METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 21:16   #4651
mysiunia81
Raczkowanie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

http://www.jysk.pl/4/520/325/3614048...614048&gid=325
to szafa
http://www.jysk.pl/4/324/3612311/a/p...612311&gid=324
to komoda
http://www.jysk.pl/120/496/3649648/a...649648&gid=496
a to regał
nie znam się bardzo na drewnie. Pokój jest dosyć malutki,
http://ftp.lerotex.nazwa.pl/allegro/...a/DSC_0009.jpg a taki mam kolor wykładziny. Więc jeśli chodzi o te załąćzniki to niewiem, j\klikam niby i tylko pokazuje się ładuję załąćznik proszę czekać. Na szerokość jest jakieś 2 metry, więc taka klitka z tego. I proszę o poradę, chcę taki kolor aby jakoś to ładnie wyglądało.
Na początku miałam zapał na czerwony, ale niewiem jak to będziewyglądało z niebieską wykładziną, bo kompletnie się nie znam na kolorach

Edytowane przez mysiunia81
Czas edycji: 2010-06-20 o 21:18
mysiunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:02   #4652
kasia_tomeq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalija Pokaż wiadomość
Przemalowałam sciany, okleiłam białe listwy w meblach, zmieniłam firanki i zasłonki no i wyrzuciłam stary dywan. Dorzuciłam też pare dodatków, których nie kupowałam a raczej przerobiłam lub zrobiłam sama.
Jak usunęłaś te listwy z mebli kuchennych?
Mam meblościankę żadna rewelacja ale na razie na nową mnie nie stać a do tego wszystkiego moje dwa kochane szynszyle nagryzły mi listwy ozdobne, dokładnie takie jak te które są na meblach kuchennych na Twoim zdjęciu. Bardzo proszę o radę ?
kasia_tomeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 20:51   #4653
paktofonika99
Zadomowienie

Witam Was, Moje Drogie!
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Być może podsuniecie mi pewne pomysły, a więc: mam malutki pokoik (2m x 4m). Bardzo chciałabym coś w nim zmienić: umeblowanie, kolor ścian etc. Do tej pory znajdowały się w nim "niezbędne" meble, które chcąc- nie chcąc- zagracały cały pokój, mianowicie: łóżko, regał na książki, biurko, a nad nim półka oraz mała komoda na ubrania.
Zastanawiałam się również nad tym, jaki kolor ścian optycznie powiększy pomieszczenie. Od razu mówię,że w grę wchodzą tylko farby, gdyż marzy mi się również rysunek drzewa na jednej ze ścian
Może któraś z Was również mieszka w tak malutkim pokoiku? Jeśli tak, chętnie dowiedziałabym się, jak zaaranżowałyście tę przestrzeń. (mile widziane fotografie ).
Niestety, nie mogę pozbyć się wszystkich mebli, ponieważ np. biurko zawsze jest potrzebne. Jeśli chodzi o łóżko, zastanawiałam się nad narożnikiem. Co o tym sądzicie?
Mam nadzieję, że doradzicie mi, co mam zrobić.
Pozdrawiam- Dominika
paktofonika99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:12   #4654
matumaini
TU i TAM

szukam poduch na podloge badz takich poduszek z ratanu gdzie moge takie cos znaesc?

przeszukalam caly net chyba i nic nie znalazlam ;/
matumaini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 14:30   #4655
trojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matumaini Pokaż wiadomość
szukam poduch na podloge badz takich poduszek z ratanu gdzie moge takie cos znaesc?

przeszukalam caly net chyba i nic nie znalazlam ;/

http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=rattan

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 15:59   #4656
matumaini
TU i TAM

Cytat:
Napisane przez trojka Pokaż wiadomość
chodzilo mi o cos bez nozek, na ksztalt poduszki
Stary 2010-06-24, 17:09   #4657
beatiska
Zakorzenienie

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20033919

ikea
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 17:43   #4658
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Dziewczyny, cieszę się że znalazłam taki wątek Też w tym roku chcę zrobić remont w mieszkaniu. Wiadomo kuchnia, toaleta to mały problem ale chciałabym się najbardziej skupić na sypialni. Jest mała ale ma duze okno i pokój jest bardzo słoneczny. Mebli nie będę wymieniać na razie, sa koloru sosnowego. Jaki w takim razie pasowałby odcień farby na ściany? Myślałam o bieli i granacie. Białe ściany i na jednej z nich namalowac takie grube granatowe pasy - coś jak marynarki styl ale czy te meble beda pasować? Doradzicie cos?
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 19:45   #4659
matumaini
TU i TAM

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
dzieki bardzo o to mi chodzilo <jupi>
ciekawe czy znajde w krakowie

a jaki stolik to takich puf na ziemie, musi byc niski no ale jaki
?
Stary 2010-06-24, 20:11   #4660
KonikGarbusek
Zakorzenienie

a co myślicie o ciepłożóltych ścianach takich w stylu dojrzałą gruszka i do tego czerwone dodatki?
Stary 2010-06-24, 22:29   #4661
hermajona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
a co myślicie o ciepłożóltych ścianach takich w stylu dojrzałą gruszka i do tego czerwone dodatki?
Jakoś mi ten czerwony do żółtego nie pasuje... Może lepiej kremowe ściany i czerwone dodatki albo np. żółte ściany i fioletowe dodatki?

Dziewczyny, ja też mam swoją sprawę. Mam salon połączony z kuchnią, z liliowymi ścianami (b. jasny kolor), meble w kuchni są ciemnofioletowe i kremowe, a kanapę-narożnik mam też fioletową (inny odcień, raczej zimny fioletowoszary) z czarnymi poduszkami z różowymi kwiatami... Do tego jedna ściana w kuchni jest w kolorze mocnego różu. Podłoga jest ciemna, w kolorze merbau (załączam). Zasłony są błyszczące grafitowe w fioletowe kwiaty.

Chciałabym kupić jakiś dywan, ale nie za bardzo wiem jaki... Trochę dosyć mam już fioletów, bo wnętrze robi się nudne. Mogłybyście mi coś zaproponować? Pokój jest raczej w nowoczesnym stylu. Nie wiem, może jakiś taki cytrynowo-limonkowy dywan? Tylko nie mogę znaleźć nigdzie. Nie musi być bardzo duży, ale nie mogę zrezygnować z niego, bo ktoś zarysował mi podłogę i to ostro... No i jeszcze w ogóle jakbyście mogły zaproponować dodatki, kuchenne także mogą być, bo w końcu pokój otwarty na kuchnię i vice versa
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 06:41   #4662
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matumaini Pokaż wiadomość
dzieki bardzo o to mi chodzilo <jupi>
ciekawe czy znajde w krakowie

a jaki stolik to takich puf na ziemie, musi byc niski no ale jaki
?
Myślę, ze każdy stolik kawowy będzie ok, bo wszystkie są dosyć niskie. Ta pufa rattanowa ma wysokośc 18 cm, a stoliki kawowe tak do 50 cm, czyli w sam raz Musi być tylko ciut większy, zeby te pufy go nie przytloczyły, o też zależy ile ich będziesz mieć
Pozostając przy IKEI, pokzuję kilka stolików kawowych, które na pewno będą ok:
1. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20147732
2. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00095036
3. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30136672
4. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10065958

1,2,4 myśle, ze są ok i nie kosztują dużo. A 2 i 4 to ten sam, tylko jeden jest dłuższy. Kiedyś chciałam kupić 2, ale znalazłam inny stary stolik w domu i nie potzrebowałam

Co do tej pufy poszukaj może na allegro będzie jakaś tańsza

pozdrawiam
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 18:09   #4663
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hermajona Pokaż wiadomość

Jakoś mi ten czerwony do żółtego nie pasuje... Może lepiej kremowe ściany i czerwone dodatki albo np. żółte ściany i fioletowe dodatki?

No właściwie czemu nie, najgorsze jest to że dopóki się nie widzi to nie wiadomo jak to wyjdzie... a nie znalazłam w żadnej gazecie takiego wystroju, który by mnie zachwycił
Stary 2010-06-26, 12:47   #4664
Minn
Przyczajenie

Mam 14 lat i bardzo nudny pokój. Chciałbym go przerobić własnoręcznie i wykażystać obecne meble, wykłądzine itd. Zaczeły się wakacje, mam trochę kasy (około 450zł) i wiele zapału do remontu. Pokuj wydaje mi pusty i nieprzytulny. Raczej nie mam szans na malowanie, jednak chciałbym sama ozdobić ściany. Meble także przydałoby się przestawić, teraz stoją dość nieciekawie. Problem w tym, że nie mam zupełnie pomysłów. Proszę o pomoc. Dołączam zdjęcia pokoju. Będe naprawde wdzięczna.

Edytowane przez Minn
Czas edycji: 2010-06-27 o 13:17
Minn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 14:19   #4665
DomoweTekstylia
Przyczajenie

Można połączyć nawet żółty z czerwonym, pod warunkiem, że zrobi się to umiejętnie, i że reszta elementów pozostanie neutralna i nie będzie mąciła "porządku".
DomoweTekstylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 18:47   #4666
matumaini
TU i TAM

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Myślę, ze każdy stolik kawowy będzie ok, bo wszystkie są dosyć niskie. Ta pufa rattanowa ma wysokośc 18 cm, a stoliki kawowe tak do 50 cm, czyli w sam raz Musi być tylko ciut większy, zeby te pufy go nie przytloczyły, o też zależy ile ich będziesz mieć
Pozostając przy IKEI, pokzuję kilka stolików kawowych, które na pewno będą ok:
1. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20147732
2. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00095036
3. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30136672
4. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10065958

1,2,4 myśle, ze są ok i nie kosztują dużo. A 2 i 4 to ten sam, tylko jeden jest dłuższy. Kiedyś chciałam kupić 2, ale znalazłam inny stary stolik w domu i nie potzrebowałam

Co do tej pufy poszukaj może na allegro będzie jakaś tańsza

pozdrawiam

dzieki bardzo

szukalam na all i nie znalazlam takich puf
Stary 2010-06-27, 22:32   #4667
mafyna
Przyczajenie

Cytat:

Dziewczyny, ja też mam swoją sprawę. Mam salon połączony z kuchnią, z liliowymi ścianami (b. jasny kolor), meble w kuchni są ciemnofioletowe i kremowe, a kanapę-narożnik mam też fioletową (inny odcień, raczej zimny fioletowoszary) z czarnymi poduszkami z różowymi kwiatami... Do tego jedna ściana w kuchni jest w kolorze mocnego różu. Podłoga jest ciemna, w kolorze merbau (załączam). Zasłony są błyszczące grafitowe w fioletowe kwiaty.

Chciałabym kupić jakiś dywan, ale nie za bardzo wiem jaki... Trochę dosyć mam już fioletów, bo wnętrze robi się nudne. Mogłybyście mi coś zaproponować? Pokój jest raczej w nowoczesnym stylu. Nie wiem, może jakiś taki cytrynowo-limonkowy dywan? Tylko nie mogę znaleźć nigdzie. Nie musi być bardzo duży, ale nie mogę zrezygnować z niego, bo ktoś zarysował mi podłogę i to ostro... No i jeszcze w ogóle jakbyście mogły zaproponować dodatki, kuchenne także mogą być, bo w końcu pokój otwarty na kuchnię i vice versa
może jakiś kremowy? skoro w kuchni pojawia się już taki kolor.. bo cytrynowy może gryźć się z tymi liliowymi ścianami mimo wszystko, ale to trzeba by było zobaczyć na żywo a co do samego koloru, to taki potrafi się szybko znudzić albo grać na nerwach, jest intensywny
mafyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 00:45   #4668
hermajona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mafyna Pokaż wiadomość
może jakiś kremowy? skoro w kuchni pojawia się już taki kolor.. bo cytrynowy może gryźć się z tymi liliowymi ścianami mimo wszystko, ale to trzeba by było zobaczyć na żywo a co do samego koloru, to taki potrafi się szybko znudzić albo grać na nerwach, jest intensywny
Ten kolor na ścianach jest jasny, dopóki się nie spojrzy na miejsce połączenia z białą ścianą (bo mam zostawiony biały pas przy suficie i biały sufit oczywiście), to nie widać, że te ściany nie są białe. No kremowy mógłby być, ale ja chciałabym, żeby ten pokój był taki wesoły, myślałam właśnie o jakichś kontrastowych elementach... No ale dzięki za pomysł Liczę na więcej
Stary 2010-06-28, 09:29   #4669
kasia_tomeq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Minn Pokaż wiadomość
Mam 14 lat i bardzo nudny pokój. Chciałbym go przerobić własnoręcznie i wykażystać obecne meble, wykłądzine itd. Zaczeły się wakacje, mam trochę kasy (około 450zł) i wiele zapału do remontu. Pokuj wydaje mi pusty i nieprzytulny. Raczej nie mam szans na malowanie, jednak chciałbym sama ozdobić ściany. Meble także przydałoby się przestawić, teraz stoją dość nieciekawie. Problem w tym, że nie mam zupełnie pomysłów. Proszę o pomoc. Dołączam zdjęcia pokoju. Będe naprawde wdzięczna.
zmieniłabym zasłony na inny kolor niż zielone np cytrynowe, fioletowe itd mogą być we wszystkich kolorach które będą pasowały do zielonych ścian! Na łóżko kupiłabym narzutę taką futrzastą w kolorze zasłon! No i kominem psuję efekt Twojego pokoju czy te rozbite płytki można wymienić ew zaszpachlować a kominek pomalować na jakiś kolor ale to w zależności od Twojego gustu można kolorem kontrastowym który ożywi pokój, w kolorze zasłon i narzuty albo harmonijnie np w kolorze ścian, kremowym, białym. Co do ułożenia mebli to najlepiej jak zrobisz zdjęcia z dalsza co takiej odległości trudno się rozeznać możesz też narysować szkic pokoju i ułożenie mebli z "lotu ptaka"
kasia_tomeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:41   #4670
mafyna
Przyczajenie

Cytat:
Ten kolor na ścianach jest jasny, dopóki się nie spojrzy na miejsce połączenia z białą ścianą (bo mam zostawiony biały pas przy suficie i biały sufit oczywiście), to nie widać, że te ściany nie są białe. No kremowy mógłby być, ale ja chciałabym, żeby ten pokój był taki wesoły, myślałam właśnie o jakichś kontrastowych elementach... No ale dzięki za pomysł Liczę na więcej
kontrastowe elementy jak najbardziej, w sumie może wyglądać fajnie, jeśli oprócz cytrynowego dywanu, będą jeszcze cytrynowe poduszki na sofie a przynajmniej taka wizja mi przyszła tak żeby coś się konkretnie zadziało, nie tylko ten dywan
mafyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:53   #4671
molly17
Rozeznanie

Również chcę odmienić mój pokój Mam 18 lat, pokój ma wymiary (około) 5 x 3 m. Drzwi są w dłuższej ścianie, jeśli wchodzi się do pokoju, po lewej stronie w krótszej ścianie jest okno. Obecnie mam tapetę w kwiaty i meble (jasne drewno z różowymi uchwytami). Chciałabym na jedną, dłuższą ścianę - tą na przeciwko drzwi, dać tapetę (tapeta na zdjęciu jest troszke inna, moja ma mieć podobny wzór, czarne tło i nieco jaśniejsze wzory) Reszta pokoju ma być pomalowana na jasny beż (magnolia, pastelowy jaśmin lub inne). Różowy kolor na meblach chciałabym pomalować na jakis ciemny kolor (no właśnie jaki? czarny?) Będą to uchwyty od szuflad i nadstawka na biurku. Mam jasny parkiet na podłodze. Pokój wychodzi na północ, słońce zagląda do niego tylko rano. No i właśnie, czy pokój przez tą tapetę nie będzie za ciemny? Właśnie dziś byłam szukać tapety - znalazłam taką jaką chciałam ,jednak nie spotkała się ona z entuzjazmem rodziców i pojawiły się wątpliwości. Mi podoba się takie połaczenie, ale sama niewiem, moze mają racje?

ps. niewiem jak u was, ale na moim monitorze ta magnolia (środkowe zdj) jest o wiele ciemniejsza niz w katalogu, który mam przed sobą. W każdym razie nie ważna jest nazwa - chodzi mi o beż, który jest prawie biały, ale białym nie jest Takie jasne ecru

Rzucam słodycze i internet!

Edytowane przez molly17
Czas edycji: 2010-06-28 o 17:55
molly17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:18   #4672
Minn
Przyczajenie

Cytat:
zmieniłabym zasłony na inny kolor niż zielone np cytrynowe, fioletowe itd mogą być we wszystkich kolorach które będą pasowały do zielonych ścian! Na łóżko kupiłabym narzutę taką futrzastą w kolorze zasłon! No i kominem psuję efekt Twojego pokoju czy te rozbite płytki można wymienić ew zaszpachlować a kominek pomalować na jakiś kolor ale to w zależności od Twojego gustu można kolorem kontrastowym który ożywi pokój, w kolorze zasłon i narzuty albo harmonijnie np w kolorze ścian, kremowym, białym. Co do ułożenia mebli to najlepiej jak zrobisz zdjęcia z dalsza co takiej odległości trudno się rozeznać możesz też narysować szkic pokoju i ułożenie mebli z "lotu ptaka"
Z tymi zasłonami to świetny pomysł. Myślałabym o lili, fuksji lub turkusie. Co do pieca, to niestety, tych kafelków nie da się naprawić nie rozbierając górnaj części Raz rozmawiałam z panem, który naprawia takie stare, kaflowe piece, nic nie poradzi. Z przemalowaniem go raczej także nie wypali. Dadaje plan mojego pokoju. Myślę, że się rozeznasz w układzie mebli.

Edytowane przez Minn
Czas edycji: 2010-06-30 o 14:14
Minn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 19:39   #4673
Kerka
Zadomowienie

oto moj pokoj chcialabym kupic inna wersalke/łózko niesttey nie mam totalnie pomysłow jakie by pasowało .. poza tym jesli macie jakies inne porady co do pokoju to chetnie poczytam

Edytowane przez Kerka
Czas edycji: 2010-06-29 o 19:52
Kerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 12:12   #4674
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

hmm.. nie wiem dlaczego postawiłaś tą meblościankę tak ze prawie wjeżdża na okno... o wiele lepiej wyglądało by gdybyś zamieniła miejscami tam gdzie jest większa pusta ściana. wydaje mi się ze zamienić lepiej było by z wersalką.
Poza tym nie podoba mi się ta ozdoba w długim czarnym wazonie.... jakoś nie pasuje do niczego... proponuje cosik podobnego jak w załączniku....
gdy trochę dłużej się przyglądałam twojemu pokojowi zauważyłam że masz świeczuszkę czerwoną i tam jeszcze parę elementów....
po zastanowieniu uważam że genialnie wyglądała by czerwona sofa u ciebie!
wtedy Merlin będzie naprawdę pasowała do wnętrza
poza tym wtedy możesz na patyczki w wazonie czerwone małe światełka zamontować..
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 12:55   #4675
Kerka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ivonea Pokaż wiadomość
hmm.. nie wiem dlaczego postawiłaś tą meblościankę tak ze prawie wjeżdża na okno... o wiele lepiej wyglądało by gdybyś zamieniła miejscami tam gdzie jest większa pusta ściana. wydaje mi się ze zamienić lepiej było by z wersalką.
Poza tym nie podoba mi się ta ozdoba w długim czarnym wazonie.... jakoś nie pasuje do niczego... proponuje cosik podobnego jak w załączniku....
gdy trochę dłużej się przyglądałam twojemu pokojowi zauważyłam że masz świeczuszkę czerwoną i tam jeszcze parę elementów....
po zastanowieniu uważam że genialnie wyglądała by czerwona sofa u ciebie!
wtedy Merlin będzie naprawdę pasowała do wnętrza
poza tym wtedy możesz na patyczki w wazonie czerwone małe światełka zamontować..

Dziękuje bardzo za poradę niestety nie moge przenieśc mebloscianki bo tylko tam da sie zamontowac złącze do internetu i telefonu..
wczesniej zastanawiałam sie nad czarna lub czerwona sofa i chyba przekonałas mnie do tej czerwieni..
Kerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:48   #4676
Minn
Przyczajenie

Czy króraś z Was ma pomysł na przestawienie mebli w moim pokoju? Byłabym wdzięczna za wszelkie porady.
Stary 2010-07-04, 14:50   #4677
summertime
Raczkowanie

Ja tez Was poproszę o pomoc. Co myślicie o szatych dodatkach? Mam małe mieszkanie o zoltych scianach. Meble bardzo ciemny braz ze zlotymi elemntami, łózko i sofa czarne, i generalnie mimo ze pokoj nasloneczniony to jakos tak ciemno jest i malo miejsca. Co prawda zawsze chcialam miec pokoj w cieplych kolorach, ale czerowny cyz pomarancz przytloczy cale mieszkanie. Niebieski czy zielony z zoltym nigdy mi nie pasowaly dlatego pomyslalam o kolorze szarym, ale takim stalowym. Co myslicie o czyms takim? Widzialyscie moze pokoje w takiej kolorystyce? Jakas szara zaslona, poduszki. Boje sie tylko, ze bedzie to sie gryzylo z tymi zlotymi (taki ciemy zloty, jakby mosiadz) elemntami od brazowych mebli.
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:30   #4678
carraluch
Raczkowanie

Dziewczyny, również potrzebuję pomocy!
W tym miesiącu będę miała w domu remont, chodzi głównie o wymianę zniszczonego parkietu ale przy okazji odbędzie się także malowanie ścian i jest to w zasadzie jedyna okazja żeby zmienić coś w moim pokoju. Mam 18 lat, mój pokój od dziesięciu lat wygląda tak jak na zdjęciach poniżej. Problem polega na tym, że nie mam pomysłu. Meble są niebieskie i takie raczej pozostaną. Myślałam o przemalowaniu ich na fiolet i pomalowaniu ścian na zielono ale rodzice nie są malowaniem mebli zachwyceni. Ewentualnie przyszło mi jeszcze do głowy przemalowanie mebli na czarno, do tego białe ściany i biało-czarna fototapeta na tej skośnej ścianie nad łóżkiem. Właśnie, jeśli chodzi o łóżko to jestem w stanie je zmienić. Może któraś z was ma jakiś lepszy pomysł na mój pokój, najlepiej tak żeby wkomponować te niebieskie meble? Żółte ściany odpadają.
Nie mogę dodać pozostałych zdjęć ale na przeciwnej ścianie od tej skośnej są drzwi i duża pionowa szafa w kolorze meblościanki. Obok okna są jeszcze drzwi balkonowe.
carraluch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:19   #4679
hermajona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
Ja tez Was poproszę o pomoc. Co myślicie o szatych dodatkach? Mam małe mieszkanie o zoltych scianach. Meble bardzo ciemny braz ze zlotymi elemntami, łózko i sofa czarne, i generalnie mimo ze pokoj nasloneczniony to jakos tak ciemno jest i malo miejsca. Co prawda zawsze chcialam miec pokoj w cieplych kolorach, ale czerowny cyz pomarancz przytloczy cale mieszkanie. Niebieski czy zielony z zoltym nigdy mi nie pasowaly dlatego pomyslalam o kolorze szarym, ale takim stalowym. Co myslicie o czyms takim? Widzialyscie moze pokoje w takiej kolorystyce? Jakas szara zaslona, poduszki. Boje sie tylko, ze bedzie to sie gryzylo z tymi zlotymi (taki ciemy zloty, jakby mosiadz) elemntami od brazowych mebli.
Moim zdaniem to się może gryźć - bo będzie to jakby złoto i srebro, mi nie pasuje takie połączenie. Jaki jest kolor ścian? Intensywny żółty, czy raczej jasny? A może wrzuciłabyś jakieś zdjęcie pokoju, żeby się zorientować? Bo ja jakoś nie widzę tego połączenia brązowe meble i czarna kanapa, po prostu nie mogę sobie wyobrazić.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez carraluch Pokaż wiadomość
W tym miesiącu będę miała w domu remont, chodzi głównie o wymianę zniszczonego parkietu ale przy okazji odbędzie się także malowanie ścian i jest to w zasadzie jedyna okazja żeby zmienić coś w moim pokoju. Mam 18 lat, mój pokój od dziesięciu lat wygląda tak jak na zdjęciach poniżej. Problem polega na tym, że nie mam pomysłu. Meble są niebieskie i takie raczej pozostaną. Myślałam o przemalowaniu ich na fiolet i pomalowaniu ścian na zielono ale rodzice nie są malowaniem mebli zachwyceni. Ewentualnie przyszło mi jeszcze do głowy przemalowanie mebli na czarno, do tego białe ściany i biało-czarna fototapeta na tej skośnej ścianie nad łóżkiem. Właśnie, jeśli chodzi o łóżko to jestem w stanie je zmienić. Może któraś z was ma jakiś lepszy pomysł na mój pokój, najlepiej tak żeby wkomponować te niebieskie meble? Żółte ściany odpadają.
Nie mogę dodać pozostałych zdjęć ale na przeciwnej ścianie od tej skośnej są drzwi i duża pionowa szafa w kolorze meblościanki. Obok okna są jeszcze drzwi balkonowe.
Nie maluj mebli, będziesz miała przy tym mnóstwo roboty (trzeba by je zmatowić najpierw papierem ściernym, bo wyglądają na bardzo gładkie), a efekt chyba nie jest tego wart. Przy takich meblach też mogłabyś zrealizować pomysł z fototapetą. Do tego jakaś czarna kanapa, a dodatki szare lub białe i czarne.
Stary 2010-07-13, 14:27   #4680
Wenuska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carraluch Pokaż wiadomość
tu w pełni popieram hermajone... nie ma sensu malować. Ja bym też poszła w motyw czarno-biały. Opcje biało-czarnej fototapety można połączyć z pokojem jednym, kolorowym elementem(właśnie w kolorze niebieskim, żeby nawiązywał do mebli) Podobny zabieg widziałam, chyba w ikejce, gdzie panorama miasta jest czarnobiała, a taxi żółte. Bardzo fajny efekt. Co do kanapy to tak czarna jak i biała pasuje. Do tego jakieś dodatki. Byleby nie przesadzić z tym niebieski.
Wenuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości