Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-29, 22:21   #4621
re_nata
Raczkowanie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez Paumyd Pokaż wiadomość
Moj sobie juz fajnie radzi z większymi kawałkami, początkowo sie zdążały zakrztuszenia ale szybko odkaszlnął i poszło ładnie je bułkę, chlebek, chrupki kukurydziane, wafelki ryżowe ( takie z hipp-a) z miękkimi owocami typu banan, winogrona, melon, mango i bardzo dojrzałe jabłko tez sobie radzi. No ale moj z tych co to papki mu nie przechodzą

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
My chodzimy już od miesiąca na basen, jest radość

[QUOTE=Karinek1973;6584252 6]Zdecydowanie za SZYBKO.. przeczytaj skład tego cuda!!!!

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Śniadanie :kaszka na wodzie (jaglana hippa , manna, ryżowa kukurydziana Topfer) z dowolnym owocem,
Obiad: słoiczek(jeden malutki na dwa dni) po 4-5 mscu -papka milion razy przetarta !!!!!Mojego obiadku nie chce jeść Sorry ziemniaki z naszego obiadu wcina
Podwieczorek: jabłko, gruszka, brzoskwinia, morela, winogrono lub owocowy mus z jogurtem bobovity lub jogurtową chwilę Hippa
Kolacja : kleik/kaszka na wodzie z owocem
Przekąski do łapki chrupki kukurydziane, wafelki ryżowe Hipp, chleb lub bułkę pomemla, banan w kawałku
i cyc, cyc cyc....
Lada moment chcę podać mu jajecznicę na parze

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

My też chodzimy na basem od połowy sierpnia Mały ZACHWYCONY!!!!

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Właśnie mój synalek pierwszy raz otworzył szufladę w kuchni, stanął, wyjął sobie torebkę ryżu i stał trzymając sie jej Załącznik 6664651

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUO

Super stoi!!! Brawo dla synka
Mój synek przy Twoim to dzidziuś malutki . Siedzi chwilkę( jak go się posadzi ) a gdzie tu stać... Mój pełza jak szalony Na brzuszku dotrze wszędzie ...Śmieje się, że mamy froterkę Trochę się boje, że się przeziębi leżąc na tych zimnych kaflach...więc go co chwilę przekładam a to na dywan a to do kojca....a on ucieka

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Wysyłam do Ciebie kurierem moje nadprogramowe kilogramy Co prawda od porodu zrzuciłam 20 kg ale jeszcze chciałabym tak 3-5 kg
Ale wasze dzieciaki juz dużo jedzą.... My w porównaniu do was to mało rzecZy mamy wprowadzone.
A ile tej kaszki rano wam jedzą?
Ja się muszę pochwalić bo Madzia dziś ładnie zhadla z tego smoczka treningowego 40 ml, więc mam nadzieję ze go polubi. Bo ona dalej nie chce butelki tylko różnica jest taka ze nie płacze A bawi się smiczkiem to np czasem coś się wody napisał w podróży

Rudziutka lepiej chyba dbać zwykły jogurt naturalny i np dodać owoce niż te danonki

Amb wiesz u mnie podobnie jak u Ciebie z wagą. Ja bardzo chciałam żeby mi coś kg zostali po ciąży, bo przed wazylam 45 a w ciazy spadło jeszcze w 4 miesiącu. Teraz ostatnio wazylam 50 Ale wszyscy ciągle mi powtarzają ze dalej schudłam, ale co poradzić człowiek nie do je A stresów mam co nie miara. Probowalas jakąś dietę stosować żeby przytyć? Dobrze się odzywiasz

re_nata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 11:11   #4622
Karinek1973
Raczkowanie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Renata -ja daje ok 100 ml wody + kaszki tyle aby była gęsta + solidna łyżka owoców. Taki posiłek podaje łyżeczką. Mój synek od smoczka ma odruch wmiotny Z piciem u nas też tragedia Najchętniej mały napije się bezpośrednio z kubeczka czy filiżanki ale i tak niewiele ( ok 20-30ml) i nie ma znaczenia czy woda czy słodki sok - natomiast mm pluje . On akceptuje tylko pierś !!!
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 11:34   #4623
re_nata
Raczkowanie

