|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
![]() ![]() Błagam doradźcie... czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
dziękuję za rady, posłucham na pewno, czyli dam sobie na ściany szary z białym, a na skośną ścianę nad tapczanem który wylatuje z pokoju czarno-białą fototapetę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() W sierpniu minie rok, jak przeprowadziłam generalny remont pokoju. kiedyś była zimna, granatowa tapeta (stan zastany ![]() ![]() Stanęło na tym, że przez ten rok nie zrobiłam prawie nic ![]() ![]() ![]() I tu moje pytanie - jaki? Myślałam nad zielonym, bo podoba mi się jak współgrają kwiatki z pomarańczową ścianą, ale czy to nie zbyt krzykliwe połączenie? Albo ciemny brąz? Albo fiolet, oglądałam kilka takich zestawień ale chyba mnie nie przekonuje :/ czy może nie dodawać innego koloru i np poduszki, firankę zrobić jasną jak te pozostałe trzy ściany? Dziewczyny, ratujcie, bo już mam głowę 5 na 9 jak o tym myślę! ![]() oczywiście załączam zdjęcia, niestety wyszły trochę niewyraźne ![]()
![]() |
#4684 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Podoba mi się pomysł, dodatki w tym kolorze co 3 pozostałe ściany. Możesz dokupić świece, które dodadzą przytulności. masz w pokoju dużo roślin, może warto zainwestować w doniczki, w jakimś fajnym kolorze? Fajnie wyglądałyby ciemno - oliwkowe. Grałoby to z pomarańczowa ścianą i jasnymi dodatkami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Raczkowanie
|
Ola 15, dzięki za rady!
![]() W doniczki jak najbardziej zainwestuje ![]() ![]() Rzeczywiście, te stare drzwi to zmora, ale wymiana narazie nie wchodzi w grę ![]() Czekam na dalsze sugestie ![]()
![]() |
#4686 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jasne, że dam zdjęcie, tylko ostrzegam, ze nie mam jednej szybki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Raczkowanie
|
Wow, super efekt! Jestem zmotywowana żeby zabrać się za swoje drzwi
![]() Ohydny kolor? Jak tak możesz mówić o zieleni ! ![]()
![]() |
#4688 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() * ścianę z meblami pomaluj na wiśniowy, aby uzyskać kontrast z meblami, a przy tym jedna ściana w tak intensywnym kolorze nie powinna Tobie działać na nerwy (tym bardziej, że będzie w części zakryta) * pozostałe pomaluj na neutralny kolor biały, kremowy, szary (to mi się akurat najbardziej podoba). Aby uniknąć monotonii dodaj kolorowe dekoracje np. przy oknie daj wiśniowe zasłony, a na ścianie z sofą jakąś naklejkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Potrzebujecie inspiracji? Polecam Wam nowy portal o designie - www.futu.pl Bardzo swieza stronka, z ciekawymi artykulami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Raczkowanie
|
może ktoś ma pomysł jak zrobić łączenie dwóch kolorów na ścianie
mam już na skos przez ścianę w jednym pokoju a w sypialni chciałabym połączyć bordo z jakimś jasny i tu tez mam problem z jakim i w jaki sposób??
![]() |
#4692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kolorów to mi się zawsze podobał bordowy i kremowy lub szary/srebrny, ale to też zależy od koloru mebli i podłogi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bardziej pooba mi isę w kremie ale chodzi mi coś takiego by ta jedna sciana była bordowa pozostałe kremo i na dwóch ścianach sąsiadujących z bordową wjechać kolorem bordo na nie i jak je tu połączyć
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=30982685 #post30982685 Moje dzieła bizuteryjne https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcount=307 Moje preferencje Edytowane przez dorotkam Czas edycji: 2010-08-05 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zadomowienie
|
ja sie zastanawialam na polaczeniem 3 sciany rozowe + jedna tapeta w zeberke. Co o tym mysliocie?
Czy znajduej sie tutaj watek o samodzielnym remoncie pokoju bo nie moge znalezc a niestety remont musze wykonac zupelnie sama i sie boje ze sobie nie poradze. I jaki kolor pasuje do rozowego jesli nie zeberka? Ten rozowy raczej taki do0psc intensywny chcialabym wybrac ![]()
#4695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pierwszych dwóch wizualizacjach są wzory z ornamentyka.pl, na ostatniej z moich zasobów w photoshopie. Jeśli masz jakiś program graficzny, to ponakładaj sobie na to zdjęcie ścian w pomieszczeniu jeszcze inne wzory np. także pasy pionowe i poziome o różnych odcieniach bordo etc. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
najbardziej podoba mi się 2 i 3 z naciskiem na 3 i tutaj bym zrobiła jeszcze odbicie lustrzane tego wzorku na bordowej ściane w kolorze kremowym dzięki
![]() |
#4697 |
Przyczajenie
|
hej!! rowniez mam problem z moim pokojem. dziele go z siostra i postanowilismy cos w nim zmienic. tylko problem w tym ze nie wiem jak bo jest maly;/ na jednej scianie sa drzwi
,na wprost okno, po lewej str sa meble a po prawej lozko i nastepne drzwi:/ w jednym kaciku mam jakies pudelka,drewnianego wielblada,kwiatki,noo roznie, zalezy co postawie. na srodku stoi jajowata drewniana ława,na niej jakis kwiatek lub jakis stroik czy cos.na tapczanie mamy duzoo maskotek i fioletowa narzute. sciany sa fiioletowo-zolte. i tapety na pewno nie bedziemy mogly zmienic. aa przy lawie stoja tez dwie pufy w kolorze scian. w meblach jest biurko z kompem,fotel obrotowy i pod nim dywanik. nie wiemy co zmienic... moze inne pierdółka na polkach ktorych jest malo. mysle zeby kupic wiszaca polke naroznikowa i zawiesic nad tym wielbladem. :P doradzcie!! Edytowane przez Milenka2306 Czas edycji: 2010-08-06 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Wtajemniczenie
|
![]() Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2010-08-25 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na stronach, gdzie sprzedają takie naklejki możesz poszukać podobnego wzoru lub jeśli realizują pomysły klientów - wysłać im tę wizualizację i zapytać czy dadzą to zrobić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
Niedługo minie rok od kiedy weszłam w posiadanie nowego pokoju. Z tej okazji chciałabym coś zmienić i bardzo Was proszę o jakieś inspiracje dot. zmiany ułożenia mebli, dodatków, cóż.. cokolwiek
![]() Oto mój pokój: -tapeta żółta z pomarańczowymi dodatkami -meble kolor olcha (znane meble Black Red White- kolekcja XXI ) http://brw.com.pl/pl/kolekcja/9-Pok%...5%BCowy/49-XXI Mam zamiar dokupić jeszcze jakiś mebel (komoda, szafka) ale nie jestem pewna gdzie go wstawić. Proszę o pomoc ![]() Edytowane przez izapp1 Czas edycji: 2010-08-13 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo za podpowiedź
![]() Mimo wszystko, gdyby ktoś miał odrobinkę czasu i chęci do "rzucenia okiem" na mój pokój i podpowiedzeniu czegoś dot. zmiany ułożenia mebli byłabym baardzo wdzięczna ![]() Wrzucam ułożenie mebli w pokoju . W pustym kącie znajduje się narożnik taki jak przedstawiłam na zdjęciu powyżej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() poszukuję PLAKATU do mojego pokoju i zaczynam już czuć się trochę bezsilna. plakat ma być czarno-biały i "pionowy". przeszukałam już sporo stron internetowych i z tego typu wszędzie tylko widoczki z paryża i nowego jorku albo zdjęcia marylin monroe itp. szukam czegoś bardziej oryginalnego i eleganckiego, może być nawet nieco abstrakcyjnego. byłabym wdzięczna za wszelkie inspiracje czy adresy stron gdzie można coś takiego znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim, to tak chciałaby zmienić coś w swoim pokoju, załączam zdjęcia jak on mniej więcej wygląda abyście mieli pogląd na cały pokój. Przede wszystkim chciałabym pomalować ściany, myślałam o połączeniu niebieskiego (on musi się pojawić ponieważ mam zarówno łóżko jak i żaluzje niebieskie) i pomarańczowego. Co o tym sądzicie, może inne pomysły? Co do ustawienia mebli to za bardzo nie ma jak ich przestawić ponieważ łóżko najlepiej pasuje w tej wnęce w której jest obecnie, myślałam tylko o zamianie biurka z szafką na tv. Czekam z niecierpliwością na Wasze pomysły przede wszystkim dotyczące pomalowania ścian, chociaż inne też mile widziane
![]() Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zamiar dokupić sobie jeszcze komodę , bo rzeczy nie mieszczą mi się już w szafkach i przy tej okazji spróbowałabym coś pokombinować. Czyli mówisz, że wszystko przestawić na dwie ściany? A mogłabyś mi to pokazać bardziej w praktyce? Jakiś rysunek nawet na paincie.. Pozdrawiam i dziękuję ![]() P.S Szafa nie jest narożnikowa tylko zwykła. Edytowane przez izapp1 Czas edycji: 2010-08-26 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No więc załączam kilka przykładowych aranżacji, jakie w tym momencie przyszły mi do głowy. Chyba najważniejsze jest to, aby przy każdym ustawieniu łatwo było dostać się do szaf i komód. Możesz też sobie podzielić meble na grupy - na ubrania i na książki/materiały przydatne do pracy lub nauki. Tak naprawdę jednak można to zweryfikować znając dokładne wymiary pokoju (ja to robiłam na metrażu 4,5x4,5, bo chyba wcześniej nie pisałaś jak to u Ciebie dokładnie wygląda ![]() Edytowane przez millia Czas edycji: 2010-08-27 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.