|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Meridia
Cześć dziewczyny.
Dzisiaj zjadłam pierwszą tabletkę meridii 10. Czuję się dobrze, bardzo chciałabym mieć z Wami kontakt. Napewno będę miała dużo pytań. Mam tylko 1 opakowanie leku, 15kg nadwagi, niskie ciśnienie, zdrowy układ krążenia, więc chyba mogę stosować meridię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4652 |
Przyczajenie
|
Blondyna tylko widzisz większość tutaj to dziewczyny które biorą meridię przewlekle, część z nich mogę się założyć, że jest po prostu za młoda na ten lek. Wskazania są takie żeby ten lek brały osoby u których nadwaga zagraża zdrowiu lub życiu. Tak jak sama mówisz o sobie - wyleczyłaś się z nadciśnienia, bólów kręgosłupa spowodowanych nadwagą - ok, super. Brałaś to przez 3 miesiące tylko po to żeby zmienić nawyki żywieniowe - świetnie, właśnie o to chodzi z tym lekiem. Ale jak tu czytam że ktoś tam na studniówkę się odchudzał (chyba 18-latka może się bez meridii odchudzać??) albo że ktoś to brał 2 LATA to normalnie mi się włos na głowie jeży. To jest tak jak mówisz teraz z psychotropami które lekarze wszystkim przepisują w ogóle bez sensu. Szkoda że ludzka świadomość co do działania tego co biorą jest taka ograniczona. Ja się jak najbardziej zgadzam z leczeniem meridią osób które tego potrzebują osób mocno otyłych z zakorzenionymi złymi nawykami - przez 3 miesiące naprawdę można je zmienić. Ale po prostu rozkłada mnie to jak małolaty szukają drogi na skróty bo im się nie chce na siłownię tyłka ruszyć, albo jak dla kogoś ten lek staje się sposobem właśnie na to, żeby nie uważać na to co się je a chudnąć, bo chyba się zgodzisz, że branie meridii dwa lata to już jest chyba sposób na życie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4653 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślisz że jeden miesiąc to za mało? Ja podobnie jak Blondynka muszę schudnąć ze względu na koszmarne bóle kręgosłupa. Założyłam że wystarczy mi jedno opakowanie. Jestem w średnim wieku, nadwaga została mi po ciąży i walczę z nią 4 lata. I już mam pytanie do farmaceutek, po leku mam zgagę. Co mogę zastosować? Ulfamid 10mg lub ranigast max? I po jakim czasie od zjedzenia tabletki? Dziewczyny ile pijecie wody? Czy 1,5 litra płynów (kawa, herbata, woda) wystarczy żeby sobie nerek nie załatwić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4655 |
Raczkowanie
|
Ja stosowałam meridię10 przez miesiąc schudłam 7 kg
piłam 2 litry wody |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
Ewcia, miałaś efekt jojo? Jak Ci się udało utrzymać tą wagę?
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
hej,
ja się dopiero zastanawiam nad meridią.. wczesniej nic takiego nie brałam i... nigdy nie stosowałam zadych diet, chyba, ze nieświadomie ![]() ![]() ![]() Btw, czy pisał juz tu ktoś, ze to jest na bazie amfetaminy??lub jej pochodnej??Tak własnie słyszałam w róznych źródeł. Pozdrawiam i wspieram wszystkie odchudzające się ![]()
![]() |
#4658 |
Raczkowanie
|
Przezlosliwa
jo-jo na szczęście mnie nie dopadło przez 3 lata później zaszłam w ciąże i dlatego przytyłam ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- po mieridi liczyłam kcal ważyłam jedzonko i nie jadłam ziemniaków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4659 |
Przyczajenie
|
hej!
czytam dokładnie Wasze wypowiedzi i z tego co widzę to ten lek rzeczywiście działa... czy jest jakaś inna możliwość zdobycia tego leku? niestety dla mojego lekarza 80kg przy 168cm to bardzo normalna waga.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4660 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanów się czy na pewno Meridii potrzebujesz. Ja ją sama biorę, ale nie dlatego, że mi ją ktoś polecił tylko ze względu na moje problemy zdrowotne- nie było innego wyjścia. Faktycznie Meridia działa, ale nie wiem czy za kilka lat nie poczuję jej efektów- mam nadzieję, że nie, bo krótko biorę i nie zamierzam długo brać.
![]() |
![]() |
#4661 |
Przyczajenie
|
Pozytywny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 |
Rozeznanie
|
Witam...
![]() Chwilkę mnie tu nie było ale miałam mama przerwę w dostępie do neta ![]() U mnie waga na dzien dzisiejszy 87.0 kg ![]() ![]() ![]() Co tam u Was?? Jak tam plany na Walentynki?? hehe ![]()
![]() |
#4663 |
Raczkowanie
|
lookate
Kochana mi tez lekarka nie chciała przepisac ja przy wzroście 1.56 ważyłam 72 kg Po meridi10 waga spadła do 65 i narazie jest ok Tylko że na meridi chodziłam jak pijana i źle spałam ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- schudłam 7 kg w 27 dni Lekarka w końcu wypisała mi tylko jedna paczkę na miesiąc ,ale jak wiadomo na każdego działa inaczej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4664 |
Rozeznanie
|
Witam :P
U mnie dzisiaj 42 dzień z Meridią 10 i 16 kg mniej ![]() Waga: 86.7 kg A jak tam u Was ?? Stysia Mała jak najbardziej zdrowa i dzięki Bogu ![]() ![]()
![]() |
#4665 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
U mnie dzisiaj 4 dzień z meridią i 1,8 kg mniej. Czytałam wasze posty i piszecie że macie dużo energii na diecie a ja mam wręcz odwrotnie, jestem śpiąca, osłabiona, w nocy nie śpie. Co jest grane? Może mi coś poradzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za rady
![]() Kolega polecił mi wczoraj clarinol. Stosowałyscie go?? Podobno jest bezpieczny i skuteczny zarazem.
![]() |
#4667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja brałam meridię tylko przez 1 miesiąc i straciłam 10 kilo. Postanowiłam kolejne 10 kilo zrzucić sama, o dziwo udało mi się ale już w dłuższym czasie bo chciałam wolniej a na stałe. Też absolutnie nie popieram brania jej przez rok czasu czy dwa lata! Nawet drążyłam tutaj kłótnie na tym wątku z jedną laską która twierdziła ostro,że jej ciocia jest lekarzem i jej powiedziała,że aby leczenie tym było skuteczne to trzeba brać ten lek minimum rok czasu ![]() Najgorsze to to,że ludzi nie zmienimy, a jak już mówiłam zakaz sprzedaży tego leku nie spowoduje u małolat i bezmyślnych osób że zaprzestaną brać a jedynie sięgną na czarny rynek to raz...a dwa osoby naprawdę potrzebujące zostaną pozbawione ostatniej deski ratunku ![]() Cytat:
Masz zgagę? Może lepiej weź sobie coś do ssania typu rennie? Ja bym chyba już na Twoim miejscu nie zażywała zbyt wielu tabletek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4668 |
Raczkowanie
|
Dziękuje serdecznie za odpowiedź. Zażywam jeszcze magnez, aspargin i witaminy. Uważasz że mogę, czy lepiej doć sobie spokój z tymi lekami na czas stosowania meridii. Nie chcę sobie uszkodzić jakiegoś organu wewnętrzego. Jestem wdzięczna za Twoje rady, dziękuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4669 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4670 |
Raczkowanie
|
Brałam kiedyś Meridię, ok. rok temu i pamiętam, że w ciągu trzech tygodni schudłam 9kg. Teraz biorę ją drugi raz i już nie widzę takich spektakularnych efektów pomimo stosowana także ścisłej diety. To strasznie demotywujące
![]()
![]() |
#4671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są też np formy rozpuszczalne aby nie obciążać już żołądka. Magnez ze zdrovitu ![]() Cytat:
![]() Ale nie martw się, jak prowadzisz diety to schudniesz, powoli ale na pewno ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety moja dieta jest taka, że długo na niej nie wytrzymam, bo traci na tym całe moje życie, w tym zawodowe- brakuje mi ciągle energii i z osoby mającej ADHD zmieniłam się w warzywko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4673 |
Przyczajenie
|
![]()
hej
![]() Jestem tu nowa i na pewno przyda mi sie Wasze wsparcie... Biore meridie tydzien czasu...jak narazie nie staje na wage bo nie chce sie przerazic...wydaje mi sie ze nic nie zlecialam ![]() ![]() chce tak z 10 kg w dół...moze sie uda ![]() dodam ze mam wykupiona 2 miesieczna kuracje....jak narazie normalnie jem..a wczoraj to mialam napady glodu takie ze masakra! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny najnowsze wiadomości o sybutraminie czyli o Meridii i o Zelixie:
http://www.rynekzdrowia.pl/Farmacja/...u,15116,6.html
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4675 |
BAN stały
|
Cześć! Dziewczyny mam takie pytanie-czy jest jakaś różnica między meridią,zelixą a lindaxą,bo niby to samo,ale czy rzeczywiście? po jakim czasie od stosowania nie czujecie głodu?(zmniejszenie apetytu) ja miałam przepisaną meridię15 ale tańszy odpowiednik wykupiłam i po zużyciu 3/4 opakowania nie widzialam efektu-no jasne nie mam na myśli,że rozm 36 uzyskać już chcialam,ale mam na myśli,że apetyt mi się nie zmniejszył ani trochę-nie miałam też żadnych skutków ubocznych.Może faktycznie meridia jest lepsza?ile czasu czeka się na zmniejszenie apetytu? Czy są jakieś inne leki na receptę.które mają działanie jak meridia a mają inny skład? do lekarza jadę w pon, ale ciekawość mnie zżera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4676 |
Raczkowanie
|
Działa od razu po zażyciu. No dobra, może po godzinie, ale to tak czy siak szybko.
![]() |
#4677 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dzisiaj mam 6 dzień z meridią 10. Przez pierwsze 3 dni schudłam 1,8kg dzisiaj waga pokazała że 1,5 kg wróciło !!! Nie wiem co źle robię. Proszę o pomoc i rady, dla mnie ten lek to zupełna nowość. Mam widoczne objawy zatrzymania wody w organiźmie, nie wiem dlaczego.
Koleżanki pomóżcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4678 |
Rozeznanie
|
Witam Kobietki
![]() U mnie waga narazie stoi w miejscu ale nie przejmuję się bo już mam za sobą jeden taki zastój heheh Także póki co 16 kg na minusie...waga wskazuje 86.7 kg ![]() ![]() A co tam u Was?? wcale nie chwalicie sie swoimi sukcesami ![]() Blondyna co tam nowego na temat meridii, wiesz coś czy nie bardzo?? Pozdrawiam Serdecznie... ![]() ![]()
![]() |
#4679 |
Raczkowanie
|
cześć wszystkim
![]() lekarka wypisała mi dzisiaj pierwszą receptę na meridię 15, w aptece akurat nie było i dostałam zamiennik afibron. mimo to chciałabym dołączyć do waszego forum, mam nadzieję że mnie przyjmiecie ![]() w skrócie o mnie - do wakacji 2009 ważyłam ok 70kg, później coś mi się poprzestawiało w organizmie i w ciągu miesiąca bez większego powodu przytyłam 10kg, później jeszcze parę i tak doszło do 83kg. mam nadzieję, że dzięki tym tabletkom coś w końcu ruszy w dół ![]() Edytowane przez justytutka Czas edycji: 2010-02-17 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja już nie chciała mi przepisać ;( Z tego co wiem, to chyba już zakazali lekarzą wypisywania Meridii, a w aptekach jej sprzedaży ;/ A u mnie waga bez zmian, chyba mam jakiś chwilowy zastój ehhh Ale jestem dobrej myśli chociaż zostało mi już nie wiele tabletek i już później będę musiała sobie jakoś sama dać radę. Martwi mnie tylko jedno, gdzieś ostatnio przeczytałam że aby kuracja z Meridią była w 100 % skuteczna trzeba ja brać min. rok. Czy to prawda?
![]() Edytowane przez beatrise Czas edycji: 2010-02-16 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.