Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-23, 09:15   #4681
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II

Nie no, odpocząć odpoczęłam, ale chodzi mi o to, że wolałabym sobie zaplanować, że np. w sobotę robimy coś tam w domu, idziemy potem na spacer i np. całe popołudnie oglądamy filmy/seriale.
A tak to marnuję czas: a to wizaż, a to fesjbuk, a to poczta, a to kurnik i 'za chwilę pójdę poczytać/pooglądać' i mija czas.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 09:17   #4682
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nie no, odpocząć odpoczęłam, ale chodzi mi o to, że wolałabym sobie zaplanować, że np. w sobotę robimy coś tam w domu, idziemy potem na spacer i np. całe popołudnie oglądamy filmy/seriale.
A tak to marnuję czas: a to wizaż, a to fesjbuk, a to poczta, a to kurnik i 'za chwilę pójdę poczytać/pooglądać' i mija czas.
Nie można mieć wszystkiego zaplanowanego tak na tip top Widać potrzebowałaś się polenić w ten sposób
Stary 2015-02-23, 10:25   #4683
201604250957
Konto usunięte

dzień dobry wróciłam! czy tęskniłyście? urlop bardzo udany, pogoda dopisała (wbrew czarnym wizjom snutym przez Scarlett ) było słonecznie i bezwietrznie, prawdziwa wiosna wypoczęłam i podładowałam akumulatory.

Dotka a propo marnowania czasu to na wyjeździe mało korzystałam z internetu i uświadomiłam sobie, że na codzień za dużo czasu spędzam w sieci, mam zamiar to ograniczyć bo właśnie mam takie poczucie zmarnowanego czasu nie wiadomo na czym
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:03   #4684
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Dotka a propo marnowania czasu to na wyjeździe mało korzystałam z internetu i uświadomiłam sobie, że na codzień za dużo czasu spędzam w sieci, mam zamiar to ograniczyć bo właśnie mam takie poczucie zmarnowanego czasu nie wiadomo na czym
A tak, tak, internet zabiera najwięcej czasu, więc też staram się go ograniczać. Choć czasem właśnie jak mam takie dni, że wpadnę, to mnie nie ma, bo jak to w necie - nieskończenie wiele stron do przejrzenia, a jak przejrzę wszystko, to znów wracam do pierwszej, bo 'moze ktos cos na fejsie odpisal' itd.

I tak ograniczylam korzystanie z komputera rano przed pracą: nie włączam go w ogóle, bo i tak w pracy mam czas na przejrzenie tego, co potrzebuję.

Jak pracowałam w poprzedniej pracy, to wstawałam o 7:30, a wychodziłam z domu czasem nawet o 9:30 Ale właśnie kupa czasu szła na kompa bezsensownie.

Teraz potrafię wstać o 5:50, jak się nie mogę ogarnąć i 6:30 już wychodzę
Stary 2015-02-23, 14:56   #4685
Madzia9999
Zakorzenienie

Ja staram się tak rozplanować czas zeby weekendy mieć wolne. Chociaż zdarza się, że w sob do południa coś ogarnę a potem czas na przyjemności lub leniuchowanie. TŻ ciężko i dlugo pracuje na tygodniu więc weekend jest zarezerwowany na chillout. Poza tym często w weekendy wyjeżdzamy czy do rodziców czy znajomych.

Ten weekend akurat był pół na pół - cześć zakupowa a część leniuchowa. Byliśmy na sportowych zakupach w Decathlonie i Intersporcie. Potem Ikea - kupiłam ładną pościel, pojemniki szklane na jedzenie do pracy i świeczki oczywiście
Dziś dzień wolny, niedawno wróciliśmy od rodzicow TZ sprzęt na narty i deskę zabraliśmy. Powoli się rozpakowuje, i zabieram za obiad na dwa dni od razu będzie - mam filet z kurczaka chcę szpinakiem i mozzarelą nadziać i do piekarnika.
I co gorsze balkon po wizytach gołębi muszę ogarnąć - to szczególnie mnie brzydzi

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 15:12   #4686
Blondi2989
Blond forever!

Heeeej
Wypowiem się w temacie - ja jestem śpioch - po kilku latach rozwalającego system trybu studyjnego do tej pory pokutuje to, że nie mogę się odnaleźć z porannym wstawaniem, więc w weekendy zawsze odsypiam - i tu różnie, czasem do 8, a czasem do 10. Nie traktuję tego jak marnowanie czasu, bo najzwyczajniej w świecie lubię być wyspana
Lubię w weekend porządki, cieszy mnie takie wysprzątanie na błysk mieszkanie
I jednocześnie lubię "zaliczyć" w weekend jakieś spotkanie ze znajomymi/rodziną i ważne jest dla mnie pobycie z TŻ sam na sam - w tygodniu dużo pracujemy i mamy mało czasu dla siebie - ostatnio co tydzień jeździmy na budowę domu, więc wtedy zahaczamy o jakieś zakupy, obiad. Mamy motywację, żeby się ruszyć bo w tygodniu najzwyczajniej nie mamy czasu podjechać (a na dom roooośnie )

Kash - fajnie, że urlop udany, najważniejszy jest właśnie odpoczynek psychiczny
Ja też staram się ograniczyć neta (choć nie ukrywam, że jest ciężko) na rzecz filmów, spacerów i książek Od marca rezygnujemy z telewizji to odpadnie mi kolejny pożeracz czasu (choć rzadko oglądam).
Stary 2015-02-23, 15:27   #4687
Madzia9999
Zakorzenienie

Btw zazdroszczę parom ktore o podobnych porach kończą pracę, zawsze to więcej czasu można razem spędzić.

Sophia Loren
Stary 2015-02-23, 18:58   #4688
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Btw zazdroszczę parom ktore o podobnych porach kończą pracę, zawsze to więcej czasu można razem spędzić.
Ja teraz to mam nawet lepiej, bo pracuję 7-15, a TŻ 8-16, dzięki czemu ja rano wychodzę o 6:30 (on ok. 7:10) i nie zajmuję się już myciem naczyń, ogarnianiem kuchni, czy składaniem prania itp.

Z kolei ja wracam o 15:30, a TŻ 16:30-17, dzięki czemu dzisiaj jak wrócił, to jedno pranie już zrobiłam, drugie się kończyło, zrobiłam obiad dla siebie + osobno dla niego i dziadka. Zrobiłam mu żarełko do pracy + wstawiłam jajka na kolację i upiekłam świeże bułki

Także w temacie zmarnowanego weekendu - nadrobiłam chyba dzisiaj
Stary 2015-02-23, 19:51   #4689
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
My tak co 2 tyg pracujemy- tzn jeździmy do pracy razem i wracamy również razem Super sprawa, bo faktycznie razem można więcej ogarnąć.

Kash fajnie, że urlop się udał widziałam piękne foty na fb, pogoda Wam się faktycznie udała Super, że miałaś okazję naładować akumulatorki.

W kwestii marnowania czasu to my np nie posiadamy telewizora Spędzam jednak zbyt wiele czasu w sieci i będę się starała to ograniczyć.

Ależ mi się dzisiaj dłużył dzień w pracy... Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo w przeciwnym razie oszaleję
Stary 2015-02-23, 19:58   #4690
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
My tak co 2 tyg pracujemy- tzn jeździmy do pracy razem i wracamy również razem Super sprawa, bo faktycznie razem można więcej ogarnąć.

Kash fajnie, że urlop się udał widziałam piękne foty na fb, pogoda Wam się faktycznie udała Super, że miałaś okazję naładować akumulatorki.

W kwestii marnowania czasu to my np nie posiadamy telewizora Spędzam jednak zbyt wiele czasu w sieci i będę się starała to ograniczyć.

Ależ mi się dzisiaj dłużył dzień w pracy... Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo w przeciwnym razie oszaleję
My też
I oduczyłam się już w ogóle od oglądania tv tzn. jak leci jakiś fajny film, czy serial, to okej, ale nie potrafię już tak, jak kiedyś - oglądać miliona bzdur na różnych kanałach i spędzać całego dnia przed TV.
Moja koleżanka z pracy nie mogła się nadziwic, że nie mamy TV, bo JAK TO TAK i że u nich TV idzie praktycznie 24h/dobę (zasypiają przy nim)..

A ja znacznie bardziej wolę sobie wlączyć w necie serial/film bez reklam, o tej godzinie, o której JA chcę i się nie spinać, że 'o 20 muszę zasiadać na kanapie, bo SERIAL'.
Stary 2015-02-23, 20:43   #4691
Madzia9999
Zakorzenienie

Ja wieczorem w tle ogladam tv ale zasypiać przy nim sobie nie wyobrażam.

U mnie jest tak, że TŻ pracuje na zmiany i na dodatek nie ma stałych godzin pracy tylko ruchowe - uroki pracy na kontrakcie. Większosć rzeczy w mieszkaniu ogarniam ja (poza wspólnymi zakupami, wynoszeniem śmieci, odkurzaniem i zmywaniem podłóg) Jak już zdarzy się, ze razem mamy wolne wolę lepiej wykorzystać ten czas.

Obiad na dwa dni zrobiony Jedzenie do pracy też naszykowane. Powinnam dziś wcześniej pójść spać, jutro mam lekarza na 7:00 :/

Sophia Loren
Stary 2015-02-23, 21:16   #4692
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
My też
I oduczyłam się już w ogóle od oglądania tv tzn. jak leci jakiś fajny film, czy serial, to okej, ale nie potrafię już tak, jak kiedyś - oglądać miliona bzdur na różnych kanałach i spędzać całego dnia przed TV.
Moja koleżanka z pracy nie mogła się nadziwic, że nie mamy TV, bo JAK TO TAK i że u nich TV idzie praktycznie 24h/dobę (zasypiają przy nim)..

A ja znacznie bardziej wolę sobie wlączyć w necie serial/film bez reklam, o tej godzinie, o której JA chcę i się nie spinać, że 'o 20 muszę zasiadać na kanapie, bo SERIAL'.
Moi znajomi tak samo reagują na wieść, że nie posiadamy tv
Większość tych, którzy dopiero teraz się usamodzielniają mają telewizor na liście zakupów wcześniej niż pralka;p

Ja dzisiaj zrobiłam tą pomidorową i zostało nam jeszcze na jutro. Do tego wyciągnę z zamrażalnika krokiety od mamy (z kaszą gryczaną )

Do tego trzeba będzie pomału opróżniać lodówkę przed wyjazdem, więc będę musiała robić posiłki "resztkowe"
Stary 2015-02-24, 07:56   #4693
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Moi znajomi tak samo reagują na wieść, że nie posiadamy tv
Większość tych, którzy dopiero teraz się usamodzielniają mają telewizor na liście zakupów wcześniej niż pralka;p

Ja dzisiaj zrobiłam tą pomidorową i zostało nam jeszcze na jutro. Do tego wyciągnę z zamrażalnika krokiety od mamy (z kaszą gryczaną )

Do tego trzeba będzie pomału opróżniać lodówkę przed wyjazdem, więc będę musiała robić posiłki "resztkowe"
Priorytety kochana
Stary 2015-02-24, 09:17   #4694
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Priorytety kochana
Ja miałam telewizor wcześniej niż pralka bo:
1. W budynku w którym mieszkałam mieliśmy pralnię
2. Telewizor kupiła mi mama, bo nie mogła znieść jego braku jak do mnie przyjeżdżała. Mi telewizor w ogóle do szczęścia nie był potrzebny. Teraz używam go okazyjnie do x-boxa, czasem też coś obejrzę z TŻ ale częściej to on siedzi i ogląda...

Edytowane przez Miss Saeki
Czas edycji: 2015-02-24 o 09:19
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 09:48   #4695
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Ja miałam telewizor wcześniej niż pralka bo:
1. W budynku w którym mieszkałam mieliśmy pralnię
2. Telewizor kupiła mi mama, bo nie mogła znieść jego braku jak do mnie przyjeżdżała. Mi telewizor w ogóle do szczęścia nie był potrzebny. Teraz używam go okazyjnie do x-boxa, czasem też coś obejrzę z TŻ ale częściej to on siedzi i ogląda...
Eeee serio? Sorry, ale dla mnie to lekko dziwne i w życiu bym się nie zgodzila, zeby ktos sobie kupil TV do MOJEGO domu, bo JEMU go u mnie brakuje. Dżizas, to mój dom
Stary 2015-02-24, 10:09   #4696
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee serio? Sorry, ale dla mnie to lekko dziwne i w życiu bym się nie zgodzila, zeby ktos sobie kupil TV do MOJEGO domu, bo JEMU go u mnie brakuje. Dżizas, to mój dom
Wiesz, przyjeżdżała np. na tydzień, kiedy ja normalnie chodziłam do pracy to musiała mieć jakąś rozrywkę...
Stary 2015-02-24, 10:26   #4697
JossStone
Zakorzenienie

My nie mamy TV, ale chcemy kupić jakiś duży i komputer stacjonarny do tego, żeby można korzystać z TCV jako monitora (wygodniej oglądać niż na ekranie laptopa), poza tym do xboxa się przyda.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 11:02   #4698
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Wiesz, przyjeżdżała np. na tydzień, kiedy ja normalnie chodziłam do pracy to musiała mieć jakąś rozrywkę...
Mnie to nie przekonuje i tak
Stary 2015-02-24, 20:15   #4699
ijaa
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Cytat:
A z kolei jak robię nie wiadomo co, to potem jestem zła, bo 5 dni w tygodniu praca + coś tam po pracy w domu, a potem jeszcze w weekend zapieprzać?

Jak to u Was jest, lenicie się w weekendy, czy nadrabiacie obowiązki?
Ja staram się to maksymalnie wypośrodkować i najczęściej wygląda to tak, że w soboty działamy, sprzątany, załatwiamy co trzeba, a niedziela jest bardziej na odpoczynek.
Jak nie zrobimy w weekend nic to mam wyrzuty sumienia, że przebimbałam dwa dni, a jak przeginamy w drogą stronę i zapitalamy cały weekend bo w końcu jest czas to później w poniedziałek jest tragedia. Wracamy z pracy i zwyczajnie padami, po prostu organizm się buntuje, że codziennie jedzie na wysokich obrotach i nie ma chwili na oddech.

Cytat:
A tak, tak, internet zabiera najwięcej czasu, więc też staram się go ograniczać. Choć czasem właśnie jak mam takie dni, że wpadnę, to mnie nie ma, bo jak to w necie - nieskończenie wiele stron do przejrzenia, a jak przejrzę wszystko, to znów wracam do pierwszej, bo 'moze ktos cos na fejsie odpisal' itd.
U mnie też interne to zło, chociaż w porównaniu z kiedyś to mocno ograniczyłam i dobrze mi z tym.
W pracy daję z siebie 110% i nie korzystam prywatnie, a po pracy zerknę oczywiście, ale biorąc pod uwagę, że wcześniej wgapiałam się w monitor 8h, to często mam dość i ograniczam się do sprawdzenia kilku drobiazgów.

Gorzej z weekendami, bo komp niestety odpalony jest i co chwila mi się coś przypomina by zerknąć. Jak kiedyś szukałam czegoś w historii to się przeraziłam, że niemalże cały dzień co chwila gdzie buszowałam, dlatego i to postanowiłam ograniczyć i nagle się okazało, że dni jakieś dłuższe.

Cytat:
Ja teraz to mam nawet lepiej, bo pracuję 7-15, a TŻ 8-16, dzięki czemu ja rano wychodzę o 6:30 (on ok. 7:10) i nie zajmuję się już myciem naczyń, ogarnianiem kuchni, czy składaniem prania itp.

Z kolei ja wracam o 15:30, a TŻ 16:30-17, dzięki czemu dzisiaj jak wrócił, to jedno pranie już zrobiłam, drugie się kończyło, zrobiłam obiad dla siebie + osobno dla niego i dziadka. Zrobiłam mu żarełko do pracy + wstawiłam jajka na kolację i upiekłam świeże bułki

Także w temacie zmarnowanego weekendu - nadrobiłam chyba dzisiaj

Cytat:
My też
Tak to ja chyba nie miałam nigdy, żeby godzinami przesiadywać bo coś oglądać, a TV mam (a nawet dwa).
Jak jest włączony to i tak robi za tło.

Cytat:
Fakt, to duży komfort. Ja się tak przyzwyczaiłam, że na tym etapie nie wyobrażam sobie inaczej i współczuję parem, które się non-stop mijają.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2015-02-24 o 20:18
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 20:28   #4700
Madzia9999
Zakorzenienie

Jakieś lenistwo mnie ogarnęło Na dodatek powieka od lewego oka mnie boli, taki dyskomfort przy zamykaniu oka - nie ma zaczerwienia ani ropy. Nie wiem czy już powinnam iść do okulisty czy poczekać. W piątek wyjeżdzam z TŻ i do wtorku średnio będę miała możliwość pójść do okulisty.

Sophia Loren
Stary 2015-02-24, 22:45   #4701
ParoleParole
Zakorzenienie

Zgadzam się co do internetu. MI nawet nie chce się czasami po powrocie z pracy kompa uruchamiać i sobie sprawdzę na szybko w telefonie. Chociaż najczęściej sobie sprawdzam w drodze z pracy.

Telewizji nie oglądam od ponad 5 lat. Mama mnie namawia na kupno sobie telewizora, ale czy ja wiem czy mi potrzebny Owszem oglądam seriale, ale lubię na necie bo nie muszę koczować przed tv, włączam kiedy mam czas i ochotę
Stary 2015-02-24, 23:07   #4702
scarlett26
Zakorzenienie

Pytanie blondynki mam - jak się ogląda seriale w necie? są jakieś strony z nimi? są te same co w tv?

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 00:42   #4703
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Pytanie blondynki mam - jak się ogląda seriale w necie? są jakieś strony z nimi? są te same co w tv?
Tak są te same co w tv.

Np tvn player, ipla itp.

Plus jest taki, że jak nie mam czasu to nie oglądam. A czasami przy prasowaniu, sprzataniu albo dla relaksu oglądam
Stary 2015-02-25, 07:53   #4704
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Ja oglądam na tvn player, ipli, vod, a zagraniczne na kinomanie, ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠, cda i innych takich.
Stary 2015-02-26, 07:55   #4705
mietowka84
Rozeznanie

Hej, czy u Was dzisiaj tez taka mgla? Nic nie widac.

Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej, niż możemy sobie wyobrazić.
mietowka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 08:01   #4706
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka84 Pokaż wiadomość
wlasnie wróciłam z biedry bo byłam na polowaniu na dzieciowe rzeczy a / koniecznie chciałam mieć, to pojechałam na 7 rano - z nosem na szybie i spietrana bo az trudno było samochód na parkingu znaleźć.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 08:28   #4707
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka84 Pokaż wiadomość
słoneczko świeci

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 08:35   #4708
Dotka90
Zakorzenienie

U mnie mgły nie ma, za to wilgotno, leje, buro i ciemno, ziewam od rana
Stary 2015-02-26, 09:00   #4709
201604250957
Konto usunięte

w Poznaniu też piękne słońce i wiosnę czuć w powietrzu
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 09:26   #4710
DobraDusza88
Zakorzenienie

U nas pochmurno i siąpi deszcz... Nie mogłam zwlec się z łóżka (też mi nowość ).

Ale nie tracę humoru, bo jeszcze tylko 8h pracy i długi weekend a już jutro kierunek Szczyrk

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości