|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Młode waza: Matylda 1835 g, Malwina 1790g. Powoli ida do gory po spadku.
#4682 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
A ja skonczylam, nie wiem kto to wszystko zje! Ale mam cala lodowke jedzonka. Niestety chyba sie przeforsowalam i juz pod koniec czulam ze brzuszek co chwilka staje sie twardy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Chantalle cudowne wiadomości
![]() Jestem w szoku, Żabka otwarta dzisiaj do 23, a jutro od 10-21!!!!!!!!!!! Poratowała mnie marchewka z zupki, bo dokupiłam tylko groszek i kukurydzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Rozeznanie
|
Chantalle pieknie Szkarby rosna!
lilijka to zaszaleli z ta zabka! Oj a mezus dzwonil ze przez te zmiany stawki vat, wyjdzie duzo pozniej z pracy bo musi drukarki pozmieniac ;( Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-31 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz radę, akurat wypoczniesz na jego przyjazd, tak więc teraz kładź się i odpoczywaj, by móc potem zabalować ![]() ![]() A ja ugotowałam barszczyk (normalnie pyszniutki mi wyszedł) i teraz będę kończyła sałatkę na jutrzejszy obiad u teściowej, a może nawet i dzisiaj trochę zjemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
BAN stały
|
J tam myślę, ze każdy ma swoje indywidualne podejście do SN i CC i nie powinno się na ten temat dyskutować, bo jedyne co można uzyskać to kłótnie. Pozwólmy każdemu mieć swoje własne zdanie i nie komentujmy co jest bzdurą co nie. I tyle.
Ja miałąm zamiar dalej szykować jedzonko ale padam z nóg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Rozeznanie
|
Wpadłam na szybko złożyć życzenia
![]() ![]() Niech Nowy Rok przyniesie Wam radość, miłość, pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń. A gdy się one już spełnia nich dorzuci garść nowych marzeń, bo tylko one nadają życiu sens. W Nowym Roku wielu szczęśliwych tylko chwil. Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku !!!!! Edytowane przez dewi Czas edycji: 2010-12-31 o 15:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Rozeznanie
|
lilijko a ja juz taka glodna jestem! A z jedzonkiem na niego musze czekac, bo wszystko na cieplo, dobrze ze salatki podjadlam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zadomowienie
|
dziewczyny doradzcie. chciałam zrobić pączki.. a teraz wpadło mi, że lepiej może chruściki. i nie mogę się zdecydować. AH być w ciąży... chruściki.. hm.. nie trzeba czekać, ąż ciasto wyrośnie... Oj, ja niezdecydowana...
ps. spałam ponad 2h po południu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Rozeznanie
|
mmmmm chruscik to ja bym zjadla! Paczki sa troszke ciezsze, wiec wole to pierwsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty też sobie podjedz coś, bo potem będzie tragedia. Muszę jeszcze do teściowej zadzwonić, żeby ugotowała mi kompotu z agrestu, bo nie będę miała co u nich pić tego wieczoru ![]() Za to kupiłam prażynki i paluszki ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Rozeznanie
|
mmmm lody.... ja jakos slodkiego w domu nie mam, ostatnio minela mi ochota, bardziej na chrupkie - wiec te prazynki i paluszki bym zjadla
![]() Jak juz sie to moje dziecie uspokoilo to dostala czkawki.... Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-31 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
spac mi sie juz chce
![]()
#4696 |
Raczkowanie
|
Mi właśnie TŻ szykuje wodę i wskakuję zaraz do wanny się pomoczyć chwilkę.
My z TŻtem spędzamy Sylwestra we troje (ja, TŻ i malutka w brzuszku ![]() ![]() ![]() Teściu nam kupił, bo mi pić nie wolno ze względu na małą, a TŻ ma być trzeźwy tak w razie "W", bo ma mnie pilnować ![]() W terminie jestem (dziś 38tc i 3 dni), także wszystko może się stać, tym bardziej, że brzuszek mi dzisiaj twardnieje dość często, ale bez żadnych bóli ![]() Teściowie pojechali na Sylwka do siostry TŻta, tym bardziej, że jej córeczka kończy dzisiaj 3 latka ![]() Dobra, lecę do wanny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Rozeznanie
|
u mnie też pizza w piekarniku, balony rozwieszone, muzyka atakuje, nic, tylko teraz zająć się sobą i robieniem na bostwo :P
buziaki dziewczyny i do zobaczenia w Nowym Roku ![]()
![]() |
#4698 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a mąż poszedł już spać jak przyjechał po pracy ![]() Udanej zabawy i wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
![]() |
#4699 |
Zadomowienie
|
Szczesliwego Nowego Roku
![]() ![]() ![]() Jakas jestem zestresowana bo co chwile latam do wc sie wyproznic :| nie mialam tak jeszcze nigdy a nie jadlam nic dziwnego, ech!
#4700 |
Rozeznanie
|
To ja sie zegnam, mezus wraca, poswiecam sie juz tylko jemu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny szczęśliwego Nowego Roku, szampańskiej zabawy z Piccolo, spełnienia wszystkich marzeń zadowolenia z TŻ i przede wszystkim zdrowych i pięknych maluszków urodzonych w terminie!!!
Pozdrawiam i do zobaczenia w 2011r! Ps. Ja dziś idę na domówkę do znajomych ale przezornie biorę ze sobą wszystkie badania... tak na "wszelki zaś".... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zadomowienie
|
Ja życze wszystkich, żeby rok 2011 był lepszy od wszystkich dotychczasowych. Żeby dzieciaczki urodziły się i chowały zdrowo i żeby porody były mega lekkie. Życze również aby Wasi mężczyźni byli najwspanialszymi tatusiami i mężami (partnerami) na swiecie.
No wy narzekacie na sylwestra w dwójeczkę a ja bym chociaż tak chciała, spędze je w domku w obecności rodziców bo mój mąż będzie w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zadomowienie
|
Wiem, ze zaloba nie wyklucza spotkan ze znajomymi...ale ja po porstu nie mam na to ochoty w takiej sytuacji... Poza tym lekarz mi kazal spedzic Sylwestra w lozku...i znowu mam twardy brzuch i bole miesiaczkowe ;/ wiec moze nawet i dobrze ze nic nie planowalam...
A przed chwila znowu sie rozplakalam jak dziecko ![]() Bo TŻ sie pyta jak sie umawiamy...i oczywiscie powiedzial ze jest zamulony i w ogole ze jest tak dziwnie, ale moze mu sie jeszcze odmieni...-WOW ;/ No to poszlam plakac do mamy ![]() Wiec ide pod prysznic...ogole nogi i to co jeszcze dam rade, jakos sie pomaluje i chociaz bede udawac ze jest fajnie... Ale TŻ naprawde jest nie w humorze bo nawet powiedzial, ze chyba nie bedzie jechac po chipsy i jakis alkohol (dla siebie) ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4704 |
Rozeznanie
|
Oye ja nigdzie nie napisalam, ze zachowanie lub charakter dziecka jest uzalezniony od tego w jaki sposob przyszlo na swiat, ale bede upierac sie, ze pierwsze 3 lata zycia dziecka, sa bardzo wazne dla jego rozwoju, a to co napisalas o wrzeszczacych dzieciach, to wlasnie skrajne przypadki, u nas przez 7 lat nie widzialam, zeby dziecko plakalo za mama, dluzej jak kilka minut, przedszkolanki zawsze potrafily je uspokoic, a ten placz nie byl wrzaskiem, tylko placzem wlasnie, ale ja mowie o dzieciach 3-letnich , mlodsze nawet jak placza, to trudno rozpoznac dlaczego, bo u nas sa to dzieci 6 miesieczne zazwyczaj.
I te placze dzieci, sa przewaznie 2-3 dni, ale nasze przedszkole jest wyjatkowe, Panie super umieja zabawic dzieci, nie na darmo maja pierwsze miejsce w naszym regionie, o innych sie nie wypowiadam. A, dzieci sa rozne, to fakt. Co do cesarek, ja caly czas mam na mysli cesarki na wlasne zadanie, bo u nas to normalne jest, ze matka sobie zyczy miec cesarke zaraz pod koniec 8 miesiaca, bo w 9 niby najwiecej sie tyje, i chca tego uniknac, a to paranoja jak dla mnie, co innego cesarka ze wzgledow medycznych, tego nikt nie przeskoczy, duzo mam zreszta robi sobie niepotrzebne wyrzuty sumienia. Moja mama miala kilka porodow SN, ale z jej macica nic sie nie dzialo, a figure ma taka, ze ja bym chciala tak wygladac w jej wieku, w ogole zawsze piekna i zadbana kobieta z niej byla, nigdy nie wygladala na swoje lata, a napracowala sie, ze szok. No, ale koniec dyskusji, jak ktoras powiedziala, co kobieta to opinia, kazda ma prawo do swojego zdania, kazda ma inne obserwacje i doswiadczenia i na podstawie tego opinie wydaje ![]() Cytrynko mi sie Twoje imie bardzo podoba, Cecylia brzmi bardzo dostojnie ![]() Wera troche nie rozumiem Twoich dylematow, Twoj TZ za slabo sie stara, nie mieszkacie przeciez razem, wiec jakby sie bardziej staral, to pewno z niecierpliwoscia bys czekala na Sylwestra sam na sam. My dzis spedzamy z naszymi dziecmi i ciesze sie bardzo, bo w ubieglym roku bylismy na wielkiej imprezie, i nie wspominam najlepiej :/. Ja, w ogole na TZ narzekac nie powinnam, jak juz to on na mnie :P. Jedyne co sobie zycze na nastepny rok, to zeby on nas zdrowotnie "nie straszyl", wiem ze calkiem sie nie da, bo operacje go czekaja, najmniej jedna, a jak wszystko pojdzie po mysli (ta pierwsza), to 3 w sumie, plus potem rehabilitacja, wiec ja znow bede sama kilka tygodni, tym razem z trojeczka dzieciaczkow, ale najwazniejsze, to by wyzdrowial calkowicie, bo to naprawde dobry i wartosciowy czlowiek, choc swoje "himery" ma, ale kto ich nie ma ![]() Poza tym wiem, ze mnie kocha, ja jego, a to bardzo wazne jest ![]() Teraz wlasnie przyjechal, bo byl podrzucic kogos na imprezke, a ja w tym czasie sie ogolilam, wyprysznicowalam, wlozylam odswietne ubrania (znalazlam spodnie , ktore mi weszly ![]() ![]() Kochane szczesliwego Nowego Roku, wszystkiego co najlepsze, lekkich porodow, wspanialych dzieciaczkow i zadnych problemow z TZ ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Marika piekna pucusia z Saruni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, że tak Wam się spodobał wymyślony na prędce tytuł
![]() ![]() ![]() My już wróciliśmy od rodziców, teraz pomału zaczynamy przygotowania sylwestrowe ![]() ![]() Mysiopez - chruściki ![]() Werka - widzę, że dziewczyny już Ciebie naprostowały -głowa do góry, myśl pozytywnie, fajna z Ciebie kobieta i na pewno będzie świetna mamusia ![]() Justine - no znam ten ból, miałam taką nockę niecałe 2 tygodnie temu - ach, te chłopy ![]() ![]() ![]() No to jeszcze raz spełnienia marzeń dziewczyny dla Was! Zdrowych i uśmiechniętych bobasków i pogody ducha życzy ciotka Cytrynka ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-31 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Konto usunięte
|
Hej,hej
![]() to i Ja wpadam na chwileczkę złożyć Wam Dziewuszki Życzonka Noworoczne ![]() aby ten nasz Nowy 2011 był jeszcze lepszy od poprzednich .Aby nasze porody przebiegły szybko,sprawnie i bezboleśnie.A maluszki urodziły się zdrowe,pulchne i różowe .Piccolowej zabawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zadomowienie
|
Wera - Tobie i tak źle i tak niedobrze. Tydzień temu narzekałaś, że wszystkie mają jakieś "problemy", skracające się szyjki i Bóg wie co jeszcze, a Ty nie. No to teraz też masz taki problem, musisz leżeć w łóżku, i też Ci źle. Laska, dosyć narzekania, ogarnij się, zrób postanowienia noworoczne i do przodu!!! Bo przeszłości nie zmienisz, ale przyszłość jak najbardziej.
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, wszystkiego najlepszego, zdrowych Maleństw i mądrych TŻtów!!! ![]()
#4708 |
Raczkowanie
|
Nom... A ja się zastanawiam, czy nie wyląduję dzisiaj na porodówce...
Przed chwilką mnie totalnie przeczyściło, a ostatnio nie mogłam się wypróżnić, na dodatek jak mnie czyściło, to "chyba sikałam", ale nie jestem pewna, bo nie czułam za bardzo jakby mi się pęcherz opróżniał :/ Żadnych bóli nie mam, więc na razie to tylko mój TŻ spanikował. Jak się zaczną bóle, to pewnie i ja zacznę bardziej panikować, jak na razie obserwuję czy coś dalej ze mnie nie wycieka... Jakby co to dzwonimy po wujka i jedziemy na porodówkę. Tak w razie w numer do JeSuis mam, więc dam znać ![]() A jak na razie życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU bo dzisiaj już nie bedę chyba zaglądać |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A masz skurcze? Szczęśliwego Nowego Roku!!!!!!!!!!! Zdrowych dzieci, krótkich porodów, mało bólu, i wszystkiego co najlepsze dla Was, dzieciaczków i facetów waszych!!!! I pociechy z dzieci dla rozpakowanych mam!!!!![/COLOR] a ja zrobiłam oponki serowe w końcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Rozeznanie
|
dziewczynki:
WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM ROKU, SZYBKICH BEZPROBLEMOWYCH I BEZBOLESNYCH PORODÓW, ZDROWYCH, CUDNYCH, WESOLUTKICH MALUSZKÓW I WOGÓLE WSZYSTKIEGO NAJ NAJ.. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.