![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13.
Ja chce twixy dopiero od przyszlego roku dac do przedszkola
![]() Masijka kurde ruchliwa ukica to slabo a szelki.? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Kurna kliknęło mi wyślij..od dwóch tyg jesteśmy sami i rano zawoze m do mamy z Zojka, odbieram go ok 16. Adaptacja wygląda tak że zostawia się dzieci do tej 11 - 11:30 i odbiera przed drzemka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Prince zauwazylam wlasnie ostatnio, ze chusta przyciaga glownie mamy, ktore musza nosic. M musialam kilka tyg przyzwyczajac, mimo ze byl nieodkladalny, to nie lubil byc skrepowany. Tzn rece musialy byc wolne. Ale nosidlo jest latwiejsze w obsludze
![]() Masija jakie to nosidlo? W de sa sporo tansze, bo jest sporo niemieckich firm a i uzywane chodza sporo taniej. M tez idzie do zlobka, ale od sierpnia. Tz bedzie go zaprowadzal ![]() Sylwka pomysl na pudelka jest swiwtny, szukalam takiego pamiatkowego dla M, zeby mu zdjecia schowac, bransoletki z porodowki, swiece z chrztu. No i lampke musze zamowic, mialam teraz jak bylo -20% ale jestem totalnie splukana. Waham sie pomiedzy balonem a kotem. M tez uwiwlbia koty, jedyna bajka jaka oglada jest simonscat ![]() Chociaz ostatnio M nie ma juz ochoty na bajki. I zaczal w koncu jesc. Takze wszystko idzie w dobrym kierunku ![]() ![]() ... tapatalk ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
Masija u nas średnio.. nadal nie wyobrażam sobie zostać sama z chlopakami, a mama moja od wrzesnia idzie do pracy. Piotruś wymaga wiele uwagi, a Michal jeszcze wiecej. Piotruś wieczorami ma straszne ataki ale nie jest to kolka. Przeogromnie placze i nic nie pomaga.
Michał trochę schudl jakby ostatnio, ale waga pokazuje 17kg i ciuchy powoli 110. Troche mnie to przeraza bo takie same parametry ma 5cio latek, kuzyn M. Mam nadzieję że przystopuje bo nawet pediatra mi ostatnio powiedziala ze wygląda na 4-5 lat. Z mowa nadal kiepsko, bajek nie oglada w ogole, je sporo. Ale za cholere nie chce owoców jeść i denerwuje mnie to. A moja matka mu laysy kupuje a mnie ☠☠☠☠ica bierze ![]() Masija jak u Was? Marei a jak w pracy? Ogarnelas programy? Szuuu a.jak Ty? Rzyganko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 110??? Omg a ja narzekam, bo 104 sa akurat. 110 mamy t-shirty dwie szt i sa takie lekko oversize ![]() Kurcze ja Was wszystkie podziwiam, ze dajecie rade z dwojka. ... tapatalk ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Te pudelka od Sylwki tez mi sie podobaja. Chyba kupie siostrze. Pisalam, ze bede ciocia??? Moja sis ma tp na styczen Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4688 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Fartuszku głowa do góry, z miesiąca na miesiąc będzie coraz łatwiej. U nas jest teraz ekstra, Marcel w końcu uwielbia Zojke, razem się nawet "bawia". Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4689 |
Konto usunięte
|
Fartuch sto lat! Jak zwykle w czas
![]() ![]() Już lepiej, o wiele lepiej znoszę niż z K, 11 tc nawet nei wiem kiedy to zleciało. 31 mam genetyczne, jak będzie wszystko Ok to wtedy odetchnę z ulga i będę się cieszyć cudownym czasem ![]() Zaczęłam wózki oglądać już, Boże ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- A co do przedszkola to K miał iść od stycznia ale... wczoraj zrezygnowałam z tego pomysłu , wszyscy oprócz mnie i Stu stwierdzili ze posłanie K do przedszkola miesiąc przed porodem to chujowa decyzja i... przyznałam im racje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem ci że miałam identyczna sytuację z M. Termin na 30 stycznia, w grudniu dostałam tel że zwolnilo się miejsce w zrobię i mogę go dać id stycznia. Chwilą namysłu i odmówiłam. Też przerażało mnie puszczenie go miesiąc przed porodem. Jak nie od stycznia to kiedy go wyślesz w świat? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4691 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kolo 3 urodzin maly przejdzie do przedszkola i tam jest inny koncept. Nie ma stalych por, posilki podawane sa od do, dziecko samo decyduje kiedy chce jesc. To samo z wiekszoscia aktywnosci. Ttlko zastanawiam sie czy M sie w takim nie pogubi. Pracuje na zmiany 8,5h dziennie. Tzn 8h +30 min obowiazkowej przerwy. Mniej wiecej, bo nie mam sztywnych godzin. Zapisuje sobie gdzies o ktorej przyszlam i wyszlam i na koniec miesiaca oddaje to kierownikowi. Dluzej moge zostac, ale i moge wyjsc wczesniej, chociaz jesli chcialabym wyjsc wiecej niz 1h wxzesniej, to musze zameldowac szefowi. Kolejne "zmiany" sa dowolne, tzn ktos musi byc ok 7:30 max 8:00, kolejna osoba (o ile tylw osob jest) zaczyna 9-11 a ostatnia zmiana gdzies 13-14 i zpstaje do ok 23. Cytat:
... tapatalk ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4692 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Noo, 1/4 już za mną Jak Ci się sprawdza donkey skoro M na nogach? Robisz pojedynczy wozek z niego? Konrad już ostatnio tez na nogach coraz więcej ale biorę wozek żeby torby ciężkiej nie nosić bo plecy mi wysiadają |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michal tez od wrzesnia 2018 idzie. Moja kuzynka z podworka pracuje w tym przedszkolu wiec super Gapu ja co chwile do mlodego mowie wez rosnij szybciej i zacznij sie bawic z Michałem. To chyba jedyny plus tak małej różnicy wieku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4694 |
Konto usunięte
|
Donkeja nie chce, bo Konrad już na nogach będzie Ew dostawkę wezmę. Ale myśle o Buffalo albo camie, z tym, ze wizualnie Buffalo mi się bardziej podoba
Tylko znowu muszę dwa wózki kupić, jeden na wieś bo tam mam tylko tą patolke spacerówkę Myślałam o jakimś do 350 zł, nie wiem jakieś tako albo coś takiego Miałam okazje kupić tanio navingtona ale chyba na wsi by mi się nie sprawdził ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Ten co Ty masz teraz Fartuch idealnie by się nadal ale drogi jest jak na wozek na same weekendy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mura jedzie jak czolg, mega ją lubie. To byl dobry zakup, dobrze ze nie wzięłam cama bo te małe kółeczka z przodu by mnie zamordowały, a na bufalo mnie nie bylo stac a uzywek brak. W ogóle moje dziecko ma dwa msc i wyrasta z gondoli, miejsca zostało moze 10cm lol A michal dostal rower i jeździ. Jaram sie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Ale Tobie na morene i te chodniczki nawet cam będzie za☠☠☠isty, u mnie sa takie dziury na chodniku ze sie baba na rowerze wywaliła ostatnio bo kolo jej wpadlo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4696 |
Konto usunięte
|
No właśnie wiem, u mnie dziur nie ma, jedynie krawężniki ale to jak yoyo daje rade bez zająknięcia to chyba każdy da
![]() Jeszcze mi się podoba amelis muki, ale te polskie wózki maja to do siebie ze dzieci zsuwają się w spacerowce wiec nie wiem Jeszcze mam dużo czasu, na jesieni / zimie zdecyduję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4697 |
Konto usunięte
|
Konrad chyba sam się zaczyna odstawiać!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
Mówisz ? ![]() U nas wozek poszedł w odstawke, mała od tygodnia wszędzie na nóżkach. Nakładam jej szelki i sobie grzecznie idzie. Za rękę tez trzyma ale jak mam szelki to jakos sie pewniej czuje . ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
u nas tez był czas, ze Mały za nic nie wsiadł do wózka, zastanawiałam się nawet czy nie sprzedać jak tak stoi
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4700 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie zakładam na razie szelek bo Konrad boi się bez trzymania za rękę chodzić i zawsze zapominam mu założyć plecaczek . Ale trzymam je bo kto wie kiedy ucieczki się zaczna ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj na zakupy poszlismy spacerkiem
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ahahahhaha kurier zmora ![]() Ekstraaaaa wbijajcie do zgola ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
U nas wózek to krótkie epizody. Rzadko używamy Lena głównie na nogach chodzi już długi czas... Teraz częściej na rowerze jeździmy, wózek stoi schowany w piwnicy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
U nas nie da się wyjść bez wozka, Michał by mi uciekł odrazu. On się nawet za mną nie ogląda, biegnie przed siebie, przeważnie wprost na ulice. Także wyjście po za bramy podwórka to tylko w wózku. Muszę kupić jakąś uprząż albo plecak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
Wojtek już rzadko siedzi w wózku. ale zabieram ze sobą zawsze
![]()
![]() |
#4707 |
Konto usunięte
|
Wlasnie, ja jakbym nie wzięła wózka to gdzie trzymałabym graty? Mam jedna torbę taka ciężką, że plecy mnie bolą od samego znoszenia po schodach, drugą z zabawkami do piachu a i jeszcze zawsze z chlebem i wędliną wracam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko biorę chusteczki ipampersa. ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4709 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dużo biorę, bluzę dla siebie, kurtkę dla K, malutkie chusteczki do rak, normalne, sto samochodzików, picie, jedzenie - zawsze musi być kanapka ![]() ![]() ![]() To super, ze nie poklociliscie się, ja nie mogę jak Tz jest w domu, nie jestem przyzwyczajona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak bardzo mi pomagał ![]() ![]() To duzo rzeczy bierzesz ze soba. Ja jeszcze oprócz chusteczek biorę picie i jakaś przekąskę, ciastka owsiane albo jabłko albo banana . A jak cos brakuje to do sklepu zachodzimy. Zabawek nie biorę bo L zawsze jakies kamyki, liście podnosi i wszystko musi byc dotknięte a kałuże musze byc tez obadane-nawet jeśli nie ma kaloszy na nóżkach ![]() Mała chyba nie była gotowa na odpieluchowanie.. Dobrze szło i nagle nocnik jest na nie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.