Haha pochwalilam wczoraj dziś już nie chciała pić. Chyba wrócimy do łyżeczki
Karinek to moja to samo smoczek ble tylko cyc. Próbowałam swojej z kubeczka dawać pić to nie chciała na szczęście z powrotem je łyżeczką. Zastanawiam się nad tym kubkiem doidy

Stary 2016-09-30, 11:52   #4624
tygryszek
Zadomowienie

Dzięki za dokładne rozpiski jedzonka, u nas podobnie tylko kaszki rano nie dajemy. Co do picia z butelki, też synek nie chce pić. Uznaje jedynie picie/ jedzenie łyżeczką. Jak skończę karmić piersią to nie wiem ja ja mu mm podam (będziemy chyba cały dzień wisieć na łyżeczce)

Jeszcze jedno mam pytanko, czy wasze dzieci w wózku leżą czy są juz na pół leżąco bo mój dziad rwie się do siadania i za cholerę nie uleży. Nie wiem już co z nim robić i czy można go już w takiej pozycji bardziej siedzącej wozić (oczywiście nie mówię tu o kącie 90 st)

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 14:22   #4625
amb86
Zakorzenienie

[QUOTE=re_nata;65863121]
Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie za SZYBKO.. przeczytaj skład tego cuda!!!!

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Śniadanie :kaszka na wodzie (jaglana hippa , manna, ryżowa kukurydziana Topfer) z dowolnym owocem,
Obiad: słoiczek(jeden malutki na dwa dni) po 4-5 mscu -papka milion razy przetarta !!!!!Mojego obiadku nie chce jeść Sorry ziemniaki z naszego obiadu wcina
Podwieczorek: jabłko, gruszka, brzoskwinia, morela, winogrono lub owocowy mus z jogurtem bobovity lub jogurtową chwilę Hippa
Kolacja : kleik/kaszka na wodzie z owocem
Przekąski do łapki chrupki kukurydziane, wafelki ryżowe Hipp, chleb lub bułkę pomemla, banan w kawałku
i cyc, cyc cyc....
Lada moment chcę podać mu jajecznicę na parze

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

My też chodzimy na basem od połowy sierpnia Mały ZACHWYCONY!!!!

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Ale wasze dzieciaki juz dużo jedzą.... My w porównaniu do was to mało rzecZy mamy wprowadzone.
A ile tej kaszki rano wam jedzą?
Ja się muszę pochwalić bo Madzia dziś ładnie zhadla z tego smoczka treningowego 40 ml, więc mam nadzieję ze go polubi. Bo ona dalej nie chce butelki tylko różnica jest taka ze nie płacze A bawi się smiczkiem to np czasem coś się wody napisał w podróży

Rudziutka lepiej chyba dbać zwykły jogurt naturalny i np dodać owoce niż te danonki

Amb wiesz u mnie podobnie jak u Ciebie z wagą. Ja bardzo chciałam żeby mi coś kg zostali po ciąży, bo przed wazylam 45 a w ciazy spadło jeszcze w 4 miesiącu. Teraz ostatnio wazylam 50 Ale wszyscy ciągle mi powtarzają ze dalej schudłam, ale co poradzić człowiek nie do je A stresów mam co nie miara. Probowalas jakąś dietę stosować żeby przytyć? Dobrze się odzywiasz

Staram się jesc duzo makaronow, kasz, bialego piczywa (choc nie lubie). Jem 5 razy dziennie, pozwalam sobie na przekaski w ciagu dnia...I ciagle 42 kg :/ tragedia...

amb86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 17:55   #4626
zolii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
Dzięki za dokładne rozpiski jedzonka, u nas podobnie tylko kaszki rano nie dajemy. Co do picia z butelki, też synek nie chce pić. Uznaje jedynie picie/ jedzenie łyżeczką. Jak skończę karmić piersią to nie wiem ja ja mu mm podam (będziemy chyba cały dzień wisieć na łyżeczce)

Jeszcze jedno mam pytanko, czy wasze dzieci w wózku leżą czy są juz na pół leżąco bo mój dziad rwie się do siadania i za cholerę nie uleży. Nie wiem już co z nim robić i czy można go już w takiej pozycji bardziej siedzącej wozić (oczywiście nie mówię tu o kącie 90 st)
My juz w spacerowce na siedzaco, ale ten etap kiedy Jula juz bardzo chciala ale jeszcze jej nie wychodzilo siedzenie przejezdzilismy z fotelikiem. Bo w gondoli robila juz takie akrobacje ze trudno ja bylo opanowac.

Macie jakies fajne zabawki, ktore na dluzej zajmuja maluchy?
My mamy chodzik pchacz z vtecha, ktory potrafi ja na dobra chwile pochlonac zwlaszcza teraz kiedy juz umie sie podciagnac ale szukam jeszcze czegos fajnego

Wysłane z mojego GT-I9195I przy użyciu Tapatalka
zolii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 20:40   #4627
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Haha pochwalilam wczoraj dziś już nie chciała pić. Chyba wrócimy do łyżeczki
Karinek to moja to samo smoczek ble tylko cyc. Próbowałam swojej z kubeczka dawać pić to nie chciała na szczęście z powrotem je łyżeczką. Zastanawiam się nad tym kubkiem doidy

My nie mamy ...Trzy lata temu na wątku to był hit Mamy były nim zachwycone

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez zolii Pokaż wiadomość
My juz w spacerowce na siedzaco, ale ten etap kiedy Jula juz bardzo chciala ale jeszcze jej nie wychodzilo siedzenie przejezdzilismy z fotelikiem. Bo w gondoli robila juz takie akrobacje ze trudno ja bylo opanowac.

My mamy chodzik pchacz z vtecha, ktory potrafi ja na dobra chwile pochlonac zwlaszcza teraz kiedy juz umie sie podciagnac ale szukam jeszcze czegos fajnego

Wysłane z mojego GT-I9195I przy użyciu Tapatalka
My mamyw spacerówce podniesione oparcie na pierwszy stopień czyli ok 25-30 stopni

Zabawki : gąsienica ślimak i żółw fisher price, pianinko grająco-świecące lubi jak mu gra hałasuje i miga ... a na spacer teraz idealna jest żyrafka sophie - wyrzynają mu się górne jedynki!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-30, 23:40   #4628
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość

Zawsze możesz podać z kubka lub bidonu. A jak nie macie alergii i będziesz karmić do roku to możesz podawać już mleko krowie
[QUOTE=amb86;65883806]
Cytat:
Staram się jesc duzo makaronow, kasz, bialego piczywa (choc nie lubie). Jem 5 razy dziennie, pozwalam sobie na przekaski w ciagu dnia...I ciagle 42 kg :/ tragedia...

Hmm... karmisz piersią? Morfologię i hormony tarczycy badałas? Jakiś mądry lekarz by się przydał.

figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-01, 08:56   #4629
amb86
Zakorzenienie

[QUOTE=figa84;65898941]Zawsze możesz podać z kubka lub bidonu. A jak nie macie alergii i będziesz karmić do roku to możesz podawać już mleko krowie
Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Hmm... karmisz piersią? Morfologię i hormony tarczycy badałas? Jakiś mądry lekarz by się przydał.

Tak, jestem pod opieką endokrynologa od dziecka, wyniki super, morfo też. Idę na wizytę za tydzień, może coś mi doradzi...

