![]() |
#4681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Dziewczyny nie jesteście same z problemami.Ja niby nie mam stwierdzonej nerwicy ale jako dziecko miewałam takie ataki duszności i bóli w klatce.Teraz niby już ich nie mam od lat.Ale ciągle towarzyszy mi lęk.Ciągle coś przeżywam na zapas.I też mam wyrzuty sumienia że dziecku buduje huśtawkę emocjonalną.Teraz np wbiłam sobie do głowy czy jej remont nie zaszkodzi.Lekarzowi mówiłam o nim to nic nie mówił.Ale wbiłam sobie do łba i sie martwię.Wcześniej miałam schize czy nie poronie potem czy badania będą ok.No ciągle jak jakiś debil się martwię.Chociaż ostatnio jest lepiej.Nie myślę już tyle wiecej się cieszę głaszczę brzusio i gadam jak najęta.Złapałam sie nie raz na tym że mowilam do niej że ją kocham i ryczałam jak bóbr.Ot tak po prostu.No nienormalna jestem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Juka jestes normalna
![]() Piękne zdjęcia! Piękne mamy z nas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie - to normalne ze wszystkie sie martwimy o kolejne etapy rozwoju naszych dziesiątek ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Wtajemniczenie
|
No niby tak..Ale inaczej sobie wyobrażałam ciążę..Myślałam że ciągle bede jak na skrzydłach a cały czas jest tak że dobija mnie to martwienie się..I powtarzam sobie że przecież badania dobre usg dobrze więc napewno jest ok.Ale nic to nie daje bo coraz znajdę sobie inny powód do zmartwień..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez mam teraz schize ze byłam 14 czerwca u lekarza i dopiero teraz idę 20 lipca i ze jest to zasługi bo niby wszystko jest Ok ale i tak sie martwię ze za długa przerwa... bo moze trzeba jednak częściej sprawdzać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam wizyty co miesiąc.Po 30 tyg chodzi się częściej chyba tak?Czy jeszcze później?Cały czas Wam smęcę tylko.Przepraszam dziewczyny.Ja to mam takie schizy że powinnam się zamknąć w domu na czas ciąży.Z rodziną nie chce się spotykać bo są dzieci.I już się martwię bo może jakiegoś wirusa złapie.Jeść u kogoś też nie chce bo boję się toxo.Ostatnio sobie do łba wbiłam cytomegalie bo lekarz mi nie zlecił.Teraz już robić nie będę.Modlę się tylko żeby wszystko było ok..Czasami chciałabym żeby już był wrzesień..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
juka - kompletujesz wyprawkę? taka radość z kupowania mogłaby odciągnąć Twoje myśli od tych negatywnych
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Wtajemniczenie
|
Dopiero w lipcu będę kupować bo remont się przeciąga..Ale oglądam sobie wszystko wybieram.Potem tylko kliknę.Cieszę się bardzo jak jest mąż w domu.Wtedy nie myślę o głupotach bo mąż ciągle przy brzuchu głasia całuje😊 Gorzej jak wyjeżdża..Na szczęście okazało się że za jakiś miesiąc będzie pracował na miejscu😃 Czyli najważniejszy czas bedzie z nami 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja najbardziej strachliwy czas i pełen zmartwień miałam po drugiej wizycie w szpitalu jak plamiłam. Teraz znów nastrajam się pozytywnie, ale ja taka zawsze byłam. Jak ja nie mogę tego brzdaca się doczekać ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo się cieszę.Szef mu poszedł na rękę bo wie że ja w ciąży.Więc myślę że tak min z pól roku bedzie na miejscu.Albo i dłużej.No ja też się nie mogę doczekać.A teraz jakoś bardzo mi się dłuży..No tak pamiętam ile nerwów musiałaś się najeść..Ale widać że jesteś pozytywną osobą.Ja jestem taka przez niezbyt szczęśliwe dzieciństwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Dobra rada z tymi zakupami. No po prostu trzeba czymś się zająć, bo z nudów każdy by sobie nawkręcał głupot do głowy. Może jakiś kurs w internecie? Fajnie, że zaraz będziesz miała męża blisko
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4692 |
Zadomowienie
|
Straszne jak takie maleństwa od początku muszą się borykać z ciężką chorobą. Nie potrafię wyobrazić sobie co muszą czuć rodzice. W mojej bliskiej rodzinie u kilkulatka zdiagnozowano nieuleczalną chorobę i tylko wszyscy mi mówią, że moje maleństwo musi być zdrowe, bo już się wyczerpał limit nieszczęść w rodzinie. Mam nadzieję, że wszystkie będziemy miały zdrowe dzieci i jak najmniej zmartwień podczas tych pierwszych chwil.
I dziewczyny nie marudzić, że za dużo marudzicie. :p Po to tu m.in. jesteśmy, żeby się wszystkie wspierać, żeby się można było wygadać jak któraś ma taką potrzebę.. Skoro lipcówki już rodzą, to znaczy, że zaraz kolej na sierpniówki, a potem na... nas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zakorzenienie
|
Hej. Witam w poniedziałek z lab po ponownym pobraniu na krzywa. Niby w Waszych normach sie mieszcze ale u mnie jest 7.8 czyli 140 (mialam po 2h 7.94 czyli 143). No nic...wczoraj ograniczylam slodkie przekąski to moze teraz dobrze wyjdzie.
Mnie tez czasem czarnowidztwo dopada ale kopniak od syna i przechodzi. Milego dzionka mamusie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Też wreszcie dotarłam na krzywą. Nie mieli już w aptece cytrynowej, ale to nic, bo chyba i jest tak samo niedobrze...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4695 |
Wtajemniczenie
|
Czbasia ta norma co piszesz to jest dla ,,zwykłych" ludzi.ciężarne maja normy większe ze względu na to że organizm bardziej obciążony.Dziwne że lekarz nie bierze tego pod uwagę.Może zasugeruj delikatnie?Wejdz sobie na polskie towarzystwo diabetologiczne.Tam jest wszystko ładnie opisane.Bo szkoda by było żebyś musiała być na diecie nie mając cukrzycy tak naprawdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana w nowym tygodniu.
Ja też jestem człowiekiem stresem. Wszystko dookola powoduje ze się denerwuje. W ciąży jakos mniej, moze dlatego ze praktycznie od początku jestem na L4. Bo robota byla bardzo stresująca. O dzidzie też się martwie, teraz czekam do wizyty za tydzien sprawdzić jak ta torbielka w główce, czy juz zniknęła. Myślę, ze nerwy o zdrowie dzieci są normalne, chociaż niepotrzebne. Trzeba wierzyć, że wszystkie wrześniowe dzieciaczki będą zdrowe i silne. I grzeczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez poli230 Czas edycji: 2017-06-26 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zakorzenienie
|
Poli, trzymam kciuki za to, żeby torbiel zniknęła i za same dobre wiadomosci
![]() Na mojej pierwszej grupie ciążowej była dziewczyna, której kilku lekarzy doradzili terminację ciąży, bo dziewczynka miała niewykształcone serce i uklad neewowy. Nie pamietam dokładnie. W kazdym razie ona tego nie zrobiła. Jezdziła na kolejne badania, a kazde nastepne dawało nadzieję. Koniec konców urodziła w pełni zdrowe dziecko! Gdyby nie opisy i zdjęcia, relacje na zywo, to ciężko uwierzyć w taki cud ![]() Mnie też lekarz nastraszył podczas 2 usg, ze syn będzie miał spodziectwo (gorsza odmiana stulejki). Na szczescie urodził się zdrowy, ale pół ciąży się stresowałam.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiecie czasami sobie myślę że kiedyś było łatwiej.Jak to moja mama mówiła prawie żadnych badan usg jedno.Człowiek mało wiedział mało sie stresował.Nie myślał co by było gdyby tylko miał nadzieje że jak ma być dobrze to będzie.I zdrowe dzieci się rodziły.Wiadomo że dużo umierało ale teraz też tak jest mimo postępu medycyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 |
Magda ;)
|
Współczuję wam dziewczyny tych wszystkich dolegliwości
![]() ![]() Ja jutro muszę zaliczyć wizytę w laboratorium, już dawno nie byłam ehh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za kciukasy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj dosyć dobry dzień. Posprzątałam chałupę, chociaż teraz odczuwam trochę plecy. Dzisiaj były wybory nowego dyrektora mojej szkoły. Trzymałam kciuki za mojego dobrego kolegę i wiecie co??? Wygrał!!! Wszyscy już mieli dosyć obecnej szefowej, psychicznie byliśmy wykończeni. Zresztą praca też dała mi popalić i rozwinęła ataki nerwicy. Jednak zgodnie z moim przeczuciem 7 lat chudych minęły, teraz będzie 7 lat tłustych. ![]() Nocka znowu była do kitu, ale nie ma tragedii.
![]() |
#4703 |
Zadomowienie
|
A, zapomniałam Wam napisać. Jutro idę na sesję zdjęciową ciążową.😉
A to mój noworodkowy arsenał 😃...
![]() |
#4704 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=89Otojestkasia;7494 7641]Ja tez mam teraz schize ze byłam 14 czerwca u lekarza i dopiero teraz idę 20 lipca i ze jest to zasługi bo niby wszystko jest Ok ale i tak sie martwię ze za długa przerwa... bo moze trzeba jednak częściej sprawdzać?
jakbym o sobie czytała ![]() ![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o laktatory koleżanki poleciły mi elektryczny Canpol - kosztuje 170zł a podobno bardzo dobry. Co do piersi - u mnie również brak postępu w ich rozwoju ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak u Was ale mój maluch (nie wiem czy nadal tak mogę o nim mówić) wcale nie jest taki malutki.... troszkę zaczynam się obawiać... jeśli będzie szedł tempem którym idzie 3800-3900 +/- 10% ![]() Dziewczyny polecacie jakieś wózki ? zależy mi na dobrych kołach, pompowanych, większej gondoli ? łóżeczko w końcu wybraliśmy a z wózkiem problem... ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- jakie pampersy wybrałyście ? podobno bardzo dobre były premium care pampersa ale dorzucili tam jakąś siateczkę która odznacza się na pupie i może powodować odparzenia. Jestem zielona w temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Konto usunięte
|
Ja mam 3 rodzaje pieluszek Baby dream, Eco by naty (też z Rossmana) i Pampers zielone.
Do szpitala biorę tylko Baby dream, boję się że Pampers uczuli (corce mojej przyjaciółki kupiłam Pampersy, chciałam jak najlepiej i miała taką wysypkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
Ja na tą chwilę kupuję pampersy z Pampersa (te zielone), ale nie robię zapasów dużych żeby w razie W się nie zmarnowały. Kupiłam ok 100 szt. rozmiar 1 i opakowanie 144 szt rozmiaru 2, jeśli się sprawdzą to.przy nich mam zamiar zostać
![]() U mnie piersi wielki, siare mam od 17 tygodnia jakoś- teraz zaczęły boleć i już więcej tej siary mam + na staniku czasami widać że się coś ulało i takie wyschnięte na sutkach białe miewam . Leslye - ja mam Roan Marite i jesteśmy zadowoleni, no ale dziecka w nim nie wozilam jeszcze ![]() maluchna- powodzenia na sesji! U mnie dziś baaardzo pracowity dzień. Wysprzatalam cale mieszkanie, zrobiłam obiad, zrobiłam 3 prania w tym jedno z pościelą, prześcieradłami i nowymi ciuszkami Zosii, wyprasowałam całą resztę jej ciuszków + czapeczki. Jutro będę prasować to co dziś poprałam i koniec z prasowaniem! Jak przyjdzie rożek to zostanie wyprać go i ochraniacz do łóżeczka, ale one i tak musiały być prane osobno bo mniejsze wirowanie muszę im dać. No i jak pogoda jutro będzie pochmurna to mam zamiar umyć okna ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja dziś byłam na paznokciach i pozmywałam po wczorajszych gościach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki! Ja już na nogach od 7 rano. Nocka znowu średnia, ale do porodu to się chyba wiele nie zmieni. Jeszcze koszmary mnie dręczą 😃. Śniło mi się, że mój mąż tak imprezował podczas mojej ciąży, że złożyłam pozew rozwodowy.😉
Dzisiaj mam zamiar zrobić pańsko, obiad, no i o 17 umówiona sesja. Co do pieluszek to kupuję tylko jedną paczkę 1 zielonych pampersów, a potem może spróbuję z Dadą z Biedronki. Ola nosiła Dadę do rozmiaru 3, a przy4 dostała uczulenia i wróciłam do Pampersa.
#4710 |
Zakorzenienie
|
Dodzwoniłam się do labolatorium. Wyniki krzywej.
na czczo 4,13 (tj.74mg/dL) po 1h- 9,01 (tj.162mg/dL) po 2h 6,88 (tj.124mg/dL) Ale ale uwaga.. cholesterol szaleje.. to ciąza może byc przyczyną?? Nigdy nie miałam problemów. Jakieś 3 mies temu robiłam przy badaniach okresowych i jz miałąm podwyższony bo powyżej 7 przy normie do 5.. ![]() ![]() ![]() Tsh 0,45 (norma 0,27-4,2) poprzednio mialam 1,5 Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2017-06-27 o 07:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.