Zagroda babuszki cz.5 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-05-17, 12:21   #4651
annorl1
Zakorzenienie

Dot.: Zagroda babuszki cz.5

Imegan, ajk pisze Emmi, mała mając takiego ojca tylko zyska na braku kontaktów. Sama pisałaś nieraz, ze po spotkaniach mała ma spore problemy emocjonalne.
Emmi, czyli wyspani dzisiaj ejsteście
Herbatko, spoko. Jak się dokopiesz do laptopa to wrzucisz link
Kurde, znowu się ciemno zrobiło, zaraz znowu będzie padać. Chwilę byłam w ogródku. Coś tam między grządkami posiekałam.
Dla tych co mają grządki polecam sprzęcik Super spulchnia, https://allegro.pl/oferta/spulchniac...rd-17276246789
annorl1 jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-17, 13:10   #4652
Imegan
Jestem jaka jestem

Emmi masz rację w temacie pana tatusia,ale dziecko to dziecko i potrzebuje jakiś tam kontaktów z tym mało obecnym rodzicem.Jest mniej więcej tak jak przewidywaliśmy.Przy kuratorze będzie musiał uważać co mówi,jak i jak się zachowuje,no i nie będzie De,której mógłby jakieś dziwne i złośliwe uwagi robić.Przy kuratorze będzie na cenzurowanym.Widocznie nie chce takiej kontroli zachowania.

Dzisiejsze matury są bardzo inne od tej mojej.Na pisemnym polskim były trzy tematy wypracowania do wyboru,a polski to zestaw pytań wylosowany z kupki pytań.Nam wychowawczyni polonistka podała zestawy pytań i musieliśmy je opracować i nauczyć .Opracowywanie tych pytań było na zajęciach niedługo przed maturą.Chyba to fakultety się nazywało.Chyba...Matematy ka to zestaw zadań do rozwiązania.Potem ustne.Tez były jakieś zajęcia przygotowujące co do tematyki tych pytań.No ale to było bardzo dawno.Teraz te testy w sumie i trafienie w klucz dopuszczalnych odpowiedzi.cCzy jest w tym miejsce na samodzielne myślenie i wyciąganie wniosków?Nie wiem.

Pogoda wciąż daleka od przyzwyczajeń majowych.Ta zimnica mocno denerwuje.
Stary 2025-05-17, 13:11   #4653
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

U mnie też zaczęło padać... teraz jak zabrałam mokre kozy do szopy to przestało . Jak zwykle z deszczu najbardziej zadowolone są kaczki.
Annorl Dzięki, zwrócę uwagę jak będę w dziale ogrodniczym.
Emmi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-17, 13:13   #4654
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Imegan Są sytuacje, kiedy to ,,nic" znaczy więcej niż ,,cokolwiek". A wzorce może sobie znaleźć inne, chociaż po takim partnerze to pewnie twoja córka nie szybko pomyśli o kimś, jeśli w ogóle pomyśli. Wierz mi... lepiej to nic, niż toksyczność.

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2025-05-17 o 13:14
Stary 2025-05-17, 13:19   #4655
Imegan
Jestem jaka jestem

Annorl u nas prze te pazurki to są spiny w domu.Sxanowny porobił takich kilka sztuk i namiętnie nimi działa.Wszedzie nawet tam gdzie się nie powinien. Za blisko podjeżdża do np cebuli i ja rani tymi wypustkami.To jest typowe do przewietrzenia ziemi i spulchnienia jej.Ja niestety nie lubię,wolę gorączkę ,albo tak sprzęt na kilku popychany do przodu z nożem poprzecznym i takimi gwiazdowymi kreciolkami co siekają i wycinają chwasty.
Stary 2025-05-17, 13:31   #4656
Imegan
Jestem jaka jestem

O.matulu ale telefon namieszał.

