Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 13:44   #4681
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Po pierwsze Ptysza strasznie się cieszę,że wszystko idzie ku dobremu Teraz to z każdym dniem Emilka będzie przybierała na wadze i nawet się nie obejrzysz jak będzie z wami w domu.Zdawaj nam jak najczęscie relacje,a my trzymamy kciuki za was!

Dziewczyny widze,że rozmawiacie o podkładach,podpaskach itd. Ja narazie nie zaprzątam sobie tym głowy 4 stycznia idę do szkoły rodzenia to zacznę sie wtajemniczać w te magiczne sprawy

Mam pytaie czy któras z was planuje używac pieluszek wielorazowych? Ja sie zastanawaim nad zakupem paru na próbe,bo wszystkie mamy które ich używają strasznie zachwalają.Jak chcecie się więcej dowiedzieć to sa na allegro np. tu :

http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...386809619.html
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:44   #4682
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

No trochę mi rozjaśniłyście ten temat, tylko, że ja nawet nie mam listy ze szpitala 5go idę na wizytę to się spytam doktora o spis

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:47   #4683
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no to ja tak samo od 17 tygodnia czuję teraz zaczynam 27 i nie czuję czkawki

a tak a propo czucia ruchów wiecie jak się przyjmowałam do szpitala była taka wredna lekarka i pyta mnie w jakim dniu poczułam ruchy, mówię do niej że to był 16t4d. ta do mnie z mordą: ja chcę dzień znać. ja mówię że nie wiem pamiętam tylko tygodniami. wydarła się jeszcze i znów pyta: to jaki dzień, ja mówię znowu 16t4d a ta do mnie: niemożliwe, nigdy nie uwierzę że tak szybko, wieloródki czują od 18tygodnia i to rzadko a pierworódki od 20 dopiero. ja na to: na pewno to były ruchy może nie takie częste bo 1-2 dziennie ale to na pewno TO. chyba wiem co czuję. a ta znowu swoje: eh wy to wszystkie dobre jesteście, jelita wam pracują a wy myślicie że dziecko się rusza. i wyśmiała mnie ja mówię do niej: a jak mi się brzuch ruszał to też jelita tak? machnęła tylko ręką powiedziała że i tak nie wierzy i żebym jej realną datę podała. to już taka wkurzona byłam ze powiedziałam: niech sobie pani wpisuje jaką chce, ja się nie mieszam.
no tak mnie wtedy wkurzyła. jestem pewna że to był ruch w tym 16t4d bo poczułam pod ręką i potem tż przyłożył i też poczuł. wiem jak mi jelita pracują a już na pewno mi brzuch przy tym nie podskakuje już jej miałam powiedzieć że może dlatego że mam bardzo szczupły brzuch jest cienka warstwa skóry (a ta lekarka straaasznie gruba jest). ja nie wiem - mojemu lekarzowi jak powiedziałam to owszem zdziwił się najpierw ale zapisał że szybko i uwierzył mi.

to są pod majty na łóżko to takie ceraty chyba
eirene ja poczułam w 17/18 tygodniu i lekarz powiedział, że to normalne. A te babska w szpitalach to bym wystrzelała normalnie, wystarczy, że trafi sie taka zołza i odrazu odechciewa się wszystkiego, potrafią tak podbudować ciężarne kobiety ze tylko je tłuc
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:50   #4684
megi2015
Zadomowienie

Eirene moja koleżanka jak poszła rodzić to w szpitalu pytali ją nie tylko o dokladną datę kiedy poczuła pierwsze ruchy, ale i o godzinę
to dopiero....
rodziła w katowicach
Stary 2010-12-30, 13:55   #4685
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
kochanie u nas ciut lepiej
Emilka jest wybudzana bo dostawała leki usypiające i możliwe, że na dnach będą próbowali ją odłączyć od respiratora

wczoraj pierwszy raz ją dotykałam jak przyszliśmy z mężem to robiła buźką grymasy, zaczynała ruszać rączką, zaczęłam ją głaskać i się uspokoiła i chyba usnęła Boże to był najszczęśliwszy dzień

wierzę, że mała jest silna i da sobie radę, ja możliwe że jutro wyjdę ze szpitala, mam go już dość, niestety ciśnienie mam cały czas wysokie, liczę że samo nie pomału unormuje

jeśli mogę poradzić coś odnośnie porodu, to te majtki siatkowe poporodowe to świetna sprawa, szczególnie po cesarce, kupcie duże rozmiary, one ogólnie są małe ale naciągają się do dużych rozmiarów, nie spadną wam z tyłka, a nie uciskają rany, i wszystko się ładnie goi bo jednocześnie wietrzy

podkłady higieniczne z belli to jakaś totalna porażka prawie nic nie wchłaniają na pewno weźcie ze sobą też podpaski

czuje, że jestem teraz inną osobą, nie umiem tego opisać słowami, psychicznie jest już dużo lepiej, nie dopuszczam już do siebie negatywnych myśli, musi byc dobrze i tak będzie, może nie będzie łatwo ale damy sobie razem we trójkę radę

kompletnie nie byłam przygotowana na ten poród, wszytsko było za wcześnie, nawet nie zaczęłam czytać nic o porodzie i połogu, a tu już część za mną

najbardziej mi brakuje małej w brzuszku, łapię się na tym, że głaszczę brzuszek a tak cholera nic mnie nie kopie

przeskoczyłyśmy duża część ciąży, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

dziękuje Wam wszystkim za dobre słowa, za pozytywne fluidy, czujemy je z malutką, która od urodzenia przytyła już 165 gram
super gratulacje dla Emilki
teraz już będzie tylko lepiej Kochana

Cytat:
dziewczyny muszę wam się przyznać popełniłam właśnie grzech mama robi kotlety mielone i zrobiłam sobie kanapkę z tym tatarem jejku jak ki to smakowało
ło jeju jak ja bym zjadła tatara
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 14:10   #4686
iweczka
Zakorzenienie

dziewczynki mogę z czystym sumieniem polecić tego sprzedawcę : http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2702125
dziś doszła przesyłka, wszystko idealne
a teraz będę prześwietlać sprzedawcę"rodzyneczki"
Stary 2010-12-30, 14:33   #4687
kosmisia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
kosmisia ja w sumie to tak szczerze nie wiem do czego mają być osłonki???? żeby mleko nie kapało z piersi? czy jak??

właśnie przyszła paczka z pieluchami tetrowymi, aspiratorkiem, podkładami dla małej i podkładami dla mnie powoli moja lista zaczyna się "odchaczać" ale i tak dużo jeszcze tego jest.....
Osłonki mają niby "osłaniać" sutki i brodawki. Ja się też chyba zaopatrzę

Ja widzę, że Wy większość rzeczy na allegro zamawiacie. Ja się wybieram po takie drobne rzeczy jak pieluchy, grzebyki itp do hurtowni po nowym roku.

A co tam masz fajnego na tej swojej liście, bo ja też niby zrobiłam swoją, ale czy ja wiem czy na niej wszystko jest?
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 14:46   #4688
gosikk_s
Zakorzenienie

Kupiłam w pierwszej ciąży osłonki na brodawki bo naczytałam się strasznych historii o pogryzionych i krwawiących sutkach...Synka karmiłam rok i ani razu nie użyłam, nigdy też nie miałm żadnych ran ani mnie nie ugryzł. Mam nadzieję że córcia nie będzie krwiożercza

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 14:51   #4689
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
podczas porodu może i tak, ale po porodzie jak pójdziesz do wc a ci taka mega podpaska wypadnie na środku korytarza to już nie będzie takie zabawne
jak mi taka podpaska wypadnie, to też mi będzie zupełnie obojętne jakiej ona firmy będzie

poza tym jak taka wielka podpaska ma z majtek wypaść

Cytat:
w szpitalu, w którym planuję rodzić (mam nadzieję, że dojadę do wawy) jest napisane że trzeba mieć duże podpaski, firma nieokreslona, o podkładach nic nie ma. teraz jak będe na wizycie muszę lekarza podpytać o poród czy mogę z mężem i pojechac do szpitala zobaczyć co i jak, bo w tym temacie zielona jestem.
u mnie też ,
podkładów nie ma na liście
podpaski są ale nieokreślone

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
eirene ja poczułam w 17/18 tygodniu i lekarz powiedział, że to normalne. A te babska w szpitalach to bym wystrzelała normalnie, wystarczy, że trafi sie taka zołza i odrazu odechciewa się wszystkiego, potrafią tak podbudować ciężarne kobiety ze tylko je tłuc
ja poczułam w dokładnie 18tc
i lekarz nic nie mówił

datę kiedy poczułam pierwsze ruchy mój gin wpisał na pierwszej stronie Karty ciąży,
bo się o to przy przyjęciu do szpitala pytają
Stary 2010-12-30, 14:56   #4690
kosmisia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
datę kiedy poczułam pierwsze ruchy mój gin wpisał na pierwszej stronie Karty ciąży,
O kurczaki, a ja dokładnie daty nie pamiętam;/ Wiem, że to było w 16 tygodniu.
Stary 2010-12-30, 14:59   #4691
megi2015
Zadomowienie

