Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-22, 15:18   #4681
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

renata za wkładki laktacyjne przepłaciłaś- w euroaptece kupiłam ostatnio 40 szt za niecałe 15 zł ten miły pan mnie obsługiwał wtedy...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:20   #4682
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
przecież to, czy wypływa siara samoistnie czy nie, nie świadczy o tym czy będzie się miało full pokarmu czy nie nie wbijajcie sobie na banie takich rzeczy bo powariujecie mi od 17-18 tyg wypływa siara i nie martwię się, bo to nigdy nic nie wiadomo!

PROSZĘ MI TU NIE STRASZYĆ I NIE MÓWIĆ, ŻE JAK WYPŁYWA SIARA TO ŚWIADCZY O TYM, ŻE BĘDZIE SIĘ MIAŁO POKARM, A JAK NIE WYPŁYWA TO NIE BĘDZIE BO TO O NICZYM NIE ŚWIADCZY

muszę normalnie z Wami zrobić porządek bo już chyba Wam ciąża na mózg ciśnie żarcik of kors
Agatku nikt tu tak nie piszeani nie straszy!
ja tylko pytałam czy któraś tak ma że musi juz wkładki laktacyjne nosić(jak ja) bo mnie babka w triumfie jak kupowałam ten stanik do spania pytała czy byłam z tym u lekarza bo za wcześnie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:20   #4683
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ale mnie dziś wszystko wkurza !!

Robiłam ten przeklęty tort , a mama w tym czasie inne ciasto. Juz wczesniej jej mowilam, ze ten biszkopt nie moze leżeć , tylko trzeba je prosto do pieca włożyć. A ta swoje ciasto co robiła włozyla do pieca , a za godzine włozyła biszkopt, ktory juz lezał niecała godzine na blasze. Oczywiscie wyszedl zakalec.

Robiłam kolejne ciasto i na koniec sie okazało, ze ciasto smierdzi, bo zepsute jajko jakies było.

W ogole to mnie ta mama wnerwia od samego rana. Dzisiaj jeszcze usłyszałam, ze ja nic w tym domu dzis nie zrobiłam. A na dodatek mnie TŻ wnerwia, jak jakaś męska Matka Teresa sie zachowuje . Wszystkim by pomagał w koło. Od rana siedzi u rodzicow kolegi jakiegos i drzewo im tnie, bo nie wypada nie pomóc, a mnie ma w swoim poważaniu.

Cholera jasna, aż ochote ma sie czyms rzucić!!

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-22 o 15:22
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:21   #4684
Zadomowienie

juz wiem że przepłaciłam...własnie się dziwiłam że to takie drogie bo to przecież nie jednorazowy wydatek...ale kupię soie na allegro nastepne i już będę na plusie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-22, 15:42   #4685
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
obyś miała rację bo jak nie to

mi nic nie leci nawet jak nacisnę a obwód mi się zwiększył o 10 cm mam juz w cycorach 109 cm masakra a jak TŻ się cieszy
położna nam mówiła na szkoleniu- bo niektóre też takie pytania zadawały

także nie bój żabki mi leci a mam małe cyce i nie wiem skąd to się wzięło wystarczy, że 'rozszerzę' sutek to normalnie szok, coraz więcej tego się we mnie zebrało- i śpię w staniku bo również jak renata brudzę ciuszki

Stary 2011-10-22, 15:47   #4686
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

także nie bój żabki mi leci a mam małe cyce i nie wiem skąd to się wzięło wystarczy, że 'rozszerzę' sutek to normalnie szok, coraz więcej tego się we mnie zebrało- i śpię w staniku bo również jak renata brudzę ciuszki
no właśnie nie mogłam iść na zajęcia o karmieniu bo musiałam leżeć, takie miałam skurcze ;/
pogadam z położną jeszcze w takim razie
a bolą was sutki czy nie? bo moje są tak mega tkliwe że szok

