|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
http://www.jysk.pl/4/520/325/3614048...614048&gid=325
to szafa http://www.jysk.pl/4/324/3612311/a/p...612311&gid=324 to komoda http://www.jysk.pl/120/496/3649648/a...649648&gid=496 a to regał nie znam się bardzo na drewnie. Pokój jest dosyć malutki, http://ftp.lerotex.nazwa.pl/allegro/...a/DSC_0009.jpg a taki mam kolor wykładziny. Więc jeśli chodzi o te załąćzniki to niewiem, j\klikam niby i tylko pokazuje się ładuję załąćznik proszę czekać. Na szerokość jest jakieś 2 metry, więc taka klitka z tego. I proszę o poradę, chcę taki kolor aby jakoś to ładnie wyglądało. Na początku miałam zapał na czerwony, ale niewiem jak to będziewyglądało z niebieską wykładziną, bo kompletnie się nie znam na kolorach ![]() Edytowane przez mysiunia81 Czas edycji: 2010-06-20 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam meblościankę żadna rewelacja ale na razie na nową mnie nie stać a do tego wszystkiego moje dwa kochane szynszyle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zadomowienie
|
Witam Was, Moje Drogie!
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Być może podsuniecie mi pewne pomysły, a więc: mam malutki pokoik (2m x 4m). Bardzo chciałabym coś w nim zmienić: umeblowanie, kolor ścian etc. Do tej pory znajdowały się w nim "niezbędne" meble, które chcąc- nie chcąc- zagracały cały pokój, mianowicie: łóżko, regał na książki, biurko, a nad nim półka oraz mała komoda na ubrania. Zastanawiałam się również nad tym, jaki kolor ścian optycznie powiększy pomieszczenie. Od razu mówię,że w grę wchodzą tylko farby, gdyż marzy mi się również rysunek drzewa na jednej ze ścian ![]() Może któraś z Was również mieszka w tak malutkim pokoiku? Jeśli tak, chętnie dowiedziałabym się, jak zaaranżowałyście tę przestrzeń. (mile widziane fotografie ![]() Niestety, nie mogę pozbyć się wszystkich mebli, ponieważ np. biurko zawsze jest potrzebne. Jeśli chodzi o łóżko, zastanawiałam się nad narożnikiem. Co o tym sądzicie? Mam nadzieję, że doradzicie mi, co mam zrobić. Pozdrawiam- Dominika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
TU i TAM
|
szukam poduch na podloge badz takich poduszek z ratanu gdzie moge takie cos znaesc?
przeszukalam caly net chyba i nic nie znalazlam ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=rattan
![]() |
#4656 | |
TU i TAM
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, cieszę się że znalazłam taki wątek
![]()
#4659 | |
TU i TAM
|
Cytat:
ciekawe czy znajde w krakowie a jaki stolik to takich puf na ziemie, musi byc niski no ale jaki ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
a co myślicie o ciepłożóltych ścianach takich w stylu dojrzałą gruszka i do tego czerwone dodatki?
#4661 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, ja też mam swoją sprawę. Mam salon połączony z kuchnią, z liliowymi ścianami (b. jasny kolor), meble w kuchni są ciemnofioletowe i kremowe, a kanapę-narożnik mam też fioletową (inny odcień, raczej zimny fioletowoszary) z czarnymi poduszkami z różowymi kwiatami... Do tego jedna ściana w kuchni jest w kolorze mocnego różu. Podłoga jest ciemna, w kolorze merbau (załączam). Zasłony są błyszczące grafitowe w fioletowe kwiaty. Chciałabym kupić jakiś dywan, ale nie za bardzo wiem jaki... Trochę dosyć mam już fioletów, bo wnętrze robi się nudne. Mogłybyście mi coś zaproponować? Pokój jest raczej w nowoczesnym stylu. Nie wiem, może jakiś taki cytrynowo-limonkowy dywan? Tylko nie mogę znaleźć nigdzie. Nie musi być bardzo duży, ale nie mogę zrezygnować z niego, bo ktoś zarysował mi podłogę i to ostro... No i jeszcze w ogóle jakbyście mogły zaproponować dodatki, kuchenne także mogą być, bo w końcu pokój otwarty na kuchnię i vice versa ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozostając przy IKEI, pokzuję kilka stolików kawowych, które na pewno będą ok: 1. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20147732 2. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00095036 3. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30136672 4. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10065958 1,2,4 myśle, ze są ok i nie kosztują dużo. A 2 i 4 to ten sam, tylko jeden jest dłuższy. Kiedyś chciałam kupić 2, ale znalazłam inny stary stolik w domu i nie potzrebowałam ![]() Co do tej pufy poszukaj może na allegro będzie jakaś tańsza ![]() pozdrawiam
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
No właściwie czemu nie, najgorsze jest to że dopóki się nie widzi to nie wiadomo jak to wyjdzie... a nie znalazłam w żadnej gazecie takiego wystroju, który by mnie zachwycił
#4664 |
Przyczajenie
|
Mam 14 lat i bardzo nudny pokój. Chciałbym go przerobić własnoręcznie i wykażystać obecne meble, wykłądzine itd. Zaczeły się wakacje, mam trochę kasy (około 450zł) i wiele zapału do remontu. Pokuj wydaje mi pusty i nieprzytulny. Raczej nie mam szans na malowanie, jednak chciałbym sama ozdobić ściany. Meble także przydałoby się przestawić, teraz stoją dość nieciekawie. Problem w tym, że nie mam zupełnie pomysłów
![]()
Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia. Pitagoras Edytowane przez Minn Czas edycji: 2010-06-27 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Przyczajenie
|
Można połączyć nawet żółty z czerwonym, pod warunkiem, że zrobi się to umiejętnie, i że reszta elementów pozostanie neutralna i nie będzie mąciła "porządku".
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
TU i TAM
|
Cytat:
dzieki bardzo szukalam na all i nie znalazlam takich puf |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Rozeznanie
|
Również chcę odmienić mój pokój
![]() ps. niewiem jak u was, ale na moim monitorze ta magnolia (środkowe zdj) jest o wiele ciemniejsza niz w katalogu, który mam przed sobą. W każdym razie nie ważna jest nazwa - chodzi mi o beż, który jest prawie biały, ale białym nie jest ![]() ![]()
![]() Rzucam słodycze i internet! ![]() Edytowane przez molly17 Czas edycji: 2010-06-28 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia. Pitagoras Edytowane przez Minn Czas edycji: 2010-06-30 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zadomowienie
|
oto moj pokoj
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kerka Czas edycji: 2010-06-29 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Wtajemniczenie
|
hmm.. nie wiem dlaczego postawiłaś tą meblościankę tak ze prawie wjeżdża na okno... o wiele lepiej wyglądało by gdybyś zamieniła miejscami tam gdzie jest większa pusta ściana. wydaje mi się ze zamienić lepiej było by z wersalką.
Poza tym nie podoba mi się ta ozdoba w długim czarnym wazonie.... jakoś nie pasuje do niczego... proponuje cosik podobnego jak w załączniku.... gdy trochę dłużej się przyglądałam twojemu pokojowi zauważyłam że masz świeczuszkę czerwoną i tam jeszcze parę elementów.... po zastanowieniu uważam że genialnie wyglądała by czerwona sofa u ciebie! wtedy Merlin będzie naprawdę pasowała do wnętrza ![]() poza tym wtedy możesz na patyczki w wazonie czerwone małe światełka zamontować.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje bardzo za poradę ![]() ![]() wczesniej zastanawiałam sie nad czarna lub czerwona sofa i chyba przekonałas mnie do tej czerwieni.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Przyczajenie
|
Czy króraś z Was ma pomysł na przestawienie mebli w moim pokoju? Byłabym wdzięczna za wszelkie porady.
#4677 |
Raczkowanie
|
Ja tez Was poproszę o pomoc. Co myślicie o szatych dodatkach? Mam małe mieszkanie o zoltych scianach. Meble bardzo ciemny braz ze zlotymi elemntami, łózko i sofa czarne, i generalnie mimo ze pokoj nasloneczniony to jakos tak ciemno jest i malo miejsca. Co prawda zawsze chcialam miec pokoj w cieplych kolorach, ale czerowny cyz pomarancz przytloczy cale mieszkanie. Niebieski czy zielony z zoltym nigdy mi nie pasowaly dlatego pomyslalam o kolorze szarym, ale takim stalowym. Co myslicie o czyms takim? Widzialyscie moze pokoje w takiej kolorystyce? Jakas szara zaslona, poduszki. Boje sie tylko, ze bedzie to sie gryzylo z tymi zlotymi (taki ciemy zloty, jakby mosiadz) elemntami od brazowych mebli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, również potrzebuję pomocy!
W tym miesiącu będę miała w domu remont, chodzi głównie o wymianę zniszczonego parkietu ale przy okazji odbędzie się także malowanie ścian i jest to w zasadzie jedyna okazja żeby zmienić coś w moim pokoju. Mam 18 lat, mój pokój od dziesięciu lat wygląda tak jak na zdjęciach poniżej. Problem polega na tym, że nie mam pomysłu. Meble są niebieskie i takie raczej pozostaną. Myślałam o przemalowaniu ich na fiolet i pomalowaniu ścian na zielono ale rodzice nie są malowaniem mebli zachwyceni. Ewentualnie przyszło mi jeszcze do głowy przemalowanie mebli na czarno, do tego białe ściany i biało-czarna fototapeta na tej skośnej ścianie nad łóżkiem. Właśnie, jeśli chodzi o łóżko to jestem w stanie je zmienić. Może któraś z was ma jakiś lepszy pomysł na mój pokój, najlepiej tak żeby wkomponować te niebieskie meble? ![]() Nie mogę dodać pozostałych zdjęć ale na przeciwnej ścianie od tej skośnej są drzwi i duża pionowa szafa w kolorze meblościanki. Obok okna są jeszcze drzwi balkonowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() |
#4680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.