Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 13:37   #4681
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Cytat:
Napisane przez Nikolinka Pokaż wiadomość
Witajcie drogie PMki 2012!

Odkąd przeglądam forum wizażu marzyłam o chwili kiedy będę mogła w końcu czynnie udzielać się na wątkach ślubnych . Do tej pory przyglądałam się ukradkiem i z nieskrywaną zazdrością
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tu i razem będziemy mogły plotkować, denerwować się, popadać w załamania nerwowe i wspierać w chwili ogłoszenia słynnego już "żadnego ślubu nie będzie!" w krytycznym momencie przygotowań przedślubnych

Właśnie zdałam sobie sprawę że to co nas wszystkie czeka przez najbliższy rok to jedne z najtrudniejszych ale zarazem najpiękniejszych chwil w życiu każdej kobiety

Ściskam Was serdecznie, będę tu teraz jeszcze częściej i mam nadzieję aktywniej zaglądać
witaj
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:37   #4682
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
a wiecie coś na temat mikrodermabrazji? Tajemniczo to brzmi, ale zastanawiam się na czym to polega i na ile jest inwazyjne.
Mikrodermabrazja nie jest tak inwazyjna jak dermabrazja ale polega no oczyszczaniu twarzy specjalnym aparatem. Ten rodzaj zabiegu jest polecany osobom z bliznami potrądzikowymi, plamami pigmentacyjnymi, lekkimi zmarszczkami mimicznymi, jako peeling. Najlepiej wybrać się na tego typu zabieg jesienią bo wtedy słońce jest dosyć słabe w lato świeci najmocniej.

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
wczoraj spotkałam swoją dawną nie widzianą dobrą koleżanką i okazało się że jest kosmetologiem i zaprosiła mnie dziś na zabieg kawitacyjny
czy któraś z Was była na takim zabiegu? bo ja ciemna masa nie znam się na takich rzeczach warto zaryzykować?
Chodzi o peeling kawitacyjny. Jest to oczyszczanie twarzy przy pomocy aparatu, nic nie boli za to skóra jest potem gładka. Zabieg polecany jest dla cer tłustych i mieszanych.
Stary 2011-08-03, 13:38   #4683
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Odkąd przeglądam forum wizażu marzyłam o chwili kiedy będę mogła w końcu czynnie udzielać się na wątkach ślubnych . Do tej pory przyglądałam się ukradkiem i z nieskrywaną zazdrością
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tu i razem będziemy mogły plotkować, denerwować się, popadać w załamania nerwowe i wspierać w chwili ogłoszenia słynnego już "żadnego ślubu nie będzie!" w krytycznym momencie przygotowań przedślubnych

Właśnie zdałam sobie sprawę że to co nas wszystkie czeka przez najbliższy rok to jedne z najtrudniejszych ale zarazem najpiękniejszych chwil w życiu każdej kobiety

Ściskam Was serdecznie, będę tu teraz jeszcze częściej i mam nadzieję aktywniej zaglądać

witamy kolejna PMka z lubelskiejgo

ja na to październikowe wesele chcę wlaśnie wypróbowac coś z loczków czy mi się utrzyma nawet kilka sobie zapisałam zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img96390.fryzury-dlugie.1084070.jpg (23,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img96390.fryzury-dlugie.1097537.jpg (25,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img96390.fryzury-dlugie.1102082.jpg (31,3 KB, 30 załadowań)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:39   #4684
whitepower
Raczkowanie

jagodziu widzałam ze poszukujesz profesjonalnego biustonosza, jesli byłas w body sklepie to pewnie znasz juz swój rozmiar i mozesz poszukac go w necie, np na stronie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ maja szeroki wybór biustonoszy typu wieksza miska mniejszy obwód, w ofercie takich firm jak Ava czy Kostar spokojnie znajdziesz cos do 100 zł, a w przypadku przecen nawet do 50-60 zł
ja już nie kupuje w BS bo drogo:/ a i biustonosze dziwne są, jednak lepiej pasuje na mnie polskie G niż brytyjskie GG, które mi pani zawsze wciska i jak zakładam stanior z BS to moja Mama wydawała tylko jęki przerażenia albo rzucała ironiczne komentarze typu: czyli myślisz, że biust pod brodą to sposób na życie?
w polskich biustonoszach jakos tak lepiej ten biust wygląda, jest okrągły, podniesiony, ale nie atomowy:P no i zaczeli produkować obwody 60 i 65 <jupi>
jeśli chodzi o cycki to zmagam się z nimi tak jak Adaś Miauczyński ze spodniami:P fanki Dnia Świra wiedzą o co kaman

no i wiekszosc firm dostepnych na kontri ma tabele rozmiarów, czyli jesli zna się swój obwód w biuscie i pod to można sobie łatwo sprawdzić czy dana miska bedzie pasowac czy nie

a mikro i kwasy swietna sprawa ja chodze na mikro tlenow,ą a nie korundową(kryształkami, piaseczkiem jak kto woli), tlenowa jest lepsza dla naczynkowców
jest taka w Lublinie na Koncertowej, kosztuje ale jak ktos nie ma bardzo zniszczonej cery to po jednym zabiegu widac róznice

30.06.2012

Edytowane przez whitepower
Czas edycji: 2011-08-03 o 13:50
whitepower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:40   #4685
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:

Witamy witamy Prosimy coś o sobie napisać Coraz więcej nas tu z lubelskiego, rozpleniamy się na tym forum jak żadne inne województwo

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-08-03 o 13:41
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:43   #4686
patrycjja
Zadomowienie

wiem że nie 'przepadają' . ale sam fakt, że to JUŻ jak dla mnie nauki to właśnie taki przełomowy moment.

czytam i widzę że dużo z Was z kwiatami idzie w kolor niebieski/ fiolet. aż dziwne, że nikt nie wspomina o słonecznikach marzy mi się wystrój wyłącznie w słonecznikowej tonacji: tj żółty i brąz ( i wszystkie ich odcienie), i to już od dziecka. i słonecznikowy bukiet mmm
Stary 2011-08-03, 13:44   #4687
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
zapomniałam o kucharce. od niej się zaczęło- właśnie dlatego szukaliśmy sali bez cateringu. nauki chcieliśmy po wakacjach ale w moim kościele jest tak że nie chodzisz wybiórczo tylko jest grupa zamknięta od początku do końca. więc może z tym poczekamy bo najbliższe nauki to wrzesień a to chyba naprawdę za wcześnie.
w ogóle wydaję mi się że i na 2 msce przed ślubem będę krzyczeć, że jeszcze za wcześnie ;d tak to jest kiedy lubi się wszystko na ostatnią chwilę załatwiać
ee tam za wcześnie nauki można odbyć w każdej chwili a 2 msc to już chyba jednak za późno bo np u mnie trwały 1,5 msc a przecież trzeba mieć jeszcze czas na inne formalności kościelne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 13:47   #4688
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem że nie 'przepadają' . ale sam fakt, że to JUŻ jak dla mnie nauki to właśnie taki przełomowy moment.

czytam i widzę że dużo z Was z kwiatami idzie w kolor niebieski/ fiolet. aż dziwne, że nikt nie wspomina o słonecznikach marzy mi się wystrój wyłącznie w słonecznikowej tonacji: tj żółty i brąz ( i wszystkie ich odcienie), i to już od dziecka. i słonecznikowy bukiet mmm
Wiesz, wszystko zależy kiedy jest ślub. Ja mam w maju, więc ze słonecznikami może być problem. Poza tym, to moimi ukochanymi kwiatami są tulipany, dlatego bardzo się cieszę, że na początku maja nie bedzie z nimi problemu. A niebieskim, to tak jak u Ciebie z żółtym i brązowym - od dziecka mi się marzył
Stary 2011-08-03, 13:48   #4689
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj Oczywiście, w razie jakichkolwiek wątpliwości dostaniesz porządnego kopa na zachętę, a w międzyczasie będziemy Twoim nieustanym źródłem inspiracji
Pisz o Was wszystko i jeszcze więcej

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Witamy kolejną PMkę z lubelskiego! Chyba w przyszłym roku najwięcej ślubów będzie w naszym województwie, sądząc po ilości przyszłych Panien Młodych, hehehe....
A może te lubelskie są po prostu najbardziej rozgadane

Cytat:
Pomysłów miałam wiele, ale jeszcze nic konkretnego. Ostatnio myślałam nad czymś takim:
-stoły gości (są prostokątne) - na środku położyć niebieską organzę i co jakiś czas wysoki świecznik (coś w stylu szklanych kielichów) wypełniony ozdobnymi kamykami albo kawą w ziarnach i oczywiście świeczka. Myślałam też o wysokich wazonach tubach z zanurzonymi białymi tulipanami w wodzie, ale takie wazony są jednak nieopłacalne. Zastanawiam nad kawą. Z jednej strony powinien unosić się ładny zapach kawy, ale nie wiem czy nie byłby on zbyt intensywny
- stół młodych - dwa duże wazony wypełnione niebieskimi i białymi tulipanami i też rozłożona niebieska organza.
- ściana za młodymi - na nią nie mam w chwili obecnej żadnego pomysłu.
Mam osobną salę do tańczenia i zastanwiam się, czy jeszcze nie postawić wazonów z tulipanami przy ścianach, tak aby było trochę weselej
Fajne masz pomysły, podobają mi się Ja co prawda będę stawiać na niewielkie dekoracje na stołach, w tym rodzaju: http://4.bp.blogspot.com/-PQ_5WofcSL...00/md_0740.JPG
Pomysł z kawą super! Myślę, że jeśli nie będzie tego za dużo, to zapachu będzie akurat
Organzę planuję zieloną i niebieską, zresztą niedawno o tym pisałam, to już się nie będę powtarzać
Nad wazonami przy ścianach bym się zastanowiła na Twoim miejscu, bo choć na pewno świetnie będą wyglądać, to wiesz, jak jest na parkiecie - szaleństwa, harce, ktoś za bardzo partnerkę w tańcu wyrzuci i po wazonie

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:50   #4690
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:

Witamy Opowiadaj! Co, gdzie, jak i z kim

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Chcemy Rzeczywiście sala jest dość zdecydowana kolorystycznie Ale dla Was to idealnie, jeśli nie chcecie sami dekorować.
Nasza sala ma klimat, jeśli chodzi o wystrój, ale kolorystycznie jest po prostu jasna, więc mogę poszaleć z intensywnymi kolorkami, jakie planuję http://www.zajazd-regionalny.pl/
Bardzo ładne to wasze miejsce, takie z gustem i smakiem Przede wszystkim ważne, że na zewnątrz nie wygląda jak typowa sala weselna / hangar Ale rzeczywiście na sali można przyszaleć z kolorkami, bo sama w sobie jest mało ozdobna...
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:51   #4691
bluesky89
Zakorzenienie

Ja się właśnie martwię, czy jak zjedziemy do Polski na początku maja, to czy zdążymy z naukami i poradnią.. Zrobilibyśmy je tutaj, ale nie mamy samochodu, a na nauki musielibyśmy dojeżdżać do innego miasta..
Stary 2011-08-03, 13:51   #4692
patrycjja
Zadomowienie

jagata niestety w sierpniu nie będę już miała bzu a też wydaje mi się miły dla oka i nosa. skromny ale uroczy zostają same słoneczniki. chyba żeby przesunąć ślub dla kwiatów
też planujecie WSZYSTKO pod kolor kwiatów: tj dekoracje stołów, balony , szarfy różnego rodzaju czy pstrokato ( nie mowię, że to ni jest fajne )
Stary 2011-08-03, 13:51   #4693
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Witaj Oczywiście, w razie jakichkolwiek wątpliwości dostaniesz porządnego kopa na zachętę, a w międzyczasie będziemy Twoim nieustanym źródłem inspiracji
Pisz o Was wszystko i jeszcze więcej

A może te lubelskie są po prostu najbardziej rozgadane

Fajne masz pomysły, podobają mi się Ja co prawda będę stawiać na niewielkie dekoracje na stołach, w tym rodzaju: http://4.bp.blogspot.com/-PQ_5WofcSL...00/md_0740.JPG
Pomysł z kawą super! Myślę, że jeśli nie będzie tego za dużo, to zapachu będzie akurat
Organzę planuję zieloną i niebieską, zresztą niedawno o tym pisałam, to już się nie będę powtarzać
Nad wazonami przy ścianach bym się zastanowiła na Twoim miejscu, bo choć na pewno świetnie będą wyglądać, to wiesz, jak jest na parkiecie - szaleństwa, harce, ktoś za bardzo partnerkę w tańcu wyrzuci i po wazonie
O właśnie takie coś chcę mieć na stole młodych.
Natomiast wazony byłyby tylko na sali ze stołami. Sali do tańczenia nie będę dekorować (no może będą balony dla dzieciaków).
Stary 2011-08-03, 13:53   #4694
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ja się właśnie martwię, czy jak zjedziemy do Polski na początku maja, to czy zdążymy z naukami i poradnią.. Zrobilibyśmy je tutaj, ale nie mamy samochodu, a na nauki musielibyśmy dojeżdżać do innego miasta..
w takiej sytuacji zawsze możesz poszukać w Polsce jakiś weekendowych nauk

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
jagata niestety w sierpniu nie będę już miała bzu a też wydaje mi się miły dla oka i nosa. skromny ale uroczy zostają same słoneczniki. chyba żeby przesunąć ślub dla kwiatów
też planujecie WSZYSTKO pod kolor kwiatów: tj dekoracje stołów, balony , szarfy różnego rodzaju czy pstrokato ( nie mowię, że to ni jest fajne )

ja np planuje pod kolor kwiatów w bukiecie mieć: balony dekorację na aucie i butonierkę TŻ ew żywe kwiaty na sali i tyle... a może aż tyle...

Stary 2011-08-03, 13:54   #4695
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
w takiej sytuacji zawsze możesz poszukać w Polsce jakiś weekendowych nauk[COLOR="Silver"]
No właśnie, tylko tam gdzie mieszkamy w Pl to nigdzie w okolicy nie ma weekednowych nauk.. Ale jeszcze popatrzę.
Stary 2011-08-03, 13:56   #4696
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
zapomniałam o kucharce. od niej się zaczęło- właśnie dlatego szukaliśmy sali bez cateringu. nauki chcieliśmy po wakacjach ale w moim kościele jest tak że nie chodzisz wybiórczo tylko jest grupa zamknięta od początku do końca. więc może z tym poczekamy bo najbliższe nauki to wrzesień a to chyba naprawdę za wcześnie.
No co Ty, wcale nie za wcześnie. My robiliśmy nauki w październiku-listopadzie 2010, a ślub mamy w lipcu 2012 Skoro jesteście już Narzeczonymi i przygotowujecie się do ślubu to żaden moment to nie jest za wcześnie na nauki według mnie. A przed samym ślubem wiele spraw może się Wam nawarstwić i być może nie skorzystacie z nich tak w pełni. My w każdym razie woleliśmy zrobić je na spokojnie, gdy niczym innym się nie zajmowaliśmy.

Ja zmykam na zakupki, najpierw rossmann, potem poszukiwania koszuli i krawatu dla TŻta, a na koniec dnia czeka nas jeszcze taniec i jakiś miły filmik Mam nadzieję, że nie będziecie szaleć z postami i czas na nowy wątek nastanie najwcześniej jutro rano, bo mnie już raczej dzisiaj nie będzie Ale w razie sytuacji alarmowej, to Chatka lub Jagodzia puśćcie mi proszę smsa (z bramki orange dochodzą), to się zjawię jak superman i założę ósmą część Muszę w końcu wykorzystać swoją okazję, by się zrehabilitować, co nie?

Miłego popołudnia!

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-08-03 o 14:08
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:56   #4697
(kicia)
Zakorzenienie

uuu zostało nam 10 stron do końca wątku

Stary 2011-08-03, 13:57   #4698
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

E tam, słoneczniki są fajniejsze niż bez

Nie planuję tak, ze wszystko ma być niebieskie, ale wolałabym się trzymać jednego koloru niż zrobić tęczę na sali.
Stary 2011-08-03, 13:59   #4699
Nikolinka
Raczkowanie

Dziewczyny muszę przyznać, że zachwyciła mnie Wasza szybkość reagowania na nowe posty
Zamiast przygotowywać się do ślubu będę tu co chwila zaglądać, żeby nadążyć za wszystkimi nowościami

Cytat:
Witamy kolejną PMkę z lubelskiego! Chyba w przyszłym roku najwięcej ślubów będzie w naszym województwie, sądząc po ilości przyszłych Panien Młodych, hehehe.... Co tam już załatwiliście? Gdzie wesele planujecie?

Zaraz dopiszę Cię do kalendarza ślubów, który znajduje się w pierwszym poście tego wątku
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Witaj i kolejna PM z lubelskiego
Cytat:
Witaj, widzę, że kolejna z woj. lubelskiego Dużo nas się tutaj robi.
Oczywiście na początku opowiadaj o Was, o zaręczynach i pokaż pierścień!
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Witamy witamy Prosimy coś o sobie napisać Coraz więcej nas tu z lubelskiego, rozpleniamy się na tym forum jak żadne inne województwo

No to od początku, dziękuję za miłe przyjęcie

Oboje z narzeczonym jesteśmy z Białej Podl. i tu załatwiamy formalności ślubno weselne. Prawdę mówiąc cały czas myślałam, że to bardzo dużo czasu jeszcze ale tak teraz myślę, że to tylko rok
Poki co udało nam się załatwić:

-rezerwację sali (hotel Dukat)
-fotografa
i tak, jesteśmy jeszcze w lesie

-pracujemy teraz nad zespołem, ale nijak nie możemy dojść do porozumienia, na dobrym zespole zależy nam chyba najbardziej, więc pewnie z tego to wynika, oba nad którymi myślimy mają jeszcze wolny termin.
no i przydałoby się udać do księdza, popytać jakie formalności i kiedy powinniśmy załatwić względem kościoła.

-obrączki zamierzamy zrobić u złotnika z naszego złota
-co do reszty spraw że tak powiem trwają pertraktacje (dodam, że burzliwe ) aczkolwiek jest to urocze

no i dołączam pierścień mocy, jak mi smutno to sobie popatrzę i już wiem, że gdzieś tam jest ktoś kto płakał ze szczęścia jak bóbr gdy mi go wręczał ale opowieść o zaręczynach to chyba już na inny post zostawię, żeby od razu Was nie zanudzić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4200500.jpg (40,0 KB, 42 załadowań)
Nikolinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 14:00   #4700
patrycjja
Zadomowienie

(kicia) to tak jak ja tylko że u nas dochodzą szarfy bo sami sobie stroimy czyli można by powiedzieć, że wszystko.
a z tymi naukami to może i racja. pójść i mieć to z głowy - zająć się rzeczami przyjemniejszymi ( zdjęcia do albumu już od pół roku czekają przygotowane do wywołania ) uwielbiam takie pierdółki

Nikolinka szukajcie orkiestry. bo i tak te co lepsze po zaklepywane są . niedługi będzie jak z salą- 2 lata wcześniej . a pierścionek cudny

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2011-08-03 o 14:04
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:01   #4701
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
No co Ty, wcale nie za wcześnie. My robiliśmy nauki na w październiku-listopadzie 2010, a ślub mamy w lipcu 2012 Skoro jesteście już Narzeczonymi i przygotowujecie się do ślubu to żaden moment to nie jest za wcześnie na nauki według mnie. A przed samym ślubem wiele spraw może się Wam nawarstwić i być może nie skorzystacie z nich tak w pełni. My w każdym razie woleliśmy zrobić je na spokojnie, gdy niczym innym się nie zajmowaliśmy.
Zgadzam się z Tobą. My idziemy na nauki jesienią, aby nie mieć potem nerwówki, że nie zdążymy.
Stary 2011-08-03, 14:05   #4702
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
(kicia)
a z tymi naukami to może i racja. pójść i mieć to z głowy - zająć się rzeczami przyjemniejszymi ( zdjęcia do albumu już od pół roku czekają przygotowane do wywołania ) uwielbiam takie pierdółki
my już nauki mamy za sobą i wspominam je bardzo sympatycznie. Trafiliśmy do super prowadzących i mamy to za sobą i jest spokój a ponoć teraz dużo dłużej maja trwać te nauki więc tym bardziej dobrze zrobiliśmy bo w czasie roku akademickiego to czasem nawet w niedzielę nie mam czasu na takie pierdoły jak nauki

Stary 2011-08-03, 14:19   #4703
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Bardzo ładne to wasze miejsce, takie z gustem i smakiem Przede wszystkim ważne, że na zewnątrz nie wygląda jak typowa sala weselna / hangar Ale rzeczywiście na sali można przyszaleć z kolorkami, bo sama w sobie jest mało ozdobna...
Właśnie o to nam przede wszystkim chodziło, żeby nie tylko wewnątrz, ale i na zewnątrz było ładnie. Sala jest koło małego lasku, więc jest bardzo sielsko, a jednocześnie przy głównej drodze, więc łatwy dojazd (natomiast ponieważ między drogą a salą jest spadek terenu i spora przestrzeń parkingowa, to szum uliczny tam w ogóle nie dochodzi. No dla nas idealna jest pod każdym względem, plus ma duużo pokoi, co też jest dla nas bardzo ważne, bo rodzinka z całej Polski i nie tylko.
A wnętrze jest właśnie takie neutralne kolorystycznie, co też nam się bardzo spodobało, biorąc pod uwagę, że u mnie kolorystycznie wszystko musi idealnie grać

Cytat:
Tak, planujemy wszystko pod kolory, które wybraliśmy Nawet nie będę wymieniać, bo po prostu wszystko będzie w tych kolorach, czasem może rozjaśnione bielą

Cytat:
Mam nadzieję, że nie będziecie szaleć z postami i czas na nowy wątek nastanie najwcześniej jutro rano, bo mnie już raczej dzisiaj nie będzie Ale w razie sytuacji alarmowej, to Chatka lub Jagodzia puśćcie mi proszę smsa (z bramki orange dochodzą), to się zjawię jak superman i założę ósmą część Muszę w końcu wykorzystać swoją okazję, by się zrehabilitować, co nie?
Z naszych połączonych mocy powstaniesz TY - Kapitan Tenebrosa Ruszaj tenebroso! (ha, kto pamięta jeszcze Kapitana Planetę? Bo tak mi się skojarzyło )

Cytat:
Dziewczyny muszę przyznać, że zachwyciła mnie Wasza szybkość reagowania na nowe posty
Zamiast przygotowywać się do ślubu będę tu co chwila zaglądać, żeby nadążyć za wszystkimi nowościami

No to od początku, dziękuję za miłe przyjęcie

Oboje z narzeczonym jesteśmy z Białej Podl. i tu załatwiamy formalności ślubno weselne. Prawdę mówiąc cały czas myślałam, że to bardzo dużo czasu jeszcze ale tak teraz myślę, że to tylko rok
Poki co udało nam się załatwić:

-rezerwację sali (hotel Dukat)
-fotografa
i tak, jesteśmy jeszcze w lesie

-pracujemy teraz nad zespołem, ale nijak nie możemy dojść do porozumienia, na dobrym zespole zależy nam chyba najbardziej, więc pewnie z tego to wynika, oba nad którymi myślimy mają jeszcze wolny termin.
no i przydałoby się udać do księdza, popytać jakie formalności i kiedy powinniśmy załatwić względem kościoła.

-obrączki zamierzamy zrobić u złotnika z naszego złota
-co do reszty spraw że tak powiem trwają pertraktacje (dodam, że burzliwe ) aczkolwiek jest to urocze

no i dołączam pierścień mocy, jak mi smutno to sobie popatrzę i już wiem, że gdzieś tam jest ktoś kto płakał ze szczęścia jak bóbr gdy mi go wręczał ale opowieść o zaręczynach to chyba już na inny post zostawię, żeby od razu Was nie zanudzić
Cieszy nas Twoja radość - zwykle słyszymy, że jesteśmy pieprznięte, że tak szybko produkujemy posty (same również często określamy się nawzajem tym mianem, szczególnie, gdy któraś wraca z 2tygodniowego urlopu)
Pochwal się, jakiego fotografa wybraliście.
Pierścionek piękny no i OCZYWIŚCIE, że chcemy już natychmiast historię zaręczyn

Stary 2011-08-03, 14:20   #4704
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle wydaję mi się że i na 2 msce przed ślubem będę krzyczeć, że jeszcze za wcześnie ;d tak to jest kiedy lubi się wszystko na ostatnią chwilę załatwiać
my nauki robiliśmy w tym roku w okresie kwiecień-czerwiec. większość par na naukach miala zaplanowane wesele na 2012 rok. na ten rok było bardzo mało par, z czego 1 w ciąży i ślub planowali tak na szybko zrobicie wczesniej i będzie z głowy. my poslziśmy teraz, żeby później na spokojnie zająć się ostetcznymi formalnościami, zapraszaniem gości i jakimiś ostatecznymi sprawunkami.

a tak w ogóle- super, że kolejna PM-ka ma kucharkę zamiast cateringu

Edytowane przez evoonia86
Czas edycji: 2011-08-03 o 14:25
evoonia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:25   #4705
jagata
Wtajemniczenie

Z innej beczki. Czytałam właśnie fragment relacji ze spotkania na temat raportu z katastrofy. Szczęka mi opada, że politycy jeszcze mają siłę tak się opluwać.
No a na "pocieszenie" poczytałam sobie komentarze pod artykułem. Dawno takiego festiwalu bluzg nie widziałam...
Stary 2011-08-03, 14:27   #4706
patrycjja
Zadomowienie

przekonałyście mnie - czyli nauki od września/października. w sumie pracy poza tym trochę będzie samo zapraszanie 200 osób w tym wszystkich osobiście bo wszyscy w okolicach to sprawa kilku miesięcy. pamiętam jak koleżanka przez to przechodziła i opowiadała że tyle kawy i herbaty co się opiła to na całe życie starczy :d
Stary 2011-08-03, 14:32   #4707
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
przekonałyście mnie - czyli nauki od września/października. w sumie pracy poza tym trochę będzie samo zapraszanie 200 osób w tym wszystkich osobiście bo wszyscy w okolicach to sprawa kilku miesięcy. pamiętam jak koleżanka przez to przechodziła i opowiadała że tyle kawy i herbaty co się opiła to na całe życie starczy :d
My też ponad 200 gości do obskoczenia, jak dobrze, że lubimy herbatę

Na nauki tez planujemy teraz jakoś na jesieni/w zimie pójść, chcieliśmy w jedno miejsce, 2 weekendy i po sprawie, to akurat jedna z tych sobót to wesele w lubelskim... Więc będziemy szukać dalej, bo nie chcemy czekać z tym do przyszłego roku i się tym zajmować jak będą ważniejsze sprawy na głowie.

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-08-03 o 14:33
Stary 2011-08-03, 14:32   #4708
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie. mi też wszyscy znajomi mówi: zaczniej wczesniej, bo u kazdego się chwilkę posiedzi i nagle zostanie Ci miesiąc do ślubu a na liście jeszcze 50 osób do obskoczenia
Stary 2011-08-03, 14:34   #4709
Madziuniusia
Zakorzenienie

łoj my mamy tak: sala, zespół, fotograf/kamerzysta, kościół, moja suknia.

Na nauki pójdziemy takie jednodniowe jak tylko mi się trafi wolna ostatnia sobota miesiąca. Też muszę sobię rozpisać, co kiedy załatwić...
Stary 2011-08-03, 14:39   #4710
bluesky89
Zakorzenienie

My zaczniemy zapraszać w maju. Wydaje mi się, że to jak dla nas rozsądny termin.

Kurczę, chyba będzie burza, bo się strasznie zachmurzyło, chmury aż granatowe i grzmi. To chyba będzie moja pierwsza burza w UK :P No może druga

Zdecydowałam się na suknie. Jeśli jej dziewczyna do października nie sprzeda, to na 100 % ją kupuje

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości