Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-16, 18:41   #4651
szarri
Wtajemniczenie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
O, to to! Najwyżej krajowej to one raczej nie zarabiają
Myślę, że nie wyciągają nawet średniej...
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 18:51   #4652
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Ja w ogóle lubię tego bloga.
Stary 2012-06-16, 18:52   #4653
cremova
Zasiedzenie

Cytat:
dobre
cremova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 18:53   #4654
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Myślę, że nie wyciągają nawet średniej...
I tym bardziej nie pojmuję takiego zachowania
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 19:01   #4655
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
I tym bardziej nie pojmuję takiego zachowania
Mówię Ci, że one są tego uczone na szkoleniach i mają takie odgórne przykazanie... Kiedyś faktycznie wyglądałam jak walnięta (kolczyki, dready, ubrana na czarno), ale była taka sytuacja, że łaziłam z siostrą wówczas chyba 14-letnią (wyglądającą na 12 l.) po Złotych Tarasach... Dostałyśmy z jakiejś tam okazji trochę gotówki na zakupy, tata nas podrzucił pod ZT, a sam pojechał gdzieś tam, więc byłyśmy same. Najpierw wszędzie łazili za nami ochroniarze i sprzedawczynie nas ignorowały, a w miarę przybywania kolejnych taszczonych przez nas toreb zainteresowanie nami drastycznie rosło, więc nie chodziło tylko o wygląd (w sensie niechęć do nas, dziwne stworzenie z kolczykami i małolata), tylko o to, że zaczęłyśmy wyglądać jak potencjalne klientki... Żenujące, naprawdę, ale wtedy akurat byłam w stanie to zrozumieć, więc się nie przejmowałam. Teraz jednak wyglądam zupełnie normalnie i wystarczą dżinsy, żebym nadal dostawała ignora...
Stary 2012-06-16, 19:20   #4656
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Mówię Ci, że one są tego uczone na szkoleniach i mają takie odgórne przykazanie... Kiedyś faktycznie wyglądałam jak walnięta (kolczyki, dready, ubrana na czarno), ale była taka sytuacja, że łaziłam z siostrą wówczas chyba 14-letnią (wyglądającą na 12 l.) po Złotych Tarasach... Dostałyśmy z jakiejś tam okazji trochę gotówki na zakupy, tata nas podrzucił pod ZT, a sam pojechał gdzieś tam, więc byłyśmy same. Najpierw wszędzie łazili za nami ochroniarze i sprzedawczynie nas ignorowały, a w miarę przybywania kolejnych taszczonych przez nas toreb zainteresowanie nami drastycznie rosło, więc nie chodziło tylko o wygląd (w sensie niechęć do nas, dziwne stworzenie z kolczykami i małolata), tylko o to, że zaczęłyśmy wyglądać jak potencjalne klientki... Żenujące, naprawdę, ale wtedy akurat byłam w stanie to zrozumieć, więc się nie przejmowałam. Teraz jednak wyglądam zupełnie normalnie i wystarczą dżinsy, żebym nadal dostawała ignora...
Ja kiedyś wyglądałam mniej więcej jak Mortycja Addams, poszłam do miejscowej galerii handlowej. Ludzie schodzili mi z drogi, przy samym wejściu już usłyszałam, że chyba jestem z sekty, a wracając policja zwolniła obok mnie, i się mi tak chwilę przyglądali... Zabawne to było.
Jednak tak jak u Ciebie, nadal wyglądam podejrzanie, nie wiem dlaczego. Widocznie mam w sobie ten niebezpieczny pierwiastek, który panie ekspedientki zauważają.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 19:31   #4657
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Ja kiedyś wyglądałam mniej więcej jak Mortycja Addams, poszłam do miejscowej galerii handlowej. Ludzie schodzili mi z drogi, przy samym wejściu już usłyszałam, że chyba jestem z sekty, a wracając policja zwolniła obok mnie, i się mi tak chwilę przyglądali... Zabawne to było.
Jednak tak jak u Ciebie, nadal wyglądam podejrzanie, nie wiem dlaczego. Widocznie mam w sobie ten niebezpieczny pierwiastek, który panie ekspedientki zauważają.
haahaha
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:34   #4658
biibi
Zakorzenienie

dziewczyyynyyy, po prostu musiałam podzielić się z Wami świeżutkim, dzisiejszym rozwalaczem niechcący złapałam na zdjęciu taką oto panienkę i pierwsze skojarzenie to ten wątek wycięłam specjalnie dla Was
http://img411.imageshack.us/img411/590/sam7872.jpg
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:39   #4659
weronika7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biibi Pokaż wiadomość
dziewczyyynyyy, po prostu musiałam podzielić się z Wami świeżutkim, dzisiejszym rozwalaczem niechcący złapałam na zdjęciu taką oto panienkę i pierwsze skojarzenie to ten wątek wycięłam specjalnie dla Was
jestem w szoku..
weronika7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:41   #4660
agneshelene
Raczkowanie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3474769 4]no niestety, ale taka prawda często bywamy oceniani po pozorach (czyli po stroju) ale potem paniom w kasie rzednie mina jak płacę rachunek którego się nie spodziewały

podobało mi się to co któraś z dziewczyn napisała - że panie w tych niby ekskluzywnych sklepach czasami lustrują klientów i oceniają jakby same były nie wiadomo kim i nie wiadomo jak bogate poprzez sam fakt pracy w tym sklepie [/QUOTE]

Moim rodzicom zdarzyło się, że do ich firmy przyszedł naprawdę nędznie ubrany facet, jeszcze przyjechał jakimś takim sfatygowanym rowerem - chciał poznać ofertę i złożyć zamówienie, jak się okazało, na bardzo dużą sumę. Na odbiór przyjechał już samochodem z gatunku lepszych i w porządnym garniturze - powiedział wtedy, że bardzo często gdy coś gdzieś kupował ludzie kasowali go dodatkowo za sam wygląd.

W sumie to jestem w stanie czasem zrozumieć takie ekspedientki, biorąc pod uwagę, że pewnie niejeden klient zawraca im głowę przez pół godziny, a ostatecznie niczego nie kupuje

Edit:
Widzę, że pani w różowym chciała mieć ładne wcięcie w talii

Edytowane przez agneshelene
Czas edycji: 2012-06-16 o 20:43
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:49   #4661
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
W sumie to jestem w stanie czasem zrozumieć takie ekspedientki, biorąc pod uwagę, że pewnie niejeden klient zawraca im głowę przez pół godziny, a ostatecznie niczego nie kupuje
To buty na obcasie są gwarancją, że się coś kupi, a brak makijażu wskazuje na to, że jest się tylko oglądaczem-gołodupcem?
Cytat:
Edit:
Widzę, że pani w różowym chciała mieć ładne wcięcie w talii
I jeszcze ta meteczka
Stary 2012-06-16, 20:51   #4662
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
(Z)bok power.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 21:20   #4663
zekori
Wtajemniczenie

http://eveetlacaroline.files.wordpre...pg?w=640&h=853
nie rozumiem takich zdjęć na bloga.

Rozwala mnie też pokazywanie swoich zdjęć na blogu z tłustymi włosami. Rozumiem, że oglądalność blogaska jest ważna, ale bez przesady. Dosyć dużo naoglądam się takich widoków na ulicy i już nie chcę widzieć tego na blogu.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 21:22   #4664
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
To buty na obcasie są gwarancją, że się coś kupi, a brak makijażu wskazuje na to, że jest się tylko oglądaczem-gołodupcem?
Raczej wyobrażam sobie to tak, że wpada ktoś, kto nie chciał niczego od początku kupić, ekspedientka dwoi się i troi, biega w tę i nazad do magazynu, po czym po dwudziestu minutach oglądania klient idzie do konkurencji. Zresztą, znajome pracujące w centrach handlowych potwierdzają, że to jeden z gorszych typów klienta.
Ja mam jakoś tak dziwnie, że jak gotówki nie posiadam, to widzę sporo dobrych rzeczy, a jak się zbędne pieniądze pojawią, to nie potrafię znaleźć nic na siebie dlatego najpierw idę obejrzeć, znaleźć sobie odpowiednią rzecz, a potem kupuję - zwykle uprzedzam o tym sprzedawcę i w sumie chyba tylko dwa razy mi się zdarzyło, żeby ktoś w sklepie robił z tego problem. Mam poczucie, że oszczędza mnie w ten sposób wciskanie ubrań na siłę, bo kupując proszę o konkretny model i nie muszę słuchać miliarda propozycji ekspedientów, którzy niestety wg moich obserwacji są średnio pomocni przy doborze ubrań.

Edytowane przez agneshelene
Czas edycji: 2012-06-16 o 21:23
Stary 2012-06-16, 21:35   #4665
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Raczej wyobrażam sobie to tak, że wpada ktoś, kto nie chciał niczego od początku kupić, ekspedientka dwoi się i troi, biega w tę i nazad do magazynu, po czym po dwudziestu minutach oglądania klient idzie do konkurencji. Zresztą, znajome pracujące w centrach handlowych potwierdzają, że to jeden z gorszych typów klienta.
Ja mam jakoś tak dziwnie, że jak gotówki nie posiadam, to widzę sporo dobrych rzeczy, a jak się zbędne pieniądze pojawią, to nie potrafię znaleźć nic na siebie dlatego najpierw idę obejrzeć, znaleźć sobie odpowiednią rzecz, a potem kupuję - zwykle uprzedzam o tym sprzedawcę i w sumie chyba tylko dwa razy mi się zdarzyło, żeby ktoś w sklepie robił z tego problem. Mam poczucie, że oszczędza mnie w ten sposób wciskanie ubrań na siłę, bo kupując proszę o konkretny model i nie muszę słuchać miliarda propozycji ekspedientów, którzy niestety wg moich obserwacji są średnio pomocni przy doborze ubrań.
Dobrze, ale chodzi o to, czy biedną osobę można poznać po braku makijażu, a bogatą po tym, że jest ubrana w szpilki? Bo napisałaś, że dlatego ekspedientki ignorują np zwyczajnie ubranych ludzi, bo denerwują je klienci, którzy zawracają głowę i nic nie kupują- nawet jeśli, to nie wiedziałam, że miarą grubości portfela jest grubość tapety, lub wysokość obcasa.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 21:44   #4666
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
Dobrze, ale chodzi o to, czy biedną osobę można poznać po braku makijażu, a bogatą po tym, że jest ubrana w szpilki? Bo napisałaś, że dlatego ekspedientki ignorują np zwyczajnie ubranych ludzi, bo denerwują je klienci, którzy zawracają głowę i nic nie kupują- nawet jeśli, to nie wiedziałam, że miarą grubości portfela jest grubość tapety, lub wysokość obcasa.
Bo często sugerują się właśnie tym, że klientka do ich prestiżowego sklepu ośmiela się przyjść w trampkach i dżinsach - a to w ich mniemaniu pewnie oznacza, że nie stać jej na kupienie tam czegokolwiek. Przy czym nie sądzę, żeby w sklepie komputerowym zlekceważono faceta w kraciastej flanelce niepierwszej świeżości
Stary 2012-06-16, 21:46   #4667
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:

I jeszcze ta meteczka

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 22:43   #4668
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie rozumiem całego tego tłumaczenia ekspedientek z ich lenistwa. To jest praca a nie jakieś "widzi mi się" kogo obsługiwać kogo nie.
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 03:32   #4669
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

http://szafa.pl/c3855688-kreacja-na-upalny-wieczor.html
http://szafa.pl/c3453962-na-czarno.html
http://szafa.pl/c1036496-sexi-sukieneczka-zota.html
Kocham szafę

Edytowane przez Nuova
Czas edycji: 2012-06-17 o 03:44
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 04:20   #4670
effulla
Zakorzenienie

Miało być seksi : )

Stary 2012-06-17, 09:40   #4672
Suvia
Zakorzenienie

Ja też nie rozumiem tłumaczenia pań ekspedientek. OK, jak dostają wytyczne, żeby olać ludzi w dżinsach, to spoko, kierownik patrzy - olewam.

Ale tych morderczych spojrzeń i pobłażliwych uśmieszków, odburkiwania na pytanie to już chyba nic nie tłumaczy. To już nie jest "bo kierownik kazał". To jest już chamstwo. Stoją takie niunie u mnie w Zarze i nikt mi się powie, że zachowują się jak lafiryndy bo mają takie wytyczne.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:49   #4673
owieczkaa
Zakorzenienie

[1=e8568007f733d5544c729bc 90367d4fe20d6da38_65540b4 a0b460;34738660]to co robisz, aby mieć je z powrotem jasne?[/QUOTE]
Przestaję golić - po kilku tygodniach są normalne (nie pytaj, nie wiem jak fizycznie to się dzieje tak jest i "weź to na wiarę")
Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Jeśli miałabym się odpicowywać, tylko na jakieś ważne wyjścia to przez 360 dni w roku chodziłabym w t-shircie i jeansach No niestety, mam mało obfite w ważne wydarzenia życie, więc muszę się na codzienne wyjścia stroić
Mam tak samo - zreszą mam wrażenie że u nas każdy kto nie wbił się w przysłowiowy t-shirt i dżinsy od razu jest traktowany... dziwnie.
Cytat:
Ostatnio w Aparcie kupowałam zegarek, a wyglądałam zupełnie normalnie, tzn. akurat nie udało mi się niczym uświnić i w ogóle Panienka zza lady z WIELKĄ ŁASKĄ podeszła do ekspozycji, żeby mi ten zegarek wydłubać, obrażona na cały świat, że ktoś jej dupę zawraca.
Mialam dokładnie to samo dwukrotnie w Aparcie - ale co poradzę że tylko u nich był taki pierścionek i obrączka jaką chciałam?
Przy owym zakupie na kilka tysięcy złotych pani też się zastanawiała czy dowód zakupu nam się należy jak nie mamy karty stałego klienta
Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Ja za każdym razem gdy wejdę do jednego z Rossmanów, to DWIE panie zaczynają za mną chodzić, i patrzeć mi na ręce. Dosłownie. Stoją pół metra ode mnie i patrzą. Nie jest to zbyt zachęcające do zakupów.
Też tego nie cierpię - ja rozumiem że zdarzają się kieszonkowcy, ale z powodu potencjalnej niewielkiej straty traci się pewny zarobek i uczciwych klientów.
Cytat:
Chyba za to dostają pieniądze, a nie za ładne siedzenie przy ladzie. Chyba że pracują na prowizji od sprzedaży Zresztą ja chyba bym wolała się zająć klientem kilka razy na dzień niż się nudzić przy kasie.

EDIT: zapomniałam się odnieść do słowniczka - totalnie mnie rozwaliło "wakacje - work" i "zazdrośćcie mi iPhona i szminki" - what's in my bag hahahaha

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2012-06-17 o 09:52
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:53   #4674
Industrial
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Ja też nie rozumiem tłumaczenia pań ekspedientek. OK, jak dostają wytyczne, żeby olać ludzi w dżinsach, to spoko, kierownik patrzy - olewam.

Ale tych morderczych spojrzeń i pobłażliwych uśmieszków, odburkiwania na pytanie to już chyba nic nie tłumaczy. To już nie jest "bo kierownik kazał". To jest już chamstwo. Stoją takie niunie u mnie w Zarze i nikt mi się powie, że zachowują się jak lafiryndy bo mają takie wytyczne.
Prawda.

Nawet przytrafiła się taka dość ciekawa sytuacja kiedy znajoma mojej mamy (przy kasie) poszła do dośc drogiego sklepu tak zwyczajnie ubrana na co ekspedientka od razu powiedziała jej na wejściu, że w tym sklepie nie stać jej na zakupy - Podobno mina ekspedientki była bez cenna gdy ta znajoma kupiła kilka rzeczy w tym sklepie na dodatek płacąc złotą kartą

Cel1. Zapuszczanie włosów.
Cel2.Jest 60kg będzie 49kg.
Cel3.Odważyć sie na piercing.

cele. nie marzenia.
Industrial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:56   #4675
nicRu
maszyna, nie człowiek

Owieczka, pewnie zaczynaja po jakimś czasie odrastać pod "naturalnym" kątem i wyglądają na jasniejsze
Stary 2012-06-17, 10:25   #4676
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 11:53   #4677
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość

Rozwala mnie też pokazywanie swoich zdjęć na blogu z tłustymi włosami. Rozumiem, że oglądalność blogaska jest ważna, ale bez przesady. Dosyć dużo naoglądam się takich widoków na ulicy i już nie chcę widzieć tego na blogu.
A mnie rozwala jej pozowanie. Widać, że ma parcie na bycie modelką, ale pozowanie z wiecznie rozdziawioną twarzą a'la Anja Rubik średnio jej wychodzi. Poza tym moim zdaniem jej zdjęcia (szczególnie że wygląda na jakieś 14 lat) są zbyt prowokacyjne i dwuznaczne (chyba że to ze mną jest coś nie tak)...
http://eveetlacaroline.files.wordpre...pg?w=640&h=480 wtf?
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 12:00   #4678
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
wyglądam jak świnia w kosmosie - I'm wearing galaxy leggings

Cytat:
OMG... przedziwnie ułożona jest

ostatnia oczywiście z komentarzy można się dowiedzieć, że jej zazdrościmy i tyle

Edytowane przez smerfetk_a
Czas edycji: 2012-06-17 o 12:03
smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 12:24   #4679
nicRu
maszyna, nie człowiek

Płaczę To mnie więcej zasłania taki mały ręcznik jak siedzę w łazience
Stary 2012-06-17, 13:31   #4680
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Ale neonowa bluzka jest? Jest!

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość

Ile ona ma lat? Mi wygląda na 14

Cytat:
Napisane przez Industrial Pokaż wiadomość
Prawda.

Nawet przytrafiła się taka dość ciekawa sytuacja kiedy znajoma mojej mamy (przy kasie) poszła do dośc drogiego sklepu tak zwyczajnie ubrana na co ekspedientka od razu powiedziała jej na wejściu, że w tym sklepie nie stać jej na zakupy - Podobno mina ekspedientki była bez cenna gdy ta znajoma kupiła kilka rzeczy w tym sklepie na dodatek płacąc złotą kartą
Na jej miejscu nic bym nie kupiła tam.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości