METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 14:53   #4681
domininia_007
Przyczajenie

Question Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Witam! ja też mam pytanie odnośnie dekoracji a mianowicie mam wiśniową sofę, jasnobeżowe meble. sofa jest na ścianie na której nic znaczącego nie ma a meble stoją po jej lewej stronie i naprzeciwko. Okno na 4 ścianie która też jest w zasadzie pusta. Jakieś pomysły na kolory ścian? Bo kupiłam tę sofę w promocji i nie mogłam wybrać koloru i teraz się głowie co zrobić z resztą. Bo teraz mam taką brzoskwinie na całości. I nie wygląda to zbyt ładnie
Błagam doradźcie...
czekam
domininia_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 21:23   #4682
carraluch
Raczkowanie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

dziękuję za rady, posłucham na pewno, czyli dam sobie na ściany szary z białym, a na skośną ścianę nad tapczanem który wylatuje z pokoju czarno-białą fototapetę.
carraluch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 11:59   #4683
mikusia16
Raczkowanie

GG do mikusia16 Send a message via Skype™ to mikusia16

Witam Zgłaszam się do was po poradę!
W sierpniu minie rok, jak przeprowadziłam generalny remont pokoju. kiedyś była zimna, granatowa tapeta (stan zastany ) to też żeby pokój ocieplić (okno od wschodu, po południu dość ciemno) wymyśliłam sobie jedną ścianę pomarańczową a resztę jaśniutkie (i tak wyszły za ciemne ) Generalnie wizja moja była taka, żeby w pomarańczu utrzymać też dodatki, czyli oprócz ściany łóżko, doniczki , poduchy, zasłonki itd. Niestety sprawa nie jest taka prosta, odcieni pomarańczowego jest niezmiernie dużo, i jak już coś oglądałam, zawsze dochodziłam do wniosku, że będzie się gryzło (ten pomarańczowy na ścianie to taki bardziej ceglany jest, ale zależało mi, żeby nie dawał po oczach).
Stanęło na tym, że przez ten rok nie zrobiłam prawie nic Kupiłam firankę i ławę, to by było na tyle Wszystko przez to, że myślę o tym, aby wybrać sobie jakiś drugi kolor, który zagrałaby drugie skrzypce po tych pomarańczowych w postaci ściany i wypoczynku
I tu moje pytanie - jaki? Myślałam nad zielonym, bo podoba mi się jak współgrają kwiatki z pomarańczową ścianą, ale czy to nie zbyt krzykliwe połączenie? Albo ciemny brąz? Albo fiolet, oglądałam kilka takich zestawień ale chyba mnie nie przekonuje :/ czy może nie dodawać innego koloru i np poduszki, firankę zrobić jasną jak te pozostałe trzy ściany?
Dziewczyny, ratujcie, bo już mam głowę 5 na 9 jak o tym myślę!

oczywiście załączam zdjęcia, niestety wyszły trochę niewyraźne

mikusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:26   #4684
Ola 15
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mikusia16 Pokaż wiadomość
Witam Zgłaszam się do was po poradę!
W sierpniu minie rok, jak przeprowadziłam generalny remont pokoju. kiedyś była zimna, granatowa tapeta (stan zastany ) to też żeby pokój ocieplić (okno od wschodu, po południu dość ciemno) wymyśliłam sobie jedną ścianę pomarańczową a resztę jaśniutkie (i tak wyszły za ciemne ) Generalnie wizja moja była taka, żeby w pomarańczu utrzymać też dodatki, czyli oprócz ściany łóżko, doniczki , poduchy, zasłonki itd. Niestety sprawa nie jest taka prosta, odcieni pomarańczowego jest niezmiernie dużo, i jak już coś oglądałam, zawsze dochodziłam do wniosku, że będzie się gryzło (ten pomarańczowy na ścianie to taki bardziej ceglany jest, ale zależało mi, żeby nie dawał po oczach).
Stanęło na tym, że przez ten rok nie zrobiłam prawie nic Kupiłam firankę i ławę, to by było na tyle Wszystko przez to, że myślę o tym, aby wybrać sobie jakiś drugi kolor, który zagrałaby drugie skrzypce po tych pomarańczowych w postaci ściany i wypoczynku
I tu moje pytanie - jaki? Myślałam nad zielonym, bo podoba mi się jak współgrają kwiatki z pomarańczową ścianą, ale czy to nie zbyt krzykliwe połączenie? Albo ciemny brąz? Albo fiolet, oglądałam kilka takich zestawień ale chyba mnie nie przekonuje :/ czy może nie dodawać innego koloru i np poduszki, firankę zrobić jasną jak te pozostałe trzy ściany?
Dziewczyny, ratujcie, bo już mam głowę 5 na 9 jak o tym myślę!

oczywiście załączam zdjęcia, niestety wyszły trochę niewyraźne

Podoba mi się pomysł, dodatki w tym kolorze co 3 pozostałe ściany. Możesz dokupić świece, które dodadzą przytulności. masz w pokoju dużo roślin, może warto zainwestować w doniczki, w jakimś fajnym kolorze? Fajnie wyglądałyby ciemno - oliwkowe. Grałoby to z pomarańczowa ścianą i jasnymi dodatkami )Dodam ze twój pokoik jest śliczny, jasny i ciepły. Jednak nie mogę znieść tych drzwi. Nie musisz kupować nowych, ale świetnym pomysłem byłby decoupage. Moje drzwi maja 6 oddzielnych szybek, które udekorowałam tehniką docoupage. Teraz są one w stylu retro, z herbacianymi różami jako szybki. Wygląda to cudownie ) Pozdrawiam ;**
Ola 15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 10:23   #4685
mikusia16
Raczkowanie

Ola 15, dzięki za rady!
W doniczki jak najbardziej zainwestuje czekalam z tym az podejme decyzje, jakie te dodatki. Na to, ze każda jest inna też nie mogę patrzeć
Rzeczywiście, te stare drzwi to zmora, ale wymiana narazie nie wchodzi w grę za to twój pomysł jest świetny! Mogłabyś dodać zdjęcie, jak to wygląda na twoich drzwiach?
Czekam na dalsze sugestie

Stary 2010-07-21, 15:28   #4686
Ola 15
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mikusia16 Pokaż wiadomość
Ola 15, dzięki za rady!
W doniczki jak najbardziej zainwestuje czekalam z tym az podejme decyzje, jakie te dodatki. Na to, ze każda jest inna też nie mogę patrzeć
Rzeczywiście, te stare drzwi to zmora, ale wymiana narazie nie wchodzi w grę za to twój pomysł jest świetny! Mogłabyś dodać zdjęcie, jak to wygląda na twoich drzwiach?
Czekam na dalsze sugestie

Jasne, że dam zdjęcie, tylko ostrzegam, ze nie mam jednej szybki (ciągle czekam, aż ją kupię). Dalej widać ohydny kolor mojego pokoju i ohydną lampę, to tyle ; ))
Stary 2010-07-21, 19:41   #4687
mikusia16
Raczkowanie

Wow, super efekt! Jestem zmotywowana żeby zabrać się za swoje drzwi
Ohydny kolor? Jak tak możesz mówić o zieleni !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-21, 21:58   #4688
Ola 15
Przyczajenie

Dzięki ) miło mi słyszeć coś takiego ; ))) A co do zieleni, kocham ten kolor, ale nienawidzę tego odcienia ; D Chcę przemalować, ale nie wiem na jaki ; DD
Stary 2010-07-22, 09:45   #4689
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domininia_007 Pokaż wiadomość
Witam! ja też mam pytanie odnośnie dekoracji a mianowicie mam wiśniową sofę, jasnobeżowe meble. sofa jest na ścianie na której nic znaczącego nie ma a meble stoją po jej lewej stronie i naprzeciwko. Okno na 4 ścianie która też jest w zasadzie pusta. Jakieś pomysły na kolory ścian? Bo kupiłam tę sofę w promocji i nie mogłam wybrać koloru i teraz się głowie co zrobić z resztą. Bo teraz mam taką brzoskwinie na całości. I nie wygląda to zbyt ładnie
Błagam doradźcie...
czekam
Wykorzystaj fakt, że masz wiśniową sofę. Osobiście jest to mój ulubiony kolor. Zrobiłam szybką wizualizację pomysłu, więc wymaga to dopracowania, ale chodzi tylko o pomysł:
* ścianę z meblami pomaluj na wiśniowy, aby uzyskać kontrast z meblami, a przy tym jedna ściana w tak intensywnym kolorze nie powinna Tobie działać na nerwy (tym bardziej, że będzie w części zakryta)
* pozostałe pomaluj na neutralny kolor biały, kremowy, szary (to mi się akurat najbardziej podoba). Aby uniknąć monotonii dodaj kolorowe dekoracje np. przy oknie daj wiśniowe zasłony, a na ścianie z sofą jakąś naklejkę.
millia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:43   #4690
full force
Przyczajenie

Dziewczyny!

Potrzebujecie inspiracji?
Polecam Wam nowy portal o designie - www.futu.pl
Bardzo swieza stronka, z ciekawymi artykulami.
full force jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:05   #4691
dorotkam
Raczkowanie

może ktoś ma pomysł jak zrobić łączenie dwóch kolorów na ścianie
mam już na skos przez ścianę w jednym pokoju
a w sypialni chciałabym połączyć bordo z jakimś jasny i tu tez mam problem z jakim i w jaki sposób??

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcount=307
Moje preferencje
dorotkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:47   #4692
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorotkam Pokaż wiadomość
może ktoś ma pomysł jak zrobić łączenie dwóch kolorów na ścianie
mam już na skos przez ścianę w jednym pokoju
a w sypialni chciałabym połączyć bordo z jakimś jasny i tu tez mam problem z jakim i w jaki sposób??
A co powiesz na coś takiego? Ja to zrobiłam poprzez nałożenie na wizualizację z power net własnych wzorów w photoshopie, ale może znajdziesz podobne szablony w sklepach internetowych.
Co do kolorów to mi się zawsze podobał bordowy i kremowy lub szary/srebrny, ale to też zależy od koloru mebli i podłogi.
Stary 2010-08-05, 13:36   #4693
dorotkam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez millia Pokaż wiadomość
A co powiesz na coś takiego? Ja to zrobiłam poprzez nałożenie na wizualizację z power net własnych wzorów w photoshopie, ale może znajdziesz podobne szablony w sklepach internetowych.
Co do kolorów to mi się zawsze podobał bordowy i kremowy lub szary/srebrny, ale to też zależy od koloru mebli i podłogi.
jak narazie z mebli mam tylko łóżko obite materiałem z cos jak plusz ale krotszy włos i czarne oraz szafeczkę nocną z drzewa ciemny kolor taki pod bordo podchodzący i bordowe zasłonki

bardziej pooba mi isę w kremie

ale chodzi mi coś takiego by ta jedna sciana była bordowa pozostałe kremo i na dwóch ścianach sąsiadujących z bordową wjechać kolorem bordo na nie i jak je tu połączyć

Moje preferencje

Edytowane przez dorotkam
Czas edycji: 2010-08-05 o 13:42
Stary 2010-08-05, 18:39   #4694
q_kaska_q
Zadomowienie

ja sie zastanawialam na polaczeniem 3 sciany rozowe + jedna tapeta w zeberke. Co o tym mysliocie?
Czy znajduej sie tutaj watek o samodzielnym remoncie pokoju bo nie moge znalezc a niestety remont musze wykonac zupelnie sama i sie boje ze sobie nie poradze.
I jaki kolor pasuje do rozowego jesli nie zeberka? Ten rozowy raczej taki do0psc intensywny chcialabym wybrac

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 11:00   #4695
millia
Raczkowanie

Cytat:

ale chodzi mi coś takiego by ta jedna sciana była bordowa pozostałe kremo i na dwóch ścianach sąsiadujących z bordową wjechać kolorem bordo na nie i jak je tu połączyć
Czyli że chodzi Tobie raczej o coś takiego jak poniżej?
Na pierwszych dwóch wizualizacjach są wzory z ornamentyka.pl, na ostatniej z moich zasobów w photoshopie. Jeśli masz jakiś program graficzny, to ponakładaj sobie na to zdjęcie ścian w pomieszczeniu jeszcze inne wzory np. także pasy pionowe i poziome o różnych odcieniach bordo etc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-06, 13:10   #4696
dorotkam
Raczkowanie

Cytat:
Czyli że chodzi Tobie raczej o coś takiego jak poniżej?
Na pierwszych dwóch wizualizacjach są wzory z ornamentyka.pl, na ostatniej z moich zasobów w photoshopie. Jeśli masz jakiś program graficzny, to ponakładaj sobie na to zdjęcie ścian w pomieszczeniu jeszcze inne wzory np. także pasy pionowe i poziome o różnych odcieniach bordo etc.
dzięki właśnei o takie coś mi chodziło
najbardziej podoba mi się 2 i 3
z naciskiem na 3 i tutaj bym zrobiła jeszcze odbicie lustrzane tego wzorku na bordowej ściane w kolorze kremowym
dzięki

Moje preferencje
Stary 2010-08-06, 14:27   #4697
Milenka2306
Przyczajenie

hej!! rowniez mam problem z moim pokojem. dziele go z siostra i postanowilismy cos w nim zmienic. tylko problem w tym ze nie wiem jak bo jest maly;/ na jednej scianie sa drzwi
,na wprost okno, po lewej str sa meble a po prawej lozko i nastepne drzwi:/ w jednym kaciku mam jakies pudelka,drewnianego wielblada,kwiatki,noo roznie, zalezy co postawie. na srodku stoi jajowata drewniana ława,na niej jakis kwiatek lub jakis stroik czy cos.na tapczanie mamy duzoo maskotek i fioletowa narzute. sciany sa fiioletowo-zolte. i tapety na pewno nie bedziemy mogly zmienic. aa przy lawie stoja tez dwie pufy w kolorze scian. w meblach jest biurko z kompem,fotel obrotowy i pod nim dywanik.
nie wiemy co zmienic... moze inne pierdółka na polkach ktorych jest malo. mysle zeby kupic wiszaca polke naroznikowa i zawiesic nad tym wielbladem. :P doradzcie!!

Edytowane przez Milenka2306
Czas edycji: 2010-08-06 o 14:29
Milenka2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:33   #4698
klaudetka
Wtajemniczenie

Edytowane przez klaudetka
Czas edycji: 2010-08-25 o 20:22
klaudetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:26   #4699
millia
Raczkowanie

Cytat:
dzięki właśnei o takie coś mi chodziło
najbardziej podoba mi się 2 i 3
z naciskiem na 3 i tutaj bym zrobiła jeszcze odbicie lustrzane tego wzorku na bordowej ściane w kolorze kremowym
dzięki
Fajnie, że wizualizacje się przydały, bo robiłam je na szybko tak aby szefostwo mnie nie przyłapało na miganiu się od roboty. Już widzę ich miny gdyby zobaczyli, że zamiast ciężko pracować bawię się na przemian w net+ i photoshopie.
Na stronach, gdzie sprzedają takie naklejki możesz poszukać podobnego wzoru lub jeśli realizują pomysły klientów - wysłać im tę wizualizację i zapytać czy dadzą to zrobić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-13, 11:31   #4700
izapp1
Zakorzenienie

Niedługo minie rok od kiedy weszłam w posiadanie nowego pokoju. Z tej okazji chciałabym coś zmienić i bardzo Was proszę o jakieś inspiracje dot. zmiany ułożenia mebli, dodatków, cóż.. cokolwiek

Oto mój pokój:
-tapeta żółta z pomarańczowymi dodatkami
-meble kolor olcha (znane meble Black Red White- kolekcja XXI )
http://brw.com.pl/pl/kolekcja/9-Pok%...5%BCowy/49-XXI

Mam zamiar dokupić jeszcze jakiś mebel (komoda, szafka) ale nie jestem pewna gdzie go wstawić. Proszę o pomoc

Edytowane przez izapp1
Czas edycji: 2010-08-13 o 11:34
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:17   #4701
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izapp1 Pokaż wiadomość
Niedługo minie rok od kiedy weszłam w posiadanie nowego pokoju. Z tej okazji chciałabym coś zmienić i bardzo Was proszę o jakieś inspiracje dot. zmiany ułożenia mebli, dodatków, cóż.. cokolwiek

Oto mój pokój:
-tapeta żółta z pomarańczowymi dodatkami
-meble kolor olcha (znane meble Black Red White- kolekcja XXI )
http://brw.com.pl/pl/kolekcja/9-Pok%...5%BCowy/49-XXI

Mam zamiar dokupić jeszcze jakiś mebel (komoda, szafka) ale nie jestem pewna gdzie go wstawić. Proszę o pomoc
Akurat na zmianę ustawiania mebli jest dość prosty sposób, bo masz kolekcję z brw, która jest dostępna w aranżatorze wnętrz power net+ (w zakładce "Brw - nowoczesne systemy modułowe", ostatnia pozycja to XXI). Nawet nie musisz go instalować, bo chodzi on-line, tylko ściągasz instalkę, uruchamiasz go, wpisujesz wymiary pomieszczenia, wrzucasz wybrane meble i możesz się bawić w "projektanta".
Stary 2010-08-13, 22:19   #4702
izapp1
Zakorzenienie

Dziękuję bardzo za podpowiedź

Mimo wszystko, gdyby ktoś miał odrobinkę czasu i chęci do "rzucenia okiem" na mój pokój i podpowiedzeniu czegoś dot. zmiany ułożenia mebli byłabym baardzo wdzięczna .

Wrzucam ułożenie mebli w pokoju . W pustym kącie znajduje się narożnik taki jak przedstawiłam na zdjęciu powyżej.
Stary 2010-08-19, 10:52   #4703
augusta
Raczkowanie

cześć liczę na Waszą pomoc...
poszukuję PLAKATU do mojego pokoju i zaczynam już czuć się trochę bezsilna. plakat ma być czarno-biały i "pionowy". przeszukałam już sporo stron internetowych i z tego typu wszędzie tylko widoczki z paryża i nowego jorku albo zdjęcia marylin monroe itp. szukam czegoś bardziej oryginalnego i eleganckiego, może być nawet nieco abstrakcyjnego. byłabym wdzięczna za wszelkie inspiracje czy adresy stron gdzie można coś takiego znaleźć
augusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:20   #4704
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez augusta Pokaż wiadomość
cześć liczę na Waszą pomoc...
poszukuję PLAKATU do mojego pokoju i zaczynam już czuć się trochę bezsilna. plakat ma być czarno-biały i "pionowy". przeszukałam już sporo stron internetowych i z tego typu wszędzie tylko widoczki z paryża i nowego jorku albo zdjęcia marylin monroe itp. szukam czegoś bardziej oryginalnego i eleganckiego, może być nawet nieco abstrakcyjnego. byłabym wdzięczna za wszelkie inspiracje czy adresy stron gdzie można coś takiego znaleźć
może poszukaj czegoś na portalach, gdzie ludzie wystawiają swoje prace foto (lub też grafikę, malunki)

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:

Mimo wszystko, gdyby ktoś miał odrobinkę czasu i chęci do "rzucenia okiem" na mój pokój i podpowiedzeniu czegoś dot. zmiany ułożenia mebli byłabym baardzo wdzięczna .

Wrzucam ułożenie mebli w pokoju . W pustym kącie znajduje się narożnik taki jak przedstawiłam na zdjęciu powyżej.
ustawiając meble pod kątem tracisz duuuużo powierzchni. wolisz w taki sposób?
Stary 2010-08-20, 21:30   #4705
barborka
Przyczajenie

Cześć wszystkim, to tak chciałaby zmienić coś w swoim pokoju, załączam zdjęcia jak on mniej więcej wygląda abyście mieli pogląd na cały pokój. Przede wszystkim chciałabym pomalować ściany, myślałam o połączeniu niebieskiego (on musi się pojawić ponieważ mam zarówno łóżko jak i żaluzje niebieskie) i pomarańczowego. Co o tym sądzicie, może inne pomysły? Co do ustawienia mebli to za bardzo nie ma jak ich przestawić ponieważ łóżko najlepiej pasuje w tej wnęce w której jest obecnie, myślałam tylko o zamianie biurka z szafką na tv. Czekam z niecierpliwością na Wasze pomysły przede wszystkim dotyczące pomalowania ścian, chociaż inne też mile widziane Chciałabym po prostu żeby mój pokój przestał być dziecinny, stał się bardziej taki dorosły, mimo że mało czasu w ciągu roku w nim przebywam.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za pomoc.
barborka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:21   #4706
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość

ustawiając meble pod kątem tracisz duuuużo powierzchni. wolisz w taki sposób?
Nie mam innego pomysłu, chociaż myślę , że mogę sobie pozwolić mając duży pokój. Chciałam ułożyć meble w coś w rodzaju koła , gdyż taki sam mam na suficie.

Czy masz może jakiś pomysł ?
Stary 2010-08-26, 09:36   #4707
millia
Raczkowanie

Cytat:

Gdybym ja miała taki przestronny pokój (bo jak rozumiem to są jego rzeczywiste wymiary) to z pewnością chciałabym się nim cieszyć, więc nie "rozrzucałabym" tak mebli po pokoju. Przyjmijmy, że ustawiłabyś meble na ścianach zaznaczonych "X" (nie na wszystkich, bo nie masz tylu mebli, ale chodzi o to, abyś ograniczyła się tylko do nich) + szafa narożnikowa. Tym sposobem zyskujesz jedną ścianę praktycznie wolną. Mogłabyś tam nawet wstawić fotel lub małą sofę i stoliczek - dla wypoczynku, czytania książek, słuchania muzyki (takie meble też możesz wstawić w net+), lub przeznaczyć na swoje hobby, kącik do ćwiczeń etc. Ja mam w pokoju tablicę korkową, która ma wiele zastosowań, m.in. przypomina mi o wielu rzeczach, bo mam kiepską pamięć.
Stary 2010-08-26, 13:06   #4708
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Gdybym ja miała taki przestronny pokój (bo jak rozumiem to są jego rzeczywiste wymiary) to z pewnością chciałabym się nim cieszyć, więc nie "rozrzucałabym" tak mebli po pokoju. Przyjmijmy, że ustawiłabyś meble na ścianach zaznaczonych "X" (nie na wszystkich, bo nie masz tylu mebli, ale chodzi o to, abyś ograniczyła się tylko do nich) + szafa narożnikowa. Tym sposobem zyskujesz jedną ścianę praktycznie wolną. Mogłabyś tam nawet wstawić fotel lub małą sofę i stoliczek - dla wypoczynku, czytania książek, słuchania muzyki (takie meble też możesz wstawić w net+), lub przeznaczyć na swoje hobby, kącik do ćwiczeń etc. Ja mam w pokoju tablicę korkową, która ma wiele zastosowań, m.in. przypomina mi o wielu rzeczach, bo mam kiepską pamięć.
To całkiem interesujący pomysł. Masz rację, można byłoby coś z tym zrobić.
Mam zamiar dokupić sobie jeszcze komodę , bo rzeczy nie mieszczą mi się już w szafkach i przy tej okazji spróbowałabym coś pokombinować.
Czyli mówisz, że wszystko przestawić na dwie ściany? A mogłabyś mi to pokazać bardziej w praktyce? Jakiś rysunek nawet na paincie..

Pozdrawiam i dziękuję

P.S Szafa nie jest narożnikowa tylko zwykła.

Edytowane przez izapp1
Czas edycji: 2010-08-26 o 19:17
Stary 2010-08-27, 09:49   #4709
millia
Raczkowanie

Cytat:
To całkiem interesujący pomysł. Masz rację, można byłoby coś z tym zrobić.
Mam zamiar dokupić sobie jeszcze komodę , bo rzeczy nie mieszczą mi się już w szafkach i przy tej okazji spróbowałabym coś pokombinować.
Czyli mówisz, że wszystko przestawić na dwie ściany? A mogłabyś mi to pokazać bardziej w praktyce? Jakiś rysunek nawet na paincie..

Pozdrawiam i dziękuję

P.S Szafa nie jest narożnikowa tylko zwykła.
Hehe, jakoś się nie doczytałam i z narożnika wyszła mi szafa narożna.

No więc załączam kilka przykładowych aranżacji, jakie w tym momencie przyszły mi do głowy. Chyba najważniejsze jest to, aby przy każdym ustawieniu łatwo było dostać się do szaf i komód. Możesz też sobie podzielić meble na grupy - na ubrania i na książki/materiały przydatne do pracy lub nauki. Tak naprawdę jednak można to zweryfikować znając dokładne wymiary pokoju (ja to robiłam na metrażu 4,5x4,5, bo chyba wcześniej nie pisałaś jak to u Ciebie dokładnie wygląda ).

Edytowane przez millia
Czas edycji: 2010-08-27 o 09:51
Stary 2010-08-27, 10:57   #4710
doradcaIKEA_Warszawa
Przyczajenie

Bardzo ciekawe rozwiązania Millia, jednak konieczne są tutaj wymiary pokoju. To może spowodować, że niektóre pomysły mogą się nie przyjąć. Podobne jak ty uważam, że biurko powinno stać pod oknem, wtedy dostępność do np. książek czy CD powinna być swobodna. Zaproponowałbym jednak wymianę tych dużych szaf na jedną duża(może nawet meblościankę)
doradcaIKEA_Warszawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości