Zazdrośnice część 51 :) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 17:27   #4651
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice część 51 :)

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Ty się odchudzasz? Z kości na ości?
bez takich mi tu, mam BMI 28 - od 30 zaczyna się otyłość, poza tym mam wysoki cholesterol, więc ja po prostu dla zdrowia muszę schudnąć.
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
naj przybij pione mam to samo
moja piątka jest taka słabiutka ale przybijam
jakbym miała dziś ćwiczyć, to padłabym po 5 minutach - to pewne.
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
to było prowokacyjne, bo wiem, że o dietę chodziło. I JA SIEM NA DIETĘ NIEE-GOOO-DZĘĘĘĘ, oo
ja też siem nie go-dzem, ale mu-szem!
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:31   #4652
Gwizdak
Zakorzenienie

Mam pytanie do tych z Was, co mają koty w domu:

macie do polecenia jakiś drapak?

Kompletuję wyprawkę dla Gordona
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:33   #4653
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
bez takich mi tu, mam BMI 28 - od 30 zaczyna się otyłość, poza tym mam wysoki cholesterol, więc ja po prostu dla zdrowia muszę schudnąć.

moja piątka jest taka słabiutka ale przybijam
jakbym miała dziś ćwiczyć, to padłabym po 5 minutach - to pewne.

ja też siem nie go-dzem, ale mu-szem!
Aaaa. No to psieplasiam Na fotkach na poczcie wyglądasz na chudzinkę To trzymam kciuki za zrzucenie.

I tak jak Karola mówiła zacznij dietę po zlocie. To tylko tydzień.

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:37   #4654
najfajniejsza
Zakorzenienie

ja chcę kota w domu zajmowałabym się nim i zapomniała o jedzeniu

anioł, może Cię nie zwolnią, bądź dobrej myśli

kawka, super, ze narzut idzie do lekarza!

a ja wam nie mówiłam - moja siostra ma wykrytą jaskrę... wada wzroku ciągle jej się pogarsza, i to bardzo szybko, jacyś profesorowie debatują, co dalej, jak ją leczyć i czy operować... martwię się o nią

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Aaaa. No to psieplasiam Na fotkach na poczcie wyglądasz na chudzinkę To trzymam kciuki za zrzucenie.

I tak jak Karola mówiła zacznij dietę po zlocie. To tylko tydzień.
takie foty dobieram poza tym 3 lata temu miałam moją wymarzoną wagę... Boże, 15 kilo w 3 lata jest mi po prostu wstyd...
ale jedzenie jest takie pyszne!!!
Stary 2012-03-07, 17:39   #4655
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych z Was, co mają koty w domu:

macie do polecenia jakiś drapak?

Kompletuję wyprawkę dla Gordona
ja mam dwa koty i w domu nie drapią więc pewnie ostrzą pazury o drzewa jak je wypuszczamy. Ogólnie ważne jest, żeby drapak nie był z powłoką dywanikową i Gordon nie skojarzył że można drapać szorstkie dywany. Właśnie klocek drewna będzie super

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
a ja wam nie mówiłam - moja siostra ma wykrytą jaskrę... wada wzroku ciągle jej się pogarsza, i to bardzo szybko, jacyś profesorowie debatują, co dalej, jak ją leczyć i czy operować... martwię się o nią
może jej przepiszą Lumigan i będzie mieć krowie rzęsy tak szczerze to mi przykro i myślę że skoro szybko z tym poszła do lekarzy to uleczą ją w 100%

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:39   #4656
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka773 Pokaż wiadomość
a jaką pogodę masz? nie zamarzniesz mi? to szerokiej,spokojnej,udane j jazdy
Było słonecznie, ale zimno w *uj znowu mi łapy zmarzły, jazda szła mi fatalnie, w związku z czym mam teraz doła

W ogóle... wahania nastrojów jak przy halnym źle mi i zmęczona jestem, i tęsknię bardzo za TŻem, i chciałabym się do niego przytulić, i zaraz mnie rozniesie, i popłaczę się, noooooo

EDIT: No i poryczałam się. W. jutro ma być w Austrii, więc nie wróci na weekend.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:43   #4657
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Naj już 3 tydzień siedze w domu jak wszyscy no i zapowiada się że chwilo nie będziemy potrzebni więc ... już byłam roznosić CV i w piatek też idę w PUPie już nawet nie dają wszystkich skierowań teraz , żeby dostać skierowanie do jakieś pracy trzeba spełniać Wszystkie wyznaczone warunki
i za siostrę

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Było słonecznie, ale zimno w *uj znowu mi łapy zmarzły, jazda szła mi fatalnie, w związku z czym mam teraz doła

W ogóle... wahania nastrojów jak przy halnym źle mi i zmęczona jestem, i tęsknię bardzo za TŻem, i chciałabym się do niego przytulić, i zaraz mnie rozniesie, i popłaczę się, noooooo

EDIT: No i poryczałam się. W. jutro ma być w Austrii, więc nie wróci na weekend.
Może to taka pora bo ja mam to samo !
co do reszty tulę mocno

ogólnie to ja już w domu nie mogę wytrzymać wysiadam psychicznie naprawdę ... teraz mieszka u nas babcia jak wiecie ma problem z pamięcią teraz jest już kompletne do i 10 razy mogę coś powtórzyć ale 11 raz już się denerwuje przy 20 wysiadam a przy 30 już milczę . Po prostu nie daję sobie rady a niestety od rana do 15 jestem sama z babcią czasem tata przyjdzie na godzinę .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 17:43   #4658
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Klocek drewniany ok, a jeśli o drapak chodzi, to mam doświadczenie (3. koty), że drapią wszystko poza nim i kochają pod tym względem wiklinę

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:45   #4659
justyna_dt
Zakorzenienie

Nie wyrabiam, strasznie go tu teraz potrzebuję jak ja już teraz mam ochotę się zdrapać z tęsknoty, to co będzie w weekend... w przyszłym tygodniu...
Anioł, przykro mi z powodu Twojej babci. To strasznie smutne, jak ludzie cierpią i jak przez to cierpią ich bliscy...

Stary 2012-03-07, 17:46   #4660
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

aniołku

a ja płodzę konspekt na lekcję we wt.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:48   #4661
Ilsa Lund
Zakorzenienie

laski jaka ja jestem genialna na fejsie prowadzę tę taką stronę z cytatem z Małego Księcia, ponad 7 tysięcy osób, z czego praktycznie 80% to target mojego bloga, wstawiłam linka i przychodzą sobie na niego jeszcze nie wiem jak wykorzystać ten fakt ale analogia grupy docelowej jest widoczna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 17:49   #4662
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
może jej przepiszą Lumigan i będzie mieć krowie rzęsy tak szczerze to mi przykro i myślę że skoro szybko z tym poszła do lekarzy to uleczą ją w 100%
ona ma już rzęsy cielaczka - starczy
martwię się o nią nie wiem, boję się... sama też się zapisałam do okulisty, bo nie wiem, czy mi sprawdzano ciśnienie kiedykolwiek w oku
Cytat:

ech kochana, nie smutaj, wróci i się zaraz zobaczycie
niestety takie uroki tej pracy nam to było na rękę, cieszyliśmy się, że tata ma przeładunek gdzieś i nie zjedzie na weekend do domu. bywało, że go po 3-4 tygodnie nie było. teraz też go już nie ma 3 tygodnie.
no ale wracał też co weekend przez dłuższy czas... to jest różnie niestety szkoda, że nie możecie razem jeździć.
Stary 2012-03-07, 17:50   #4663
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Justyna dasz radę wiadomo , że to jest dopiero początek związku i bardzo tęsknicie za sobą ale jakoś to przetrzymasz wiedziałaś , że tak może być

najgorsze jest to , że w ogóle sobie z nią nie dajemy rady . Budzi się w środku nocy i się ubiera chce gdzieś iść .... albo dziś w ciągu pół godziny zakładała kurtkę 7 razy i mówiła, że idzie do domu . Tak to chociaż pamiętała pół dnia a teraz nie pamięta ostatnich 5 minut
Stary 2012-03-07, 17:52   #4664
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
ona ma już rzęsy cielaczka - starczy
martwię się o nią nie wiem, boję się... sama też się zapisałam do okulisty, bo nie wiem, czy mi sprawdzano ciśnienie kiedykolwiek w oku

ech kochana, nie smutaj, wróci i się zaraz zobaczycie
niestety takie uroki tej pracy nam to było na rękę, cieszyliśmy się, że tata ma przeładunek gdzieś i nie zjedzie na weekend do domu. bywało, że go po 3-4 tygodnie nie było. teraz też go już nie ma 3 tygodnie.
no ale wracał też co weekend przez dłuższy czas... to jest różnie niestety szkoda, że nie możecie razem jeździć.
wiem, że takie są uroki tej pracy... Tylko on generalnie jeździ na zasadzie tydzień w pracy, weekend w domu. A takie akcje się bardzo rzadko zdarzają. No i masz ojciec mój też jeździł i też się cieszyłyśmy, jak go dłużej w domu nie było, ale Witka tak mi koszmarnie brakuje, że gotowa byłabym wsiąść jutro w pociąg i do niego jechać choćby po to, żeby przez ten durny weekend z nim pobyć. Nie wiem, czy tak nie zrobię, ale od kopa do Austrii czy gdzieś tam pewnie nie dojadę.

Stary 2012-03-07, 17:53   #4665
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dwa koty i w domu nie drapią więc pewnie ostrzą pazury o drzewa jak je wypuszczamy. Ogólnie ważne jest, żeby drapak nie był z powłoką dywanikową i Gordon nie skojarzył że można drapać szorstkie dywany. Właśnie klocek drewna będzie super
no właśnie ja miałam koty w domu od zawsze, ale też nigdy drapaka, bo wychodziły na dwór, a teraz w mieszkaniu się przyda. My nie mamy dywanów Więc o dywany się nie boję zupełnie :d
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Klocek drewniany ok, a jeśli o drapak chodzi, to mam doświadczenie (3. koty), że drapią wszystko poza nim i kochają pod tym względem wiklinę
wikliny też nie mamy.

znalzałam takie cudo i mi się podoba
http://animalia.pl/produkt,10178,52,...ak_Oviedo.html
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:59   #4666
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Gwizdak, olka ma chyba coś podobnego

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

tu już ful wypas http://allegro.pl/ekskluzywny-prezen...169988721.html
http://allegro.pl/ekskluzywny-prezen...169989457.html
prawie jak domek na drzewie sama bym chciała coś takiego tylko żebym się jeszcze tam zmieściła
Stary 2012-03-07, 18:00   #4667
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
laski jaka ja jestem genialna na fejsie prowadzę tę taką stronę z cytatem z Małego Księcia, ponad 7 tysięcy osób, z czego praktycznie 80% to target mojego bloga, wstawiłam linka i przychodzą sobie na niego jeszcze nie wiem jak wykorzystać ten fakt ale analogia grupy docelowej jest widoczna
geniuszu!

anioł, przykro mi

Jusiu
Stary 2012-03-07, 18:02   #4668
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę kota w domu zajmowałabym się nim i zapomniała o jedzeniu

anioł, może Cię nie zwolnią, bądź dobrej myśli

kawka, super, ze narzut idzie do lekarza!

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

takie foty dobieram poza tym 3 lata temu miałam moją wymarzoną wagę... Boże, 15 kilo w 3 lata jest mi po prostu wstyd...
ale jedzenie jest takie pyszne!!!
To Cię pocieszę, bo ja w ciągu pół roku przytyłam 10 kg. Z 2 lata temu gdy zaczęłam brać anty ważyłam 48 kg. Jak wcześniej byłam niejadkiem tak potem żarłam, tego nawet normalnym jedzeniem nie dało się nazwać. Brałam je tylko pół roku, ponieważ miałam skutki uboczne np. skoki ciśnienia ( z mojego niskiego ciśnienia załóżmy 108/75 miewałam 156/90. Przy tak wysokim ciśnieniu musiałam chodzić trzymając się szafek bo inaczej się nie dawało, a poza tym wirował mi każdy pokój. To było masakryczne. ) Gdy odstawiłam tabletki ważyłam 60 kg. I tak jest niestety do tej pory, nie mogę tego zrzucić.
Pewnie niektóre z Was dziwią się dlaczego chcę schudnąć, bo taka waga to nie jest dużo. Ale ja sama czuję się źle. Mam obwisły brzuch ( nawet kiedyś tata mnie się spytał czy ja przypadkiem nie jestem w ciąży ), cellulit na tyłku i udach i rozstępy.

Ale po zlocie mam zamiar usunąć ze swojego jadłospisu jakiekolwiek słodycze, jedzenie typu fast food i napoje. A od dzisiaj zaczynam ćwiczyć. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pewnie "jejku, nie mam już siły" po 5 minutach ćwiczeń

Antoś 15.03.2018

Stary 2012-03-07, 18:02   #4669
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

najgorsze jest to , że w ogóle sobie z nią nie dajemy rady . Budzi się w środku nocy i się ubiera chce gdzieś iść .... albo dziś w ciągu pół godziny zakładała kurtkę 7 razy i mówiła, że idzie do domu . Tak to chociaż pamiętała pół dnia a teraz nie pamięta ostatnich 5 minut
no cóż, starość nie radość, mam nadzieję że jeszcze to jakoś będziesz wytrzymywać

fajne te wasze drapaki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 18:04   #4670
upadly_aniol00
Zakorzenienie

naj cóż takie życie . W sumie można powiedzieć taka kolej rzeczy tylko obawiam się o mamę , że jeszcze trochę i wysiądzie . Kocham babcie ale naprawdę jest mi tak strasznie ciężko teraz . inna sprawa jak pracowałam a inna jak cały czas siedzę w domu sama z nią .
Stary 2012-03-07, 18:13   #4671
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
To Cię pocieszę, bo ja w ciągu pół roku przytyłam 10 kg. Z 2 lata temu gdy zaczęłam brać anty ważyłam 48 kg. Jak wcześniej byłam niejadkiem tak potem żarłam, tego nawet normalnym jedzeniem nie dało się nazwać. Brałam je tylko pół roku, ponieważ miałam skutki uboczne np. skoki ciśnienia ( z mojego niskiego ciśnienia załóżmy 108/75 miewałam 156/90. Przy tak wysokim ciśnieniu musiałam chodzić trzymając się szafek bo inaczej się nie dawało, a poza tym wirował mi każdy pokój. To było masakryczne. ) Gdy odstawiłam tabletki ważyłam 60 kg. I tak jest niestety do tej pory, nie mogę tego zrzucić.
Pewnie niektóre z Was dziwią się dlaczego chcę schudnąć, bo taka waga to nie jest dużo. Ale ja sama czuję się źle. Mam obwisły brzuch ( nawet kiedyś tata mnie się spytał czy ja przypadkiem nie jestem w ciąży ), cellulit na tyłku i udach i rozstępy.

Ale po zlocie mam zamiar usunąć ze swojego jadłospisu jakiekolwiek słodycze, jedzenie typu fast food i napoje. A od dzisiaj zaczynam ćwiczyć. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pewnie "jejku, nie mam już siły" po 5 minutach ćwiczeń
no to trzymam kciuki też za Ciebie

ja też ograniczam wszystko do minimum. nie mam zamiaru się katować i rezygnować zupełnie, u mnie to nie działa, prędzej czy później się rzucam jak idiotka na jedzenie ale uważam, że raz w miesiącu to maksimum, kiedy mogę sobie pozwolić na alkohol (też ma dużo kalorii, a ja co weekend coś sączę ), słodkości, fast foody czy chrupaki

na zlot dam sobie małą dyspensę ale nie za dużą jednak

Gwizd, da się radę zdrowo zrzucić 15 kilo powiedzmy w 16 tygodni? ja wiem, teoria mówi, że 1 kg na tydzień, ale w praktyce wiem, że po kilku tygodniach wolniej lecą kilogramy.

anioł, a rozumiem, że nie wchodzi w grę dom opieki, gdzie zajmą się nią profesjonalnie? nie będzie wychodzenia z domu w nocy itp... wiem, że to ciężka decyzja, ale myślę, że czasami najlepsza

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2012-03-07 o 18:22
Stary 2012-03-07, 18:16   #4672
BYou
MBZ♥

rosomakiem

przytulam Potrzebujące

coś mnie nosi dziś i nie mogę sobie miejsca znaleźć

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:20   #4673
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
coś mnie nosi dziś i nie mogę sobie miejsca znaleźć
chodź do mnie
Stary 2012-03-07, 18:21   #4674
stygmatek
Zakorzenienie

Gwizdak- dosyc wysoki, okrągły drapak a poza tym pieńki drewniane i fotele wiklinowe

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:24   #4675
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Naj ciężko oddać ukochaną osobę w takie miejsce . Nam było ciężko oddać ją do szpitala na te kilka dni . Szykujemy /nastawiamy się nad nią . Ja oddaje jej pokój swój i myślę ,że do póki będziemy mogli będziemy się nią opiekować .
Dziadek umierając też był w domu i nigdy nie był w żadnym hospicjum ( a pamiętam , że pod koniec nie było z nim dobrze . babcia nawet mu kroplówki zmieniała nawet pamiętam ,żę ciągle leżał już nawet nie wstawał a wszyscy się nim opiekowali ) więc tu będzie tak samo . Mama ma rodzeństwo ale oni się tylko "martwią" raz na tydzień zajrzą i już wuja 2 godzin nie mógł z babcią wytrzymać . Więc do póki damy radę będzie tu ... a jak nie będziemy dawać sobie rady to ... pewnie też będzie tu . Od tego ma rodzinę .
Stary 2012-03-07, 18:25   #4676
patuska18
Zakorzenienie

A ja czekam na właścicielkę bo ma przyjść ktoś oglądać mieszkanie Nie lubię tego, sprzątania tak jak jej się podoba. To ma być tak postawione a to tak. Wrrrr.

Jeszcze tydzień temu nie było mnie na plastyce. Właśnie dowiedziałam się, że mam na jutro przynieść wydmuszkę i zestaw do quillingu Wtf Gdzie ja takie coś znajdę o tej porze

Antoś 15.03.2018

Stary 2012-03-07, 18:25   #4677
kasia0912
Zakorzenienie

ehhh nie wiem czy jak będzie ze zlotem. Okazało się,że muszę mieć komis z tego przedmiotu w przeciągu 2 tygodni musi być termin heh

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 18:25   #4678
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

A właśnie Claris, szkoda, że masz taką sytuację z teściami, jaką masz. Ale ja nie postępowałabym na Twoim miejscu inaczej wobec nich.
Dzięki, że mnie wspierasz
Cytat:

Kurczę właśnie ostatnio o Tobię myślałam . Szkoda , że mąż nie może tego zrozumieć wszystkiego ... ale cóż dasz radę .... jak będzie Ci cięzko wyjrzyj przez okno na WAsz nowy dom i pomyśl , że jeszcze troszkę a tam będziesz

To jak mój będzie robił nacięzarowe /tir to też się pochwalę
Dziękuję Aniołku
A mó na ciężarowy już ma i to z naczepą

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
kurde a nei ma szansy ze sie wyprowadzicie nawet do czegos malego wynajmowanego, widze ze sytuacja z tescciami wplywa jednak na wasz zwiazek
On nie chce ja realnie też nie chcę i może warto się przemęczyć, ale z drugiej strony chrzanić tę kasę i oszczędzanie, jak ta syt. ma rozwalić nasze małżeństwo. Ale wtedy to już chyba nigdy się nie pobudujemy, bo i na kredyt nie mamy co liczyć
U mojego M. to jest jak wiatr powieje, np. teraz kochany, nawet mi kakaoko zrobił i przyniósł. Jest taka zależność w tym domu - im ja bardziej chłodna tym on się bardziej stara i powtarza, że mnie kocha... a jak ja jestem aniołem to on to wykorzystuje i daje mi popalić. eh eh eh

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
Powoli zaczyna się u mnie stresik w związku z niedzielą... Szukałam po necie, rozmyślałam, boję się, co będzie w przyszłości, mam koszmary w nocy...
dobrze będzie
Cytat:

biedactwo moje

Cytat:
naj cóż takie życie . W sumie można powiedzieć taka kolej rzeczy tylko obawiam się o mamę , że jeszcze trochę i wysiądzie . Kocham babcie ale naprawdę jest mi tak strasznie ciężko teraz . inna sprawa jak pracowałam a inna jak cały czas siedzę w domu sama z nią .
a nie myśleliście, żeby umieścić ją w domu opieki? Moja prababka jakies 3 miesiące jest, bo już nie dawali rady się nią zajmować tyle uwagi wymagała...

Zazdraszczam Wam tego zlociku, widzę że potężna ekipa się zapowiada ale nie rozumiem, czemu uparłyście się tak na tę Wawę
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:27   #4679
BYou
MBZ♥

Najdziękuję

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:34   #4680
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Naj ciężko oddać ukochaną osobę w takie miejsce . Nam było ciężko oddać ją do szpitala na te kilka dni . Szykujemy /nastawiamy się nad nią . Ja oddaje jej pokój swój i myślę ,że do póki będziemy mogli będziemy się nią opiekować .
Dziadek umierając też był w domu i nigdy nie był w żadnym hospicjum ( a pamiętam , że pod koniec nie było z nim dobrze . babcia nawet mu kroplówki zmieniała nawet pamiętam ,żę ciągle leżał już nawet nie wstawał a wszyscy się nim opiekowali ) więc tu będzie tak samo . Mama ma rodzeństwo ale oni się tylko "martwią" raz na tydzień zajrzą i już wuja 2 godzin nie mógł z babcią wytrzymać . Więc do póki damy radę będzie tu ... a jak nie będziemy dawać sobie rady to ... pewnie też będzie tu . Od tego ma rodzinę .
rozumiem , że to trudne, ale z drugiej strony to może doprowadzić do nieszczęścia, możecie kiedyś nie zauwazyć, że wyszła z domu w środku nocy. oczywiście mam nadzieję, ze tak nie będzie. i wiesz oddanie jej do domu opieki nie oznacza braku miłości, a właśnie wg mnie ogrom miłości - jeśli ktoś nie może lub nie ma sił się non stop opiekować osobą chorą, to z miłości stwarza jej najlepsze warunki do życia. takie, jakich sam nie może dać. Twoja mama jest wykończona psychicznie i fizycznie pewnie też. Ona też jest ważna...
Ja absolutnie nie namawiam, ale nie ma co zgrywać bohatera, kiedy czasem nie da się udźwignąć jakiegoś cieżaru, mimo najszczerszych chęci...
Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
ehhh nie wiem czy jak będzie ze zlotem. Okazało się,że muszę mieć komis z tego przedmiotu w przeciągu 2 tygodni musi być termin heh
dasz radę
Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
On nie chce ja realnie też nie chcę i może warto się przemęczyć, ale z drugiej strony chrzanić tę kasę i oszczędzanie, jak ta syt. ma rozwalić nasze małżeństwo. Ale wtedy to już chyba nigdy się nie pobudujemy, bo i na kredyt nie mamy co liczyć
U mojego M. to jest jak wiatr powieje, np. teraz kochany, nawet mi kakaoko zrobił i przyniósł. Jest taka zależność w tym domu - im ja bardziej chłodna tym on się bardziej stara i powtarza, że mnie kocha... a jak ja jestem aniołem to on to wykorzystuje i daje mi popalić. eh eh eh

Zazdraszczam Wam tego zlociku, widzę że potężna ekipa się zapowiada ale nie rozumiem, czemu uparłyście się tak na tę Wawę
to smutne, że on ma tak inaczej - w zależności od twojego humoru... mam nadzieję, że szybko się uwiniecie z budową

A Wawa, bo kazdy dojeżdżający ma mniej więcej tyle samo do przejechania - dla mnie Wrocław może być, ale np. dla dziewczyn z Poznania, Kielc czy Szczecina to już chyba gorzej :/
Szkoda, że Ciebie nie będzie stęskniłam się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości