Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 23:57   #4681
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Catro- a więc cieszę sie bardzo ze operacji nie będzie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Robię w Pl bo w Uk 3 razy drożej , a na nhz żeby zrobic to trzeba mieć juz większe dolegliwości i tez się czeka , a ja w sumie nie mam narazie żadnych dolegliwości , robie ro ze wzg wstetycznych ( maz nie narzeka jak narazie) no ale nie chce tego odkładać na potem . Podobno boryka się z tym dużo kobiet , ujawnia sie to tez po menopalzie tylko nie każdy robi to bo drogo lub długo się czeka. Idę do dobrego specjalisty więc powinno być dobrze.
Ta klinika Szczyta to jedna z lepszych w pl. A ile taka operacja kosztuje?

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2013-07-15 o 14:12
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 00:50   #4682
koglus
Rozeznanie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Catro- a więc cieszę sie bardzo ze operacji nie będzie

Ta klinika Szczeta to jedna z lepszych w pl. A ilę taka operacja kosztuje?
Zależy od przypadku od 2 tys jesli tlko krocze , jesli wiecej do zrobienia to 5 tys , dowiem się we wrześniu co i jak

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 06:26   #4683
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra brawa dla Mika

U nas też będzie problem z porannym wstawaniem bo rano lubi sobie pospać. Póki co żmijka jest zakwalifikowana do nieśpiących dzieci ale nie wiem czy nie zechce spać tym bardziej że będzie w przedszkolu od ok 7 do min 16.30. Dyrektorka nam mówiła że nawet te dzieci które nie śpią popołudniami w domach chętnie śpią w przedszkolu. Zobaczymy w praniu.

Mrowak tak jeszcze wracając do pieczenia to nie należy się zbytnio spinać że coś może się nie udać. Więcej luzu i wszystko się uda .

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Kogluś wiem że to spora kasa (dla mnie bardzo duża) ale szczerze mówiąc myślałam że to droższa impreza
Stary 2013-07-15, 06:38   #4684
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka mieszkała obok przedszkola i mówi że bardzo często byłty okna otwarte nawet jak piździło . Teoria nawet krążyła że paniom na rękę jak dzieciaków mnie i specjalnie wietrzenie robiły . To było za czasów stałej opłaty , teraz to nie za fajnie jak dzieci nie ma , bo kasy nie dostają .

Nie może być 40 dzieciaków w jednej grupie .

Co do chorowania to nie panikujcie .
Moje nie chorują i nie chorowały w przedszkolu , więc naprawdę różnie to bywa .
Ja OLce piżamę do przedszkola kupiła w reservedzie . U nas z lidlem był ten problem , że potem kilka dziewczynek miały takie same Więc pani podpisała , żeby się nie zamotały .
pogrubione - Jezus maria...zabiłabym:rolleye s:

Może być 40 dzieci...niestety wg przepisów -NIE, no ale jak wszędzie, są wyjątki...a to, że nie ma sali wolnej a to, że burmistrz kasy nie dał na dodatkową grupę - to najczęściej, i u nas są właśnie takie gigantyczne grupy to samo mamy w szkole, niby jest przepis, ze klasy pierwsze nie mogą liczyć więcej niż 25 dzieci, te które mają chociażby jednego sześciolatka, i co? i dupa, wszystkie mają 29-32 dzieci, bo burmistrz nie daje pieniędzy i tyle Jak wszystko da sieobejść w tym kraju tak i wymóg dot. ilości dzieci również

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Tak czytam kiedy to wy w bostonie były
a później mi się przypomniało że to jakaś choroba
Nie znam miodku klonowego u nas nie ma takiego ,nie ma tyle klonów ,ale powiem tak ,każdy miód jest dobry
Aż jestem ciekawa smaku ,pojadę na święto miodu to się obkupię w takie smakowe których u nas nie ma

Ja na jesień też wracam do tranu ,no i dalej miód ,herbata z miodem i cytryną i to wszystko ,nie daję juz żadnych witamin.
Jeśli sie dostanie do przedszkola to ze wstawaniem będą jazdy na 100% ,będę się musiała uzbroić w cierpliwość ,dopóki tata na zimę nie zjedzie bo później niech on pałeczkę przejmuje
Leżakowania u nas nie ma na szczęście bo chyba by go przywiązali żeby nie wstawał

MUszę się pochwalić że mój Miko się już sam myje ,ja mu myję tylko głowę ,co prawda może być niedomyty momentami ,to co 2 dni poprawiam ,ale tak tu wszystko myje sam włącznie z szorowaniem pazurów szczotką ,później sam wychodzi z wanny ,wyciera się i ubiera.
Mówię mu że jak się źle wytrze to się nie da rady ubrać więc się stara chłopak dokładnie
Bosz a jeszcze niedawno z pampersem na dupie latał

Catro wszystkiego dobrego dla was
Sara miłego urlopu
Mrowak ,to prawda drożdżowe jest the best znika dosłownie prosto z blachy i żadna filozofia ,wcale nie trzeba wyrabiać tam 600 razy czy coś koło tego ,ja zarabiam aby się złonczyło i tyle

cyz nie pikny ten Stasiek
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=6bsz_BhzDSY
brawo dla Mika mój sam myje zęby, rączki, buzię, ale resztę ja muszę

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 08:20   #4685
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Mrowak tak jeszcze wracając do pieczenia to nie należy się zbytnio spinać że coś może się nie udać. Więcej luzu i wszystko się uda .[COLOR="Silver"]
Łatwo sie mowi. Ja sie strasznie spinam. Chce aby mi wyszło i dupa nie wychodzi.

Koglus- ja tez myślałam ze to większe pieniądze.

Libra - jestem pełna podziwu dla samodzielności Mika. Oliwka tylko rączki samodzielnie umyje.

Stary 2013-07-15, 08:51   #4686
evitka21
Zakorzenienie

Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Koglus, współczuję konieczności operacji, ale dobrze, że się tym zajelas .

Catro, trzymam kciuki za olunie i brak torbieli

Libra, no szacun dla miko

O miodku klonowym poczytalam i faktycznie dla dzieci polecają i faktycznie łagodny, lekko karmelu w smaku

O przypadkach wierzenia pro-chorobowego słyszałam,ale jako plotkę.

Izz, ją zamawiali na all takie wprasowywanki i naklejki z imieniem dziecka i wybranym obrazkie-calkiem niedrogo a super przydatna i estetyczna rzecz. Tasiemki do wszywania też były, ale mnie się nie chciało bawić. Mogę ci potem poszukać jakie ją zamawialam.

A zelki wit.to mojej wszystkie smakuja-teraz ma vibowit literki. Zrezygnowała z ceruvitowych, bo doczytałam, że ma sztuczne barwniki.

Nataszka, jest aplikacja wizaz forum-dla mnie dużo wygodniejsza niż przez przeglądarkę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:58   #4687
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Koglus, współczuję konieczności operacji, ale dobrze, że się tym zajelas .

Catro, trzymam kciuki za olunie i brak torbieli

Libra, no szacun dla miko

O miodku klonowym poczytalam i faktycznie dla dzieci polecają i faktycznie łagodny, lekko karmelu w smaku

O przypadkach wierzenia pro-chorobowego słyszałam,ale jako plotkę.

Izz, ją zamawiali na all takie wprasowywanki i naklejki z imieniem dziecka i wybranym obrazkie-calkiem niedrogo a super przydatna i estetyczna rzecz. Tasiemki do wszywania też były, ale mnie się nie chciało bawić. Mogę ci potem poszukać jakie ją zamawialam.

A zelki wit.to mojej wszystkie smakuja-teraz ma vibowit literki. Zrezygnowała z ceruvitowych, bo doczytałam, że ma sztuczne barwniki.

Nataszka, jest aplikacja wizaz forum-dla mnie dużo wygodniejsza niż przez przeglądarkę.

a gdzie to jest? ta aplikacja
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 10:18   #4688
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak tak jeszcze wracając do pieczenia to nie należy się zbytnio spinać że coś może się nie udać. Więcej luzu i wszystko się uda .[COLOR="Silver"]
racja, racja-z tym, że jak Ci chleb nie wychodzi 5 razy z rzędu tydzień w tydzień to już chyba nie jest przypadek. Właśnie spojrzałam na zakwas w lodówce i stwierdziłam, że mi się nie chce. Chyba pójdę na łatwiznę i spróbuję takiego z drożdży po prostu.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:24   #4689
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mrowak ja do pieczenie chleba daję 3 łyżki zakwasu i pół paczuszki drożdzy w proszku, albo 1/10 kostki drożdzy wcześniej rozrobionej w ciepłym mleku. Zawsze pulchny.
Co do rogalików To mój przepis na okozawsze wychodzi. pół kg mąki, pół kostki drożdzy(wcześniej je rozrabiam w mleku ciepłym około 50 ml.), 100g masła lub jak nie mam to pół kubka oleju, cukru daję pół kubka, chyba że wolisz słodsze, 1 szkl ciepłego mleka, i wszystko mieszam dużą łyżką, dosypuję troszkę mąki tak żeby z tego kula powstała.zostawiam w misce pod przykryciem ze ściereczki na jakieś 20 min, wałkuję, wycinam, daję marmolady, albo jakieś owoce z cukrem. Pieką się około 15-20 min, w 180 stopniach. robię polewę z cukru pudru i często znikają na ciepło

Monka ja po lekarzu od nogi. NieciekawieChoć i tak nie jest źle bo mam tylko 3 tyg postu od biegania
Wyszły mi dwie rzeczy. Jedno miałam jakieś pęknięcie w pięcie ze stanem zapalnym niezaleczone, ale to stara sprawa wyszło na RTG, a ścięgno achillesa -naderwanie z wyciekiem galaretowatej substancji ze środka, jakbym przyszła jak zaczęły się problemy to by mi nogę na 2 tyg w gips wsadzili i po krzyku. Teraz dostaję w tego guzka na ścięgnie zastrzyki sterydowe
Teraz się zastanawiam czy przypadkiem po zakończeniu leczenia nie możnaby tego zaliczyc jako wypadku i żebym zgłosiła do ubezpieczeniaNi ech mi któraś mądra doradzi

Ja dzisiaj na obiad mam rosół, zamiast na mięsie to są malusie pulpeciki, a zamiast makaronu kluski lane, mniam jakie pycha.
Dzieciakom gotuję kompot z porzeczek i jabłek, dodałąm do niego kilka listków melisy

Od czytania o tym kroczu to aż mnie boli. Współczuję, u mnie na szczęście wszystko wporządku.

AniaP Spóźnione Najlepsze Życzenia z okazji Urodzin:ro za:
Tak samo właśnie pomyślałam o tej pizamce z Lidla, że później młody będzie miał problem, albo będzie czyjeś do prania mi znosił Tak samo zawsze nie kupowałam Erykowi do przedszkola tych zestawów colgate z kubeczkiem, sztoteczką i pastą, bo później też czyjąś by sobie w paszczy gmerał

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:12   #4690
mrowak
Zakorzenienie

madzia, dzięki za przepis na rogaliki,ale poproszę jeszcze o wytłumaczenie żółtodziobowi jak wycinać ciasto na rogaliki?trójkąty? kwadraty? jakie pi razy oko duże? (aż wstyd normalnie...) jakieś jajko dodajesz?

p.s. już wiem, ze trójkąty

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2013-07-15 o 16:19
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:39   #4691
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mrowak dobrze że zapytałas o jajka ,zapomniałam. Na pół kg mąki 2jajka. Z tego samego przepisu robię drozdzowke ,tylko wtedy wszystko razy 2,(cukru nawet 1,5szklanki)i wtedy musi być masło jedno w środek a pół masła do kruszonki . Wycinam trojkaty do nadzienia półz marmolady . Jak świeże owoce to kwadraty bo mocniej dociskam żeby nie wyplynely .

Edytowane przez pl_madzia
Czas edycji: 2013-07-15 o 16:42

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 17:26   #4692
aneczkkaa
Zakorzenienie

mrowak ja robię z tego przepisu http://www.youtube.com/watch?v=wlPqTzOsMRQ, ta kobita ma jeszcze parę fajnych przepisów , błyskawiczne bułeczki tez polecam

Dziewczyny sorki że nie piszę ale jakoś nie czasu (praca) i za bardzo nie mam o czym pisać Maciej jest ostatnio strasznie niegrzeczny , normalnie diabeł się zrobił , jesteśmy na etapie temperowania jego zachowania i nie chce jeść
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 18:32   #4693
evitka21
Zakorzenienie

madzia, nie dobrze to brzmi z tą nogą, a te zastrzyki :drzwi:

A u nas w przedszkolu nie ma problemu-na ogół dzieci mają podpisane najważniejsze rzeczy, a kubki i pasty to już koniecznie. I nie mylą, bo na mycie zębów po kolei po kilka osób wchodzą i panie im dają i pomagają.
I w ogóle to jestem w szoku jak one będąc na podwórku pamiętają, kto jeszcze ma co w szatni (np.cieńszą bluzę albo dodatkowy bezrękawnik), kto miał jaką zabawkę w ten dzień i gdzie mógł ją zostawić...

Były jakiś czas temu czapeczki z daszkiem w biedrze i kilka dziewczynek miało te z dorą-moja miała podpisaną od środka tą naprasowanką z imieniem i nie było problemu. Wiedziała,że jej rzeczy są z biedroneczką (taki obrazek wybrała) i luzik.

przykładowa aukcja http://allegro.pl/kolorowe-imienniki...371121386.html

przepis zapisałam i muszę zrobić . Jeszcze nic drożdżowego nie robiłam

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2013-07-15 o 18:34
Stary 2013-07-15, 21:32   #4694
libra777
Zakorzenienie

Dziękujemy za słowa uznania
Mam nadzieję że zanim tata wróci to mały sobie wszystko utrwali ,bo jak nie to szlag trafi nauki ,tata daje się wykorzystywać i pomaga i moje gadanie jak grochem o ścianę żeby nie pomagał

Madzia to nieciekawie z tą nogą,może ja też sobie powinnam prześwietlenie zrobić ,co prawda teraz mnie na razie nie boli ,ale miałam dość długą przerwę w bieganiu.
Słuchaj zgłosić nie zaszkodzi ,w mordę ci nie dadzą ,najwyżej nie uznają i tyle.
Babka od ubezpieczeń mi mówiła (od domu) żeby zgłaszać wszystko ,bo często ludzie nie zgłąszają bo myślą że to się nie liczy.
Także lepiej zgłoś może akurat
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 21:35   #4695
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

U nas dyrektorka prosiła o podpisanie wszystkiego co będzie w przedszkolu. Już kombinuję tasiemki z imieniem i nazwiskiem

w pasmanteriach sa takie taśmy , piszesz na tym i przyprasowujesz i tam jest specjalny długopis .
Dałam za to chyba 7 zeta .

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

MUszę się pochwalić że mój Miko się już sam myje ,ja mu myję tylko głowę ,co prawda może być niedomyty momentami ,to co 2 dni poprawiam ,ale tak tu wszystko myje sam włącznie z szorowaniem pazurów szczotką ,później sam wychodzi z wanny ,wyciera się i ubiera.
Mówię mu że jak się źle wytrze to się nie da rady ubrać więc się stara chłopak dokładnie
Moje też się same myją , ale kurde o wycieraniu to nie pmyślałam ale włosów to sobie Olka sama mokrych nie rozczesze .
Rano też mam spokój bo mają przygotowane ubrania i sami się ubierają na wyścigi najczęściej .

U nas w przedszkolu dzieci zębów nie myją .

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
pogrubione - Jezus maria...zabiłabym:rolleye s:

Może być 40 dzieci...niestety wg przepisów -NIE, no ale jak wszędzie, są wyjątki...a to, że nie ma sali wolnej a to, że burmistrz kasy nie dał na dodatkową grupę - to najczęściej, i u nas są właśnie takie gigantyczne grupy to samo mamy w szkole, niby jest przepis, ze klasy pierwsze nie mogą liczyć więcej niż 25 dzieci, te które mają chociażby jednego sześciolatka, i co? i dupa, wszystkie mają 29-32 dzieci, bo burmistrz nie daje pieniędzy i tyle Jak wszystko da sieobejść w tym kraju tak i wymóg dot. ilości dzieci również

brawo dla Mika mój sam myje zęby, rączki, buzię, ale resztę ja muszę
Chore nie można tego gdzieś zgłosić?
Stary 2013-07-15, 22:00   #4696
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

.
O takich tasiemkach już myślałam i nawet oglądałam U Tża koło pracy jest facet który robi różne takie rzeczy więc zlecę zadanie do wykonania

Ile zamawiałaś ?

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Łatwo sie mowi. Ja sie strasznie spinam. Chce aby mi wyszło i dupa nie wychodzi.
No i ciasto jest później spięte tak jak Ty.

Spróbuj zrobic dlatego że masz na to ochotę a nie dlatego żeby Ci się udało

Madzia bardzo niefajnie z tą nogą. Ścięgna achillesa są trudne do leczenia (tak słyszałam od znajomych byłych sportowców)

Nie da się uniknąć w przedszkolu tych samych ciuszków i innych rzeczy. Jak podpisywałam umowę i Zosia bawiła się na przedszkolnym podwórku to mojej uwadze nie uszedł oczywiście widok kilkorga dzieci w tych samych butach a wcale nie były to buty tanie

Ja lidlowe piżamki nabyłam, podobają mi się
Stary 2013-07-15, 22:15   #4697
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam po dłuższej nieobecności

Wyjazd do mamuśki zaliczam do udanych pomimo paskudnej pogody niemal non stop lało.
W przerwach między jednym deszczem a drugim latałam czyścić trampolinę i mała szalała z koleżanką z sąsiedztwa. Bardzo się polubiły i już od rana było "kiedy przyjdzie Oliwka?". No psiapsióły normalnie. Płakały obie jak się żegnały

Poznałyśmy również Nataszkę i jej przesłodką Amelkę. No cudna dziewczynka ja myślałam, że moje dziecko jest gadułą ale Amelką Werke pobiła. Gada, gada i gada... ale jak mądrze na początku z dystansem podchodziły do siebie ale po czasie było już super Nataszka super dziewczyna!! Po prostu złota kobieta. Liczyć na nią można na pewno. Kochana...

Werka wróciła z jakimś wirusem chyba. od soboty wieczora robi luźne kupki (ok 3-4 dziennie). Poza tym nic jej nie dolega, wiec tylko dietę stosujemy choć mleko na noc być musiało bo żyć by nie dała. Do tego probiotyk i imam nadzieje, że przejdzie...

Cieszę się bardzo bo udało mi się spotkać z najbliższymi kuzynkami. ostatni raz w tym skladzie widzielismy się na mom weselu bliskie kuzynki bo z dwóch rodzeństw (moja mama i ich mama to siostry, mój tata i i ch tata to bracia ). Spotkanie było u jednej z nich, kuzynka druga specjalnie dla mnie z Krakowa przyjechała z tż, ich siostra (lat 18) z facetem, ja z tż i mój brat z dziewczyną. Popiliśmy, powspominaliśmy, brzuch mnie bolał ze śmiechu a głowa od alkoholu

catro- cieszę się bo chyba jednak to dobre wieści

koglus- współczuję operacji. No i dla mnie to kupa kasy

madzia- no to jednak niezbyt dobre wyniki. Wracaj szybko do formy

evi- dzięki za linka, skorzystam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 22:43   #4698
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia cieszy Twój udany wyjazd Zazdroszczę bardzo że możesz się spotkać z forumowymi babeczkami.

Mrowak chciałam już dawno spytać o spanie Gabrysi bo u mnie w dalszym ciągu nie jest ustabilizowane. Tydzień potrafi ładnie spać a drugi tydzień - szkoda gadać
Stary 2013-07-15, 22:58   #4699
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
trzymam mocno nie wiedziałam, że się starasz
teściowa mi zrobiła odrosty - teraz mam włosy w kolorze piaskowym, już nie wściekle blond/żółte siedziałam ponad 3 h że też to tak długo trwa
zeby byc piękna trza cierpieć

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Wieki nie byłam na forum , krótki update u mnie. Dzieciaki rosną , zdrowe. Mały chodzi trzymając się mebli i biega za siostra na czworaka. Ja dużo pracuje no i wszystko było by dobrze gdyby nie wizyta u ginekologa , który mi powiedział ze mam po porodzie krocze pekniete i wszystko luźne. Będę miała vaginoplastyke robiona i znowu kupę kasy pójdzie nikt mi wcześniej o tym nie powiedział każdy zapewniał ze wszystko wróci do normy no ale to przez to ze duże dziecko urodziłam . Z jednej strony to cieszę się ze będzie wszystko jak przed ciąża ale nie lubię takich zabiegów pozdrawiam
trzymam kciuki i wspołczuje

nataszka chyba wszystkie amelki sa rozgadane :d moja aktualnie przechodzi katar z mega chrypą ale dalej nawija nawet do samej siebie

Dzieki kochane za kciuki przydaly sie
za 1 razem tez zaszłam w 1 cyklu teraz tez sie od razu udało ... chyba z tz jestesmy produktorami

otóz dziewczyny nie wpadłam :d tylko zaszłam :P:d okruszynek sie dopiero co wykluł bo staralismy sie o niego 29/30 czerwca wiec jest b smarkaty robiłam dzis test i wyszły dwie piekne kreseczki i bete która wyszła 215 co oznacza 2/3 tydz wiec wszystko sie zgadza ...

ja juz dzien po spodziewanej wiedziałam ze jestem mam jakis instynkt z amelia jak byłam w ciazy tez wiedziałam przed testem

pop masz racje fajnie miec dzieci które daja sie chodz godz porwać sasiadom

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2013-07-15 o 23:12
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 23:02   #4700
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Wyjazd do mamuśki zaliczam do udanych pomimo paskudnej pogody niemal non stop lało.
W przerwach między jednym deszczem a drugim latałam czyścić trampolinę i mała szalała z koleżanką z sąsiedztwa. Bardzo się polubiły i już od rana było "kiedy przyjdzie Oliwka?". No psiapsióły normalnie. Płakały obie jak się żegnały

Poznałyśmy również Nataszkę i jej przesłodką Amelkę. No cudna dziewczynka ja myślałam, że moje dziecko jest gadułą ale Amelką Werke pobiła. Gada, gada i gada... ale jak mądrze na początku z dystansem podchodziły do siebie ale po czasie było już super Nataszka super dziewczyna!! Po prostu złota kobieta. Liczyć na nią można na pewno. Kochana...

Werka wróciła z jakimś wirusem chyba. od soboty wieczora robi luźne kupki (ok 3-4 dziennie). Poza tym nic jej nie dolega, wiec tylko dietę stosujemy choć mleko na noc być musiało bo żyć by nie dała. Do tego probiotyk i imam nadzieje, że przejdzie...

Cieszę się bardzo bo udało mi się spotkać z najbliższymi kuzynkami. ostatni raz w tym skladzie widzielismy się na mom weselu bliskie kuzynki bo z dwóch rodzeństw (moja mama i ich mama to siostry, mój tata i i ch tata to bracia ). Spotkanie było u jednej z nich, kuzynka druga specjalnie dla mnie z Krakowa przyjechała z tż, ich siostra (lat 18) z facetem, ja z tż i mój brat z dziewczyną. Popiliśmy, powspominaliśmy, brzuch mnie bolał ze śmiechu a głowa od alkoholu

catro- cieszę się bo chyba jednak to dobre wieści

koglus- współczuję operacji. No i dla mnie to kupa kasy

madzia- no to jednak niezbyt dobre wyniki. Wracaj szybko do formy

evi- dzięki za linka, skorzystam
Dziękujemy za miłe słowa

Werusia jest też przesłodka! cieszę się że udało się Was poznać Mówię to jeszcze raz
Stary 2013-07-15, 23:14   #4701
P0P70
Zakorzenienie

Edzia - gratulacje.

Stary 2013-07-16, 00:19   #4702
monka23
Zakorzenienie

EDZIA GRATULACJE liczycie na konkretna płeć po cichu , bo wiadomo ze coby nie było , najważniejsze żeby było zdrowe .

MADZIA wow to fest zalatwilas , a to wszystko z biegania ? Ile masz zastrzyków ? ( wcześniej pisałam ale mi sie wszystko skasowalo )
Moj kolega miał załatwione sciegno Achillesa , operacja a potem o kulach chodził , dość długo . Na szczęście juz chodzi normalnie . I wogole jak do tego doszło ? Do tych 2 kontuzji ? Same z siebie czy coś złe nogę ustawilas ?
I co kupujesz dla małego ten większy rowerek ? Z tymi większymi kołami ?

ASIULEK no sam pozytyw z ciebie płynie . Fajne sa takie spotkania i pogaduchy jak to było za dawnych lat , zdrowka dla małej .

NATASZKA no no ale masz gadule , a na taka cicha wyglada

LIBRA brawa dla małego i kopa dla tz/ ta jak to spartaczy , u mnie tz tez owiniety wokół palca .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-07-16 o 00:20
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 05:31   #4703
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Edzia- GRATULACJE! Szczesciaze z was faktycznie. Ciekawe jak byloby u mnie. Tez nam sie udalo za pierwszym razem. Ale probowac nie bede

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 06:33   #4704
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Edzia gratulacje zajścia i życzenia zdrowego donoszenia i szczęśliwego rozwiązania
Stary 2013-07-16, 06:53   #4705
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Chore nie można tego gdzieś zgłosić?
gdzie? do kuratorium, którego szefem jest bratowa burmistrza? w takich pipidówach jak moja rządzi burmistrz i blisko otaczający go ludzie - tu nie ma mowy o jakichkolwiek donosach, a żeby to dalej przesłać to i tak nic nie zrobią, bo najpierw kontrola musiałaby być z gimny i z naszego kuratorium z resztą, kto by się pod tym podpisał?rodzic, któy by to zrobił od razu miejsce w przedszkolu dla dziecka by stracił, a i swoje gdziekolwiek w moim mieście nie pracuje też mógłby stracić...wiec wszyscy siedzą cicho

apropo mojej pipidówy, dziewczyny, miasto spore - uzdrowiskowe, znane chyba na całym świecie ze względu na sanatoria itd. tutaj wszystko jest robione wyłącznie pod kuracjuszy....teraz od 2,5 roku trwa remont miasta - aktualnie rynek, kanalizacje, gaz i inne pierdety - wsio wymieniają. Niestety skutek jest taki, że po kolei jeden za drugim, upadają sklepy, a rynek jest nimi nasycony, sklepy sa u nas tylko w rynku,pada wszystko jak leci ludzie tracą pracę co chwilę, bezrobocie strasznie wzrasta, ci co mogą uciekają za granicę, mówię wam - jest koszmar!Niestety celem burmistrza jest zrobienie pięknego rynku - zamkniętego, gdzie wokół będą same restauracje, knajpy, puby z ogródkami....dla kogo - dla przyjezdnych Może i taki ryneczek bez sklepów byłby ok, ale nie w mieście, gdzie i tak bezrobocie jest gigantyczne Moi teście mają w rynku kamienicę, jeden najemca sklepu już zrezygnował - bo padł, drugi już dał wypowiedzenie....oni mają zakład pomiędzy tymi sklepami - jeszcze jakoś przędą, ale teściowa mówi, ze nigdy nie było takich pustek! Gdyby nie stali klienci, od X lat przychodzący do nich to też by padli....mówię wam dziewczyny masakra jestpóki co dzielnie trzymają się tylko sieciówki i kilka spożywczaków....

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

zazdroszczę spotkania z Nataszką
No i fajnie, ze wyjazd się udał, zdrówka dla małej, oby na kupach się tylko skońćzyło

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

nataszka chyba wszystkie amelki sa rozgadane :d moja aktualnie przechodzi katar z mega chrypą ale dalej nawija nawet do samej siebie

za 1 razem tez zaszłam w 1 cyklu teraz tez sie od razu udało ... chyba z tz jestesmy produktorami

otóz dziewczyny nie wpadłam :d tylko zaszłam :P:d okruszynek sie dopiero co wykluł bo staralismy sie o niego 29/30 czerwca wiec jest b smarkaty robiłam dzis test i wyszły dwie piekne kreseczki i bete która wyszła 215 co oznacza 2/3 tydz wiec wszystko sie zgadza ...

ja juz dzien po spodziewanej wiedziałam ze jestem mam jakis instynkt z amelia jak byłam w ciazy tez wiedziałam przed testem

no nareszcie gratuluję i życzę spokojnej ciąży ja też taka produktywna, oboje za pierwszym podejściem zrobieni

Evi - teraz już wiem skąd takie metki naklejone na ubrankach u dzieci z pewnością też to zakupiędzięki
Madzia - oby noga szybko doszła do formy

Kupiłam wczoraj małemu 6 bluzek z długim do przedszkola w C&A, mam spory zapas wcześniej kupionych na 110, jak mu wczoraj przymierzyłam, to bluzki do połowy uda niemalże, a rękawy sporo za długie, nie mam co liczyć, ze mi całkiem w ten rozmiar wejdzie we wrześniu. jednak jest spora różnica między 104 a 110. Z zakupów przedszkolnych został mi plecaczek i worek oraz kapcie. Coś jeszcze warto zakupić??????

Stary 2013-07-16, 08:21   #4706
evitka21
Zakorzenienie

Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Edzia , kratki ogromne!!!!

U nas jeszcze paste, szczote, buty zmienne. Ją polecam takie trochę otwarte, sandalowate trampki ,jak befado czy lemigo robią, bo jednak nózka cały dzień w buciku.
Chusteczki w pudełku do sali u nas się daje, worki do szatni były, podpisane nawet,ale i tak lenka ma swój.

Dla tych u których jest lezakowanie-warto podpisac i jaska i podszewki. No i pizamki

Nataszka, no normalnie wchodzisz do google play i w wyszukiwarkę wpisujesz "wizaz forum", ściągasz i masz

Stary 2013-07-16, 09:19   #4707
Baobabek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20

Cytat:
Edzia , kratki ogromne!!!!

U nas jeszcze paste, szczote, buty zmienne. Ją polecam takie trochę otwarte, sandalowate trampki ,jak befado czy lemigo robią, bo jednak nózka cały dzień w buciku.
Chusteczki w pudełku do sali u nas się daje, worki do szatni były, podpisane nawet,ale i tak lenka ma swój.

Dla tych u których jest lezakowanie-warto podpisac i jaska i podszewki. No i pizamki

Nataszka, no normalnie wchodzisz do google play i w wyszukiwarkę wpisujesz "wizaz forum", ściągasz i masz

u nas co do butów jest wymóg, że mają być na rzep, z befado te otwarte są na to zapięcie, kubeł w domu od zawsze ma takie kapcie z befado, a do przedszkola ciężko znaleźć takie na rzep otwarte do tego one są dość szerokie w kostce jak patrzyłam (te na rzepy) i mu noga tam po prostu wyleci.
Z reszty, co wymieniłaś to u nas nic, bo ze składki kupują ale dzięki za sugestie to chyba wszystko już mamy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 09:36   #4708
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

Gratulacje kochana!
Stary 2013-07-16, 09:45   #4709
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Nie da się uniknąć w przedszkolu tych samych ciuszków i innych rzeczy. Jak podpisywałam umowę i Zosia bawiła się na przedszkolnym podwórku to mojej uwadze nie uszedł oczywiście widok kilkorga dzieci w tych samych butach a wcale nie były to buty tanie

Ja lidlowe piżamki nabyłam, podobają mi się
Lidlowe pizamki bardzo ładne i do tego jakościowo super dlatego mają takie branie.
Ja jak Eryk szedł do przedszkola to kupiłam taką taśmę w pasmanterii do przyprasowania i gruby mazak wodoodporny. Taśma to u nas zbędna robota była bo wystarczyło wszystko tym mazakiem podpisać. Takie bluzeczki co kilka sztuk mam dla Erwina ciągle po tylu latach podpisane po bracie, kapcie też.

Kapcie najlepiej sprawdzają się na rzep, bez przetykania przez te otworki, bo to sprawia tak na szybko dzieciom problem.
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
MADZIA wow to fest zalatwilas , a to wszystko z biegania ? Ile masz zastrzyków ? ( wcześniej pisałam ale mi sie wszystko skasowalo )
Moj kolega miał załatwione sciegno Achillesa , operacja a potem o kulach chodził , dość długo . Na szczęście juz chodzi normalnie . I wogole jak do tego doszło ? Do tych 2 kontuzji ? Same z siebie czy coś złe nogę ustawilas ?
I co kupujesz dla małego ten większy rowerek ? Z tymi większymi kołami ?
.
Ja właśnie tyle się w google naczytałąm o tym ścięgnie że byłam załamana jak mi mówił co mi dolega, bo nie myślałam że jest aż tak źle. Ale jak powiedział że za 3 tyg mogę wracać do biegania, to mimo jego bardzo leciwego wieku miałam ochotę rzucić mu się na szyję.
Tylko teraz musze coś na zastępstwo znaleźć. Jakaś siłownia, albo dużo rowerem będę jeździła.

Asiulek Dobrze że wyjazd się udał. Monotematycznie ale na rozwolnienie daj pół łyżeczki tego syropu z węgla i mija.

Mój kot się tak wyuczył że chodzi na spacery na smyczy że dzisiaj rano stał pod drzwiami i miałczał. Wysłałam starszergo wyrzucić śmieci i z kotem na spacerNa działce wczoraj też się wyszalała. Ma smycz zapiętą ale puszczamy luzem, w razie jakby na drzewo wlazła.

Erwin odzyskał troszkę dawnego apetytu, więc spokojniejsza jestem.

Libra mój tz wczoraj mnie prawie za ten Autan Tropical na rękach nosił, bo normalnie mimo plagi latających komarów nic nie gryzło. To co dopiero ta pianka co mówisz że lepsza Dzięki temu skosił mi cały trawnik, pograbił, i jeszcze ognisko rozpalił, to na kolacje ja chłopcy i kot pieczone z kija kiełbaski mieliśmy
A ja wredna po zastrzyku jakoś taka reakcja, albo stresowy dzień padłam przy wieczornym piwie po 2 łykach, i żadnej nagrody nie miał

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Edzia no to wielkie gratulacje

Stary 2013-07-16, 10:01   #4710
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Madzia- dalam juz 3 razy i nadal sroli.

Co przedszkole to inaczej. U nas wlasnie lepiej te z ta sprzaczka. Dyrektorka powiedziala ze wszedzie w salach wykladziny i szybko te rzepy robia sie brudne i sie odpinaja
Mala na szczescie nie ma problemu zeby te kapcie zapiac.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości