek znowu ożył
![]() Cytat:
My już mamy wszystkie 4 jedynki - wyrzynają się bez jakiś szczególnych dolegliwości Esor dziękuję za podpowiedź odnośnie kubka z rurką.Kupiłam nalałam wodę podałam a ten zaczął pić tak jakby to robił całe życie ... GENIUSZ... i co więcej jak wielokrotnie już pisałam, mój synio ma odruch wymiotny jak tylko poczuje smoczek więc postanowiłam wypróbować ten kubek z rurką do mm i BINGOOOO mały zaczął pić mleko przez rurkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś moje dziecko pobili rekord pobudek w nocy co 30-45 minut, teraZ chyba odsypia bo już prawie 2 godzinki śpi. A ja jestem tak wykończona, sił mi brak cierpliwość się kończy, cień człowieka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4647 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Raczkowanie
|
Mój w nocy budzi się raz, ale na noc tak normalnie zasypia koło północy.
Ale za to w dzień ma tylko drzemki pół godzinne i w domu robię wszystko na wyścigi. Jak usnie to aż nie wiem za co się zabrać najpierw Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Fajnie karinek że udało się że slomka. Zawsze krok do przodu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4649 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja ma 2 dezemki w ciągu dnia takie koło godzinki półtora dziś dłużej trochę spala. Ja w tym czasie lecę do sklepu i sprzątam tak po cichu bo np naczyń nie myje bo się obudzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4650 |
Raczkowanie
|
u nas ciągle nie ma ani jednego ząbka.... na dziąśle jest taka krecha - wgłębienie ale zębów jak nie było tak nie ma
odnośnie przesypiania całej nocy to trafił mi się jakiś wyjątkowy (dla mnie na +) egzemplarz. prawie od początku przesypia noce tzn pierwsze tyg budziłam ją na jedzenie teraz śpi od 20-21 do 6 ![]() kubek z rurką brzmi ciekawie może pomoże nam w piciu
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.