Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-26, 21:31   #4681
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 624
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

jak tak jeste¶cie w temacie æwiczeñ - polecicie mi æwiczenia które skutecznie zmniejsz± obwód ramion? chcia³abym je wysmukliæ bo to mój najwiêkszy kompleks ale bojê siê ¿e zbudujê tam taaaakie bu³y a tego nie chcê.
Stary 2014-10-26, 22:33   #4682
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
jak tak jeste¶cie w temacie æwiczeñ - polecicie mi æwiczenia które skutecznie zmniejsz± obwód ramion? chcia³abym je wysmukliæ bo to mój najwiêkszy kompleks ale bojê siê ¿e zbudujê tam taaaakie bu³y a tego nie chcê.
Ale wiesz, ¿e nie da siê chudn±æ punktowo z jednego miejsca?
W zale¿no¶ci od predyspozycji, ka¿da z nas tak jak tyje inaczej, tak te¿ chudnie inaczej.
Wyj¶cia masz dwa: albo cardio, które powoduje po prostu spalenie t³uszczu z ca³ego cia³a i tu przyjdzie czas i na rêce, albo æwiczenia si³owe w celu zbudowania sobie lepszych miê¶ni, co za tym idzie bu³y znikaj± . Tak ogólnikowo bardzo.
Ja do¶æ szybko widzia³am efekty po æwiczeniach wyjêtych z pierwszego levelu shreda - po pierwsze i najwa¿niejsze - pompki dobre na wszystko , po drugie, nie mam pojêcia jak to æwiczenie siê nazywa, wiêc znalaz³am filmik na youtubie https://www.youtube.com/watch?v=VmB1G1K7v94, nie mam pojêcia co ten pan tam mówi, bo ogl±da³am na wyciszonym . Le¿eæ mo¿esz na ³aweczce albo na pod³odze. Ja u¿ywa³am hantli po 2kg. Wa¿ne jest, ¿eby je trzymaæ nad klatk±, a nie nad g³ow± czy nad brzuchem. Przyjemne æwiczenie i nie do¶æ, ¿e rêce lepiej wygl±daj± to jeszcze do tego biust .

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 07:50   #4683
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 578

Witajcie dziewczyny w ten s³oneczny mro¼ny poranek, u mnie -7 a u was?
Oprócz tego, ¿e znowu mnie jakie¶ grypsko dopad³o to nie mam co pisaæ, czekam na wyp³atê i kupujê rowerek, pannaatopowa - Ty bêdziesz biegaæ ja je¼dziæ

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:02   #4684
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 821

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
http://fitappy.eu/2011/05/03/cwiczen...wisle-ramiona/
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:24   #4685
michalova
Wtajemniczenie

wiem Melonade, ¿e nie chudnie siê punktowo chcia³am wprowadziæ æwiczenia ramion do innych æwiczeñ, bo ramiona s± nieproporcjonalnie du¿e do reszty cia³a. reszta cia³a te¿ du¿a ale w miarê te proporcje s± zachowane. a ramiona... katastrofa. wygl±daj± jak u mojej ciotki która jest ze dwa razy ciê¿sza ode mnie choæ ni¿sza. :P dziêki za æwiczenia. Dotka, równie¿ dziêkujê
Stary 2014-10-27, 08:37   #4686
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Oprócz tego, ¿e znowu mnie jakie¶ grypsko dopad³o to nie mam co pisaæ, czekam na wyp³atê i kupujê rowerek, pannaatopowa - Ty bêdziesz biegaæ ja je¼dziæ
U mnie jest mg³a jak mleko

Wczoraj zaliczy³am pierwszy konkretniejszy trening na rowerku, 35 minut je¼dzi³am!! Doopsko siê przyzwyczaja Mam nadziejê od przysz³ego tygodnia zacz±æ robiæ 60 minut albo wiêcej jak czas pozwoli.
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:38   #4687
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie jest mg³a jak mleko

Wczoraj zaliczy³am pierwszy konkretniejszy trening na rowerku, 35 minut je¼dzi³am!! Doopsko siê przyzwyczaja Mam nadziejê od przysz³ego tygodnia zacz±æ robiæ 60 minut albo wiêcej jak czas pozwoli.
fajnie. gratulujê
Stary 2014-10-27, 09:28   #4688
MissTerrible
Raczkowanie

Mam pytanko do dziewczyn z do¶wiadczeniem rowerowym

Mój rowerek pokazuje mi po 30 minutach jazdy na 3/4 poziomie (zmieniam jak czujê, ¿e za ciê¿ko) ¿e spali³am, UWAGA nieca³e 600kcal

Czy to jest mo¿liwe? Jako¶ du¿o strasznie...

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

W ostatnich dniach poczyni³am pewne postanowienia. Miêdzy innymi wa¿ê wszystko przed jedzeniem i liczê skrupulatnie kalorie, czego nigdy nie robi³am. Raczej wszystko na oko mierzy³am. Powiem Wam, ¿e nie bêdê siê stosowaæ do tego co mi zaleca³ ten dietetyk, czyli do jedzenia 2700kcal dziennie. 2000 to mój limit dla dobrego samopoczucia, jak jem wiêcej to czujê siê strasznie ciê¿ko i mam problemy brzuchem... Tym bardziej teraz kiedy odmawiam sobie wszystkich s³odko¶ci i innych bzdur typu paluszki, chipsy itp. to jest to dla mnie nie do osi±gniêcia, nie mogê je¶æ a¿ tyle orzechów, pestek dyni bo zbankrutujê... Ju¿ i tak wszêdzie sypiê sezam albo siemiê lniane Po za tym wydaje mi siê, ¿e nie o to chodzi ¿eby w siebie wpychaæ wiêksz± porcjê tylko dla zasady.

Od czasu kiedy kupi³am rowerek by³ tylko jeden dzieñ kiedy nie je¼dzi³am i czujê siê super! Nawet je¶li to by³o tylko 15 minut. Wczoraj a¿ wbieg³am po schodach na 3 piêtro, co prawda potem sapa³am 10 minut Hehe

Edytowane przez MissTerrible
Czas edycji: 2014-10-27 o 08:46 Powód: b³±d
Stary 2014-10-27, 09:36   #4689
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 394

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Biegaæ, od wiosny powrót do roweru oraz nauka p³ywania

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 09:49   #4690
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Dziewczyny wiecie mo¿e z jakiej stronki mo¿na pobraæ fajne æwiczenia i nagraæ sobie p³ytkê do odtwarzania w domciu, czy takie strony w ogóle istniej±?

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:09   #4691
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny wiecie mo¿e z jakiej stronki mo¿na pobraæ fajne æwiczenia i nagraæ sobie p³ytkê do odtwarzania w domciu, czy takie strony w ogóle istniej±?
Youtube

Stary 2014-10-27, 11:11   #4692
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Youtube jest skarbnic± wszelkich filmików, mo¿esz te¿ poszukaæ na Chomiku, ¶ci±gn±æ i nagraæ
Stary 2014-10-27, 11:13   #4693
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 755
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Malinka ja robi³am kiedys tak, ¿e programem typu "Youtube Downloader" sciaga³am w³asnie z YouTuba filmiki z æwiczeniami na komputer, zapisywalam w formie jakiegos mp3 lub avi, a taki format spokojnie wiêkszosc tv b±d¼ innych odtwarzaczy otworzy a z YT bo tam jednak jest najwiecej filmikow, praktycznie wszystkie ktore mnie interesowaly

Dziewczyny mnie ubieg³y

Edytowane przez pretty_girl19892
Czas edycji: 2014-10-27 o 11:14
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:19   #4694
Melonade
Zadomowienie

U¿ywa³a która¶ z Was tej aplikacji Pump up ?

Stary 2014-10-27, 11:26   #4695
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Melonade ja nie uzywalam a do czego ona s³uzy?

Ja mam inne pytanie: ktory olej/oliwa jest najzdrowszy do ewentualnego smazenia? A ktory np nadaje sie tylko do podania na zimno, np w salatkach?
Stary 2014-10-27, 11:30   #4696
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 394

Z Youtuba mo¿na ¶ci±gaæ ³atwiej. po "www" wpisujesz ss. to wygl±da www.ssyou.... i tak dalej. przekierowuje Ciê na stronê ¶ci±gania

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:34   #4697
maniastania
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Cze¶æ Dziewczyny!

Chcia³abym do³±czyæ do Waszego w±tku, je¶li nie bêdziecie mia³y nic przeciwko.

Jestem Mañka, mam 25 lat i jestem anonimowym ob¿artuchem :v .

Mój problem polega na tym, ¿e moje ¿ycie krêci siê wokó³ jedzenia i ju¿ dawno przesta³o ono byæ dla mnie tylko zwyk³ym zaspokajaniem potrzeb fizycznych. Zajadam problemy, odreagowujê pora¿ki, wynagradzam sukcesy, nied³ugo przestanê mie¶ciæ siê w drzwiach, albo w ogóle wyjdê za m±¿ za hamburgera.

Oczywi¶cie to moje 100 podej¶cie do diety, ¶rednio co pó³ roku mam przeb³yski rozs±dku, a t³uszcz na chwilê przestaje naciskaæ na o¶rodki my¶lowe w mózgu i podejmujê decyzjê o æwiczeniach i diecie. Mo¿e ze 3 razy moja motywacja by³a na tyle silna, ¿e faktycznie uda³o mi siê straciæ kilogramy, ale o ile pamiêæ mnie nie myli zawsze odchudza³am siê dla kogo¶. Gdy "motywacja" znika³a z mojego ¿ycia ja spoczywa³am na laurach i kg wraca³y. Tym razem chcê to zrobiæ dla siebie. Chcê poczuæ siê po prostu dobrze.
Ale wiem, ¿e bêdê potrzebowaæ pomocy, tj. wsparcia psychicznego w mej niedoli. No i kogo¶ kto kopniaka na rozpêd da, gdy ochota na frytki mnie najdzie.

Od jaki¶ 2 tygodni intensywnie æwiczê i rygorystyczn± dietê trzymam. Mój cel to na razie -15 kg do ¦wi±t Bo¿ego Narodzenia (obecnie 80 kg/ 165 cm). Pó¼niej ju¿ bardziej na luzie, a¿ do mniej wiêcej 55-60 kg, choæ zdajê sobie sprawê, ¿e to odleg³a przysz³o¶æ.

Czy jeszcze jaki¶ informacji potrzebujecie?
maniastania jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:40   #4698
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam inne pytanie: ktory olej/oliwa jest najzdrowszy do ewentualnego smazenia? A ktory np nadaje sie tylko do podania na zimno, np w salatkach?
Powiem tak, na zimno zale¿y od upodobañ smakowych i od tego co chcesz z tego oleju 'wyci±gn±æ', warto poszukaæ co w jakim oleju siedzi i czy akurat to Ciê interesuje. Ja najczê¶ciej u¿ywam oliwy extra virgin albo oleju z pestek winogron. Natomiast do sma¿enia czy pieczenia u¿ywam Kujawskiego W bardzo wysokiej temperaturze oleje trac± wiêkszo¶æ cennych sk³adników i trochê szkoda mi kasy na takie marnotrawstwo Najwa¿niejsze ¿eby by³y to oleje ro¶linne nieutwardzone, utwardzone takie jak w margarynie to zapychacze ¿y³...
Stary 2014-10-27, 11:40   #4699
maniastania
Przyczajenie

Cytat:

mój kolega jest na do¶æ wymagaj±cej diecie + bardzo du¿o æwiczy i jego trener doradza mu olej lniany, oliwê z oliwek lub olej z orzechów w³oskich, ale jedynie jako dodatek do dañ ju¿ zrobionych, czyli jako dressing lub generalnie do smaku. Do sma¿enia w sumie ka¿da oliwa odpada, poniewa¿ w pewnej temperaturze traci wszelkie w³a¶ciwo¶ci od¿ywcze, a zostaje tylko to dziêki czemu siê tyje.

Do sma¿enia na patelni polecono mi olej PAM w sprayu. Poczytaj sobie na necie na ten temat. Mo¿na go kupiæ w sklepach dla kulturystów.
Stary 2014-10-27, 12:03   #4700
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maniastania Poka¿ wiadomo¶æ
mój kolega jest na do¶æ wymagaj±cej diecie + bardzo du¿o æwiczy i jego trener doradza mu olej lniany, oliwê z oliwek lub olej z orzechów w³oskich, ale jedynie jako dodatek do dañ ju¿ zrobionych, czyli jako dressing lub generalnie do smaku. Do sma¿enia w sumie ka¿da oliwa odpada, poniewa¿ w pewnej temperaturze traci wszelkie w³a¶ciwo¶ci od¿ywcze, a zostaje tylko to dziêki czemu siê tyje.

Do sma¿enia na patelni polecono mi olej PAM w sprayu. Poczytaj sobie na necie na ten temat. Mo¿na go kupiæ w sklepach dla kulturystów.
Oleje najlepiej je¶æ na zimno, podobnie jak wa¿ne jest ¿eby by³y t³oczone na zimno, bo ka¿da obróbka termiczna pozbawia je warto¶ci dla nas najcenniejszych Przy sma¿eniu warto sprawdziæ temperaturê w jakiej dany olej siê pali i wybieraæ te które mo¿na grzaæ najwy¿ej - zminimalizujemy ryzyko powstawania substancji rakotwórczych.

Dlatego wolê piec w folii
Jak ju¿ sma¿ê to na patelni ceramicznej i tylko przecieram j± nas±czonym olejem rêcznikiem papierowym, tak jak siê robi przy nale¶nikach, na jedno wychodzi jak PAM A przynajmniej wiem co jem Ale lubiê te¿ bitki na mase³ku klarowanym
Stary 2014-10-27, 12:19   #4701
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 506

Cytat:
ja nie wiem, który jest najzdrowszy ale moge napisaæ których ja uzywam
- oliwa z oliwek do sa³atek, grzanek itd
- olej kokosowy - do sma¿enia potraw na s³odko np. omletu daje fajny kokosowy zapach
- olej s³onecznikowy np. do placków ziemniaczanych jak tak my¶lê, to nie wiem kiedy ja ostatnio robi³am placki
- olej rzepakowy jak podsma¿am kurczaka bez panierki to dodaje kilka kropel ale niezbyt mi pasuje, to moja pierwsza i pewnie ostatnia butelka ( dosta³am od Dziadka bo wyczyta³, ¿e jest zdrowa)

Cytat:
Cze¶æ Dziewczyny!

Mój problem polega na tym, ¿e moje ¿ycie krêci siê wokó³ jedzenia i ju¿ dawno przesta³o ono byæ dla mnie tylko zwyk³ym zaspokajaniem potrzeb fizycznych. Zajadam problemy, odreagowujê pora¿ki, wynagradzam sukcesy, nied³ugo przestanê mie¶ciæ siê w drzwiach, albo w ogóle wyjdê za m±¿ za hamburgera.

Oczywi¶cie to moje 100 podej¶cie do diety, ¶rednio co pó³ roku mam przeb³yski rozs±dku, a t³uszcz na chwilê przestaje naciskaæ na o¶rodki my¶lowe w mózgu i podejmujê decyzjê o æwiczeniach i diecie. Mo¿e ze 3 razy moja motywacja by³a na tyle silna, ¿e faktycznie uda³o mi siê straciæ kilogramy, ale o ile pamiêæ mnie nie myli zawsze odchudza³am siê dla kogo¶. Gdy "motywacja" znika³a z mojego ¿ycia ja spoczywa³am na laurach i kg wraca³y. Tym razem chcê to zrobiæ dla siebie. Chcê poczuæ siê po prostu dobrze.
Ale wiem, ¿e bêdê potrzebowaæ pomocy, tj. wsparcia psychicznego w mej niedoli. No i kogo¶ kto kopniaka na rozpêd da, gdy ochota na frytki mnie najdzie.

Od jaki¶ 2 tygodni intensywnie æwiczê i rygorystyczn± dietê trzymam. Mój cel to na razie -15 kg do ¦wi±t Bo¿ego Narodzenia (obecnie 80 kg/ 165 cm). Pó¼niej ju¿ bardziej na luzie, a¿ do mniej wiêcej 55-60 kg, choæ zdajê sobie sprawê, ¿e to odleg³a przysz³o¶æ.

czesc
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:19   #4702
maniastania
Przyczajenie

Cytat:
Oleje najlepiej je¶æ na zimno, podobnie jak wa¿ne jest ¿eby by³y t³oczone na zimno, bo ka¿da obróbka termiczna pozbawia je warto¶ci dla nas najcenniejszych

W³a¶nie ja na mojej obecnej diecie dodajê pó³ ³y¿eczki oliwy z oliwek do wcze¶niej przygotowanego posi³ku, bo potrzebujê tych zdrowych t³uszczy przede wszystkim do kontroli metabolizmu, witaminy siê w nich rozpuszczaj± itp.
No ale to dopiero pocz±tki, za jakie¶ 3 tygodnie obcinam t³uszcze w³a¶nie
Stary 2014-10-27, 12:19   #4703
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Cze¶æ Dziewczyny!

Witaj Ja te¿ od niedawna siê udzielam. I pomaga mi to bardzo, mam nadziejê, ¿e i dla Ciebie bêdziemy podpor±. Coraz wiêcej nas tutaj! I dobrze, im nas wiêcej tym wiêksza motywacja A powiem Wam, ¿e moja jest ostatnio kosmiczna!! Chcia³abym jako¶ Wam trochê wys³aæ
Stary 2014-10-27, 12:22   #4704
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Cze¶æ Dziewczyny!

A co æwiczysz i jak wygl±da ta Twoja dieta? Akceptujemy tylko zdrowe od¿ywianie, ¿adnych g³odówek!
Do ¦wi±t 15kg to du¿o, my tu siê g³owimy czy nam siê 10 uda albo chocia¿ 8 ...
Ju¿ Ci odpisa³am na PW .

Stary 2014-10-27, 12:24   #4705
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
W³a¶nie ja na mojej obecnej diecie dodajê pó³ ³y¿eczki oliwy z oliwek do wcze¶niej przygotowanego posi³ku, bo potrzebujê tych zdrowych t³uszczy przede wszystkim do kontroli metabolizmu, witaminy siê w nich rozpuszczaj± itp.
No ale to dopiero pocz±tki, za jakie¶ 3 tygodnie obcinam t³uszcze w³a¶nie
Nie obcinaj t³uszczy!! Te dobre, czyli w³a¶nie ro¶linne nieutwardzone spo¿ywane jako olej czy bezpo¶rednio w postaci orzechów czy owoców (awokado) lub te które zawiera miêso ryb s± bardzo wa¿ne! Sama napisa³a¶, rozpuszczaj± siê w nich witaminy, dodatkowo omegi s± bardzo cenne! Nie rezygnuj z t³uszczu, lepiej obetnij wêgle
Stary 2014-10-27, 12:26   #4706
Melonade
Zadomowienie

Cytat:

W³a¶nie sama jej jeszcze nie zg³êbi³am . Wiem, ¿e to takie trochê po³±czenie wszystkich mo¿liwych aplikacji potrzebnych przy byciu fit . Tzn. mo¿na wpisywaæ posi³ki, æwiczenia, mo¿na wrzucaæ zdjêcia itd., ale te¿ mo¿na wybraæ sobie jaki mamy cel, ile chcemy æwiczyæ, jaki mamy sprzêt i to nam uk³ada trening, mo¿emy wybieraæ jakich æwiczeñ nie chcemy robiæ, a które chcemy ... Ogólnie brzmi ciekawie, st±d moje zainteresowanie .
Czyli taki instagram + myfitnesspal + endomondo +parê innych rzeczy ...

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Powiem tak, na zimno zale¿y od upodobañ smakowych i od tego co chcesz z tego oleju 'wyci±gn±æ', warto poszukaæ co w jakim oleju siedzi i czy akurat to Ciê interesuje. Ja najczê¶ciej u¿ywam oliwy extra virgin albo oleju z pestek winogron. Natomiast do sma¿enia czy pieczenia u¿ywam Kujawskiego W bardzo wysokiej temperaturze oleje trac± wiêkszo¶æ cennych sk³adników i trochê szkoda mi kasy na takie marnotrawstwo Najwa¿niejsze ¿eby by³y to oleje ro¶linne nieutwardzone, utwardzone takie jak w margarynie to zapychacze ¿y³...
Nie jestem ekspertem, je¶li chodzi o oleje, ale czy to nie jest tak, ¿e do sma¿enia powinien byæ rafinowany, a do jedzenia "na surowo" nierafinowany?

Stary 2014-10-27, 12:26   #4707
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie sama jej jeszcze nie zg³êbi³am . Wiem, ¿e to takie trochê po³±czenie wszystkich mo¿liwych aplikacji potrzebnych przy byciu fit . Tzn. mo¿na wpisywaæ posi³ki, æwiczenia, mo¿na wrzucaæ zdjêcia itd., ale te¿ mo¿na wybraæ sobie jaki mamy cel, ile chcemy æwiczyæ, jaki mamy sprzêt i to nam uk³ada trening, mo¿emy wybieraæ jakich æwiczeñ nie chcemy robiæ, a które chcemy ... Ogólnie brzmi ciekawie, st±d moje zainteresowanie .
Czyli taki instagram + myfitnesspal + endomondo +parê innych rzeczy ...
Kurcze a¿ zaraz j± zbadam Ja w tej chwili u¿ywam Lifesum do podliczania kalorii jedynie
Stary 2014-10-27, 12:29   #4708
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Dziêki dziewczyny za odpowiedzi o tych olejach
Poki co te¿ uzywa³am zwyk³ego rzepakowego do sma¿enia, a oliwy do sa³atek, s³ysza³am w³asnie du¿o dobrego te¿ o tym lnianym i kokosowym, bêdê musia³a wyprobowaæ

maniastania witamy napisz cos wiêcej jak teraz sie odzywiasz, czy cos cwiczysz, itp

MissTerrible ja bym chciala troche tej Twojej kosmicznej motywacji podziel siê!
Stary 2014-10-27, 12:41   #4709
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 360

Cytat:
Mam pytanko do dziewczyn z do¶wiadczeniem rowerowym

Mój rowerek pokazuje mi po 30 minutach jazdy na 3/4 poziomie (zmieniam jak czujê, ¿e za ciê¿ko) ¿e spali³am, UWAGA nieca³e 600kcal

Czy to jest mo¿liwe? Jako¶ du¿o strasznie...
wg mnie ¶rednio mo¿liwe

ja do sma¿enia nie u¿ywam nic, je¶li ju¿ sma¿ê to na suchej patelni. Wolê upiec, udusiæ. Ostatnio potrzebowa³am do tego brownie oleju to specjalnie kupowa³am butelkê.
A do sa³atek dajê oliwê albo olej lniany t³oczony na zimno.

maniastania witaj

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:47   #4710
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Nie jestem ekspertem, je¶li chodzi o oleje, ale czy to nie jest tak, ¿e do sma¿enia powinien byæ rafinowany, a do jedzenia "na surowo" nierafinowany?
Te¿ nie jestem ekspertem Ale akurat sma¿enie nie ma tutaj raczej znaczenia. Rafinowanie to inaczej oczyszczanie oleju, tylko pytanie - oczyszczanie z czego? Rafinacja przebiega w wysokiej temperaturze, wiêc cze¶æ specjalistów uwa¿a ¿e w ten sposób traci siê to co cenne. Producenci g³ównie oleju rzepakowego broni± siê, ¿e rafinowanie to bardziej uszlachetnianie oleju czyli pozbywanie siê zanieczyszczeñ, metali ciê¿kich i pozosta³o¶ci po nawozach, ale kwasy t³uszczowe pozostaj± nienaruszone... Z drugiej strony, rafinowanie jest podobno procesem chemicznym, wiêc wszyscy EKO twierdz± ¿e jest z³y. Na surowo nierafinowany na pewno doda smaku, bo rafinowanie pozbawia oleje smaku i zapachu. Wydaje mi siê ¿e chyba w przypadku rzepaku rafinacja faktycznie jest dobra, bo jednak jest tak masowo uprawiany...

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Fajny artyku³, po spodem te¿ sporo komentarzy Sama siê trochê dokszta³cê

http://dziecisawazne.pl/oleje-do-smazenia/
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.