Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 20:07   #4651
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hejka.
Wróciłam od lekarza, pomimo iż z ciążą jest Ok - jest ona zagrożona
USG też nie miałam, 21.09 mam 4D. Moja Pani dr mówi, że zbyt częste jeżdzenie po brzuszku może wywołać skurcze. Pomimo iż troszkę jestem podłamana wierzę, że wszystko będzie OK
Ciężaróweczka, dbaj o siebie i o dzidziusia, wszystko bedzie dobrze
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czeescccccccc
pamięta mnie tu ktos?

nawet nie próbuję Was nadrobic bo chyba nie dam rady.. moze któras mi streści co się działo ????

własnie odebralam lapka z serwisu... i tak szybko poszło bo zamiast 3 tyg trwało 1,5

u mnie wszystko ok mały kopie jak szalony
Hej
Fajnie, że jestes

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:08   #4652
natisska
Rozeznanie

GG do natisska
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Ładnie Cię nastraszył! Kilka dziewczyn z wątku też tak ma. Mi lekarz powiedział, żebym brała nospę i nie dotykała brzuszka, bo dodatkowo podrażniam macicę. Po co on Cię uświadamiał to nie wiem, ale myśl o tym raczej, że to normalne i odpoczywaj dużo.
Jej dzieki naprawde mnie uspokoiłas Ja biore buscopan to niby cos podobnego do no-spy.

A co do lekarza to on tak ma. Jak bylam na pierwszej wizycie to mi wymienil rozne mozliwosci (brak serduszka, puste jajo plodowe itp) zebym sie czasem za bardzo nie cieszyła A na kolejnej wizycie wlacza aparat i mowi : no to albo zyje albo nie Ale oprocz tej szczerosci i sprowadzania na ziemie jest naprawde w porzadku. Moze miał wiele Aniołkowych Mam?

Cytat:
czeescccccccc
pamięta mnie tu ktos?

nawet nie próbuję Was nadrobic bo chyba nie dam rady.. moze któras mi streści co się działo ????

własnie odebralam lapka z serwisu... i tak szybko poszło bo zamiast 3 tyg trwało 1,5

Pewno ze pamieta Witamy z powrotem , co do nadrabiania to ujawniło sie sporo dzieciaczków ale to ogarniesz na pierwszej stronie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Natisska, Wiktorek spory?
Ja to doiero spasłam swoje dziecko
Miałyśmy z Ultra dokładnie taki sam termin porodu, a teraz moje dziecię waży 408 gram i wychodzi na to, że jest tydzień większe

Ach, jak fajnie mieć urlop
AAA to przepraszam przeoczyłam wage twego dziecia - bije wszystkie inne na głowe Cos węszę ze chyba chłopak bedzie bo oni zawsze jacys wieksi sa, moj tez klocuszek jest
A urlop tymczasowy czy juz zwolnienie do końca??

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:00   #4653
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Aaaa... wyszedł nowy numer "M jak Mama"
dziś zakupiłam, zaraz po Housie zabieram się za czytanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

A mam pytanie jeszcze: czy dla dzidzi do prania ciuszków oprócz proszku specjalnego daje też się płyn do płukania ?

miłego dnia
ja bym nie dawała, chyba że taki specjalny najdelikatniejszy
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

ja tam patrzę i trzymam się wersji z pierwszej strony forum! Od 23 tygodnia- 6 miesiąc
to ja w weekend zaczynam 6m

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny idę jutro do lekarza ,jestem w 23 tygodniu,jakie w tych tygodniach miałyście robione badania??
w 22tyg połowkowe, a od 24 do 26 czy 28 robi się glukozę, oprócz standardowych badań krwi/moczu - te to w zalezności jak zleca ci lekarz, bo jedni co miesiąc zlecają, inni co trymestr
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak lekarz mierzy szyjkę? Bo mi znajoma ostatnio powiedziała, że jej mierzy tylko przez usg dowcipne. A ja miałam ostatnio w 12tc, w szpitalu mi robili też przez brzuch? Jakoś wydaje mi się to dziwne
mi lekarz mierzył na dwa sposoby - usg dowcipne i usg przez brzuch

Cytat:
Hejka.
USG też nie miałam, 21.09 mam 4D. Moja Pani dr mówi, że zbyt częste jeżdzenie po brzuszku może wywołać skurcze. Pomimo iż troszkę jestem podłamana wierzę, że wszystko będzie OK
na pewno będzie wszystko ok, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!
Ale dawno nic tu nie pisałam....

Gratuluję Wszystkim poznanych płci. Ja w poniedziałek mam wizytę, to będzie 17t, więc mam nadzieję, że Lokator się ujawni

Od ponad tygodnia czuję się bardzo dobrze, nie mam mdłości, nie wymiotuję. (no może poza dzisiejszym epizodem :/)

Z inutil śmigamy trzy razy w tygodniu na gimnastykę. Super sprawa!!

ciężaróweczko, a dlaczego Twoja ciąża jest zagrożona? przez te omdlenia? (dobrze pamiętam, to Ciebie męczyły?)
zazdroszczę wam, na fitnesie gdzie chodziłam skasowali takie zajęcia
w sumie były w dzień, ale jakbym już była na zwol na pewno bym chodziła a tak du.pa
Cytat:
czeescccccccc
pamięta mnie tu ktos?

hej, witaj z powrotem w świecie skomputeryzowanych

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:05   #4654
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

fajnie, ze mnie pamiętacie

Cięzaróweczko-trzymaj sie kochana!!
KAmciurko

no i ja proszę o dopisanie mojego synka na listę imię jeszcze nie pewne

tez kupiłam M jak Mama fajne artykuły są ale na razie nie czytałam dokładnie tylko przejrzalam...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:07   #4655
snesha
Rozeznanie

Kurczę, tak naskrobałyście że ledwie przeczytałam - bez możliwości odpowiedzi. Za to pochwalę się moimi nabytkami - lumki i allegro.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05681.jpg (145,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05687.jpg (91,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05689.jpg (79,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05694.jpg (56,2 KB, 31 załadowań)
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:10   #4656
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Kurczę, tak naskrobałyście że ledwie przeczytałam - bez możliwości odpowiedzi. Za to pochwalę się moimi nabytkami - lumki i allegro.
fajne zakupki

kochane powiedzcie mi, czy kupujecie ubranka na 56? a jeśli tak to ile sztuk? bo ja dzisiaj robiłam małe rozpoznanie co i ile mam i na 56 nie mam prawie nic....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:12   #4657
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
hej snesha ale piękne tak patrzę na liste oczekujących mamusiek i nie widzę tam Ciebie dlaczego nie jestes wpisana na liste???

po ubrankach mozna stwierdzic,ze bedzie chlopczyk?

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:15   #4658
snesha
Rozeznanie

Nie wiem czemu mnie nie ma Kto mnie ma dopisać? Termin mam na 17.02.2011r i na 100% będzie chłopak. W tym tyg ma na imię Pawełek ale jeszcze może się zmienić

magda1804: dzięki - z tymi ciuszkami to mam ciężko - podobają mi się dziewczyńskie. Dla chłpców uważam że są raczej nudne i bez klasy.

neska22: Ja jeśli kupuję body czy inną bieliznę to raczej 56 i 62 - wolę żeby była dopasowana na rozmiar dzieciaka. Mam nawet 2 sztuki na 50 - chociaż pewnie się nie przydadzą. Nie kosztują fortuny więc mi nie szkoda. Ale jakieś spodnie czy sweterki czy pajace to szukam na 62 najmniejsze.

Edytowane przez snesha
Czas edycji: 2011-09-08 o 21:21
Stary 2011-09-08, 21:24   #4659
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czemu mnie nie ma Kto mnie ma dopisać? Termin mam na 17.02.2011r i na 100% będzie chłopak. W tym tyg ma na imię Pawełek ale jeszcze może się zmienić
magda1804: dzięki - z tymi ciuszkami to mam ciężko - podobają mi się dziewczyńskie. Dla chłpców uważam że są raczej nudne i bez klasy.
Musisz napisac na PW do kasikzaki i Cię dopisze, mamy tez klub, zeby sie tam dostac musisz napisac do inutil, a ona wysle Ci zaproszenie

a te ubranka sa naprawde piekne zrobily na mnie takie wrazenie zawsze myslalam ze dziewczynki mozna ubierac jak ksiezniczki, a chlopcy tak zwyczajnie i przekonalas mnie,ze tak nie jest

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:40   #4660
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość

AAA to przepraszam przeoczyłam wage twego dziecia - bije wszystkie inne na głowe Cos węszę ze chyba chłopak bedzie bo oni zawsze jacys wieksi sa, moj tez klocuszek jest
A urlop tymczasowy czy juz zwolnienie do końca??
Hehehe, nie przeoczyłaś, bo jeszcze nie pisałam
Urlop tylko 3 dni .. W poniedziałek do pracy. Ale może w październiku już zostanęw domu, zobaczymy

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:48   #4661
19mala83
Raczkowanie

Snesha ciuszki świetne, też muszę rozejrzeć się za chłopięcymi, bo moje maleństwo, które miało być dziewczynką okazało się chłopcem i musze kupić jakieś fajne rzeczy, bo większość mam po dziewczynce. Niektóre da się wykorzystać szczególnie spioszki ale trzeba bedzie kupić jakieś sweterki, spodnie itp.

Mój dzidziol waży ok 430-440r a skończyłam 21 tydz, jak tak czytam ile waża wasze maluchy to ten mój coś duży, ale na usg wszystko dobrze to chyba nie ma się czym martwić.

Teraz dopiero doczytałam ciężaróweczko nie martw się wszystko będzie dobrze z ciążą i maleństwem.

Edytowane przez 19mala83
Czas edycji: 2011-09-08 o 21:52
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:49   #4662
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Musisz napisac na PW do kasikzaki i Cię dopisze, mamy tez klub, zeby sie tam dostac musisz napisac do inutil, a ona wysle Ci zaproszenie

a te ubranka sa naprawde piekne zrobily na mnie takie wrazenie zawsze myslalam ze dziewczynki mozna ubierac jak ksiezniczki, a chlopcy tak zwyczajnie i przekonalas mnie,ze tak nie jest
Dzięki wielkie. Wkleję jeszcze te, które już kupiłam, ale jeszcze nie przyszły (zdjęcia od sprzedawców allegro). Ja nie jestem do końca przekonana, bo wszystko dla chłopców jest błękitne. Ładny kolor ale moje dziecko jeżeli będzie grzecznie dziedziczyć po tatusiu to będzie rude. A rudemu w błękicie nie teges jakoś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1789642716.jpg (27,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1789642716_1.jpg (25,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1795856800.jpg (68,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1795859946.jpg (22,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1797059196_1.jpg (45,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1801559163.jpg (53,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1797059196_4.jpg (13,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1797059196_5.jpg (16,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1797059196_6.jpg (13,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1801555758_1.jpg (23,3 KB, 11 załadowań)
Stary 2011-09-08, 22:13   #4663
agacia_cz
Zadomowienie

Dziewczyny mam problem wyskoczył mi dzisiaj bolesny guzek w okolicach odbytu a wizytę u lekarza mam dopiero 19.09 ;(
Nie wiem co mam robić mam nadzieje ze się to cholerstwo wchlonie
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 22:16   #4664
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem wyskoczył mi dzisiaj bolesny guzek w okolicach odbytu a wizytę u lekarza mam dopiero 19.09 ;(
To zapewne hemoroidy. Często pojawiają się w ciąży. W aptece coś pewnie poradzą na to.
Stary 2011-09-08, 22:24   #4665
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
To zapewne hemoroidy. Często pojawiają się w ciąży. W aptece coś pewnie poradzą na to.
A te hemiroidy nie powinny wychodzić z odbytu? Bo ja to mam tak z 1cm przed :/
Stary 2011-09-09, 01:56   #4666
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Słonce czyli recznie paluszkiem
o matko
glupieje w tej ciazy
ja przeczytalam tam "PALPITACYJNIE"

Cytat:
A pannica dobrze, że łowi, bo łowy, które przynosi na podwórko oznaczają podziękowanie dla właściciela za opiekę, wiesz? Przeczytałam kiedyś w książce
wiem,wiem...dlatego jest cala zdziwiona, jak sie na nia krzyczy bo nam szkoda tych zwierzat i jej zabieramy i staramy sie odratowac, a delikwentke za fraki i sruuu do pokoju, az ptaszek nie uleci lub myszka nie pobiegnie

Cytat:
ostatnio nasz kot dochodzący przyniósł mysz i zaczął się nią bawić, podrzucać zdążyłam go nagrać jeszcze bo potem minuta osiem i mysz zjedzona w całości a to był dzień, w którym teściowa miała urodziny to się śmiałam i mówiłam, że kot z prezentem leci patrzę z daleka a on w pysku zadowolony biegnie, miauczy z tą myszą

jeszcze to nagralas ? ja bym umarla na miejscu
Ty to jednak wariat jestes
poza tym skoro w prezencie, to co sam zezarl ?
Cytat:
Napisane przez Agat
Zobaczymy jak przyjadę, co powie na widok brzucha, trochę się boję bo zawsze byłam szczuplutka, bez tłuszczu, tylko po jedzeniu mi wchodziło w brzuch, a teraz to jakaś masakrioza ale spoko, zrobie foto jak się wreszcie zaokrągli
co Ty sie tak go boisz? az tak lubi takie sucharki, czy co? przeciez na zdjeciu klubowym jestes takim szczupaczkiem, ze az strach
a z brzunia bedzie dumny w koncu jego dzielo

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
bylam na plotach na obiad lazanki
i jakis smutek mnie opetal;/
kurcze, jakos za czesto ogarnia Cie ten smutek
co sie dzieje?

Ciezaroweczko, nie lam sie Ciaza zagrozona tak zbyt powaznie brzmi w tym wypadku. Jest to po prostu ciaza z pewna komplikacja, ale jak tylko sie dostosujesz do zalecen lekarza, to nie masz sie o co martwic. Glowa do gory. Mozesz za to przeczytac teraz tyle ksiazek, ile chcesz lub obejrzec mase filmow. Tak na zapas po rozwiazaniu

Cytat:
Agacia, dzięki, lecę jutro rano do stonki zobczyć
Ach, jak fajnie mieć urlop
Agawoo, nie lec, nie lec
Juz ja oblecialam dzisiaj 3 biedrony i wszedzie pupa...
Milego leniuchowania

i cos podejrzanie duza ta Twoja Dzidzia
jak nic kolejny fifol sie szykuje

Cytat:

no jak to...
a te wszystkie samochodziki, koparki, potworki i inne cuda? jejjjj...a tutaj tez sie nic nie spodoba?

Cytat:
A te hemiroidy nie powinny wychodzić z odbytu? Bo ja to mam tak z 1cm przed :/
agaciu, a nie mozesz pojsc do rodzinnego sie upewnic? nie musisz z tym czekac na wizyte

neska
,
welkm bak !!!

i kto nie spi, i kto ?
wiadomo...
w nocy nie moge zasnac, w dzien chodze jak zombie ale tez nie usypiam
cierpie chyba na bezsennosc przy permamentnym zmeczeniu

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-09 o 01:58
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 07:26   #4667
agacia_cz
Zadomowienie

uffff guzek się zmniejszył... może jakaś mała przepuchlina? ehhh
Kochane jaki termometr kupujecie ja się zastanawiam nad tym w smoczku i tym do czoła/ucha????

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-09-09 o 09:41
Stary 2011-09-09, 08:10   #4668
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień Dobry!

Mam schizy ostatnio, że mój mały się słabo rusza i cały czas od momentu jak poczułam ruchy czuję tak samo Po prostu pukanie.
W nocy chyba śpi, bo nie czuję, jak już to w dzień właśnie

Przejrzałam wczoraj usg i wszędzie mam zaznaczone, że łożysko na przedniej ścianie. Może to być od tego?

Byle do środy

Cytat:
ja nie mam pojęcia, może idź do rodzinnego? coś poradzi

Kto pisał, że dla chłopców ciuchy nudne i bez klasy? Zaraz idę porobić zdjęcia chłopięcych ciuchów, które mam

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Ahh, i wczoraj mama wróciła od siostry i przywiozła mi tą nianię Angelcare trochę ciuszków dla malucha i sporo dla mnie przydadzą się bo jesień się robi
Stary 2011-09-09, 08:31   #4669
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Kto pisał, że dla chłopców ciuchy nudne i bez klasy? Zaraz idę porobić zdjęcia chłopięcych ciuchów, które mam
Ja Wklejaj - bardzo chętnie zobaczę. Ja po prostu jestem skrzywiona na babskie ciuchy. Moja sister ma 2 córy, w absolutnie wszystkie koleżanki mają dziewczynki. I już miały dla mnie całe paki cudnych ubranek a tu zonk.
I tak patrze na te "męskie" ciuchy i jakoś nie mogę się przekonać
Może jest to spowodowane, tym że uważam że większość dorosłych facetów ubiera się absolutnie fatalnie (z wyjątkiem Waszych TŻ oczywiście).

Edytowane przez snesha
Czas edycji: 2011-09-09 o 08:34
Stary 2011-09-09, 08:38   #4670
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Dzien dobry

Mato nie spie od 7, ledwo otworzylam oczy i juz lece pedem do kibelka... no szok nie wiem id czego

Dzis sie zapowiada bardzo ciekawy dzien = lezenie plackiem zgodnie z zaleceniami lekarza.... Nie wiem ile wytrzymam bo mnie to zawsze gdzies nosi
A zapomnialabym, brzusio mi przestał twardnieć

Cytat:
Hehehe, nie przeoczyłaś, bo jeszcze nie pisałam
Urlop tylko 3 dni .. W poniedziałek do pracy. Ale może w październiku już zostanęw domu, zobaczymy
Ja to Was podziwiam dziewczyny . Nie wiem z jakich powodów ciagle pracujecie ale jestesmy juz w polowie ciazy i sie robi coraz ciezej do tego pogoda sie pogarsza a wy dzien w dzien do pracy... Szacun ale naprawde czas juz pomyslec o odpoczynku

Cytat:
Dzień Dobry!

Mam schizy ostatnio, że mój mały się słabo rusza i cały czas od momentu jak poczułam ruchy czuję tak samo Po prostu pukanie.

Przejrzałam wczoraj usg i wszędzie mam zaznaczone, że łożysko na przedniej ścianie. Może to być od tego?

Byle do środy

ja nie mam pojęcia, może idź do rodzinnego? coś poradzi

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Ahh, i wczoraj mama wróciła od siostry i przywiozła mi tą nianię Angelcare trochę ciuszków dla malucha i sporo dla mnie przydadzą się bo jesień się robi

Inutil na pewno przez lozysko mnie lekarz odrazu uprzedzil ze pozno poczuje ruchy i beda dlugo delikatne Dlatego mimo ze jestem szczupła to w 19 tyg jeszcze nic nie czuje przez łozysko z przodu wiec wdech wydech i spokoj ciesz sie ze czujesz chociaz to pukanie

Co do ciuszków sie zgadzam ja wole chłopiece sa po prostu czadowe Ale dla dziewczynek tez mozna cos znalezc chociaz ciezko uniknąć wszędobylskiego różu

Edytowane przez natisska
Czas edycji: 2011-09-09 o 08:50
Stary 2011-09-09, 08:48   #4671
staraupa
Raczkowanie

heloł kochane
łączę się z wszsytkimi które tak jak ja muszę dużo leżeć i prowadzić "oszczędny tryb życia" ja tak już trzeci dzień i stwierdzam, że da się przeżyć. Najgorzej są dwie trzy godziny przed powrotem TŻ ale bywają gorsze rzeczy Zawsze można duużo eksperymentów kulinarnych prowadzić, to jest frajda hehe.
Dziś robię ciasto ze śliwkami...
miłego i spokojnego piątku!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:04   #4672
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dziewczyny, leżcie ładnie i odpoczywajcie.

Wklejam ciuszki

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Inutil na pewno przez lozysko mnie lekarz odrazu uprzedzil ze pozno poczuje ruchy i beda dlugo delikatne Dlatego mimo ze jestem szczupła to w 19 tyg jeszcze nic nie czuje przez łozysko z przodu wiec wdech wydech i spokoj ciesz sie ze czujesz chociaz to pukanie

Co do ciuszków sie zgadzam ja wole chłopiece sa po prostu czadowe Ale dla dziewczynek tez mozna cos znalezc chociaz ciezko uniknąć wszędobylskiego różu
mi lekarz nic nie mówił na ten temat :/ a ruchy poczułam coś w okolicach 18-19tc. Ale właśnie takie puknięcia i nadal są takie same.

Dziś jest 23t0d a ja CZEKAM na bolące kopniaki żebym czuła że On tam sobie siedzi i ma się dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9090023.jpg (36,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090024.jpg (29,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090025.jpg (34,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090027.jpg (40,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090028.jpg (33,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090029.jpg (47,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090030.jpg (29,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090032.jpg (42,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090033.jpg (44,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-09-09, 09:10   #4673
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

Zobaczymy jak przyjadę, co powie na widok brzucha, trochę się boję bo zawsze byłam szczuplutka, bez tłuszczu, tylko po jedzeniu mi wchodziło w brzuch, a teraz to jakaś masakrioza ale spoko, zrobie foto jak się wreszcie zaokrągli
trzymam kciuki żeby się zaokrąglił ja tak uwielbiam swój brzuszek i strasznie czekałam żeby się piłeczka zrobiła i juz jest taka piękna i skacząca czasami od środka cos czuję że po porodzie będzie mi jej brakowało
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

bylam na plotach na obiad lazanki
i jakis smutek mnie opetal;/
ja mam dzisiaj łazanki robisz z mięskiem i pieczarkami? zrobiłam z boczkiem bez innego mięska i są przepyszne!!
Cytat:
Hejka.
kochana odpoczywaj odpoczywa i jeszcze raz odpoczywajwypocznie sz za cały okres po porodzie brzusia można chyba dotykac tylko dobrze byłoby nie głaskać za często z tego co wiem
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!
Ale dawno nic tu nie pisałam....

Gratuluję Wszystkim poznanych płci. Ja w poniedziałek mam wizytę, to będzie 17t, więc mam nadzieję, że Lokator się ujawni

Od ponad tygodnia czuję się bardzo dobrze, nie mam mdłości, nie wymiotuję. (no może poza dzisiejszym epizodem :/)

Z inutil śmigamy trzy razy w tygodniu na gimnastykę. Super sprawa!!
ale wam fajnieu nas nie ma takich zajęć kiedys były ale pewnie chętnych brak i zlikwidowali
Cytat:
czeescccccccc
pamięta mnie tu ktos?

hejjj
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Ja czytałam w "Sztuce kochania" Wisłockiej o hartowaniu sutków. Nawet zaczęłam je podszczypywać, ale szybko okazało się, że jakaś gulka wyskoczyła mi pod pachą. Jakoś dziwnie mi się to zbiegło w czasie i odpuściłam. Poza tym drażnienie sutków może spowodować skurcze...

Trzymam kciuki, żeby było dobrze Wyżej już napisałam, że faktycznie coś w tym jest, żeby za często nie dotykać brzuszka. Szkoda troszkę, ale i tak się cieszę, bo mnie Dzidzia zaczyna już tak delikatnie kopać, że czuję to nawet bez przykładania dłoni
gulka pod pachą to może być trzeci sutekmoja koleżanka miała
ja tez już czuję księżniczkę bez przykładania dłoni a jak zejdzie w dół to po prostu brzuś mi skacze niesamowicie

Cytat:
ąliczne!!!

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
o matko
glupieje w tej ciazy
ja przeczytalam tam "PALPITACYJNIE"

i kto nie spi, i kto ?
wiadomo...
w nocy nie moge zasnac, w dzien chodze jak zombie ale tez nie usypiam
cierpie chyba na bezsennosc przy permamentnym zmeczeniu
kochana bo napisałam palpitacyjnieheh e tzn palcami rękami wymacać
jejku współczuję bezsenności! ja zasypiam od razu wieczorami o21 już ziewam jak smok ale budze się juz o5 i się kręcę żeby spac dalej na mnie działa świetnie basen jak wracam to padam i nawet sie nie budze w nocy
Cytat:
Dzień Dobry!

łożysko z przodu słońce powoduje że słabiej czujemy ruchymi to tez mówili więc sie nie przejmuj a moja mała jak skacze nisko to mi brzuś skacze z niąmoże tez ci pomigruje łożysko i będziesz więcej czuła

fryzurka fajna wyszła ale fale jak zwykle zaraz mi zeszły na ślub to chyba cały lakier pójdzie zaraz wam wkleje jaką wybrałam fryzurkę
byłam na rozmowie i babka mnie pytała o wsio i jak jej opowiedałam to powiedziała że z nieba spadłam i czy mogę na pełen etatja na to że pewnie tylko jest małe ale...hehe że jestem w ciążya ona "szkoda...znaczy się gratuluję ale szkoda..." i że mają już 4 kobiety na l4 to jej powiedziałam że jakby co to jestem zainetersowana tez pracą na zlecenie ona powiedziała że szefa zapyta jeśli nikogo nie znajdą to zadzwoni bo zawsze to te parę miesięcy pomocy i w sumie tyle pewnie nie zadzwonią bo lepiej kogoś douczyć i mieć na stałe ale co tam zawsze było mi miło i fajnie się czułamtaka dowartościowana

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:20   #4674
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
...
łożysko z przodu słońce powoduje że słabiej czujemy ruchymi to tez mówili więc sie nie przejmuj a moja mała jak skacze nisko to mi brzuś skacze z niąmoże tez ci pomigruje łożysko i będziesz więcej czuła

byłam na rozmowie i babka mnie pytała o wsio i jak jej opowiedałam to powiedziała że z nieba spadłam i czy mogę na pełen etatja na to że pewnie tylko jest małe ale...hehe że jestem w ciążya ona "szkoda...znaczy się gratuluję ale szkoda..." i że mają już 4 kobiety na l4 to jej powiedziałam że jakby co to jestem zainetersowana tez pracą na zlecenie ona powiedziała że szefa zapyta jeśli nikogo nie znajdą to zadzwoni bo zawsze to te parę miesięcy pomocy i w sumie tyle pewnie nie zadzwonią bo lepiej kogoś douczyć i mieć na stałe ale co tam zawsze było mi miło i fajnie się czułamtaka dowartościowana
właśnie chciałam pytać jak tam rozmowa bo mi się przypomniało
dobrze, że poszłaś, a może jednak zadzwonią. Często pracodawcy doceniają szczerość a jak nie to mają Twoje papiery, możesz się odezwać do nich jeszcze raz po porodzie i się przypomnieć

No to oby się przesunęło, pewnie jeszcze będę narzekać że Olek okłada mnie po wnętrznościach...

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Tu jeszcze są fajne zestawy:

http://allegro.pl/wyprawka-chlopiec-...810739468.html
http://allegro.pl/zimowy-chlopiec-0-...807681457.html
http://allegro.pl/zimowy-zestaw-dla-...812441141.html
Stary 2011-09-09, 09:22   #4675
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cytat:

Wklejam ciuszki

mi lekarz nic nie mówił na ten temat :/ a ruchy poczułam coś w okolicach 18-19tc. Ale właśnie takie puknięcia i nadal są takie same.

Dziś jest 23t0d a ja CZEKAM na bolące kopniaki żebym czuła że On tam sobie siedzi i ma się dobrze
Zapewniam Cie, że on tam siedzi i na pewno ma sie dobrze Musimy poczekac az macica sie zozrosnie i lozysko nie bedzie zajmować calej przedniej sciany i pojdzie wyzej wtedy maga bolec kopniaki - lekarz mi mowil ze to moze byc nawet okolo27/28 tydz wiec wyluzuj i cisz sie z puknięć

Ja to dopiero schizuje bo nic nie czuje do tego te bole brzucha ehh... no ale moze to przymusowe lezenie rozbudzi moje dziecię

A ciuszki piekne matko jestem pod wrażeniem ilości aż cos mnie ruszylo jak je zobaczyłam i szybko wlazłam na all i kupiłam to

http://allegro.pl/delikatny-dresik-h...800944422.html

niby po dziewczynce ale dla chłopca jak najbardziej

Stary 2011-09-09, 09:22   #4676
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
To przypomnij się im koniecznie, jak już będziesz chciała iść do pracy Widać, że chcieliby takiego pracownika jak Ty Co prawda z góry było wiadomo, że nie zatrudnią kobiety w ciąży, ale ciąży się w końcu skończy

Ja zaraz zabieram się za sprzątanie, potem jedziemy na miasto i testujemy dzisiaj z Mężulkiem nowy samochód Nie nasz niestety, ale będzie do naszej dyspozycji całą dobę
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:23   #4677
snesha
Rozeznanie

Cytat:

Wklejam ciuszki

Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i jeszcze nie czuje ruchów wcale (prawie 18 tydz.) Bardzo jestem ciekawa jak to jest.
Ciuszki rzeczywiście masz fajne. Granatowy i pomarańczowy pajac wymiata. Reszta też jest super. Wydaje mi się, że masz spoto rzeczy na +3 mce. Jedynie co dla mnie niezbyt (taki mój gust) to spodnie w brązowe wojskowe barwy maskujące.
Stary 2011-09-09, 09:27   #4678
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
czeescccccccc
pamięta mnie tu ktos?

cześć

Siedzę właśnie z lapem na kolanach i nie mam weny się ruszyć nawet się jeszcze nie ogarnełam z włosami po wczorajszym myciu
Koło 10 ma być pani do liczników (mamy mieszkanie wynajmowane), gdyby nie ona, to bym se pospała jeszcze

A potem jestem umówiona z mamą do tego lumpka, co miały być ciężarowe rzeczy... obym znalazła sensowny płaszcz

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
mam nadzieję, że się odezwą
No i super, że taka miła rozmowa była
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:36   #4679
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ale dzis miałam paskudne sny. Wpierw mi sie sniło, że do mojego domu wpadł jakis psychopata i chcial nas wszystkich pozabijac.Biegał z jakimis sznurkami, nożem, a zyletką sam sobie udo podcinał. Ktoś go zabił i przykleił go do dywanu. Policja przyjechała, zabrali ten dywan razem z nim, a ja poszlam na górę, o ktos mi mówił, że dziecko urodziłam i jest już na górze. No to poszłam, a tam chłopak, tuliłam go, płakałam taka szczesliwa byłam, patrze a ja mam same rózowe ubranka i nie ma go w co ubrac potem do mnie dotarło, że nie mogłam urodzić , bo jestem w 5 miesiacu...
Potem mi sie sniło, ,że dostałam sms widomość, że poronienie jest w trakcie..
Takie głupoty, że aż mnie to męczy teraz..
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:39   #4680
agacia_cz
Zadomowienie

inutil piekne te ciuszki ja czekam do końca miesiąca bo mam obiecane paczki od znajomej przejrzę to i wtedy będę wiedziała co mi brakuje
a ja nie czuję żadnych ruchów ;( a to już 18tc (według usg 18tc i 5d)

właśnie kurier przywiózł moje nowe łóżko będzie wypoczęty weekend a do tego spędzę go z moim tż:jupi :

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-09-09 o 09:40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości