Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-23, 10:47   #4651
żurawinka
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Dziewczyny można się dopisać?
Zaczęłam biegać ( marszobiegi) w maju od zerowej kondycji, celem nie było schudnięcie ale potrzeba endorfin, co się oczywiście udało.
Przeszarżowałam jednak i załatwiłam sobie ścięgno Achillesa.
Teraz wracam do biegania bo same ćwiczenia, joga i rower mi nie wystarczają
Na razie biegłam trzy razy po przerwie, wczoraj ciężko było przez upał ale udało mi się prawie 4 km przebiec
Widzę że jest już jedna podwójna mama więc motywacja będzie

żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 12:41   #4652
zuykot
Rozeznanie

Dziewczyny a mnie dopadła jakaś mega deprecha. Nie mogę się ruszyć z domu już tydzień. ;( Dobija mnie sytuacja rodzinna i w dodatku kłótnie z TŻ-tem. Tak bardzo bym się chciała już ruszyć na bieganie ale codziennie mnie coś dobija. Wiem, że to moja wina. Dajcie jakiegoś kopa w ten mój leniwy tyłek.... Może chociaż Was się posłucham

...przypadkowe zdarzenia są bliznami losu. Nic jednak nie dzieje się przypadkowo, Danielu. Jesteśmy marionetkami naszej nieświadomości.
Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru
M.
zuykot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 13:08   #4653
201604251028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zuykot Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mnie dopadła jakaś mega deprecha. Nie mogę się ruszyć z domu już tydzień. ;( Dobija mnie sytuacja rodzinna i w dodatku kłótnie z TŻ-tem. Tak bardzo bym się chciała już ruszyć na bieganie ale codziennie mnie coś dobija. Wiem, że to moja wina. Dajcie jakiegoś kopa w ten mój leniwy tyłek.... Może chociaż Was się posłucham
Bieganie pomaga na przemyslenie sobie problemow
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 13:22   #4654
staska_stasia
Zakorzenienie

Jak wyżej!
Bieganie czy inne sporty na świeżym powietrzu bardzo pomagają W takich sytuacjach bardzo lubię biegać sama- to mój czas, te 20 minut, 30 czy nawet godzina jest tylko dla mnie i moich myśli Z drugiej strony- spacery odpadały, bo zawsze zachodziłam do sklepu po coś słodkiego

Wczoraj wieczorem poszłam biegać. O 21 jeszcze mocno odczuwałam upał, ale im później, tym robiło się lepiej. Dzięki namowom koleżanki przebiegłam i przeszłam jakieś 11 km Chociaż ostatnie 2 km potraktowałam jako wyluzowanie i już sporo jednak dreptałam
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 13:28   #4655
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Zuykot nie szukaj wymówek w innych, ale celu w sobie!
Zasada jest prosta po przebiegnięciu 3km każdy problem przestaje istnieć.
Męczysz się fizycznie,to psychika odpoczywa.
Kolega Neurolog przytacza zawsze wyniki badań że nawet mocną depresję można leczyć bieganiem bez leków.
Co więcej można zrobić żeby ciebie namówić

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 14:45   #4656
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość

zatrzymujesz sie podczas tego dystansu?
nie całość biegnę.

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny można się dopisać?
Zaczęłam biegać ( marszobiegi) w maju od zerowej kondycji, celem nie było schudnięcie ale potrzeba endorfin, co się oczywiście udało.
Przeszarżowałam jednak i załatwiłam sobie ścięgno Achillesa.
Teraz wracam do biegania bo same ćwiczenia, joga i rower mi nie wystarczają
Na razie biegłam trzy razy po przerwie, wczoraj ciężko było przez upał ale udało mi się prawie 4 km przebiec
Widzę że jest już jedna podwójna mama więc motywacja będzie
trzymam kciuki mocno !!! I jak coś to zapraszam na moją stronkę na fejsie (w podpisie link), tam mam nadzieję, że znajdziesz motywację
Stary 2015-07-23, 22:05   #4657
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
mi też to samo wyskakuje i tez nie cierpię czapek, ostatnio jakieś dziewczę u mnie na siłowni biegało w czapeczce
u mnie też były takie gwiazdy
heh swoją drogą, tego nie lubię w siłowniach, że zawsze zdarzy się jakaś osoba , która przychodzi tam, żeby się pokazać i polansować. bardzo tego ni elubię. choć staram się oczywiscie nie zwracac uwagi
Cytat:
ojjj ja mam to samo ((( jak taka deprecha dorwie, to masakra, nic tylko siedziec pod koldra non stop :P (w upal )

ja jestem zdemotywowana, bo weszlam na wage po 4 dniach glodowki (rozsadnej) i aktywnosci fizycznej waze +1 kg dodatkowo jestem w trakcie @, trace mnostwo wody, powinnam chudnąc
Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Jak wyżej!
Bieganie czy inne sporty na świeżym powietrzu bardzo pomagają W takich sytuacjach bardzo lubię biegać sama- to mój czas, te 20 minut, 30 czy nawet godzina jest tylko dla mnie i moich myśli Z drugiej strony- spacery odpadały, bo zawsze zachodziłam do sklepu po coś słodkiego

Wczoraj wieczorem poszłam biegać. O 21 jeszcze mocno odczuwałam upał, ale im później, tym robiło się lepiej. Dzięki namowom koleżanki przebiegłam i przeszłam jakieś 11 km Chociaż ostatnie 2 km potraktowałam jako wyluzowanie i już sporo jednak dreptałam
o matko...jaki wyniik!
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Zuykot nie szukaj wymówek w innych, ale celu w sobie!
Zasada jest prosta po przebiegnięciu 3km każdy problem przestaje istnieć.
Męczysz się fizycznie,to psychika odpoczywa.
Kolega Neurolog przytacza zawsze wyniki badań że nawet mocną depresję można leczyć bieganiem bez leków.
Co więcej można zrobić żeby ciebie namówić
swietny wpis ) ale powiem Ci, ze zawsze czekam na ten moment o ktorym piszesz, ze mecze sie fizycznie a psychika odpoczywa - jakbym sie nie zmeczyla, to i tak mam psyche obciazona

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 22:22   #4658
oly015
Przyczajenie

Dolegliwości podczas biegania

Witam!

Od jakiegoś czasu biegam. Nie jest to mój pierwszy sport ponieważ od lat dużo jeżdżę na rowerze. Ale do rzeczy... Po jednym z treningów biegowych w okolicach kolana pojawił się u mnie ból (na zdjęciu miejsce bólu jest zakreślone na czerwono - znajduje się w okolicy stawu - lewa noga). Ból jest odczuwalny w formie kłucia. Po 3 dniach znacznie ustał - zastosowanie maści na stany zapalne stawów. Teraz wszystko wydaje się szybko wracać do normy (jutro po 4 dniach przerwy od biegania planuję lekki kilkudziesięciominutowy trucht dla rozruchu), ale boję się, aby ból nie powrócił. Miałyście podobne problemy? Z czego one wynikały? Przetrenowania, nieodpowiedniego obuwia?

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uraz_1.jpg (146,7 KB, 72 załadowań)
oly015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 23:38   #4659
zuykot
Rozeznanie

Cytat:
heh swoją drogą, tego nie lubię w siłowniach, że zawsze zdarzy się jakaś osoba , która przychodzi tam, żeby się pokazać i polansować. bardzo tego ni elubię. choć staram się oczywiscie nie zwracac uwagi

ojjj ja mam to samo ((( jak taka deprecha dorwie, to masakra, nic tylko siedziec pod koldra non stop :P (w upal )

ja jestem zdemotywowana, bo weszlam na wage po 4 dniach glodowki (rozsadnej) i aktywnosci fizycznej waze +1 kg dodatkowo jestem w trakcie @, trace mnostwo wody, powinnam chudnąc

o matko...jaki wyniik!

swietny wpis ) ale powiem Ci, ze zawsze czekam na ten moment o ktorym piszesz, ze mecze sie fizycznie a psychika odpoczywa - jakbym sie nie zmeczyla, to i tak mam psyche obciazona

Ja mam to samo, gdy idę biegać to mam tyle myśli w głowie. Jestem sama ze sobą, myśli się kumulują i mam czas na te swoje przemyślenia Nie umiem jakoś zostawić zmartwień i iść biegać po prostu, to ciągle jest ze mną, przy mnie... Ale bardzo spodobało mi się to zdanie, żeby zacząć szukać celu w sobie dziękuję bardzo ! Tak właśnie muszę zacząć robić !

...przypadkowe zdarzenia są bliznami losu. Nic jednak nie dzieje się przypadkowo, Danielu. Jesteśmy marionetkami naszej nieświadomości.
M.
Stary 2015-07-24, 05:42   #4660
Figaja
Przyczajenie

Dot.: Dolegliwości podczas biegania

Cytat:
Napisane przez oly015 Pokaż wiadomość
Witam!

Od jakiegoś czasu biegam. Nie jest to mój pierwszy sport ponieważ od lat dużo jeżdżę na rowerze. Ale do rzeczy... Po jednym z treningów biegowych w okolicach kolana pojawił się u mnie ból (na zdjęciu miejsce bólu jest zakreślone na czerwono - znajduje się w okolicy stawu - lewa noga). Ból jest odczuwalny w formie kłucia. Po 3 dniach znacznie ustał - zastosowanie maści na stany zapalne stawów. Teraz wszystko wydaje się szybko wracać do normy (jutro po 4 dniach przerwy od biegania planuję lekki kilkudziesięciominutowy trucht dla rozruchu), ale boję się, aby ból nie powrócił. Miałyście podobne problemy? Z czego one wynikały? Przetrenowania, nieodpowiedniego obuwia?

Pozdrawiam
Jest duże prawdopodobieństwo ,że to uraz przyczepu mięśnia półścięgnistego lub więzadła bocznego piszczelowego. Pierwsza opcja to dość częsta przypadłość u osób które regularnie biegają , zapominają przy tym ,że organizm i w tym także staw kolanowy należy uprzednio rozgrzać nie pomijając także rozciągania. Sprawdź też czy nie masz dysfunkcji funkcjonalnej stawu kolanowego . (Najprościej sprawdzisz robiąc przysiad na jednej nodze - zwróć uwagę czy nie koślawisz kolana do środka ) .Kolejna rzecz ( i tu z anatomii profesor pokiwałby paluszkiem , bo nie pamiętam fachowej nazwy) ale ważne czy nie stawiasz stóp do wewnętrznej strony. W tym wypadku ważne jest dobranie odpowiedniego obuwia ,by przy aktywności fizycznej nie doprowadzać do mikro urazów nadmiernie rozciąganych mięśni i ścięgien. Kolejną rzeczą ,która często jest bagatelizowana przez biegaczy to podłoże po którym ,,śmigają" i niestety asfalt i twarde ,nierówne chodniki nie jest najlepszym pomysłem. Ja osobiście nie polecam biegania osobom otyłym lub po jakichkolwiek kontuzjach stawu skokowego, biodrowego czy kolanowego a także kręgosłupa. No właśnie !!! Czy dotychczas nie miałaś żadnych problemów z kręgosłupem ,szczególnie w odcinku krzyżowo- lędźwiowym ? Zanim wrócisz do biegania sugerowałabym zwrócić na powyższe uwagę ,zdiagnozować przyczynę bólu i nie bagatelizować sprawy aby móc w przyszłości cieszyć się sportem
Figaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 07:14   #4661
andzya
Zakorzenienie

u mnie dzisiaj 2,58 km ciągłego biegu. Czuję moc przybywającą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-24, 07:25   #4662
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

trzymam kciuki mocno !!! I jak coś to zapraszam na moją stronkę na fejsie (w podpisie link), tam mam nadzieję, że znajdziesz motywację
Fejsa to ja omijam szerokim łukiem

Cytat:
Ja mam to samo, gdy idę biegać to mam tyle myśli w głowie. Jestem sama ze sobą, myśli się kumulują i mam czas na te swoje przemyślenia Nie umiem jakoś zostawić zmartwień i iść biegać po prostu, to ciągle jest ze mną, przy mnie... Ale bardzo spodobało mi się to zdanie, żeby zacząć szukać celu w sobie dziękuję bardzo ! Tak właśnie muszę zacząć robić !
Ja myślę o tym w ten sposób że biegam dla siebie i pokonuję własne ograniczenia, wręcz walczę z samą sobą i ... wygrywam
Bieganie problemów nie rozwiąże ale w jakiś sposób pomoże zdystansować się do nich. Po wyciskającym poty biegu nie mam siły nawet na myślenie Za to w trakcie mózg pracuje na najwyższych obrotach taki myśliciel ze mnie.
Możesz sobie jeszcze wziąć muzykę na bieganie.

żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 07:32   #4663
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
musicie szybciej biec dziewczyny ja to mam w głowie: "dam rade jeszcze 10 minut czy nie dam, ok dałam to może jeszcze 3 minutki, dobra to teraz lece do 4 km, ok to jeszcze dobije może do 400 kalorii"
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 09:01   #4664
oly015
Przyczajenie

@Figaja po przeczytaniu twoich uwag sądzę, że problemem mógł być brak rozgrzewki oraz twarda/nierówna nawierzchnia - ewentualnie obuwie choć moje aktualne wydaje się amortyzować przyzwoicie.
Podczas robienia przysiadów na jednej nodze kolano nie "ugina" się do środka, stopy raczej stawiam lekko do zewnątrz. Kontuzje nigdy mnie nie dręczyły (sport uprawiam regularnie od 15 lat - praktycznie codziennie). Nadwagi nie mam - 169 cm, 51-53 kg (z tego ponad 50% tkanki mięśniowej a około 5% tłuszczowej).
Wydaje mi się, że mikro uraz wynikł także z przetrenowania. Biegałem przez 7 dni pod rząd pokonując łącznie ponad 120 km. Od lat trenuję kolarstwo - potrafię np. przez 7-8 dni z rzędu pokonać dziennie po ponad 100 km w górach. Tylko do tego wysiłku moje nogi są przyzwyczajone. A bieganie to jednak inna bajka. Nogi muszę się zaadoptować. O ile kondycyjnie wszystko jest w jak najlepszym porządku to do pełnej akceptacji fizycznej musi chyba minąć jeszcze trochę czasu.
Na chwilę obecną kłucie praktycznie zanikło, ale nadal stosuję maść przeciwzapalną. Wieczorem wykonam lekki trucht na bieżni lekkoatletycznej ze stabilizatorem i zobaczę jak noga się sprawuje po 4 dniach przerwy.
Stary 2015-07-24, 09:37   #4665
cava
Zakorzenienie

Miejsce jest typowe dla objawów tzw "zapalenia gęsiej stopki".
Dość typowa kontuzja biegaczy. I dość upierdliwa.
Przekop forum : bieganie.pl, znajdź ćwiczenia na wzmocnienie mięśni odpowiedzialnych za powstawanie tej kontuzji.
Jazda na rowerze to zupełnie inna bajka niż bieganie, Twoje mięśnie nie są przystosowane do obciążeń biegowych.
Może biegasz po prostu za dużo jak na swój staż biegowy, zwiedzony(?a) wydolnością wypracowaną na rowerze.
To bardzo niebezpieczne, bo to prawda: ciało musi się przystosować do obciążeń związanych z bieganiem, a te są olbrzymie!

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 09:47   #4666
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Wizaż miał awarię, zdublowane posty usunęłam

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 10:26   #4667
Jeffcia
Przyczajenie

faktycznie...bieganie pomaga się zdystansować do problemów...wyłączyć nieraz myślenie by skupić się na biegu ale ważne by przełamać się, szybko ubrać sportowe buty i po prostu wyjść z domu, ten krok za drzwi jest najważniejszy...bo z natury jesteśmy leniwi ;P
Stary 2015-07-24, 11:04   #4668
zuykot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jeffcia Pokaż wiadomość
faktycznie...bieganie pomaga się zdystansować do problemów...wyłączyć nieraz myślenie by skupić się na biegu ale ważne by przełamać się, szybko ubrać sportowe buty i po prostu wyjść z domu, ten krok za drzwi jest najważniejszy...bo z natury jesteśmy leniwi ;P
O to to to jak już wyjdę z domu to nie wracam o nie nie Dziewczyny motywujecie mnie ! Teraz nie mogę, bo w weekend mam gości w domu ale od poniedziałku (a nawet się postaram od niedzieli, bo już zostanie mniej ludzi w domu) adidaski na nogi i poszła ! Nie ma to tamto !

M.
Stary 2015-07-24, 11:04   #4669
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
o matko...jaki wyniik!
Nie ma co się chwalić wynikiem Bo nie było mnie w domu jakieś 1,5 godziny Ale dawno postanowiłam, że nie biegam, ani nie jeżdżę na rowerze dla cyferek czy czasów, ale dla przyjemności Ciężko było się przestawić na takie myślenie (zwłaszcza na rowerze... po 5 latach treningów, zawodów i poświęcania wszystkiego dla roweru), ale się udało

Cytat:
O to-to. Najlepiej nie planować, nie rozmyślać "w czym ja dzisiaj pójdę" albo "gdzie pobiegnę" bo zaczynają się wymówki (typu: "ale nie mam skarpetek do tej bluzki" albo "ale tam nie pobiegnę, bo rozkopali chodnik i nie ma przejścia").

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-24, 12:22   #4670
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
mi te
ż to samo wyskakuje i tez nie cierpię czapek, ostatnio jakieś dziewczę u mnie na siłowni biegało w czapeczce
Cytat:
:cojest: u mnie też były takie gwiazdy
Co w tym dziwnego? wiele ludzi u mnie na silowni biega/cwiczy w czapeczkach, jak lubia. Nie widze w tym lasnu czy gwiazdy, dziwne takie oceniania ludzi

Ja biegam/cwicze w opasce http://buffusa.com/shop-buff/women/headbands/cf0a0a0a0a nawet na silowni, lubie jak mi wlosy czyma

Cytat:

Cytat:

za slabo biegacie

Cacajuata jak ultra?
NIe mam pojecia jak ty dajesz rade przygotowac sie w tych temperaturach. U nas od paru miesiecy temp w graicach 32-39 stopni, przez moja astme nie moge biegac na polu. Takze narazie biegam na silowni, w lutym zapisalam sie na pol maraton, bedzie chlodniej bede mogla przygotowac sie na polu. Zajmie mi pare sezonow zeby zaklimatyzowac sie do teych upalow.

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2015-07-24 o 12:30
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 12:33   #4671
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Co w tym dziwnego? wiele ludzi u mnie na silowni biega/cwiczy w czapeczkach, jak lubia. Nie widze w tym lasnu czy gwiazdy, dziwne takie oceniania ludzi

za slabo biegacie
tez tak uważam że za słabo a co do czapek - dla mnie osobiście dziwne jest to, że ktoś biega w pomieszczeniu w czapce i nie jest mu gorąco
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 19:28   #4672
Ollaya
Rozeznanie

hej

ostatnio dym w pracy i nigdzie nie mogłam upchnąć chociażby godzinki na bieganie..
ale dobrze, że już weekend, teraz proszę tylko o ładną pogodę i w końcu można lecieć w tango

Cytat:
ja wczoraj pół godzinki, powiem wam że po parodniowej przerwie super mi się biegło, gdyby nie to że bylam umówiona to pewnie pobiegłabym dalej ale dziś znowu wszystkie stawy bolą, buuu . Zaczynam brac suplementy, może cos pomoże. Podbieram TZ collaflex, jak nie na stawy to na urode może cos pomoże bo skład ma całkiem ok [COLOR="Silver"]
może spróbuj też sezam, zwłaszcza ten (osobiście w młynku) zmielony ma super właściwości jeśli chodzi o stawy,zjadanie 4 łyżek dziennie daje super efekty - porównywalne z farmaceutykami.

Dziewczyny podpisuję się obiema rękami pod tym co pisałyście o bieganiu, pomaga i to jak Osho mówił o tym, że jest to swego rodzaju medytacja - w ruchu i dużo w tym prawdy
najbardziej lubię ten moment, kiedy całkowicie wyłącza się myślenie i biegnie mi się wtedy tak 'lekko', żadnych głupich/natrętnych myśli, coś wspaniałego
Ollaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 19:54   #4673
staska_stasia
Zakorzenienie

Może zabrzmi to dziwnie ale kiedyś pisałam opowiadania (i nawet jakieś nagrody wygrywałam) i trochę zostało mi to do dzisiaj I w czasie biegania właśnie wymyślam różne historie i nie myślę o tym, co się dzieje teraz wokół mnie
Stary 2015-07-25, 06:00   #4674
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Konto usunięte

Ja już chyba z miesiąc nie biegałam, nie potrafię w takiej temperaturze. Wszystkie ćwiczenia wykonuję normalnie, ale bieganie w gorącu, to dla mnie katorga. Przyjemnie robi się dopiero koło 2/3 w nocy, ale boję się wtedy biegać. Liczę na ochłodzenie.
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 13:28   #4675
zuykot
Rozeznanie

Cytat:
ja wczoraj pół godzinki, powiem wam że po parodniowej przerwie super mi się biegło, gdyby nie to że bylam umówiona to pewnie pobiegłabym dalej ale dziś znowu wszystkie stawy bolą, buuu . Zaczynam brac suplementy, może cos pomoże. Podbieram TZ collaflex, jak nie na stawy to na urode może cos pomoże bo skład ma całkiem ok

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

mi też to samo wyskakuje i tez nie cierpię czapek, ostatnio jakieś dziewczę u mnie na siłowni biegało w czapeczce

A próbowałaś jeść zwykłe galaretki ? Jedną dziennie taką michę wciągnąć Mi pomagało bardzo na kolana Bo jakoś po miesiącu troszkę mnie bolało jedno. Nie to, że pyszne to jeszcze dobrze wspomagają stawy

M.
Stary 2015-07-25, 16:29   #4676
emilia0508
królikoholiczka

Dot.: bieganie po artroskopii kolana

Wczoraj 11,5 km ale jednak za gorąco... dziś jak nie będzie padać to też pójdę

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 19:51   #4677
Jeffcia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Nie ma co się chwalić wynikiem Bo nie było mnie w domu jakieś 1,5 godziny Ale dawno postanowiłam, że nie biegam, ani nie jeżdżę na rowerze dla cyferek czy czasów, ale dla przyjemności Ciężko było się przestawić na takie myślenie (zwłaszcza na rowerze... po 5 latach treningów, zawodów i poświęcania wszystkiego dla roweru), ale się udało

O to-to. Najlepiej nie planować, nie rozmyślać "w czym ja dzisiaj pójdę" albo "gdzie pobiegnę" bo zaczynają się wymówki (typu: "ale nie mam skarpetek do tej bluzki" albo "ale tam nie pobiegnę, bo rozkopali chodnik i nie ma przejścia").
Jedyne co wliczam do swoich wymówek to że mam cięzkie pierwsze dni w pracy...dziwne godziny i non stop na nogach...nie mam siły jak pomyśle że jutro znowu tyle godzin na nogach...ale z drugiej strony ciesze się że mam tyle ruchu w pracy...bo pare dobrych km robie hehe chodząc ;P jak się przystosuje to nie będzie zmiłuj...a w dni nie pracujące...obowiązkowo 5 km musi być

a jak z Waszym bieganiem?
Stary 2015-07-25, 21:00   #4678
oly015
Przyczajenie

Czytając wasze wskazówki doszedłem do wniosku, że nie będę się spieszył z powrotem do biegania "na siłę" czyli zanim ból całkowicie nie ustanie. Póki co jeżdżę na rowerze. Po dwóch treningach mogę stwierdzić, że podczas jazdy uraz nie dokucza tak jak podczas biegana. W między czasie stosuję żel przeciwbólowy/przeciwzapalny Dip Rilif oraz Ketonal (tabletka). Znajdę też ćwiczenia, które pomogą w szybszej rehabilitacji - nie ukrywam, że strasznie ciągnie mnie do biegania... Ból z dnia na dzień powoli znika, ale mam wrażenie jakby od 2-3 dni regeneracja stanęła w miejscu.

Edytowane przez oly015
Czas edycji: 2015-07-25 o 21:02
Stary 2015-07-26, 13:44   #4679
otka_a
Raczkowanie

GG do otka_a

Z moim bieganiem kiepsko, znowu mam wielki problem żeby się zmobilizować i wyjść. I mimo że w niedzielę przebiegłam 10km bez większego problemu, tak wczoraj już po pierwszym kilometrze miałam dość... Jakoś się zmusiłam i marszo-biegiem zrobiłam 4,70... może dlatego, że rano? A ja rano mam leniuszka na wszystko.
W następną środę startuję w City Trial On Tour na 5km, chciałabym się zamknąć w 33 minutkach, ale marnie to widzę. Jutro rano lecimy z koleżanką, która biega maratony, zapoznać się z trasą. Mam nadzieję, że nie będzie padać
otka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 17:01   #4680
Ollaya
Rozeznanie

Cytat:
Jedyne co wliczam do swoich wymówek to że mam cięzkie pierwsze dni w pracy...dziwne godziny i non stop na nogach...nie mam siły jak pomyśle że jutro znowu tyle godzin na nogach...ale z drugiej strony ciesze się że mam tyle ruchu w pracy...bo pare dobrych km robie hehe chodząc ;P jak się przystosuje to nie będzie zmiłuj...a w dni nie pracujące...obowiązkowo 5 km musi być

a jak z Waszym bieganiem?
doskonale Cię rozumiem, też mam dni, że w pracy ogień i po jestem już tak wypompowana, że o bieganiu mogę sobie tylko pomarzyć. Pocieszam się, że odpoczynek też jest ważny i nie ma co się spinać, zawsze w takie dni staram się chociaż porozciągać.

Otka powodzenia jutro!Oby trasa okazała się przyjemna

Mi z rana chyba lepiej się biega, czasami też mam lenia i nie jest to wcale tak wcześnie, jakbym sobie tego życzyła, ale jak biegnę wieczorem,pod koniec dnia, bywa że tego motoru napędowego w nogach już brak

dzisiaj biegłam przed południem 10km, wzdłuż wody, z przyjemnym wiatrem, no bajka

a jak Wasz weekend?
Ollaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości