|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Ja też mojemu nie daję saszetek. Jada tylko suche (Purinę) albo "prawdziwe" jak ja to nazywam, czyli wołowinkę, żółtko jaja, czasem wątróbkę. Ale najchętniej to właśnie suche.
Doloresd, a nie macie w domu jakichś zmian, typu remont, goście itp? Może to reakcja na stres? |
|
|
|
#4682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#4683 |
|
*sportaddict*
|
Dlaczego KOCHAMY KoTkI???
![]() dlatego:
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Za co kocham kotki? Za to, za co my wszystkie oczywiście
![]() Za to, że są indywidualistami, że mają swoje zdanie, za ich rozbrajającą interesownośc (kiedy nagle przytulają się do nas każdym kawałkiem futra, gdy tylko znajdziemy się w pobliżu misek ), za spojrzenie, za ciepło i miękkośc, za umięjetnośc rozbrajania, rozczulania i rozśmieszania I za niesfornośc oczywiście ![]() No i parę fotek mojej kochanej Kici
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham koty,ponieważ są cudowne.
Kocham,bo chodzą własnymi ścieżkami. Kocham,bo mają swój charakter. Kocham,bo nie są hałaśliwe (jak psy). Kocham,bo nie ulegają człowiekowi, w sensie,że nie muszą uczyć się komendy 'siad!'. Kocham,bo to zwierzęta ciepłe i przyjazne. Nie mogę bez nich po prostu żyć. A od 4 miesięcy muszę żyć bez mojego cudownego Oscara Juniora,którego musiałam uspać Choroba wątroby i nerek... Nie umiem się pozbierać. ...ale cieszę się,że byłam przy nim od Jego urodzenia,aż do końca. |
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
sloniku, vadi - piekne te wasze koty
vadi - twoja mala juz tak wyrosla? .
|
|
|
|
#4687 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Słonik - mój Junior identycznie się wyginał ;D nawet mam jedno jego zdjęcie takie,hehe
![]() Cudowne kociaki. |
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
mam bardzo podobna kicie do Twojej vadi http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1227984284
|
|
|
|
#4691 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Drogie Kociary, powiedzcie mi jak najsprawiniej karmić dwa koty różnymi karmami, aby były najedzone i nie obraziły się, że karma, która zawsze stała w miskach poznikała... Jak często i jak to w ogóle przeprowadzic? Bo jak stawiam miski "na czas" to jedna je, a druga się obraża, że ma jeść na zawołanie i później obie chodzą głodne
![]() A zdrowemu kotu karmy na moczany dawać nie będę...
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() pokaż
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sprawdza się. Bo młoda to zje zawsze i wszędzie, ale Starsza je tylko jak widzi młodą w zasięgu wzroku i oczywiście uważa, że młoda ma lepsze i chce jej wyjadać, a jej miska w ogóle jej nie interesuje
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, tak mi przykro Vadi. Wlasnie ostatnio ogladalam zdjecia i zastanawialam sie, jak sie ma Mini, myslalam, ze jako "tymczasik" znalazla inny dom, dlatego nie ma jej na fotkach
![]() A tak w ogole, to dobra i bardzo dzielna z Ciebie kobieta |
|
|
|
#4697 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez littleme Czas edycji: 2008-12-10 o 01:06 |
|
|
|
#4698 |
|
Moderator
|
myślę że kocham kotki za całokształt.
najbardziej w nich rozczula mnie, nie wiem czemu, motyw jak nie do końca schowają jęzorki - wyglądają wtedy przecudownie poza tym cenię koty za ich stanwczość. Właśnie musiałam usiąść na brzegu kanapy i muszę "dosięgać" laptopa bo moja starsza kota zaległa na moim krześle przy stole. A że autorytet ma jak na kota przystało olbrzymi - wolę jej nie wyganiać z tego krzesła
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
kocham kotki mam na ich punkcie fioła miała w swoim życiu 3 i teraz przeszukuje ogłoszenie i planuje zakup lub przygarnięcie jakiegoś kocurka
|
|
|
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
Kocham kotki !
kasiaj85 - śliczne zdjęcie ! Ja też mam słabość jak widzę taki języczek. Zresztą pieskom też się to zdarza. SWEET
|
|
|
|
#4701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny drogie, mam pytanie.
Właśnie wreszcie ustabilizowała mi się sytuacja czasowo/mieszkaniowa (niestety wcześniej przez problemy z mieszkaniem musiałam oddać mojgo królisia, na szczęście w dobre ręce) i jutro jadę po moją kiciulkę, którą znalazłam w ogłoszeniach adopcyjnych w necie. Kiciula ma 3 miesiące, ale to maleństwo, połowe mniejsza od rówieśników, była bardzo słabym kociątkiem, długo na antybiotykach, straciła jedno oczko. Od razu się w niej zakochałam, choć widziałam tylko jedno, słabo wyraźne zdjęcie. Ale do żeczy. Jestem umówiona jutro na jej odbiór, ale oboje z TŻtm jesteśmy chorzy. Może to głupie,ale czy kici nic przez to nie grozi? Gdzieś kiedyś słyszałam,że zwierzaki wyciągają chorobę i boję się o nią, bo to takie maleństwo.
|
|
#4702 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba moich kochać nie powinnam!
Wczoraj wróciłam z delegacji, kotki były przez 2 tygodnie same w mieszkaniu i miały dochodzcą opiekukę. Teraz powinnam szybko zabrać się za święta, a nic nie robię, bo na kolanach mam raz jedną, raz drugą koteczkę. Same włażą, a mnie żal ich odtrącić
|
|
|
|
#4703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
ja mojego kota dzisiaj nie kocham, zerwala w srodku nocy polowe baaaaaaaaaaaardzo dlugiej firanki, to tego z wielkim hukiem. jednoczenie oczywiscie musiala sobie powarczec i pomiedzy zrywaniem jednej czesci a drugiej potarzac sie w firance... eh caly dom obudzila...
|
|
|
|
#4705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Raczkowanie
|
Niezależne, pełne gracji zwierzęta ; ) Gdyby kto był kobietą nosił by buty Louboutina i torebkę Prady : )
|
|
#4707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kicia jest najukochańsza na świecie i jest naszym oczkiem w głowie. Skacze na wersalke mimo złamanej nóżki. Chodzi za nami i aż dziw bierze,że w takim małym kotku jest tyle mruczenia. Spełniło się moje marzenie, mam kotka, i to jakiego! Wołamy na nią różnie, kicia, kota, TŻ woła na nią ślicznotka, żadne imie nie jest wystarczająco dobre jak na razie, żeby zostało ![]() A oto i nasza niunia: ps. nasza choroba nie robi na niej wrażenia, lekarz też nic nie powiedział widząc mnie w takim stanie w gabinecie
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
podepnę się...
am problem z kotem. jego właścieiele (brat i jego dziecwzyna) musieli wyjechać na kilka dni. kot przebywając z moja rodzinką i bratem zdążył się przyzwyczaiuć do nowego domu, ale teraz kiedy brat na dwa dni musiał wyjechał on szaleje! biega jak na haju, jest cały napuszony i nie wiemy o co chodzi... podejrzealiśmy, że to dlatego że tata na niego nakrzyczał bo drapał meble, ale nie wiem... co robić? |
|
|
|
#4709 | |
|
Raczkowanie
|
O rany, podobna do mojej Kitki ! ( Miałam kiedyś taką koteczkę o takim imieniu, znajdkę, też była drobniutka).
Serdecznie gratuluję nowego członka rodziny ( Mam dużą nadzieję że z łapką będzie lepiej, życzę całej Waszej 3-ce zdrowia ; napisz czasem jak płynie życie z Kitką. Jesteś dobrym człowiekiem i za to Cytat:
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Przyczajenie
|
DSCN0220.jpg
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Choroba wątroby i nerek... 

Zapraszam