|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Ja dzisiaj nie wiem co na obiad zrobię, pewnie jakiś makaron bo mi się nie chce nic innego. Dzisiaj mam dużo pracy, a psa jeszcze muszę wyprać, bo cały brudny jest
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze śniadanie
|
|
|
|
#4653 |
|
Rozeznanie
|
Hej, jakos srednio sie dzis czuje, gardlo mnie zaczelo bolec i teraz mam zapalenie spojowki w drugim oku. Eh... Zawsze cos.
Musze dzis podjechac do Decathlonu, bo maz z pracy karte podarunkowa dostal, a nie wiem do kiedy jest wazna.
|
#4654 |
|
Komplikatorka
|
ma ktoś sprawdzony przepis na fasolkę po bretońsku ? Ale taką łatwą i pyszną
|
#4655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesmażam kiełbaskę i cebulę, zasypuję łyżką mąki, mieszam i dolewam wody (tyle, aby gęstość powstałego sosu mnie satysfakcjonowała). Do tego dorzucam odcedzoną fasolkę i dodaję koncentrat pomidorowy i opcjonalnie pomidory w puszce. Solę, pieprzę, dodaję majeranek Gotuję na małym ogniu ok 20-30min i wcinam ![]() Tak w ogóle to witam serdecznie Ostatnio pochłonęła mnie praca i obowiązki domowe. Ale z tego co widziałam to nie tylko mnie Jeszcze 9 dni do naszego wyjazdu do Szczyrku, a ja już się nie mogę doczekać... Zdecydowanie potrzebuję odpoczynku
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dzisiaj w☠☠☠☠iłam grrrr
Niedługo muszę wykąpać psa, bo mi zaśmierdł a jedzie na szczepienie to musi być piękny i błyszczący
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja robię tak, że białą fasole mocze na noc i gotuje i do tego dodaje puszkę czerwonej.
|
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jakie plany na weekend? U mnie praca i uczelnia. Pranie właśnie rozwiesiłam. I trochę biorę się za porządki w pokoju.
|
#4660 |
|
zawsze mam racje
|
Ja jeszcze nie wiem, oprocz tego, zeby sie wyspac. No i do zrobienia spoooro niestety.
Polubilam zielono-owocowe koktajle z dodatkiem kakao, czemu ja wczesniej nie wpadlam zeby je tam dodawac? Dopiero ostatnio przy okazji robienia niebianskiego budyniu dotki sobie to uswiadomilam.Mocno ostatnio polubilam te herbate: http://www.decare.pl/clipper/zielona...-z-zen-szeniem do tego nadal lubie herbaty bio-active, mam zarowno te sypane i te torebkowe(niektore wersje widzialam tylko w torebkach) A jak ostatnio bylam w piotrze i pawle to znowu zapomnialam spojrzec na te herbate, ktora polecala kashmirka. Rzadko tam jestem chyba, ze mam chrapke na cos tam dostepnego, bo zwykle zakupy to sie taaak nie oplacaja.
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamieniłam sobie grafik, bo miała być ładna pogoda, a dzisiaj wstaję i za oknem pochmurno Ale nic to, ogarnę dzisiaj mieszkanie, żeby jutro móc w pełni leniuchować ![]() Jutro może wybierzemy się też z TŻ na po-walentynkową kolację. Nie lubię wychodzić w same walentynki, bo mnie denerwują te tłumy wszędzie Wolę się wybrać gdzieś w innym terminie ![]() A już za tydzień Szczyrk
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry sobotnio.
![]() Ależ piękna pogoda u nas! ![]() Witam sie z przedpołudniową kawą. Południa jeszcze nie ma, a my z TŻ od kilku godzin na nogach. Musieliśmy wstać dzisiaj wcześnie jak na sobotę) i załatwić kilka rzeczy. Zaliczyliśmy też zakupy (razy dwa) oraz kilka innych drobiazgów i niedawno zjechaliśmy do domu. Tydzień zleciał nie wiadomo kiedy. Z domowych kwestii byłam w tym tygodniu wyjątkowo pracowita, sprzątałam na bieżąco, nawet wczoraj nie jakaś moc zaatakowała i wysprzątałam kuchnię - co u mnie mocno dziwne jest, bo w piątki to mam zazwyczaj wywalone na wszystko. ![]() Dzięki temu na dzisiaj nie mam praktycznie nic koniecznego do zrobienia, no może poza wstawieniem prania, więc będę mogła poświęcić czas na inne rzeczy. TŻ właśnie stawia ściankę w sypialni ![]() Dopiję kawę i idę coś podziałać, energią mogłabym kilka osób obdzielić!
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na szczęście też się rozpogodziło
Także czeka nas dzisiaj fajny spacerek. Zawsze podziwiam osoby, które potrafią na bieżąco ogarniać mieszkanie... Ja się staram robić pewne rzeczy w trakcie tygodnia, ale z racji godzin pracy nie jestem w stanie utrzymać takiego porządku, jak bym chciała i siłą rzeczy 1 dzień w tygodniu muszę poświęcić w większości na sprzątanie. Ale staram się jak mogę by na ten dzień zostawiać sobie jak najmniej
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa, u nas to samo - cały tydzień ogarniamy na bieżąco, dzięki czemu dzisiaj wstawię do prania tylko ręczniki + szmatki i z głowy
|
|
|
|
#4665 |
|
zawsze mam racje
|
Wlasnie stworzylam batoniki bialkowe i czekam az sie upieka, jak beda dobre i ktoras bedzie zainteresowana to wstawie przepis
![]() Jak wyviagne to ide skorzystac z pogody, nie spodziewalam sie ze w lutym bedzie sie dalo siedzec na zewnatrz z gazeta w bluzie ![]() Ja rzadko sprzatam w soboty, ale akurat mnie pare dni nie bylo, potem czw i pt pracowite i mam pare rzeczy do zrobienia(ale bez tragedii) a wczoraj jeszcze tz mi montowal taki uchwyt, dzieki ktoremu monitor jest wyzej i trzeba bylo posciagac z biurka, a jak juz bylo sciagniete to je odsunac, wysprzatac itd.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2015-02-21 o 14:17 |
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Padam po całym dniu poza domem
![]() Jacy dzisiaj agresywni klienci sami byli Normalnie czasami żałuję, że w słuchawkach nie możena pracować i nie słuchać ichA jutro od 9 do 18 40 na uczelni
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj jednak kolejny dzień na szmacie... Nie zrobiłam wczoraj wszystkiego, więc dzisiaj muszę dokończyć. A mój TŻ doprowadza mnie dziś do szału...
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja staram się być dla kasjerek/sprzedawców miała. Nie jest to lekka praca i nie mam zamiaru wyżywać się na kimś bo rolka w kasie się skończyła czy coś. A takie akcje się zdarzają. Czasem z ludzi totalne prostactwo wychodzi :|
Poleniuchowałam dziś do 11, potem prysznic, maseczka śniadanie. Teraz chwila na internet. Obiad mam względnie ogarnięty, (steki, pieczone bataty z cebulka,marchewką, i mix sałat z pomidorem i fetą) Potem jadę z TŻ do Ikeii po parę pierdół dla Jego mamy, dla Nas pewnie przy okazji też. Male tealightsy zapachowe się skończyły trzeba zrobić zapasy ![]() Za tydzień o tej porze będę odpczywala w górach i uczyła się jeździć na nartach
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj całkiem spokojnie.
![]() Najpierw dłuższe wylegiwanie się w łóżku, później pyszne leniwe śniadanie, Obiad mam praktycznie gotowy, TŻ właśnie obiera ziemniaczki, więc niedługo wstawię i raz-dwa będziemy jeść. Na popołudnie/wieczór planów brak. TŻ coś tam oczywiscie będzie montował/gipsował/czy inne akcje odstawiał, a i ja pewnie sobie coś pożytecznego do roboty znajdę.
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj ogarnęłam resztę mieszkania, później obiadek, wizyta u babci i tak dzień zleciał
![]() Przygotowałam sobie też bazę do pomidorówki na jutro. Dzisiaj TŻ gotował rosół, więc wyjęłam mięsko (zamroziłam i będzie do krokietów), usunęłam włoszczyznę i jutro tylko dołożę pomidorową passatę, przyprawy i gotowe ![]() Coś mi ostatnio brakuje weny do gotowania nawet gdy jestem na zakupach to nie bardzo wiem co kupować... i mam wrażenie, że non stop jemy to samo
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczesniej przegladam tez lodowke i sprawdzam daty waznosci, jak cos sie konczy lub warzywa juz wymagaja przetworzenia, to na tej podstawie ukladam menu. |
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą nie dałabym rady codziennie jeździć do sklepu (po pracy jestem wolna stosunkowo późno, a i w większość dni mam coś zaplanowane), wiec planuję z wyprzedzeniem. Zazwyczaj w piątek wieczorem robię przegląd lodówki, patrzę co trzeba zużyć i planuję obiady na weekend oraz bazę na obiad w poniedziałek i wtorek (przygotowuję go zazwyczaj częściowo w niedzielę wieczorem). Później w poniedziałek lub wtorek znów tak robię i wtedy planuję na środę i czwartek, a piątek jest u nas zazwyczaj wieczorem spontanu i lenistwa i montujemy coś na szybko, albo jemy na mieście.
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o to, że ostatnio brak mi pomysłów co by fajnego ugotować... i nawet jak chodzę po sklepie i szukam inspiracji to nic z tego nie wychodzi i mam wrażenie, że w kółko jemy te same potrawy ![]() No nic, będę musiała poprzeglądać jakieś strony internetowe, aby zaczerpnąć pomysłów na ciekawe i w miarę zdrowe dania ![]() U nas dzisiaj makaron z brokułami i kurczakiem w sosie na bazie jogurtu greckiego. Witam w poniedziałek Ja dzisiaj wyjątkowo idę do pracy. Mam nadzieję, że szybko zlecą mi te 4 dni ![]() Miłego dnia Dziewczyny
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam blogi kulinarne, ja zawsze przeglądam i coś tam sobie znajdę, albo przy przeglądaniu przypominam sobie o własnych przepisach, których dawno nie używałam i wtedy je odkopuję i gotuję właśnie to
![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Tak w ogóle to jesteśmy źli z TŻtem, bo mamy poczucie zmarnowanego weekendu. Jakoś taaak ciężko nam się gdziekolwiek zebrać, że szok. W sobotę wstaliśmy o 10:40*, zanim śniadanie, kawa itp. to była 12. A z domu wyszliśmy dopiero o 16 czy 17 ![]() Bo a to komp, a to coś tam, a to obiad zrobić i tak nam zeszło. W niedzielę wstaliśmy wcześniej, ale też wyszliśmy o 16:30 dopiero. A nie zrobiliśmy nic sensownego w sumie, bo mowie, ze jakbysmy zrobili cos z listy miesiecznej, czy 3 miesiecznej, to okej, a my w sumie po prostu tak sie nie mogliśmy zebrać. Więc plan na kolejny weekend to nie zmarnować go! ![]() * kiedyś w weekendy potrafiliśmy wstawać o 8-9 i być wyspani. Ale teraz w tygodniu wstajemy ok. 5:00, a czasem TŻ wcześniej niż 5:00, więc w weekendy bez szans na wstanie o 8, bo jestem wtedy nieprzytomna. Ja mam problem po prostu z zachowaniem granicy między 'odpoczywam', a 'marnuję weekend'. Bo jak nic nie robię, to właśnie mam wrażenie, że marnuję ten weekend, nie rozpatruję tego w kategoriach odpoczywania ![]() A z kolei jak robię nie wiadomo co, to potem jestem zła, bo 5 dni w tygodniu praca + coś tam po pracy w domu, a potem jeszcze w weekend zapieprzać? ![]() Jak to u Was jest, lenicie się w weekendy, czy nadrabiacie obowiązki? |
|
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
Ja do pracy wstaje o 5:30. W weekendy jak mam studia to o 6, nawet jak nie mam - to tez o 6, bo jakos nie umiem juz dluzej spac, szkoda mi nawet. Wole sobie usiasc, kawe wypic, zjesc sniadanie na spokojnie.
Mam problem tez z obiadami bo codziennie wymyslam co bedzie jutro i codziennie latam po zakupy, przez co wydaje wiecej kasy.
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zwykle w soboty pracuję, a poniedziałki mam wolne. Wtedy staram się wstać w miarę wcześnie, ale też bez przesady.
Zwykle budzę się między 8, a 9. Staram się nadrabiać zaległości, zwykle ogarniam wtedy mieszkanie. Ja lubię tego typu rzeczy zrobić do południa, a później mieć czas dla siebie, a mój TŻ odwrotnie czym strasznie mnie wkurza Zwykle w niedziele odwiedzamy też rodziców albo dziadków.Czasem też mam poczucie straconego czasu, ale umówmy się- w wolny od pracy dzień trzeba sobie dać czas na odpoczynek Ja mam większy problem z tym, żeby w tygodniu wygospodarować czas na ogarnianie mieszkania na bieżąco. Ale staram się to poprawić
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie marnowanie dnia jest wtedy kiedy ani nie odpoczęłaś ani nie zrobiłaś nic produktywnego.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

a jedzie na szczepienie to musi być piękny i błyszczący

Dopiero ostatnio przy okazji robienia niebianskiego budyniu dotki sobie to uswiadomilam.
Ale nic to, ogarnę dzisiaj mieszkanie, żeby jutro móc w pełni leniuchować 

Południa jeszcze nie ma, a my z TŻ od kilku godzin na nogach. Musieliśmy wstać dzisiaj wcześnie jak na sobotę) i załatwić kilka rzeczy. Zaliczyliśmy też zakupy (razy dwa) oraz kilka innych drobiazgów i niedawno zjechaliśmy do domu.