|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ala też jeszcze średnio chwyta zabawki za to jak śpi na brzuszku to nauczyła się, że musi mieć tetrę w dłoni więc śpi z dwoma po obu stronach głowy ![]() Super! Nina wam się tak pięknie udała to aż żal byłoby zamykać linię produkcyjną ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
Ile razy jeszcze uslysze ze moje dziecko jest glodne bo placze bo za bardzo ciagnie smoczka, bo nie spi zaraz po kapieli ile razy uslysze daj butle i bedzie spokoj...
Czuje ciezki oddech na plecach dusze sie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Mona, nieźle
![]() ![]() Manu, ojejku, biedactwo ![]() ![]() Fruzja, czy jeszcze kilka tyg. temu nie czytałam, że do pełni szczęścia brakuje Wam trzeciego dzieciaczka? ![]() ![]() Powiedz mi, jak lecieliście z Ulą samolotem, mogłaś mieć dodatkowy bagaż podręczny dla niej? Mia, nie słuchaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie ma takiego cudownego wyłącznika powodującego że komentarze niektórych stają się niesłyszalne... ![]() Cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości. Pamiętaj, jesteś kwiatem lotosu na spokojnej tafli jeziora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem spokojna, choc moze czasem trzeba by sie odezwac i obronic porzadnie... Gdyby to nie bylo o mnie to juz by szly opowiadania jaka matka jak walczyła o kp.od a ze to ja to glodze dziecko ? A wogole to nie rozumiem Iga nie placze prawie wcale jak juz to marudzi i zawsze ma jakis powod w 90% nie jest to glod bo ten zaspokajamy zanim wpadnie w panike... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
Mona o wooow no to do roboty.
![]() Manu biedactwa tyle stresu. Zdrowia dla dzidzi. Mia wspolczuje ja bym pewnie w koncu cos komus napyskowała w nerwach to moze by sie odfasolił jeden z drugim. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Ja walcze o zasniecie Igorasa. Boszzz juz drugi raz sie wybudzil zamiast blogo spac po kapieli i tak od kilku dni. Wczoraj poddal sie przed polnocą. Fab dziwilas sie ze nie jestem jeszcze zombie? Alez jestem. I w dodatku sama co drugi dzien. Szczerze zasnelabym na stojaco. |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wersja 2- absolunie sie nie wtraca brzmi "nie chce nic mowic ale ona jest glodna" lub inne takie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, Zlobek zamknięty, Ula troche daje popalic ![]() Mogłam i podręczny, i główny, ale wszystko zależy od linii. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
Boże, nie doceniam chyba życia na swoim bez ględzenia i wystawiania mojej cierpliwości na próby. Choć zauważyłam już u siebie tendencję do bycia matką jastrzębiem. Otóż gotuję się jak ktoś mówi coś nie tak o moim dziecku, np wczoraj K. Rozmawiał przez tel ze swoją jednak z babć która do dziś ma problem z imieniem Niny i nigdy się nie powstrzymuje od komentarzy, więc byłam bliska wyrwania słuchawki i przejęcia kontroli nad dyskusją. A dodatkowo, na wszelkie uwagi dot smoczka, ubrania czy innych jakoś nie potrafię milczeć i w sekundę ucinam wątek w milszy lub nie sposób więc jakoś nie zauważam żeby ktoś wyjatkowo odważnie próbował mi coś sugerować
#4663 |
Zakorzenienie
|
mia, nie płacz po kątach tylko drzyj mordę! To jest Twoje dziecko, jesteś pewna swoich racji i nikomu nic do tego! Ktoś mówi, że głodna? Huknij, że g... wie, czy głodna czy nie, TY umiesz poznać, że głodna. Szwagierka czy inna daje wodę z glukozą? To powiedz wprost, że idiotka i dzieciaka krzywdzi a TY jesteś mądrzejsza i tak nie robisz. A na hasło "nie chcę ci nic mówić..." ucinaj od razu "to nie mów, bo i tak nie masz racji!". A w ogóle to stawajcie na uszach żeby iść na swoje, choćby wynajmowane. Ja wiem, że to pchanie kasy komuś zamiast w swoje, ale w końcu się wykończycie!
U nas dziś masakryczny wieczór...kociak wściekły, przebodźcowany, darł się jak głupi i nijak nie dało się go uspokoić. Już myśleliśmy, że skórę po gipsie ma wrażliwą i każdy dotyk go boli, bo skóra sucha potwornie, w kilku miejscach otarta. Poza tym żadne z nas w życiu gipsu nie miało i nie mamy pojęcia jak się później człowiek czuje. W końcu usnął na rękach, potem pierwsza prawdziwa kąpiel mu się spodobała, bo w ciepłej wodzie się zrelaksował. Ale usnął na mnie, teraz go mąż przechwycił a ja ciągnę mleko. Już widzę, że mi z dzisiejszego stresu lewy kranik znowu strajkuje,a dopiero co zaczęło wracać do normy! |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Moderatorka z pazurem
|
Z autopsji moge powiedziec, ze konczyna po zdjeciu gipsu pieronsko swedzi.
Nadrobilam watek ale nie mam sily aktywnie wtracic sie w dyskusje. Manu sciskam mocno. Zdrowka dla corenki. ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Jestem u tesciowej juz 5 dzien i chyba zaczynam ja lubic. TO NIE JEST ZLA KOBIETA ![]() Mam jednak ochote huknac na prababke. Nie kuma ze epoka dopajania, betow, przegrzewania, juz dawno minela. Na szczescie juz mam ja z glowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też masakra wieczorna. Marysia najedzona, sama nie wiedziała czego chce. Wciąż szukała cycka, dostawiona zaczynała mnie drapać, rzucać się, szarpać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
Mona - ciesz sie z tego ze da sie uciac temat.
Kocie - nie dałoby rady tak zyc w ciaglym konflikcie. Moglabym tu napisac esej o mojej psychice ale to nie miejsce na takie żale... Przerazajace jest to ze jak mnie cos boli albo cieszy to pierwsza mysl to napisac na wizazu... No oprocz rozmowy z mezem - kiedys zapytal komu bym to wszystko powiedziala gdyby nie wizaz ![]() Zabil mnie. Tylko moje zycie towarzyskie umiera ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy ja powinnam sie juz martwic, ze moje dziecko w dzien jest nieodkladalne? W nocy aniol, nie dziecko, spi az jej sie uszy trzesa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zadomowienie
|
Moje ostatnio też, ale u nas dzień kończy się koło 0.30 - 1. Wcześniej choćby nie wiem co nie usnie, a jak przychodzi magiczna godzina to tak jakby ktoś przyłączył mu pstryczek na sen. No i my w trakcie 3 skoku, wiec liczę że niedługo w dzień przestanie być marudny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Moderatorka z pazurem
|
U mnie noc trwa ostatnio od 20 do 7-8 wiec jest laba. W dzien gorzej. Teraz zjadla na lezaco i widze ze przymyka oczka. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas tez tak jest. Sama śpi tylko jesli uda jej sie zasnąć na leżąco (Woombie oczywiscie idzie w ruch). Odłożyć sie nie da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz mezowi udalo sie ja jeszcze uspac. Cytat:
Zawiozlam siuski do badania i jutro mamy wizyte. Warszawianki polecicie jakiegos chirurga do tej przepukliny? Narazie kazali mi zakleic pepus plastrem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Moderatorka z pazurem
|
Fruzja, Manu od razu mi lzej, ze nie tylko moje dziecie tak ma. Nasluchalam sie wczoraj, ze krzywde dziecku robie, ze je tak nosze. Jedyne na co mnie bylo stac, zeby odpysknac to tekst, ze gorsza krzywde bym zrobila, gdyby dzieciak lezal i zanosil się placzem. Tak to chociaz buzka caly dzien usmiechnieta
![]() Pospala kilka minut i sie obudzila. Ma otwarte dojscie do bufetu, skorzystala wiec i znowu przysypia. I tak sobie lezymy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Moje umarło totalnie. Moi najblizszi znajomi to same wolne elektrony wiec ani ich Nina nie rajcuje, ani nie znajdują czasu na odwiedziny
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Jakoś mi z tego powodu nie jest wielce żal. Jestem póki co podjarana moją rodziną ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w dzien roznie bywa raz spi caly dzien wstaje tylko pojesc a czasem łapie krotkie drzemki a wiecej jest aktywna. Tak samo z odkladaniem, jak za wczesnie odloze zaraz sie budzi, czasem spi na rekach i sie wierci to znak zeby odlozyc (odkrylam to niedawno)ona sie wtedy troche kokosi na łozku znajduje pozycje i spi w najlepsze. Czesto gesto jak jaodloze a onaspi na pół gwizdka dosypia ja szumiś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko kogo ja bym o tyleee rzeczy zapytała od kogo tyleeee bym sie dowiedziała i komu powiedziała że moje dziecko zaśmiało się w głos gdyby nie Wy ? Z jednej strony to fajne że tu jesteśmy z drugiej przerażające że towarzysko jestem przeważnie online ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Zakorzenienie
|
Rose, moja też raczej nieodkładalna... Tak sobie dzisiaj myślałam, że wolę, żeby się przyzwyczaiła do noszenia niż do tego, że nikt do niej nie przychodzi, kiedy płacze
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.