Tak, karmię

Stary 2016-10-01, 09:43   #4630
esor
Mamusia Luty 2016

My mamy doidy i Hania lubi z niego pic, tyle, ze wypija 20% a reszta jej sie wylewa Za to kilka dni temu przyszedł do nas kubek z chowana słomka z babyono i jest hit

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez zolii Pokaż wiadomość

My mamy pchacz ze smiki do którego było dołączone wpinane pianinko co gra i swieci i u nas to jest największy hit. Choć cały chodzik jest super. To najlepszy u nas zakup poki co.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-01, 12:31   #4631
figa84
Zakorzenienie

Ja nic nie przybralam póki karmiłam :/

figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-01, 15:33   #4632
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja nic nie przybralam póki karmiłam :/

Pewnie u mnie będzie tak samo... A chcę karmić ponad rok, zobaczymy jak to będzie

Stary 2016-10-01, 19:58   #4633
Karinek1973
Raczkowanie

A możesz podrzucić link do tego kubka babyono
Stary 2016-10-01, 20:27   #4634
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
A możesz podrzucić link do tego kubka babyono

http://www.babyono.com/kubek-z-chowana-slomka-maly.html

Za pierwszym razem dałam Hani wody z niego tam z czapy to potraktowała jak zabawkę. Gryzła bawiła sie. Za drugim dałam jej po posiłku, zawsze jej proponuje wodę po posiłku wiec pewnie przez to zczaila o co chodzi i zaczęła ciągnąć

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-10-11, 13:20   #4635
re_nata
Raczkowanie

Ale tutaj cisza..
Wątek wybiera chyba.
Mam problem Madzia już 3 dzień nie robi kupki wcześniej były codziennie i nie wiem co robić, brzuszek chyba ja nie boli

Stary 2016-10-11, 13:31   #4636
Paumyd
Raczkowanie

Do 7 dni dzieci przy rozszerzaniu diety moga nie robic, dopiero pózniej trzeba reagować a jak ją brzuszek nie boli to nie masz sie co martwić

Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-11, 15:57   #4637
iza0001
Raczkowanie

witam jakie obuwie zakładacie waszym dzieciaczkom? Chciałabym kupić jakieś buty dla mojej lutowej córeczki, tak do wózka jak wychodzę z nią na spacer. tyle tylko że u nas buty - takie wciągane po 30 sek lądują na ziemi.... polecacie coś?

https://www.instagram.com/ilovebeautii/

iza0001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-11, 16:00   #4638
Paumyd
Raczkowanie

U mnie tez temat butów na tapecie. Narazie ubieramy skarpety i na to drugie grube skarpety. Na zimę napewno trzeba bedzie w jakieś sie zaopatrzyć, ale zostawiam to na ostatnia chwile bo jak zacznie chodzić to trzeba bedzie juz jakieś porządne kupic narazie póki ni chodzi chyba skłaniam sie do steppersów

Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-11, 17:02   #4639
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Do 7 dni dzieci przy rozszerzaniu diety moga nie robic, dopiero pózniej trzeba reagować a jak ją brzuszek nie boli to nie masz sie co martwić

Zrobiła malutka u nas właśnie przed rozszerzeniem robiła co 3-4 dni Ale od czasu rozszerzania robiła codZiennie.
My też póki co zakładamy grube skarpetki i kupiłam jej jeszcze takie bamboszki z miękką podeszwa zawiazywane żeby nie ściągają sobie Ale jeszcze jej nie ubieralam.
A chodźcie teraz z dzieciaczkami na spacery, u nas ostatnio ciągle padało ale dZiś już nie padało A temp 5 stopni

Stary 2016-10-11, 17:16   #4640
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Hej,
Melduje że w końcu mamy zabka. Ostatnie dni to byla katastrofa. Płacz i zasypianie dopiero ok 2 w nocy. Budzenie się z płaczem, ale w końcu jest. Przebił się
Co do butów. To.my zakładamy adidaski takie niechodki z gumką.
Na spacerze dziś bylismy bo w końcu przestało padać. Było 7 stopni. Ale my nie spacerujemy tylko jak pada. Ciepło się U braliśmy. Przykrylam synka kocykiem i było ok

Edytowane przez SzczesliwaNarzeczona
Czas edycji: 2016-10-11 o 17:18
SzczesliwaNarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-11, 17:43   #4641
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
Hej,
Melduje że w końcu mamy zabka. Ostatnie dni to byla katastrofa. Płacz i zasypianie dopiero ok 2 w nocy. Budzenie się z płaczem, ale w końcu jest. Przebił się
Na spacerze dziś bylismy bo w końcu przestało padać. Było 7 stopni. Ale my nie spacerujemy tylko jak pada. Ciepło się U braliśmy. Przykrylam synka kocykiem i było ok

Gratuluje ząbka❤️

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez iza0001 Pokaż wiadomość
witam jakie obuwie zakładacie waszym dzieciaczkom? Chciałabym kupić jakieś buty dla mojej lutowej córeczki, tak do wózka jak wychodzę z nią na spacer. tyle tylko że u nas buty - takie wciągane po 30 sek lądują na ziemi.... polecacie coś?

Grube skarpety i koc. Mam tez jakieś niechodki z Aliexpress takie w miarę ciepłe do skarpet ale wlasnie nie ma gwarancji ze nie zgubi

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-10-11, 18:14   #4642
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Hej,

Gratuluję ząbka, u nas wyszły 2 dolne jedynki w odstępie dosłownie jednego tygodnia, a Zuzia nadal cierpi, bo chyba idą kolejne ząbki 😢

U nas z zabawek powodzeniem się cieszy garnuszek na klocuszek, szczeniaczek uczniaczek oraz Zuzia dostała domek z little tikes i to był bardzo trafiony prezent a poza tym sznurowadlo i pralka 😂

Na spacery ubieramy grube skarpety. Mama ma uszyć Zuzi paputki.
My spacerowałyśmy nawet w deszcz. Tylko Zuzia musiała spać, bo moje dziecko niestety niewózkowe 😢 a mama po prostu mokła ;-)

Faktycznie cicho tutaj ostatnio ;-)

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-12, 07:15   #4643
iza0001
Raczkowanie

dzięki za odpowiedzi czyli skarpety i koc jak na razie rządzą u mnie tak samo. zakupiłam kombinezon z materiałowymi oddzielnymi butami to na zimę/ chłodniejszą jesień może się sprawdzi

Stary 2016-10-12, 08:42   #4644
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Dziekujemy za gratulacje wczoraj znowu był placz bo druga jedynka się przebija. Teraz wszystkie zeby wyjdą.

Esor a jak samopoczucie?

Stary 2016-10-12, 10:42   #4645
Karinek1973
Raczkowanie

Witam się i ja ...bardzo za Wami tęskniłam dobrze, że wątek znowu ożył

Cytat:
Dziekujemy za gratulacje wczoraj znowu był placz bo druga jedynka się przebija. Teraz wszystkie zeby wyjdą.

Esor a jak samopoczucie?

GRATULUJE ząbków i współczuje cierpień
My już mamy wszystkie 4 jedynki - wyrzynają się bez jakiś szczególnych dolegliwości

Esor dziękuję za podpowiedź odnośnie kubka z rurką.Kupiłam nalałam wodę podałam a ten zaczął pić tak jakby to robił całe życie ... GENIUSZ... i co więcej jak wielokrotnie już pisałam, mój synio ma odruch wymiotny jak tylko poczuje smoczek więc postanowiłam wypróbować ten kubek z rurką do mm i BINGOOOO mały zaczął pić mleko przez rurkę Nie oznacza to , że zrezygnował z piersi nadal pierś jest numero uno ale zaczął poznawać nowe smaki np wodę, herbatkę czy soki a tak to nie chciał pić nic innego prócz piersi
Stary 2016-10-12, 10:52   #4646
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Gratuluję ząbka, u nas wyszły 2 dolne jedynki w odstępie dosłownie jednego tygodnia, a Zuzia nadal cierpi, bo chyba idą kolejne ząbki 😢

U nas z zabawek powodzeniem się cieszy garnuszek na klocuszek, szczeniaczek uczniaczek oraz Zuzia dostała domek z little tikes i to był bardzo trafiony prezent a poza tym sznurowadlo i pralka 😂

Na spacery ubieramy grube skarpety. Mama ma uszyć Zuzi paputki.
My spacerowałyśmy nawet w deszcz. Tylko Zuzia musiała spać, bo moje dziecko niestety niewózkowe 😢 a mama po prostu mokła ;-)

Faktycznie cicho tutaj ostatnio ;-)

My też mamy już dwie dolne jedynki i to w odstępie kilku dni wyszły Ale zniosła to w miarę dobrze ze 2-3 razy tylko żelem posmarowałam, a teraz dolej się słoni i wsZystko pcha do buzi pewnie kolejne idą.
Dziś moje dziecko pobili rekord pobudek w nocy co 30-45 minut, teraZ chyba odsypia bo już prawie 2 godzinki śpi. A ja jestem tak wykończona, sił mi brak cierpliwość się kończy, cień człowieka

Stary 2016-10-12, 11:08   #4647
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
My też mamy już dwie dolne jedynki i to w odstępie kilku dni wyszły Ale zniosła to w miarę dobrze ze 2-3 razy tylko żelem posmarowałam, a teraz dolej się słoni i wsZystko pcha do buzi pewnie kolejne idą.
Dziś moje dziecko pobili rekord pobudek w nocy co 30-45 minut, teraZ chyba odsypia bo już prawie 2 godzinki śpi. A ja jestem tak wykończona, sił mi brak cierpliwość się kończy, cień człowieka

Jak ja Ciebie rozumiem ... mój mały też budzi się w nocy miliony raz . Zazdroszczę dzieci, które przesypiają całą noc albo budzą się raz czy dwa razy . Ja od ponad ośmiu miesięcy nie przespałam ciągiem dłużej niż 3 godz MASAKRA Chciała bym już go odstawić od piersi ale jest to zrobić - bez jęków stęków i płaczu???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-12, 12:02   #4648
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Mój w nocy budzi się raz, ale na noc tak normalnie zasypia koło północy.
Ale za to w dzień ma tylko drzemki pół godzinne i w domu robię wszystko na wyścigi. Jak usnie to aż nie wiem za co się zabrać najpierw

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Fajnie karinek że udało się że slomka. Zawsze krok do przodu

Stary 2016-10-12, 12:08   #4649
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Mój w nocy budzi się raz, ale na noc tak normalnie zasypia koło północy.
Ale za to w dzień ma tylko drzemki pół godzinne i w domu robię wszystko na wyścigi. Jak usnie to aż nie wiem za co się zabrać najpierw

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Fajnie karinek że udało się że slomka. Zawsze krok do przodu

A o której ci wstaje? Nie wyobrażam sobie żeby tak późno madzia chodziła spac. Bo my o 22-23 juz śpimy. Mąż rano wcześnie wstaje do pracy to wyspać się musi.
Moja ma 2 dezemki w ciągu dnia takie koło godzinki półtora dziś dłużej trochę spala. Ja w tym czasie lecę do sklepu i sprzątam tak po cichu bo np naczyń nie myje bo się obudzi.

Stary 2016-10-12, 12:34   #4650
iza0001
Raczkowanie

u nas ciągle nie ma ani jednego ząbka.... na dziąśle jest taka krecha - wgłębienie ale zębów jak nie było tak nie ma
odnośnie przesypiania całej nocy to trafił mi się jakiś wyjątkowy (dla mnie na +) egzemplarz. prawie od początku przesypia noce tzn pierwsze tyg budziłam ją na jedzenie teraz śpi od 20-21 do 6 chociaż zawsze może się coś zmienić.
kubek z rurką brzmi ciekawie może pomoże nam w piciu

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości