|
|
#4651 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tżtówki 2014
Cytat:
Zeby nie zmyslic - jest tez jakies egzamin A2,B1, ale kosztuje z 300-400zl i nie uzna go zaden pracodawca ani uczelnia. Wiekszosc nawet nie wiem, ze takiw istnieja
|
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę Ci poradzić u mnie w Lublinie
a tak na serio poszukaj na forach u Was, które ludzie polecają, podzwoń jak tam jest. I np u mnie było, że test i później rozmowa jak się przychodzi do nich no i oni na tej podstawie kwalifikują na dany poziom.
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
wlaśnie weszłam na stronę jednej szkoły i pisze, że przygotowują do certyfikatów na poziomie B2- FCE i CAE- C1 czyli faktycznie już trzeba w miarę się poprawnie wysławiać. Także muszę się zabierać do roboty. Jak tak patrzę to w większości są zajęcia wrzesień- czerwiec jak rok szkolny. W jednej znalazłam na semestr wiosenny.
A te strony jakieś znacie? Albo sposoby uczenia się w domu? Wiecie póki nie będę miała możliwości zapisania się na zajęcia to chociaż trochę bym się podszkoliła ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- mia rozmowa? ja nic nie powiem :P he he ja mam tak, ze mnie muruje jak mam coś powiedzieć. wstydzę się, ze coś źle powiem i potem nic nie umiem wykrztusić, a jak już ochłonę ze stresu to stwierdzam, że wiem jak to powiedzieć guuupia jestem
|
#4654 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Stron nie znam, szkoly moge krakowskie polecic
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
TheUnlike witaj
gaaabcia26 czeesc ![]() Z racji oszczędzania pieniędzy, których i tak już prawie nie mam stworzyłam dzisiaj obiad z niczego- makaron z duszoną cebulką na maśle, bazylią i pieprzem ziołowym . I wiecie- to nie było takie głupie ![]() a teraz kokosowka od mojego T. na deser
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny piszecie o językach. Ja też nie mam talentu do nich. W podstawówce miałam rosyjski , ale babka uczyła tak że szkoda gadać. Liceum i studia angielski ale tu nie lepiej. Zresztą nie ciągnęły mnie te języki, a jak mnie nie ciągnie to mi się nie chce Teraz żałuję, że się nie przykładałam bo jak się zna język to i perspektywy lepsze. Co zrobić czasu nie cofnę.Sama z siebie zapisałam się na hiszpański. Nieźle mi szło, ale po roku okazało się, że nie ma chętnych na kontynuację no i zostałam z niczym a za bardzo nie miałam kasy na indywidualne. Ale rozważam taka możliwość od nowego roku. Próbuje się zmobilizować, żeby w domu powtarzać bo mam masę materiałów, ale brak mi samozaparcia. Arya ja też mam problemy żeby mówić publicznie. Zawsze się boję, że źle i mnie wyśmieją ![]()
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
indologia? Nieźle nawet nie wiedziałam, że w Polsce są takie filologie ![]() Cytat:
Wróciłam do domu i mama mi mówi, że babcia jest w szpitalu. Ciocia ją zabrała (jest pielęgniarką). W dość krótkim czasie babcia bardzo schudła i co chwilę miała problemy z żołądkiem. Boję się, że to coś złego będzie. |
||
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
lusia to mamy podobnie. Ja też bym chciała w domu powtarzać angielski, ale ciężko mi się zabrać. W ogóle nie bardzo wiem od jakiej strony to ugryźć.
Miałam tego pecha, że w szkole miałam niemiecki. A jednak angielski dużo bardziej jest życiowy i przydatny. Może jakąś książkę sobie kupię do powtarzania angielskiego póki co, no sama nie wiem, pomysłów mnóstwo tyle, by jakoś z głową to zrobić
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Na wiżażu jest wątek, na którym rozmawia się po ang... a tak to różne.. np. ang.pl czy jakies tam... ja jestem za szkołą językową, ale dobrą, a nie chodzenie bo chodzenie, najlepiej jak cisną, ja mam zajęcia też w mojej z anglikiem i wtedy jest samo mówienie... i trzeba przestać się bać mówić, to jest pierwsza kwestia
a co do szkoły, czy studiów dla mnie tam nie da się nauczyć dobrze języka, niestety a szkoda bo darmowo, ja płacę za sem 890zł, ale przynajmniej wiem za co płacę i powiem Wam, że tam chodzi się dla przyjemności
|
|
#4661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Flower trzymaj się
Arya nawet nie wiesz ile ja mam książek. Różne fiszki i inne takie kursy z płytami i bez. Nawet na wakacjach sobie na kiermaszu kolejna dokupiłam. Książkę z kursu z ćwiczeniami i notatkami. Gazety hiszpańskie i jakieś książki. I nic
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
lusia Ty leniu!!
|
|
#4664 |
|
Konto usunięte
|
Witam się
Widzę, że rozmawiacie o jakichś poziomach językowych ... domyślałam się, iż chodzi o angielski ? ![]() Ja również chodzę do szkoły językowej, w czerwcu chyba zdaję FCE. |
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno zapiszę się do szkoły
Dzięki zasugestie i info!lusia bierz dupę w troki =i do nauki! Ja nie mam żadnych materiałów
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo a duolingo nie slyszalam w sumie
dzis na aucie rano śnieg mialam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Śnieg? Wypluj to słowo. Jak pomyślę o tonach śniegu, to mam dość.
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Też tego nie lubię, ale mówię jak było... jak sobie pomyślę o zaspach na mej wsi :-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam te osoby, ktore mają odwagę tak wyjechać na kilka miesięcy na stypendium. Ja bym chyba nie miała odwagi
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Nie strasznie śniegiem Ja chodziłam do szkoły językowej angielskiego i się dogadam, bo tam sporo zwiedzałam zagranicznych krajów, ale nie zgłębiam
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam się uczę, bo wiem że patrzą na to i zresztą przyda się w komunikacji.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4672 |
|
Idealna Źona; )
|
ja bym chciala zaczac nauka jezyka.angielskiego tylko kompletnie nie wiem czy lepiej do jakies szkoly isc czy inwidualne lekcje brac!?
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
to wanilka masz te same dylematy.Tyle materiałów i co osoba to inne zdanie,że ja nie wiem od czego w końcu zacząć
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i tak na studiach mam rozszerzony i całe liceum też rozszerzone miałam i w sumie się czuję dosyć pewnie, ale z lenistwa nie poszerzam horyzontów.
Chociaż jak mnie przyciśnie to zapewne zacznę
|
|
|
|
#4675 |
|
Idealna Źona; )
|
no u nas w Krk jest mase tych szkol.....
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie szkoła niz indywidualne lekcje, chyba że ktos juz jest w temacie to np jak jakiegos nativa ma to supcio
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4677 |
|
Rozeznanie
|
ja chodziłam do dość dobrej szkoły nauki angielskiego przez jeden semestr i czy mi to coś wiele dało? Coś na pewno, ale kurcze nie używając języka na co dzień mnóstwo się zapomina. Przez pare lat nie miałam styczności z ang , jakoś w pierwszej połowie tego roku byłam na 5 dni w Londynie u koleżanki i tak się stresowałam, że masakra
Poza tym nawet będąc u niej to i tak po mieście poruszałam się prawie cały czas sama bo ona pracowała. Nigdy raczej nie miałam większego problemu z tym, by zrozumieć co kto do mnie mówi, ewentualnie prosiłam, żeby wooooolniej i wyraźniej ale miałam niesamowitą blokadę żeby samej się odezwać. Nagle wielki mętlik w głowie i ooo jesssuuuu a jakiego ja czasu powinnam użyć, jak to odmienić, jaka końcówka, a najpierw to czy to ? Swoją drogą Brytyjczycy okazali się tak sympatyczni, mili i niesamowicie pomocni, że to bardzo ułatwiało kontakty |
|
|
|
#4678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ciotka ma faceta Holendra i jak przyjeżdżają do Polski to właściwie tylko ja z nim gadam po angielsku, bo tak to nikt nic nie duka
No i jeszcze ciotka :P
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno dla Angilków ważniejsze by mówić, niż by mówić gramatycznie.
Cóż dziewczyny zdecydowałam się póki co stawiam na poszerzenie słownictwa plus przypomnienie podstaw gramatyki. Jak to opanuję, to idę dalej w łatwe artykuły, później zacznę oglądać seriale. Potem jak już coś będę kumać z tego wszystkiego może sie zarejestruję na stronce, gdzie można z ludźmi z całego świata popisać i pogadać. W międzyczasie doczekam pewnie do startu jakiegoś kursu i sobie go zrobie
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

guuupia jestem 
Teraz żałuję, że się nie przykładałam bo jak się zna język to i perspektywy lepsze. Co zrobić czasu nie cofnę.