Uniwersytet Łódzki część II - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 20:30   #4681
Hejka221
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Zmienie troszke temat
Mam do Lodzi 50km, a miedzy moim miastem a Lodzia w obie strony jezdza dziennie 23 autobusy. I zastanawiam sie czy warto dojezdzac...Ostatnio jechalam do Lodzi to 1,5h a z powrotem 1h 01min Ma ktos moze jakies doswiadczenia? Czy to kompletnie bez sensu?
Do wydzialu jest kawaleczek, ale ja lubie spacerki zwlaszcza zima/jesienia.
Pozdrawiam.
Hejka221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 21:48   #4682
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

GG do serenavanderwoodsen

Cytat:
Napisane przez Skarfejs Pokaż wiadomość
Z tym, że ta dyscyplina w ogóle nie jest uwzględniona w planie zajęć
Najwyżej znów pójdę na siłownię
Bo plan jest pewnie zeszłoroczny .

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Hejka221 Pokaż wiadomość
Zmienie troszke temat
Mam do Lodzi 50km, a miedzy moim miastem a Lodzia w obie strony jezdza dziennie 23 autobusy. I zastanawiam sie czy warto dojezdzac...Ostatnio jechalam do Lodzi to 1,5h a z powrotem 1h 01min Ma ktos moze jakies doswiadczenia? Czy to kompletnie bez sensu?
Pozdrawiam.
Ja w luźnych przeliczeniach mam rano: dojście do pociągu około 10-15 minut (ale ja jestem mega punktualna i wychodzę zwykle szybciej, bo idzie się z 8 minut takim rześkim krokiem), ok. 20 minut pociągiem, ok. 5-10 minut do przystanku i czekanie na tramwaj, 25-30 minut do uczelni (wg. rozkładu), i myślę że około 5 minut z przystanku...co dajeee 1 godz. do 1h 20 min (ale z doświadzeń z lo bardziej powyżej godziny). No i mniej więcej tak dojeżdżałam 4 lata do liceum. Powrót jest o wiele dłuższy. W tym sensie, że już powrotny środek transportu może być mniej dopasowany do zajęć i w efekcie się jest 2h a nawet więcej po zajęciach dopiero w domu.
Chociaż teraz już widzę, że na 8:00 mam kiepsko pociąg i będę musiała wychodzić tak wcześnie :/ i w efekcie będę całkiem sporo wcześniej pewnie.
Jest to upierdliwe, no i trzeba wcześniej wstać, ale da się przeżyć. No ale ja jednak mam więcej środków komunikacji, bo jak nie pociąg, to mogę się przemordować tramwajem albo w ostateczności i bus czy autobus się znajdzie. Plus jestem w sumie przyzwyczajona, gimnazjum też sobie wymyśliłam tak, że powrót do domu mi zajmował godzinę, ale może jak ktoś miał zawsze blisko, to ciężej się przestawić. Wg. mnie godzina to nie tak długo, no chyba że to tylko czas jazdy.

Edytowane przez serenavanderwoodsen
Czas edycji: 2014-09-10 o 21:54
serenavanderwoodsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 21:58   #4683
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hejka221 Pokaż wiadomość
Zmienie troszke temat
Pozdrawiam.
Osobiście wybrałbym opcję z dojeżdżaniem mimo, że jestem z tych wygodnickich, wynajmując pokój gdzieś dalej od uczelni i tak będziesz musiała dojeżdżać +30 minut lekko, więc lepiej przeznaczyć kasę za pokój na jakieś inne przyjemności.

Imprezy cię nie ominą bo kto śpi gdy jest impreza no i domowe obiady babci czy mamy to chyba studencki plus mieszkania w domu
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 22:46   #4684
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Kliknęłam sobie w plany studiów 2014/2015 żeby popatrzeć jakie przedmiotu są na rachunkowości i na finansach i przy okazji widzę, że mojego kierunku w ogóle tam nie uwzględnili....
Stary 2014-09-11, 08:14   #4685
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
ta informacja wciąż widnieje na stronie.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

A ma ktoś może doświadczenie z MODELOWANIEM SYLWETKI Z ELEMENTAMI DIETETYKI? Zajęcia są dedykowane dla osób o niskiej i średniej sprawności fizycznej i ciekawi mnie czy trzeba mieć jakieś zaświadczenie, czy jednak mogę się na to zapisać mimo, iż jestem w pełni sprawna?
Skoro jest napisane, że dla osób z ograniczeniami ale nie ma wymagań co do zaświadczenia lekarskiego, to znaczy że na początku zajęć prowadzący będzie pytał co z wami nie tak, że tu trafiliście i raczej są sceptycznie nastawieni na zajmowanie miejsc przez zdrowych. Tak samo miałam z gimnastyka zdrowotna
Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Nie ma ograniczeń, zapisujesz się na to co cię interesuje, co chcesz i jak ci pasuje z zajęciami.
Guzik.
Cytat:
Z tym, że ta dyscyplina w ogóle nie jest uwzględniona w planie zajęć
Najwyżej znów pójdę na siłownię
Bo to nowa dyscyplina
Cytat:
Napisane przez serenavanderwoodsen Pokaż wiadomość
Kliknęłam sobie w plany studiów 2014/2015 żeby popatrzeć jakie przedmiotu są na rachunkowości i na finansach i przy okazji widzę, że mojego kierunku w ogóle tam nie uwzględnili....
Niemożliwe

PM 2020
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 14:17   #4686
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobrusia8e Pokaż wiadomość
Skoro jest napisane, że dla osób z ograniczeniami ale nie ma wymagań co do zaświadczenia lekarskiego, to znaczy że na początku zajęć prowadzący będzie pytał co z wami nie tak, że tu trafiliście i raczej są sceptycznie nastawieni na zajmowanie miejsc przez zdrowych. Tak samo miałam z gimnastyka zdrowotna
Dzięki wielkie za odpowiedź
Stary 2014-09-11, 14:21   #4687
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki wielkie za odpowiedź
Nie ma problemu Oczywiście z zajęć Cię nie wyrzucą. Może być też tak, że jakiś inny prowadzący pytać o nic nie będzie, ale kierownik robił rekonesans na początku

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Jaki to wydział?
Stary 2014-09-11, 14:34   #4688
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Cytat:
jaki to wydział?
wz
Stary 2014-09-12, 05:53   #4689
kaka17ab
Raczkowanie

na planie zaznaczą nam czy w tym semestrze mamy w.f czy w następnym? bo wtedy trzeba zapisać się przed drugim semestrem, a nie teraz?
kaka17ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 07:37   #4690
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaka17ab Pokaż wiadomość
na planie zaznaczą nam czy w tym semestrze mamy w.f czy w następnym? bo wtedy trzeba zapisać się przed drugim semestrem, a nie teraz?
Masz w planie studiów napisane w którym semestrze będziesz miała wf
Jak masz w drugim semestrze to zapisujesz się tuż przed rozpoczęciem się drugiego semestru a jak w pierwszym to od 24 września.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 15:38   #4691
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Co do $$$ za legitymację - musi być już u nich na koncie czy to potwierdzenie starcza?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-13, 15:51   #4692
pffe
BAN stały

Cytat:
Co do $$$ za legitymację - musi być już u nich na koncie czy to potwierdzenie starcza?
Potwierdzenie, przynajmniej u mnie wystarczało.
Stary 2014-09-13, 17:50   #4693
Aniolek991
Przyczajenie

Witajcie, w tym roku rozpoczynam Analityke Gospodarcza na UŁ. W wakacje troche mi sie to odwidzialo, wiec od przyszlego roku mam zamiar aplikowac na Finanse i Rachunkowosc I tu pojawiaja sie moje pytania:
1. Czy gdy zrezygnuje calkowicie po 2 semestrach to czy przepisza mi przedmioty pokrywajace sie od razu na 1 rok rachunkowosci?
2. Czy bede musiala cos bulic w zwiazku z taka zmiana?
3. Czy rok w plecy to duzo?
4. Czy jesli przepisza taki wf to czy to oznacza, ze uczeszczac na niego musiala nie bede od nowego roku akademickiego na nowym kierunku?

Pozdrawiam!!
Aniolek991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 18:39   #4694
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aniolek991 Pokaż wiadomość
Witajcie, w tym roku rozpoczynam Analityke Gospodarcza na UŁ. W wakacje troche mi sie to odwidzialo, wiec od przyszlego roku mam zamiar aplikowac na Finanse i Rachunkowosc I tu pojawiaja sie moje pytania:
1. Czy gdy zrezygnuje calkowicie po 2 semestrach to czy przepisza mi przedmioty pokrywajace sie od razu na 1 rok rachunkowosci?
2. Czy bede musiala cos bulic w zwiazku z taka zmiana?
3. Czy rok w plecy to duzo?
4. Czy jesli przepisza taki wf to czy to oznacza, ze uczeszczac na niego musiala nie bede od nowego roku akademickiego na nowym kierunku?

Pozdrawiam!!
1. Przepisanie oceny zależy od prowadzącego. Ja miałam taką sytuację dwa razy na UŁ, że wykładowcy zanim przepisali ocenę chcieli zadać mi kilka pytań typowo egzaminacyjnych.
2.nie.
3.nie.
4.zależy od prowadzącego ale z tego co słyszałam z wf nie chcą przepisywać ocen, żebyśmy chociaż trochę się poruszali. Jak jesteś chora to sobie załatw zwolnienie ale jak się lenisz to nastaw się na to, że będzie to w Tobie tępione.

I przemyśl tą zamianę jeszcze 5 razy bo jak nie wiesz co masz z własnym życiem zrobić to za miesiąc znów Ci się odwidzi.
Stary 2014-09-13, 18:44   #4695
Aniolek991
Przyczajenie

Oj myslalam, ze te przedmioty to poprzepisuja jak leci np. w dziekanacie, a tu o prowadzacych piszesz. Dziekuje za informacje.

Jestem raczej pewna swojej decyzji, ale postudiuje ta analityke, lepsze to niz siedzenie w domu, a i jakies przedmioty sie pokryja z pewnoscia, wiec zawsze na plus. Troche mi szkoda bo tu bedzie rok w plecy a w dodatku bylam jeszcze w technikum wiec kolejny rok, ale dam rade!
Pozdrawiam
Stary 2014-09-13, 18:46   #4696
pffe
BAN stały

Cytat:
Oj myslalam, ze te przedmioty to poprzepisuja jak leci np. w dziekanacie, a tu o prowadzacych piszesz. Dziekuje za informacje.

Jestem raczej pewna swojej decyzji, ale postudiuje ta analityke, lepsze to niz siedzenie w domu, a i jakies przedmioty sie pokryja z pewnoscia, wiec zawsze na plus. Troche mi szkoda bo tu bedzie rok w plecy a w dodatku bylam jeszcze w technikum wiec kolejny rok, ale dam rade!
Pozdrawiam
W dziekanacie(przynajmniej u mnie, przepisywali 3 przedmioty max ale za zgodą prowadzącego i jak się plan zajęć zgadzał).

Najpierw sprawdź czy Ci się pokryją
JA też byłam w technikum i też po roku zmieniłam kierunek i żyję
Stary 2014-09-13, 19:14   #4697
Aniolek991
Przyczajenie

Pokrywaja, pokrywaja Chociazby wf, ochrona wlasnosci intelektualnej ,finanse publiczne czy jezyk. Zawsze cos.
Dziekuje za pomoc
Milego wieczorku.
Stary 2014-09-13, 19:49   #4698
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzenie wystarczy
Cytat:
Troche mi szkoda bo tu bedzie rok w plecy a w dodatku bylam jeszcze w technikum wiec kolejny rok, ale dam rade!
Pozdrawiam
Też jestem po technikum i zanim poszłam na studia zrobiłam sobie rok przerwy i nikt na mnie krzywo nie patrzy. Nawet trafiło mi się w grupie kilka osób z mojego rocznika.
Stary 2014-09-13, 19:58   #4699
pffe
BAN stały

Cytat:
Pokrywaja, pokrywaja Chociazby wf, ochrona wlasnosci intelektualnej ,finanse publiczne czy jezyk. Zawsze cos.
Dziekuje za pomoc
Milego wieczorku.
U mnie języka nie przepisali, OWI też Pani nie chciała mi przepisać a i podstaw przedsiębiorczości bez testu wiedzy nie chciał mi przepisać. Jestem z wydziału fizycznego ale wykładowce od OWI mieliśmy z paragrafu, od podstaw przedsiębiorczości z zarządzania a od języka to chyba wszyscy mają z filologicznego.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Potwierdzenie wystarczy

Też jestem po technikum i zanim poszłam na studia zrobiłam sobie rok przerwy i nikt na mnie krzywo nie patrzy. Nawet trafiło mi się w grupie kilka osób z mojego rocznika.
Też mam parę osób ze swojego rocznika.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-13, 21:30   #4700
Thumbelina9512
Raczkowanie

Mam takie pytanie. Ktoś tutaj pisał, że w sprawie decyzji odnośnie przyznania miejsca w akademiku lepiej jest napisać e-mail ze względu na to, że trudno jest się dodzwonić. Dlatego chciałabym się dowiedzieć, czy tą wiadomość mam wysłać na ogólny adres COS-u, czy może na adres osoby odpowiedzialnej za mój kierunek?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Qu'on peut changer l'histoire.
Thumbelina9512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 21:54   #4701
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Thumbelina9512 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie. Ktoś tutaj pisał, że w sprawie decyzji odnośnie przyznania miejsca w akademiku lepiej jest napisać e-mail ze względu na to, że trudno jest się dodzwonić. Dlatego chciałabym się dowiedzieć, czy tą wiadomość mam wysłać na ogólny adres COS-u, czy może na adres osoby odpowiedzialnej za mój kierunek?

Ja pisałam do osoby odpowiedzialnej za kierunek.
Stary 2014-09-13, 22:15   #4702
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Ja pisałam do osoby odpowiedzialnej za kierunek.
Dziękuję. Dobrze, że można napisać wiadomość, bo nie znoszę rozmawiać z obcymi osobami przez telefon.

Stary 2014-09-13, 23:20   #4703
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Thumbelina9512 Pokaż wiadomość
Dziękuję. Dobrze, że można napisać wiadomość, bo nie znoszę rozmawiać z obcymi osobami przez telefon.

Hahaha mam to samo
Jak Ci odpowiedzą to daj znać czy już są te listy, bo też jestem ciekawa czy mi przyznali, a chyba zwykle o tej porze decyzje już były rozesłane.
Stary 2014-09-14, 10:34   #4704
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Hahaha mam to samo
Jak Ci odpowiedzą to daj znać czy już są te listy, bo też jestem ciekawa czy mi przyznali, a chyba zwykle o tej porze decyzje już były rozesłane.
Na stronie COS-u było napisane, że od poniedziałku można dzwonić, żeby się dowiedzieć- czy i który akademik się dostało. Oczywiście listy zostały już rozesłane ale Poczta Polska to nieprzewidywalna instytucja
Oczywiście dam znać, jak mi odpowiedzą.

Stary 2014-09-15, 08:06   #4705
dobrusia8e
Zadomowienie

Dobra, dawać plan zajęć, bo muszę się psychicznie nastawić jak bardzo beznadziejnie będzie napisany
Stary 2014-09-15, 08:55   #4706
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Dobra, dawać plan zajęć, bo muszę się psychicznie nastawić jak bardzo beznadziejnie będzie napisany
ja też i zacząć kombinować, co by zrobić by było lepiej
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 09:28   #4707
littleparty
Raczkowanie

littleparty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 09:34   #4708
pffe
BAN stały

Cytat:
Ja już też czekam
Stary 2014-09-15, 09:39   #4709
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
ja też i zacząć kombinować, co by zrobić by było lepiej
Widzę, że jesteś równie doświadczona w bojach z eksocem
Ja sobie rok temu machnęłam nawet programik, który mi układa plan zajęć z planu wykładowców (który jak wiadomo pojawia się często dużo wcześniej niż nasz) Co to czekanie robi z ludźmi

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Ja już też czekam
Jakby chociaż raz nie mogli się sprężyć i zrobić nam niespodziankę
Stary 2014-09-15, 09:42   #4710
pffe
BAN stały

Cytat:
Widzę, że jesteś równie doświadczona w bojach z eksocem
Ja sobie rok temu machnęłam nawet programik, który mi układa plan zajęć z planu wykładowców (który jak wiadomo pojawia się często dużo wcześniej niż nasz) Co to czekanie robi z ludźmi

Jakby chociaż raz nie mogli się sprężyć i zrobić nam niespodziankę
No bo nie wiem czy w połowie września jest już na co czekać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości