Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 08:34   #4681
siacha_ck
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Witam
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Cześć
Nie lubię jak wstaję i jest tak ciemno, że muszę palić światło.

Dzisiaj muszę kupić kisiel, bo budyń mi się trochę przejadł.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

country111 masz na myśli tego grzańca bez alkoholu? Moja mama rozcieńcza wodą przegotowaną, bo mówi, że dla niej jest za słodki.
U nas to normalne, codziennie od rana do wieczora musi być włączone światło. Okna są na samym dole i w ogóle słońce nie dochodzi. Budzę się i przez to nie wiem, która godzina.

Nie mam pomysłu co dziś na obiad. Zawsze w soboty mam z tym problem

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 08:37   #4682
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
To tak jak u nas
dobrze widzę też masz Kubusia? Ja to tak uwielbiam tego naszego synusia że mogłabym mieć drugiego chłopaka
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 08:38   #4683
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Kaja bo pierwszy był synuś więc pewnie dlatego teraz szykuje się kobietka
To fajnie ! Imiona macie juz ?

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Witam

U nas to normalne, codziennie od rana do wieczora musi być włączone światło. Okna są na samym dole i w ogóle słońce nie dochodzi. Budzę się i przez to nie wiem, która godzina.

Ja nie tylko w soboty mam problem z obiadem

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 08:42   #4684
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Ja dzisiaj lekki Krupniczek taki na mszy mannie Kubie i pieczoneczki z zsiadłym mlekiem bo daaaawno nie było. Wróciliśmy z Białki i tak się rozleniwiłam że wszystko pod nos że nic mi się nie chce robić

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
To fajnie ! Imiona macie juz ?

:
Dla chłopaków mogę mieć kilka od ręki, a dla dziewczynki pustka..... Pola mi się podobała ale przyjaciółka mnie uprzedziła niestety
Stary 2015-01-24, 08:47   #4685
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
dobrze widzę też masz Kubusia? Ja to tak uwielbiam tego naszego synusia że mogłabym mieć drugiego chłopaka
Tak ale mowimy tylko Jakub. Liczylam na drugiego chlopaka ale juz sie ciesze na dziewczynke.
Imie juz macie?
Ostatnio ktos mi mowil cos o znajomym rodzenstwie.. mlodszy Jakub, a starsza dziewczynka ma tak na imie jak my chcemy nazwac core
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 08:52   #4686
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Tak ale mowimy tylko Jakub. Liczylam na drugiego chlopaka ale juz sie ciesze na dziewczynke.
Imie juz macie?
Ostatnio ktos mi mowil cos o znajomym rodzenstwie.. mlodszy Jakub, a starsza dziewczynka ma tak na imie jak my chcemy nazwac core
Jak chcecie nazwać? U nas jeszcze nie ma imienia, podobnie było z Kubą - dopiero na porodówce zdecydowaliśmy, było wahanie jeszcze nad Kacprem. Ja mówię Jakub jak coś przeskrobie, działa na niego ''naprawczo''.
Ale widzę fajna różnicę będziecie mieli wieku, myślę że tak do trzech lat jest najlepiej, mu trochę przeczekaliśmy.
Stary 2015-01-24, 09:03   #4687
siacha_ck
Zakorzenienie

Ankaya a jaka u Was różnica? Piszę z tel i nie widzę czy ktoś ma suwaczki w podpisie.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Sprawdziłam, to podobną różnice wieku będziemy miały między dzieciaczkami. Moja Wiki z 30.01.2012r.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 09:05   #4688
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzien dobry!
Od razu przepraszam za brak polskich znakow, ale po prostu ich nie mam w tym komputerze.
Dziekuje ze mnie nie skasowalyscie z listy - widzialam ze macie w planie "czystke" w kolejnej czesci watku i chyba to mnie zmobilizowalo zeby w koncu sie odezwac... od mojego ostaniego wpisu troche minelo, ale czytalam Was regularnie - to pomaga! Czytanie Was pozwala mi sie oderwac od rzeczywistosci (tej smutnej) i mysle czesciej o przyszlosci! Nie zmienia to jednak faktu, ze codziennie rycze i probuje "rozmawiac" z moim tata - tzn mowie do niego i oczywiscie sie wkurzam ze nie odpowiada!! (na szczescie mam przyjaciolke psychiatre, ktora zapewnila mnie ze to nie jest objawem choroby i ze to w koncu minie - trzeba czasu)

Pisalyscie na wiele tematow do ktorych chcialam sie odniesc i oczywiscie polowy juz nie pamietam... Nie pisalam na biezaco, bo ciagle myslalam ze nie bede sie wtracac skoro i tak zaraz znow sie 'wylacze' i przestane pisac. Ale teraz postanowilam ze bede sie udzielac regularnie (tzn sprobuje).

po pierwsze chcialam napisac cos na temat 'po porodzie' bo przypomnialo mi sie: Tantum Rosa!! zwlaszcza dziewczyny nie mieszkajace w Polsce - jak bedziecie jeszcze przed porodem w Polsce to kupcie sobie ze 3 opakowania w aptece (jak nie to poproscie rodzine o wyslanie Wam tego) - to jest do podmywania sie po porodzie. bardzo wazne i pomocne a zagranica chyba nie ma (przynajmniej we Francji nie ma). ja juz zlozylam zamowienie i mama mi w kwietniu przywiezei jesli wczesniej nie polece.

widze, ze czesc z Was juz poznala plec
to kaja zajmuje sie pierwsza strona, wiec prosze wpisz mi 'niespodzianka' - nie chce wiedziec poza tym data polowkowego to 02/02, a kolejna wizyta u mojego gina: 06/02. no i mam juz 32 lata
co do imienia, to bedzie trzeba znalezc dla chlopca i dla dziewczynki, ale jeszcze nic mamy zadnego pomyslu... dla dziewczynki bedzie latwiej, bo juz przy pierwszym dziecku stwierdzilam ze dla chlopcow nic mi sie nie podoba!
dla dziewczynki podoba mi sie imie Mia i juz Malej chcialam dac tak na imie (z nazwiskiem francuskim mojego meza swietnie pasuje), ale zrezygnowalam bo Maja (tak ja mam na imie) i Mia w jednej rodzinie to chyba za duzo... ale zobaczymy, jak druga bedzie dzewucha to moze jeszcze raz przemysle ten temat zwlaszcza ze Tz tez sie bardzo podobalo i tutaj nie jest ani popularne ani 'dziwne'...

Co do ubranek - ten temat pojawia sie czesto. Mi tez wszyscy mowili zeby nie kupowac tych malutkich (50) a Mala jak sie urodzila miala 49cm i 2800g wiec byly konieczne. poza tym taki maluch czesto ulewa i trzeba ja bylo czesto przebierac. na szczescie mam swietna tesciowa ktora mimo wszystko wyposazyla nas w rozne ubranka i mielismy wszystko co trzeba.
w kazdym razie z tymi najmniejszymi warto poczekac do ostatniego usg i w zaleznosci od oceny wagi i wzrostu przez lekarza mozna cos dokupic (choc z tego co slyszalam czasem sa roznice miedzy wstepna ocena a rzeczywistoscia)
Wlsciwie to wszystkie ubranka juz mam, zreszta nie tylko ubranka. przy pierwszej ciazy nie mowilismy rodzinie ani znajomym czy to bedzie chlopak czy dziewczyna, wiec wszystko co dostalismy bylo neutralne! tak wiec teraz niezaleznie od plci na pierwsze 3 miesiace mamy wszystko co trzeba. Poza tym tesciowa ma dostep do tanich ciuchow (dla dzieci i doroslych) iec pewnie znow kilka kartonow podrzuci.
brakuje nam w sumie tylko lozeczka - juz szukamy i kocyka. Na narodziny Malej dostalismy super kocyk od znajomych i taki sam bede zamawiac dla drugiego dziecka (choc pewnie latem sie nie przyda, ale na zime bedzie ok, a Mala nadal go uzywa, bo jest duzy). poza tym nowy Maluch przez pierwsze 3 miesiace bedzie spal na takim 'materacu': http://www.aubert.com/Cales-bebe-Nid...-Castle-1.html
tak samo jak Mala. w szpitalu u mnie tez dziecko tak spi po narodzinach, wiec zatrzymalismy ten materac po pierwszym dziecku (zreszta jeszcze nic nie sprzedalismy... i dobrze )
mielismy tez 2 rozki i swietnie sie sprawdzily!!! i 2 spiworki - tez super, wiec trzymam to wszystko i juz sie nie moge doczekac zeby znow zaczac je uzywac

musze konczyc, bo Mala sie wsieka, ze nie chce sie z nia bawic i probuje mi kabel od kompa wyrwac!! jak pomysle ze niedawno byla taka malutka, a teraz ma juz rok!!! od okolo miesiaca juz chodzi, wiec wszedzie jej pelno!! jak to szybko leci...

milego dnia wszystkim!!

a i jeszcze! Irmusia!! wszystkiego najlepszego
Stary 2015-01-24, 09:13   #4689
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Ankaya a jaka u Was różnica? Piszę z tel i nie widzę czy ktoś ma suwaczki w podpisie.
U nas będzie 3 lata i 3 miesiące - identycznie jak pomiędzy mną i moim mężem ciekawe czy z dniami też się zgramy. W przypadku Kuby to rodzeństwo mógłby mieć jak miał 2.5 roku bo był już fajnie samodzielny i ładnie się bawił
Stary 2015-01-24, 09:19   #4690
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
]

Dla chłopaków mogę mieć kilka od ręki, a dla dziewczynki pustka..... Pola mi się podobała ale przyjaciółka mnie uprzedziła niestety
To u mnie znów dla dziewczynki miałam głowe pełną pomysłów a dla chłopca nic mi się nie podobało

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Od razu przepraszam za brak polskich znakow, ale po prostu ich nie mam w tym komputerze.
Dziekuje ze mnie nie skasowalyscie z listy - widzialam ze macie w planie "czystke" w kolejnej czesci watku i chyba to mnie zmobilizowalo zeby w koncu sie odezwac... od mojego ostaniego wpisu troche minelo, ale czytalam Was regularnie - to pomaga! Czytanie Was pozwala mi sie oderwac od rzeczywistosci (tej smutnej) i mysle czesciej o przyszlosci! Nie zmienia to jednak faktu, ze codziennie rycze i probuje "rozmawiac" z moim tata - tzn mowie do niego i oczywiscie sie wkurzam ze nie odpowiada!! (na szczescie mam przyjaciolke psychiatre, ktora zapewnila mnie ze to nie jest objawem choroby i ze to w koncu minie - trzeba czasu)

Pisalyscie na wiele tematow do ktorych chcialam sie odniesc i oczywiscie polowy juz nie pamietam... Nie pisalam na biezaco, bo ciagle myslalam ze nie bede sie wtracac skoro i tak zaraz znow sie 'wylacze' i przestane pisac. Ale teraz postanowilam ze bede sie udzielac regularnie (tzn sprobuje).

po pierwsze chcialam napisac cos na temat 'po porodzie' bo przypomnialo mi sie: Tantum Rosa!! zwlaszcza dziewczyny nie mieszkajace w Polsce - jak bedziecie jeszcze przed porodem w Polsce to kupcie sobie ze 3 opakowania w aptece (jak nie to poproscie rodzine o wyslanie Wam tego) - to jest do podmywania sie po porodzie. bardzo wazne i pomocne a zagranica chyba nie ma (przynajmniej we Francji nie ma). ja juz zlozylam zamowienie i mama mi w kwietniu przywiezei jesli wczesniej nie polece.

widze, ze czesc z Was juz poznala plec
to kaja zajmuje sie pierwsza strona, wiec prosze wpisz mi 'niespodzianka' - nie chce wiedziec poza tym data polowkowego to 02/02, a kolejna wizyta u mojego gina: 06/02. no i mam juz 32 lata
co do imienia, to bedzie trzeba znalezc dla chlopca i dla dziewczynki, ale jeszcze nic mamy zadnego pomyslu... dla dziewczynki bedzie latwiej, bo juz przy pierwszym dziecku stwierdzilam ze dla chlopcow nic mi sie nie podoba!
dla dziewczynki podoba mi sie imie Mia i juz Malej chcialam dac tak na imie (z nazwiskiem francuskim mojego meza swietnie pasuje), ale zrezygnowalam bo Maja (tak ja mam na imie) i Mia w jednej rodzinie to chyba za duzo... ale zobaczymy, jak druga bedzie dzewucha to moze jeszcze raz przemysle ten temat zwlaszcza ze Tz tez sie bardzo podobalo i tutaj nie jest ani popularne ani 'dziwne'...

Co do ubranek - ten temat pojawia sie czesto. Mi tez wszyscy mowili zeby nie kupowac tych malutkich (50) a Mala jak sie urodzila miala 49cm i 2800g wiec byly konieczne. poza tym taki maluch czesto ulewa i trzeba ja bylo czesto przebierac. na szczescie mam swietna tesciowa ktora mimo wszystko wyposazyla nas w rozne ubranka i mielismy wszystko co trzeba.
w kazdym razie z tymi najmniejszymi warto poczekac do ostatniego usg i w zaleznosci od oceny wagi i wzrostu przez lekarza mozna cos dokupic (choc z tego co slyszalam czasem sa roznice miedzy wstepna ocena a rzeczywistoscia)
Wlsciwie to wszystkie ubranka juz mam, zreszta nie tylko ubranka. przy pierwszej ciazy nie mowilismy rodzinie ani znajomym czy to bedzie chlopak czy dziewczyna, wiec wszystko co dostalismy bylo neutralne! tak wiec teraz niezaleznie od plci na pierwsze 3 miesiace mamy wszystko co trzeba. Poza tym tesciowa ma dostep do tanich ciuchow (dla dzieci i doroslych) iec pewnie znow kilka kartonow podrzuci.
brakuje nam w sumie tylko lozeczka - juz szukamy i kocyka. Na narodziny Malej dostalismy super kocyk od znajomych i taki sam bede zamawiac dla drugiego dziecka (choc pewnie latem sie nie przyda, ale na zime bedzie ok, a Mala nadal go uzywa, bo jest duzy). poza tym nowy Maluch przez pierwsze 3 miesiace bedzie spal na takim 'materacu': http://www.aubert.com/Cales-bebe-Nid...-Castle-1.html
tak samo jak Mala. w szpitalu u mnie tez dziecko tak spi po narodzinach, wiec zatrzymalismy ten materac po pierwszym dziecku (zreszta jeszcze nic nie sprzedalismy... i dobrze )
mielismy tez 2 rozki i swietnie sie sprawdzily!!! i 2 spiworki - tez super, wiec trzymam to wszystko i juz sie nie moge doczekac zeby znow zaczac je uzywac

musze konczyc, bo Mala sie wsieka, ze nie chce sie z nia bawic i probuje mi kabel od kompa wyrwac!! jak pomysle ze niedawno byla taka malutka, a teraz ma juz rok!!! od okolo miesiaca juz chodzi, wiec wszedzie jej pelno!! jak to szybko leci...

milego dnia wszystkim!!

a i jeszcze! Irmusia!! wszystkiego najlepszego

Hej Kochana
Fajnie że zajrzałaś, trzymaj się, mam nadzieje że z każdym dniem bedzie Ci coraz lepiej..

Tantum rosa jest świetne, mam na swojej liście

I wpisuje niespodziankę na listę

Lena
Stary 2015-01-24, 09:30   #4691
rybkaa90
Zakorzenienie

Soleil_Rouge miło, że się odezwałaś

Ja też mam zawsze problemy z obiadami. Raczej nie lubię gotować, to dla mnie konieczność. Mój mąż wraca późno do domu. Staram się gotować na dwa dni, żeby codziennie nie stać przy garach. Ja codziennie mogłabym jeść zupy- uwielbiam! Dla tż zupa to nie obiad. Owszem zje, ale zaraz po myszkuje po lodówce, bo jest głodny. W soboty przeważnie gdzieś wychodzimy, albo gotujemy razem.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 09:40   #4692
Soleil_Rouge
Rozeznanie

kaja
dziekuje za 'niespodzianke' na pierwszej stronie fajnie to wyglada tak rozowo-niebiesko

rybkaa90 -
tak jak napisalam, postaram sie czesciej pisac... w tygodniu moze to byc mimo wszystko trudne, bo praca pochlania mnie calkowicie - tam nie moge sie rozkleic ani rozczulac nad soba, musze byc stale na 100%, bo jak nie to komus moge zrobic krzywde, wiec zamiast zwolnic tempo, to ja pracuje wiecej...
Stary 2015-01-24, 09:59   #4693
marta1881
Zakorzenienie

Irmusia81- Wszystkiego najlepszego! Szczęśliwego rozwiązania
Cowie- dobrze, że Żelazną sobie chwalisz, ja 3 razy byłam na IP w Bródnowskim z czego 2 razy to koszmar..:/
Kaja- dziękuję za dopisanie do listy

Dziś na obiad serwuję pulpety w sosie koperkowym

A tak poza tymi wszystkimi miłymi wiadomościami, u teściowej zdiagnozowali stwardnienie zanikowe boczne...jest kiepsko...bardzo kiepsko
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 10:01   #4694
Cos_
Zakorzenienie

Irmusia wszystkiego najlepszego i niewiem czemu caly czas myslalam ze jestes w klubie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-24, 10:24   #4695
k a j a
Zakorzenienie

O już wiem co mam robic na obiad! Blanka wczoraj powiedziała że by zjadła makaron z truskawkami i śmietaną.

Kiedyś wspomniałam Tżowi że trzeba Blance przemalować pokój bo nie moge patrzeć na ten róż w jej pokoju i mnie drażni.. No a ostatnio okazało się ze za rok odbieramy mieszkanie wiec automatycznie odechciało nam sie cokolwiek robić w tym mieszkaniu Ale Blanka usłyszała o tym pokoju i chyba nie mam wyjścia bo ciągle mi jeczy kiedyyy i kieeedyyy i kieeedyyy.

Lena
Stary 2015-01-24, 11:08   #4696
poldzik
Zadomowienie

wreszcie doczytalam... jak wy to robicie ze tyle piszecie...?

Irmusia spoznione, ale STO LAT!

Soleil milo Cie widziec
melduje, ze tantum rosa we wloszech jest! wielokrotnie uzywalam... wlasnie szukalam, czy mozna uzywac w ciazy i wyczytalam w necie, ze nie ma przeciwskazan. ktoras wie cos wiecej?

kaja makaron z truskawkami! dla mnie to deser a nie obiad, chociaz mojemu tztowipewnie by smakowalo

industria prawda, ze swietne sa takie niespodzianki? ja tez z tych dwoch siat ciuszkow sie ciesze jak nie wiem

masija trzymaj sie cieplo

na pewno mialam jeszcze komus na cos odpowiedziec ale juz sie pogubilam... kalafior!!!!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:09   #4697
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
wreszcie doczytalam... jak wy to robicie ze tyle piszecie...?

Irmusia spoznione, ale STO LAT!

Soleil milo Cie widziec
melduje, ze tantum rosa we wloszech jest! wielokrotnie uzywalam... wlasnie szukalam, czy mozna uzywac w ciazy i wyczytalam w necie, ze nie ma przeciwskazan. ktoras wie cos wiecej?

kaja makaron z truskawkami! dla mnie to deser a nie obiad, chociaz mojemu tztowipewnie by smakowalo

industria prawda, ze swietne sa takie niespodzianki? ja tez z tych dwoch siat ciuszkow sie ciesze jak nie wiem

masija trzymaj sie cieplo

na pewno mialam jeszcze komus na cos odpowiedziec ale juz sie pogubilam... kalafior!!!!

Obijamy się

O niee dla mnie zbyt obfite jak na deser Pamietam w ciąży z BLanką jadłam to non stop I jej została miłość do truskawek

Lena
Stary 2015-01-24, 11:10   #4698
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
Ale mam ochotę na pomarańczę

Ja od kilku dni strasznie źle się czuję i dlatego Was nie odwiedzam
Dziś miałam taką migrenę że nie byłam w stanie podnieść się z łóżka do godziny 15. Mam okropne bóle ciśnieniowe głowy, straszne zawroty i tak jak nie wymiotowałam w ogóle w ciąży to wymiotowałam ostatnio o 4 w nocy Przebudziłam się i pobiegłam odrazu do ubikacji... Nie wiem co się dzieję i jestem tym lekko podłamana. W poniedziałek pójdę na badania bo może jest coś nie tak
Idz idz do lekarza. Trzymaj się!

Cytat:
Witam

U nas dzisiaj... fasolka po bretonsku )

Cytat:
Imie juz macie?
Jak jak u nas bedzie Madzia albo Markus. Staraliśmy się wybrać coś neutralnego polsko niemieckiego. Chcialam dla chłopca Florian w skrócie Flo a dla dziewczynki Sandra albo Marlena, ale tz nie chciał.

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Irmusia81- Wszystkiego najlepszego! Szczęśliwego rozwiązania
Cowie- dobrze, że Żelazną sobie chwalisz, ja 3 razy byłam na IP w Bródnowskim z czego 2 razy to koszmar..:/
Kaja- dziękuję za dopisanie do listy

Dziś na obiad serwuję pulpety w sosie koperkowym

A tak poza tymi wszystkimi miłymi wiadomościami, u teściowej zdiagnozowali stwardnienie zanikowe boczne...jest kiepsko...bardzo kiepsko
Ojj przykro mi.

Witaj Soleil. Trzymaj się.
PS na jak długo wystarczy ten materacyk?
Stary 2015-01-24, 11:14   #4699
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

nieee, ja od dziś mam 34 lata
to w takim razie i ja dołączam sie do życzeń spełniania marzeń

soleil Rouge, dobrze że jesteś

ja dziś na obiad kotlety sojowe, ziemniaki i surówka z kapusty pekińskiej

ale jestem zawiasem... napisałam tą wiadomość godzine temu, poszłam coś robić, wracam patrze a ona nie wysłana bo zapomniałam
industria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 11:15   #4700
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Nie bede jeszcze pisac tu imienia, nie mam pewnosci czy ktos nie czyta a nie mowimy jeszcze tak wszystkim.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:20   #4701
poldzik
Zadomowienie

ja jeszcze nie wiem co dzisiaj na obiad... mam juz szpinak ugotowany, ale maz nie moze jesc szpinaku (uff.. on bierze leki przeciwzakrzepowe na serce i wielu warzyw nie moze jesc.. do tego nie lubi reszty... takze pozostaja mi dla niego pomidory, marchewka i ziemniaki. i zielone ogorki). chyba jakas rybke kupie zobaczymy co bedzie swiezego...
Stary 2015-01-24, 11:23   #4702
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie wiem co dzisiaj na obiad... mam juz szpinak ugotowany, ale maz nie moze jesc szpinaku (uff.. on bierze leki przeciwzakrzepowe na serce i wielu warzyw nie moze jesc.. do tego nie lubi reszty... takze pozostaja mi dla niego pomidory, marchewka i ziemniaki. i zielone ogorki). chyba jakas rybke kupie zobaczymy co bedzie swiezego...

Oo a może jednak łososia bym zrobiła taki zwykły łosoś Ale wiecie cooo ? ja nigdy nie jadałam ryb więc tym bardziej ich nie robiłam

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2015-01-24 o 11:24
Stary 2015-01-24, 11:28   #4703
poldzik
Zadomowienie

dobry losos nie jest zly! i ziemniaczki z koperkiem do niego mniam mniam
jak bedzie w rybnym to kupie. ale lososia u nas nie ma swiezego oczywiscie, to wszystko mrozone z polnocnej europy przyjezdza...

no chyba, ze mezowi zapodam makaron z sosem pomidorowym bo mam sos od tesciowej (ja nie jadam makaronu)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 11:28   #4704
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Heloooł, witam się ja i moja śniadaniowa kaszanka
Zapijana mlekiem

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:30   #4705
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Heloooł, witam się ja i moja śniadaniowa kaszanka
Zapijana mlekiem
kaszanka!!!! z musztarda!!!

ale bez mleka

witaj pierozku
Stary 2015-01-24, 11:32   #4706
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
dobry losos nie jest zly! i ziemniaczki z koperkiem do niego mniam mniam
jak bedzie w rybnym to kupie. ale lososia u nas nie ma swiezego oczywiscie, to wszystko mrozone z polnocnej europy przyjezdza...

no chyba, ze mezowi zapodam makaron z sosem pomidorowym bo mam sos od tesciowej (ja nie jadam makaronu)
Ojj taaak już wiem co będzie na obiad! Muszę zajsć po łososia (u mnie się kupuje w lidlu taki paczkowany) i po koperek ! i jakaś sałatka do tego, ale jakaaaa...

Lena
Stary 2015-01-24, 11:37   #4707
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ojj taaak już wiem co będzie na obiad! Muszę zajsć po łososia (u mnie się kupuje w lidlu taki paczkowany) i po koperek ! i jakaś sałatka do tego, ale jakaaaa...
jak to... zwykla salata! najlepiej pasuje! no chyba ze brokuly gotowane...

zglodnialam
Stary 2015-01-24, 11:40   #4708
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
jak to... zwykla salata! najlepiej pasuje! no chyba ze brokuly gotowane...

zglodnialam

No chyba kupię ten miks sałaty i sok z cytryny do tego i ooo

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Mam pod pracą rossmana i siedze w pracy i mówią oo muszę zajśc do rossa i kupić to to i to.. wchodzę i co? PUSTKA. nie wiem co kupić. i tak wczoraj weszłam i nie pamiętałam kompletnie co kupić i wyszłam z nożem do krojenia i saszetkami dla kota. a to na pewno nie było to

Lena
Stary 2015-01-24, 11:44   #4709
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Ja właśnie wstawiłam rosół. A na kolację robię piersi z kaczki i pure z batatów. I jakąś sałatkę. Może szpinak, melon, czosnek - to nasza ulubiona.
Stary 2015-01-24, 11:45   #4710
alexxxandraa
Przyczajenie

Tyle pisałyście ostatnio o fasolce po bretońsku, że też dzisiaj gotuje pierwszy raz w mojej karierze kulinarnej, wiec mam nadzieje, ze mi wyjdzie. Inaczej zostanie zjesc nam obiad w pobliskim barze Co do imion, to też wiekszośc znajomych i rodzina krytykuje nasz wybór, ale sie tym nie przejmujemy
alexxxandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości