|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
niech się cieszą że na balkonie mogą, bo mój tata miał kiedyś takiego świra że nawet nie tolerował na balkonie - bo jak wracali palacze z balkonu to smród ciągnęli za sobą ![]() tylko 7 ? chlip chlip ![]() U mnie już jest 65,8kg (zaczynałam z 56,8) także 9kg na plus...ale w udka poszło! Wera oj dzidzia Ci wynagrodzi te twoje męki w jednych ciuchach ![]() także niedługo wskoczysz w coś co Ci będzie się idealnie podobało i będziesz sexy mama ! ![]() co do przyszłego sylwestra to jeszcze na początku myślałam że mały będzie tak podrzucany do rodziców ale im bardziej zbliżam się rozwiązania - to nie wiem czy chciałabym bez niego spędzić pierwszego jego sylwestra...chyba nie ![]() chciałabym jednego chociaż takiego rodzinnego bardziej, ale to się okaże - długo jeszcze CAŁY ROK ![]() Wera a czemu nigdzie się nie wybierasz na sylwestra? skoro przeraża Cię wizja we dwoje ![]() mnie nie przerażało to w sumie jak TŻ mi to zaproponował ale uznałam że w sumie - skoro nie wiem jaki będzie następny sylwester bo pewnie właśnie będę chciała go na spokojnie z dzieckiem przeżyć to tego jeszcze mogę ze znajomymi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4652 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() muszę ci przyznac że umiesz zaszokować gorące brawa za to co wyprawiasz w łóżku jeszcze chwila będę mówił ci kwiatuszku nanananana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja jestem w wieku Wery i po cichu zawsze chciałam być młodą mamą, tylko ciężko było znaleźć odpowiedniego partnera...no i nie chciałam zawieść rodziny - bo miałam zdobywać szczyty ![]() ![]() będę dumną młodą mamą...i nie ważne że powiększył mi się cellulit czy mam bardziej podkrążone oczy od kogoś, równie dobrze mogłabym mieć takie nie będąc w ciąży - albo być samotną zrzędą bez perspektyw - co by wcale nie było radosne na koniec starego/początek nowego roku.
![]() |
#4654 |
Zakorzenienie
|
olbka podpisuję się pod tym co napisałaś do Werki
![]() Werko kurka woda, dostajesz dzisiaj ode mnie na zakończenie po pupsku ![]() ![]() A choróbskiem się nie przejmuj!!! Każda z nas zaliczyła sylwestra z choróbskiem w łóżku, a na kaszel kup sobie syrop Drosetux - jest 100% naturalny i ja go stosowałam, więc można brać. Ja codziennie chodzę w spodniach dresowych i zwykłej koszulce i we flanelowej i żyję. To jedyny moment, kiedy na taki strój codzienny możesz sobie pozwolić. Bo potem to już tylko piękna, zadbana, elegancka, seksowna mam z Ciebie będzie. Ufffff, tylko nie bierz sobie tego do serca i nie obrażaj się na mnie ![]() ![]() Przypomniało mi się jeszcze jedno: jako samotna matka możesz starać się o przydział na własne mieszkanie ![]() ![]() ![]() I tak jak pisała Olbka, popatrz na Jelly, bo każda z nas jej czegoś zazdrości, ma wspaniałą rodzinkę i za pewne jest nadal seksowną kobitką. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- JeSuis amen. Mi to dziadkowie wpajali zawsze, szkoła, matura, studia, praca, rodzina itd. Chodziło im tylko o to, żebym się nie męczyła jak oni. I po części wykonuję ten plan. I nie sądzę aby byli źli o to, że chcę mieć wcześniej dziecko. Chciałam i to bardzo, ale los tak zadecydował i z tym się pogodziłam, a teraz jestem szczęśliwa. Teraz przerwałam pracę, bo dziecko ważniejsze i nawet jak dzisiaj przy śniadaniu i kolejnych mdłościach siedziałam z kromką chleba płacząc nad nią, że nie chcę już być w ciąży, że mam dosyć i chcę wrócić do pracy, to wiem, że to było tylko chwilowe zmęczenie ciążą. I humor mi się poprawił znacznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zadomowienie
|
Jak ten czas leci..dziś Sylwester, przywitamy Nowy Rok!
Życzę Wam wszystkim szczęśliwego Nowego Roku, bezproblemowych , jak najmniejbolesnych i szybkich porodów, zdrowych i silnych maluszków, dużo siły i cierpliwości , jak najwięcej radości z macierzyństwa i spełnienia marzeń w tym nowym roku...zdrowia, samych sukcesów, podwyżek,awansów..,jak nie waszych(bo wiekszość z nas spedzi ten rok lub większa częśc tego roku z maleństwem) to waszych TŻtów ![]() ![]() ![]() I witamy sie z Nadia po strasznej nocy...Tatuś dał nam popalić ![]() ![]() ![]() ![]() W końcu gdy sie położył i mogłam spokojnie zasnąć..Nadia urzadziła takie harce w brzuchu, że juz niewiedziałam jak ją uspokoic...kołysałam brzuchem, głaskałam, mówiłam do niej, śpiewałam kołysanki. i nic dalej warriowała..kocham jej kopniaczki ale wczoraj pierwszy raz marzyłam o tym by się uspokoiła.W efekcie, nie spałam w ogole bo o 6.30 juz budziłam męża do pracy, zrobiłam mu kawke, spakowałam śniadanko naszykowałam ciuszki, wiedziałam ze biadak będzie sie kiepsko czuł. A męzus tak zabalował bo szef poprosił go by został do końca i dopilnował wszystkiego...fajnie tylko, że żona w domu w ciąży zasnąc bez męża nie mogła...i Cytrynko przyznaje, że zabrakło mi cierpliwości i wyrozumiałaości...a pisze do ciebie bo pamiętam tez miałaś podobną sytuacje i czekałaś na męża...m,ój przegi,ól totalnie..miał wrócić koło 22. Ale z drugiej strony "zapomniał wół jak cielęciem był" wiem jak jest fajnie na tych zakładowych imprezach jaki jest klimat pracowaliśmy razem i zawsze na takich imprezach ostatni wychodziliśmy ![]() Jeszcze dziewczyny co sie okazało...ponarzekałam wam trochę tu na teściów...znacie mniej wiecej sytuacje...noi tesciu tez pracuje w tym samym zakładzie pracy i był na tej imprezie i mój mąż popił i wygarnął wszystko swojemu tacie, wszystkie nasze żale...że nas nie odwiedzają, że nie interesuja sie wnuczka, że faworyzuja jego brata, że jemu urzadzili wesele dla mojego męża nic...nie wiem za wiele dziś jak odeśpi go wypytam...ale boje się, że skończyło sie na kłotni i mam wyrzuty sumienia, ze może troche mojej w tym winy ![]() A co do taty, babcia była u jego rodzinnego lekarza dowiedziała się, że jest z nim bardzo źle i nie rozumie dlaczego nie zostawili go w szpitalu, nie znam sie na tym ale pododbno ma za dużó czerwonych krwinek i to jest niebezpieczne, ma okropne wyniki i nie obejdzie sie bez szpitala ![]() MIłego dnia dziewczynki i szampańskiej zabawy. Poczytam Was troche i idę odsypiać nockę. Mama nadzieje ze wiecej takich nieprespanych nocy nie bedzie,,,chyba wybacze męzowi, strasznie przeżywał ta rozmowe z ojcem pozatym mam jego słowną deklaracje że od 2 stycznia nie tyka alkoholu az do narodzin córeczki by być w pogotowiu. A co jeszcze najśmieszniejsze ile ja wczoraj zjadłam kolacji czekając na męża...hehe Pierwsza o 18; sałatka: sałata+papryka+ jogurt naturalny, potem o 22 juz zgłodniałam: 2 kromki ciemnego pieczywa z sałata i pomidorem, jakos około 1 w nocy: kanapka(przykryta czyli 2 kromi ciemnego pieczywaz chudym pieczonym mieskiem), około 4 "kakao i dwa tosty z ciemnego pieczywa z masłem" potem o 8 rano: 2 kanapki i teraz zjadłam zupke chińską pomidorową..alłe mi sie chciao..chemia ale raz na jakiś czas ![]() Także stwierdzam ze nieprzespane noce zdecydowanie nie służa mojej diecie...musiałam zjeśc byłam taka głodna i mysłałam ze dlatego Nadia szaleje, po jedzeniu a chwilke sie uspokajała ale tylko na chwilke.
Nasze marzenie się spełniło ![]() ![]() ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki ![]() Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-12-31 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zadomowienie
|
stokrotka jaki śliczny okrąglutki brzuszek
![]() Jeszcze a propo używanych ciuszków dla dzieci. Ja też wolę pajace, chociaż mam parę śpiochów. I tak na teraz to lubię założyc takie z frotki bo cieplejsze a pod spód zakładam body z długim rękawkiem. U nas rano jest koło 19 stopni więc muszę troszkę cieplej Małą ubrać, w ciągu dnia max. 22 A body wolę rozpinane, takie kopertowe. Sara nie cierpi ubierać takiego przez głowę ![]() ![]() Wiązaną czapeczkę ubieramy tylko na dwór. Jedną bawełnianą pod spód i na to wełnianą wiązaną. Achaia gratuluję pępuszka!! I męża ![]() Mój coraz bardziej się do Małej przyzwyczaja. Na początku bał się takiej kruszynki i nie chciał za bardzo ubierać i przewijać bo myślała, ze zrobi jej krzywdę. Ale teraz jak Sara ma już 4 kg (!) to jest za co chwycić ![]() U nas to akurat ja jestem spokojna i jak zakraplam nosek, albo wyciągam jej gile a ona strasznie wtedy się buntuje to zachowuje zimną krew ![]() Dzisiaj z kolei Mała cały czas nie chce zasnąć.....co ją położę bo wydaje mi się że śpi to ona znów zaczyna płakać. Wiem jednak, ze to nie z powodu bólu, bo już nauczyłam się rozróżniać płacz spowodowany nudą........ ![]()
#4657 |
Zakorzenienie
|
![]()
wERA MA CHYBA NANY BLUESA
![]() dziewczyny czytając Wasze wypowiedzi ciut dziwne się - ja ma naprawdę ładne ubrania i koszulki ciążowe no cóż jestem wielka (no ale jak byc ma inaczej w ciąży) ale zadbana i czuję się w miarę ![]() ![]() ![]() ![]() co do seksi mamy nie lubię tego określenia i nie czarujmy się po porodzie rzadko, która mama ma siłę na bycie "seksi" ale to NORMALNE poza tym mamy kupę zycia przed sobą i czas na wszystko seksi będzie ![]() ![]() nawilżacz jak najbardziej polecam super sprawa jest wątek na ogólnym ja mam ten http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...374138527.html i jestem za tą cenę bardzo zadowlona
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2010-12-31 o 12:37 Powód: nawilżacz |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() musisz ją czymś zająć, żeby się nie nudziła więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zadomowienie
|
No wlasnie moj TŻ to lubi domowki, ale jak jest pelno znajomych...ja tez lubie towarzystwo, imprezy, no ale w tym roku nie mam nastroju (przede wszystkim przez zalobe). A dla niego siedziec ze mna to nuda, chyba ze dam mu kompa, zeby mogl glupie filmiki z youtuba puszczac.... Wiem ze fajnie jest spedzic Sylwestra z kims kogo sie kocha sam na sam, ale trzeba miec dobre nastawienie do czegos takiego. Przeciez nawet sama rozmowa moze byc super...ale moj TŻ uwaza, ze rozmowa to jest cos co go meczy (??), szkoda, ze tylko ze mna, bo z innymi to gada i gada...
olbka ![]() po 1 ![]() po 2 wiem ze sporo dziewczyn rodzi dzieci wczesniej niz ja (znam nawet kilka takich i wiem ze sa szczesliwe), ale u mnie problem jest taki, ze ja juz sama nie wiem czy bym myslala kiedys o dziecku, a one to uwzglednialy... (no ale powiedzmy, ze pewnie tez bym predzej czy pozniej chciala) po 3, to mam nadzieje, ze faktycznie za rok bede szczesliwa mama :P dlatego musze sie troche przestawic na inne myslenie i bedzie dobrze ![]() JeSuis no po tych 2 pogrzebach to nie mam nastroju na zabawe... Ode mnie z domu kazdy gdzies idzie, tylko ja taka wierna babci i dzidkowi ![]() dzieki lilijko za kolejna info ![]() ![]() Dobra juz nie marudze, bo faktycznie jeszcze sie skonczy tak, ze zostane samotna zrzedliwa baba (JeSuis przestarszylas mnie :P) i nikt mnie nie bedzie lubic :P Musialam chyba sie wygadac i dostac baty...tak ostatni raz od Was w tym roku ![]()
#4660 |
Rozeznanie
|
Mnie tez rodzice wmawiali, studia trzeba skonczyc, malzenstwo, dziecko. I co studia skonczylam takie ze do niczego w zyciu mi sie nie przydadza - musialam pomyslec o kolejnych. A tak od razu po slubie to dziecko jakos nam nie wychodzilo. I wreszcie jak znalazlam prace ktora sprawiala mi przyjemnosc, gdzie mnie doceniali, to bach
![]() ![]() marika tez czekam na zdjecia ![]() Patrila zgadzam sie, ja to sie czasem stroilam w ciazy bardziej niz przed, bo mi zalezalo zeby nikt nie powiedzial ze sie w ciazy zapuscilam ![]() ![]() acha wera wiesz pojscie do znajomych na domowke to niekoniecznie takie imprezowanie zeby bylo sprzeczne z zaloba, mozna spokojnie pogadac ze znajomymi, ale moze ja nieobiektywna jestem bo mnie nikt tak bliski jeszcze nie umarl... najwazniejsze jest Twoje dobre samopoczucie, moze wypozyczcie jakis film, wlaczcie ulubiona muzyke... Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-31 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zadomowienie
|
no, laski, mnie się dzisiaj brzuch porządnie spina... Oj, żebym sobie nie sprawiła niespodzianki na Nowy Rok...
![]() A propos domówki i żałoby - Wera, przecież ja dwa tygodnie temu też pochowałam Babcię... Idziemy do znajomych, którym niedawno urodziło się maleństwo - ma teraz 6 tygodni ![]() ![]()
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
wera nie oto chodzi, że inni nie będą Cię lubili ale mam wrażenie, że Ty siebie nie lubisz, a to najgorsze
![]() Ligotko ja wiem, że jak dobrze wyglądam to się lepiej czuję ![]() ![]()
![]() |
#4663 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chantelle oby migrena szybko przeszła i bys uporała sie z ta alergią. Trzymam kciuki za Ciebie i dziewczynki i daj znać jak sie dowiesz ile waza kruszynki ![]() Marika to Sara juz spora dziewczynka. Fajnie macie mamusie rozpakowane, juz tulicie swoje skarby, widzicie je i przede wszystkim znacie ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4664 |
Rozeznanie
|
Jasne, zgadzam się z tym w 100%, że jak kobieta zrobi coś dla siebie, zadba o dobry wygląd, założy fajnego ciuszka to się od razu lepiej czuje. Ja tak samo dziś wciagam nową tuniczkę, biżuteria, makijaż, pazurki. Ale to nie jest to samo. Każda z nas jest inna, róznimy się i ja np mimo, że uważam się za bardzo dbającą o siebie, to czekam z utęsknieniem na swoją dawną figurę, na solarium, na to, żeby włożyć 12 cm szpile i tańczyć w nich do białego rana polewając się szampanem, miauuuu
I mimo, że lubię siebie w ciąży, to nie uważam, żeby taka tęsknota była czymś złym ![]()
![]() |
#4665 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tylko na chwile
![]() Chciałam Wam wszystkim życzyć wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! ![]() ![]() ![]() od cioci Havanki ![]() ![]()
![]() |
#4666 |
Zadomowienie
|
Mała w końcu zasnęła
![]() ![]() Normalnie przechodzi dzisiaj samą siebie. Chyba zaczyna już po prostu być niemowlakiem z krwi i kości a nie malutkim ciągle śpiącym wcześniaczkiem ![]() Przepraszam, ze Wa wszystkim nie odpowiem, ale zajęłoby mi to kupę czasu a muszę wykorzystać moment jak Sara śpi i wstawić obiad,powiesić pranie i opróżnić zmywarkę. Ach odnośnie prania. Dziewczyny mówię Wam, duża ilość ciuszków dla dzieci to wcale nie przekleństwo a konieczność ![]() Ja wstawiam pralkę z ciuchami Małej prawie codziennie ![]() A dochodzą przecież jeszcze nasze ciuszki, które też trzeba prać. Także kupujcie w lumpkach ile możecie ![]() Wstawiam więc zdjęcia naszej Kaliszanki ![]() ![]() Dla porównania zdjęcie w kąpieli z 2 tygodnia i z 5 tygodnia.....oj jest różnica...... I na koniec jeszcze zdjęcie ilustrujące Nasz Sylwester ![]()
#4667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4668 |
BAN stały
|
Ja w ciąży również staram się o siebie bardzo dbać - fakt, że czasem dopada mnie takie samopoczucie ze nie mam na nic ochoty, czy źle się czuję i nie wydepiluję równo nóg, ale staram się robić wszystko by sama czuć się w miarę dobrze w swoim ciele, choć przyznam że z każdym tygodniem jest to trudniejsze. Nie stać mnie było na nowe ciuchy ze sklepów ciążowych, ale znalazłam masę tańszych w normalnych sklepach, jeszcze więcej zwykłych fajnych tunik w lumpkach, do tego jakaś biżuteria i tyle. Zbyt wiele pracy nie musiałam w to włozyć a czuję się znacznie lepiej
![]() ![]() Wera podzielam zdanie innych na temat wyjścia na Sylwestra. Skoro martwisz się Sylwestrem we dwoje, trzeba było po prostu umówić się i pójść do znajomych. To że masz żałobę nie oznacza, że nie możesz wychodzić z domu. Możesz wyjśc, posiedzieć, pogadać i od razu powinno Ci być lepiej. Ja też jestem chora, czuję się fatalnie, ale przychodzi dwójka najlepszych znajomych (uprzedzonych że mogę im paść przed północą) i będzie to spokojny ale mam nadzieję że fajny Sylwester. Ja też wszystkim Wam życzę przyjemnego ostatniego wieczoru roku 2010 i aby następny rok był pełen miłych niespodzianek, wspaniałych chwil, wspomnień do których będzie się co roku wracało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
brzusio śliczny.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
BAN stały
|
Aha, jestem dumna, bo mój też ma dziś ostatni wieczór palenia
![]() ![]() Aha, najbardziej podoba mi się ta zmodyfikowana przez Cytrynkę wersja tytułu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Głosuję na ten, fajny i krótki podoba mi sie.
![]() |
#4672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto napisal ze male dziecko nie potrzebuje uczuc? i od kiedy dziecko ktore nie trzyma sie spodnicy nie jest emocjonalnie zwiazane z rodzicami. I to ze chetnie idzie do przedszkola i nie boi sie zmian to znaczy ze nie jest zwiazane z rodzicami? ![]() I wszystko zalezy od wychowanie i charakteru a nie jak dziecko przyszlo na swiat czy od tego kiedy poszlo do przedszkola. Cytat:
jesli chodzi o nawilzacz to popieram my na caly czas uzywamy i o wiele lepiej sie spi i oddycha |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marika słodkie te fałdeczki. Na prawdę robi się pączuś z Sary ![]() Edytowane przez dizi Czas edycji: 2010-12-31 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
babki do której są dzisiaj sklepy osiedlowe czynne u Was?? bo właśnie się zorientowałam, że mam mało składników na sałatkę
![]() ![]() a nie mam kogo wysłać i muszę sama sobie podreptać. Marika ![]() No to tytuł mamy, tylko w kolejnej części musimy się zmobilizować i rozpakowywać wszystkie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Rozeznanie
|
lilijko u mnie nawet do 18
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
troche jeszcze pracy jest ale blizej konca.. co do nawilzacza to raczej sie skuszę bo wkoncu po to wymyslają takie rzeczy by ludziom życie ułatwiać.. wczoraj sie skusilam na angelcare ac401 bo jakos sie ostatnio stresuje co zrobie jak sie cos malemu wydarzy.. a ja to ogólnie glapa w pomocy innym jestem i stoje jak wryta i nie wiem co robic.. a juz najbardziej obawiam sie "smierci łóżeczkowej" bo chyba bym zwariowala po czyms takim.. wiec bez monitora oddechu bym sie chyba nie obyla.. ogolnie w szpitalu po porodzie chyba poprosze o jakis kurs pierwszej pomocy w razie czego.. bo wiem ze niestety na razie nie uratowala bym nikogo.. :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||
Rozeznanie
|
nawilżacz to super sprawa i właściwie obojętnie jaki byle by był cichy.Super sprawdza się też latem , wytwarza się taka mgiełka i świetnie schładza ciało.W upalne dni chodzi całą noc
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a i wczorajsze zakupy bardzo udane ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawilzacze mamy firmy air-o-swiss ultradzwiekowe bardzo polecam! Widze ze tu przygotowanie do sylwestra. My zaraz z coreczka sie wybieramy na zakupy by cos kupic pysznego do jedzenie, moze jakies lody ![]() ![]() Takze SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!!! I szalonej zabawy dzisaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.