|
|
#4681 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Ja wychodze z zalozenia, ze jezeli nie pomoge swojej babci dajac jej na lekarstwa, to jestem podla zdzira jesli zamiast jej, dam obcemu, tak dla pokazania jaka to ja jestem humanitarna.
Najpierw miej najedzonych I zdrowych ludzi w swoim domu, a potem graj role wielkiego darczyncy dla swoich sasiadow. ... a jezeli do mojego domu wchodzi obcy, to nie daje mu sypialni wyganiajac babcie do komorki w piwnicy, a tak wlasnie robi Europa.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2015-09-03 o 13:29 |
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Eva, myślę że nie byłabyś 'obcym elementem' bo nasycenie dóbr luksusowych na ulicach jest pokaźne.
Jednak zupełnie inne rzeczy są 'wow'. Rywalizacja toczy się w sferze sportowej - maratony, biegi narciarskie itd. No i myślę że mężczyźni by ci się bardzo spodobali - super przystojni, wysocy i genialnie wysportowani (szczególnie ci po 40stce) |
|
|
|
#4683 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Gang Iren
|
Zmieniając temat. Polecam książkę. Czyta się jak bajkę, o parze niezwykłych ludzi i ich miłości. Wspaniała!
|
#4685 |
|
|
ahaaaaa... dzieki, no widzisz nie wiedzialam, to zmiania postac rzeczy, czyli politycy musza wpisywac kazdy posiadany accessories? Jak sie to mowi, akcesorie? Czyli zegarki, bransolety, piora, bizuterie, torebki, itp?
|
|
#4686 |
|
Konto usunięte
|
Co do torebek - byle za swoje kupowała.
Chociaż, przypomniała mi się inna historia - szefowa kompanii weglowej czy tam jej rady nadzorczej, jak wypatrzono, nosi hermesa za 40 tys. Ok, stać ją nie ma sprawy. Tyle ze przyszła z taką torebką na konferencję, na ktorej mówiono o cięciach kosztów, restrukturyzacji, oszczędzaniu. Mogła wziać inna torebkę, rozumiem, wydala kupe kasy, co ma w domu leżeć, ale - jak dla mnie mało stosownie do sytuacji, chociaż górnicy na herm,esie i tak się nie poznali. Ale tabloidy i owszem
|
|
|
|
#4687 |
|
|
Caffeine, Ty niedobra! Norwegia mi sie teraz jawi jako piekne miejsce na polowanie
mmmrrrraaauuuu...
|
|
#4688 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Czyli torebkę hermesa za te 40 tys. trzeba do rejestru wpisać. Potem sprawa moze się zając CBA np., jesli uzna, że z oświadczenia majątkowego wynika, że kogoś na taką torebkę nie stać. Ostatnio zajmowali się posłem pewnej partii, uznając m.in., że ma za drogi - w stosunku do dochodów - samochod, ale nie pamiętam, czym to się skończyło. Na pewno przestał być ministrem sportu, al nie wiem, czy tylko z tego powodu... |
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Norwegia widziana moimi oczami była inna i jej mieszkańcy również
ale w tej innej części byłam, tej fiordowej. Fajnie, super ale tylko na wakacje i max 2 x w życiu |
|
|
|
#4690 |
|
|
Prawde mowic poznalam tutaj 3 Norwegow ale zaden uroda ani wysportowaniem nie grzeszyl ale naturalnie to tylko 3 a populacja jest wieksza.
No tak, Beata, teraz bardziej to rozumiem. w sumie Birkin Hermesa bo po cenie to domyslam sie ze to podstawowy Birkin, jest skromna torebka I jak ktos sie nie zna, to nie zalapie ze tyle kosztuje.
|
|
#4691 |
|
Gang Iren
|
Eva a ty długo nie mieszkasz już w Polsce?
|
#4692 |
|
|
Ponad 20 lat.
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Caffe przypomnij mi gdzie mieszkasz?Demencja starcza Miszkę dotyka
Bojówki i lustrzanka..I super![]() Eva poczytaj o Olaplex.Regeneruje włosy ,a dodany do farb,rozjaśniaczy nie czyni szkody przy zabiegach.. |
|
|
|
#4694 |
|
|
Michell, nie znam Olaplex, czytam ze to rozjasniacz I protein, a ja nie rozjasniam wlosow bo mam jasne, ja je tylko farbuje, nadaje kolor.
Laski na fryzjerskim odradzaly mi protein. Musze wiecej poczytac, widze ze reklamuja ten zabieg tez u mnie.
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pamiętam Ewę z podstawówki - to takich oczu nie miałą ![]() Jej, 3 kartki napisałyście przez niecały dzien...? Nadrobie po pracy... |
|
|
|
|
#4696 |
|
|
Wiem Kamlisa, to byl taki malo poprawny politycznie zart
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
Złapał mnie taki śpik, że chyba zaraz zasnę nad garami, a obiad jakoś nie chce się sam zrobić
Eva, a Twój syn mieszka w Polsce ? Kama, chodziłaś z Minge do podstawówki ?
|
|
#4698 |
|
|
Tak, wybral jedno z miast poludnia Polski
Jzdzi do mnie w odwiedziny.
|
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
muszę przyznać, że mnie zaskoczyłaś
myślałam, że może niekoniecznie mieszka w Emiratach, ale że na pewno nie w Polsce
|
|
#4700 |
|
|
To jest jego wybor, on sie w Polsce dobrze czuje. Nigdy niczego mu nie narzucalam, pelna wolnosc decyzyjna.
U mnie poczatek weekendu, czyli znikam do Niedzieli. milego klikania
|
|
#4701 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Aussie - a gdzie dokładnie byłaś, co zwiedzałaś?
Ja tam nikogo nie namawiam - ha, ha - więcej dla mnie - tej ciszy, spokoju i morza ![]() Generalnie jest tak, że potrzeba bardzo wiele czasu, lata wręcz, aby dogłębnie poznać jakąś kulturę. Większość Polaków, którzy tu przyjeżdzają po raz pierwszy, zupełnie nie łapie że skromny drewniany dom nad morzem to rezydencja multimilionerów (skromność) |
|
|
|
#4703 |
|
Konto usunięte
|
No, właśnie Skadynawia kojarzy mi się z takim brakiem ostentacyjności, choć na pewno nie jest to reguła...W Polsce mam wrażenie - inaczej - jak ktoś ma kasę, to krzyczy całym sobą-mam kasę.
Ale znam Skandynawię z filmów i książek, więc to zapewne nieco zaburzony obraz ![]() I tak mi się przypomniała historia- w necie były zdjęcia, żona bardzo znanego polskiego piłkarza, która na zakupy łazi z ochroniarzem, a on z kolei targa jej torby, co jest równie ostentacyjne, co śmieszne...Ja rozumiem, stać ją, ale po cholerę?!? |
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Prawo Jante. Podstawa kultury Skandynawii, dosyć trudna do zrozumienia dla typowego Polaka:
Jante (język duński i język norweski: Janteloven; język szwedzki: Jantelagen; język fiński: Janten laki; język farerski: Jantulógin) - pojęcie stworzone przez norweskiego pisarza pochodzenia duńskiego Aksela Sandemoseâa w noweli 'Uciekinier w labiryncie' (En flyktning krysser sitt spor, 1933), gdzie przedstawia fikcyjne, duńskie miasteczko Jante. Wśród jego społeczności obowiązuje zasada, która rządzi zachowaniem mieszkańców: 'Nikt nie jest kimś specjalnym. Nie próbuj wyróżniać się ani udawać, że jesteś pod jakimkolwiek względem lepszy od innych'. 1. Nie sądź, że jesteś kimś wyjątkowym. 2. Nie sądź, że nam dorównujesz. 3. Nie sądź, że jesteś mądrzejszy od nas. 4. Nie sądź, że jesteś lepszy od nas. 5. Nie sądź, że wiesz więcej, niż my. 6. Nie sądź, że jesteś czymś więcej, niż my. 7. Nie sądź, że jesteś w czymś dobry. 8. Nie masz prawa śmiać się z nas. 9. Nie sądź, że komukolwiek będzie na tobie zależało. 10. Nie sądź, że możesz nas czegoś nauczyć. 11. Nie sądź, że jest coś czego o tobie nie wiemy. Janteloven, tzn. prawo Jante. jest silnie zakorzenione w mentalności Skandynawów. Jest kwintesencją tego wszystkiego, czym w duńskim sposobie myślenia Aksel Sandemose pogardzał najbardziej - jednakowości, braku ambicji, tłumionej zawiści i niechęci do szerszego spojrzenia. Innym przejawem kierowania się prawem Jante jest to, że wszyscy w krajach skandynawskich czują się równi. Każdy przejaw próżności jest potępiany, za to skromność, czasem wręcz przesadna, zawsze znajduje uznanie. [wikipedia] Edytowane przez caffeine Czas edycji: 2015-09-03 o 15:55 |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Beata- no właśnie, muszę poczekać do jutra niestety
no ale kto bogatemu (Eva) zabroni Caffe- Christiansand, Egersund, Stavanger, Sand, Haugesund, Leirvik i Bergen. Niestety na przejazd na północ zabrakło nam czasu Może następnym razem się uda Piękne miasta, wioski, fiordy zapierające dech w piersiach, lodowiec, natura czysta i pierwotna.... architektura, która bardzo mi odpowiada ale co do ludzi wątpię czy kierują się opisanymi przez ciebie regułami. Byłoby wspaniale Ja niestety spotkałam typowych nacjonalistów w każdej grupie wiekowej. Norwegia ma specyficzne piękno. Czyste i surowe. Co mi nie odpowiada tam to panujący chłód, deszcz, śnieg, lód. Ja kocham lato ze słońcem i temp powyżej 30C Fajnie jest latem jak się jest na wakacjach i nawet po 23 jest widno Super, przyznam szczerze. Ale gdybym miała następnego ranka wstawać jak zwykle tutaj o 6 rano to byłby dla mnie problem. Jak spać jak za oknem widno?
|
|
|
|
#4706 |
|
Rozeznanie
|
To cudownie caffeind, ze masz takie otoczenie. Zazdroszcze i to bardzo. Bylam w Danii i Szwecji, kilkudniowe pobyty. Na ulicach nie widzialam jednak skromnosci w ubiorze. Rozmowy czesto schodzily na temat samochodow i wysokich podatkow jakie od nich maja. Zaporowe.
Moze inaczej odbiera sie tubylcow jako kilkudniowy turysta a inaczej mieszkajac wsrod nich. Mieszkalam we Wloszech i Francji. Na okolo same snoby. Tym bardziej masz fajnie, ze dobrze sie czujesz na obczyznie. A bialych nocy zazdroszcze podwojnie. Fiordy i wieloryby mam wpisane na liste marzen ... |
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
pracowicie doczytuję, więc będę odpisywać po kolei
![]() Danusia, strasznie mało spisz...U mnie 7 godzin to minimum, przy czym nawet w dni wolne nie zaleguje w łóżku, tak 7-7.15 to norma. Kilka godzin mogłabym pociagnąc 2 dni, potem musiałabym nadrabiać zaległości...Pomijam, jak bym się czuła i wyglądała ![]() Nigdy nie byłam ładna ani nie grzeszyłam powodzeniem, więc nie miałam problemu z babska zazdrością Odbiłam sobie trochę na studiach... Miałam 2 przyjaciółki w zyciu, jedna jest nia do dziś - od 40 lat właściwie, a pełna przyjazn od 4 klasy podstawówki Koleżanki - to mam pania o pokolenie starsza...no i Wy W kwestii wyglądu - zgadzam się z Wonder, czyli się akceptuje. znam swoje mocne i słabe strony. ładniejsza...a już na pewno młodsza nie będę, nad kondycja mogę ewentualnie popracować ![]() Zimno, nałożyłam polarowe skarpety No, w ciągu dnia było ciepło, ale to już inna sprawa...Wonder, nie chodziłąm z Ewa do tej samej podstawówki, do dwóch roznych, ale mijałyśmy się na miejscie, była kuzynka mojej koleżanki. I zdecydowanie nie wyglądała tak, jak dziś ![]() Bardzo lubie ten piling enzymatyczny z Misshy - przyjemnie wygładza twarz, a mam pare podobnych do porównania. Totez te profesjonalne mnie nie kusza... Miszka, czytałam o tych czekoladkach. Jestem rozrzutna, ale 21 batoników za 159...To już wole 2 kostki gorzkiej czekolady, nawet zakładając, ze mniej się odzywię ![]() Pory roku...w sumie nie mam ulubionej. Dostosowuje się, jak kameleon. Nie lubie pluchy, zwłaszcza, jka czeka mnie łązenie po miescie ![]() Caffe, nie mów, ze wszędzie sa babki ze sztucznymi rzęsami Wejdz do mojej kosmetyczki. Tam będę ja z torba na siłownie ( a włąsciwie ekoreklamówka z Almy), torebka letnia Oriflame i bez sztucznych rzęs. Twoje bojówki wytrzymam Chodz jakos z typem bojówkowym mi się nie kojarzyłas...![]() Beti, czy Ty aby nie zapuszczasz włosów odkąd pamiętam...? I zawsze masz krótkie? A potem idziesz i podcinasz o te 5 mm, bo Ci się dobrze nie układają Perfekcjonistka...Ja bym Cie oduczyła - szczotka tangle teezer 3 razy i niech się układają, jak chcą... No i problemu nie ma na kolejne 2 miesiące...Eve, chodziło, jak mówiła Wonder, nie o wartość gadżetów a o ich nie ujawnienie w zeznaniach. To, co ktoś kupuje sobie za swoje pieniądze - to jego prywatna sprawa. Ale polityce musza się rozliczać. I nie tylko oni. A ukrywają mieszkania, działki, miliony, co nudzi posadzenia o korupcje. Na zachodzie biedni nie ida do polityki - na to ich nie stać, a u nas się dorabiają... CO mnie wkurzyło? U nowego prezydenta, ale byłoby tak samo irytujące w każdej opcji politycznej. Facet od lat jeździł na wykłady na prywatna uczelnie, za co brał pieniądze. Na swojej uczelni miał urlop i starannie blokował etat, ale to inna bajka. Natomiast fakt, ze cały czas występował do państwa o zwrot kasy za noclegi i podroze, wpisując oczywiście, ze to w sprawach związanych z funkcja posła ( czy senatora, nie pamiętam, kim był) - to granda. I przestępstwo - naciąganie nas wszystkich. A wmawianie, ze spotykał się niby z wyborcami...poza swoim okręgiem, wojewodztwem...bez biura...ot, akurat tam, gdzie brał kase na wykłady - to szczyt bezczelności. Ale, gdy Neewsweek to wyciagnał - to jest to brutalny atak na głowe państwa
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-09-03 o 19:14 |
|
|
|
#4708 |
|
Konto usunięte
|
W kwestii markowych dodatków-jak wylapali podrobę Chanel u pani posel to...dla mnie niesmak. A z drugiej strony żona zmarlego prezydenta z reklamówką z pewnej sieci udająca się w oficjlaną podroż zagraniczną też ups, żona byłego premiera podczas oficjalnej wizyty w sukience z infantylnymi napisami też kiepsko...
Pania z kompanii węglowej węglowej tu mnie dziwi szukanie na silę sensacji przez tabloidy, kobieta pracuje od lat, jest fachowcem zarabia tyle ile jej płacą więc sorry-to jej kasa, a nie tabloidu. Chociaż jak publiczna telewizja placi gwiazdce serialowej ponad 15 tysiecy za dzien zdjeciowy i za ta kase kreci szmire zwana serialem to cos jest nie tak, natomiast jak ta sama gwiazdka ma na wylacznosc fryzjera, kosmetyczke i pania do obrobki jej zdjec to to jest ok. Rozrozniam i to mocno co moze firma a co moze czlowiek. Niegospodarność firmy nie ma uzasadnienia. Co do uchodzcow-blisko mi do podejscia Evy nie rozumiem dlaczego nie jada w "swoje" rejony, Azja jest dość duża. I nie rozumiem dlaczego mamy jako Polska im pomagać, skoro wlasnych rodakow chociażby ze Wschodu ściągnąć nie potrafimy. I wycierania sobie Polską gęby przez UE też nie rozumiem. Obecnego prezydenta zostawiam bez komentarzy-dla mnie jest nie tak od pierwszego wejrzenia, a za pytania referendalne o takim stopniu ogołowości ma u mnie dużą kreskę. Caffe w życiu nie miałam sztucznych rzęs na sobie, nie mój styl i już. Beatko i jak tam nowa fryzura. Moj fryzjer mowi, że na odrastających i kręconych nie ma podciecia, tylko jest nowa fryzura ![]() Kamaod rana, czyli od piatej do osmej begałam w swetrze i polarze, skarpetki i dżinsy, a od dziewiątej upał-jesień idzie
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Eva -olaplex no 3 hair perfector.Jest to część systemu przeznaczona do stosowania w domu.Odbudowuje zerwane mostki dwusiarczkowe włosów, dzięki czemu włosy są zregenerowane, miękkie, gładkie i idealnie błyszczące.Tego używam jako odżywki..Kocham też zapach,działanie i wygląd włosów (mych dłuugich )po produktach Saryna Key
Zrobiłam sculptrę.Są dwie metody podawania polimlekowego-w polika lub niżej-po konturze- na owal..Poprosiłam drugą opcję..Teraz w planach mezoterapia ..Ponoć fajnie połączyć między zabiegami z mezo.Tylko gdzie jest świnka? ..Jedną stłukłam- drugiej NI ma! ![]() ![]() Plujecie na politykę i rządy? ..Plujnę i ja .. Magnolia jakiś przepis wow? Kama zamiast tej drogiej czekolady -kupiłam pestki moreli gorzkie http://ymt24.pl/pestki-moreli-gorzkie-500g ![]() Dla zdrowotności-rzecz jasna ![]() Dana -a co mają rzęsy do stylu Nie lubisz firanekNadają tonu Idę pomasować facjatę i czas by było.. z Morfeuszem.. za rączkę.. Dobranoc |
|
|
|
#4710 |
|
Konto usunięte
|
Misha
mam jak Caffe, nie i już. To dla mnie jak akryle czy inne paznokcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

ale w tej innej części byłam, tej fiordowej. Fajnie, super ale tylko na wakacje i max 2 x w życiu 

Bojówki i lustrzanka..I super
Jak pamiętam Ewę z podstawówki - to takich oczu nie miałą
Nie lubisz firanek