|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Hej kochane
![]() Ale mialam dzisiaj okropna noc .. obudzilam sie o 4 z ostrym bolem brzucha . jakby w pachwinach i do tego jak na okres .. Mialam skurcze doslownie co 3, 4 i 5 minut . Ale byly dosyc slabe wiec to raczej nie te porodowe . Dzisiaj wcale nie jest lepiej .. boli praktycznie caly czas . bardziej tam na dole . Nie wiem co robic bo jestem sama . nie ma TŻeta .. Cytat:
![]() ![]() POMOCY ![]()
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
a i gratuluję 34 tygodnia~!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i to chyba na początku tylko zaraża jak się "wykluwa" dopiero Cytat:
![]() ![]() ja produkuję obiad a potem jedziemy na jakąś małą wycieczkę na cmentarz i nad Wisłę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
hej hej
nie podzywam sdie a bardzo, bo tez mamy weekend zakupowy itd, wczoraj bylismy w paru sklepach meblowych i takich tam bo szukamy paneli i dywanika do pokoju no i zaczelams ie zastanawiam czy nei chcemy wykladziny..takiej z dluzszym wloskiem..milusiej ![]() ![]() ![]() micia ![]() ![]() dzisiaj jedziemy po karnisze , no i zobaczymy te wykladziny, chcemy tez kupic w ikei pare rzeczy i idziemy na spotkanie buldożkow z naszym psem ![]() pewnie pojawie sie wieczorkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Kochane
![]() My dzisiaj od rana się obijamy..a wieczorkiem idziemy do znajomych ![]() ![]() Gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni ![]() Życzę udanego dnia !!! Karolka- myślę, że jeżeli te skurcze się powtórzą to powinnaś udac się na IP ![]() Trzymam kciuki za Dziewczynki w szpitalach i za ich maleństwa ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty już limit stresów masz wyczerpany na cała ciążę a synuś będzie w 100% zdrowy! I jest piekny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Super dziewczynki- trzeba ćwiczyć macice orgazmami ![]() Cytat:
Calusy dla Ciebe ![]() Cytat:
![]() Dokładnie- bez nerwów, olej temat i zrób spacerek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- DeKajka, A gdzie TŻ? Może pojedźcie razem na IP jak wróci?
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
hehe no możemy sobie przybić piąteczkę : )
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
wogole mąż mi dzis wyniosl rzeczy zimowe z piwnicy i stwierdzilam, ze nie mam w czym chodzic
![]() jak urodze bede musiala sobie cos kupic, narazie bez sensu bo i tak wszytsko brzuch porozciąga, poczekam aż urodze..no i koniecznie dżinsy musze po porodzie bo tez nie mam za bardzo ![]() beznadzieja ogolnei w tej mojej szafie, mam duzo ciuchow poplamionych, znisczonych pare dzis wywalilam..no nic narazie bede chodzila wciąz w tym samym jakos to zniose. chcialabym se kupic jakąs ciepłą bluze, ale tak jak najtaniej,l patrzylam na allegro, ale tam tez ceny rozne nawet używane, ludzie czasem pzresadzają dzis mnie dziąsla bolą, czy wam tez tak krwawia, bo nawet mi tż zwrocil uwage ze mi krew leci...jakbym co ja na to mogla...ech mamy wybraną lampę do pokoju małego jedziemy dzis kupic ![]() ![]() ![]() za to kupilam se fajne buty i tz tez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() micia co do w☠☠☠☠ie..nia to ja tez mam, to chyba normalne na tym etapie (tak se tłumacze), chociaz nie wiem, ja jestem w 32 tyg za dwa dni i nie wiem co to dalej bedzie bo w koncu jeszcze troche zostalo buehehhe (chociaz wg usg jestem juz w 34 to moze mniej ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | |
Rozeznanie
|
Witajcie, my jak na razie spędzamy niedzielę kulinarnie w domciu. Tż zrobił grochówkę (chyba do środy bedziemy jeść;-)), ja obiadek, później zrobię jeszcze tartę z jabłkami.
Pogoda jakaś taka nie za bardzo, szaro i w ogóle więc nie nastraja na spacery. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | ||||
Zakorzenienie
|
ja wg OM też mam tyle samo, więc może razem wylądujemy na porodówce
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie nic nie boli, więc nie pomogę, ale w razie większych bóli, ja bym skonsultowała z lekarzem Cytat:
![]() ![]() ![]() Micia, współczuję. ![]() deKajka, ![]()
![]() |
#4664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
Anielko - ja również po porodzie będę musiała sobie coś kupic.. jeansy to podstawa.. Na szczęście buty zimowe zawsze mi i siostrze kupuje mamusia
![]() ![]() Co do krwawienia dziąseł to łącze sie w bólu..na szczęscie idę we wtorek do dentysty ![]() .................... Dziewczynki macie już częściej wizyty ? Ja teraz mam 5 października tak więc 3 tygodnie różnicy, ale tak miałabym szybciej gdyby nie to USG III trymestru 24.09 ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie płynów do płukania dla dziecka to ja też nie kupuję, bo dla mnie to również zbędna chemia.
Później jak już będę prać w proszkach dla dorosłych to może będę używać - takich jak używam normalnie dla nas. Choć powiem szczerze, że czasem zastanawiam się czy w ogóle kupować takie płyny. Kiedyś te ubrania jakoś tak długo ładnie pachniały, a teraz popachną trochę podczas suszenia, a potem to już różnie bywa, zwykle ten zapach szybko ucieka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
ja też mam co 3 tyg teraz. Miałam mieć w piątek, ale wczoraj lekarka dzwoniła, że chciałaby przełożyć na wtorek, w sumie dla mnie żadna różnica, a szybciej zobaczę mojego Mikołaja bo mam mieć właśnie USG teraz
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() |
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To fakt ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odnośnie krwawienia z dziąseł to u mnie w ciąży pojawia się raz na jakiś czas. Wcześniej już pisałam, że ja kupiłam pastę do zębów przeciw paradontozie - one są też właśnie na krwawienia - Biodent czy jakoś tak ( właśnie mi się skończyła, nie mam jak sprawdzić i muszę kupić nową). A jak to nie pomaga to płuczę usta wodą utlenioną - pół na pół ze zwykłą wodą. Zwykle wystarczy to zrobić raz czy dwa. Normalnie podobno dobre są też płyny do płukania ust np. Pearl Drops, ale podobno w ciąży nie powinno się za bardzo ich używać ( jak już to rozcieńczone), bo mają za wysokie stężenie fluoru. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Odnośnie samego lenora to miałam ostatnio jakąś wersję gold - myślałam, że będzie lepsza jakościowo, bo w końcu gold, ale niestety nie ma różnicy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Lekarz już mnie uprzedził, że na następnej wizycie pobierze mi wymaz
![]() Wasi lekarze już Was uprzedzali o tym badaniu ? Jeżeli nie to się upomnijcie, bo to jest najważniejsze badanie przed porodem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
To jest wymaz z pochwy na paciorkowca..
Jeżeli wyjdzie, że jesteśmy nosicielami to przed porodem dostaniemy antybiotyk aby maluszek się nie zaraził.. Jeżeli kobieta nie będzie miała tego badania to szpital uznaje, ze jest nosicielem i będzie miała podany antybiotyk w razie czego..
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kumplea (dzis z nią gadalam) jest teraz w 38 tyg, badanie miala dopiero 2 tyg temu wiec tak naprawde neiktorzy robia to badanie krotko pzred samym porodem w sumie jest to logiczne ![]() no ale zobacze co mi powie moj gin jak pojde..jeszcze musze do tego czasu zrobic badanie krwi i moczu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zakorzenienie
|
Helloł dziewczynki
![]() Dekajka witaj znów.. co jest z tym tż? Widzę, że niektóre to miały upojną noc ![]() ![]() Gratuluję również nowych tygodni! brawo A tym, których tż wkurza to mogę przybić piątkę.. Pojechaliśmy dziś do Ikei, bo już marudziłam, że chcę tę komodę mieć złożoną.. no więc on klapki na oczy: kierunek- komoda i nic innego go nie interesowało.. a ja jak to baba lubię pooglądać, zobaczyć inne rozwiązania.. może by się przy okazji coś innego kupiło.. nie - lecieliśmy przez sklep jak burza.. gdy już doszliśmy do komód to przynajmniej nie było kłótni - bo obojgu nam przypasowała ta sama.. i już mnie tam nie boli fakt, że do niczego w tym pokoiku nie pasuje - w Ikei te kolekcje nie zmieniają się z dnia na dzień, więc zawsze będzie można coś w komplecie dokupić - a te stare szafy tż i tak kiedyś wyrzucimy - on ma jasne szafy - komoda prawie czarna ![]() Przyjechaliśmy do domu.. i jego głowa rozbolała.. leży taki biedny, aż mi go prawie żal.. gdyby nie fakt, że mógłby tę komodę już złożyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Super, że masz tyle ciuszków.. ja staram się, aby dziecko nie miało więcej niż ja mam - to będzie dobrze hehehe - mam już poprane - zrobię z ciekawości potem przegląd ile czego mam.. na razie sukieneczek i takich tam nie kupuje - bo co jak się okaże chłopczyk jednak? Myślałam, żeby może pójść prywatnie na USG jeszcze jedno - ale najtańszy gabinet to ok godziny jazdy stąd i koszt 60 funtów.. to ja już chyba poczekam..
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-16 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() nasza Madzius90 jest w szpitalu, wczoraj mały bardzo mało się ruszał, a dzisiaj od rana praktycznie w ogóle, nic na niego nie działało, więc TŻ przywiózł ją na IP. Miała KTG, USG - wszystko jest z Bartusiem w porządku, wazy 1580g, wszystkie pomiary w normie ( doktor powiedział Madzi, że Bartuś jest taki długi i chudy jak ona ![]() ![]()
#4678 |
Zakorzenienie
|
my dostajemy proszek z niemiec i fakt-zupelnie naczej pachnie
a płhnow do plukania nie używam, bo i tak juz dawno zauwazylam ze to nic nie daje małemu tez bede prala w proszku tylko, ewentualnie w płynie do prania-kiedy sama używalam i lubilam |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu czytałam artykuł właśnie o produktach, które idą na zachód i o tych, które idą na Polskę (artykuł głównie dotyczył kosmetyków pielęgnacyjnych i też luksusowych, ale można odnieść to do innych produktów)- czy faktycznie się różnią?.. więc tak.. dla większości fabryk nie opłaca się zmieniać linii produkcyjnej na to by gorszy jakościowo produkt wypuszczać.. ale... niektóre fabryki kosmetyków robią to - jeśli chodzi o procentową zawartość pewnych środków.. skład dalej jest taki sam, ale proporcje inne.
#4680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Ja kiedyś też słyszałam, że proszki w Polsce są słabsze, bo Polki wsypują go do prania dużo więcej niż przedstawicielki innych krajów. Ja tam zawsze wsypuję jak mam na opakowaniu. Jeśli rzeczywiście tak jest ( choć wątpię, żeby przebadali jakąś większą grupę kobiet) to raczej bierze się to stąd, że proszek jest słaby i nie dopiera. Także raczej jest to w drugą stronę - przyczyną jest słaby jakościowo proszek. Ręce opadają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.