aaaaa i dzięki dr Agatku za uspokojenie
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:55   #4687
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ja tylko pytałam czy któraś tak ma że musi juz wkładki laktacyjne nosić(jak ja) bo mnie babka w triumfie jak kupowałam ten stanik do spania pytała czy byłam z tym u lekarza bo za wcześnie
No ale każda sobie wkręca MissZusia napisała, że jej nic nie leci i nie wie czy będzie miała pokarm, a to o niczym nie świadczy i tyle, a mnie wkurza takie coś no co no jestem nadpobudliwa i mnie nosi każda kobietka jest inna i tyle u mnie też samoistnie wypływa, bluzki i normalne staniki strasznie brudziłam- dlatego kupiłam 2x staniki do karmienia i śmiało mogę w nie sobie brudzić, bo w nich śpię a babka w triumfie była jakaś ograniczona.. jak nie wie to niech się nie udziela! ja poczułam ruchy w 17 tyg widoczne na brzuchu- nikt mi nie wierzył, siara mi wypływa od 17/18 tyg samoistnie- też mi nikt nie wierzy, bo 'za wcześnie' nie no zmyślam sobie tak dla jaj no mogłaś powiedzieć, żeby dokształciła się troszkę, a najlepiej spytała położną/ginekologa jak to jest wkurzają mnie tacy ludzie co narzucają swoją opinię, bo 'gdzieś tam wyczytali'

to się wygadałam

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
no właśnie nie mogłam iść na zajęcia o karmieniu bo musiałam leżeć, takie miałam skurcze ;/

aaaaa i dzięki dr Agatku za uspokojenie
nie ma za co, dzielę się wiedzą, którą posiadam szkoda, że miałaś skurcze lekcja była b.dobra (i tak większość wiedziałam ale wolałam, aby to ładnie położna streściła i podsumowała to, co wiedziałam ) i super, że byłam- trwało z 30/40 min a położna super babka

Sutki nie bolą na szczęście i mam nadzieje, że tak zostanie do końca :maga:

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-22 o 15:50
Stary 2011-10-22, 16:14   #4688
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
obyś miała rację bo jak nie to

mi nic nie leci nawet jak nacisnę a obwód mi się zwiększył o 10 cm mam juz w cycorach 109 cm masakra a jak TŻ się cieszy

Agatek dobrze pisze. Ja jestem już w 31t.c i też mi nic nie leci ale czytałam na innych forach i pytałam się lekarza i potwierdził że to ze teraz nei mam siary to nie znaczy że nie będe mieć pokarmu bo pokarm może mi polecieć dopiero po porodzie i ze u każdej kobiety inaczej jest, tak samo z tą linią od pępka niektóre kobiety je mają ja np nie ani w poprzedniej ani w tej nie mam tej brązowej krechy
tak więc nie ma się czym martwić ja narazie tylko po stanikach widze że cycki urosły a tak to się z nimi nic nie dzieje
Stary 2011-10-22, 16:19   #4689
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Karinio ja tam body z długim rękawem widziałam wszędzie, w Primarku, w Mothercare, Asda, Next itd nie wiem czemu nigdzie nie spotkałaś
To, ja chyba ślepa jestem Byłam w Asdzie ostatnio i tam ich szukałam, no jak bum cyk cyk niewidziałam. Byłam w innych sklepach ( Next, H&M, Primark itp ), ale tam patrzyłam ogólnie co mają.I nie pamiętam czy tam też tych bodów niewidziałam.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Karinio ja dostałam w sumie 3 albo 4 kombinezony grube takie misiowe i takiego "kurtkowego" nie bede kupowac. Tp mam przełom gr/st jak by było naprawde zimno to sie nie przejmuje bo wózek kupuj co ma dodatkowo taki kombinezon wkładany wiec maluszek na pewno nie zmarznie.

A body u nas są do wyboru i wiszą koło siebie.
Aha, no właśnie niewiem który kupić. Sąsiadka, która ma 2 dzieci, powiedziała by lepiej kupić kurtkowe, bo coś może mu kapnąć i przesiąknie A przecież nie będe dziecka w deszczu wozić, czy też nie przykryte niczym, w dodatku mamy do wózka folie deszczową. My mamy już kupiony wózek, ale taki 2 w 1, z fotelikiem, jest tam taki kombinezonik właśnie w komplecie.

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Za wcześnieśnie To ja jestem w 22 plus pare dni tygodni ciąży i od 2-3 wypływa mi siara. Nie ejst to duża ilośc jednak jest i robiła mi plamy na bluzce, więc musze sobie wkładki kupić wkońcu, bo póki co wsadziłam sobie kosmetyczne płatki.

Mnie sutki nie bolą, ale piersi czuje ciężkawe.
A ad objawów, ja odpukać łagodnie przechodze ciąże. Co mi doskwierało najbardziej, to nogi=łydki mnie rwały w nocy. Tak jak w I trymestrze zasypiałam i spałam całą noc ( w południe też ) to teraz nie chce mi się spać, ide o 2 spać i śpie do 11,a dzisiaj do 12

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2011-10-22 o 16:20
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:21   #4690
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
Agatek dobrze pisze. Ja jestem już w 31t.c i też mi nic nie leci ale czytałam na innych forach i pytałam się lekarza i potwierdził że to ze teraz nei mam siary to nie znaczy że nie będe mieć pokarmu bo pokarm może mi polecieć dopiero po porodzie i ze u każdej kobiety inaczej jest, tak samo z tą linią od pępka niektóre kobiety je mają ja np nie ani w poprzedniej ani w tej nie mam tej brązowej krechy
tak więc nie ma się czym martwić ja narazie tylko po stanikach widze że cycki urosły a tak to się z nimi nic nie dzieje
kochanie, źle napisałaś- masz na pewno siarę- tylko po prostu nie wylatuje z piersi (jak u większości mamuś) a siara- pierwsze mleko każda ma, i ta siara zmienia się (po porodzie) po 1-2 tyg w mleko jakieś tam a po 3 tyg bodajże w MLEKO WŁAŚCIWE, które zostaje już i się nie będzie zmieniać już (czytałam to na kartce którą każda miała poczytać o porodach rodzinnych, o zaletach karmienia piersią i o mleku matki)

jesteś już w 31 tyg??? masakra! Jak to szybko leci!!!!! Lada moment będziemy tulić swoje maluszki na rękach!!!!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-22 o 16:24
Stary 2011-10-22, 16:23   #4691
Anabellita
Zadomowienie

A ja dziś jestem "słomiana wdowa" bo TŻ pojechał na pępkowe do kumpla który mieszka w sąsiednim mieście i wieczorem po nie będzie miał jak wrócić, a mi się nie chce po niego jechać więc zostaje u kumpla na noc
Mój piesio mi potowarzyszy
zaraz idę do sklepu bo mi się zachciało mleczka w tubce

Cytat:
Dziewczyny, co Wy z tymi burakami?? Czytałam z rok temu w gazecie, że BURAKI NIE ZAWIERAJĄ ŻELAZA! A sporo witaminy C! (udowodnili naukowo) i ja się pytałam lekarza mojego o te buraki jak miałam dużą anemię rok temu i powiedział mi to samo co wyczytałam w gazecie. Że nie mam słuchać babcinych sposobów, bo buraki nie zawierają żadnego żelaza bardziej strączkowate warzywka, wątróbka
Ja kiedyś pisałam, ze buraczki nie zaiwerają żelaza, ale działają krwiotwórczo, czyli na anemią są jak najbardziej wskazane.
Znajoma bardzo mi polecała sok z pokrzyw. Na podniesienie hemoglobiny ponoć rewelacja Widziałam na allegro, ale sporo kosztuje, wiec jak na razie piję herbatkę pokrzywową.

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
agacia_cz - ja własnie zaczynam 25 tydz. i też nie miałam jeszcze testu "rzygacza" następną wizytę mam 7 list. i to u nowego lekarza, ciekawe czy mnie nie opierdziuli za to Też zastanawiam się nad tym, czy sama nie zrobić
Ja wczoraj byłam u gina i dał mi skierowanie na glukoze, powiedział, ze te badanie robi się pomiędzy 24 a 28 tyg. ciąży tak więc spokojnie

Cytat:
dziewczyny cały czas dokucza mi suchy kaszel... ja miałam zawsze taki lekki, kaszlnęłam lekko z 2 razy w ciągu dnia i wszystko, a w ciąży on mi się pogorszył i kaszlę o wiele częściej a wieczorami to o mało co nie wymiotuję... a kaszel powoduje skurcze macicy i przedwczesny poród
JAKIE ZNACIE DOBRE SPOSOBY DOMOWE ORAZ SYROP NA SUCHY KASZEL DLA CIĘŻARNEJ??
Stodal polecają niby, ale co jeszcze??
No byłaś szybsza ode mnie bo właśnie miałam Ci zaproponować sok z cebuli Ja dodatkowo dodaję posiekany czosnek, ale Tobie tego nie trzeba bo masz chyba nadmiar czosnku

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
skoro tz jest górnikiem tzn że jesteś ze śląska jeśli mogę wiedzieć z jakiej części ja też Śląsk
Mój też jest górnik

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Haj brzusie i mamusie
Chyba coś w tym jest że w III trym powracają dolegliwości z I bo mnie znowu ciągle mdli i nie mam siły.DZiś mąż jedzie pomagać szwagrowi a ja będę leniuchować u mamusi chyba że zacznę wymiotować to zostanę w domu
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja mam to samo - mdłości mnie dopadły. W I trymestrze miałam tylko kilka dni. Do tej pory ciążę przechodziłam prawie bez objawów, a teraz mi się wzięło. Do tego zgaga, bezsenność, parcie na pęcherz i nacisk na oddychanie. No cóż, wszystko trzeba przeżyć ...
kurczę, ja też dziś miałam poranne mdłości i odruch wymiotny, "przytulałam" kibelek ale nic nie poleciało, zupełnie jak na początku ciazy. Zobaczę jak będzie jutro rano.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
mi za to z piersi nic się nie ulewa żadnej siary jeszcze nie miałam
Cytat:
Zuzia ja też się boję, że kiepsko u mnie będzie z karmieniem bo mi też nic nie leci jeszcze
Mnie też nic nie leci Koleżanka była w ciaży i też jej nic nie leciało, a teraz karmi normalnie

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-10-22 o 16:26
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 16:24   #4692
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ale mnie dziś wszystko wkurza !!

Robiłam ten przeklęty tort , a mama w tym czasie inne ciasto. Juz wczesniej jej mowilam, ze ten biszkopt nie moze leżeć , tylko trzeba je prosto do pieca włożyć. A ta swoje ciasto co robiła włozyla do pieca , a za godzine włozyła biszkopt, ktory juz lezał niecała godzine na blasze. Oczywiscie wyszedl zakalec.

Robiłam kolejne ciasto i na koniec sie okazało, ze ciasto smierdzi, bo zepsute jajko jakies było.

W ogole to mnie ta mama wnerwia od samego rana. Dzisiaj jeszcze usłyszałam, ze ja nic w tym domu dzis nie zrobiłam. A na dodatek mnie TŻ wnerwia, jak jakaś męska Matka Teresa sie zachowuje . Wszystkim by pomagał w koło. Od rana siedzi u rodzicow kolegi jakiegos i drzewo im tnie, bo nie wypada nie pomóc, a mnie ma w swoim poważaniu.

Cholera jasna, aż ochote ma sie czyms rzucić!!
kurcze szkoda, że tak wyszło z tym biszkoptem, rozumiem że trzeciego podejścia nie będzie

Cytat:
mnie nie bolą
my dziś mieliśmy o pielęgnacji noworodka, tżci ubierali i kąpali lalki hehe

Cytat:
No ale każda sobie wkręca MissZusia napisała, że jej nic nie leci i nie wie czy będzie miała pokarm, a to o niczym nie świadczy i tyle, a mnie wkurza takie coś no co no jestem nadpobudliwa i mnie nosi każda kobietka jest inna i tyle u mnie też samoistnie wypływa, bluzki i normalne staniki strasznie brudziłam- dlatego kupiłam 2x staniki do karmienia i śmiało mogę w nie sobie brudzić, bo w nich śpię a babka w triumfie była jakaś ograniczona.. jak nie wie to niech się nie udziela! ja poczułam ruchy w 17 tyg widoczne na brzuchu- nikt mi nie wierzył, siara mi wypływa od 17/18 tyg samoistnie- też mi nikt nie wierzy, bo 'za wcześnie' nie no zmyślam sobie tak dla jaj no mogłaś powiedzieć, żeby dokształciła się troszkę, a najlepiej spytała położną/ginekologa jak to jest wkurzają mnie tacy ludzie co narzucają swoją opinię, bo 'gdzieś tam wyczytali'

to się wygadałam

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

nie ma za co, dzielę się wiedzą, którą posiadam szkoda, że miałaś skurcze lekcja była b.dobra (i tak większość wiedziałam ale wolałam, aby to ładnie położna streściła i podsumowała to, co wiedziałam ) i super, że byłam- trwało z 30/40 min a położna super babka

dlaczego cię wkurza to że się zastanawiam nad czymś od tego jest długa droga do straszenia, uwierzyć by mi mogły dziewczyny gdybym tutaj podawała jakieś medyczne przykłady
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

mi się NIC nie leje więc zastanawiam się czy ja w ogóle będe mogła karmic wy to pewnie mlekowozy bedziecie mieć
nie piszę przecież, że przez to na pewno nie będę karmić

wyluzuj bo strasznie emocjonalnie do wszystkiego podchodzisz, zwłaszcza wtedy gdy przekazujesz swoją wiedzę na dany temat. zaraz robi się aferka

Cytat:
PROSZĘ MI TU NIE STRASZYĆ I NIE MÓWIĆ, ŻE JAK WYPŁYWA SIARA TO ŚWIADCZY O TYM, ŻE BĘDZIE SIĘ MIAŁO POKARM, A JAK NIE WYPŁYWA TO NIE BĘDZIE BO TO O NICZYM NIE ŚWIADCZY

Cytat:
ojej aż tak masz leżeć?
może ja za bardzo szaleję i latem w tę i z powrotem gdzieś
ja biorę odpowiednik fenoterolu - cordafen ( lekarz mówił, ze nie będę się trzesła tak po nim i to prawda ) bo powiem Ci, że dalej mam skurcze i bóle brzucha i to codziennie z mniejszą lub większą intensywnością
za bardzo za bardzo zwłaszcza jeśli skurcze ci nie ustępują, zwolnij troszkę ten pęd i zrzuć parę rzeczy na tżta!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:27   #4693
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
kochanie, źle napisałaś- masz na pewno siarę- tylko po prostu nie wylatuje z piersi (jak u większości mamuś) a siara- pierwsze mleko każda ma, i ta siara zmienia się (po porodzie) po 1-2 tyg w mleko jakieś tam a po 3 tyg bodajże w MLEKO WŁAŚCIWE, które zostaje już i się nie będzie zmieniać już (czytałam to na kartce którą każda miała poczytać o porodach rodzinnych, o zaletach karmienia piersią i o mleku matki)

jesteś już w 31 tyg??? masakra! Jak to szybko leci!!!!! Lada moment będziemy tulić swoje maluszki na rękach!!!!!
no troszkę źle sformuowałam zdanie w każdym razie chodziło o to że jeszcze mi nie leci ale to nie jest powiedziane że pokarmu nie będe mieć bo dziewczyny na innym forum jak czytałam pisały ze przed porodem tez im nie leciało a po porodzie miały taki nawał pokarmu ż enie nadążały go odciągać
Stary 2011-10-22, 16:30   #4694
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ja kiedyś pisałam, ze buraczki nie zaiwerają żelaza, ale działają krwiotwórczo, czyli na anemią są jak najbardziej wskazane.
Znajoma bardzo mi polecała sok z pokrzyw. Na podniesienie hemoglobiny ponoć rewelacja Widziałam na allegro, ale sporo kosztuje, wiec jak na razie piję herbatkę pokrzywową.
dobrze gadasz

Cytat:
Ja wczoraj byłam u gina i dał mi skierowanie na glukoze, powiedział, ze te badanie robi się pomiędzy 24 a 28 tyg. ciąży tak więc spokojnie
także racja ale ja dopiero zrobiłam ją w pon w 27 tyg w szpitalu, bo wcześniej rzyganko było

Cytat:
No byłaś szybsza ode mnie bo właśnie miałam Ci zaproponować sok z cebuli Ja dodatkowo dodaję posiekany czosnek, ale Tobie tego nie trzeba bo masz chyba nadmiar czosnku
piję i jest jako taki- zaraz kolejna dawka a czosnek- weź, bo aż mi wstyd wpieprzam jak jakaś świnka no wstyd normalnie... 3 ząbki na dzień dobry do śniadania są już 2 dzień z rzędu jem- nadrabiam zaległości ze szpitala...

Cytat:
Mnie też nic nie leci Koleżanka była w ciaży i też jej nic nie leciało, a teraz karmi normalnie
ooo tak, uspokój te nasze ciążarówki bo normalnie ja z nimi nie mogę

Stary 2011-10-22, 16:34   #4695
czubasek20
Zakorzenienie

Dziewczyny zaraz wyzionę ducha...

Od rana mam tak okropny kaszel że chrypy dostałam a do tego brzuch twardy jak głaz Mam nadzieję że to minie bo nie mam ochoty jechać na pogotowie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 16:34   #4696
*Agatek*
Zakorzenienie

MissZuzia ogólnie chyba już gadałyśmy kiedyś o siarze ale widzisz, napisałaś, że się 'zastanawiasz' a zaraz inne dopisały, że im też nic nie leci i to i tamto Także temat siary uważam za zamknięty wszystko wyjaśnione i tyle narazie nie mamy czym się zamartwiać czy leci czy nie, zobaczymy jak to wyjdzie w 'praniu' a raczej... w ssaniu

Stary 2011-10-22, 16:36   #4697
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
A jeszcze chcialam sie poskarzyc wizazowym Ciotkom na Nietoperka, ktory sie rozbestwil jak nie wiem co. Codziennie rano kopie...nie, nie kopie...wali glowa w brzuch tak, ze wybudza mnie ok.5-6 nad ranem, musze zjesc sniadanie, bo inaczej walenie nie ustepuje, po sniadaniu nastepuja piesze wedrowki i laskotanie pod zebrami i dopiero ok 9 moge znowu na chwile usnac
Mój dobija się o jedzenie ok. 8 rano dzisiaj wstałam o 9:30 i już nieźle fikał

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Matko w zyciu was nie nadrobie gaduly
Milo mi ze o mnie pamietacie
Jestem, zyje ale wszystko mnie denerwuje , cierpliwosci zero i ostatnio zniszczylam w drobny mak plastikowa komode w lazience. Takze staram sie teraz panowac nad nerwami. Na tylku mi trudno usiedziec, tz juz na mnie krzyczy ze jestem w 7. miesiacu, mam lezec pod kocem przed telewizorem a nie usiedze. Ciagle chodze, sprzatam, przestawiam meble. Powracaja hormony z I trymestru
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
A wiesz ze Twój Nieroperek to taki sam cwaniaczek jak moja Milenka. Czasami jak mnie boksuje np rano i aż stekne, tż przykłąda reke żeby poczuc tą rozrabiare to ona wtedy cichutko ani kopniaczka...... że niby taka grzeczna
Kurcze, moje dziecię też takie cwane, czasem proszę męża, żeby "uspokoił dziecko" i rzeczywiście działa chociaż czasem dostał kilka soczystych puknięć
A jak weźmie rękę, to znów obrywam
_________________________ _____
Od rana miałam super humor, dużo energii i wzięłam się za sprzątanie... ogarnęłam z grubsza, co cięższe rzeczy zrobił mąż, teraz zostały mi jeszcze tylko 2 pomieszczenia do umycia podłogi
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:43   #4698
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

to się wygadałam

Cytat:
ufff do dobrze a krechę mam ale taką słabo widoczną
Cytat:
A ja dziś jestem "słomiana wdowa" bo TŻ pojechał na pępkowe do kumpla który mieszka w sąsiednim mieście i wieczorem po nie będzie miał jak wrócić, a mi się nie chce po niego jechać więc zostaje u kumpla na noc
Mój piesio mi potowarzyszy
zaraz idę do sklepu bo mi się zachciało mleczka w tubce

aaaa mleczko w tubce
dzisiaj dopiero robiłam glukozę a jestem w 29 tyg a co ale jako jedyna chyba powiem, że dobra była i wypicie jej nie stanowiło najmniejszego problemu nawet położne się dziwiły bo wypiłam jak sok
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mnie nie bolą
my dziś mieliśmy o pielęgnacji noworodka, tżci ubierali i kąpali lalki hehe

za bardzo za bardzo zwłaszcza jeśli skurcze ci nie ustępują, zwolnij troszkę ten pęd i zrzuć parę rzeczy na tżta!
aa my będziemy mieć we wtorek te tematy
no właśnie trochę na niego zwalę a co
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaraz wyzionę ducha...

Od rana mam tak okropny kaszel że chrypy dostałam a do tego brzuch twardy jak głaz Mam nadzieję że to minie bo nie mam ochoty jechać na pogotowie
kurcze lepiej się połóż i weź nospe ;/ no i duuużo miodku z cytrynką
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 17:16   #4699
Anabellita
Zadomowienie

Agatek, ale się mnie nacytowałaś Uważaj bo pomyśle, że ja taka mądra jestem i "urosnę" za bardzo
Czubasek, nospa, ciepła herbatka z miodem i do wyra marsz!

Zosia ja też dziś z rana miałam nerwa, włączyłam sobie muzykę relaksacyjną, ale mnie wkurzyła jeszcze bardziej

Cytat:

ufff do dobrze a krechę mam ale taką słabo widoczną
aaaa mleczko w tubce
dzisiaj dopiero robiłam glukozę a jestem w 29 tyg a co ale jako jedyna chyba powiem, że dobra była i wypicie jej nie stanowiło najmniejszego problemu nawet położne się dziwiły bo wypiłam jak sok
nooo właśnie wyssałam cała tubkę tego mleczka i... już mi lepiej, mniaaam..

A ja kreski nie mam wcale
Moja znajoma miała takie brzydkie, ciemne plamy ciążowe na twarzy, po ciąży jej zeszło, ale niefajnie to wyglądało

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 17:20   #4700
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze lepiej się połóż i weź nospe ;/ no i duuużo miodku z cytrynką
Cytat:
Czubasek, nospa, ciepła herbatka z miodem i do wyra marsz!
leze i kuruje sie od dwóch dni tymi domowymi sposobami i jest tylko gorzej...

Cytat:

A ja kreski nie mam wcale
Moja znajoma miała takie brzydkie, ciemne plamy ciążowe na twarzy, po ciąży jej zeszło, ale niefajnie to wyglądało
Mi coś się tam zaczyna pojawiać
Cop do siary mi leci już z tydzień ale bardzo delikatnie. Za to sutki bolą niemiłosiernie :/

Jeszcze afera po naszym weselu w rodzinie wyszła...
dziewczyna brata ciotecznego Tzta migdaliła się z meżem siostry ciotecznej Tzta. Patologia jak bum cyk cyk

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-10-22 o 17:22
Stary 2011-10-22, 17:39   #4701
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Anabelita ja tak samo próbowałam cos spokojnego sobie włączyc, ale to nic nie dało , wkurzyłam się jeszcze bardziej, bo to takie wolne, monotonne, a mnie nosi.

Weekend nastał i TŻ znowu zapomniał o moim istnieniu, z reszta juz od wczoraj tak..

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-22 o 17:44
Stary 2011-10-22, 17:54   #4702
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jeszcze afera po naszym weselu w rodzinie wyszła...
dziewczyna brata ciotecznego Tzta migdaliła się z meżem siostry ciotecznej Tzta. Patologia jak bum cyk cyk
O kurcze

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Weekend nastał i TŻ znowu zapomniał o moim istnieniu, z reszta juz od wczoraj tak..

T. 16.1.12
Z. 30.6.14
A. 7.2.17
G. 9.1O.18
Stary 2011-10-22, 17:57   #4703
Zadomowienie

Cytat:

nie robiłam eksperymentów z rozszerzaniem sutkahehe ale nie musze bo samo cieknie codziennie o każdej porze ale jak tez tak macie to się nie przejmuję, zgłosze tylko gince w poniedziałek
Cytat:

to się wygadałam

ta babka ze sklepu ma dwójkę dzieci dlatego się dziwiłanie wyczytała nigdzie ale fakt faktem że nie pomyślała chyba co mówimi tez nikt nie chciał wierzyc jak mówiłam że czuje ruchy to był chyba 18tydz albo19
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
To, ja chyba ślepa jestem Byłam w Asdzie ostatnio i tam ich szukałam, no jak bum cyk cyk niewidziałam. Byłam w innych sklepach ( Next, H&M, Primark itp ), ale tam patrzyłam ogólnie co mają.I nie pamiętam czy tam też tych bodów niewidziałam.

Aha, no właśnie niewiem który kupić. Sąsiadka, która ma 2 dzieci, powiedziała by lepiej kupić kurtkowe, bo coś może mu kapnąć i przesiąknie A przecież nie będe dziecka w deszczu wozić, czy też nie przykryte niczym, w dodatku mamy do wózka folie deszczową. My mamy już kupiony wózek, ale taki 2 w 1, z fotelikiem, jest tam taki kombinezonik właśnie w komplecie.

Za wcześnieśnie To ja jestem w 22 plus pare dni tygodni ciąży i od 2-3 wypływa mi siara. Nie ejst to duża ilośc jednak jest i robiła mi plamy na bluzce, więc musze sobie wkładki kupić wkońcu, bo póki co wsadziłam sobie kosmetyczne płatki.

Mnie sutki nie bolą, ale piersi czuje ciężkawe.
A ad objawów, ja odpukać łagodnie przechodze ciąże. Co mi doskwierało najbardziej, to nogi=łydki mnie rwały w nocy. Tak jak w I trymestrze zasypiałam i spałam całą noc ( w południe też ) to teraz nie chce mi się spać, ide o 2 spać i śpie do 11,a dzisiaj do 12
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hi

Mój dobija się o jedzenie ok. 8 rano dzisiaj wstałam o 9:30 i już nieźle fikał

Trzymaj się

Kurcze, moje dziecię też takie cwane, czasem proszę męża, żeby "uspokoił dziecko" i rzeczywiście działa chociaż czasem dostał kilka soczystych puknięć
A jak weźmie rękę, to znów obrywam
_________________________ _____
Od rana miałam super humor, dużo energii i wzięłam się za sprzątanie... ogarnęłam z grubsza, co cięższe rzeczy zrobił mąż, teraz zostały mi jeszcze tylko 2 pomieszczenia do umycia podłogi

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-22, 17:59   #4704
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze

A ja dziś nie sprzątałam w ogóle.

A tż-ta kopnę kiedyś w dupę, ale coś mi się wydaje, że to nastapi po porodzie dopiero, kiedy nie bede miala czasu nawet myslec o nim.

Czasem jak mnie tak wkurza to sobie wyobrażam ,że on kiedyś jeszcze przyjdzie zalany łzami, z reszta nie raz juz go widziałam bezsilnego, ale się złamałam.
Stary 2011-10-22, 18:15   #4705
bambusiek
Zakorzenienie

Ja się odmeldowuję na dziś lada chwila będzie mąż

Papa
G. 9.1O.18
Stary 2011-10-22, 18:51   #4706
Zadomowienie

ja też się odmeldowywuję
spać mi się chce jeszcze mąż zrobi mi masaż tej nogi która mi drętwieje bo mnie szlag trafia obym dzisiaj cos pospała

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-22, 18:56   #4707
*Agatek*
Zakorzenienie

Oglądałam teraz na tvp2 'postaw na milion'- o matko z dzieckiem... porażka... 2 pary odpadły z gry w 2 pyt/8 a trzecia zamiast miliona wygrała tylko 25 tys... ale i z tego się cieszyli

Zaraz idę na mam talenta

Cytat:
Agatek, ale się mnie nacytowałaś Uważaj bo pomyśle, że ja taka mądra jestem i "urosnę" za bardzo
spokojnie, jak będzie trzeba to podetnę skrzydełka

Stary 2011-10-22, 19:08   #4708
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Wróciłam z zakupów w mothercare i jestem mega zadowolona,, dzisiaj było o wiele wiecej przecen niż wczoraj. Kupiłam sobie cienki szlafroczek na który od dawna polowałam i dzisiaj był za pół ceny do tego koszule nocną do karmienia i koszulke.

Dla Milenki dokupiłam ta czapeczk o której pisałam, jest na 1 zdj z rajtuzkami i skarpetkami co wczoraj kupiłam oraz spodenki, bluze z krukim rekawem i 3pak koszulek(zdj 2) to takie na wiosne już i 3zdj. koszulka z Micky na przyszły rok dopiero ale jak ją zobaczyłam to musiałam kupic

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
Ja swojego nie zaszczepilam i pozniej wyladowalismy w szpitalu
Ja si pewnie zdecyduje

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
oooooo takkkk
to sa po jednych pieniadzach z moim Nietopersonem
dwa male-wielkie cwaniaki

jak prosilam z ranca tzta,zeby uspokoil swojego potomka, to tam,gdzie przykladal reke nastawala cisza i zaczynalo sie walenie z drugiej strony - i tak w kolko macieja
Cytat:
Hi
A jak weźmie rękę, to znów obrywam.
Nooo kumate te nasze szkraby i cwane

Cytat:
przecież to, czy wypływa siara samoistnie czy nie, nie świadczy o tym czy będzie się miało full pokarmu czy nie nie wbijajcie sobie na banie takich rzeczy bo powariujecie mi od 17-18 tyg wypływa siara i nie martwię się, bo to nigdy nic nie wiadomo!

muszę normalnie z Wami zrobić porządek bo już chyba Wam ciąża na mózg ciśnie żarcik of kors
Ja tylko moge wyskrobac co nie co czasami ale sie nie przejmuje, siostra miała tak samo a dwójke dzieci wykarmiła do 2giego roku życia obydwojga i przy Franku też cyce pełne

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Mi si te misiowe bardziej podobają, takie milusie No a na deszcz to tak jak pisałaś wystawiac dziecka nie bedziesz.
Ja jakoś nie przykładam do tego wagi, dostałam te misiowe i nawer nie myslałam żeby taki kurtkowy dokupic

Chwale sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080155.jpg (88,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080157.jpg (69,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080158.jpg (83,8 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-10-22 o 19:13
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 19:24   #4709
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze

nooo. też miałam taką minę jak się dowiedziałam.

Brzuch mnie boli tak jakby mi się coś rozrywało w środku. I jeszcze mdłości wróciły.
Uciekam spaćku

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-10-22 o 19:26
Stary 2011-10-22, 20:21   #4710
uska000
Zadomowienie

mamuski co to dzis za dzien smutno i w ogole;/

tzt posprzatal jak bylam w szkole kochany, ale musialam sie wczoraj nagadac;/ ehh

ide spac jutro znowu kochana szkola

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości