![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Kasia super ze ci sie podoba! Zapewniam cie ze blokada minie. U pierwszej rodziny mi chyba minelo po ok 2-3 tygodniach a u auktualnej po 2 dniach
![]() Ja tez juz jestem na miejscu. Juz sie rozpakowalam ba! nawet poukladalam wszystkie swoje rzeczy w szafkach ![]() ![]() ![]() ![]()
#4682 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() dzis wwyszlam tylko jakos o 17 do kuchni - przyszedl do mnie pyta czy wszystko ok i czy spalam i ze pewnie glodna musze byc XD Cytat:
![]() ![]() ![]() w ogole to do tej pory zbieralam tylko kase... pare rzeczy w aptece kupilam tylko jak woda termalna i zel do mycia twarzy z LRP. teraz mysle sobie, zeby cos kupic. moze mi sie humor poprawi etc... ale szkoda mi troche kasy, bo wszystko sie drogie wydaje XD
![]() |
#4683 |
Konto usunięte
|
mi sie pytaja jak sie spalo itd wogole nie wiem nie wytrzymalabym caly dzion tu a ja rano w koncu zeszlam
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- jutro ok 9.00 wyjazd z domu samochodem na ta nauke plywania jedziemy musze sie ogolic by jak malpa nie wygladac ![]() a potem do sklepu i moja robota bedzie pilnowanie malej ![]() potem bedzie miala mala nap a potem nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Organizatorka
|
mnie tez pytaja jak sie spalo... codziennie rano jetsem przyotowania
![]() ![]() a mi sie tu golic w ogole nie chce XD gole sie kiedy sytuacja jest ewidentnie ostateczna ![]()
#4685 |
Konto usunięte
|
ide sie kapac poki Hosta nie ma
![]() ciezko mi chwilami ale sie ciesze ze tu jestem ![]() ![]() ![]() ![]() kuzynka dzwonila ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() a co do pro bio to moi to samo... mleka innego nie kupia - tylko z napisem BIO
![]() |
#4688 |
Konto usunięte
|
ale jedzenia mam dobre dobrze doprawione choc inne niz w domu ale mi smakuje
![]() moze przytyje bo jem wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Kachaaaa
heh na to liczyłam: spontaniczne i wyczerpujące relacje. wyglada na to, ze początek masz "książkowy"- oby tak jak najdłużej ![]() Kasia_no87 juz odliczasz??? ![]() tak na dobra sprawe ja tez odliczam, do Paryża pozostało mi (nam wlasciwie - nowinkoooo-) 27 dni. Mam nadzieje, ze nowinka mnie nie zabije, ale powiem Wam, ze codziennie zwalone po calym dniu pracy siedzimy na GG i gadamy....gadamy miedzy innymi non stop o Paryzu, co bedziemy robic, jesc, pic (!) itd. i to mnie jakos trzyma, bo ostatnio to mam tu obóx pracy i to odliczanie jakos nadaje temu wszystkiemu sens. no i okazalo sie, ze dojedzie do nas siostra nowinki, wiec szał. ;] z wiadomosci mniej wesołych.... ostatniego dnia miesiaca mialam dostac pieniazki ( nawet tak na dobra sprawe nie wiem ile). i co? mamy 2 sierpnia, nic. 3 dni juz czekam, bo milo by bylo wiedziec, ile zarobiłam i ile za sierpien dostane zeby mniej wiecej jakos zaplanowac wydatki na Paryz. mam nadzieje, ze oni nie zapomnieli o moim milionie euro!!! P.S ostatnio kupilam sobie trampy Roxy, wydałam na nie 59 e. ![]() ale sie rozpisałam.
#4690 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Aerith,
co robisz po aupairowaniu? Masz juz bilet powrotny? edit: z ciekawosci dokladnie sprawdzilam warunki/ zasady au pairowania we francji na aupair-world. max 285 e za max 30h pracy tygodniowo hahaaa czyli, że co...dostanę 570 e za lipiec??? hahaa, moze dlatego hostka sie ociaga z wyplaceniem mi kasy, bo nie moze wyciagnac tyle ze skarbonki. do cholery.no. zua jestem.
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-08-02 o 21:11 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Konto usunięte
|
mam nadziejje ze tak juz roux bedzie do konca
![]() fajnie roux ze sie spotkacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Organizatorka
|
roux ja mam juz bilet powrotny niestety
![]()
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jezu, powinnam sie pierdyknac w leb, ze Ci takie rzeczy wygaduje- moja wrodzona zdolnosc pocieszania. ja od poczatku bylam zakochana w Twojej hostce, czyli - bedzie super! oojj ja tez sie ciesze na spotkanie z nowinką;D Paryż bedzie nasz. ojjj naszz. ![]() aerith no to :dupa: ![]()
![]() |
#4695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Roux, a wcześniej hostka miała problemy z wypłatą? Gadałaś z nią już o tym? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
Konto usunięte
|
ja mam na 26 ale nie sierpnia ale wrzesnia
![]() kurcze nie wiem chwilami dzieciak wkurzajacy jak sie bawi i jest juz tak ze wszystki mu zle imarudny wiadomo ale da sie przezyc moje dzieci lepsze tez pewno nie beda ![]() ale budze sie tu co godzine;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
no ja z moja przedwczoraj bylam kupywac owoce u jakiegos producenta, bo sa zdrowsze i lepsze;d to nic, ze jechalysmy 20 km specjalnie po nie ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
teraz jest juz lepiej. z tym, ze jak przyssalam sie do neta to siedze i gadam do pozna ![]() moze ktoras jest z okolic torunia albo wroclawia, to spotkamy sie juz w polsce? ![]()
![]() |
#4698 |
Konto usunięte
|
ja w toruniu bede ale oddac bratu lapa
![]() jak wroce czyli 27 wrzesnia chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4700 |
Konto usunięte
|
zalezy czy bede na dluzej bo nie wiem czy bede tam tylko na kilka godzin czy przenocuje
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- ale jak tak to nie ma sprawy| ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Organizatorka
|
rozumiem
![]() u mnie w koncu deszcz... wczoraj padalo i dzis pada, tak swiezego powietrza dawno nie czulam ![]()
#4702 |
Zakorzenienie
|
U mnie nic nowego ni słychowa, więc nie mam co pisać
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Potem mam nadzieję nie zostanę sama na wątku, jak już będę miała o czym pisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Konto usunięte
|
ja sie boje ze mnie z watku wykopieta jak wroce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Zadomowienie
|
co do jedzenia bio jest to jdzenie ez ulepszaczy, pestycydow
dla nas jest to raczej normalne bo jak mi host powedzial Polska jest najwiekszym w Europie eksporterem zdrowej(czyt. normalnej ![]() tuta np dzieci w szkole podstawowej jedza we wtorki jedzenie bio,wiec te rozroznienie jest dosc duze ogolnie chodzi o to,ze jest to drozsza zywnosc bo zeby jakby oczyscic glebe w ktore wczesniej byly srodki chemiczne rolnicy msuza zcekac 5 lat bodajze, a nie dostaja zadnych subwencji od panstwa i dopiero po tych 5 latach moga produkowac biozywnosc Roux fajnie jakby taka promocja byla we wszytskich sklepach roxy a aj dzis kupialam szarawary na bazarze ![]() ej ponawiam apel ,piszcie o jakis ciekawostkac z krajow,gdzie mieszkacie, dzieki temu watek bedzie ciekawszy,przeciez to jest idea au-pair |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Konto usunięte
|
ja ni mam zadnych ciekawostek jeszcze
![]() ale jak jedziemy z Hostka samochodem pokazuje mi wszystko opowiada nawet sie zainteresowala ze jakas wystawa polskiego malarza jest w galerii ![]() dobrze ze na ulicy pisze "look left" i "look right" bo bym sie patrzyla w obie strony jak łom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zadomowienie
|
info z berlina ,,, alkaida planuje zamachy
![]() a tak serio to narazie zadnych ciekawostek nie mam bo wczoraj w nocy wrocilam i zle mi chce do krakowa :P jestem przeokropnie zmeczona . w sobote o 3 wrocilam z krakowa w niedziele o 10 wyjechalam do szczecina i tak jakos o 23 bylam dopiero w berlinie :/ a dzis musze sprzatac ![]() i jestem wsciakla bo przywiozlam laptopa a w moim pokoju jest slaby zasieg i muli internet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam taką samą sytuacje. zapytaj. serio to jest lepsze niż ciągłe zastanawianie się. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuję pomocy Dziewczyn z Niemiec!
http://www.tvp.pl/seriale/obyczajowe/moda-na-sukces Czy któraś może sprawdzić, czy działa Wam ten link w De i czy można obejrzeć odcinek? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie, ze we Francji [ dzieci nie chodza do szkoly we środy ( te mniejsze dzieci) aa i co 2 miesiące mają 2 tygodnie wolnego. wszystkie sklepy i urzędy są pozamykane od 12 do 15 (lunch time ![]() (mam wrażenie, że już tu o tym pisałam...lol)
![]() |
#4710 |
Zadomowienie
|
Roux ja o tym nie mialam pojecia
![]() A co do bucikow to jesli ich nie uzywalas to zawsze mozasz oddac ![]() A ja teraz w Polandii jestem i leniuchuje ;P Wczoraj bylo 33 stopnie a dzisiaj oberwanie chmury ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.