Miało być ,,na kółku,,i ,,graczka,,

Emmi moja De ma awersję do facetów.Ojciec Zuzi i własny ojciec skutecznie zrobiły z niej samodzielną feministkę.Em po swoim toksycznym czteroletnim związku też nie jest na razie bliskimi relacjami z jakimś facetem zainteresowana.Natomiast Ka często gdy w jej dziesięcioletnim związku jest gorzej to mówi ,że zazdrości siostrom samostanowienia bez oglądania się.
Stary 2025-05-17, 15:41   #4657
herbatka99
Zadomowienie

Imegan ,to wklej jakieś zdjęcia tych przyrządów do odchwaszczania. To skorzystam. Oczywiście jak znajdziesz na necie.

Moje córki znalazły sobie mężów nadzwyczaj spokojnych. Przeciwieństwo ich ojca który to jest raptus czyli nerwus.

U mnie ciągle przepaduje deszcz. Robię rewolucje w szafach i wyrzucam zaległe ciuchy i buty.

Sporo tego.

Moja matura to była zupełnie jak u Imegan.
herbatka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2025-05-17, 15:46   #4658
Cicha7222
Raczkowanie

Witajcie u mnie też zimno, wietrznie i raz po raz pada deszcz. Do południa lenilam się. Tylko obiad ugotowałam - kluski śląskie z sosem i kapusta czerwona. Teraz troszkę poplewilam i pokosilam w ogródku. Okropna ta pogoda. Czekam z kupnem sadzonek pomidorów i ogórków. Ciekawe kiedy będzie wreszcie ciepło.
Cicha7222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-17, 15:46   #4659
herbatka99
Zadomowienie

Mam dużo butów ,bo moja córka jak jej coś nie pasuje to mi podrzuca, mam podobne rozmiary, ale jednak ja trochę większe. W rezultacie nazbierało się. Szkoda bo niektóre nowe. Ale cóż ,trzeba wrzuciç do skrzyni na odzież.
Stary 2025-05-17, 15:47   #4660
annorl1
Zakorzenienie

Zachmurzyło się znowu i pewnie zaraz znowu będzie padać. Trzeba zaraz indyki zaganiać. Bo mąz je wypuścił jak tylko słonko wyszło. Dobre i po pół godzinki żeby korzystały
Czyli wszędzie identyczna pogoda. Chwila deszcz, chwila spokoju i znowu lecimy zwierzaki zaganiać
Wyjęłam na jutro mięsa. Dzisiaj zrobiłam spagetti i pulpety w sosie pomidorowym. Na jutro wyjęłam filety z indyka i perliczki, plus nogi z kaczki, albo gęsi. I będzie gulasz. Muszę w ten weekend trochę nagotować, bo mnie czeka tydzień w rozjazdach i mało mnie w domu będzie. Więc muszę do słoików sobie porobić co nieco. Rosołek już nastawiony na jutro w wolnowarze.
Stary 2025-05-17, 18:25   #4661
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Herbatko A może córka by wystawiała buty na vinted? Ostatnio słyszałam zadowolenie koleżanki z pracy. Fajnie jej schodzą rzeczy za niewielkie pieniądze, ale jak mówi zawsze to więcej niż gdyby wyrzuciła. Puszcza po 50-60 zł?

Kochane, spałam. Nie do uwierzenia. Teraz położył się MM. Ciśnienie jest tak do bani, że nie da się funkcjonować.

Ciągle mnie wylogowuje... :/

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2025-05-17 o 18:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-05-17, 20:30   #4662
herbatka99
Zadomowienie

Emmi, mojej córce się zwyczajnie nie chce.

Wiszą u mnie w szafie skórzane markowe kurteczki. Jedna GAP. Nówki . Mogłaby sprzedać ,.

U mnie zajmują miejsce. Ja na pewno tego nie zrobię, bo nie umiem.

Zresztą mam inne zajęcia niż cudze ciuchy. Więc wiszą.
Stary 2025-05-18, 07:25   #4663
annorl1
Zakorzenienie

Dzień dobry
Słonko, ale zimny wiatr. I co jakiś zcas słonko się chowa. Kurde, kiedy to moje biedne małe gąski na pole w końcu wyjdą.
Wstałam z ogromnym bólem głowy. Wziełam już prochy i czekam aż zaczną działać.
Ja też wystawiam na Vinted. Mam 3 kategorie rzeczy, oddaję za darmo, oddaję do przedszkola i do terapeutów gdzie moje dzieci korzystają z terapi. A sprzedaję tylko to co ma większą wartość i wiem, że się sprzeda. A jak się jednak nie sprzeda w jakimś tam określonym czasie, to wracam do 2 poprzednich punktów
Zrobiłam na dzisiaj karpatkę z przepisu Ania gotuje na groszku ptysiowym. Mam jeszcze ciasto czekoladowe z masą z maskarpone. Też od Ani. Tylko masę muszę szybko ukręcić i przełożyć ciasto.
Stary 2025-05-18, 07:30   #4664
Amita10
Wtajemniczenie

Cześć Pada i zimno. Aż nic się pisać nie chce.
Amita10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-18, 07:55   #4665
annorl1
Zakorzenienie

Amita, no właśnie...zimno. Kurde, mamy po połowie maja, a tu zimnica i trzeba w piecu palić. Ciekawa jestem jak w blokach? Grzeją u Was?
Czytałam ostatnio, że w niedalekim mieście ludzie proszą o włączenie ogrzewania, to im nie włączą, bo "sezon grzewczy się skończył". Natomiast w biurach mają wszystkie grzejniki ciepłe. Dla mnie chore. Zimno jest, to ludzie powinni mieć możliwość włączyć sobie grzejnik w domu. Kurde, jak małe dziecko wykąpać i w taką zimnicę w domu wyjąć z wanienki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2025-05-18, 08:28   #4666
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Cześć

Jak o grzaniu to napiszę, że tam gdzie siedziałam na egzaminach to grzejniki zostały włączone. Szkoły się postarały.

Ja też nie znam się na sprzedaży na Vinted, ale ja nie mam markowych ciuchów. Gdybym miała to byłoby mi szkoda je po prostu wyrzucić. Na pewno gen Szkota by się odezwał Jak miałam gry edukacyjne za czasów małego Starszego, to też zaniosłam do różnych poradni. U nich zawsze się przyda. Ależ byli zadowoleni. Miałam na tamte czasy tego mnóstwo. A nie byłam jeszcze terapeutą.
Stary 2025-05-18, 08:46   #4667
Amita10
Wtajemniczenie

Decyzja czy grzejemy czy zakręcamy należy do mnie ;p A tak serio to nasza kotłownia włącza się jak temperatura spadnie do chyba 14*C. Dlatego jak już serio się robi ciepło to zwyczajnie ją przestawiamy na tryb urlopowy żeby się nie włączyła np. w lipcu. I załączamy ponownie jak się robi zimno i wtedy już się sama steruje wg. pogody. W zeszłym roku włączyliśmy we wrześniu jak tak padało. Kiedyś odpaliliśmy w czerwcu, wtedy miejskie ogrzewanie też uruchomili. Więc u nas nie ma, że sezon. Choć pomysły były.
Stary 2025-05-18, 10:09   #4668
Cicha7222
Raczkowanie

Witajcie Emmi też odczuwam dziś to niskie ciśnienie. Kiepsko się czuje. Deszcz pada. Gotuję rosół.
Cicha7222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-18, 16:33   #4669
annorl1
Zakorzenienie

Oj, ciśnienie to i ja dzisiaj odczuwałam. Nawet tabletki na chwilę tylko działają.
Cicha, paskudna pogoda. Kurde...ciężko sie do czegoś konkretnego zmobilizować.
Amita, czyli fajnie że dbacie o ludzi, żeby im było ciepło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-05-18, 18:39   #4670
herbatka99
Zadomowienie

Pogoda była na Pomorzu piękns. Słońce i ciepło. Trochę posiedziałam w ogrodzie ,pranie wyschło.

Zagłosowałam . Ciekawi mnie wynik pierwszej tury. Zobaczymy.
Stary 2025-05-18, 22:11   #4671
herbatka99
Zadomowienie

Ojej,prawie równo dwaj główni kandydaci.

Co będzie w drugiej turze to zupełnie nie wiadomo.
Stary 2025-05-19, 05:08   #4672
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Witajcie
My musimy dzisiaj albo jutro wysadzić fasolkę. Nie może już dłużej czekać. Na szczęście sadziliśmy ją od razu do pojedynczych pojemniczków, więc na własny korzeń mają miejsce, ale mimo to zaczynają się mocno piąć i zaraz połapią się za siebie i ciężko będzie je rozdzielać.

Herbatko Powiem Ci, że dla mnie to jest mocno podejrzane, że wszyscy wiedzieli, że będą 2 tury, wszystko było z góry przepowiadane. Dla mnie to manipulacja społeczeństwem.

Dobrego dnia życzę
Stary 2025-05-19, 07:11   #4673
Amita10
Wtajemniczenie

Dzień dobry Nadal pada, 6,6*C. Jutro ma być cieplej. Ale tylko dwa dni. A potem powrót zimna.
Emmi, ale, że co podejrzane? Połowa to zadowoleni z życia ludzie o poglądach pt. żyj i daj żyć innym. Każdy ma prawo żyć jak chce, gdzie chce i z kim chce. Drudzy to prawdziwi Polacy katolicy. Jako kobieta i matka dwóch córek należę do grupy pierwszej.
Stary 2025-05-19, 07:37   #4674
annorl1
Zakorzenienie

Witam
Zimno, co i raz deszczyk. Na termometrze 11 stopni. Ale zimny wiatr.
Głosowac byliśmy.
Kurczaki mi się zaczynają kluć. Tzn. nadkluwają sie Oby się ładnie wykluły. To chyba te co wyjdą dam pod kwoki, a jaja spod kwok do inkubatora trafią. Moze jakaś kura jeszcze się zdecyduje zakwoczyć
Stary 2025-05-19, 08:48   #4675
Imegan
Jestem jaka jestem

Hejka

Jeszcze chłodno ale ma iść ku lepszemu. Niby od jutra poprawa termiki.

Jeśli chodzi o wybory to cieszę się ,że konfederacja nie będzie dyktować jak mamy żyć,kandydat PiS ...no cóż tak utytlanego kandydata to PiS jeszcze nie miało.Duzo można ,a nawet bardzo dużo zarzucić obecnemu prezydentowi,ale nie jest człowiekiem z półświatka.Nie można powierzyć władzy człowiekowi ,który ma układy z kryminalistami,wykorzystu je staruszków w trudnej sytuacji życiowej,ma problemy osobowościowe bo jak inaczej odczytywać swój własny zachwyt nad Alter ego samego siebie i to w mediach.Jak dla mnie PiS i konfederacja powinny zniknąć z mapy politycznej kraju.To największe zło jakie zaistniało.Mam nadzieję ,że za dwa tygodnie ludzie opowiedzą się za normalnością,a nie życiem w katotalibanie.Te wybory są uczciwe ,bo wychodzi na jaw coraz więcej faktów z poprzednich,oszustwach przy urnach.Choc i teraz były próby wiadomo czyje,żeby głosy były nieważne.

Tort urodzinowy był pyszny.Nawet jeszcze dziś do śniadania zjadłam kawałeczek.Smak Rafaello +Oreo+chrupka+kwaśna żelka malinowa.No i nie przesłodzony.Wnusia zachwycona,szczęśliwa.
Stary 2025-05-19, 09:53   #4676
herbatka99
Zadomowienie

Amito, to nie jest takie proste z tym podziałem ludzi którzy dokonują wyborów na głosowaniu.

Wszyscy chcemy dobrze dla siebie, czy naszego kraju. Chcemy pokoju, spokoju na ulicach, w miarę dostatniego życia. Ja nie mam skrajnych poglądów obojętnie z której strony. I mam ogromny dylemat na kogo głosować. Żaden z kandydatów nie jest ani autorytetem ,ani uczciwym człowiekiem.

Chciałabym żeby to było łatwiejsze. Może jeszcze za mojego życia doczekam takiego prezydenta.

A poza tym rządzący światem ,Europą myślą na pewno nie o społeczeństwach tylko o globalnych interesach, swoich czy swoich mocodawców.
Stary 2025-05-19, 12:52   #4677
Imegan
Jestem jaka jestem

Herbatko najwięcej złego w świecie robi obecny prezydent USA,on i jego przyjaciel Musk.Niebezpueczni ludzie ,którzy otrzymali władzę.Ja już za jego poprzedniej prezydentury uważałam go za człowieka z przerostem ego i tak dokładnie jest teraz.Ni cóż społeczeństwa łatwo kupić populistycznymi haselkami i u nas jest tak samo.Na strachu zbudowana całą narracja i wykręcanie kota ogonem.Ja jestem za równością wszystkich obywateli,niestety prawa strona polityczna obrała kurs na niszczenie wolności,tylko ich racja i poglądy są jedynie słuszne.Tak jak i poprzednie wybory bo kandydat był przystojny,bo tak niektórzy motywowali wybór p.Dudy.
Stary 2025-05-19, 15:35   #4678
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Ahoj. U Was też tak zimno? Zimny maj to mize być w piosence, a taki prawdziwy powinien być piękny i ciepły. Co z tą pogodą, podobno wszystko dzięki temu, że zakrętki są przymocowane do butelek ��

Bylam na wyborach, coś ostatnio często chodzę, bo na poorzednich tez byłam i na wcześniejszych też. Coś mi się chyba odmieniło. Jakby wszędzie był taki wynik a u nas, to mielibyśmy inny wybór za dwa tygodnie. Cóż, trudno, mój wybór czyli Mentzen nie przeszedł dalej, a liczyłam, że się uda. Szkoda.

Na obiad makaaron z pesto i kurczakiem. Nie przepadam za kurczakiem ale nie ja robiłam, to nie będę narzekać.

Ann, zaciekawiło mnie to podkładanie kurczatek kwoce Ona się nie pozna, że to nie jej? Robiłaś tak już wcześniej?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Herbatko, doczytałam, że u Ciebie piekna pogoda była. Czyli jest nadzieja, że i do mnie dojdzie. A jak dzisiaj?

I znowu bez sukcesów na Eurowizji, ale bardzo mi się podoba, że Steczkowska jest doceniana przez swój własny kraj, i ze narzekamy na wyniki a nie na naszego wykonawcę. Może wyślemy następnym razem Zenka, a co mamy do stracenia 😁
Lanolinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-05-19, 15:44   #4679
herbatka99
Zadomowienie

Tak z tą Eurowizją. Nasza Jusia śpiewała ok. Dobrze że wreszcie ją doceniamy. Ja jestem dość obojętna na jej piosenki, ale cudownie śpiewa piosenki Ewy Demarczyk i śpiewała też Chopina. Cudownie każda nutka odśpiewana. Żadnego fałszu. Bardzo ją doceniam za to. A z Eurowizją to powinniśmy odpuścić.
Stary 2025-05-19, 15:51   #4680
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Herbatko, mnie też nie porywają piosenki Steczkiwskiej , bo po prostu wole inne, ale doceniam ją, a na tej Eurowizji to zrobiła naprawdę piekny szoł. Poza tym nue podoba mi się sterowanie widzami, i puszczanie aplauzu gdy tymczasem widownia buczała na występie Izraela. Było, minęło. Z fajnych komentarzy które czytałam najbardziej spodobal mi się ten, że nieważne, że mamy 14 miejsce, ważne, że przed Niemcami 😁
Lanolinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości