![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice część 51 :)
Cytat:
![]()
![]() |
#4682 |
Polka Ogarniaczka
|
#4683 |
MBZ♥
|
Clarisku przykro mi bardzo
![]() ![]() Mam nadzieję, że uda Wam się szybko skończyć budowę Aniołku zgadzam się z Najeczką ![]() przemyślcie to jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
Naj pewnie masz rację ale dopóki damy radę będzie tu . Nie możemy też pozwolić na to aby mama się zaczęła sypać . Czas pokażę jak to będzie .
Chwilowo mama ma zamiar babci zmienić lekarza może to coś pomoże. Ile damy radę udźwignąć tyle udźwigniemy nie będziemy sobie rady dawać to wtedy będziemy myśleć . Edytowane przez upadly_aniol00 Czas edycji: 2012-03-07 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Anioł, a co jeśli jej stan się będzie pogarszał, babcia stanie się agresywna i niebezpieczna dla otoczenia? Nie chcę źle prorokować, ale z autopsji wiem, że w pewnym momencie może zacząć widzieć jakichś panów za telewizorem i rzucać czym popadnie, atakować współdomowników, obsmarowywać kałem ściany... Naprawdę, czasem to już nie jest dla tej babci ważne, że wy jesteście rodziną, a dla was będzie to zbyt wielkie obciążenie... Znajoma opiekuje się już tak 4 lata swoją teściową, znosi wszystko, jest po prostu wrakiem.. Ale mąż sobie nie wyobraża oddać ją do ZOL-u czy zakonnic, choć tam miałaby dużo lepszą, profesjonalną opiekę. Przecież codziennie można ją odwiedzać, a nie tak na siłę małżonkę eksploatować
![]() Kurczę, jednak opieka nad małym dzieckiem jest dużo łatwiejsza niż nad starszą osobą. Naj, trzymam kciuki za siostrę, żeby wszystko dobrze było ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2012-03-07 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
bądźcie ze mnie dumne - kolega poczęstował mnie ciastem, ja odmówiłam, mówiąc, że zrzucam tyłek na wiosnę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w każdym razie nie wzięłam ciasta! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
MBZ♥
|
Naj dumna jestem
![]() czyżby kolega sugerował, że obimbalenie ma zostać takie jakie jest? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jestem z Ciebie dumna ![]()
![]() |
#4690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Med masz rację- dzieckiem łatwiej się opiekować, bo jemu można jeszcze wiele spraw wytłumaczyć, czy jak jest jeszcze malutkie, to zdajemy sobie sprawę z tego, że jeszcze nie rozumie....
Natomiast jeśli starsza osoba choruje, to już jest pod górkę. Nie mamy odpowiedniego wykształcenia, wiedzy, żeby jakoś pomóc. A chyba najbardziej boli, jak ta ukochana przez nas babcia/dziadek nie poznaje nas.... Ja wiem, że gdybym była w takiej sytuacji, to wolałabym oddać kogoś do zakładu opieki... i nie chodzi o pozbycie się "balastu", tylko o to, że nie chciałabym codziennie znosić tego cierpienia, bezsennych nocy, całych dni podporządkowanych jednej osobie..... Może i to jest wygoda. A może po prostu chęć normalnego życia.
#4692 |
Zakorzenienie
|
O ludzie
![]() upadly_aniol00 Wiem co czujesz... Też moja babcia jest strasznie chora. Ja to tylko ją odwiedzam. Ale jak ją widzę to mi łzy same napływają do oczu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zakorzenienie
|
med wiem jak to będzie wyglądać boje się tego ale wtedy na pewno będzie coś trzeba zrobić . Mówię dopóki jest w takim stanie będzie tu a później to oni zadecydują . Pewnie trzeba będzie kiedyś tak zrobić . Na razie jest osłabiona jeszcze po tej operacji . Ja też nie mogę iść i powiedzieć mamie , żeby ją dała do domu opieki .... ale jeśli będę widzieć , że już naprawdę nie daję rady to będę ja do tego namawiać . Wiem, że będzie ciężko ... i wiem też , że kiedyś będzie trzeba podjąć taką decyzję tym bardziej, że w domu będą również małe dzieci w przyszłości
Czasem się zastanawiam czemu to właśnie tak musi być . Za ścianą mam babcie starszą od tej o 10 lat i świetnie się trzyma ba nawet skała z metrowego czy nawet ponad metrowego okna i nic jej się nie stało . A tu babcia jest młodsza i niewiele rzeczy już pamięta a jeszcze rok temu wszytsko zrobiła |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
aniołku to też nie jest tak, że z dnia na dzień można kogoś oddać do domu opieki, są kolejki i to nieraz po kilka lat trzeba czekać niestety... no i trochę to kosztuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Claris no wiadomo , że wszystko kosztuję . Wiem , że wszystkie macie rację ale to też nie ode mnie zależy . Teraz od godziny 16-17 babcia jest spokojna siedzi sobie z mamą i tatą . Tak to można z nią pogadać pamięta co było kiedyś ... najgorzej jest jak nie ma co robić , albo nie ma z kim siedzieć .
Ale wiem jedno do póki jeszcze w miarę się czuje będzie tu na pewno mimo wszystko pomyślcie sobie czy bylibyście w stanie oddać własną matkę z którą jesteście przywiązane ? Która Was wychowała i pomagała w życiu ? Chociaż jeśli naprawdę będzie zagrażać sobie , czy nam to pewnie niestety tak się stanie . Ciekawe czy wtedy rodzeństwo mamy pomoże czy też będą mieli wszystko w nosie |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przykro mi że miałaś taką jazdę ![]() ![]() co do W. jeszcze bardziej mi przykro ![]() ![]() Claris ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zadomowienie
|
anioł pośrednio domyślam się jaką masz sytuację.
Moja babcia ma brata, który średnio jest u niej 2-3 razy dziennie. Jego rodzina ma go w doopie i to dosłownie. Zabierają mu tylko emeryturę i faceta wioo z domu. Biedny je śniadanie u babci, obiad u babci i na wieczór wraca do domu ![]() Patrząc na niego najlepszym wyjściem byłoby oddanie do do DPS. Sytuacja Twojej babci na szczęście jest zgoła inna bo ma zapewnioną miłość i opiekę, ale też to bywa męczące. Trudne jest oddać ukochaną osobę, ale tak jak naj już pisała, zapewnienie opieki u zakonnic czy w ośrodku pomocy nie jest brakiem miłości ani pozbyciem się balastu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
joł biczes!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zakorzenienie
|
dziękuje za wszystkie komentarze
![]() Naj ja jakoś nawet nie mam chęci na steper wchodzić . Jeszcze kiedyś lubiłam na nim ćwiczyć a teraz mnie on strasznie zniechęca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zadomowienie
|
A ja dziś byłam u lekarza - prywatnie i mnie nie przyjął, bo za dużo ludzi było. A nie zapisują na żadne terminy, nawet na konkretny dzień. Wkurzyłam się na maksa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Grunt to zrobić dobre wejście
![]() Skopałam Szakalowi d*** we frisbee i trochę rozładowałam stres związany z pracą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
MBZ♥
|
Vicky jaki to lekarz
![]() Karmelka ![]() napisałaś Szakal i mi się przypomniało: joł Szakal zaprasza na imprezy w rytmie h-h nigdy w rytmie cza-cza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
miałam się z TŻ nie widzieć do soboty,ale powiedział,że dwa dni nie wytrzyma i przyjedzie
![]()
#4708 |
Zakorzenienie
|
carmi, jesteś już na nowym stanowisku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
Tak jestem i zawalono mnie pracą (miałam przygotować w 2 dni dokument na 20 stron od podstaw). Do tego uczę moją następczynię- na szczęście jest bardzo bystra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
![]() na SPA było cudownie ![]() idę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.