|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4623 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie sąsiedzi polecali szkole rodzenia do której poszłam i wlasnie Polozna która prowadzi na Srodowiskowa ze jest super. I wybrałam ja. Mówili, ze jest i wydaje sie naprawdę spoko ale jak wyjdzie w praniu zobaczymy... Cytat:
03.08 i zaciskam nogi do tego czasu!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#4624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sie przyssałam, ze wypilam pol kartonu mleka pomoglo na moja zgage i bylo taaaakie pyszne szkoda, ze normalnie mam nietolerancje mleka i przed ciaza powodowało u mnie bóle brzucha. Korzystam póki moge jeszcze po ciazy mysle, ze to moze wrócić
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie da się nic zrobić? w sensie przepłukać porządnie plus jakieś leki/dieta? kiedy masz wizytę? dużo tego białka czy to nie ma znaczenia?nic nie wypisywałam ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- a no tak..przecież Ty byłaś "przed chwilą"..ja zaciskam z Tobą , bo ja mam 01.08.. |
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
ooooo jaaa Cię nie mogę
![]() Piernik jesteś moim kulinarnym natchnieniem! ![]() Cytat:
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4629 |
|
Rozeznanie
|
Tija, oby obyło się bez pobytu w szpitalu...
Ja właśnie odebrałam gbs- ujemny.Pielęgniarka powiedziała że mogę rodzić Czyli od weekendu 3xS 😁 |
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
pierniczku wiem, też trochę czytałam, to może nic nie znaczyć ale może i być inaczej, lepiej to sprawdzić....
dzwoniłam do rodziców,znów rozmawiałam z Natalka, usłyszałam 'mama kocham Ciebie'
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe..polecam się
Cytat:
jak ciśnienie masz ok to chyba nie ma mowy o stanie przedrzucawkowym.. przypomnę,że juz mamy weekend
|
|
|
|
|
#4634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Pewnie to nic takiego, ale jednak lampka się zapaliła.
|
|
#4635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo jaki słodziak..pamiętaj,że dla drugiego takiego cudu tam jesteś właśnie.. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
wierzę,że się zapaliła..pij na zdrowie! i może kontroluj ciśnienie w domu,żebyś na wizytę miała,bo może chcieć położyć Cię na oddziale,żeby pomierzyć własnie? |
||
|
|
|
#4636 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak któraś jeszcze chce to tez przepuszczę ![]() U nas jeszcze cała masa rzeczy do ogarnięcia a TŻ ciagle sie wydaje, ze ma dużo czasu ![]() Cytat:
Specjalnie kupiona dla TŻ bo chciał prysznic, kupiłam tez ściągaczkè do wody i go poprosiłam żeby po każdym prysznicu przeciągnął to będzie mniej sprzątania (dosłownie to byłyby 4 ściągnięcia) - to usłyszałam, ze on tego robić ńie będzie i generalnie jak tak to nie będzie używać parawanu.... Jak powiedział rak robi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cięta riposta |
||||
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętam i dlatego się martwię.... chce wiedzieć że z Kasia wszystko dobrze...
Tzet powiedział że zajedzie z Natalka, zejde do nich na dwór... nie wiem tylko jak ja się z nią pozegnam....
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4639 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a może i nawet zniknie to do kolejnego badania.dziewczyny jakie i gdzie kupowałyście otulacze? i jakie są jeszcze inne sklepy podobne do mamissima?
|
|
#4640 |
|
Raczkowanie
|
Zgodnie z zaleceniem mojej gin byłam dziś na 11.40 na KTG.
Oczywiscie Mała miała nas gdzies i sobie spokojnie spała. Położna biedna pyta o której jadłam, ja ze po 8. Oj niedobrze niedobrze..... Dziecko głodne i dlatego śpi.... Cos tam próbowała ruszać moim brzuchem ale bez efektów - śpioch jak spał tak spał W końcu dobra kobieta zlitowała sie i podzieliła własnym zapasem rafaello ![]() No i jak moja mała gwiazda sie rozkręciła tak znowu z badania nici ![]() Nie rusza sie - źle! Rusza - jeszcze gorzej! No nie dogodzisz ![]() Pani doktor w związku z nieprawidłowym zapisem ktg zmuszona była zalecić mi udanie sie na sprawdzenie do szpitala... Powiedziałam, ze szpital odpuszczam i że wpadnę do niej za tydzień bo tez mam umówione ktg ![]() Musze pamietać aby położnej przynieść rafaello
|
|
|
|
#4641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie do końca haha, myślałam o tej innej wersji: spacer, schody... I sex
|
|
|
|
|
#4642 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wagą byłam aż zaskoczona... mam nadzieję, że szybko uda się wrócić do wagi sprzed ciąży i ogólnie figury...Cytat:
z telefonami dobry pomysł, ale u nas by nie przeszło... dziś mi się telefon wyłączył i moja babcia zdążyła już obdzwonić męża (nie odebrał), a następnie mojego tatę... gdy do niej zadzwoniłam to panika, że CO SIĘ U NAS DZIEJE i czy z Malutką wszystko dobrze, bo ona sie tak martwi, bo Malutka mało je i na pewno mam mało pokarmu albo SŁABY. No cyce opadają...Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale życzę Ci, żebyś tak szybko wyszła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
podpaski poporodowe, a podkłady poporodowe to co innego jedne są między nogi, a drugie na łóżko ![]() Aaa miałam Wam pisać, że nasza Gocha dostała od ludzi z pracy tż Szumisia (który nie robi na niej wrażenia ), a wczoraj od rodziców tż i jego siostry z mężem nianię z monitorem oddechu.
|
|
#4643 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pyszna przekąska! ![]() Cytat:
Oby się udało wyjść szybko, trzymam kciuki. Cytat:
Brawo, super. ![]() Cytat:
Ja brałam 3 nospy max, mam nadzieję, że to plus prysznic Ci pomoże. ![]() Cytat:
Dobrze, że już lekarz powiadomiony, oby badanie wyszło ok za drugim razem. I ciśnienie w normie, to uspokajające. ![]() Cytat:
Hurra. Cytat:
Dobrze, że jesteś tam pod opieką. Natalka przesłodko powiedziała. Spotkaliśmy się z mężem z położną, o której Wam wspominałam, poopowiadała nam dużo o szpitalu, np. o wywoływaniu porodu (ogólnie że im mniej stresu tym lepiej idzie i że domowe sposoby przed próbą wywołania na pewno nie zaszkodzą), jak mam sobie załatwić zzo. Polecała mi na start tylko ręczny tani laktator i nakładki na cyce - tych drugich nie mam, nie orientowałam się w temacie. :P Poopowiadała mężowi o jego roli w szpitalu, fajnie, bo to przegapił w SR.Przepisałam się do niej jako do położnej środowiskowej, poleciła też pediatrię w swoim POZ, mówiła że jest dobry lekarz, więc tam zapiszemy dziecko. Bardzo miła pani. |
|||||||
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
oho ..szewc bez...
nie masz od kogo pożyczyć? koleżanka z oddziału? Cytat:
ja kupowałam na allegro, mamisima, fabrykawafelkow.pl, la millou, calydlamamy.pl znam jeszcze takie: http://lullalove.com/pl/sample-page/ http://scandikids.pl/pl/ http://www.bimboland.pl/firm-pol-144...4-Bamboom.html https://mumla.pl/ |
|
|
|
|
#4645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piernik - dziękuję za listę
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu niby ma być samo nazwisko położnej bez kartki. ![]() Szybkowar to spoko prezent. ;D Ja bardzo często używam, jest rosołek w chwilę. ![]() Szumiś i monitor oddechu też - miło ze strony darczyńców.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Co do poloznej srodowiskowej - moja kuzynka byla bardzo zadowolona z tej z przychodni i gdybym nadal mieszkala z rodzicami, to bym tez ta babke wziela
z mojej przychodni nie bralam, nie znalam nikogo od kogo moglabhm opinii zasiegnac a nie chcialam ryzykowac calkiem w ciemno, wiec padlo na babke od sr - tydzien temu nie dotarlam na zajecia a wczoraj bylo chustonoszenie wiec dotarlam reszte spraw mamy ogarnac w domu, przyjedzie do mnie za tydzien-dwa i bedziemy omawiac co musze wiedziec. Cieszy mnie, ze nie bede musiala do niej naginac tylko sama przyjedzie mloda fajna rozgarnieta babka po porodzie wizyt bedzie tyle ile bedzie potrzeba, ustalimy wspolnie, zeby nie za rzadko. No i chuste na wizytach poporodowych poduczy mnie troszke wiazac, bylam jedyna powaznie zainteresowana tematem.Tak jak wczoraj mialam watpliwosci xo to za bole, tak dzisiaj juz mam prawie pewnosc, ze przepowiadacze mnie nawiedzaja W sumie nic dziwnego jakby ktoras mogla opisac tylko troche dokladniej jakie to uczuciw to bylabym wdzieczna, bo ja w zyciu skurczynie mialam i nie wiem czy dobrze interpretuje Koniec drzemki, pora wstac cos zjesc
|
|
|
|
#4650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajne prezenty..może Gosia jeszcze się polubi z szumisiem? ponoć ten szum powinien byc dość głośny, w wishbear którego mam szumienie jest dość ciche.. Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

Przeczuwam szpital.

nie da się nic zrobić? w sensie przepłukać porządnie plus jakieś leki/dieta? kiedy masz wizytę? dużo tego białka czy to nie ma znaczenia?

czerwiec 2015

za 37t0d