|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4682 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zrobiłam dziś test owulacyjny i obie kreski były takie same
także po prostu owulacja się przesunęła i jutro działamy 🤭![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez theali Czas edycji: 2020-12-02 o 20:19 |
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To do dzieła owocnego życzę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- No ja pamietam z pierwszej ciąży, że na te pierwsze chyba (tą kumulację badan - jeżeli mowa o pobraniach krwi) wydałam coś koło 4-5 stówek. W drugiej tak sobie myślę, że częściej spotkałabym się z moim rodzinnym by mi to przepisywał na NFZ - o ile to w ogóle możliwe ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Morfologia, HIV, różyczka , mocz itp... dużo ich mam. Patrzyłam w diagnostyce, około 4 stówek. No trudno. Stary musi bulic ![]() Mam nadzieję, że pokaże się coś więcej przez tego mięśniaka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diagnostyka jest droga. Spróbuj posprawdzać cenniki szpitalnych laboratoriów. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Ten 21 tydzień jest związany z opieką położnej środowiskowej i edukacją okołoporodową. A ja mówię o prowadzeniu ciąży u położnej, na które można zdecydować się zamiast prowadzenia ciąży u lekarza
- wtedy należy się zgłosić do położnej przed 10 tc (tak jak do ginekologa). Ograniczeniem jest to, że położne samodzielnie prowadzą tylko ciąże fizjologiczne (czyli już na przykład podwyższony cukier - przekierowanie do lekarza), no i raz na trymestr wysyłają do ginekologa (co jest związane również z USG).
|
|
|
|
#4690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4691 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O ile oczywiście będę miała taką możliwość przez glukoze. Już teraz mam podwyższoną-stan przedcukrzycowy, byłam z tym u diabetologa i powiedział ze dla wielu ciężarnych ten poziom glukozy spada i mieści się w normach dla kobiet w ciąży o ile trzustka (chyba?) pracuje prawidłowo. Dlatego jak się uda zajść w ciążę mam szybko zbadać glukoze i w sumie też TSH które teraz wynosi 2.3 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
O kurde, nie miałam pojęcia o czymś takim!
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4695 |
|
Rozeznanie
|
Witaj okresiku!
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie świąteczny bejbik ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Dziewczyny, przepraszam, że tak wam marudzę, ale jestem przerażona. Cieszą mnie wyniki, są dobre, ale jak pomyślę więcej.... Skoro przez Stany zapalne robią się zrosty to ja po tylu latach chlamydie o której nie wiedziałam, mam totalnie niedrozne jajowody, a co za tym idzie najlepiej in vitro przeczytałam wczoraj tyle różnych artykułów, wpisów, że już chyba nie mam nadzieji. Nie wiem jak ja przeżyje do tego badania, zeswiruje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez AnielkaMamusiax2 Czas edycji: 2020-12-03 o 08:08 |
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nawet jeśli będzie faktycznie już tylko in vitro Was ratowało - przecież dzięki temu na świecie jest tyle cudownych dzieci ![]() Mam nadzieję jednak, że to nie bedzie konieczne ![]() ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4700 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie, ja właśnie zaczęłam olej z wiesiołka
a co mogę zaaplikować mężowi z takich witaminek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie mów... dziwne są te jakieś nasze cykle, razem się spóźniają i razem przychodzą ![]() może gdzieś razem zabalowały ? hmmDzień dobry ! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Zasada nr 1, nie wyszukuj i nie czytaj nic w internecie bez badań indywidualnych, bo w takim przypadku możesz sobie przypisać najrzadsze i najdziwniejsze choroby świata. Głowa do góry póki nie masz nic stwierdzonego nie możesz tak myśleć. Będzie dobrze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Ooo, właśnie doszłam do wypowiedzi dziewczyn odnośnie czytania w internecie, to samo zdanie co moje - złote słowa i jak widać nie jedna to potwierdza także Kruszyna, masz bana na czytanie - przestań ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakbym neta czytala to juz dawno na jakiegos raka bym umarla ![]() poczekaj proszę do rozmow z lekarzem, bedzie dobrze, nie ma co saie nakrecac wiem ze latwo mi napisac bo sama tez czasem fisiuje
|
||
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie prócz okresu przypałętało się jeszcze jakieś choróbsko, także kombo wspaniałe
gorąca herbata, grubaśne skarpety, zapas chusteczek i tak się pracuje dzisiaj. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że doktor Google to najgorsze co może być, no ale 🤦
♀️ Może jestem poprostu głupia, ale nawet nie wiedziałam o tym, że jest coś takiego jak Chlamydia serio. A teraz przez to świństwo mogę być bezpłodna, mimo że jajniki pracują super, według tego co wyszło powinnam jak za pstryknięciem palca dojść. Cóż, przynajmniej mam świetne rezerwy, więc in vitro powinno pójść za pierwszym razem. Bam, okropna jestem, wiem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Dziękuję Wam jeszcze raz
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Pamiętaj człowiek nie wszytko wie. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma ci zakładać z góry że nie wyjdzie nic z tego tak samo jak nie ma co na invitro się już nastawiać a nawet jeśli to invitro jest super opcja i bardzo się ciesze że w tym zapyzialym kraju jest na szczęście do niego dostęp trzymam kciuki za hsg i udany cykl 🥰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
`Jedyna niesłuszna w niej rzecz to to, że zapomina ile jest warta..` Edytowane przez Ashya_ Czas edycji: 2020-12-03 o 09:45 |
|
|
|
|
#4707 | |
|
...
|
Kruszyna, koniec czytania! Jak zrobisz badanie i coś powiedzą, to możesz się co najwyżej doinformować, ale nie wyszukuj sobie problemów na siłę!
![]() Cytat:
Wczoraj w końcu test zaczął cokolwiek pokazywać, a mnie już dwa dni bolał jajnik. Najgorzej, że mijamy się cały czas i nie specjalnie mamy jak to wykorzystać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4708 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma co czytać Internetu, w googlach wpiszesz głupi ból palca, to wyjdzie Ci nowotwór złośliwy w zaawansowanym stadium. Ja już też staram się tego nie robić, bo można zwariować od tego Musisz spokojnie poczekać na wynik badania, pamiętaj, ze stres też nie służy staraniom ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4709 |
|
Zadomowienie
|
Macie wszystkie rację, bam na mnie
🤦☠♀️Nie miałam pojęcia,ze cos tam mam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak nie daje nic objawów to kto by na to wpadł tymbardziej że poziom profilaktyki u nas taki że lekarz co najwyżej zleci morfologie, lipidogram i mocz raz do roku. A choroby weneryczne, a hormony, a wątroba a nerki a tarczyca to można zapomnieć.. Jakbym nie trafiła przed ciąża do ginekologa endokrynologa co pierwsze co zrobił jak usłyszał starania to usg tarczycy, usg jajników, badania hormonów wszystkich itp to bym połowy rzeczy nie wiedziała co że mną jest nie tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

także po prostu owulacja się przesunęła i jutro działamy 🤭

owocnego życzę 
- o ile to w ogóle możliwe 

- wtedy należy się zgłosić do położnej przed 10 tc (tak jak do ginekologa). Ograniczeniem jest to, że położne samodzielnie prowadzą tylko ciąże fizjologiczne (czyli już na przykład podwyższony cukier - przekierowanie do lekarza), no i raz na trymestr wysyłają do ginekologa (co jest związane również z USG).

Będzie świąteczny bejbik
️
przeczytałam wczoraj tyle różnych artykułów, wpisów, że już chyba nie mam nadzieji. Nie wiem jak ja przeżyje do tego badania, zeswiruje 

może gdzieś razem zabalowały ?
hmm

gorąca herbata, grubaśne skarpety, zapas chusteczek i tak się pracuje dzisiaj. 
♀️ Może jestem poprostu głupia, ale nawet nie wiedziałam o tym, że jest coś takiego jak Chlamydia
serio. A teraz przez to świństwo mogę być bezpłodna, mimo że jajniki pracują super, według tego co wyszło powinnam jak za pstryknięciem palca dojść. Cóż, przynajmniej mam świetne rezerwy, więc in vitro powinno pójść za pierwszym razem. Bam, okropna jestem, wiem 

Może jestem poprostu głupia, ale nawet nie wiedziałam o tym, że jest coś takiego jak Chlamydia
nie ma ci zakładać z góry że nie wyjdzie nic z tego tak samo jak nie ma co na invitro się już nastawiać a nawet jeśli to invitro jest super opcja i bardzo się ciesze że w tym zapyzialym kraju jest na szczęście do niego dostęp