|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
nie rozumiem pytania
![]()
![]() |
#4682 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Wtajemniczenie
|
ej ja też bym chciała wiedzieć o co kaman
![]() ![]() ![]() moje R na dzisiaj: 1. 3 kromki kwadratowe graham, wędlina, łyżka twarogu półtłustego, pomidor, ogórek, kubek mleka z kakao nat. 400 2. mleko acidofilne 400g, garść mieszanki studenckiej, 2 daktyle, średnio większe jabłko 450 3. surówka z olejem, dorsz w galarecie 200g (27 kcal/ 100g), łyżka orzechów, łyżeczka słonecznika 300 tutaj jak zdążę to pobiegam ale nie wiem bo idę do fryzjera ![]() 4. serek wiejski zwykły, warzywa 220 I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
R
I. Owsianka(4 lyzki platkow owsianych, serek homo naturalny 100gr, lycha orzechow wloskich mielonych, lycha migdalow) II. Bulka ciemna z ziarnami z pasztetem sojowym paprykowym z salata, rzodkiewka, szczypiorkiem, maly grejpfrut III. 2 jajka sadzone na oliwie z oliwek, pol woreczka kaszy gryczanej, salatka z salaty, pomidora, rzodkiewki, szczypiorku z odrobina oliwy z oliwek IV. wiesniak lekki |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Moje Rrrrr z prośbą o ocenę:
Ś: wieśniak z pokrojoną połową jabłka z cynamonem, z płatkami jęczmiennymi (3 łyżki), kawa rozp. z cykorią i mlekiem 2Ś: 2 kromki razowca z pasztetem sojowym i papryką do tej pory litr zielonej O: makaron pełnoziarnisty (przed ugotowaniem - szklanka) ze szpinakiem z jog.nat., czosnkiem, jajkiem i ziołami P: (u mamy ![]() ![]() K: sałatka z tuńczyka wsw, groszku, ogórka i ziół. Jutrzejsze Rrrrr, proszę o komentarze i poprawki: Ś: wieśniak z pokrojoną połową jabłka i połową banana z cynamonem, z płatkami jęczmiennymi (3 łyżki), kawa rozp. z cykorią i mlekiem 2Ś: 1 sadzone jajo z dużą ilością cebulki, kromka razowca O: krupnik na ćwiartce kurczaka, z dużą ilością warzyw (a dokładnie mrożonka 'zupa jarzynowa') P: pół ćwiartki zapieczonej z marchewką i groszkiem na oliwie K: szaszłyki z: ogórka konserwowego, papryki, cebulki, czosnku i śladowych ilości kiełbaski (wiem, że lepiej byłby kurczak lub indyk, ale primo: mam je mieć na P, secundo: na grillu z piekarnika wychodzą jakieś suche ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2009-05-15 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Raczkowanie
|
moje Przytycie
![]() I: miska crunchy owocowego zalana wiśniowym jogurtem pitnym z 2 garściami suszonej żurawiny, śliwek i moreli, princessa kokosowa maxi II: jagodzianka z lukrem i kruszonką, deser mleczny z jagodami III: talerz spaghetti bolognese z tartym serem po: magnum almond IV: pudding czekoladowy z sosem waniliowym, paczka wafli chałwowych V: miska śledzi w śmietanie z cebulą i majonezem, bułka wieloziarnista VI: omlet z 3 dużych jaj na maśle z szynką, pomidorem, kukurydzą, fasolą i cebulą, 2 kromki chleba z masłem i twarogiem i wielkie wyrzuty. Czuję, że kompuls odwiedzi mnie na dniach ![]()
![]() |
#4688 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wyrzutow...skoro jestes na P to na pewno nie powinnas ich miec!
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krasnystaw to miasto w ktorym robi sie te serki i zarazem marka. Kupilam w aldiku :p ale realu tez widzialam ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze takie trochę planowane R:
I śniadanie koło 8:40: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/2 szklanki mleka 2% , ser biały chudy 100g, 1 łyżeczka kakao ), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru (słodzik już kupiony ale to było po śniadaniu, od jutra pójdzie w ruch ![]() II śniadanie 12:30: 2 kromki chleba żytniego (z biedronki :d )jedna z 1/4 puszki tuńczyka w/w,, druga posmarowana serem białym chudym,sałatka z : kilku plastrów ogórka,sałata, pomidora, 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, bazylia. I tutaj planuje z racji tego, że dzisiaj czeka mnie noc w pracy w pubie... Będzie zatem : obiad : Pół woreczka kaszy gryczanej, 3/4 tuńczyka w/w z 2-4 łyżeczkami koncentratu pomidorowego,curry, zioła, pół gotowanego brokuła. Podwieczorek (mam miejsce żeby go wcisnąć ![]() Kolacja: Serek wiejski z.... pewnie w pracy wpadnie kawa z mlekiem i słodzikiem ![]() proszę BARDZO o ocenę ? ![]() Czuję się pomijana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zadomowienie
|
[quote=deyminka;12311980]R
I. Owsianka(4 lyzki platkow owsianych, serek homo naturalny 100gr, lycha orzechow wloskich mielonych, lycha migdalow) a ja bym dodała owoc do tego np jabuszko ![]() II. Bulka ciemna z ziarnami z pasztetem sojowym paprykowym z salata, rzodkiewka, szczypiorkiem, maly grejpfrut III. 2 jajka sadzone na oliwie z oliwek, pol woreczka kaszy gryczanej, salatka z salaty, pomidora, rzodkiewki, szczypiorku z odrobina oliwy z oliwek IV. wiesniak lekki a gdzie warzywka? [/quote] Wg mnie jadłospis jest ok, tylko dodaj do śniadania owoc a do kolacji warzywka jakieś. A czemu tylko 4 posiłki a nie 5? Edytowane przez MalaLejdi Czas edycji: 2009-05-15 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Raczkowanie
|
Redukcja,
kilogramy lecą w dół! ![]() 1 śniad. : owsianeczka(5 łyżek płatków owsianych, prawie cała szklanka mleka 2%, big jabłko) 2 śniad: grahamka: z pomidorem, rzodkiewką, sałatą, szczypiorem,plasterkiem fileta wędzonego z indyka. obiad: (właśnie po): 50 gram kaszy jęczmiennej, warzywa, rybka mintaj. podwieczorek: pare orzechów włoskich kolacja: omlet, pół pomidora. W ciągu dnia półtorej litra wody niegazowanej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To się cieszę, że na zdrową wygląda ![]() ![]() ![]() Niestety miodem kawy nie posłodzę, raz próbowałam i nie posmakowało mi :/ A to można na R używać brązowego cukru ? Jak tak to w jakiej ilości ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za ocenę
![]() Na redukcji jestem od 13 dni bodajże. także krótko. ![]() Na razie pozbyłam się około 2 kg, ale dla mnie to i tak dużo, wole schudnąć wolniej, a trwale niż szybko, a potem mieć efekt jojo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Raczkowanie
|
hmm to może ja wkleje swoje dwa jadłopisiki z środy i czwartku
![]() wiec U ;P ( podkrecanie metabolizmu ![]() Środa : Śn: płatki choco kulki i corn fleks z mlekiem ![]() 2 śn : gofer z bitą smietaną i truskawkami ![]() ![]() Obiado - kolacja ( w pensjonacie tak mielismy ![]() Deser : kawał ciasta kokosowo ananasowego ![]() po jabłuszko ;PP Czwartek : Śn: płatki choco kulki i corn flakes z mlekiem , dwie kromki razowca z krakowska i serkiem topionym ;P i dwie suche , jogurt gratka , drożdzówka z serem (poszalalam ![]() 2śn: gofer z owocami ![]() Obiad : duży kotlet na pół talerza , furaaa ziemniaczkow , buraczki i surowka wiosenna P: duży szejk truskawkowy ;p K: hmmm w pociagu ;p paluszki z sezamem , paluszki solone , dwa jabłuszka ;p i nim 2 żujki ;p wow ;DD ale jadłopisy ;p chyba wyszly P ;p
#4700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zycze dalszych sukcesów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4702 |
Raczkowanie
|
w wyglada to jaki utrzymanie czy raczej przytycie ;PP?
#4703 |
Rozeznanie
|
czy ja wiem, każdy ma inny metabolizm, może tak być, że waga wzrośnie jakiś kilogram lub dwa ale wątpię , żeby potem się podnosiła, takie moje zdanie
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Dzisiejsze U Sniadanie Owsianka z 7 lyzek platkow o, 1 lyzki slonecznika, 1/2 lyzki siemienia lnianego, 250 ml (1 szklanka) koziego mleka + lyzeczka miodu Lunch Salatka z pora (2/3 duzego pora + lyzka majonezu + ser kozi+ kukurydza); 2 oat cakesy, 10 pomidorkow koktajlowych, jakies pozostalosci mixu salatowego ze szpinakiem Obiad Curry jagniece z jogurtem nat. (kozim :P), cebula, oliwa z o, papryka, sezamem + brazowy ryz. kakao z mlekiem kozim Ktos oceni dzis?? prooosze
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-05-15 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zadomowienie
|
moje RRRRR proszę o ocenę
Śniadanie: owsianka (6 łyżek płatków owsianych, 1 łyżeczka siemienia lnianego, łyżeczka słonecznika, małą garść rodzynek (z tymi rodzynkami na R to chyba niezbyt dobry pomysł?), cynamon, 100 g chudego twarogu, 1/2 szkl. mleka 3,2%, 1/2 szkl. wody) II Śniadanie: wieśniak 200 g z łyżką słonecznika Obiad: sałatka z ogórka, pomidora, szczypiorku, zielonej sałaty z sosem jogurtowym (4 łyżki jogurtu nat. 2 ząbki czosnku, bazylia), filet z mintaja z folii - jednak bardzo malutki, więc dodałam do tego 1/4 makreli wędzonej podwieczorek: - bedzie twaróg chudy z 2 łyżkami jogurtu nat. i szczypiorem, pomidorkiem, ogórkiem kolacja: - tutaj planuje jajko na twardo z warzywami bardzo proszę o ocenę
#4706 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze (U):
Śn. Owsianka z truskawkami i śmietaną pół na pół rozcieńczoną mlekiem, suszonymi daktylami, otrębami żurawinowymi i śliwkami suszonymi - po prostu ![]() IIŚn. Dwie złożone kromki razowca ze słonecznikiem z masłem, szynką, serem żółtym, sałatą i rzodkiewką, butelka Kubusia marchew-malina-jabłko Ob. Wątróbka w sosie musztardowym, ryż biały, kiszona kapusta z tartą marchewką D: Truskawki, pół litra lodów ( ![]() ![]() Kawa z mlekiem K. Serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-15 o 15:51 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze (u)
śniadanie : aktivia naturalna 210g + otręby + otręby granulowane jabłkowe + jabłko + cynamon II śniadanie : pół bułki (reszte zjadła koleżanka noo zabrała mi ! ) gryza loda wodnego + sok Pysio bez cukru obiad : kawałek ryby smażonej + kapusta kiszona + 1 młody ziemniak + botwinka (zupa) deser : 50ml loda algida śmietankowa + 4 ciastka ze słonecznikiem + 1/3 słoika jabłek + 400ml maślanki podwieczorek : lód nowita śmiwtankowo-wiśniowy kolacja : przypuszczam że jakiś serek i kanapka i jak wiem że za dużo słodyczy ale nie mogłam się opanowac tym ciastkom . ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 | |
Rozeznanie
|
Grzeszny piątek-zjadłam czekoladę i cukierka, ale to chyba jednak nadal R
![]() I. owsianka( łyżka płatków, łyżka otrąb, łyżka owsa, mleko 1,5 proc, pół serka wiejskiego) z jabłkiem i cynamonem II. kromka chleba własnej roboty, 2 łyżki maminej pasty z makreli(makrela,cebula, szczypior, keczup, olej lniany), listek sałaty, duży pomidor, 3 centymetrowe plastry ogórka, kawa inka z mlekiem III.200g pieczonego w folii dorsza, 200g fasolki szparagowej; sałatka z pomidora i cebuli z oliwą i octem,łyżka nieprażonej kaszy gryczanej IV. szalenstwo ![]() V. jajko ze szczypiorkiem i oliwą, kawałek dorsza który został z obiadu, pomidor. Będę bardzo wdzięczna za ocenę ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]()
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2009-05-15 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.