Biedronka - produkty godne polecenia cz. VIII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 07:35   #4681
evela28
na drugie mam Irena

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. VIII

odradzam wam te siatki na owady
pod koniec sezonu są czarne umyć to trudno,
a jak zechcecie to zdjąć to już do śmietnika, po odklejeniu tego rzepu zostaje na oknie żółty klej, wygląda to okropnie i jest ciężki do usunięcia , bardzo się z tym namęczyłam
teraz mam siatki na ramie, wielosezonowe ale też i wiele droższe

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 08:12   #4682
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Ciekawa jestem tej gazetki dziecięcej która ma niedługo być. W końcu niebawem Dzień Dziecka
Pilnie potrzebuję też chusteczek Dada, mogłyby więc być w promocji w 4-paku
Kupiłam z gazetki urodowej masło mango- za taką cenę jest naprawdę fajne. Poza tym perfumki so different i pumeks to stóp z tarką.
A i moje ostatnie odkrycie: herbatka rooibos - pychota, kupiłam tą bez dodatków i naprawdę polecam.
Kfiatuszek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 08:20   #4683
Dominique_90
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kfiatuszek1987 Pokaż wiadomość
A i moje ostatnie odkrycie: herbatka rooibos - pychota, kupiłam tą bez dodatków i naprawdę polecam.
Ta herbata jest pyszna. Uwielbiam też waniliową z miodem i pomarańczową z cynamonem. Ale ta zwykła chyba najlepsza
Co do herbat ja kupiłam w zielonym opakowaniu(jak Saga) malina i dzika róża. Pyszna
Dominique_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 08:30   #4684
gabisolis
BAN stały

Kfiatuszek1987, a dobry ten pumex do stop, bo tez sie czaje? do tej pory uzywalam z oriflame, ale roznica w cenie jest duza, pozniej zatrudnie mojego TŻta do machania nim, bo ja mam male receniech sie jakos przysluzy.
gabisolis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 08:45   #4685
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisolis Pokaż wiadomość
Kfiatuszek1987, a dobry ten pumex do stop, bo tez sie czaje? do tej pory uzywalam z oriflame, ale roznica w cenie jest duza, pozniej zatrudnie mojego TŻta do machania nim, bo ja mam male receniech sie jakos przysluzy.
Powiem szczerze, że pierwszy raz mam taki pumeks na rączce, bo zawsze jak jakiś miałam to taki zwykły w kostce i jak dla mnie to ten z biedronki jest naprawdę fajny, głównie dlatego że jest bardziej poręczny. Ogólnie pumeks fajnie się ściera i jestem z niego zadowolona (choć użyłam go dopiero raz). Wydaje mi się że za taką cenę możesz spróbować.
Kfiatuszek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 09:16   #4686
gabriellao0
Zakorzenienie

a ja byłam dziś w biedr. i nic nie kupiłam
nic nie było
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 09:32   #4687
dorota_128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisolis Pokaż wiadomość
Cytat:
Powiem szczerze, że pierwszy raz mam taki pumeks na rączce, bo zawsze jak jakiś miałam to taki zwykły w kostce i jak dla mnie to ten z biedronki jest naprawdę fajny, głównie dlatego że jest bardziej poręczny. Ogólnie pumeks fajnie się ściera i jestem z niego zadowolona (choć użyłam go dopiero raz). Wydaje mi się że za taką cenę możesz spróbować.
Ja też kupiłam go i wczoraj pierwszy raz użyłam ale jestem średnio zadowolona. Gorzej ściera niż ten szary, zwykły i dodatkowo sam się strasznie ściera. Miałam całą wannę w pumeksie

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 09:51   #4688
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez julittaa22 Pokaż wiadomość
Co do moich zakupów to dzisiaj idę po jeszcze jedne perfumy bo są naprawdę świetne,flakonik śliczny z czarna różyczką na szyjce butelki (foto niżej) trwałe, jak dla mnie to nawet delikatnie sie rozwijają na początku są mocniejsze takie świeże a później gęste,mleczne,pudrowe.Cud owny zapach Nie czuć w ogóle ze to perfumy po 10zł
Ten kwiatek przywodzi mi na myśl Tresor in love Lancome, nie wiecie jak się ma do niego zapachem? Może to zapach "inspirowany"

W sumie nie ważne, pójdę tam dziś i może też zakupię jakiś flakonik dla Mamy na Dzień Matki, do tego jakieś czekoladki i prezent gotowy!
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:17   #4689
anula3333
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maram87 Pokaż wiadomość
Niestety nie napiszę nic nowego. Tyle tylko, że zaczyna mnie wkurzać to, iż moja Biedronka jest zamknięta do 25 maja. Podobno ogromny remont, przemeblowanie. Zasłonięte szyby, nawet te logo duże zasłonięte. Ale.... podobno później Biedronka moja ma być polem dla różnorodnych nowości... Byłoby miło
Teraz remontują większość Biedronek, u mnie też remontowali. Prawdopodobnie jakieś odgórne zarządzenie, bo ustawienie półek a raczej asortymentu się w niej zmienia.
Stary 2011-05-18, 10:26   #4690
Likrest
Przyczajenie

Bardzo dobre te twixy w przeciwieństwie do pozostałych...
Likrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:28   #4691
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mogę wam polecić zamiast tradycyjnego pumeksu taki czarny pilniczek na rączce z Rossmana. Kosztuje chyba 3,5 zl a jest nie do pobicia. Bardziej higieniczny i prawie niezniszczalny, a wszystko ładnie wypiłuje z pięt

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:42   #4692
Likrest
Przyczajenie

Ja jeszcze do pizzy mały przepisik
30 dkg mąki
5 dkg drożdzy
jajko
3/4 szkl. ciepłego mleka
6 łyżek oleju
1 łyczeczka cukru
Drożdze rozpuścić w 1/4 szkl. mleka z jedną łyżką mąki i łyżeczką cukru. Gdy wyrośnie(tak 15-20 minut)wyrobić z mąką, jajkiem, olejem i mlekiem.Znowu pozostawić do wyrośnięcia(20-25min)Jeżeli będzie się kleiło to dodawać mąkijak układam swoje na blaszce takiej od piekarnika to mi się jeszcze troche lepi ale, nie zwracam na to uwagi.Na to koncentrat albo keczup i ulubione dodatki Czasem wkładam pizze do rozgrzanego piekarnika przed wyłożeniem dodatków na 5-10 minut żeby się dopiekła i np. nie była surowa potem dodatki rozkładam, pod koniec ser i mmmmmmmmm...smacznego
Sos czosnkowy(majonez śmietana i czosnek)
Ja swoją blaszkę smaruje margaryną i posypuje bułką tartą albo papier do pieczenia układam z biedronki przed świętami był taki duży super sprawa moja blaszka już ma swoje lata. a co do temperatury piekarnika to same wyczujecie ja tak na 180 C zwiększam albo zmniejszam bo mój piekarnik też dziwny się już zrobił

Edytowane przez Likrest
Czas edycji: 2011-05-18 o 10:49
Likrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:44   #4693
Dominique_90
BAN stały

A co zrobić żeby ten spód z biedronki nie był taki płaski? macie jakiś pomysł? mój wyszedł mega płaski i twardawy. Takie to sobie jest...
Stary 2011-05-18, 10:57   #4694
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
a co do tego lecza to narobiłaś mi smaka ale jeszcze kabaczek by się przydał i trochę dobrej kiełbaski i cebulka
ja takie robię :
wrzucam do szybkowara dosłownie ociupine masła, na to albo mięsko mielone albo chudą kiełbaskę w plasterkach, cebulę pokrojoną w krążki (półkrążki jak duza) sztuk 4-5 średnich, 1 paprykę w kostkę (większą), około 400-500g pieczarek (kroję łebki na 4 części), 2 puszki pomidorów (biedronowe krojone bez skóry) i na koniec 2-3cukinie w grubą kostkę pokrojone.... zamykam szybkowar i jak się zamknie to gotuję koło 5-10min...... i już
aaa i przyprawy: vegeta, pieprz ziołowy, czosnek, papryka

jesooo najesc się nim nie mogę

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:04   #4695
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
a jak zechcecie to zdjąć to już do śmietnika, po odklejeniu tego rzepu zostaje na oknie żółty klej, wygląda to okropnie i jest ciężki do usunięcia , bardzo się z tym namęczyłam
Czekałam na opinię o tych siatkach.
Perfumy zdecydowałam się że sobie kupie, za takie pieniądze super. A w lecie nie używam moim markowych, bo plamy podobno zostają od słońca. Po tych też myślicie, że będą?
Jeśli tak to na wieczór i tak się przydadzą

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2011-05-18 o 11:06
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:11   #4696
agusiowata
Zakorzenienie

Łopatka z biedronki bardzo ładna
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:21   #4697
zzuzka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
a ile takie na ramie kosztują mniej więcje i na jaki rozmiar okna?
zzuzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:07   #4698
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julittaa22 Pokaż wiadomość

Co do moich zakupów to dzisiaj idę po jeszcze jedne perfumy bo są naprawdę świetne,flakonik śliczny z czarna różyczką na szyjce butelki (foto niżej) trwałe, jak dla mnie to nawet delikatnie sie rozwijają na początku są mocniejsze takie świeże a później gęste,mleczne,pudrowe.Cud owny zapach Nie czuć w ogóle ze to perfumy po 10zł
mnie się ta różyczka rozwaliła od razu przy pierwszym jej dotknięciu
ale na te perfumy chyba się skuszę, mam już be so diffrent, a my trasure początkowo nie podobały mi się, ale przyjrzałam im się drugi raz i teraz wydają mi się ok I zgadzam się, że nie czuć tanimi perfumami

Cytat:
Napisane przez Dominique_90 Pokaż wiadomość
A co zrobić żeby ten spód z biedronki nie był taki płaski? macie jakiś pomysł? mój wyszedł mega płaski i twardawy. Takie to sobie jest...
ten spód chyba jest z natury płaski. mi wyrastają ładnie tylko brzegi. a może się zdarzyć że będzie twardy jeśli pieczesz go zbyt długo (15 min to max!). ja raz piekłam 20 minut i zrobił się zakalec. nie kładź pizzy zbyt blisko palnika, jeśli pieczesz w piekarniku, to kładź jak najwyżej.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:11   #4699
kamelleonka
Zadomowienie

Ja mam pytanie co do kosmetyków do stóp. Pewnie nie raz już było, ale zanim znajdę, tylko stron... Kupiłam dziś peeling do stóp regenerujący-cośtam(pomarańczowe opakowanie) i krem do stóp odżywczo-nawilżający(jasnofioletow e opakowanie) z BeBeauty. Macie jakieś opinie na ich temat? Używałyście ich? Spelniają swoje zadania?

wszystko się jakoś w końcu układa
kamelleonka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 12:31   #4700
gabisolis
BAN stały

wydalam 15 zl dzis, kupilam: niebieska herbate milton, 3 puszki coli, pumex rozowybiszkopty i batony mars-4 sztuki po 2,99-przecenili oplacalo sie.
gabisolis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:35   #4701
a_g_a_t_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zzuzka Pokaż wiadomość
a ile takie na ramie kosztują mniej więcje i na jaki rozmiar okna?
Co prawda nie do mnie pytanie, ale u mnie kosztują 150 zł brutto za metr kwadratowy...
Właśnie jutro maja mi przywieźć Nie mogę się doczekać

Jak miałam stare, drewniane okna, to też miałam te zwykłe moskitiery i nie narzekałam Za takie pieniądze myślę, że warto, a i w innych sklepach jak wcześniej pisałam można dostać tańsze i czarne.

Chociaż jak już mam plastikowe okna, to szkoda mi faktycznie obklejać, więc zamówiłam sobie porządne
Stary 2011-05-18, 12:38   #4702
Dominique_90
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
ten spód chyba jest z natury płaski. mi wyrastają ładnie tylko brzegi. a może się zdarzyć że będzie twardy jeśli pieczesz go zbyt długo (15 min to max!). ja raz piekłam 20 minut i zrobił się zakalec. nie kładź pizzy zbyt blisko palnika, jeśli pieczesz w piekarniku, to kładź jak najwyżej.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Chyba faktycznie za długo piekłam. Bałam się jednak, że cebulka będzie zbyt twarda
Stary 2011-05-18, 12:53   #4703
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez maram87 Pokaż wiadomość
Niestety nie napiszę nic nowego. Tyle tylko, że zaczyna mnie wkurzać to, iż moja Biedronka jest zamknięta do 25 maja. Podobno ogromny remont, przemeblowanie. Zasłonięte szyby, nawet te logo duże zasłonięte. Ale.... podobno później Biedronka moja ma być polem dla różnorodnych nowości... Byłoby miło
ale pewnie na otwarcie "nowej" biedronki zrobią super promocje
zawsze tak jest

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 13:04   #4704
Aniap23
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Chyba faktycznie za długo piekłam. Bałam się jednak, że cebulka będzie zbyt twarda
Następnym razem zeszklij ja najpierw na patelni (cebulkę oczywiście)
Aniap23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 13:05   #4705
Klepsydra88
Zakorzenienie

kupiłam szampon Care&Go z pokrzywą. jest REWELACYJNY nie lubię eksperymentować z szamponami, ale na ten się skusiłam bo potrzebowałam czegoś na krótki wyjazd - po pierwszym umyciu super. Włosy są miękkie jak po innych profesjonalnych szamponach. Ciekawe czy nie będzie wysuszał po następnych myciach za taką cenę polecam
Stary 2011-05-18, 13:09   #4706
Dominique_90
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aniap23 Pokaż wiadomość
Następnym razem zeszklij ja najpierw na patelni (cebulkę oczywiście)
Nie głupi pomysł. Nie pomyślałam o tym
Stary 2011-05-18, 13:56   #4707
martuska196
Raczkowanie

Pojechałam dzisiaj do Biedronki żeby kupić te herbaty Irving TeaSpa, mam w domu tą Detox i jest pycha więc chciałam kupić na zapas, ale już nie było nie wiecie Kobietki w jakim innym sklepie ją znajdę??Proszę o pomoc

Ale na szczęście dorwałam te perfumy My Treasure akurat wzięłam ostatnie! Piękne

A tak to spożywka, jabłka, batoniki smako liczyłam na to, że może wystawili już te balerinki które mają być od jutra ale niestety nie było a jutro specjalnie nie pojadę, szkoda.. ciekawe, bo za taką cenę nie wiadomo jak z jakością..
martuska196 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:53   #4708
telbuh
Wtajemniczenie

Jak któraś się nie załapała na masło do ciała mango, to mam jedno na wymiankę - 1 raz użyte tylko na ręce

edit: herbaty Irving zeszły u mnie już 1 dnia
Stary 2011-05-18, 15:09   #4709
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie nie smakował ten spód z biedry. Strasznie niski, w ogóle nie urósł.
ja też za nimi nie przepadam, nigdy mi nie wyrastają
ja najbardziej lubię pizzę z pizzerii

Cytat:
Napisane przez kate501 Pokaż wiadomość
frankfuterki za 4 z groszem, ser żółty plastry - 500 gram za 8 zł, kiełbasa krakowska 6 zł za 250 gram i oczywiście lody za 0.99
miałam właśnie do Lidla po franfurterki (mają świetny skład- 116g mięsa na 100g produktu) ciekawe czy te z Biedry też?

Kupiłam ostatnio jogurt pitny z grejfrutem i zieloną herbatą i jest pyszny! orzeźwiający,będę go teraz regularnie kupować, były też inne smaki, kawowy z guaraną i jakiś z żeńszeniem, też są takie dobre?

perfumy My Treasure też mi się podobają co jestem w Biedronce to psikam się testerem i w końcu je chyba kupię
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:22   #4710
malagaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Szczerze mogę wam polecić zamiast tradycyjnego pumeksu taki czarny pilniczek na rączce z Rossmana. Kosztuje chyba 3,5 zl a jest nie do pobicia. Bardziej higieniczny i prawie niezniszczalny, a wszystko ładnie wypiłuje z pięt
Chodzi o ten dwustronny? Jeśli tak, to zdecydowanie się zgadzam - jest rewelacyjny.
Na większe zgrubienia dostępna jest też tarka na rączce (również rossmannowa), także bardzo dobra.

A co do siatek na owady - większość tych przyklejanych na rzep po zdjęciu można spokojnie wyprać w pralce (powinna być informacja na opakowaniu). Ślady na ramie okiennej nie zostaną, jeżeli przed przyklejeniem dobrze oczyści i odtłuści się ramę.
Choć jak już wyżej wspominałam, ja również polecam moskitiery w ramkach, koszt to ok. 100 zł za metr, a komfort nieporównywalny.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości