![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Moja też nie. Mąż próbuje ją połozyć..
#4712 |
Zakorzenienie
|
Marysia na szczęście przed chwilą skapitulowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Rozeznanie
|
Franek właśnie padł, ale raczej z nudów bo tata go usypial 40 min ;P
A przed I po kąpieli maruda i oczy same się mu zamykaly. Ja padam na twarz. Byłam dziś w zusie i up. W zusie zalatwilam to zaświadczenie, ale w up okazało się ze chcą jeszcze świadectwo ze szkoły i świadectwo pracy zamiast umowy, wszystko pokserowane, do tego ksero dowodu. Także muszę to porobić i jechać jeszcze raz. Ale teraz to po weekendzie dopiero dam radę. No chyba ze w piątek, ale nie wiem. Ponadto byłam na zakupach roczkowych, nalazilam się jak nie wiem. No i wracam do domu a tz "po co Ci tyle tego?" "No na roczek " "a to tort nie starczy?" Ehhh te chłopy xD Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Przyczajenie
|
Sliweczko Martysia przez te 2.5 miesiąca miała tylko dwa dni że musiałam ją zabrać szybciej a tak to ma swój ukochany kocyk, ulubioną Panią bardziej ja ryczalam niż ona 😂 i powiem Ci że każdego dnia jest mi ciężej ją zostawiać tym bardziej że dopiero teraz jak nie mam jej 24/7 widzę jak szybko rośnie i "się usamodzielnia"
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Lena czas na zmianę auta 😁 i gratuluję domku 😘 Australia 😘 jak nie zabije męża przy okazji to będzie cudownie 😂 pytam go dzisiaj czy za aniomatora zapłacił a on "a to Ty nie zalatwilas animatora?" 😬 Agusia Martyna też miała szmery i do tego wycieki, na szczęście wszystko się dobrze zroslo i ucichlo będzie dobrze 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A mój Igor taki był cały czas. Potrafił sobie zasnąć na macie edukacyjnej albo na przewijaku. Czegoś takiego jak usypianie w ogóle nie było. Kładłam go do łóżeczka, dawałam smoczka i przytulankę i mogłam sobie wyjść, a po chwili on już spał. mloda masz dzielną córeczkę. Mi się wydaje, że moja mała przylepa by tak łatwo nie puściła maminej spódnicy. A może się mylę... Trudno powiedzieć. A zdradzisz nam w czym się spełniasz zawodowo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Najlepsze życzenia dla wszystkich nowych Roczniaczków ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Krzyś piaseczku spróbowal pierwszy raz tego nadmorskiego, wcześniej do miejskich piaskownic go nie wsadzałam ![]() ![]() co do kp i jedzenia - na wyjeździe było super, jak się Krzysia zajmuje cały dzień ciekawymi atrakcjami to bardzo dużo jadł normalnych rzeczy, a cyc był chyba tylko 3 razy dziennie + noc. Chciałabym po powrocie utrzymac ten stan, ale kurcze złamałam sie dzisiaj 2 razy. Z jednej strony marzy mi sie już go odstawić a z drugiej strony nie chcę kupować mm, jogurcików i innych nabiałów moje dziecko nie chce więc chyba mu jeszcze trochę moje mleko jest potrzebne. Na razie staram się jak mogę rozwlekac czas między karmieniami jedzonkiem i atrakcją. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Paulina zazdroszczę tego pobytu nad morzem, pogoda dopisała chociaż? Marysia też "boi" się chodzić boso po trawie, ciekawe czy po piasku będzie to samo ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 |
Konto usunięte
|
![]() Dzisiaj była jakaś koszmarna noc. Cały czas chciał cycka. Jestem połamana. Jak próbowałam go uspokoić bez podania piersi to robił takie awantury że hej. Paulina ja aktualnie szukam jakichś noclegów w okolicy Władysławowa, także wszystko przede mną ![]() Mam nadzieję, że uda nam się na 10 dni pojechać. Ignaś raczkuje po trawie, po ziemi i piasku. Jak kończy się trawnik a zaczyna beton to raczkuje "na niedźwiedzia" czyli na stopach i rączkach. Przekomicznie to wygląda ![]() australia a Wy wybieracie się też nad morze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj z wyjazdu wrócila moja mama i mimo, ze M już praktycznie spala to uslyszawszy jak baba mówi zerwala się i bawila się jeszcze do 22. Na szczęście szybciutko zasnela ![]() Kaska ja planuję sn. Nie mam jakiejś traumy zwiazanej z cc ale nie chcę kolejnej operacji. Paulina zazdro wyjazdu ![]() ![]() ![]() ![]() Śliweczko my bylismy kilka lat temu we Władysławowie, kwatera nazywala się "Willa Kacper" czy jakoś tak. Blisko do plazy bylo ![]()
#4720 |
Zadomowienie
|
Zazdroszczę wyjazdow. My w tym roku nigdzie nie jedziemy, bo ja od lipca zaczynam nowa prace.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Śliweczko, my akurat do Włoch jedziemy
![]() ![]() Zrobiłyśmy sobie prawie 3godzinny spacer i mi nogi w d wchodzą ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Honciu na trawę tez Krzysia boso nie puszczam, ale na piasku juz tak ![]() ![]() Śliweczko fajnie 10 dni. My byliśmy niecałe 7 i dla mnie to mega krótko, jak byłam mala z rodzicami co roku na 2 tygodnie jeździliśmy. Ale chcieliśmy pół mężowskiego urlopu trochę w Zamościu u rodziców posiedzieć, więc nad morzem już mniej tego czasu zostało. W tym roku też pociągiem jedziecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszko idzie do żłobka? Cytat:
![]() My mamy z kim jechać bo proponowała nam wspólny wyjazd moja siostra i siostra męża ale nikt nie wie gdzie miało by to być ![]() ![]() M ma temperaturę okolo 38stopni ![]()
![]() |
#4724 | ||||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4725 |
Rozeznanie
|
Młoda no to super sobie Mala poradziła
![]() Sliweczko w okolicy Władysławowa polecam Chłapowo. Kameralnie, mała wioska, dla rodzin w sam raz, a do Władysławowa chodzi się pieszo ![]() Tak patrząc z boku to dużo porodów kończy się cc. Albo na naszym wątku akurat tak wypadło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Sypana szarlotka dla mnie bomba! Tz trochę mniej zadowolony, ale on ostatnio z niczego zadowolony nie jest. .. Zrobiłam też zupę brokulowo serową. Świetną wyszła: p Reszta rzeczy poszykowana, jutro będziemy świętować: D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Konto usunięte
|
![]() Ignaś miał dzisiaj jakiś marny dzień. Mega jęczał. Jak wyszłam z nim na podwórko to był szczęśliwy. łaził po schodach z góry na dół i z powrotem sto pięćdziesiąt razy ciągnąc ze sobą mopa ![]() Próbował się też wspinać na rowery starszaków i uciekał do warsztatu gdzie jest duuuużo super niebezpiecznych zabaweczek ![]() Jak go chciałam wziąć do domu to w drzwiach tak się rozdarł że go chyba pół wsi słyszało. No i mi się wyrywał, a jak go chciałam sobie poprawić żeby nie spadł to dawał rączki mocno w górę żeby się ześliznąć na podłogę. Taki to cwaniaczek z niego. Podczas usypiania wszedł mi do pokoju tz, Ignaś usiadł żeby zobaczyć co się dzieje i dostał takiego humorku że szok. Popisywał się, raczkował wkoło stołu, gadał jak najęty, klepał się po głowie ![]() W końcu go pokonałam cycem o 22:00 i sama też się pokonałam, bo przed chwilką się obudziłam ![]() Co za dzień ![]() Caryca nie wracasz do starej pracy? To nie był jakiś rodzinny biznes? Kojarzę, że chyba w ciąży na zwolnieniu tam chodziłaś pomagać prawda? Co znalazłaś fajnego? I co z Mieszkiem będzie? ![]() Honciu zdrówka dla M. ![]() ![]() australia Włochów zazdroszczę ![]() Paulina tak, pojedziemy pociągiem. Mój tz w dalszym ciągu nie ma prawka, a mi się nie chce tak daleko jechać za kółkiem. Ignaś z resztą po 10 minutach w foteliku już robi dym także ten... W pociągu fajnie jest tylko trzeba się oszczędnie pakować ![]() Tym razem będzie luzik, bo bez starszaków pojedziemy. Lena byłam kiedyś w Chłapowie ![]() ![]() Ja akurat lubię miasta- najchętniej to bym stacjonowała w Gdańsku ![]() Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2017-06-14 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My noc spędzilośmy we czwórkę: ja, tż, M i gorączka ![]() ![]() Naj Naj Najlepsze życzenia dla Franciszka!! ![]() ![]() Rośnij chlopaku zdrowy i madry ![]() ![]() Udanego weekendowania ![]()
#4728 |
Konto usunięte
|
![]() Lena najlepsze życzenia dla Franusia ![]() ![]() ![]() Niech zdrowo rośnie na super faceta ![]() Honcia biedna Marcelinka ![]() ![]() A Ignasiowi wsadziłam dzisiaj paluch do paszczy i okazało się, że druga górna jedyneczka mnie ukłuła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |||
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Teściowie dziś wpadają, więc się kręcę po domu (mąż w pracy ![]() ![]() ![]() Dla Franusia najlepszości i dużo uśmiechu! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aaaa no tak, bo starszaki na obozie, to będzie łatwiej w tym roku! Na Twoim miejscu też bym pojechała pociągiem, bo to przede wszystkim taniej wyjdzie. W nocy będziecie jechać? Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Sliweczka, mialam wracac do rodzinnego biznesu ale zlapalam lepszą posadę. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Żona 8.11.2014 ![]() ZHDK ![]() Edytowane przez CarycaKatharina Czas edycji: 2017-06-15 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
To jest masakra z tymi żłobkami. Będę chciała zapisać Marysię za rok, ale pewnie będą takie same "jaja" z dostaniem się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Raczkowanie
|
Honcia, my też walczymy z gorączką, od wczoraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, ja już z mamą u brata i za chwilę zbieramy się na lotnisko. Piosenka na dzisiaj: " wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni, gdy nie ma w domu dzieci to jesteśmy niegrzeczni" i "niech żyje wolność, wolność i swoboda".
Elaine tak, ja z Poznania, dlatego myślałam, że jak będziesz gdzieś w pobliżu to podjadę moim tirem. Mężowi się marzy 5tka dzieci, nieźle, żeby nie powiedzieć masakra. Honcia no to, że dziecko siostrzenicy ma buciki to nie lada wyczyn. Dobra, uciekam, bo mnie ppganiają,, zaraz będzie taksa. Miłego weekendu i najlepszego dla Frania.
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dziś byliśmy z mężem na romantycznym obiedzie: kebab z budki ![]() ![]()
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na domiar mój teść miał dzisiaj udar ![]() ![]() MariaF udanego wyjazdu! Zresetuj się za nas wszystkie ![]()
![]() |
#4736 |
Konto usunięte
|
Honcia o rany! Oby teść wyszedł z tego bez szwanku
![]() Dziadek mojego tza miał udar rok temu ale niestety był wtedy w pracy (pracował jako stróż sam) i najprawdopodobniej bardzo długo leżał sam i nie miał mu kto pomóc (nie zdążył zjeść kolacji). Dopiero jak rano nie wrócił do domu to rodzina się zorientowała że coś się stało. Cały czas leży, ma jedną stronę ciała sparaliżowaną i nie mówi ![]() Biedulka Marcelinka... Oby szybko przeszło! Ja bym jeszcze nie jechała na ip no chyba, że byłby jakiś duszący kaszel, ból uszka albo gardła. Może to trzydniówka. Niedawno Idka od kanwy miała i też tak wysoko gorączkowała. Maria ty farciaro! Baw się dobrze, wypoczywaj i szalej ![]() agusia Ty nad morzem? Co Cię ku temu skłoniło? ![]() A ja właśnie patrzę na kawalerki w Trójmieście ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- australia pytałaś czy będziemy w nocy jechać. Nie wiem jeszcze ale chyba nie, bo potem jesteśmy na miejscu rano, a wszędzie doby hotelowe zaczynają się po południu... Ode mnie jedzie o 8 rano pendolino do Gdańska i na miejscu jest planowo o 14:00 czyli po 6 h! No i w dodatku my jako rodzina 3+ mamy fajną zniżkę i za 3 bilety ( właściwie dwa, bo Ignaś za free) zapłacimy tylko 160 zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Raczkowanie
|
Jak zmierzyłam temp po obudzeniu z drzemki, jeszcze w łóżku, to było 39,9
![]() ![]() Honcia, dobrze, że udało się szybko dotrzeć do szpitala z udarem. Agusia, dzisiaj w nocy będzie śnił mi się kebab ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Konto usunięte
|
zullugula o kurczę, u Was to też hardcorowo
![]() Moja Iga to też lubi tak wysoko gorączkować i to w dodatku bez powodu ![]() I tak sobie teraz pomyślałam czy mama lekarz planuje jechać do lekarza czy działa na własną rękę ? ![]() Też bym kebaba wciągła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Już mi wstyd, ze się tak długo nie odzywam, więc może chociaż napiszę, co u mojego niemowlaczka ![]() Esiulinka łobuzuje, że hoho, na 5sekund nie można jej spuścić z oczy, no chyba, że ktoś lubi skoki adrenaliny na widok dziecka stojącego/siedzącego na skraju stoliczka z Ikei lub stojącego na drewnianym krzesełku trzymając się za oparcie i usiłując dosięgnąć czegoś ciekawego. U mojej mamy próbuje wchodzić na strych lub włączyć alarm w kuchence ![]() 4 czerwca moje maleństwo postawiło swoje pierwsze trzy kroczki. Powtórzyła to jeszcze dwa razy i cisza. Tzn. chodzić chce, ale za rękę. Podchodzi, łapie delikwenta za palec i wskazującym drugiej ręki pokazuje kierunek, ciągnąc jednocześnie za rękę i wołając "Y!". Sama wstaje i stoi bez trzymanki, śmiga z wózkiem dla lalek (potrafi nim zawrócić), wchodzi po sporej zjeżdżalni. W ogóle to wszędzie chodzi boso: po trawie, piasku, asfalcie, kostce brukowej, polu, nic jej nie przeszkadza, byle idzie. Kupiliśmy jej ostatnio buty (sandałki roczki firmy Emel-polecam!) i zakładamy je, gdy idziemy do ludzi ![]() Lubi bawić się w piaskownicy (je piasek, oblizuje łopatki, kopie sobie łopatką i sypie piaskiem w koło), jej nieodłączny gadżet to wiaderko ![]() ![]() Co do jedzenia, to bywa różnie, czasem coś zje, czasem tylko się bawi. Lubi truskawki, ale te prosto z krzaka, niemyte, najlepiej przez siebie zerwane ![]() Po nocach z cycem co godzinę, nagle nastąpiły takie z dwoma pobudkami koło 23 i nad ranem, więc matka happy (jak widać niekoniecznie wykorzystuje ten czas na sen ![]() Przepraszam, ze mi taki elaboracik wyszedł i to jeszcze autoreklama. Obiecuję po roczku częściej się odzywać. Wszystkiego najlepszego wszystkim Małym Solenizantom z maja i czerwca do dziś! CZy Wy też jesteście teraz takie sentymentalne? Bo mi się łezka w oko kręci jak sobie przypomnę, że 16.06 to był mój tp i miałam ostatnią wizytę... Albo jak spojrzę na tego mojego kochanego niemowlaczka, który już jutro stanie się dzieckiem ![]() Wrzucę Wam może jeszcze coś do klubu i pędzę spać ![]() Miłego dnia!
![]() |
#4740 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku, udar, straszne... Ile teść ma lat, jeśli mogę spytać? Strasznie się boję takich rzeczy u moich rodziców.... Cytat:
![]() Cytat:
Na resztę potem odpiszę, bo mi teraz szogun nie pozwala ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.