![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Witam
![]() Cytat:
Nie mam pomysłu co dziś na obiad. Zawsze w soboty mam z tym problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Raczkowanie
|
dobrze widzę też masz Kubusia? Ja to tak uwielbiam tego naszego synusia że mogłabym mieć drugiego chłopaka
![]()
#4683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj lekki Krupniczek taki na mszy mannie Kubie i pieczoneczki z zsiadłym mlekiem bo daaaawno nie było. Wróciliśmy z Białki i tak się rozleniwiłam że wszystko pod nos że nic mi się nie chce robić
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Dla chłopaków mogę mieć kilka od ręki, a dla dziewczynki pustka..... Pola mi się podobała ale przyjaciółka mnie uprzedziła niestety
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imie juz macie? Ostatnio ktos mi mowil cos o znajomym rodzenstwie.. mlodszy Jakub, a starsza dziewczynka ma tak na imie jak my chcemy nazwac core ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale widzę fajna różnicę będziecie mieli wieku, myślę że tak do trzech lat jest najlepiej, mu trochę przeczekaliśmy.
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Ankaya a jaka u Was różnica? Piszę z tel i nie widzę czy ktoś ma suwaczki w podpisie.
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Sprawdziłam, to podobną różnice wieku będziemy miały między dzieciaczkami. Moja Wiki z 30.01.2012r. |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
Od razu przepraszam za brak polskich znakow, ale po prostu ich nie mam w tym komputerze. Dziekuje ze mnie nie skasowalyscie z listy - widzialam ze macie w planie "czystke" w kolejnej czesci watku i chyba to mnie zmobilizowalo zeby w koncu sie odezwac... od mojego ostaniego wpisu troche minelo, ale czytalam Was regularnie - to pomaga! Czytanie Was pozwala mi sie oderwac od rzeczywistosci (tej smutnej) i mysle czesciej o przyszlosci! Nie zmienia to jednak faktu, ze codziennie rycze i probuje "rozmawiac" z moim tata - tzn mowie do niego i oczywiscie sie wkurzam ze nie odpowiada!! (na szczescie mam przyjaciolke psychiatre, ktora zapewnila mnie ze to nie jest objawem choroby i ze to w koncu minie - trzeba czasu) Pisalyscie na wiele tematow do ktorych chcialam sie odniesc i oczywiscie polowy juz nie pamietam... Nie pisalam na biezaco, bo ciagle myslalam ze nie bede sie wtracac skoro i tak zaraz znow sie 'wylacze' i przestane pisac. Ale teraz postanowilam ze bede sie udzielac regularnie (tzn sprobuje). po pierwsze chcialam napisac cos na temat 'po porodzie' bo przypomnialo mi sie: Tantum Rosa!! zwlaszcza dziewczyny nie mieszkajace w Polsce - jak bedziecie jeszcze przed porodem w Polsce to kupcie sobie ze 3 opakowania w aptece (jak nie to poproscie rodzine o wyslanie Wam tego) - to jest do podmywania sie po porodzie. bardzo wazne i pomocne a zagranica chyba nie ma (przynajmniej we Francji nie ma). ja juz zlozylam zamowienie i mama mi w kwietniu przywiezei jesli wczesniej nie polece. widze, ze czesc z Was juz poznala plec ![]() to kaja zajmuje sie pierwsza strona, wiec prosze wpisz mi 'niespodzianka' - nie chce wiedziec ![]() ![]() co do imienia, to bedzie trzeba znalezc dla chlopca i dla dziewczynki, ale jeszcze nic mamy zadnego pomyslu... dla dziewczynki bedzie latwiej, bo juz przy pierwszym dziecku stwierdzilam ze dla chlopcow nic mi sie nie podoba! dla dziewczynki podoba mi sie imie Mia i juz Malej chcialam dac tak na imie (z nazwiskiem francuskim mojego meza swietnie pasuje), ale zrezygnowalam bo Maja (tak ja mam na imie) i Mia w jednej rodzinie to chyba za duzo... ale zobaczymy, jak druga bedzie dzewucha to moze jeszcze raz przemysle ten temat ![]() Co do ubranek - ten temat pojawia sie czesto. Mi tez wszyscy mowili zeby nie kupowac tych malutkich (50) a Mala jak sie urodzila miala 49cm i 2800g wiec byly konieczne. poza tym taki maluch czesto ulewa i trzeba ja bylo czesto przebierac. na szczescie mam swietna tesciowa ktora mimo wszystko wyposazyla nas w rozne ubranka i mielismy wszystko co trzeba. w kazdym razie z tymi najmniejszymi warto poczekac do ostatniego usg i w zaleznosci od oceny wagi i wzrostu przez lekarza mozna cos dokupic (choc z tego co slyszalam czasem sa roznice miedzy wstepna ocena a rzeczywistoscia) Wlsciwie to wszystkie ubranka juz mam, zreszta nie tylko ubranka. przy pierwszej ciazy nie mowilismy rodzinie ani znajomym czy to bedzie chlopak czy dziewczyna, wiec wszystko co dostalismy bylo neutralne! tak wiec teraz niezaleznie od plci na pierwsze 3 miesiace mamy wszystko co trzeba. Poza tym tesciowa ma dostep do tanich ciuchow (dla dzieci i doroslych) iec pewnie znow kilka kartonow podrzuci. brakuje nam w sumie tylko lozeczka - juz szukamy i kocyka. Na narodziny Malej dostalismy super kocyk od znajomych i taki sam bede zamawiac dla drugiego dziecka (choc pewnie latem sie nie przyda, ale na zime bedzie ok, a Mala nadal go uzywa, bo jest duzy). poza tym nowy Maluch przez pierwsze 3 miesiace bedzie spal na takim 'materacu': http://www.aubert.com/Cales-bebe-Nid...-Castle-1.html tak samo jak Mala. w szpitalu u mnie tez dziecko tak spi po narodzinach, wiec zatrzymalismy ten materac po pierwszym dziecku (zreszta jeszcze nic nie sprzedalismy... i dobrze ![]() mielismy tez 2 rozki i swietnie sie sprawdzily!!! i 2 spiworki - tez super, wiec trzymam to wszystko i juz sie nie moge doczekac zeby znow zaczac je uzywac ![]() musze konczyc, bo Mala sie wsieka, ze nie chce sie z nia bawic i probuje mi kabel od kompa wyrwac!! ![]() milego dnia wszystkim!! a i jeszcze! Irmusia!! wszystkiego najlepszego ![]()
#4689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hej Kochana ![]() Fajnie że zajrzałaś, trzymaj się, mam nadzieje że z każdym dniem bedzie Ci coraz lepiej.. ![]() Tantum rosa jest świetne, mam na swojej liście ![]() I wpisuje niespodziankę na listę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Soleil_Rouge miło, że się odezwałaś
![]() Ja też mam zawsze problemy z obiadami. ![]() ![]() ![]()
#4692 |
Rozeznanie
|
kaja
dziekuje za 'niespodzianke' na pierwszej stronie ![]() ![]() rybkaa90 - ![]() tak jak napisalam, postaram sie czesciej pisac... w tygodniu moze to byc mimo wszystko trudne, bo praca pochlania mnie calkowicie - tam nie moge sie rozkleic ani rozczulac nad soba, musze byc stale na 100%, bo jak nie to komus moge zrobic krzywde, wiec zamiast zwolnic tempo, to ja pracuje wiecej...
#4693 |
Zakorzenienie
|
Irmusia81- Wszystkiego najlepszego! Szczęśliwego rozwiązania
![]() Cowie- dobrze, że Żelazną sobie chwalisz, ja 3 razy byłam na IP w Bródnowskim z czego 2 razy to koszmar..:/ Kaja- dziękuję za dopisanie do listy Dziś na obiad serwuję pulpety w sosie koperkowym ![]() A tak poza tymi wszystkimi miłymi wiadomościami, u teściowej zdiagnozowali stwardnienie zanikowe boczne...jest kiepsko...bardzo kiepsko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Irmusia wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zakorzenienie
|
O już wiem co mam robic na obiad! Blanka wczoraj powiedziała że by zjadła makaron z truskawkami i śmietaną.
Kiedyś wspomniałam Tżowi że trzeba Blance przemalować pokój bo nie moge patrzeć na ten róż w jej pokoju i mnie drażni.. No a ostatnio okazało się ze za rok odbieramy mieszkanie wiec automatycznie odechciało nam sie cokolwiek robić w tym mieszkaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zadomowienie
|
wreszcie doczytalam... jak wy to robicie ze tyle piszecie...?
![]() Irmusia spoznione, ale STO LAT! ![]() Soleil milo Cie widziec ![]() melduje, ze tantum rosa we wloszech jest! wielokrotnie uzywalam... wlasnie szukalam, czy mozna uzywac w ciazy i wyczytalam w necie, ze nie ma przeciwskazan. ktoras wie cos wiecej? kaja makaron z truskawkami! ![]() ![]() industria prawda, ze swietne sa takie niespodzianki? ja tez z tych dwoch siat ciuszkow sie ciesze jak nie wiem ![]() masija trzymaj sie cieplo ![]() na pewno mialam jeszcze komus na cos odpowiedziec ale juz sie pogubilam... kalafior!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obijamy się ![]() ![]() O niee dla mnie zbyt obfite jak na deser ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj Soleil. Trzymaj się. PS na jak długo wystarczy ten materacyk? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
to w takim razie i ja dołączam sie do życzeń
![]() ![]() soleil Rouge, dobrze że jesteś ![]() ja dziś na obiad kotlety sojowe, ziemniaki i surówka z kapusty pekińskiej ![]() ale jestem zawiasem... napisałam tą wiadomość godzine temu, poszłam coś robić, wracam patrze a ona nie wysłana bo zapomniałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
Nie bede jeszcze pisac tu imienia, nie mam pewnosci czy ktos nie czyta a nie mowimy jeszcze tak wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zadomowienie
|
ja jeszcze nie wiem co dzisiaj na obiad... mam juz szpinak ugotowany, ale maz nie moze jesc szpinaku (uff.. on bierze leki przeciwzakrzepowe na serce i wielu warzyw nie moze jesc.. do tego nie lubi reszty... takze pozostaja mi dla niego pomidory, marchewka i ziemniaki. i zielone ogorki). chyba jakas rybke kupie zobaczymy co bedzie swiezego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo a może jednak łososia bym zrobiła ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2015-01-24 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zadomowienie
|
dobry losos nie jest zly! i ziemniaczki z koperkiem do niego mniam mniam
jak bedzie w rybnym to kupie. ale lososia u nas nie ma swiezego oczywiscie, to wszystko mrozone z polnocnej europy przyjezdza... no chyba, ze mezowi zapodam makaron z sosem pomidorowym bo mam sos od tesciowej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Heloooł, witam się ja i moja śniadaniowa kaszanka
![]() ![]() Zapijana mlekiem ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba kupię ten miks sałaty i sok z cytryny do tego i ooo ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Mam pod pracą rossmana i siedze w pracy i mówią oo muszę zajśc do rossa i kupić to to i to.. wchodzę i co? PUSTKA. nie wiem co kupić. i tak wczoraj weszłam i nie pamiętałam kompletnie co kupić i wyszłam z nożem do krojenia i saszetkami dla kota. a to na pewno nie było to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Przyczajenie
|
Tyle pisałyście ostatnio o fasolce po bretońsku, że też dzisiaj gotuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.