Izabella no właśnie chodzi o to że jak będziesz miała majtki to nie wypadnie. Ale jak w niej chodzić bez majtek./////
Stary 2010-12-30, 15:00   #4692
wanilia83
Zadomowienie

Dziękuje kochane za trzymanie kciuków bardzo nam pomogły bo szpital na razie mi nie grozi

tak się rozpisałam i zamknęłam sobie stronkę ale się wqr..m
to teraz skrótem lecę

na wizycie okazało się że stan szyjki i rozwarcia nie pogarsza się co dobrze wróży dostałam za to kolejny lek na skurcze fenoterol i mam brać a jak nie pomoże to za tydz znowu do kontroli
zrobili mi też KTG i też wyszło wszystko ok
więc jestem cała happy

castia co do lasek które dostawały skierowania to wszystkie wracały z notką na skierowaniu że albo nie spełnia wymagań albo przyjęty został ktoś inny, jakoś się temu nie dziwie ale że koleżanka była niereformowalna to jej się przetłumaczyć nie dało żeby nie robiła ciężarnym nazłość

niutka cieszę się z pomyślnych informacji

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
to ja i mój brzuchol w 29tyg2dni i moja córeczka
Załącznik 3633151

Załącznik 3633172

pięknie i brzuszek jaki zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
aguś35 piękny masz ten brzuszek...! Ty chyba wcale nie przytyłaś :P

Dziewczyny,śmiac mi sie chcę,ale ja nigdy nie miałam zgagi,a Wy to chyba wszystkie przechodzicie
ja też nie mam

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

nasza łazienka już skończona mogę się iść kąpać
teraz chłopcy będą robić jakąś strukturę w przedpokoju
i potem malowanie salonu pokoiku, panele i wchodzimy...super już tak malutko zostało
castia ty robiłaś też kuchnie ??
zastanawiam się właśnie co położyć pomiędzy szafkami kuchennymi i pomysłu nie mam

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Od dwoch dni chora, super, bo w niedziele wyjazd, a ja nie mam jeszcze paru waznych rzeczy. Na dworzu mroz i slizgawica normalnie zla jestem jak nie wiem.
życzę szybkiego powrotu do zdrowia

ptysza cudowne wieści trzymam dalej kciuki za was obie żebyście szybko doszły do siebie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Oho maluch się rozczkał właśnie Dzisiaj cały dzień się kitwasi. Ale co ciekawe jak obserwuję brzuch i się rusza, to niektórych ruchów wcale nie czuję Ale nie ma tego złego, przynajmniej w nocy mnie maluch nie budzi
No nic lecę robić rybkę.
ja mam to samo brzuch mi skacze a ja ruchów nie czuje
dziwne to

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
O kurczaki, a ja dokładnie daty nie pamiętam;/ Wiem, że to było w 16 tygodniu.

ja też nie

mogli powiedzieć że mam sobie zapisać

pizzy mi się chce :roll eyes:

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-12-30 o 15:02
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:03   #4693
kosmisia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Dziękuje kochane za trzymanie kciuków bardzo nam pomogły bo szpital na razie mi nie grozi

dziwne to
Cieszę się, że wszystko jednak dobrze

Hm...mi też skacze, ale czuję ruchy. "Najgorzej" jest w nocy, bo jak tylko się położę to mały tak mi daje do wiwatu, że usnąć nie mogę.
Stary 2010-12-30, 15:06   #4694
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:

tak się rozpisałam i zamknęłam sobie stronkę ale się wqr..m
to teraz skrótem lecę

na wizycie okazało się że stan szyjki i rozwarcia nie pogarsza się co dobrze wróży dostałam za to kolejny lek na skurcze fenoterol i mam brać a jak nie pomoże to za tydz znowu do kontroli
więc jestem cała happy

castia co do lasek które dostawały skierowania to wszystkie wracały z notką na skierowaniu że albo nie spełnia wymagań albo przyjęty został ktoś inny, jakoś się temu nie dziwie ale że koleżanka była niereformowalna to jej się przetłumaczyć nie dało żeby nie robiła ciężarnym nazłość

niutka cieszę się z pomyślnych informacji

pięknie i brzuszek jaki zgrabniutki

ja też nie mam

castia ty robiłaś też kuchnie ??
zastanawiam się właśnie co położyć pomiędzy szafkami kuchennymi i pomysłu nie mam

życzę szybkiego powrotu do zdrowia

ptysza cudowne wieści trzymam dalej kciuki za was obie żebyście szybko doszły do siebie

dziwne to

ja też nie

mogli powiedzieć że mam sobie zapisać

pizzy mi się chce :roll eyes:

Super Ale fenoterolu nie zazdroszczę...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:06   #4695
87czarna
Zakorzenienie

wanilia83 super wieści...

komisia no to pewnie po urodzeniu będzie tak samo...pomylone dni z nocą

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:12   #4696
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Osłonki mają niby "osłaniać" sutki i brodawki. Ja się też chyba zaopatrzę

Ja widzę, że Wy większość rzeczy na allegro zamawiacie. Ja się wybieram po takie drobne rzeczy jak pieluchy, grzebyki itp do hurtowni po nowym roku.

A co tam masz fajnego na tej swojej liście, bo ja też niby zrobiłam swoją, ale czy ja wiem czy na niej wszystko jest?
kosmisia....co ja mam fajnego na tej liście???hmm...rewelacji to tam nie ma podkłady, podpachy,prześcieradełka, ceratki, pieluszki,smoczki, butelki, rożek, pościel, kołderka, śpiworek, przewijak, gaziki, aspirator, kosmetyki dla malucha i takie tam pierdoły......jeszcze mi sporo brakuje

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
wanilia83 super wieści...

komisia no to pewnie po urodzeniu będzie tak samo...pomylone dni z nocą
moja tak samo wieczorem zaczyna harce i nad ranem też czuje ciągłe kopniaczki.......ja nie wiem kiedy ona śpi...
Stary 2010-12-30, 15:14   #4697
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak a propo czucia ruchów wiecie jak się przyjmowałam do szpitala była taka wredna lekarka i pyta mnie w jakim dniu poczułam ruchy, mówię do niej że to był 16t4d. ta do mnie z mordą: ja chcę dzień znać. ja mówię że nie wiem pamiętam tylko tygodniami. wydarła się jeszcze i znów pyta: to jaki dzień, ja mówię znowu 16t4d a ta do mnie: niemożliwe, nigdy nie uwierzę że tak szybko, wieloródki czują od 18tygodnia i to rzadko a pierworódki od 20 dopiero. ja na to: na pewno to były ruchy może nie takie częste bo 1-2 dziennie ale to na pewno TO. chyba wiem co czuję. a ta znowu swoje: eh wy to wszystkie dobre jesteście, jelita wam pracują a wy myślicie że dziecko się rusza. i wyśmiała mnie ja mówię do niej: a jak mi się brzuch ruszał to też jelita tak? machnęła tylko ręką powiedziała że i tak nie wierzy i żebym jej realną datę podała. to już taka wkurzona byłam ze powiedziałam: niech sobie pani wpisuje jaką chce, ja się nie mieszam.
no tak mnie wtedy wkurzyła. jestem pewna że to był ruch w tym 16t4d bo poczułam pod ręką i potem tż przyłożył i też poczuł. wiem jak mi jelita pracują a już na pewno mi brzuch przy tym nie podskakuje już jej miałam powiedzieć że może dlatego że mam bardzo szczupły brzuch jest cienka warstwa skóry (a ta lekarka straaasznie gruba jest). ja nie wiem - mojemu lekarzowi jak powiedziałam to owszem zdziwił się najpierw ale zapisał że szybko i uwierzył mi.
co za babsko...

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Mam pytaie czy któras z was planuje używac pieluszek wielorazowych? Ja sie zastanawaim nad zakupem paru na próbe,bo wszystkie mamy które ich używają strasznie zachwalają.Jak chcecie się więcej dowiedzieć to sa na allegro np. tu :

http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...386809619.html
ja planuję, czytam sobie o tym tutaj: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=6847 i tu: http://www.ekobaby.pl/ep_instrukcja_skladania.php i mi się trochę rozjaśnia. Pewnie kupię parę all-in-one takich i tych kieszonkowych z wkładkami, oprócz tego jednorazówki i będę na razie obu próbować plus oczywiście tetrowe i jakieś dwa otulacze do tego

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no to ciekawe, mój się nawet mnie nie pytał, czy ruchy czuję i kiedy poczułam... ale datę mam zapisaną godzinę nawet przybliżoną mogę podać, hehehe

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:16   #4698
iizabelaa
Zakorzenienie

Kupiła dzisiaj na allegro pościel, rożek i ręczniczek

http://allegro.pl/joko-design-5-cz-p...385098328.html
http://allegro.pl/rozek-becik-frotte...390099691.html

ale to dopiero pierwszy zestaw, teraz trzeba by znaleźć jeszcze jeden zestaw pościeli i jeszcze jeden ręczniczek
Stary 2010-12-30, 15:18   #4699
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Dziewczyny dziekuje za miłe słowa w imieniu swoim i córeczki
Czarna przytyłam i to całe 5kg
Ptysza super wieści oby tak dalej Emilka ma silną wolę życia

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:19   #4700
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
to ja i mój brzuchol w 29tyg2dni i moja córeczka
Załącznik 3633151

Załącznik 3633172
śliczny

Cytat:
A wiesz, że jeszcze nie wypróbowywałam wkładek to nie wiem, czy kształt może się odbijać, potem spróbuję to Ci napiszę. Bo przebijać jak spod białego stanika to na pewno nie będzie.
No właśnie chodzi o to, że kształt się odznacza, strasznie mi się to niepodoba dziś koleżanka w pracy mówiła, żeby spojrzeć na staniki do karmienia z H&M, ciekawe czy tej firmy co dawałaś linka można znaleźć gdzies na żywo, jednak chciałabym przymierzyć.
Niby mam rozmiar 70E a raz 75D i w sumie nie wiem czy kupowac jeszcze wiekszy bo piersi przybędzie... tez dziś slyszalam, że piersi potrafią po miesiącu, dwóch karmienia nagle urosnąć.

Cytat:
Emilka jest wybudzana bo dostawała leki usypiające i możliwe, że na dnach będą próbowali ją odłączyć od respiratora
Super. Cieszę się że malutka czuje się coraz lepiej.

Ja dziś bylam na glukozie i o dziwo nie zrobila mi pierwszego klucia nadczo pobrala tylko na tarczyce i inne, a cukier po godzinie od wypicia glukozy. szalu nie bylo, ale nie pobrudzilam przychodni, choc caly dzien czuje się skolowana.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:26   #4701
ptysza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
ptysza to super a ja mam pytanie w ktorym tygodniu urodzilas?
W 29

Cytat:
więc jestem cała happy
oj nie zazdroszczę tego leku, jeśli nie brałaś go jeszcze to nie wystrasz się kochana bo on na początku daję okropne objawy uboczne - serce wali jak oszalałe, czujesz się jakbyś wypiła dzbanek kawy, ręce się trzęsą no ogołnie nie fajne wrażenia
choć jak wiadomo kazdy może inaczej to odczuwać, u nas na patologii dużo dziewczyn było wystraszonych za pierwszym razem - piszę żeby nie wystraszyć a ostrzec żebyś nie była przerażona

a o tych podkładach higienicznych z belli to ja zaczęłam temat, jeśli to faktycznie są najlepsze to

ja to w ogóle nie byłam przygotowana do porodu, mi mąż wszytsko kupował sam w sklepiku w szpitalu myślę, że w większości szpitali będzie taka możliwość

byliśmy z mężem przed chwilą u Emilki, dalej jest podłączona do respiratora - to na pewno wymaga czasu, ale takie grymasy na buzi dzisiaj były, że się śmialiśmy do niej strasznie, nawet język nam pokazała, i jednym oczkiem zaglądała kto przyszedł
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:33   #4702
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że wszystko jednak dobrze

Hm...mi też skacze, ale czuję ruchy. "Najgorzej" jest w nocy, bo jak tylko się położę to mały tak mi daje do wiwatu, że usnąć nie mogę.
Znajome ostatnie noce to młody tak wariuje, że sama nie wiem co robić oby mu tak nie zostało

Stary 2010-12-30, 15:37   #4703
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Własnie tez bym chciała jakos sie zwracas, Jacuś albo Lenka

Smaki typowo chłopiece, w ogóle mnie do słodyczy nie ciągnie, ciast nie jadam, tylko mieso i mieso

Z córcia od 4 miesiaca tylko lody i naleśniki z dżemem
no to ja mam typowe zachcianki na słodkie -mogłabym jeść od rana do weiczora tylko słodkie , no i ostatnio chętnie jem pomarańcza i mandarynki nie wiem na jaką płeć te zachcianki ? może ktoś mi podpowie ???

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
1. wanienka - miała byc później i inna ale mieliśmy bony od męża z pracy więc kupilismy
2. milutki kocyk z kaczuszką
3. rożek -najzwyklejszy - zastanawiam się czy kupować jeszcze jeden, ile wy macie?
4. no i butelki, cążki, nożyczki, grzebyk, pieluchy tetrowe 10 sztuk, smoczki, wkłady laktacyjne 60 sztuk Canpol (16 zł) oraz laktator ręczny Canpol - miał być ten z philipsa, ale szkoda nam było kasy - ten pewnie też się sprawdzi
śliczne zakupy

co do rożka ja mam tez 1 i się zastanawiam czy kupić drugi ....?

Cytat:
hej kochane ja tylko na sekundę bo właśnie lecę na badanie "kontroli jakości" mojej szyjki, trzymajcie kciuki żeby nie skończyło się na szpitalu
trzymam

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
muszę dziś coś przygotować na sylwka, co prawda siedzimy w domku, ale przychodzą znajomi także będzie nas 4 pary. mam nadzieję że będzie fajnie
narazie wymyslilam ciasto i takie kotleciki z piersi kurczaka jako przekaska. jeszcze jakieś dwie sałatki musimy zrobic.
na ciepło nie robimy chyba nic....może zapiekanki na bułeczkach i do tego barszczyk czerwony.....musze pomysleć
a wy co przygotowujecie na domówki?
my z tż idziemy na domówkę do jego brata zostaliśmy zaproszeni . będzie jego brat z dziewczyną i jego siostra z chłopakiem i my więc tylko 3 pary .

Cytat:

wczoraj pierwszy raz ją dotykałam jak przyszliśmy z mężem to robiła buźką grymasy, zaczynała ruszać rączką, zaczęłam ją głaskać i się uspokoiła i chyba usnęła Boże to był najszczęśliwszy dzień

wierzę, że mała jest silna i da sobie radę, ja możliwe że jutro wyjdę ze szpitala, mam go już dość, niestety ciśnienie mam cały czas wysokie, liczę że samo nie pomału unormuje

jeśli mogę poradzić coś odnośnie porodu, to te majtki siatkowe poporodowe to świetna sprawa, szczególnie po cesarce, kupcie duże rozmiary, one ogólnie są małe ale naciągają się do dużych rozmiarów, nie spadną wam z tyłka, a nie uciskają rany, i wszystko się ładnie goi bo jednocześnie wietrzy

podkłady higieniczne z belli to jakaś totalna porażka prawie nic nie wchłaniają na pewno weźcie ze sobą też podpaski

czuje, że jestem teraz inną osobą, nie umiem tego opisać słowami, psychicznie jest już dużo lepiej, nie dopuszczam już do siebie negatywnych myśli, musi byc dobrze i tak będzie, może nie będzie łatwo ale damy sobie razem we trójkę radę

kompletnie nie byłam przygotowana na ten poród, wszytsko było za wcześnie, nawet nie zaczęłam czytać nic o porodzie i połogu, a tu już część za mną

najbardziej mi brakuje małej w brzuszku, łapię się na tym, że głaszczę brzuszek a tak cholera nic mnie nie kopie

przeskoczyłyśmy duża część ciąży, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

dziękuje Wam wszystkim za dobre słowa, za pozytywne fluidy, czujemy je z malutką, która od urodzenia przytyła już 165 gram

to dobrze ze mała przybiera na wadze. zobaczysz teraz to już będzie tylko lepiej i już niedługo będziesz miała mała w domku
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:45   #4704
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
no to ja mam typowe zachcianki na słodkie -mogłabym jeść od rana do weiczora tylko słodkie , no i ostatnio chętnie jem pomarańcza i mandarynki nie wiem na jaką płeć te zachcianki ? może ktoś mi podpowie ???
Kurcze, nie wiem sama bo ja oczekuję synka, szwagierka córeczki i obie wcinamy głównie słodkie a kiedy masz najbliższe usg?

Stary 2010-12-30, 15:50   #4705
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Na dziewczynkę

Ptysza wspaniałe wieści, mała jest silna

Co do biustonoszy to w sklepie z brafittingiem Pani mi odradzała z Alles, że sie strasznie rozciągając, polecała z Benefitu szczególnie przy duzym biuście:
http://www.biustonoszedokarmienia.pl/szukaj.php

Mi się podobają te:
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...Eko-Flower.php
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...-Raspberry.php

Chyba się skusze ale to dopiero w lutym, marcu

Prunelle też czytam na temat wielorazowych i chyba spróbuje z nimi
8 abs

Edytowane przez nuna_77
Czas edycji: 2010-12-30 o 15:53
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:03   #4706
coralady
Wtajemniczenie

wanilia to super,że wszystko gra i nie czeka Cię szpital

Ptysza no i widzisz z każdą godziną,z każdym dniem będzie piekniej!

Prunelle dzięki za namiary na pieluszkowe forumJa na pewno zamówie kilka na próbe,zobaczymy jak się z moją Małą sprawdzi.Najwyżej poużywam na początku na zmiane z jednorazowymi, a jak będzie git to przerzuce się tylko na wielorazowe.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:10   #4707
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Co do biustonoszy to w sklepie z brafittingiem Pani mi odradzała z Alles, że sie strasznie rozciągając, polecała z Benefitu szczególnie przy duzym biuście:
http://www.biustonoszedokarmienia.pl/szukaj.php

i
ja kupiłam sobie 2 zwykłe za grosze.Fakt,że się zmechaciły po czestym używaniu po ponad pół roku,ale przynajmniej nie szkoda ich wyrzucić i kuupić nowych

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:21   #4708
n.ik.a
Zadomowienie

87czarna odpukać ale ja tez nigdy nie miałam zgagi nawet nie wiem co to jest...ale czytając was wcale jej nie chcę mieć

megi2015 ja też tak naprawdę nic nie mam, poza tym co kupiliśmy wczorajręsztę bedę kompletowac w lutym i z poczatkiem marca

agaaga89 lista potrzebnych rzeczy jest na pierwszej stronie

laseczkaa dzięki a to ze smakami raczej sie nie sprawdza, tak samo jak ta gadanina " ale ładnie wygladasz, ciaża ci służy, na pewno będzie chłopak". Ja od poczatku ciązy miałam ochote na kwasne i nic sie nie zmieniłam na buzi, więc wszyscy mówili bedzie chłopak, a tu rośnie nam dziewczynka

rożek - chyba kupie jeszcze jeden no chyba że ktoś ze znajomych nam podaruje

Ptysza super wieści, teraz już tylko bedzie lepiej

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:39   #4709
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Eirene, ja czuje ruchy od 17 tc (a kończę 26) i jeszcze ani razu mała nie miała czkawki Z synkiem czułam często ale wcale nie pamiętam od kiedy, może później? Wolałabym co jakiś czas poczuć ale jak na razie nic...

Jokr, leżeć jak kłoda będziesz tylko przez pierwszą dobę a po emocjach porodowych da się to znieść. Potem już się wstaje, zajmuje dzieckiem itp, chyba że byłyby jakieś komplikacje czego nie życzę Mnie samo zejście z łóżka zajmowało z pół godziny

Ptysza, cudowne wieści Teraz z dnia na dzień będzie pewnie coraz lepiej Niech malutka zdrowo rośnie, a Ty pisz jak najczęściej
Wiesz co ja to wiercipieta jestem i dla mnie nawet taka doba to kara, wiec jak bede miala necik to mi jakos szybciej zleci. Poza tym u mnie w szpitalu to dziecko przynosza na zadanie, one tam karmia, kapia i przewijaja i jak zechce to mi przyniosa malego, a jak nie to nie. No i moge sama w kazdej chwili po niego isc. No, ale wszystko bedzie zalezalo od samopoczucia, bo moge wystrzelic z wyrka po tej dobie, a moze byc kapa i bede tak lezec i "smierdziec"

Cytat:
Jokr jak to dobrze, że Ty nas oświecasz to biore się za przegląd kolejnych aukcji i następne zakupy
Ja lubie byc generalnie poiformowana o wszelkich nawet drobnych rzeczach. Nawet jesli to takie duperelki jak podpaski czy wklady i lubie wiedziec co z czym kiedy i dlaczego. Wielu rzeczy dowiedzialam sie tez od szwagierki.

Cytat:
Eh ja też jakaś nieprzytomna drugi dzień, a jak się położę to zasnąć nie mogę
ptysza no to wspaniałe wieści Niech maleńka rośnie w siłę Może ją wypiszą za 4-5 tygodni co, jakby wszystko szło dobrze?
Kurcze dziewczyny, ja tu zadowolona, że kupiłam sobie te "książki telefoniczne z Belli", a tu jeszcze jakieś podkłady są... A w aptece można je dostać? Jakby zostały to może faktycznie na przewijak bym ich używała.
Oho maluch się rozczkał właśnie Dzisiaj cały dzień się kitwasi. Ale co ciekawe jak obserwuję brzuch i się rusza, to niektórych ruchów wcale nie czuję Ale nie ma tego złego, przynajmniej w nocy mnie maluch nie budzi
No nic lecę robić rybkę.
Ja dzis caly dzien staram sie pospac, zeby wylezec to chorobsko, ale nie moge za cholere zasnac. Jak nie plecy nie bola to glowa, a to mi swiatlo przeszkadza, a to cos mie wybudzi i tak sie mecze. Na szczescie zaczynam dochodzic do siebie, wiec mam nadzieje stanac jutro na nogi.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/podklady-ginekolog...373087329.html to też podpachy? myślałam,ze podkłady na łóżko
jak dobrze ze jest ktoś kto rozjaśni rzeczy niewiadome dla mnie hah
Wiesz co najlepiej patrz na rozm. Podklady na lozko maja 60x60, lub 60x90, a podpaski zazwyczaj 34x9.

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
u mnie mała miała juz czkawkę, ale ona ma ja bardzo rzadko, chyba dopiero ze 3-4 razy wydaje mi sie, ze nie ma co przywiązywac do tego wagi, może po prostu robi to tak delikatnie, ze tego nie czujesz

Ptysza, gratulacje z okazji urodzin Emilki
Jakos przeoczyłam kompletnie.
Oby malutka rosła zdrowo i jak najszybciej wyszła do domku. Znajoma urodziła córeczkę w 33TC z wagą koło 1700 i po 10 dniach wypuścili je do domu a dziewczynka jest dzis zdrowa i sliczna.

w szpitalu gdzie rodziłam pierwsze dziecko tez podkładów sie nie zabiera, do porodu maja swoje. I w tym, co mam zaklepany jako awaryjny, tez nic się takiego nie zabiera. ja miałam dwa tak na wszelki wypadek i to wystarczy, na łózko już po porodzie w sali gdzie będziecie z dzidziusiem.
Najlepiej sprawdzcie sobie na stronach www waszych szpitali, tam podaja liste niezbędnych rzeczy.

Co do sączenia się wód, to ja osobiście dopóki nie weszłam do wanny miałam po prostu na sobie cały czas majtki z podpaską, przecież nie lezy sie cały czas na łózku w trakcie sn, tylko własnie poza momentami podpięcia do ktg raczej zachęcają do chodzenia, bo to przyspiesza rozwarcie. no i nawet jakby sie miało leżeć, bo powiedzmy nie mamy ochoty chodzić, to tez przecież nie cały czas z gołą ci.ką na wierzchu, nie ma takiej potrzeby, normalnie się jest w koszulce i majtkach az do dużego rozwarcia lub do partych przeciez niektóre mamy korzystają z piłek sako i innych takich, siadaja na podłodze, na krzesłach... i muszą coś miec na sobie, bo inaczej to by było totalnie niehigieniczne
Co szpital to obyczaj, ale nie wszystkie,a wlasciwie bardzo malo jest takich, ktore nie wymagaja roznych rzeczy. Zazwyczaj wszystko tzreba miec swoje

Co do wod to szwagierka zuzyla chyba 3 op podkladow, bo jak lezala na porodowce to lalo sie z niej jak z kranu. Jak lezala na lozku to samo i czasami az glupio jej bylo, ze pielegniarka co chwile musiala jej te podklady wymieniac. Raz nawet jak wstala z lozka to nagle okazalo sie, ze stoi w kaluzy tych wod. Tak wiec, akurat w jej przypadku sporo tego zeszlo.

Wiesz u kazdego jest inaczej. Ty akurat mialas "sucho", a inna laska tonela w wodach. Tak wiec nie ma co "zapewniac" ze na bank tyle sie nie zuzyje, bo ja wole miec te 3 op i ewentualnie ich nie zuzyc niz lezec w tym shicie i odczuwac nie dosc, ze dyskomfort to jeszcze siara, bo nie mam nic na zmiane.

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Kupiłam w pierwszej ciąży osłonki na brodawki bo naczytałam się strasznych historii o pogryzionych i krwawiących sutkach...Synka karmiłam rok i ani razu nie użyłam, nigdy też nie miałm żadnych ran ani mnie nie ugryzł. Mam nadzieję że córcia nie będzie krwiożercza
Z tego co ja wiem tz co mi swieze mamy powiedzialy to nie tyle chodzi o ochrone przez pogryzieniem co najczesciej dziecku latwiej jest zlapac sutek przez taka oslonke, bo nie zawsze ma sie szablonowa rodzyne, ktora dzieciatko idealnie zassie. Zazwyczaj te sutki nie za bardzo chca wspolpracowac i dziecko sie denerwuje. Wiec lepiej miec jedno opakowanie.

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Izabella no właśnie chodzi o to że jak będziesz miała majtki to nie wypadnie. Ale jak w niej chodzić bez majtek./////
Teraz ti sie wydaje, ze jest to nie mozliwe, zeby chodzic z podpacha bez majtek, ale ja juz mialam tyle opinii mam, kre wlasnie bardziej sobie chwalily takie trzymanie udami niz uzywanie najtek. Tak naprawde to wyjdzie w praniu i teraz powiecie, ze nie wyobrazam sobie nie uzywania majtek, a pozniej powiecie wow o niebo lepiej mi bylo bez nich. No i niektore szpitale np nie pozwalaja na uzywanie takich majtek. ja kupilam jedno opakowanie na w razie w, ale czy z nich skorzystam to nie wiem i na nic sie nie nastawiam. Pewnie i tak wiekszosc czasu spedzonego w szpitalu bede oszolomiona i bedzie mi wjo rowno czy mi cycki widac, czy sie przescieradlo zabrudzilo, czy mam gacie itp
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:45   #4710
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
rożek - chyba kupie jeszcze jeden no chyba że ktoś ze znajomych nam podaruje
nie będą Tobie potrzebne 2 rożkiJeden starczy w zupełności.Będzie służył góra 2 miesiące

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości