Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-26, 22:18   #4651
kolba
Raczkowanie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

O matko, dwa dni mnie nie było i bite dwie godziny nadrabiania - niemożliwe jesteście
Gratulacje dla wszystkich Mamusiek wizyt u gin, zdowych dzieciaczków i poznania płci!!!!
Wszystkim Kasiom spóźnione życzenia - przede wszystkim łatwych porodów

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie kochane ja dzis bylam u gina glukoza 75g w normie wyniki krwi tez mam tylko pic duzo barszczu czerwonego aby zapobiec spadkowi morfologii sluchajcie gin mi powiedzial ze mala wazy 800g !! wydaje mi sie ze to duzo choc powiedzial ze w normie waga

Witam nowe wizazanki
Ewelqa Ty z Krakowa tak? Ja też To już nas 3!! O żeromskim słyszałam same dobre opinie!
Ja też dziś po wizycie u gin, dziewczynka potwierdzona - nawet wargi sromowe gin mi pokazywała na monitorze Żołądek miała pełny i przeżuwała coś, bo tak cudnie buźką ruszała - popłakałam się normalnie

Zmykam do łóżka i wszystkim dobrej nocki!!!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 08:02   #4652
gosiawolna
Rozeznanie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

witam. jaka pogoda dzisiaj.. u mnie bialo i dalej sypie lekko niedlugo jade do reala bo widzialam w ulotce zestaw 13 elementowy dla dzidziusia od 0 do 3 miesiecy za 60 zloty i chyba kupie
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 08:14   #4653
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja się nie boję sama zostać z dzieckiem i opieki nad nim,
tak jak szpitala to będzie ogromny stres dla mnie
o tak to dla mnie tez jest straszniejsza mysl, w domu sobie jakos poradze, ale w trakcie porodu ?? a pozniej te trzy dni i noce w szpitalu?? czarna rozpacz

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej U nas wizyta przebiegła ok, Wiktoria rośnie (ma już 330g), pomiary w normie. Ja mam mega stan zapalny a ginek tak skrupulatnie sprawdzał mi papierkiem ph w pochwie że po wizycie krwawiłam i jeszcze dziś nadal plamię Mam kupę leków ale znając życie do porodu nie wyjdę z problemu Aha, widziałam małą w 3d ale zasłaniała buźkę rączką a to co widziałam przypominało raczej małą małpkę
to sie zdaza ze palmi si epo takim badaniau ja tez plamilam ale tylko neicala dobe

a ja dziewcznyki wczoraj w Cerfourze kupilam 2 body po 3,99 a w lumpku polakra z next, body, pajaca i pluszaka z mothercare calosc za 16zl

a z kolesiem z ALL histroia wyslza taka ze po moich zdjeicach odpisal ze nie wie jak to mozliwe ze tam byly plamy i przeprasza... i ze kase odesle mi najpozniej do 10 grudnia...wiec czekam na przelew i zastanowie sie jakiego komenta mu dac

milego weekendu mamuski
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 08:17   #4654
gosiawolna
Rozeznanie

20 tc- moj brzuszek
Stary 2010-11-27, 08:49   #4655
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Gosia przeciez ty jeszce nic nie masz brzucha ja takie przed ciaza mialam
Stary 2010-11-27, 08:55   #4656
Montii
Zakorzenienie

hey mamusie ;-)

rose tak bylismy w sphinxie kiedys bralam shoarmę ale tera jakos za tlusta jest dla mnie,smaki mi sie pozmienialy wzielam grilowanego pstraga z ryzem, pychotka

ja chce isc do szkoly rodzenia ale tylko po to by dowiedziec się jak oddychac i ogolnie przebieg porodu, podobno to ulatwia pracę z rodzącą ale zobaczymy, no i laktacja kapiel dziecka itp mnie nie interesuje

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 09:01   #4657
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
espumisan

no mi sie podoba

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

wiem wiem u mnie też nie wiedzą o co biega
wyobraź sobie ile razy czytam cos w gazecie prawnej, że cos tam sie robi tak, później dzwonię np do zusu się zapytać i jest wogole inaczej niż tam napisali, to jest dopiero partaczenie i to w gazecie prawnej!! szok

dobranoc, ja też juz ide spac
papapapa
ehhh standard..... ja ostatnio do zus dzwoniłam i trafiłam na taką babeczke że sama nie wiedziała o co biega...haha

wogóle to witam Was w sobotni poranek
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-27, 09:19   #4658
iizabelaa
Zakorzenienie

cześć dziewczyny,

ja sobie kawkę piję,
jestem sama, bo mąż w pracy
tzn. jestem z moją kocicą, która umila mi samotność

Wczoraj dowiedziałam się trochę o porodzie maluszka, który pojawił się w naszej rodzinie w poniedziałek
i od razu spać nie mogłam
jestem bardzo wrażliwa na ten temat
Stary 2010-11-27, 09:21   #4659
Montii
Zakorzenienie

ooo dlatego ja nic nie chcę wiedzieć o porodzie tzn żadnych filmików i krwawych relacji idę na żywioł

tż poszedł mi po rybkę, pstrąga na obiad a życie sobie umilę wędzoną makrelą

[LEFT]
Stary 2010-11-27, 09:27   #4660
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej U nas wizyta przebiegła ok, Wiktoria rośnie (ma już 330g), pomiary w normie. Ja mam mega stan zapalny a ginek tak skrupulatnie sprawdzał mi papierkiem ph w pochwie że po wizycie krwawiłam i jeszcze dziś nadal plamię Mam kupę leków ale znając życie do porodu nie wyjdę z problemu Aha, widziałam małą w 3d ale zasłaniała buźkę rączką a to co widziałam przypominało raczej małą małpkę

u mnie też się okazało że mam duży stan zapalny,
ja o tym nie wiedziałam,
wyszło w cytologii

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
ooo dlatego ja nic nie chcę wiedzieć o porodzie tzn żadnych filmików i krwawych relacji idę na żywioł

tż poszedł mi po rybkę, pstrąga na obiad a życie sobie umilę wędzoną makrelą

ja nie jestem z osób, które idą na żywioł, bo bym na zawał padła
dlatego ciągle myślę o cc bo sn mi się bardzo nie przewidywalne wydaje zobaczymy jeszcze jest trochę czasu

akurat wczorajsza rozmowa była bardzo krótka, bez krwawych szczegółów itp,
poród zakończył się cc, bo mała była ułożona w poprzek,

ale wystarczy, że ktoś mi powie, że dziecko się urodziło i od razu ciśnienie mi skacze
Stary 2010-11-27, 09:33   #4661
Montii
Zakorzenienie

A ja właśnie nie chcę wiedzieć co mnie czeka,
tzn wiem mniej więcej ,że najpierw to później tamto, bla bla

ale nie chcę osobistych spostrzeżeń kogoś
jedna jak się dowiedziała o mojej ciąży to jak zobaczyła mnie na mieście to zaraz podbiegła, nie zapytała jak się czuje, który to miesiąc tylko '' a wiesz bo mnie tak pozszywali ,że ******** a na dodatek bolało jak ********''
i po co ona mi to mówi nie pytaałaamm....

no ale z rodziny u mnie nikt nie rodził
może jakby to była jakaś siostra czy cuu to bardziej bym wypytała, bo raczej by nie koloryzowała i nie dodawała dramaturgii jak niektóre

hm a jak ktoś mi powie,że dziecko się urodziło to...zazdroszczę
ale zobaczymy jaka mądra będę w 38 tc.. kiedy poród to będzie kwestia czasu

[LEFT]
Stary 2010-11-27, 09:38   #4662
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
hm a jak ktoś mi powie,że dziecko się urodziło to...zazdroszczę
ale zobaczymy jaka mądra będę w 38 tc.. kiedy poród to będzie kwestia czasu

no to super
zazdroszczę takiego podejścia

A nowy członek naszej rodziny to siostrzenica tż-a Joanna
mały pulpecik, urodził się już z 2 podbródkiem
Stary 2010-11-27, 09:41   #4663
Montii
Zakorzenienie

no ale przyznam, troszkę stresu jest, chociaż mam nadzieję,że jak będą skurcze, odejdą wody, to nie będzie czasu na stres.. tylko szybko do szpitala i zrobić swoje

a jaka waga i cm ?
wczoraj się skusiłam i kupiłam body 56....
może w końcu zrozumiem,że nie urodzę dziecka które ma 62 na starcie
jakoś uparłam się na duże dziecie
ale przeglądam wątek mam listopad grudzień i chyba żadne nie przekroczyło 60 cm... 56 to taka norma. muszę w coś ubrać małego

[LEFT]
Stary 2010-11-27, 09:45   #4664
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. jaka pogoda dzisiaj.. u mnie bialo i dalej sypie lekko niedlugo jade do reala bo widzialam w ulotce zestaw 13 elementowy dla dzidziusia od 0 do 3 miesiecy za 60 zloty i chyba kupie
szkoda że już wróciłam z miasta

Cytat:
20 tc- moj brzuszek
jaki mały

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 09:56   #4665
Montii
Zakorzenienie

fajny brzuszek gosiu ;-)

[LEFT]
Stary 2010-11-27, 09:56   #4666
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
a jaka waga i cm ?
ale przeglądam wątek mam listopad grudzień i chyba żadne nie przekroczyło 60 cm... 56 to taka norma. muszę w coś ubrać małego

55 cm i 3,6 kg
dostałam zdjęcie mms-em i ma taka okrągłą buźkę i ten podbródek

większość dzieci mierzy ok 56 cm przy porodzie
Stary 2010-11-27, 09:57   #4667
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
20 tc- moj brzuszek
O jaki maleńki mało będzie do zrzucania

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 09:59   #4668
Montii
Zakorzenienie

ja do 20 tc prawie w ogóle brzucha nie miałam ;P
a teraz taka kulka...on rośnie z dnia na dzień!!!!

izabela to taki wymiarowy maluszek
i fajnie,że u was tyle dzieci w rodzinie u mnie najmłodsze - 10 lat

[LEFT]
Stary 2010-11-27, 10:25   #4669
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a z kolesiem z ALL histroia wyslza taka ze po moich zdjeicach odpisal ze nie wie jak to mozliwe ze tam byly plamy i przeprasza... i ze kase odesle mi najpozniej do 10 grudnia...wiec czekam na przelew i zastanowie sie jakiego komenta mu dac

milego weekendu mamuski
no to chociaż się coś ruszyło, no nie wiem musisz się zastanowić ja bym dała w najgorszym razie neutrala no bo w końcu przeprosił.

Cytat:
A ja właśnie nie chcę wiedzieć co mnie czeka,
tzn wiem mniej więcej ,że najpierw to później tamto, bla bla

ale nie chcę osobistych spostrzeżeń kogoś
jedna jak się dowiedziała o mojej ciąży to jak zobaczyła mnie na mieście to zaraz podbiegła, nie zapytała jak się czuje, który to miesiąc tylko '' a wiesz bo mnie tak pozszywali ,że ******** a na dodatek bolało jak ********''
i po co ona mi to mówi nie pytaałaamm....

no ale z rodziny u mnie nikt nie rodził
może jakby to była jakaś siostra czy cuu to bardziej bym wypytała, bo raczej by nie koloryzowała i nie dodawała dramaturgii jak niektóre
no mnie też by to zdenerwowało ja się jeszcze z tym nie spotkałam mama mi mówi że owszem boli ale to się szybko zapomina i w ogóle, koleżanek z dziećmi nie mam ale nie wiem co bym zrobiła jakby mi taka podeszła i zaczęła tak gadać trzeba by ją było jakoś przymknąć tekstem: mam nadzieję że u mnie odwrotnie będzie, chyba nie życzysz mi tego samego? głupie te baby i faktycznie lubią koloryzować strasznie.

Cytat:
no ale przyznam, troszkę stresu jest, chociaż mam nadzieję,że jak będą skurcze, odejdą wody, to nie będzie czasu na stres.. tylko szybko do szpitala i zrobić swoje

a jaka waga i cm ?
ja myślałam na początku że 56 to taka norma ale teraz boję się że dziecko większe będzie i nie ubiorę tych pięknych ubranek

Cytat:
ja do 20 tc prawie w ogóle brzucha nie miałam ;P
a teraz taka kulka...on rośnie z dnia na dzień!!!!

izabela to taki wymiarowy maluszek
i fajnie,że u was tyle dzieci w rodzinie u mnie najmłodsze - 10 lat
u mnie jest jeden 5 letni chłopiec i on najmłodszy jest. także nasze będzie pierwszym takim maluszkiem po dłuuugiej przerwie

a ja dziś od 6 rano na nogach tż jechał do promotora to od razu wstąpiliśmy do hurtowni artykułów dziecięcych u nas bardzo dużo fajnych rzeczy tam wózki fajne tanie, łóżeczka, nianie elektroniczne, laktatory no wszystko i to taniej nawet tylko ciuszki standard - opłaca się tylko używane na allegro ale pooglądałam sobie i już się stycznia doczekać nie mogę

spadam teraz idę pomagać mamie pierogi lepić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-27, 10:28   #4670
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
super wieści, gratulacje

bardzo ładnie, ja pójdę przed świętami

Urlop tacierzyński, to taki sam jak macierzyński dla kobiety, mężczyzna może go wziąć tylko wtedy gdy kobieta nie wykorzysta calego swojego macierzynskiego, to wtedy reszta przechodzi na ojca i on może pójść na tacierzyński.
Urlop ojcowski w 2011 roku trwa 1 tydzień i ojciec może go wziąć od dnia narodzin do ukończenia roczku przez dziecko i niezależnie czy matka jest na macierzyńskim. Płatny jest tak jak macierzyński 100% podstawy zasiłku.
Nie ma czegoś takiego jak bezplatny opiekuńczy. Zasilek opiekuńczy może dostać ojciec dziecka na żonę jeśli lekarz mu wystawi L4 na taka opiekę, może wziąć 14 dni w ciągu roku takiego zasilku. na dziecko nie może wziąć zwolnienia dopoki matka jest na macierzyńskim chyba że matka przebywa w szpitalu, a dziecko zostaje z ojcem.

musisz dać w kadrach i nawet jeśli wiedzą, że jesteś w ciąży to musi to zostać w aktach.
Wogóle to superowy wózek, ja zaczynam sie nad nim zastanawiać, bo mozna do niego wpiąć fotelik maxicosi

Zwolnienie lekarskie na tzw. opiekę może wystawić lekarz jeśli są wskazania do opieki nad żoną. Jesli sie dobrze czuje, to lekarz raczej takiego nie wypisze, chyba że się trafi fajny lekarz

A tak w ogóle, to muszę chyba Was opiernikować, bo dzisiaj w pracy nie nadążałam Was czytać tyle piszecie i trzeba zacząć myśleć o IV CZĘŚĆ WĄTKU I TYTULE, tylko ja to raczej nic nie wymyslę, bo ja matematyczny mózg
Ego ja tez chcialam kupic tylko gondole + spacerówkr z jedo a fotlik z maxi cosi city

ale facet mnie szybko wyprostował, bo to jest tak:

fotelik z maxi cosi city ma identyczna klase bezpieczenstwa co oryginalny z jedo, aby miec ta najwyższą klasę bezpieczenstwa w maxi cosi trzeba kupić cabrio ktory kosztuje cos 600 zł do tego trzeba miec adaptery zeby wpiac do jedo - 80,00 i obowiązkowo bazę do auta i ten zestaw fotelik cabrio + baza daje 5 gwiazdek w testach
do tego ta baza pasuje tylko do nowszych aut ktore maja mozliwosc wpiecia w auto
mój cieniasek tego nei ma niestety wiec
u nas decycja był prosta zostajemy przy całym zestawie z jedo

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 10:34   #4671
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

Eirene1987, wanilia83 u mnie ząb jest cały, nie ma śladu próchnicy... tzn. kiedyś była ale został on zrobiony...nawet mam śrubkę i problem jest bo po 1 nie można go prześwietlić, a po 2 po otwarciu zęba może nic nie zostać i stąd problem z jego odbudowaniem. Nie boli mocno od czasu do czasu jest nadwrażliwy na ciepłe zimnie i przy posiłkach daje o sobie znać. Dentystka powiedziała, że zęby w ciąży sa bardzo wrazliwe i mogą reagować na wszystko...a co do znieczulenia, to ja twarda baba jestem i jadę bezzzzzzzzzzzzzzz
ło matko bez znieczulenia podziwiam

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ale np. na Trmentiolu jest napisane, że nie można go stosować u dzieci poniżej 3 roku życia, także ja osobiście bym nie ryzykowała

faktycznie dzieci bywają uczulone na rożne kosmetyki, np. na Nivea,
dlatego może od razu lepiej kupić takie apteczne, droższe
ja mam aż sudocrem i krem z penatenu zapobiegawczo przeciw odparzeniom i chyba przy penatenie zostanę

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hej laseczki

chwalę się ze wybralismyz mezem wczoraj wózek
Jedo fyn 4DS
super, gratuluje

Cytat:
jeśli chodzi o rzeczy do szpitala, to na prawdę trzeba się sugerować szpitalem konkretnym, bo można się rozczarować później

u mnie nie wolno ubierać dziecka w ciuchy swoje w szpitalu ciuchy są tylko na wyjście potrzebne

moje koleżanki rodziły w szpitalach gdzie było prawie wszystko dla dzieci, i zakaz używania przedmiotów z zewnątrz,
a niektóre wszystko brały ze sobą
co racja ro racja wszystko zależy od szpitala, u nas też nie trzeba brać ciuszków dla dzieciaka, trzeba się będzie przejechać i wziąć listę, przy okazji popytam co i jak

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a czemu kapcie mają być mniejsze???
też mnie to zastanawia ja sobie kupie kapcie balerinki

gosik super że wszystko ok

Cytat:
Jok3r, szczerze to nie wyobrażam sobie chodzić z podpaską między nogami a bez majtek Ja miałam majtki te siateczkowe i bez problemu mieściła się podpacha a przynajmniej mogłam człapać swobodnie. Po cc człowiek jest naprawdę jak kaleka więc spróbuj jeszcze chodzić ściskając podpaskę Chyba że lezysz jak kłoda i nie wstajesz z łóżka ale ja starałam się jak najwięcej ruszać, to bardzo ważne. Oczywiście przez pierwszą dobę leżałam bez majtek a położne wymieniały te podpaski bo i tak nie mogłam się ruszać, ale potem już nie. Przecież nawet z łóżka bym nie dała rady wstać z podpaską
.
ja też nie, bałabym się że mi taka zakrwawiona wypadnie bleah, na pewno kupię majtki siateczkowe

Cytat:
Napisane przez agaaga89
Laseczka nie widziałam, ale też się zastanawiałam czy by się nie przejść po niego do lidla, ten z bambi w ulotce był super
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
no właśnie ja się zastanawiam jutro chyba podjadę do Lidla i zobaczę w ogóle jakie są i czy są grube
ja właśnie zaraz lecę je zobaczyć

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Zrobiłam balejaż i od razu lepiej się czuję
olusia piękny kolorek

Cytat:
kurde teraz patrzę ,że 1 mmol = 18,1 mg
więc wychodzi mi ,że mam

na czczo 63 mg
po 1h 79,64
po 2h 94,12

to co ja jakaś niedocukrzona jestem ?
skoro inni mają po 140? eee nie wiem, dobrze ,że mam gina w poniedziałek
pewnie dlatego tak cie do słodkiego ciągnie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
tacierzyński tatusiowie mogą wziąć do skończenia przez maluszka roczku
jokr a ja widziałam taki espumisan
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=7561
ale pewnie jest tego kilka rodzai
żona kuzyna podaje właśnie to i powiedziała że to był jedyny lek który podziałał na małą

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no w takim tempie to do niedzieli się trzeba będzie przenosić na nowy wątek trzeba wymyślić nazwę mi się po ostatnim wena skończyła

kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci
- ot taka chwilowa wena
jestem za

Cytat:
20 tc- moj brzuszek
malusi

Cytat:
ja chce isc do szkoly rodzenia ale tylko po to by dowiedziec się jak oddychac i ogolnie przebieg porodu, podobno to ulatwia pracę z rodzącą ale zobaczymy, no i laktacja kapiel dziecka itp mnie nie interesuje
ja też poszukam takiej szkoły w której można pojedyncze lekcje wykupić

eirene pochwal się z czym robicie pierogi też bym sobie zjadła
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 10:38   #4672
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
no to chociaż się coś ruszyło, no nie wiem musisz się zastanowić ja bym dała w najgorszym razie neutrala no bo w końcu przeprosił.
No wlasnie pewnie na eutralu sie skonczy chyba ze bedize bardoz zwlekal z przelewwm... ;p

Cytat:
może w końcu zrozumiem,że nie urodzę dziecka które ma 62 na starcie jakoś uparłam się na duże dziecie
no ja tez licze ze jakos wszytko szybko pojdzie
a co do cisuzkow to ja tez kupilam kilka newbornow i 56 ale caly czas sie martwie ze Rafal bedize duzy i jak dokupuje to od 62 w góre
a jak pojde w 30tc na usg to jzu mi mneij wiecej beda mogli powieidzec jakie moze sie dziecko uridzc czy to dalej radosna toworczosc? bo przed porodem to jzu peniw nie chodiz sie na usg?
Stary 2010-11-27, 10:43   #4673
deneb3
Zadomowienie

Cytat:

kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci
- ot taka chwilowa wena
o mi się bardzo podoba!

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie kochane ja dzis bylam u gina glukoza 75g w normie wyniki krwi tez mam tylko pic duzo barszczu czerwonego aby zapobiec spadkowi morfologii sluchajcie gin mi powiedzial ze mala wazy 800g !! wydaje mi sie ze to duzo choc powiedzial ze w normie waga

Witam nowe wizazanki
mój mały w 24 tygodniu ważył 700gram

Cytat:
20 tc- moj brzuszek
jaki malusi! zgrabny

--

a ja na SR taką typową nie idę bo mąż mój pracuje na zmiany, raz tydzień ma na rano, raz na popołudnie więc za dużo byśmy (on) stracili
i znalazłam położną która prowadzi indywidualną SR jakby
jest 5 spotkań gdzie omawia tylko z nami tematy porodu, opieki nad małym i ma też taką lalkę na której się ćwiczy - fajna sprawa
no i umówimy się z nią prywatnie, nie jest drogo bo niecałe 200zł
Mąż jest bardzo chętny więc się bardzo cieszę
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-27, 10:55   #4674
aja1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, nie mam siły żeby to wszystko nadrabiać
Nie mam ostatnio czasu co by się w d.. pocałować

Po pierwsze miałam kontrolę z US więc latanie z papierkami.
po drugie Kaśka byłą przez tydzień troszkę chora, i jak wróciła do szkoły to się okazało, że panuje szkarlatyna, no zobaczymy, może nas ominie.
Po trzecie samochód miałam w naprawie, niby wszystko ok, mielismy w grudniu wymieniać tarcze hamulcowe, bo teraz wyprztykaliśmy się z kasy, pojechał w piątek TŻ do roboty i dzwoni do mnie, że nie dojechał, bo coś huknęło i hamulce nie działają. Jakoś wrócili, a dziś musiałam kupować tarcze bo pękły na pół, cud, że nic się nie stało.
A i w końcu dostałam kasę z ZUS-u nie dość, że gówniane pieniądze, to jeszcze podatek potrącili :/
No i wczoraj robiliśmy polowanie na szczura który uwił sobie gniazdko w moim kibelku za tzw ekranem. Mieszkam w bloku na parterze to u mnie było najniżej, a gnida łazi kanałem wentylacyjnym, wczoraj rozbroiliśmy cału kibelek i TŻ zatkał tą dziurę metalową kratką, pewnie szczurzysko zapierdziela po innych piętrach, bo dojścia do piwnicy nie ma. Do mnie już nie wejdzie, sąsiadów ostrzegłam i zgłosiłam do administracji zobaczymy co z tym zrobią

We wtorek ide na usg, w końcu może sie dowiem kto mnie kopie głównie po nocach.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 11:06   #4675
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

mamuski wracajc do listy rzeczy na porodowke to na stronei mojego szpitala jest taka

Pomocnicza lista dobrze spakowanej torby:

DOKUMENTY:
- DOWÓD OSOBISTY LUB INNY DOKUMENT TOŻSAMOŚCI
- KSIĄŻECZKA UBEZPIECZENIOWA LUB INNY DOKUMENT ŚWIADCZĄCY O UBEZPIECZENIU (AKTUALNE)*
- KARTA PRZEBIEGU CIĄŻY
- WYNIKI OSTATNICH BADAŃ (MOCZ, MORFOLOGIA, HBS,WR, USG, GRUPA KRWI)
- OPISY EWENTUALNYCH KONSULTACJI (KARDIOLOGICZNA, OKULISTYCZNA ITP.)
- WYPISY Z EWENTUALNYMI WCZEŚNIEJSZYCH POBYTÓW W SZPITALU
(uwaga! przy wypisie Paniom, które korzystają z zapisu Kodeksu Rodzinnego o "automatycznym" uznaniu ojcostwa męża potrzeby będzie akt małżeństwa - do wglądu. )

MAMA DZIECKA:
- DWIE WYGODNE KOSZULE (ROZPINANĄ Z PRZODU I T-SHIRT DO PORODU)
- BIUSTONOSZ DOBRZE PODTRZYMUJĄCY PIERSI
- SZLAFROK (CIENKI)- CIEPLE SKARPETY- KAPCIE I KLAPKI POD PRYSZNIC
- PRZYBORY TOALETOWE
- PIELUSZKI HIGIENICZNE ZAMIAST PODPASEK
- WODA LUB SOK DO PICIA
- WODA W AREOZOLU (DO ODŚWIEŻANIA TWARZY)
- ŁADOWARKA DO KOMÓRKI
- MONETY (drobne) DO AUTOMATÓW**

DZIECKO:
- DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH
- TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE
- TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA
- PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK
- PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE
- CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT

Warto także pamiętać, by OSOBA TOWARZYSZĄCA w porodzie miała ze sobą:

- wygodne obuwie (zwłaszcza zimą!)

- dres lub inne wygodne, elastyczne ubranie (poród to wprawdzie wydarzenie wyjątkowe ale panom zdecydowanie odradzamy garnitury i krawaty)

*Książeczka ubezpieczenia (lub inne potwierdzenie ubezpieczenia) niezbędna jest jedynie do otrzymania zwolnienia lekarskiego (druk ZUS-ZLA).Każda kobieta w ciąży oraz w okresie porodu i połogu, bez względu na ubezpieczenie - ma zapewnione świadczenia medyczne finansowane ze środków publicznych, a więc dla niej BEZPŁATNE!

**Dla wygody Pacjentek w Szpitalu zainstalowane zostały automaty z gorącymi i zimnymi napojami (przyjmują wszystkie monety, wydają resztę). W salach (poza salami Marzenka, Ida, Ela i Amelka) istnieje możliwość oglądania TV po uiszczeniu symbbolicznej opłaty (znów monety).
Stary 2010-11-27, 11:14   #4676
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
a ja na SR taką typową nie idę bo mąż mój pracuje na zmiany, raz tydzień ma na rano, raz na popołudnie więc za dużo byśmy (on) stracili
i znalazłam położną która prowadzi indywidualną SR jakby
jest 5 spotkań gdzie omawia tylko z nami tematy porodu, opieki nad małym i ma też taką lalkę na której się ćwiczy - fajna sprawa
no i umówimy się z nią prywatnie, nie jest drogo bo niecałe 200zł
Mąż jest bardzo chętny więc się bardzo cieszę

mojemu tż by się to bardzo podobało,
bo bardzo chce poćwiczyć na lalce kąpanie itp
a nie wiem czy w naszej SR to będzie

Indywidualnie z położną to sobie porozmawiam jak będzie przed porodem do domu przychodzić

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
no mnie też by to zdenerwowało ja się jeszcze z tym nie spotkałam mama mi mówi że owszem boli ale to się szybko zapomina i w ogóle, koleżanek z dziećmi nie mam ale nie wiem co bym zrobiła jakby mi taka podeszła i zaczęła tak gadać trzeba by ją było jakoś przymknąć tekstem: mam nadzieję że u mnie odwrotnie będzie, chyba nie życzysz mi tego samego? głupie te baby i faktycznie lubią koloryzować strasznie.

a dla mnie jest normalne, że teraz jak ktoś urodzi to rozmawiamy także o porodzie
w szczególności z siostrą, ale ja taka jestem że wolę wiedzieć co mnie może czekać,
bo zestresowana jestem bardzo niewiedzą niż innymi informacjami
Stary 2010-11-27, 11:30   #4677
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
nikuś pewnie tak, ale ja jestem taka hmm... jeżeli chodzi o mój wygląd pedantka.. nawet po domu nie chodzę byle jak tylko dopasowane dresy itp itd, jak jestem chora to też nie jakoś wymiętolona
to tak jak ja po domu mam dużo ładnych dresów, bluz.. większość zakupiona w lumpie

Cytat:
śliczne włoski ja się zastanawiam ale tak mi włosy wypadają że się boję że po farbowaniu całkiem wypadną
ja mam ogólnie dosyć grube i gęste włosy, gdzieś już z pół roku miałam taki zblizony do naturalnego, ciemny blond, mysi-szary i juz nie moglam na siebie patrzeć

iweczka dzięki! a na wzdęcia Espumisan albo Ulgix. Mi lekarz zalecił nawet 3 razy dziennie po 2 kapsulki

laseczkaa
ego_ego

wanilia83
dzięki

gosiawolna gdzie ten brzuch??

U mnie nudy. Teściowa mnie doslownie we wszystkim wyrecza, wstalam o 10, o i lezę przed tv i objadam sie slodkosciami
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-27, 11:41   #4678
Eirene1987
Zakorzenienie

http://www.sfora.pl/Te-imiona-zapewn...eniadze-a26649

hehe wklejam bo nie wierzę że takie imiona nadają ludzie dzieciom

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
wiam też mnie to zastanawia ja sobie kupie kapcie balerinki

eirene pochwal się z czym robicie pierogi też bym sobie zjadła
moja mama też się zdziwiła czemu te kapcie rozmiar mniejsze

pierogi już zjadłam z serem i ziemniakami, ruskie pyszota

aja1 dobrze że mężowi się nic nie stało przecież to hamulce. całe szczęście kasą się nie przejmuj my też teraz dużo kasy na auto wydaliśmy ale ja zawsze powtarzam że lepiej na auto niż na lekarzy
co do córci to mam nadzieję że nie przypląta jej się szkarlatyna
i fajnie że już może niedługo poznasz płeć

kasiapruszkow fajna lista dzięki tylko u mnie ta ładowarka by nie przeszła hehe oszczędności...

Cytat:
a dla mnie jest normalne, że teraz jak ktoś urodzi to rozmawiamy także o porodzie
w szczególności z siostrą, ale ja taka jestem że wolę wiedzieć co mnie może czekać,
bo zestresowana jestem bardzo niewiedzą niż innymi informacjami
wiesz co tak - co innego z siostrą bo to bliska osoba ja też bym chciała wiedzieć i w ogóle a co innego jak spotykasz koleżankę której nie widziałaś x lat i ona do ciebie o w ciąży jesteś przygotuj się na tragedię ja się pozbierać nie mogę do dziś każdy poród jest inny nie ma się co sugerować aczkolwiek nie powiem - chciałabym znac szczegóły jeśli by to była bliska osoba

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
ja mam ogólnie dosyć grube i gęste włosy, gdzieś już z pół roku miałam taki zblizony do naturalnego, ciemny blond, mysi-szary i juz nie moglam na siebie patrzeć

U mnie nudy. Teściowa mnie doslownie we wszystkim wyrecza, wstalam o 10, o i lezę przed tv i objadam sie slodkosciami
no ja teraz takie mam odrosty jak mysie strasznie to wygląda ale może się przemęczę do kwietnia
ale masz fajną teściową też bym taką chciała

Stary 2010-11-27, 11:46   #4679
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
ale masz fajną teściową też bym taką chciała
heh, do pewnego momentu byłam jej wdzięczna, ale odkąd siedzę w domu na L4, to się w sumie nudzę i zaczyna mnie wkurzać
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 11:48   #4680
gosiawolna
Rozeznanie

wy mowicie ze maly to trzeba bylo widziec przed ciaza wtedy mialam calkiem plaski, nic zadnej gorki nie bylo czuc prosto wszystko szlo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości