![]() |
#4681 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A nie zdążyłam podziękować za namówienie do zakupów przez allegro, już kilka rzeczy tak kupiłam i jestem baaardzo zadowolona. Jak widzę ile przepłacałam to ![]() ![]() Tak, więc dziękuje Dorinko ![]() Napisała, że paragon miała, marynarka była bez metki ale panie w sklepie zrobiły wyjątek i przyjęły, dotyczyło to Bershki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Ja też nie jestem chuda
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na diecie cały czas, z tym, że zdrowotnej, a nie odchudzającej, z resztą już pisałam o tym kiedyś. Więc nie bardzo mogę kombinować np. z SB czy jakimiś innymi dietami. Trudno, ale wolę być zdrowa i nie obolała niż chuda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Ja całą podstawówkę, LO i nawet 1 rok studiów byłam wieszakiem. I dosłownie chciałam przytyć, ale się nie dało chociaż dużo jadłam. Dopiero po tabletkach anty się jakoś zabrało. I to tak skutecznie że musiałam nadgonić ćwiczeniami ![]() Dziwnie jest z tą wagą, każdy ma inaczej. Dziewczyna którą znam od dziecka nie przytyła chyba ani grama od kilku lat, chociaż je bardzo dużo.
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie ma za co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W dodatku jak się ma 174 cm wzrostu spodni no name tam nie kupisz, bluzki z długim rękawem też nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zadomowienie
|
Hmmm... czyli jednak albo nie najadacie się do końca, albo pół porcji albo sport i dieta....
Rany, a ja tam uwielbiam jeść, że jem za dwóch albo i trzech, do samego końca. A potem przed tv. Od wiosny zaczynam się ruszać ![]()
#4687 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Patrzylam na niego w szoku totalnym i powiedziałam "Kotek rety! ty na mnie krzyczysz!" Po czym nastąpił smiech..i oczyszczenie powietrza ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale w innych sytuacjach jest jak najbardziej przytulakiem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co pamietam, to Ty Diano wiele błędów popełniasz żywieniowych, a to jedzenie w pracy ![]() ![]() Ja mam jeszcze gorzej, bo lubię alkohol.......ale brzmi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakoś nie czuję tych kalorii w alkoholu ![]() ![]() ![]() Btw, idę dziś na zajęcia pt "Magic bar"- ta cała "magic" w nazwie polega chyba na tym, że, cytuję: "spalanie kalorii występuje do 12 h po zakończonym treningu". Taaaa jasne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez się nie wyrzeknę ![]() ![]() Magic bar- niezłe.....,czego to ludzie nie wymyślą aby zareklamowac coś nowego ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jednak mam pewne zasady których sie trzymam...nie jem pieczywa białego (no chyba ze diabelnie chce mi się bruskiety wtedy bagietka idzie w ruch), nie zabielam zup tlustą smietaną, nie robię zasmażek, jak jem polskie obiady pol talerza zajmuje sałatka/warzywa, 1/4 mięso...z ziemniaków najczęściej rezygnuję. W pracy jem serki, salatki z tunczyka , piję kefir. Żadnych fast fodów (no raz na pol roku mi sie zdarzy). Jak pizza to wegetarianska..mniej tlusta. Poza tym jak jednego dnia sie przejem drugiego robię mini dietkę..wykluczam zupelnie węgle. Slodycze ostatnio w ogole nie są moim problemem. No i najwazniejsze duzo piję!!!! wody! soków nie tykam..a jak już to mieszam z wodą tak ze wychodzi woda o smaku soku ![]() I wiem z doswiadczenia ze soki to zlooooo. Na sokach przytyłam 15 kg..przez jakieś pol roku. Cytat:
![]() Pal licho te kalorie z alkoholu..najgorsze jest to ze po wojażach knajpianych zawsze coś jem..pierwsze co robimy z męzem po wejsciu do domu..atak na lodowkę ![]() A w domu do winka tez dobrze przegryź..to serek, to orzeszki. ![]()
![]() |
#4693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dokładnie.Przy alkoholu zawsze coś podgryzam (i to są najgorsze rzeczy:paluszki, chipsy,orzeszki) albo po powrocie z knajpki robienie kolacji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie jest zawsze łątwiej odchudzać się na wiosne, bo właśnie czuje potrzebę oczyszczenia się z tych wszystkich toksyn. ![]() Co do ciuchowych zakupów na allegro, to zauważyłam, na przykładzie simple, że większość aukcji proponuje podróbki, byłam prawie pewna, że simple nie miał tego w swojej ofercie, zresztą wykonanie znacznie różniło się od oryginału. Cytat:
![]() Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2009-01-09 o 13:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cenna uwaga na temat soków. Wprawdzie pije mało, preferuję wodę, ale dobrze wiedzieć. Ale do słodyczy to mam pociąg. Jak nie mam nic słodkiego w szafeczce to czuję się niepewnie ![]() No właśnie, kolejna sprawa: nażeranie się po powrocie, o 3-4 w nocy ![]() ![]() PS. Z autem uda się zalatwić sprawe w przyszłym tygodniu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Staraam się jak mogłam, ale mi nie wyszło. A to pewnie dlatego, że jak jestem w pracy przez dwa lub trzy dni to tam mieszkam i żywię się wszystkim co tam jest, a w szczególności batonami ze sklepu obok ![]() Ja tak jak Zara, kiedyś byłam chudzielcem patykowatym, a odkąd zaczęłam brać antypigułki, z tego zrobiło się 6 lat.... Nawet nie wiem kiedy tak strasznie przytyam. Chyba najbardziej wtedy kiedy je odstawiłam. Organizm się do nich przyzwyczaił i poszło.... Cytat:
Ale nie mam żadnych nawyków żywieniowych takich jak Ty. Jem jak popadnie, o której popadnie. W każdej możliwej postaci i ilości. Sic! Od wiosny.... jeżdzę rowerem!!! Cytat:
Ale jakiś czas temu, jak napisałyście, że te soki takie niezdrowe odstawiłam zupełnie i już ich nie tykam. No zdarza mi się, ale rzadko. A kiedyś przecież tylko na sokach...
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-10 o 20:20 Powód: funkcja multicytowania się kłania! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tylko ja z moją dietą mam taki 'problem', że nie mogę jeść bardzo dużej ilości rzeczy zalecanych, żeby schudnąć - białych serków, jogurtów, kefirów, owoców cytrusowych... I dlatego ciężko mi stracić coś, wcinając ciągle zalecane ciepłe zupy i mięcha ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od paru miesiecy słodycze jem sporadycznie i zazwyczaj po jedym cukierku czekoladowym czy kostce czekolady mam dość. Nie mam w ogole napadów na slodycze jak kiedyś. Podejrzewam ze tak mi się odmienilo od tabletek ktore łykam na wlosy . Cytat:
![]() Cytat:
O widzę ze przezywasz to co ja rok temu tez po kilkuletniej przerwie wsiadlam za kolko...i nic nie pamiętałam. Jak dajesz sobie radę? Bo ja nie dawałam..wzięlam kilka lekcji z instruktorem L ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Musisz złapać odpowiednie nawyki, zmienić podejscie..uwierz da się, nawet jak zywisz się poza domem. Masz tam restauracje przecież. Zamiast batona wystarczy sałatkę zjeść. Ja na restauracyjnych sałatach schudłam kiedyś 5 kg ![]() Cytat:
Ale Butter zdrowie najważniejsze ![]() ![]() Ja tez jem wieczorem....obiad o godz 19 to norma. O 22 jeszcze sie dopycham serkami, kabanosami czy śledziami ![]() ![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-10 o 20:20 Powód: funkcja multicytowania się kłania!! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no żartuję... ale siostra mojego TŻ waży 120 kg i ciągle ją widzę, jak wcina smażone kiełbachy o 22, albo torty składające się głównie z masy na śmietanie. jestem przeczulona na punkcie tego, co kto je, od kiedy sama jestem na diecie. Jak widzę co ta dziewczyna wcina, to włosy stają dęba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I zdrowiej i przyjemniej. I w lodówce dalej pełno ![]() ![]() Cytat:
Wiem, czytalam niedawno w II części że też się uczyłas kolejny raz jeździć po podobnym okresie przerwy ![]() Dopóki nie było śniegu, było nieźle. Teraz trochę sie boje bo slisko a auto nie ma ABS. Poza tym, np do siebie do domu dojade (35km ale droga niewymagająca), do rodziców TŻ dojadę- nie trzeba się przebijać przez całe miasto. Natomiast duży ruch jeszcze ciagle mnie przestrasza, jak mam zmieniać pas to trochę się boję że mimo migacza ludzie będą mi podjezdzac pod sam zderzak albo we mnie wjadą. Taki uraz sprzed 7 lat, bo mialam wypadek. Ostatnio miałam śmieszną sytuację na wjeździe na parking pod stromą górkę. Korek, no więc na ręcznym. I kurczę, za 3cim razem dopiero udało mi się ruszyć ![]() ![]() ![]() Rozważałam instruktora, ale chyba szkoda mi kasy, może uda się bez niego. Chyba że za nic nie nauczę się parkowac tyłem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sałata jest moją zmorą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kidyś żyłam prawie na samych słodyczach i wiecznie miaam niedowagę. Wiem, że wstyd, ale to powiem. Tabliczka czekolady to dla mnie wstęp do jedzenia słodyczy. Jedna? Proszę, ja potrafię trzy na raz całe! Delicje? Kochana! Mam nadzieję, że mówisz o tych podwójnych! Zjadam całe i nawet nikogo nie poczęstuję ![]() Edit.: No właśnie, zapomniałam. I ja też poproszę o namiary na te tabletki
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2009-01-09 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam podobnie, w sumie zimą do tej pory nie lubię jeździć i unikam tego. Miałam kiedyś wypadek, wpadłam w poślizg i tak mi od tej pory zostało. Kiedyś doszliśmy do wniosku, że przyda mi się taki kurs bezpiecznej jazdy, ale jakoś ciężko coś takiego znaleźć, a to miejsce nie takie a to termin nie ten i zawsze coś, nie mówiąc już o kasie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie w sumie nieistotne ile kto waży..często choroby sa glowną przyczyna nadwagi...ale takie zapychanie się syfem mnie odraza. Konkretnie to nie wiem od których...ale najpewniej pomogły drożdze ( w koncu chrom maja) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja poszłam tylko na 5 godzin...a bardzo duzo mi to dało. Nabrałam pewności siebie. Tak w ogole to auto jest główną przyczyna naszych małżeńskich kłótni ![]() Cytat:
najpewniej to drożdze..ale może warto kupić po prostu chrom. Diana to jest jakas masakra. Salata to podstawa mojej diety....a Ty masz z salatą jak ja z jablkiem. Już to kiedyś pisałam....niszczysz swoje zdrowie..nie tyle sylwetkę co zdrowie. Spróbuj sie ograniczać. Poczytaj podforum Dietetyczne. Moze warto z dziewczynami popisać, to Cię jakoś zmobilizuje.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-09 o 14:57 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie, to trudne.A mój brat ma cukrzycę typu 1 (insulinozależną).Wagę ma raczej prawidłową, ale odpowiednie odżywianie jest konieczne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
ja też chcę namiary na tabletki ważę 61kg
![]()
#4706 |
Zakorzenienie
|
znikam wreszcie
miłego weekendu dziewczęta trzymajcie jutro kciuki za mnie, bo mam zaliczenie a nauki zero do poniedziałku |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Raczej nadwagi nie mam (ło matko, chyba ![]() ![]() A tak z innej beczki, czy Wy też macie problem ze skórą na rękach tej zimy? Nigdy nie miałam tak wysuszonej jak teraz, z wodą coś nie tak czy z powietrzem??? Polecicie jakiś dobry krem do rąk, który nie jest tłusty?
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
No i co narobiłam..dałam nadzieję na tabletki cud..a tu kurcze nie wiem które to.
Moze po prostu wszystkie na raz..bo lykałam przez ostatnie pol roku..capivit piękne włosy, silicę (tą aktualne), drożdze, skrzyp polny, pokrzywę, omegę 3. Cytat:
![]() Milego weekendu. EDIT. Diana ja mam cholerne problemy z wysuszeniem rąk..i do tego jestem cała naelektryzowana . To od mrozu najpewniej. Dawno tak duzych nie było. Ja lubię kremy Ziaji..kozie mleko, oliwkowy. Tanie, a sprawdzają się. Aktualnie mam soraye miod i mleko i coś nie pomaga ![]() Fajnie jest to ze uczesniczenie w wątku tak pomaga. Ja tez wiele zmienialam, wiele sie dowiedziałam. Warto poczytac czasem podfora tematyczne. Dla mnie biochemia kosmetyczna to skarbnica wiedzy...myslę ze Tobie pomoglaby dietetyka. Diana właśnie o to chodzi ze tyjesz z roku na rok więcej. Bo gdybyś po prostu od lat trzymała jakąś tam wagę bylo by OK (nawet jezeli waga nieidealna) Musisz zacząć coś zmieniać zeby się nie okazalo, ze za 5 lat bedziesz rozlewająca się na boki Dianą (sorry ale chcialam obrazowo)
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-09 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
Jeny nie nadrobiłam, bo musiałam wyjść z biura
![]() Ale co wyczytałam, Diana dobrze zrozumiałam- najwięcej przytyłaś po odstawieniu tabletek ???????????? Zaszokowało mnie to, bo ja sobie wykoncypowałam, że jakbym odstawiła tabletki to 5 kg mniej i jestem happy ![]() ![]() A Ty tu takie coś napisałaś i mnie zgięło ![]() Odezwę się z domku jeszcze.... Ale jakby się nie udało to miłego weekendu dziewczyny ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-09 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zatem jutro zajdę do Rossmana i zakupię ten krem Ziaji, może ten mi choć trochę pomoże. Dzięki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.