|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
jak zwykle świetnie i smakowicie , kochana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4652 |
Raczkowanie
|
Hej Kochane
![]() Dzisiaj zaszalałam ![]() ![]() ![]() Oczywiście Peee(po ED) Śniadanie-jajecznica z 3 jajek usmażona na masełku i kiełbasie,2 kanapki z serkiem wiejskim i pomidorem,banan II Śniadanie- bułka grahamka(100g) z serem żółtym pomidorem,papryką,sałatą, bounty i słodka kawa,jabłko,2 suszone śliwki Obiad- spagetti z makaronu wieloziarnistego,mięsa z idyka,pomidorów z puszki,sosu meksykańskiego-dużoooo,szklanka zupy pomidorowej zabielanej śmietaną Deser-kawa,duży kawałek szarlotki na ciepło Podwieczorek-miseczka lodów-czekoladowe,śmietankowe,o rzechowe,z owocami(kiwi,winogrona,tr uskawki,gruszka-owoców bardzooo dużo) i dużą garścią mieszanki studenckiej Kolacja-2 duże parówki z keczupem i musztardą,2 kromki razowca z całym serkiem danio warzywnym,3 kostki gorzkiej czekolady Może wpadnie jeszcze serek waniliowy z płatkami czekoloadowymi (ala Fantasia). W między czasie sporo truskawek i winogron. Mogę prosić o ocenkę? Czy powinnam jeszcze zwiększać kalorie czy jest już wporządku? |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4654 |
Raczkowanie
|
do naughtyprincess -> Wielkie dzieki za szybki komentarz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak dla mnie baba ! 10/10 ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Raczkowanie
|
a i ryzu tak 1/4 torebki, bo polowe dodaje do calosci, ale to ma byc porcja na 2 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie żałuj rzodkiewek daj z 4 - 5 ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Raczkowanie
|
tak jest! :P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Raczkowanie
|
![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 |
Zadomowienie
|
a ja mam takie pytanie,ale trochę aż mi głupio...hm..bo często czytam przykładowe śniadania na RRrr..i np..."owsianka z mlekiem ,serek wiejski,cynamon...itd..". ..
![]() ![]() czy się mylę??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze:
śn. serek wiejski ze szczypiorkiem,pomidorem i pietruszką posiekaną ob. : spagetti z sosem pomidorowym bez tłuszczu ofc ![]() kolacja: sałatka z dwóch jajek,pomidora,ogórka,szc zypiorku i jak? ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
u:
1. owsianka z jaśkami toffi i kokosowymi, orzeszkami ziemnymi i sosem toffi, kawka z mlekiem 2. grahamka z freskiem ziołowym i wędliną i pomidorem, serek homo jabłkowy z cynamonem kawka z mlekiem 3. zupa wielowarzywna, potrawka z kurczaka z warzywami i ryżem kawa z mlekiem ![]() ![]() ![]() 4. trzy gałki lodów słodkiego wentzla;> 5. trzy kromki pysznego chlebka żytniego z camembertem i wędliną i keczupem jabłko, przekaska owsiana cynamonowa. ![]()
![]() |
#4665 |
Wtajemniczenie
|
Oo izo,a na utrzymaniu długo jesteś?Waga nie idze w góre?Bo widze,że lubisz słodycze ^^
![]() |
#4666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() od lutego, czasem podskoczy trochę, czasem spadnie, głównie się utrzymuje na stałym poziomie. zresztą, nie ważę się za często, widzę po ubraniach. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Rozeznanie
|
Miało być P
sn; owsianka: platki owsiane 3 lyzki, po lyzce: sloneczinka, dyni, orzeszkow ziemnych, 5 sliwek, serek homo waniliowy, banan, cynamon, siemie lniane 2sn; jogurt pitny 7 zbóż ( i spoznienie na maszyny wrr ![]() ob; pol cukinii, 3 pieczarki usmazone na teflonie z serem zoltym (ok 2 plaserkow), ketchupem, mixem przypraw, szynka, jajkiem, polowa woreczka ryzu p: jablko rozgotowane z cynamonem, lyzeczka dyni i slonecznika, siemie lniane ko; szklanka kefiru, cynamon, garsc mieszanki studenckiej, po lyzce dyni i slonecznika, 2 lyzki otrebow pszennych przed chwila: garsc mieszanki studenckiej w ciagu dnia duuuuuzo wody, herbat, i 2 kawy z mlkiekiem Pati - mnie tez suszylo dzisiaj, nawet teraz pije herbate ;] moge prosic o ocene??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Wtajemniczenie
|
Moje R
10.00 Sniadanie; Owsianka(3.5 lyzki owsianki, lyzka otrąb orkiszowych, lyzeczka xenei blonnik, jabłko, cynamon, suszona morela, 5 kosteczek suszonego ananasa) + 100g maślanki naturalnej 40 min twistera 13.00 IISniadanie; 2 kanapki z pelnoziarnistym z siemieniem lnianym (jedna z szynka, salata, papryka, ogórkiem, polowa jajka, twarozkiem poltlustym, szczypiorkiem, druga z pasztetem sojowym, salata, pomidorem, druga polowa jajka, szczypiorkiem) + mandarynka, kawalek arbuza 16.00 Podwieczorek; Serek homo + garsc orzechów włoskich 3.600m biegu + 10 min stretch 19.00 Obiad; Sałatka na ciepło ( tunczyk wsw,brokuły, makaron razowy, tofu, pomidor, oregano) 8min buns legs arms, 6 dzien a6w 22.00 Kolacja; Wiesniak 0% ze szczypiorkiem i rzodkiewką + połowa kalarepki, 100g maślanki naturalnej Ps. obiad dlatego tak pozno bo nie mam mozliwosci zjedzenia na uczelni wiec zamienilam kolejnosc obiadu z podwieczorkiem. Wszelkie uwagi mile widzianee! ![]() Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-14 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny
![]() Postanowiłam ponownie zacząc udzielac się w tym wątki po długiej przerwie ![]() Będzie on dla mnie pewnego rodzaju "pomocą", taką mam nadzieję ![]() Może kilka słów wyjaśnień na wstępie :P otóż śmiałam się z mojej mamy, gdy mówiła, że wpadnę w "to" bagno (ED) . Nadal robiłam swoje a "ona" przejmowała nade mną kontrolę. Nie widziałam tego, nie widziałam obiektywnie(i nadal nie widzę) siebie. Mama często płacze, gdy tylko na mnie spojrzy, to samo rodzina. Ludzie patrzą z litością np. gdy jadę pociągiem, czuję ten wzrok i zazwyczaj, gdy się odwracam to napotykam te dziwne spojrzenia. Wiele razy mówiono mi- "zacznij jeśc, błagam", "przytyj" , "wyglądasz jak szkielet, złamiesz się zaraz w pół" itp. itd. Obecnie leczę się u psycho już jakieś 2 miesiące, byłam u wielu lekarzy. Dopiero niedawno dotarło do mnie, co może mnie spotkac. Prawdziwym kopem było hasło "szpital". Moja psycho daje mi jeszcze 3 tyg. jeśli schudnę odrobinkę- nie ma bata...Dietetyczka zaraz na pierwszym spotkaniu z miejsca chciała mnie tam wpakowac ale matula mnie uratowała a ja obiecałam, że się postaram. Muszę przynajmniej utrzymac wagę. Mój organizm jest bardzo wyniszczony, anemia także robi swoje...Według zaleceń dietetyczki, aby żołądek mi nie wysiadł, mam jeśc przez jakiś czas przynajmniej 1000 kcal, to duży skok ale staram się i to bardzo. Chcę życ, nie chcę tak marnie umierac, wegetowac...szpital- ta wizja mnie przeraża... ach i to tyle ![]() ![]() ![]() Moje W/U( w przyszłości będzie literka P ![]() ś: owsianka(płatki owsiane-10g, otręby-15g, jabłko-100g, twaróg chudy-100g, cynamon, woda), zielona herbata. II ś: jabłko, 0,5l coli zero ![]() ![]() obiad: ryż brązowy(20g suchy), bitka wołowa gotowana (80g), brokuły i fasolka szparagowa(200g). Szklanka soku pomidorowego. podwieczorek: serek homo naturalny, szklanka soku pomidorowego. kolacja: wieśniak z wkrojoną połówką pomidora i koperkiem, zielona herbata. |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4672 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogolnie wiesz co mysle, malo,malo i jeszcze raz malo.
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na miano redukcji Twoj jadlospis nie zasluguje ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- ee,a co w tym takiego dziwnego? Po glodowkach,1000kcal czy innych cudownych dietach dziw bierze,ze ktos ma normalny metabolizm,co ![]()
![]() |
#4674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
up ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Przyczajenie
|
I ja slicznie proszę o korekcje menu R.Zaczynam więc na pewno beda błedy,metabolizm stoi po dietach głodowkowych typu kopanhaska
sniad: 2 kromki chleba zytniego z serkiem homo,ogorek,salata II sniad : pomarancza obiad : rybka z ziolami prowansalskimi,1 ziemniak ,talerz surowki z ogorka,pomidora i rzodkiewki podwieczorek : pomarancza ,parę pistacji kolacja: jajko na twardo z tunczykiem i pomidorem Dziękuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Raczkowanie
|
U na dziś:
I. serek wiejski 200g, 3 łyżki pł owsianych, kawa II.kromka chleba wieloziarnistego (prostokątna )->pól z serkiem topionym, pół z łyżeczką dżemu wiśniowego, jabłko, szkl soku pomidorowego III. talerz zupy jarzynowej IV. danio z garścią mieszanki studenckiej, jabłko V. 100 g twarogu chudego, 100 ml kefiru, może też bakalie do tego.. od dzisiaj biorę się za siebie, nie odpuszczam posiłków!(jak to napiszę, to może będzie bardziej wiarygodne ![]() proszę o ocenę i ewentualne wskazówki ![]()
#4679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- O i moja dobra rada - wiecej blonnika - wywal ziemniaki, zastap ryzem brazowym, kasza, makaronem pelnoziarnistym a i na podwieczorek lepiej warzywka niz owoce, bo to cukry Sorry, ze tak na raty ![]() Edytowane przez pussszek Czas edycji: 2009-05-15 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.