Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-14, 20:58   #4651
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
No to i ja w przerwie Housa coś skrobnę

P-oczywiście:

Ś: jajecznica z 3 jaj z szynką, szczypiorkiem i pomidorem, duża grahamka z masłem i serem brie, banan, kawa z mlekiem 3,2%

sok Kubuś

IIŚ: duża grahamka z masłem, serem żółtym, kiełbasą suchą krakowska, ogórkiem, rzodkiewką i keczupem, jogurt do picia żurawinowy
cappuccino z automatu

paczka sezamków, chałwa fantazyjna 100g

O: zupa botwinka, kotlet panierowany z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z oliwkami, pomidorami itp...
D: cappuccino, 2 kawałki makowca

jabłko, banan
kilka garści mieszanki studenckiej

czekolada do picia-waniliowa

P: 2 kawałki smażonego leszcza, 2 smażone płotki, keczup, 2 kromki chleba

rożek bananowy

K: 4 smażone płotki
2 kromki chleba z masłem, szynką i chrzanem

House---- dużo paluszków z makiem, kompot z rabarbaru

No to poszalałam z rybami.... Uciekam na Housa

jak zwykle świetnie i smakowicie , kochana a skąd miałaś rożka bananowego? bo bym chętnie sama takiego zjadła

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 20:59   #4652
zilka9
Raczkowanie

Hej Kochane
Dzisiaj zaszalałamI nie mam żadnych wyrzutów

Oczywiście Peee(po ED)

Śniadanie-jajecznica z 3 jajek usmażona na masełku i kiełbasie,2 kanapki z serkiem wiejskim i pomidorem,banan

II Śniadanie- bułka grahamka(100g) z serem żółtym pomidorem,papryką,sałatą, bounty i słodka kawa,jabłko,2 suszone śliwki

Obiad- spagetti z makaronu wieloziarnistego,mięsa z idyka,pomidorów z puszki,sosu meksykańskiego-dużoooo,szklanka zupy pomidorowej zabielanej śmietaną
Deser-kawa,duży kawałek szarlotki na ciepło

Podwieczorek-miseczka lodów-czekoladowe,śmietankowe,o rzechowe,z owocami(kiwi,winogrona,tr uskawki,gruszka-owoców bardzooo dużo) i dużą garścią mieszanki studenckiej

Kolacja-2 duże parówki z keczupem i musztardą,2 kromki razowca z całym serkiem danio warzywnym,3 kostki gorzkiej czekolady

Może wpadnie jeszcze serek waniliowy z płatkami czekoloadowymi (ala Fantasia).

W między czasie sporo truskawek i winogron.

Mogę prosić o ocenkę?
Czy powinnam jeszcze zwiększać kalorie czy jest już wporządku?
zilka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:02   #4653
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Orzeszku wydaje mi się mniej niż zwykle i jakoś tak monotonnie bardzo redukcyjny jadłospis, kg lecą w dół??
KZ.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:02   #4654
pussszek
Raczkowanie

do naughtyprincess -> Wielkie dzieki za szybki komentarz wafelki oczywiscie z brazowego (0,5 gr blonnika/ sztuka bez soli i cukru), dodam moze salate do tego lososia, bo w miare pasuje i moze jeszcze ze 2 rzodkiewki
pussszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:03   #4655
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zilka9 Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Dzisiaj zaszalałamI nie mam żadnych wyrzutów jesteśmy z ciebie bardzo dumne

Oczywiście Peee(po ED)

Śniadanie-jajecznica z 3 jajek usmażona na masełku i kiełbasie,2 kanapki z serkiem wiejskim i pomidorem,banan ok

II Śniadanie- bułka grahamka(100g) z serem żółtym pomidorem,papryką,sałatą, bounty i słodka kawa,jabłko,2 suszone śliwki ok.

Obiad- spagetti z makaronu wieloziarnistego,mięsa z idyka,pomidorów z puszki,sosu meksykańskiego-dużoooo,szklanka zupy pomidorowej zabielanej śmietaną czemu tylko szklanka zupy ? II danie pycha !
Deser-kawa,duży kawałek szarlotki na ciepło jak ja dawno nie jadałam szarlotki mmmm daj troszeczkę

Podwieczorek-miseczka lodów-czekoladowe,śmietankowe,o rzechowe,z owocami(kiwi,winogrona,tr uskawki,gruszka-owoców bardzooo dużo) i dużą garścią mieszanki studenckiej

Kolacja-2 duże parówki z keczupem i musztardą,2 kromki razowca z całym serkiem danio warzywnym,3 kostki gorzkiej czekolady

Może wpadnie jeszcze serek waniliowy z płatkami czekoloadowymi (ala Fantasia).
ma wpaść !
W między czasie sporo truskawek i winogron.

Mogę prosić o ocenkę?
Czy powinnam jeszcze zwiększać kalorie czy jest już wporządku?
a ile już przytyłaś ?
jak dla mnie baba ! 10/10 !
naughtyprincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:04   #4656
pussszek
Raczkowanie

a i ryzu tak 1/4 torebki, bo polowe dodaje do calosci, ale to ma byc porcja na 2 dni
Stary 2009-05-14, 21:05   #4657
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pussszek Pokaż wiadomość
do naughtyprincess -> Wielkie dzieki za szybki komentarz wafelki oczywiscie z brazowego (0,5 gr blonnika/ sztuka bez soli i cukru), dodam moze salate do tego lososia, bo w miare pasuje i moze jeszcze ze 2 rzodkiewki
jestem szybka jak Czak Noris
nie żałuj rzodkiewek daj z 4 - 5 ;p
Stary 2009-05-14, 21:06   #4658
pussszek
Raczkowanie

tak jest! :P
Stary 2009-05-14, 21:10   #4659
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pussszek Pokaż wiadomość
tak jest! :P
a jak !
ja już spadam z wizażu
idę się pouczyć , siusiu , paciorek i spać .
dobranoc
Stary 2009-05-14, 21:15   #4660
pussszek
Raczkowanie

dobranoc
Stary 2009-05-14, 21:16   #4661
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
ach, no to ty zatajasz fakty. jeśli to był serek naturalny to nie mam nic przeciwko, jeśli dorzuciłaś udko to też w porządku.
nie pamiętam, kiedy jadłaś jogurt, ale mimo tego, że jest on naturalny to w większości ma on węglowodany proste- spójrz sobie na etykietkę, to się przekonasz przy pierwszym śniadaniu i zaraz po treningu można sobie pozwolić na węgle proste, bo organizm poradzi sobie z nimi bez efektów ubocznych.
Dzięki za wyjaśnienie

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:24   #4662
Irish lady 28
Zadomowienie

a ja mam takie pytanie,ale trochę aż mi głupio...hm..bo często czytam przykładowe śniadania na RRrr..i np..."owsianka z mlekiem ,serek wiejski,cynamon...itd..". ..

ten serek wiejski DODATKOWO do wypitej/zjedzonejowsianki????pr zeciez 100 g albo 200 g serka i owsianka to chyba baardzo dużo,prawda??

czy się mylę???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:30   #4663
qathe
Wtajemniczenie

Moje dzisiejsze:

śn. serek wiejski ze szczypiorkiem,pomidorem i pietruszką posiekaną

ob. : spagetti z sosem pomidorowym bez tłuszczu ofc i banan

kolacja: sałatka z dwóch jajek,pomidora,ogórka,szc zypiorku

i jak?

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie,ale trochę aż mi głupio...hm..bo często czytam przykładowe śniadania na RRrr..i np..."owsianka z mlekiem ,serek wiejski,cynamon...itd..". ..

ten serek wiejski DODATKOWO do wypitej/zjedzonejowsianki????pr zeciez 100 g albo 200 g serka i owsianka to chyba baardzo dużo,prawda??

czy się mylę???
Myślę,ze dziewczyny dodają garść płatków owsianych do tego serka wiejskiego(oczywiście płatki wcześniej do wody żeby napęczniały)

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:31   #4664
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

u:

1. owsianka z jaśkami toffi i kokosowymi, orzeszkami ziemnymi i sosem toffi, kawka z mlekiem

2. grahamka z freskiem ziołowym i wędliną i pomidorem, serek homo jabłkowy z cynamonem

kawka z mlekiem

3. zupa wielowarzywna, potrawka z kurczaka z warzywami i ryżem

kawa z mlekiem kinder delice, dwie kostki czeko

4. trzy gałki lodów słodkiego wentzla;>

5. trzy kromki pysznego chlebka żytniego z camembertem i wędliną i keczupem

jabłko, przekaska owsiana cynamonowa.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:35   #4665
qathe
Wtajemniczenie

Oo izo,a na utrzymaniu długo jesteś?Waga nie idze w góre?Bo widze,że lubisz słodycze ^^

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-14, 21:44   #4666
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
Oo izo,a na utrzymaniu długo jesteś?Waga nie idze w góre?Bo widze,że lubisz słodycze ^^
trafne spostrzeżenie. ale batonik, dwie kostki czekolady i lody to nie tak dużo.

od lutego, czasem podskoczy trochę, czasem spadnie, głównie się utrzymuje na stałym poziomie. zresztą, nie ważę się za często, widzę po ubraniach.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:52   #4667
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
u:

1. owsianka z jaśkami toffi i kokosowymi, orzeszkami ziemnymi i sosem toffi, kawka z mlekiem

2. grahamka z freskiem ziołowym i wędliną i pomidorem, serek homo jabłkowy z cynamonem

kawka z mlekiem

3. zupa wielowarzywna, potrawka z kurczaka z warzywami i ryżem

kawa z mlekiem kinder delice, dwie kostki czeko

4. trzy gałki lodów słodkiego wentzla;>

5. trzy kromki pysznego chlebka żytniego z camembertem i wędliną i keczupem

jabłko, przekaska owsiana cynamonowa.

to jest Utrzymanie???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 22:20   #4668
Sherrie
Rozeznanie

Miało być P

sn; owsianka: platki owsiane 3 lyzki, po lyzce: sloneczinka, dyni, orzeszkow ziemnych, 5 sliwek, serek homo waniliowy, banan, cynamon, siemie lniane

2sn; jogurt pitny 7 zbóż ( i spoznienie na maszyny wrr )

ob; pol cukinii, 3 pieczarki usmazone na teflonie z serem zoltym (ok 2 plaserkow), ketchupem, mixem przypraw, szynka, jajkiem, polowa woreczka ryzu

p: jablko rozgotowane z cynamonem, lyzeczka dyni i slonecznika, siemie lniane

ko; szklanka kefiru, cynamon, garsc mieszanki studenckiej, po lyzce dyni i slonecznika, 2 lyzki otrebow pszennych

przed chwila: garsc mieszanki studenckiej

w ciagu dnia duuuuuzo wody, herbat, i 2 kawy z mlkiekiem

Pati - mnie tez suszylo dzisiaj, nawet teraz pije herbate ;]

moge prosic o ocene???
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 23:30   #4669
olalola24
Wtajemniczenie

Moje R

10.00 Sniadanie; Owsianka(3.5 lyzki owsianki, lyzka otrąb orkiszowych, lyzeczka xenei blonnik, jabłko, cynamon, suszona morela, 5 kosteczek suszonego ananasa) + 100g maślanki naturalnej
40 min twistera
13.00 IISniadanie; 2 kanapki z pelnoziarnistym z siemieniem lnianym (jedna z szynka, salata, papryka, ogórkiem, polowa jajka, twarozkiem poltlustym, szczypiorkiem, druga z pasztetem sojowym, salata, pomidorem, druga polowa jajka, szczypiorkiem) + mandarynka, kawalek arbuza
16.00 Podwieczorek; Serek homo + garsc orzechów włoskich
3.600m biegu + 10 min stretch
19.00 Obiad; Sałatka na ciepło ( tunczyk wsw,brokuły, makaron razowy, tofu, pomidor, oregano)
8min buns legs arms, 6 dzien a6w
22.00 Kolacja; Wiesniak 0% ze szczypiorkiem i rzodkiewką + połowa kalarepki, 100g maślanki naturalnej

Ps. obiad dlatego tak pozno bo nie mam mozliwosci zjedzenia na uczelni wiec zamienilam kolejnosc obiadu z podwieczorkiem.
Wszelkie uwagi mile widzianee!

Edytowane przez olalola24
Czas edycji: 2009-05-14 o 23:32
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-15, 00:02   #4670
Truuuskawek
Raczkowanie

Cześc dziewczyny
Postanowiłam ponownie zacząc udzielac się w tym wątki po długiej przerwie
Będzie on dla mnie pewnego rodzaju "pomocą", taką mam nadzieję
Może kilka słów wyjaśnień na wstępie :P otóż śmiałam się z mojej mamy, gdy mówiła, że wpadnę w "to" bagno (ED) . Nadal robiłam swoje a "ona" przejmowała nade mną kontrolę. Nie widziałam tego, nie widziałam obiektywnie(i nadal nie widzę) siebie. Mama często płacze, gdy tylko na mnie spojrzy, to samo rodzina. Ludzie patrzą z litością np. gdy jadę pociągiem, czuję ten wzrok i zazwyczaj, gdy się odwracam to napotykam te dziwne spojrzenia. Wiele razy mówiono mi- "zacznij jeśc, błagam", "przytyj" , "wyglądasz jak szkielet, złamiesz się zaraz w pół" itp. itd. Obecnie leczę się u psycho już jakieś 2 miesiące, byłam u wielu lekarzy. Dopiero niedawno dotarło do mnie, co może mnie spotkac. Prawdziwym kopem było hasło "szpital". Moja psycho daje mi jeszcze 3 tyg. jeśli schudnę odrobinkę- nie ma bata...Dietetyczka zaraz na pierwszym spotkaniu z miejsca chciała mnie tam wpakowac ale matula mnie uratowała a ja obiecałam, że się postaram. Muszę przynajmniej utrzymac wagę. Mój organizm jest bardzo wyniszczony, anemia także robi swoje...Według zaleceń dietetyczki, aby żołądek mi nie wysiadł, mam jeśc przez jakiś czas przynajmniej 1000 kcal, to duży skok ale staram się i to bardzo. Chcę życ, nie chcę tak marnie umierac, wegetowac...szpital- ta wizja mnie przeraża...
ach i to tyle mam nadzieję, że będę mogła liczyc na Waszą pomoc

Moje W/U( w przyszłości będzie literka P ):
ś:
owsianka(płatki owsiane-10g, otręby-15g, jabłko-100g, twaróg chudy-100g, cynamon, woda), zielona herbata.
II ś: jabłko, 0,5l coli zero (wiem,że to syf ale miałam mega chcicę, nie piłam coli dobre 2 lata )
obiad: ryż brązowy(20g suchy), bitka wołowa gotowana (80g), brokuły i fasolka szparagowa(200g). Szklanka soku pomidorowego.
podwieczorek: serek homo naturalny, szklanka soku pomidorowego.
kolacja: wieśniak z wkrojoną połówką pomidora i koperkiem, zielona herbata.
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 06:11   #4671
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Truuuskawek Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny
Postanowiłam ponownie zacząc udzielac się w tym wątki po długiej przerwie
Będzie on dla mnie pewnego rodzaju "pomocą", taką mam nadzieję
Może kilka słów wyjaśnień na wstępie :P otóż śmiałam się z mojej mamy, gdy mówiła, że wpadnę w "to" bagno (ED) . Nadal robiłam swoje a "ona" przejmowała nade mną kontrolę. Nie widziałam tego, nie widziałam obiektywnie(i nadal nie widzę) siebie. Mama często płacze, gdy tylko na mnie spojrzy, to samo rodzina. Ludzie patrzą z litością np. gdy jadę pociągiem, czuję ten wzrok i zazwyczaj, gdy się odwracam to napotykam te dziwne spojrzenia. Wiele razy mówiono mi- "zacznij jeśc, błagam", "przytyj" , "wyglądasz jak szkielet, złamiesz się zaraz w pół" itp. itd. Obecnie leczę się u psycho już jakieś 2 miesiące, byłam u wielu lekarzy. Dopiero niedawno dotarło do mnie, co może mnie spotkac. Prawdziwym kopem było hasło "szpital". Moja psycho daje mi jeszcze 3 tyg. jeśli schudnę odrobinkę- nie ma bata...Dietetyczka zaraz na pierwszym spotkaniu z miejsca chciała mnie tam wpakowac ale matula mnie uratowała a ja obiecałam, że się postaram. Muszę przynajmniej utrzymac wagę. Mój organizm jest bardzo wyniszczony, anemia także robi swoje...Według zaleceń dietetyczki, aby żołądek mi nie wysiadł, mam jeśc przez jakiś czas przynajmniej 1000 kcal, to duży skok ale staram się i to bardzo. Chcę życ, nie chcę tak marnie umierac, wegetowac...szpital- ta wizja mnie przeraża...
ach i to tyle mam nadzieję, że będę mogła liczyc na Waszą pomoc

Moje W/U( w przyszłości będzie literka P ):
ś:
owsianka(płatki owsiane-10g, otręby-15g, jabłko-100g, twaróg chudy-100g, cynamon, woda), zielona herbata.
II ś: jabłko, 0,5l coli zero (wiem,że to syf ale miałam mega chcicę, nie piłam coli dobre 2 lata )
obiad: ryż brązowy(20g suchy), bitka wołowa gotowana (80g), brokuły i fasolka szparagowa(200g). Szklanka soku pomidorowego.
podwieczorek: serek homo naturalny, szklanka soku pomidorowego.
kolacja: wieśniak z wkrojoną połówką pomidora i koperkiem, zielona herbata.
na 1000 schudniesz jeszcze bardziej, daj sobie np. kilka dni na skiczenie do 2000 tysięcy a potem zwiększaj cały czas i musisz przestać wszystko tak obsesyjnie liczyć.

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 07:10   #4672
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Miało być P

sn; owsianka: platki owsiane 3 lyzki, po lyzce: sloneczinka, dyni, orzeszkow ziemnych, 5 sliwek, serek homo waniliowy, banan, cynamon, siemie lniane- ładnie,ale płatków małooo

2sn; jogurt pitny 7 zbóż ( i spoznienie na maszyny wrr )- sam jogurt? maluto

ob; pol cukinii, 3 pieczarki usmazone na teflonie z serem zoltym (ok 2 plaserkow), ketchupem, mixem przypraw, szynka, jajkiem, polowa woreczka ryzu- a deserek?

p: jablko rozgotowane z cynamonem, lyzeczka dyni i slonecznika, siemie lniane- nie,nie,nie!!! jabłko to nie jest posiłek

ko; szklanka kefiru, cynamon, garsc mieszanki studenckiej, po lyzce dyni i slonecznika, 2 lyzki otrebow pszennych- gdyby do tego wpadl chlebek z maslem bylo by ok;]

przed chwila: garsc mieszanki studenckiej- na zdrowie!

w ciagu dnia duuuuuzo wody, herbat, i 2 kawy z mlkiekiem

Pati - mnie tez suszylo dzisiaj, nawet teraz pije herbate ;]

moge prosic o ocene???
Wiesz co nie podoba mi sie to,ze nie ma w ogole warzyw, pieczywa, dziwnie tak jakos;] niby na P nie ma zadnych zasad,bo je sie na co ma sie ochote,ale witaminki tez sa potrzebne.
Ogolnie wiesz co mysle, malo,malo i jeszcze raz malo.
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 07:16   #4673
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze:

śn. serek wiejski ze szczypiorkiem,pomidorem i pietruszką posiekaną

ob. : spagetti z sosem pomidorowym bez tłuszczu ofc i banan

kolacja: sałatka z dwóch jajek,pomidora,ogórka,szc zypiorku

i jak?

fatalnie nie ma 5 posilkow,sa 3-ktore spowalnaja metabolizm. nie ma pelnoziarnistych produktow(ciemny chleb,ryz,no chyba ze maaron byl razowy?)w obiedzie nie ma bialka.bananowu unikamy na redukcji,nie ma w ogole nnkt.
na miano redukcji Twoj jadlospis nie zasluguje poczytaj jadlospisy ktore zostaly ocenione jako poprawna,ZDROWA redukcja.

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
to jest Utrzymanie???
ee,a co w tym takiego dziwnego?
Po glodowkach,1000kcal czy innych cudownych dietach dziw bierze,ze ktos ma normalny metabolizm,co
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:19   #4674
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
Moje R

10.00 Sniadanie; Owsianka(3.5 lyzki owsianki, lyzka otrąb orkiszowych, lyzeczka xenei blonnik, jabłko, cynamon, suszona morela, 5 kosteczek suszonego ananasa) + 100g maślanki naturalnej
40 min twistera
13.00 IISniadanie; 2 kanapki z pelnoziarnistym z siemieniem lnianym (jedna z szynka, salata, papryka, ogórkiem, polowa jajka, twarozkiem poltlustym, szczypiorkiem, druga z pasztetem sojowym, salata, pomidorem, druga polowa jajka, szczypiorkiem) + mandarynka, kawalek arbuza
16.00 Podwieczorek; Serek homo + garsc orzechów włoskich
3.600m biegu + 10 min stretch
19.00 Obiad; Sałatka na ciepło ( tunczyk wsw,brokuły, makaron razowy, tofu, pomidor, oregano)
8min buns legs arms, 6 dzien a6w
22.00 Kolacja; Wiesniak 0% ze szczypiorkiem i rzodkiewką + połowa kalarepki, 100g maślanki naturalnej

Ps. obiad dlatego tak pozno bo nie mam mozliwosci zjedzenia na uczelni wiec zamienilam kolejnosc obiadu z podwieczorkiem.
Wszelkie uwagi mile widzianee!

up ;p
Stary 2009-05-15, 08:47   #4675
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
Moje R

Można wiedzieć co to za wieśniaczek 0% bo nigdy nie słyszałam o nim ani nie widziałam takiego???
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 09:24   #4676
kreweta
Przyczajenie

I ja slicznie proszę o korekcje menu R.Zaczynam więc na pewno beda błedy,metabolizm stoi po dietach głodowkowych typu kopanhaska

sniad: 2 kromki chleba zytniego z serkiem homo,ogorek,salata

II sniad : pomarancza

obiad : rybka z ziolami prowansalskimi,1 ziemniak ,talerz surowki z ogorka,pomidora i rzodkiewki

podwieczorek : pomarancza ,parę pistacji

kolacja: jajko na twardo z tunczykiem i pomidorem

Dziękuje
kreweta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 09:32   #4677
halfsara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalaLejdi Pokaż wiadomość
Można wiedzieć co to za wieśniaczek 0% bo nigdy nie słyszałam o nim ani nie widziałam takiego???
w Lidlu sa takie co maja 0,4% Linessy,ale niesmaczne.moze to o te chodzi.
halfsara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 09:32   #4678
Margolcia0703181
Raczkowanie

U na dziś:
I. serek wiejski 200g, 3 łyżki pł owsianych, kawa
II.kromka chleba wieloziarnistego (prostokątna )->pól z serkiem topionym, pół z łyżeczką dżemu wiśniowego, jabłko, szkl soku pomidorowego
III. talerz zupy jarzynowej
IV. danio z garścią mieszanki studenckiej, jabłko
V. 100 g twarogu chudego, 100 ml kefiru, może też bakalie do tego..

od dzisiaj biorę się za siebie, nie odpuszczam posiłków!(jak to napiszę, to może będzie bardziej wiarygodne)
proszę o ocenę i ewentualne wskazówki
Stary 2009-05-15, 09:43   #4679
pussszek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kreweta Pokaż wiadomość
I ja slicznie proszę o korekcje menu R.Zaczynam więc na pewno beda błedy,metabolizm stoi po dietach głodowkowych typu kopanhaska

sniad: 2 kromki chleba zytniego z serkiem homo,ogorek,salata

II sniad : pomarancza

obiad : rybka z ziolami prowansalskimi,1 ziemniak ,talerz surowki z ogorka,pomidora i rzodkiewki

podwieczorek : pomarancza ,parę pistacji

kolacja: jajko na twardo z tunczykiem i pomidorem

Dziękuje
Ja sie jeszcze tak dobrze nie znam, ale gdzie bialko w II sniadaniu? W podwieczorku tez by sie przydalo, ogolnie nieco za male mi sie te posilki wydaja...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

O i moja dobra rada - wiecej blonnika - wywal ziemniaki, zastap ryzem brazowym, kasza, makaronem pelnoziarnistym

a i na podwieczorek lepiej warzywka niz owoce, bo to cukry

Sorry, ze tak na raty

Edytowane przez pussszek
Czas edycji: 2009-05-15 o 09:44
Stary 2009-05-15, 09:45   #4680
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaLejdi Pokaż wiadomość

Serek wiejski lekki z krasnystawu
B/W/T 10/2/3
100g - 75kcal
W smaku nie różni się niczym od zwyklego wiesniaka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości