Nasze książkowe grzechy - cz. III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-28, 05:32   #4651
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2
Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. III

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
Widziałam
Ja czytałam Opactwo świętego grzechu
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/35500...ietego-grzechu
Też czytałam. Jednak "Sekretne życie pszczół" podobało mi się bardziej. Zarówno książkę jak i film polecam

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 09:44   #4652
julietta83
Zakorzenienie

moje ostatnie grzechy:
- Minimalizm po polsku A. Mularczyk-Meyer - już po lekturze, ciekawe podejście do minimalizmu, nie mówi o pozbyciu się wszystkiego od razu, ale o różnych jego obliczach
stwierdziłam, że nie brakuje mi zbyt dużo do osiągnięcia minimalizmu, na bieżąco pozbywam się nieużywanych rzeczy i rzadko zdarzają mi się kompulsywne zakupy
tylko z gromadzeniem książek mam problem, bo już zamówiłam kolejne dwie pozycje
- Paragraf 22 J. Heller
- Siła nawyku Ch. Duhigg
podjęłam jednak zobowiązanie, że kupuję nie więcej niż dwie książki w miesiącu (te powyżej już na październikowe konto, bo we wrześniu popełniłam 7 sztuk)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Minimalizm.jpg (9,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Paragraf 22.jpg (9,3 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Siła nawyku.jpg (12,6 KB, 0 załadowań)
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 10:55   #4653
PinkVanille
Zakorzenienie

julietta83 gratuluje nowych nabytków

Cytat:
Czytasz też Koontza, Mastertona?
Razem z Kingiem ci panowie... mam wrażenie ze jakoś tak w latach 70-tych mieli swoje największe 5 min.
King, Koontz, Masterton niestety ale po trochu obniżają loty swojego pisarstwa. Te ich wcześniejsze książki są dosłownie wybitne w swoich gatunkach, a teraz hmmm... do poczytania.

Ale fanką jestem wszystkich i czytać będę
Fanką Kinga zdecydowanie jestem choć muszę przyznać, że późno go odkryłam i wciąż nadrabiam zaległości, bo sporo ma książek w dorobku.
Koontza i Mastertona nie czytałam, ale na pewno po nich sięgnę.

Rzeczywiście starsza twórczość Kinga jest nowatorska (jak na czasy kiedy te książki wychodziły) mocniejsza i bardziej zagłębiająca się w ludzkiej psychice (to lubię) niż nowsze tytułu może poza wspomnianymi Dallas 63 i Ręka mistrza - obie książki uwielbiam, dla mnie są rewelacyjne. Osobiście podobało mi się również Joyland. Doktor Sen całkiem w porządku.

Pan Mercedes miał być debiutem Kinga w gatunku powieść detektywistyczna. Jak mu to wszyło każdy czytelnik sami oceni. Według mnie książka była dobra -mnie się dobrze czytało, pochłonęłam chyba w 2 dni, ale wolę jak pisze książki w typowym dla siebie klimacie. Jakby to napisał Coben albo ktoś tak to by były same och i achy, od Kinga czytelnicy dużo więcej wymagają. Z drugiej strony przyzwyczaił nas do świetnych książek i dlatego stawiamy mu wysoko poprzeczkę

Cytat:
Ręką mistrza wspaniała. Ale King ja dość dawno napisał.

Z tych nowszych książek chciałabym przeczytać Doktor sen. Ale teraz już sama nie wiem...
Coś King mi słabo idzie
Chyba jednak wolę Koontza.
Doktor Sen jest kompletnie inny od Pana Mercedesa. Doktor to już takie kingowskie klimaty, choć na pewno lżejsze niż np. Lśnienie. Podrzucam Ci moją opinię z LC na temat Doktora może coś ci podpowie:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/178864/doktor-sen/opinia/13606012

Edytowane przez PinkVanille
Czas edycji: 2014-10-01 o 10:20
PinkVanille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 11:32   #4654
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Pink...
Koontza ogromnie ci polecam
Moja ulubiona książka to http://lubimyczytac.pl/ksiazka/56646...i-przed-niebem
Ale też wiele innych mi się podobało, mają swój klimat, chociaz Koontz czasami wymyśla niewiarygodne zakończenia.
Mam w tej okładce.

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 11:45   #4655
julietta83
Zakorzenienie

w ramach porządkowania domowej biblioteczki wygrzebałam kilka książek, których chętnie się pozbędę (z innymi mam większy problem)
niektórych nie udało mi się skończyć, do innych na pewno nie wrócę
nie chce mi się bawić w sprzedaż ani w wymianę, bo to nie są jakieś białe kruki
wszystkie w bardzo dobrym stanie, może lekko przykurzone
oddam za koszty wysyłki (ok. 10 zł dla 1-2 książek)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140928_006.jpg (142,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140928_007.jpg (112,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140928_009.jpg (127,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140928_010.jpg (113,1 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez julietta83
Czas edycji: 2014-09-30 o 14:36
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 11:50   #4656
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Pink...
Koontza ogromnie ci polecam
Moja ulubiona książka to http://lubimyczytac.pl/ksiazka/56646...i-przed-niebem
Ale też wiele innych mi się podobało, mają swój klimat, chociaz Koontz czasami wymyśla niewiarygodne zakończenia.
Mam w tej okładce.
Po Koontza na pewno sięgnę, a jeśli chodzi o nieudane zakończenia książek to problem ten tyczy się również Kinga. Często ciekawa, skomplikowana historia ma banalny koniec, np. koniec To dla mnie totalna porażka, ale i w Ręce mistrza co nieco bym zmieniła.

Stary 2014-09-28, 12:01   #4657
Ojoanna29
Zakorzenienie

Kusicie tym Kingiem, aż mam ochotę przeczytać
Mam na półce Dallas, Rękę mistrza, Pod kopułą, Uciekiniera i Regulatorów, resztę przeczytałam

Właśnie zauważyłam, że odłamała mi się nóżka w regale, ehh, a mogłam sobie zażyczyć na urodziny nowy mebel zamiast książek
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 12:09   #4658
sadie
Zadomowienie

Ja jakoś Kinga nigdy nie miałam okazji przeczytać. Horrory to nie moja bajka. Kiedyś polowałam na "Wielki marsz", ale jakoś porzuciłam temat.

Marzy mi się super przecena na reportaże z Czarnego. Jestem w tej chwili mocno zdeterminowana, żeby książek nie kupować (minimalizuję liczbę nieprzeczytanych pozycji w biblioteczce domowej - obecnie schodzę do ok. 60 ), ale dla takiej promocji zrobiłabym wyjątek
sadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 12:14   #4659
JohnLena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
A ja nawet nie zaczęłam czytać poprzedniej części Kończę "Kompleks 7215" i może wezmę się za "Koronę śniegu i krwi" ale inne też kuszą
Jak Ci się podoba? Czaję się na to

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.

Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 12:14   #4660
ParoleParole
Zakorzenienie

Na http://www.gandalf.com.pl/ -20 na książki z hasłem KOSZYK
Stary 2014-09-28, 12:18   #4661
minka-80
...po prostu być.

Cytat:
Napisane przez sadie Pokaż wiadomość
Ja jakoś Kinga nigdy nie miałam okazji przeczytać. Horrory to nie moja bajka. Kiedyś polowałam na "Wielki marsz", ale jakoś porzuciłam temat.

Marzy mi się super przecena na reportaże z Czarnego. Jestem w tej chwili mocno zdeterminowana, żeby książek nie kupować (minimalizuję liczbę nieprzeczytanych pozycji w biblioteczce domowej - obecnie schodzę do ok. 60 ), ale dla takiej promocji zrobiłabym wyjątek
Tak jakby była super przecena z mojego ulubionego Czarnego też bym sie skusiła. Chociaż ostatnio kupiłam 2 w niezłej cenie.
minka-80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 12:20   #4662
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez PinkVanille Pokaż wiadomość
Po Koontza na pewno sięgnę, a jeśli chodzi o nieudane zakończenia książek to problem ten tyczy się również Kinga. Często ciekawa, skomplikowana historia ma banalny koniec, np. koniec To dla mnie totalna porażka, ale i w Ręce mistrza co nieco bym zmieniła.
Pod kopułą, też dziwne zakończenie

Stary 2014-09-28, 12:20   #4663
sadie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minka-80 Pokaż wiadomość
Tak jakby była super przecena z mojego ulubionego Czarnego też bym sie skusiła. Chociaż ostatnio kupiłam 2 w niezłej cenie.
jakie kupiłaś?
Stary 2014-09-28, 16:30   #4664
jusssi
Rozeznanie

Widzę, że ten miesiąc był obfity w książki. Piękne te Wasze nabytki. Na nic się zdają przyrzeczenia, nie kupię nic, póki nie nadrobię zaległości. Ja wklejam swoje, już praktycznie przeczytane, więc muszę się rozejrzeć za kolejnymi

Widziałam, że poruszyłyście temat książek dla dzieci. Ja jestem totalnie za. Mojemu chrześniakowi za wszystkie okazje daje książki, jako dodatki. To jest przecież piękna pamiątka. Póki co ma dwa latka, więc raczej nie chodzi o to, żeby czytał, tylko o to, żeby książka stanowiła element jego życia. Wiem, że rodzice czytają mu przed snem i mnie to cieszy. Ostatnio też byłam u koleżanki, malec ma dwa miesiące i dostał czarno-białą książeczkę Koleżanka bardzo się ucieszyła, bo ciuszków ma od groma, a książeczek do stymulowania wzroku tak niewiele.

A w temacie, ostatnio w Realu była wyprzedaż książek dla dzieci. Mało poczytne tytuły, ale się skusiłam. Każda za złotówkę. Hania jeszcze w brzuszki, ale nie mogłam się powstrzymać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030451.jpg (125,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030462.jpg (158,4 KB, 28 załadowań)
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 17:45   #4665
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Widzę, że ten miesiąc był obfity w książki. Piękne te Wasze nabytki. Na nic się zdają przyrzeczenia, nie kupię nic, póki nie nadrobię zaległości. Ja wklejam swoje, już praktycznie przeczytane, więc muszę się rozejrzeć za kolejnymi

Widziałam, że poruszyłyście temat książek dla dzieci. Ja jestem totalnie za. Mojemu chrześniakowi za wszystkie okazje daje książki, jako dodatki. To jest przecież piękna pamiątka. Póki co ma dwa latka, więc raczej nie chodzi o to, żeby czytał, tylko o to, żeby książka stanowiła element jego życia. Wiem, że rodzice czytają mu przed snem i mnie to cieszy. Ostatnio też byłam u koleżanki, malec ma dwa miesiące i dostał czarno-białą książeczkę Koleżanka bardzo się ucieszyła, bo ciuszków ma od groma, a książeczek do stymulowania wzroku tak niewiele.

A w temacie, ostatnio w Realu była wyprzedaż książek dla dzieci. Mało poczytne tytuły, ale się skusiłam. Każda za złotówkę. Hania jeszcze w brzuszki, ale nie mogłam się powstrzymać
Piękne nabytki
Jussi czy te kuleczki to są lampki?

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
moje ostatnie grzechy:
- Minimalizm po polsku A. Mularczyk-Meyer - już po lekturze, ciekawe podejście do minimalizmu, nie mówi o pozbyciu się wszystkiego od razu, ale o różnych jego obliczach
stwierdziłam, że nie brakuje mi zbyt dużo do osiągnięcia minimalizmu, na bieżąco pozbywam się nieużywanych rzeczy i rzadko zdarzają mi się kompulsywne zakupy
tylko z gromadzeniem książek mam problem, bo już zamówiłam kolejne dwie pozycje
- Paragraf 22 J. Heller
- Siła nawyku Ch. Duhigg
podjęłam jednak zobowiązanie, że kupuję nie więcej niż dwie książki w miesiącu (te powyżej już na październikowe konto, bo we wrześniu popełniłam 7 sztuk)
Ciekawa jestem tego minimalizmu
Przy wszelkich remontach, malowaniach, odnajduję tyle rzeczy, które są!!!, są sentymentalne, może się przydadzą, a szkoda wyrzucić..... w rezultacie nie sa używane, zajmują miejsce albo zbierają tony kurzu!
Też tak macie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 18:23   #4666
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Kusicie tym Kingiem, aż mam ochotę przeczytać
Mam na półce Dallas, Rękę mistrza, Pod kopułą, Uciekiniera i Regulatorów, resztę przeczytałam

Właśnie zauważyłam, że odłamała mi się nóżka w regale, ehh, a mogłam sobie zażyczyć na urodziny nowy mebel zamiast książek
no to niezłe zbiory musisz mieć skoro aż regał się łamie pod ciężarem
Z tych tytułów ja polecam Rękę mistrza i Dallas.

Cytat:
Moim zdaniem słowo horror nie oddaje twórczości Kinga. Wiele jego książek ma rozbudowane wątki psychologiczne i społeczne z elementami nadprzyrodzonymi. Niektóre książki są bardziej scfi, fantasy albo wręcz obyczajowe z elementami paranormalnymi. Właśnie dlatego że do Kinga przylgnęła łatka króla horroru to długo unikałam jego książek myśląc, że to takie płytkie straszydła. W końcu ktoś mnie przekonał, że warto - na szczęście zaczęłam od jego dobrych książek jak Dallas 63, Lśnienie i polubiłam. Niestety ma on w dorobku i gorsze tytułu, które mogą zniechęcić.

Cytat:
Pod kopułą, też dziwne zakończenie
O tak. Byłam trochę rozczarowana takim rozwiązaniem. Ale serial na podstawie tej książki to dopiero porażka. Mocno zmienili fabułę i to na niekorzyść, zrobili z tego taką młodzieżową papkę. Nie polecam oglądać albo przynajmniej najpierw sięgnąć po książkę.

Cytat:
P
Ciekawa jestem tego minimalizmu
Przy wszelkich remontach, malowaniach, odnajduję tyle rzeczy, które są!!!, są sentymentalne, może się przydadzą, a szkoda wyrzucić..... w rezultacie nie sa używane, zajmują miejsce albo zbierają tony kurzu!
Też tak macie?
Tak (niestety) ja też tak mam. I przy każdych wiosennych porządkach żal mi wyrzucić, sama nie wiem czemu.
Cytat:
gratuluje zdobyczy.
Z tym obiecywaniem, że już nie kupię póki nie przeczytam zaległości to zawsze tak jest. Ja to samo - miałam oszczędzać, a dałam się pokusić promocjom i poklikałam parę tytułów, ale paczka przyjdzie dopiero w październiku. Wtedy się pochwalę

Edytowane przez PinkVanille
Czas edycji: 2014-09-28 o 18:41
Stary 2014-09-28, 18:33   #4667
jusssi
Rozeznanie

Magnolia, tak to te cotton light balls, pokusiłam się do pokoju małej. Wymyśliłam sobie, że podczas nocnego karmienia będę zapalać lampki, a mała będzie tak w nie wpatrzona, że zaśnie już po chwili hihi zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 19:04   #4668
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JohnLena Pokaż wiadomość
Jak Ci się podoba? Czaję się na to
Tak szczerze to się zawiodłam Mam wrażenie, że opowiadanie zostało na siłę rozbudowane, tak żeby wydać książkę. Poza tym myślałam, że będzie więcej opisów metra, stacji, okolicy, a tu coś tam działo się na jedynie mokotowie, jako mieszkanka drugiego końca metra jestem niepocieszona Resztę metra drużyna przeleciała bez głębszych opisów.
Bohaterowie bardzo podobni do tych Glukhovskiego, z atrakcji dodatkowych mamy zombie

Jakoś nie mogę się wkręcić w czytanie, biblioteczna "Krawcowa z Madrytu" idzie mi jak krew z nosa, we własnych zbiorach mam za duży wybór i nie potrafię się zdecydować
41/2018
Stary 2014-09-28, 19:18   #4669
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Magnolia, tak to te cotton light balls, pokusiłam się do pokoju małej. Wymyśliłam sobie, że podczas nocnego karmienia będę zapalać lampki, a mała będzie tak w nie wpatrzona, że zaśnie już po chwili hihi zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
Piękne są, pasowałyby mi takie do sypialni.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:

Masterton pisze/ pisał horrory, King tak jak pisze Pink... to bardziej thrillery, z nutą s-f...

Stary 2014-09-28, 19:20   #4670
sadie
Zadomowienie

Cytat:
Też tak macie?
niestety, straszny ze mnie chomik. Okropnie trudno przychodzi mi wyrzucanie starych rzeczy.

Cytat:
Moim zdaniem słowo horror nie oddaje twórczości Kinga. Wiele jego książek ma rozbudowane wątki psychologiczne i społeczne z elementami nadprzyrodzonymi. Niektóre książki są bardziej scfi, fantasy albo wręcz obyczajowe z elementami paranormalnymi. Właśnie dlatego że do Kinga przylgnęła łatka króla horroru to długo unikałam jego książek myśląc, że to takie płytkie straszydła. W końcu ktoś mnie przekonał, że warto - na szczęście zaczęłam od jego dobrych książek jak Dallas 63, Lśnienie i polubiłam. Niestety ma on w dorobku i gorsze tytułu, które mogą zniechęcić.
Elementy nadprzyrodzone są już dla mnie niestety sporym straszakiem. Zdecydowanie wolę psychopatów z siekierą

Cytat:
Jakoś nie mogę się wkręcić w czytanie, biblioteczna "Krawcowa z Madrytu" idzie mi jak krew z nosa, we własnych zbiorach mam za duży wybór i nie potrafię się zdecydować
Ja skorzystałam z podrzuconego tu pomysłu losowego wyboru książek - mam listę i losuję jeden numerek.
Stary 2014-09-28, 21:30   #4671
minka-80
...po prostu być.

Cytat:
jakie kupiłaś?
Farby wodne - Lidia Ostałowska
Białe. Zimna wyspa Spitsbergen - Ilona Wiśniewska
minka-80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 17:32   #4672
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja skorzystałam z podrzuconego tu pomysłu losowego wyboru książek - mam listę i losuję jeden numerek.
A co jak trafisz na książkę na którą nie masz ochoty? Próbowałam otwierać swoją biblioteczkę na LC na chybił-trafił, ale często coś mi nie pasuje, a to za gruba do autobusu, a to nie mam ochoty na wylosowaną tematykę Tż stwierdził, że muszę najpierw przeczytać prezenty od niego, więc wzięłam się za "Oczyszczanie"
41/2018
Stary 2014-09-29, 17:40   #4673
rybkaa90
Zakorzenienie

Cierpię na niedosyt zakupowy Ciekawe, czy zrobią 3 za 2 w empik.com... Kliknęłabym kilka pozycji za pkt payback
Wkręciłam się ostatnio w zdrowe odżywianie i jak dla początkującego bardzo spodobała mi się książka "Zamień chemię na jedzenie". Przeglądałam drugą część w Empiku i teraz czekam na fajny kod do Znaku, żeby sobie zamówić. Znak strasznie sępi fajnych kodów Obawiam się, że stare dobre czasy już nie wrócą....
Dziewczyny, szukam prezentu dla koleżanki. Spodziewa się dziecka i chciałabym jej kupić jakiś poradnik o ciąży, macierzyństwie, dzieciach. Możecie polecić coś godnego uwagi?

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 18:31   #4674
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
A co jak trafisz na książkę na którą nie masz ochoty? Próbowałam otwierać swoją biblioteczkę na LC na chybił-trafił, ale często coś mi nie pasuje, a to za gruba do autobusu, a to nie mam ochoty na wylosowaną tematykę Tż stwierdził, że muszę najpierw przeczytać prezenty od niego, więc wzięłam się za "Oczyszczanie"
Ja ostatnio sama (nie ślepy los) wybrałam sobie książkę, która mi nie podeszła i choć ma niewiele ponad 300 stron tą ją męczę i męczę i mi nie podchodzi. Chyba ją na razie odłożę, bo na siłę nie ma co czytać i wezmę się za coś innego.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Cierpię na niedosyt zakupowy Ciekawe, czy zrobią 3 za 2 w empik.com... Kliknęłabym kilka pozycji za pkt payback
Wkręciłam się ostatnio w zdrowe odżywianie i jak dla początkującego bardzo spodobała mi się książka"Zamień chemię na jedzenie". Przeglądałam drugą część w Empiku i teraz czekam na fajny kod do Znaku, żeby sobie zamówić. Znak strasznie sępi fajnych kodów Obawiam się, że stare dobre czasy już nie wrócą....
Dziewczyny, szukam prezentu dla koleżanki. Spodziewa się dziecka i chciałabym jej kupić jakiś poradnik o ciąży, macierzyństwie, dzieciach. Możecie polecić coś godnego uwagi?
To tak jak ja. Staram się zmienić sposób żywienia. Szukałam w necie ciekawych pomysłów na zdrowe dania i natrafiłam na ten blog:
http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/
może znajdziesz to coś ciekawego, przepisy plus porady.

Jakoś po tych zmianach na LC gorzej mi działa ta stronka, dzisiaj całe popołudnie nie chce mi się wczytać.

Stary 2014-09-29, 18:32   #4675
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Elementy nadprzyrodzone są już dla mnie niestety sporym straszakiem. Zdecydowanie wolę psychopatów z siekierą
mam tak samo
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 18:46   #4676
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Jakoś po tych zmianach na LC gorzej mi działa ta stronka, dzisiaj całe popołudnie nie chce mi się wczytać.
Też tak mam Ale przyzwyczaiłam się do widoku "lista", ale bardzo bym chciała widok okładkowy np. 7x5 na jednej stronie. A najlepiej żeby można było to zmieniać

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4833474 8]mam tak samo [/QUOTE]

Jak to o Was świadczy

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Dostałam maila, że na stronie MUZY -30% przy zakupie 3 książek, albo -40% przy zakupie 4.

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 18:46   #4677
rybkaa90
Zakorzenienie

PinkVanille dziękuję za polecenie tego bloga Już wiem co jutro zrobię na obiad Sporo normalnych przepisów

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 19:08   #4678
sadie
Zadomowienie

Cytat:
Na razie nie trafiłam jeszcze na taką, na która wybitnie nie mam ochoty. były takie, na które lekko kręciłam nosem, ale w trakcie samo-negocjacji stwierdziłam, że z jakiegos powodu je kupiłam, więc warto dac im szansę. A niektóre na tę szansę naprawdę długo czekają Rzecz jasna, nic na siłę, zapewne, jak mi okrutnie los nie po drodze będzie, to nagnę zasady (przy każdym losowaniu mocno sobie nie życzę "Tatiany i Aleksandra" np, bo mi pierwszy tom okropnie nie podszedł ).
Nie mówię o sytuacjiach, kiedy mam na cos konkretnego ochotę, bo z losowania korzystam tylko jesli nie wiem po co sięgnąć.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Wkręciłam się ostatnio w zdrowe odżywianie i jak dla początkującego bardzo spodobała mi się książka "Zamień chemię na jedzenie". Przeglądałam drugą część w Empiku i teraz czekam na fajny kod do Znaku, żeby sobie zamówić. Znak strasznie sępi fajnych kodów Obawiam się, że stare dobre czasy już nie wrócą....
Do mnie, jako laika totalnego, szczególnie przemawia tabela ze szkodliwymi substancjami wraz z informacja na co źle wpływaja - przynajmniej teraz bardziej świadomie wybieram na która chemię się godzę. No i dowiedziałam się, ze nie wszystko "brzydko brzmiące" jest szkodliwe (maltodekstryna np.) - wczesniej wychodziłam z założenia, że unikac należy wszystkiego, co brzmi chemicznie

Co do prezentu dla ciężarnej, ostatnio od kilku osób słyszałam, że chwaliły sobie różnej maści poradniki laktacyjne, bo to ponoć największa bolączka na starcie.

Cytat:
Napisane przez Lukardis Pokaż wiadomość

[/COLOR]

Jak to o Was świadczy [COLOR="Silver"]
żyję w (naiwnym!) przeświadczeniu, że z siekierą łatwiej się rozprawić niż ze złą mocą
Stary 2014-09-29, 19:21   #4679
Ojoanna29
Zakorzenienie

A ja znowu słyszałam, że książka "Zamień chemię na jedzenie" jest bez szału, żadnych super odkryć tam nie ma, jak ktoś się chociaż trochę interesuje zdrowym odżywianiem to już to wszystko wie, więc jakoś mnie nie kusi
Za to mam ochotę na http://www.empik.com/cukier-sol-tlus...8421,ksiazka-p Kilka lat temu przeczytałam podobną książkę i przez rok nie jadłam fast foodów ani żadnego mięsa, jednak miłość do kebaba zwyciężyła

Co do ciążowych książek - wszystkim klientom wciskam tę serię http://www.empik.com/pierwszy-rok-zy...1395,ksiazka-p Najlepiej się sprzedaje, ewentualnie -> http://www.empik.com/jezyk-niemowlat...2864,ksiazka-p swego czasu był na to szał

Przeczytałam właśnie wywiad z Cherezińską, jak tylko pokończę co zaczęłam to biorę się za jej książki, koniecznie
41/2018
Stary 2014-09-29, 20:17   #4680
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Przeczytałam właśnie wywiad z Cherezińską, jak tylko pokończę co zaczęłam to biorę się za jej książki, koniecznie
Lubię jej książki i Legion ma na mojej półce honorowe miejsce

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości