|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Z tegoco wiem, to sa takie specjualne plasterki na pępuszek. U nas też lekka przepuklinka i jedna lekarka sugerowała plasterek, druga żeby odczekać, trzecia też kazała czekać, że się wchłonie - i na szczęście się wchłonął. Ale... plasterki kupuje sie w aptece, koszt około 8zł za sztukę i nakleja go na pępuszek pielęgniarka albo próbujesz sama/mąż pomaga. Nam proponowali, żeby go kupić i przyjść do przychodni, to nam go nakleją i pokażą jak dalej samemu to ogarniać. A ja już rano po badaniach. Myślałam, że zejdę na tej poczekalni na czczo... Wyniki po 14, a po 16 lekarz. Zobaczymy co tam wylezie. W ogóle to była laseczka w ciąży, włączył mi się jakiś sentyment ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Kupiłam wczoraj w pepco bodziaki - krótkie i długie po 6 zł. Całkiem fajna seria się wydaje - próbowała je któraś z Was? ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Jak to nie? ;D MY NIE MOŻEMY, MY?? ![]()
![]() |
#4682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje umarlo odkad zaszlam w ciaze. Moi znajomi to sami gowniarze jak ja, wiec im rodzina i dzieci nie w glowie. I nawet nie mieszkaja w tym samym kraju haha Dzien dobry! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Zabawne że dopiero co rozmawialiśmy o tym kiedy zaczac używać kremu na rozstępy a zaraz zaczniemy się umawiać na kolejny wątek heh
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
6-9 lipca jedziemy do Krakowa, mam nadzieję, że malutek będzie współpracował i będzie turystycznie otwarty na zwiedzanie. ![]()
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry wszystkim. U nas trzecia noc i teraz zombie w postaci mamy chodzi po domu.
![]() Iiiii chyba ma katar. Kicha i ma troche przezroczystej wydzieliny. Co mam robic jesli to poczatek kataru? |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4687 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie, ani człowiek się obejrzal, a tu juz niedługo 3 miesiące będą. Zastanawiam się gdzie ten czas tak upływa? Cytat:
Oby ten kolejny 5 tygodniowy tak przeleciał to byłoby super... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-07-21 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
Tfuuuuu - sierpnia!!
![]()
#4691 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odp w kwestii kataru.
Az takie to uciazliwe chyba nie jest zeby trzeba bylo odciagac. A moze to nie katar? Jak kichnie to ma przy ujsciu przezroczysty sluz. A kiedys jedynie jakas zolta koza. (Sorry za opis) ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zadomowienie
|
Ita, z takimi maluchami to chyba jeszcze najlepiej sie podrozuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Pamięta to?!
#4695 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ![]() Mia ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() My tez bedziemy majstrowac nowe bobo jak to nam sie ciutke zestarzeje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
K. Wczoraj bardzo nieśmiało podjął temat jakiegoś braciszka dla Niny ale chyba sam nie jest do końca przekonany bo ostatecznie na tę chwilę zamknął temat stwierdzeniem że brata to musi mieć starszego więc nie wiem jak to sobie wyobraża
![]()
#4697 | |
Moderatorka z pazurem
|
Aaaaa no chyba ze tak
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Ano pamieta bo miala cos kolo 4 lat ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie dlaczego nie, bez ciąży, zgagi, rozstępów i porodu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z gorszych wiadomości to znowu mi się zrobił stan zapalny piersi i co najgorsze od wczoraj spadła, dość mocno ilość pokarmu :-( mam nadzieje, ze ruszy na nowo... Boję się, że to krok w stronę przejścia na mm:-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Manufaktura, kciuki dla malutkiej ![]() a u mnie noc dramat.. taka duchota, spałam z małym przy wiatraku ale on oczywiście maruda totalna.. więc całą noc prawie karmienie bo co i raz piciu piciu.. jeszcze obok nie umiał zasnąć i oczywiście musiał być do mnie wtuloy.. kochane to, ale ugrzałam się jak diabeł ![]() dzisiaj kończę nas pakować i wieczorem w drogę.. mam nadzieje, że mały jakoś przetrzyma całą podróż i nie będzie wycia ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
majena, współczuję zapalenia
![]() ![]() Lambada ![]() Ja się przełamałam i zaczęłam motać w domu. Marysia momentalnie zasypia, a ja w reszcie mogę coś porobić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nio staram się myśleć pozytywnie. Nie nakręcać się, bo mam troche zapasu mleka w razie czego. Ale cały czas można powiedzieć, że mecze się z tym odciaganiem (ciągle z zegarkiem w ręku bo np mała nie zasypia, a ja powinnam juz dawno ściągać), ale starczalo tego mleka, wiec tak z dnia na dzień zleciało 2,5h m-ca. Dlatego mam obawy, że jak będę musiała dokarmiać, to złamie się i zrezygnuje z kp. Rozkręcnie laktacji w sumie ciągle stosuje (dużo wody, herbatki laktacyjne, piwo karmi, ściągam co 3h) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie siedzę u rodziców. Ogólnie nie narzekam. Jak mała ma dobry dzień i nie drze się cały czas za cyckiem, to dziadkowie mogą małą pozabawiać, ponosić, a ja mam ciut więcej czasu dla siebie i jest to rozłożone na cały dzień. Wcześniej czas dla siebie miałam tylko jak P. wrócił z pracy i zabawiał małą, a teraz nawet i przed południem ktoś mi się dzieckiem zajmuje
![]() Niestety dalej mała nie lubi spać w dzień. Owszem, zaśnie, ale max na pół godziny i koniec drzemki. Ale dobre i to, przynajmniej jak się chwilę prześpi to nie jest już tak strasznie marudna. Jak nie pośpi, to im bliżej wieczora tym gorzej. Jeśli chodzi o odkładanie dziecka - moja mała też była nieodkładalna, ale chyba znalazłam na nią sposób. Od jakichś 2-3 dni jak planuję ją położyć na drzemkę, to otulam ją w pieluchę i następnie daję pierś. Ona chwilę poje i zaczyna przysypiać. Wtedy albo podmieniam jej pierś na smoczka (jak widzę, że jeszcze ciumka, ale tak bez przekonania) albo odłączam od piersi i odkładam do łóżeczka. I pozwala na to. Bez owinięcia pieluchą nie ma szans. W niedzielę mamy chrzciny. Niestety mam sukienkę bez dostępu do bufetu, więc aktualnie staram się ogarnąć jakieś zapasy mleka i odciągam, żeby małą nakarmić z butelki. Ale kiepsko mi to idzie. Tak pomiędzy karmieniami to ja malutko jestem w stanie odciągnąć, wieczorem jak mała pójdzie spać i odczekam z dwie godzinki, to może 50 ml odciągnę, ale to nawet na pół porcji nie starczy. Więc tak zbieram i zbieram. Ogólnie kusi mnie, żeby zainwestować w jakieś mm i te nieliczne razy, kiedy będę szła do kosmetyczki/fryzjera/na spotkanie z koleżanką podawać jej mm zamiast bawić się w odciąganie, no ale decyzji jeszcze nie podjęłam. I tak jestem pełna podziwu dla siebie, że minęły 3 miesiące, a ja na razie twardo karmię piersią. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- 40-minutowa drzemka mojego dziecka właśnie dobiegła końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki moich badań i są cacy, a ja czuję się dalej do duuu..y. Ciekawe co na to lekarz
![]()
#4706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie mm jest podawane sporadycznie, właściwie to jako zabezpieczenie jak wyjde do lekarza czy gdziekolwiek i nie wystarczy mojego mleka..(coś jak teraz Ty planujesz ![]() No i niestety ale mały tak nie wiem.. przyzwyczaił się do mojego, że jak nakarmię go mieszanką to na drugi dzień jest dramat z kupą :/ Ma takie zaparcia i bóle brzuszka, że aż mi się zał robi.. więc za każdym razem 3 x pomyślę zanim podaje to mm Wiadomo, że każde dziecko reaguje inaczej, Maja może super reagować na mm i to dobry pomysł spróbować bo wtedy nie martwisz się, że braknie Twojego mleka czy ona nie doje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
Boję się pochwalić, ale mam cud a nie dziecko - w ogóle nie płacze o szynę! Tak, uwielbia być na rękach i nosić się po domu, ale z tego co Was czytam to i Wasze takie są
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.