Lipcowe Panny Młode - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 17:10   #4711
Kasiek1987
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
męża to może nie bo pewnie drugiego takiego jak Twój TŻ nigdzie nie znajdziesz ale zawsze możecie oboje zmienić nazwisko na zupełnie inne albo niech mąż przejdzie na Twoje niech on się martwi o maila a co my rodzimy dzieci, niech oni też się trochę poświecą

dobra, zmykam się uczyć bo jutro zerówka jakbym zaliczyła to już zostałaby mi tylko obrona na głowie ale nie zaliczę bo pytania otwarte, materiału dużo a skupić jakoś się nie mogę
Hehe no fakt, drugiego takiego to ze świecą szukać
W ostatni piątek urządzał wieczór kawalerski, było 10 facetów i 2 panie prezentujące swoje wdzięki I znajomy po tym wieczorze stwierdził, że TŻ wyciągnął chyba najlepszy możliwy wniosek z takiej imprezy - że ja jestem najcudowniejszą kobietą dla niego I podobno on jako jedyny podczas tego wieczoru wspominał o swojej kobiecie

Powodzenia w nauce Ja od wczoraj próbuję dostosować pracę mgr do wymagań promotora i idzie mi jak krew z nosa... Póki co boję się wyśrubowanych wymagań regulaminu antyplagiatowego - będą prześwietlać moją pracę i ciekawa jestem, co wyjdzie, bo korzystałam nie tylko ze źródeł angielskojęzycznych i niektórych rzeczy po polsku po prostu nie dało się przeredagować, żeby dalej miało to jakiś sens

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:59   #4712
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny... Wlazłam sobie na gmaila, wypróbowałam wszystkie kombinacje imienia, nazwiska i kropki i nie ma nic, co mogłoby być bez cyferek
Ja mam kombinację: pierwsza litera pierwszego imienia, potem drugiego, nazwisko.

A tak w ogóle to nazwisko zostawiłam swoje
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:29   #4713
asia_z
Zakorzenienie

ja zmieniam nazwisko na TŻ-ta. Już zadecydowane zresztą nawet się nie zastanawiałam nad zostawieniem

poza tym ustaliliśmy dzisiaj dekoracje kościoła i autka. Kolejna rzecz z głowy. Już malo co zostało, jeszcze tylko modlić się żeby pogoda byla
Stary 2011-06-07, 20:37   #4714
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
kurcze ja bym nie kupiła butów które by mi nie pasowały idealnie, muszą pasować i być wygodne od razu po założeniu, inaczej nie kupie bo nie chodziłabym w nich czekając aż się dopasują :/ nie lubię się niepotrzebnie męczyć
daj fotki jak zrobisz
aaa moich rodziców też bym musiała pogonić na jakieś zakupy!
Ja też wychodzę z takiego założenia, buciki mierzyłam po całodniowej gonitwie po sklepach z rodzicami na 12 cm obcasach więc noga mi spuchła i dlatego były odrobine cisne .
Własnie mam je na nogach teraz są idealne
Trochę obcas jak dla mnie za niski ale tak mi sie spodobały,że wzięłam najwyżej będą na przebranie(te z kryształkiem)
Te wyższe są skromniejsze zastanawiam się czy nie dołożyc do nich jakieś delikatnej broszki pasującej do ozdob na sukni
Co myslicie?

Cytat:
nie śmiejcie się, ale przyznam się Wam że założyłam już sobie maila na nowe nazwisko a tak na wszelki wypadek, żeby nikt mi nie zajął pierwszy mój taki bardziej oficjalny mail przyda się do podawania w cv

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

aaby przez Ciebie z ciekawości musiałam sprawdzić nk i facebooka no i na facebooku narazie nie ma ni jednej ale na nk sa aż 2 laski z takim samym imieniem i nazwiskiem jak moje nowe na szczęście mają inne panieńskie więc nikt mnie nie pomyli
Hehe ja też sprawdziłam ale nie będzie problemu z założeniem poczty
Mało popularne nazwisko ma moj Tż

Cytat:
Hehe no fakt, drugiego takiego to ze świecą szukać
W ostatni piątek urządzał wieczór kawalerski, było 10 facetów i 2 panie prezentujące swoje wdzięki I znajomy po tym wieczorze stwierdził, że TŻ wyciągnął chyba najlepszy możliwy wniosek z takiej imprezy - że ja jestem najcudowniejszą kobietą dla niego I podobno on jako jedyny podczas tego wieczoru wspominał o swojej kobiecie
Ech ja to jestem mała zazdrośnica i juz zapowiedziała,że nie chcę żadnych striptizerek na kawalerskim mojego Tż-ta
Oczywiście wiem,że i tak pomimo moich uwag koledzy już o to zadbają żeby panienki były

Dziewczyny powiedzcie mi czy powinnam wystosowac po ślubie do moich pracowników i przełożonych maila z informacja o zmianie nazwiska i jak on powinien brzmieć?

Wklejam zdjęcia bucików ze stronki i na żywo oraz dla przypomnienia suknię i kolor do którego dopasowywałam buciki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24222.jpg (31,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20237.jpg (12,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02023a.jpg (48,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02024a.jpg (46,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02027a.jpg (47,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02034a.jpg (51,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02026a.jpg (41,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01768a.jpg (66,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Poem b.jpg (85,9 KB, 42 załadowań)

Zdeklarowana kociara

Edytowane przez Angel Eyes
Czas edycji: 2011-06-08 o 09:18 Powód: literówka
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:22   #4715
Asist22
Rozeznanie

Wink Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cześć Dziewczyny. W piątek załatwiliśmy dokumenty u TŻa. Teraz zostały moje. Załatwiłam również ginka bo na złość miałabym pierwsze dni okresu w dniu ślubu, a tak mam nadzieję, że problem z głowy.

Wczoraj umówiliśmy się na spotkanie w poradni rodzinnej i uda nam się to załatwić jednym dniem.
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:28   #4716
Kasiek1987
Zakorzenienie

Ehh czeka mnie niezły stres przed samym ślubem... Dostałam rano maila, że mamy się spieszyć z oddawaniem gotowych prac mgr do recenzji, a nasz promotor idzie na urlop od 15 lipca, co jest mi zupełnie nie na rękę, bo miałam nadzieję, że będę mogła się obronić pod koniec lipca Także muszę ruszyć z kopyta z poprawkami, albo po prostu olać sugestie promotora (chyba zrobię coś pomiędzy tymi dwoma opcjami ). Grr nawet nie mam jeszcze do końca załatwionej obiegówki, bo nasz kochany starosta, który zajmował się zbieraniem podpisów, zgubił kilka kart, w tym moją... Ale zobowiązał się, że większość załatwi.

A z pozytywnych akcentów, byłam dzisiaj na makijażu próbnym. Szczerze mówiąc nie wiem czy mi się podoba, mam takie wrażenie, że najpierw widać oczy, potem długo niiiic i dopiero ja Może wynika to z faktu, że na co dzień chodzę w okularach i mój makijaż, chociaż dość mocny czasami, ginie za szkłami, a tutaj jest na pierwszym planie. Trochę za dużo tego fioletu, ale sama jestem sobie winna, bo chciałam na fioletowo.
Przynajmniej z wyglądu cery jestem zadowolona, może na zdjęciach tego nie widać, ale na żywo wygląda ładnie.
Napiszcie, co o tym sądzicie, czy podzielacie moje uwagi, a może wcale tak źle nie wyglądam?

PS. Nie lubię sama sobie robić zdjęć, zawsze mam wrażenie, że na pierwszym planie jest mój wielki nos...

PS2. W piątek idę na drugi makijaż do innej babki, już nie powiem, że chcę fioletowy

PS3. Nie wiem co myśleć o tych doklejonych rzęsach w kącikach...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0118.jpg (37,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0122.jpg (34,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0123.jpg (102,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0127.jpg (99,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0130.jpg (56,3 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Kasiek1987
Czas edycji: 2011-06-08 o 11:29
Stary 2011-06-08, 11:47   #4717
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
A z pozytywnych akcentów, byłam dzisiaj na makijażu próbnym. Szczerze mówiąc nie wiem czy mi się podoba, mam takie wrażenie, że najpierw widać oczy, potem długo niiiic i dopiero ja Może wynika to z faktu, że na co dzień chodzę w okularach i mój makijaż, chociaż dość mocny czasami, ginie za szkłami, a tutaj jest na pierwszym planie. Trochę za dużo tego fioletu, ale sama jestem sobie winna, bo chciałam na fioletowo.
Przynajmniej z wyglądu cery jestem zadowolona, może na zdjęciach tego nie widać, ale na żywo wygląda ładnie.
Napiszcie, co o tym sądzicie, czy podzielacie moje uwagi, a może wcale tak źle nie wyglądam?

PS. Nie lubię sama sobie robić zdjęć, zawsze mam wrażenie, że na pierwszym planie jest mój wielki nos...

PS2. W piątek idę na drugi makijaż do innej babki, już nie powiem, że chcę fioletowy

Makijaż wg mnie bardzo ładny Oczywiście pod warunkiem, że chcesz do ślubu taki mocny, bo wg mnie jest dość mocny. A doklejone rzęsy pięknie wyciągają oko - sama mam na takie chrapkę

Ja natomiast się trochę zestresowałam. Miałam mieć przymiarkę sukni 17 czerwca, ale wiadomo - plan obejmował najpierw fryzurę próbną, a następnie przymiarkę. Jednak fryzjer ma totalnie durne terminy wolne i tym sposobem fryzura próbna i przymiarka będzie dopiero 1 lipca. A ślub przypomnę 23 lipca. No to po raz pierwszy się zestresowałam
Zdążę?
Dodam, że to suknia wypożyczana, w danym rozmiarze, do dopasowania będzie lekko gorset i na długości.
Wrrr, czy Wy już wszystkie miałyście fryzury próbne i przymiarki?
Załamałam się...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 12:01   #4718
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Makijaż wg mnie bardzo ładny Oczywiście pod warunkiem, że chcesz do ślubu taki mocny, bo wg mnie jest dość mocny. A doklejone rzęsy pięknie wyciągają oko - sama mam na takie chrapkę

Ja natomiast się trochę zestresowałam. Miałam mieć przymiarkę sukni 17 czerwca, ale wiadomo - plan obejmował najpierw fryzurę próbną, a następnie przymiarkę. Jednak fryzjer ma totalnie durne terminy wolne i tym sposobem fryzura próbna i przymiarka będzie dopiero 1 lipca. A ślub przypomnę 23 lipca. No to po raz pierwszy się zestresowałam
Zdążę?
Dodam, że to suknia wypożyczana, w danym rozmiarze, do dopasowania będzie lekko gorset i na długości.
Załamałam się...
Dzięki. Właśnie nie wiem, czy chcę aż tak mocny, bo jak nie mam na sobie okularów to widzę tylko ten fiolet... Zobaczę, co wykombinuje ta druga babka.

A musisz mieć koniecznie fryzurę i przymiarkę w tym samym dniu? Nie wiem ile czasu jest potrzebne na zrobienie tych poprawek w sukni, u mnie po pierwszej przymiarce też jest gorset do zwężenia i skrócenie i drugą przymiarkę mam dopiero 2 tygodnie po pierwszej.

Stary 2011-06-08, 12:05   #4719
Konto usunięte

Cytat:
Uuu, tych pań prezentujących wdzięki to bym nie zniesła

Cytat:
Napisane przez Angel Eyes Pokaż wiadomość
Hehe ja też sprawdziłam ale nie będzie problemu z założeniem poczty
Mało popularne nazwisko ma moj Tż
Mój też ma bardzo niepopularne, ale... i tak wolę swoje

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Załatwiłam również ginka bo na złość miałabym pierwsze dni okresu w dniu ślubu, a tak mam nadzieję, że problem z głowy.
U mnie też okres może wypaść na ślub

Cytat:
Hmm... jakoś mi nie pasuje ten fiolet do Ciebie. Ogólnie makijaż ładnie zrobiony, ale chyba inny kolor bym widziała, mniej intensywny. Rzęsy ok

EDIT: W dniu ślubu będziesz miała okulary czy soczewki?
Cytat:
Załamałam się...
Przymiarkę miałam, próbnej fryzury jeszcze nie.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 12:14   #4720
minini
Zadomowienie

Cytat:
Ja też wychodzę z takiego założenia, buciki mierzyłam po całodniowej gonitwie po sklepach z rodzicami na 12 cm obcasach więc noga mi spuchła i dlatego były odrobine cisne .
Własnie mam je na nogach teraz są idealne
Trochę obcas jak dla mnie za niski ale tak mi sie spodobały,że wzięłam najwyżej będą na przebranie(te z kryształkiem)
Te wyższe są skromniejsze zastanawiam się czy nie dołożyc do nich jakieś delikatnej broszki pasującej do ozdob na sukni
Co myslicie?
no to dobrze że pasują a do drugich bucików może tylko jakieś cyrkonie dołóż? kilka mniejszych?

Cytat:

Ogólnie ładny makijaż, tylko nie wiem czy akurat na ślubny pasuje? Troszkę za dużo tego fioletu, masz jasną karnację, i myslę że trochę delikatniejszy, w sensie jaśniejszy makijaż byś musiała mieć.
ja bym Cię bardziej w jakimś biało-perłowo-turkusowo-niebieskim makijażu widziała. Ale Ty chyba chcesz ten fiolet jednak, co?
Doklejone rzęsy mogłyby być jeszcze ze dwie ale tak też jest OK.
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 12:28   #4721
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Ogólnie ładny makijaż, tylko nie wiem czy akurat na ślubny pasuje? Troszkę za dużo tego fioletu, masz jasną karnację, i myslę że trochę delikatniejszy, w sensie jaśniejszy makijaż byś musiała mieć.
ja bym Cię bardziej w jakimś biało-perłowo-turkusowo-niebieskim makijażu widziała. Ale Ty chyba chcesz ten fiolet jednak, co?
Doklejone rzęsy mogłyby być jeszcze ze dwie ale tak też jest OK.
Ee w niebieskim siebie nie lubię, ewentualnie w granacie, ale to też będzie za ciemne. Pokażę wizażystce w piątek takie zdjęcie jak w załączniku, w zasadzie dość podobnie maluję się na co dzień, więc może jednak pójdziemy w bardziej stonowane kolory.
A fiolet chciałam, bo ogólnie lubię i dodatki też takie będą, ale może jednak nie w takiej ilości

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27375915]Uuu, tych pań prezentujących wdzięki to bym nie zniesła

Mój też ma bardzo niepopularne, ale... i tak wolę swoje

U mnie też okres może wypaść na ślub

Hmm... jakoś mi nie pasuje ten fiolet do Ciebie. Ogólnie makijaż ładnie zrobiony, ale chyba inny kolor bym widziała, mniej intensywny. Rzęsy ok

EDIT: W dniu ślubu będziesz miała okulary czy soczewki?
[/QUOTE]
Będę miała soczewki.

Co do okresu, to też się bałam, że wypadnie mi akurat na ślub, ostatnio się ucieszyłam, bo zaczął się 1 czerwca, więc jak za miesiąc tak będzie to do 9 lipca będzie spokój, ale czeka mnie sporo stresu, więc znowu może się przesunąć

A te panie wdzięczące się zorganizowali koledzy i to oni głównie się z nich cieszyli - ja mam zaufanie do TŻ-a i wiem, że nic złego by nie zrobił. Ale w ogóle to straszna strata pieniędzy - 300zł za godzinę za 1 dziewczynę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8741a5ee0011d5dc4c27c37f.jpg (15,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8036b94b001f1a874c27c3a7.jpg (20,7 KB, 35 załadowań)

Czas edycji: 2011-06-08 o 12:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 12:33   #4722
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:

Moim zdaniem makijaż bardzo ładny Najważniejsze żebyś Ty się w nim dobrze czuła bo wyglądasz pięknie. Świetnie się komponuje z kolorkiem włosów. Rozumiem że bukiet będziesz miała w kolorze właśnie fioletu?
Jeśli chodzi o rzęsy to też miałam takie doklejane na próbnym makijażu i na tym w dniu ślubu też chcę bo swoimi się niestety pochwalić nie mogę, a rzęsy są bardzo ważnym elementem makijażu

P.S. Wcale nie masz wielkiego nosa!!

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 12:34   #4723
Kociak85
Zadomowienie

Kasiek, makijaż baaardzo mi się podoba. Ale jeżeli źle się w nim czujesz - postaraj się o spokojniejszy. Bo to najważniejsze, żebyś Ty miała się czuć dobrze.

aaby, ja próbną fryzurę i makijaż mam za sobą, suknia wisi w domu (kupowałam używaną) - na początku lipca jak będę w domu, to będę musiała ją przymierzyć, czy nadal pasuje, a jak nie to szukać krawcowej która mi ją dopasuje. Ostatnio mierzyłam ją gdzieś lutym - była wtedy idealna

Byliśmy wczoraj w rodzinnym mieście - załatwiliśmy USC, decyzja o zmianie nazwiska podjęta. Miałam też fryzurę próbną - wklejam rezultat. No i połączyłam też zdjęcie próbnej fryzury z próbnym makijażem - wiadomo idealnie nie pasuje ale mniej więcej mam obraz jak będzie moja twarz wyglądała. Do fryzury będzie dodany jeszcze kwiatek fioletowy (prawdopodobnie storczyk albo eustoma). Generalnie ja jestem zadowolona. Wyglądam w miarę naturalnie, nie jak w przebraniu I to było dla mnie bardzo ważne
Będę miała tylko problem z kwiatami U mnie w rodzinnym mieście sezon na tulipany się definitywnie skończył, nie ma ich nigdzie, babka w hurtowni powiedziała mi, że może niby sprowadzić, ale same w tym problemy (nie wiadomo czy będą, jak będzie cena itd). A ja koniecznie chcę tulipany. Znowu we Wrocławiu pytałam - powiedziano mi, że w ogóle nie ma problemu, że na pewno da się to załatwić. I teraz nie wiem co mam robić. Nie wiem czy uda mi się przewieźć te tulipany z Wrocławia do W-cha bez utraty ich żywotności (jak się postaramy to wystarczy jakieś 50 min drogi) i nie wiem co z bukietem... Będę musiała jechać jeszcze na giełdę kwiatową we Wrocławiu i popytać co sądzą o tym pomyśle ludzie, którzy się na tym znają. Z bukietem ewentualnie zrobiłabym taki myk, że jakbym już przywiozła te tulipany to mogłabym je do kwiaciarni jakiejś dostarczyć, żeby mi tylko z nich wykonali bukiet. No mam lekki dylemat no....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1140507.jpg (24,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1140509.jpg (33,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg polaczone.jpg (41,2 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2011-06-08 o 12:38
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 12:35   #4724
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
ja zmieniam nazwisko na TŻ-ta. Już zadecydowane zresztą nawet się nie zastanawiałam nad zostawieniem

To tak samo jak ja Też sobie nie wyobrażałam innej opcji

aaby nie stresuj się przymiarkę masz ponad 3 tyg przed ślubem. To bardzo dobry czas. Ja zaś mam ślub 30 lipca a suknie pierwszy raz zobaczę dopiero 20 lipca
Ja to mam się czym stresować dopiero Hehe
Uszka do góry!

Edytowane przez kakunia6
Czas edycji: 2011-06-08 o 12:38
Stary 2011-06-08, 12:37   #4725
Konto usunięte

Cytat:
Będę miała soczewki.

A te panie wdzięczące się zorganizowali koledzy i to oni głównie się z nich cieszyli - ja mam zaufanie do TŻ-a i wiem, że nic złego by nie zrobił. Ale w ogóle to straszna strata pieniędzy - 300zł za godzinę za 1 dziewczynę...
Też będę miała soczewki zamiast okularów
Ten drugi makijaż, który pokazałaś, bardzo ładny.
300 zł za godzinę?? Chciałabym tyle zarabiać. No, wiadomo, że nie w taki sposób

Też mam do swojego zaufanie. Ale wiem, że on by takiej rozrywki nie chciał. Chce pójść z kumplami na piwo, posiedzieć, pogadać i tyle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 13:26   #4726
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kakunia6 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem makijaż bardzo ładny Najważniejsze żebyś Ty się w nim dobrze czuła bo wyglądasz pięknie. Świetnie się komponuje z kolorkiem włosów. Rozumiem że bukiet będziesz miała w kolorze właśnie fioletu?
Jeśli chodzi o rzęsy to też miałam takie doklejane na próbnym makijażu i na tym w dniu ślubu też chcę bo swoimi się niestety pochwalić nie mogę, a rzęsy są bardzo ważnym elementem makijażu

P.S. Wcale nie masz wielkiego nosa!!
Dzięki Ale i tak mógłby być inny... W ogóle patrząc na te zdjęcia makijażu widzę, że chyba mam jakieś krzywe usta, a przynajmniej dolną wargę

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Kasiek, makijaż baaardzo mi się podoba. Ale jeżeli źle się w nim czujesz - postaraj się o spokojniejszy. Bo to najważniejsze, żebyś Ty miała się czuć dobrze.

aaby, ja próbną fryzurę i makijaż mam za sobą, suknia wisi w domu (kupowałam używaną) - na początku lipca jak będę w domu, to będę musiała ją przymierzyć, czy nadal pasuje, a jak nie to szukać krawcowej która mi ją dopasuje. Ostatnio mierzyłam ją gdzieś lutym - była wtedy idealna

Byliśmy wczoraj w rodzinnym mieście - załatwiliśmy USC, decyzja o zmianie nazwiska podjęta. Miałam też fryzurę próbną - wklejam rezultat. No i połączyłam też zdjęcie próbnej fryzury z próbnym makijażem - wiadomo idealnie nie pasuje ale mniej więcej mam obraz jak będzie moja twarz wyglądała. Do fryzury będzie dodany jeszcze kwiatek fioletowy (prawdopodobnie storczyk albo eustoma). Generalnie ja jestem zadowolona. Wyglądam w miarę naturalnie, nie jak w przebraniu I to było dla mnie bardzo ważne
Będę miała tylko problem z kwiatami U mnie w rodzinnym mieście sezon na tulipany się definitywnie skończył, nie ma ich nigdzie, babka w hurtowni powiedziała mi, że może niby sprowadzić, ale same w tym problemy (nie wiadomo czy będą, jak będzie cena itd). A ja koniecznie chcę tulipany. Znowu we Wrocławiu pytałam - powiedziano mi, że w ogóle nie ma problemu, że na pewno da się to załatwić. I teraz nie wiem co mam robić. Nie wiem czy uda mi się przewieźć te tulipany z Wrocławia do W-cha bez utraty ich żywotności (jak się postaramy to wystarczy jakieś 50 min drogi) i nie wiem co z bukietem... Będę musiała jechać jeszcze na giełdę kwiatową we Wrocławiu i popytać co sądzą o tym pomyśle ludzie, którzy się na tym znają. Z bukietem ewentualnie zrobiłabym taki myk, że jakbym już przywiozła te tulipany to mogłabym je do kwiaciarni jakiejś dostarczyć, żeby mi tylko z nich wykonali bukiet. No mam lekki dylemat no....
Bardzo ładna fryzurka, pasuje do Ciebie

Mam taką propozycję dziewczyny, żeby każda z Was wrzuciła do swojego opisu linka do posta ze zdjęciami sukni, dodatków itd, żeby można było od razu spojrzeć i powiedzieć, czy np. fryzura pasuje, bo ten zbiorczy post chyba się zapodział...

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27376652]Też będę miała soczewki zamiast okularów
Ten drugi makijaż, który pokazałaś, bardzo ładny.
300 zł za godzinę?? Chciałabym tyle zarabiać. No, wiadomo, że nie w taki sposób

Też mam do swojego zaufanie. Ale wiem, że on by takiej rozrywki nie chciał. Chce pójść z kumplami na piwo, posiedzieć, pogadać i tyle [/QUOTE]
Mój też tak chciał, spokojnie posiedzieć, ale kolegom się marzyły dziewczyny, no to cóż zrobić...

Czas edycji: 2011-06-08 o 15:15
Stary 2011-06-08, 16:28   #4727
asia_z
Zakorzenienie

jakie macie ładne makijaże. Ja mam swój próbny w środę za tydzień. W sobotę mam próbną fryzurę i przymiarkę sukienki. Dzisiaj byłam się dowiedzieć jak z bukietem i się zdecydowałam na taki jak niżej. To są jakieś róże aqua, babka mi pokazywała jaki ona kiedyś bukiet robiła to szczęka mi opadła. Przepiękny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hj.jpg (64,6 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-06-08, 17:45   #4728
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

no i jestem po zerówce... niby większość napisałam ale nie wszystko i nie wiem czy dobrze, więc do środy będzie nerwówka...

Cytat:
Powodzenia w nauce Ja od wczoraj próbuję dostosować pracę mgr do wymagań promotora i idzie mi jak krew z nosa... Póki co boję się wyśrubowanych wymagań regulaminu antyplagiatowego - będą prześwietlać moją pracę i ciekawa jestem, co wyjdzie, bo korzystałam nie tylko ze źródeł angielskojęzycznych i niektórych rzeczy po polsku po prostu nie dało się przeredagować, żeby dalej miało to jakiś sens
U nas na szczęście nie sprawdzają tym programem antyplagiatowym, ale kiedyś jedna babka nam powiedziała, że jak zmienimy chociaż jedno słowo w zdaniu i damy do tego przypis to nikt nie może się przyczepić, że to plagiat

Wg mnie makijaż jest bardzo ładny i wcale nie za mocny, sama chciałabym coś podobnego no i cera fajnie wygląda a jak z trwałością w takie upały? Trzyma się jeszcze?

I nie masz wcale dużego nosa mojego nie widziałaś

Cytat:
Ech ja to jestem mała zazdrośnica i juz zapowiedziała,że nie chcę żadnych striptizerek na kawalerskim mojego Tż-ta
Oczywiście wiem,że i tak pomimo moich uwag koledzy już o to zadbają żeby panienki były
Oj ja też bym nie zniosła jakby mojemu TŻ-towi prze nosem jakaś goła babka tyłkiem i cyckami wymachiwała... Już dawno mu to powiedziałam, z resztą ja też nie chciałabym mieć gołego faceta na swoim wieczorze panieńskim. No ale wiadomo TŻ-towi ufam- jego kolegom nie

Cytat:
Cześć Dziewczyny. W piątek załatwiliśmy dokumenty u TŻa. Teraz zostały moje. Załatwiłam również ginka bo na złość miałabym pierwsze dni okresu w dniu ślubu, a tak mam nadzieję, że problem z głowy.
A w jaki sposób przesuwasz sobie okres? Bo mam ten sam problem i jestem ciekawa jak inni lekarze to robią
okres miałabym na ślubie a jakby się spóźnił ze 2 dni to już w ogóle przez wesele chodziłabym jak bomba zegarowa... Poszłam do ginekologa i zaczęłyśmy przestawianie juz od czerwca, na razie biorę jakieś tabletki na "O" za całe 1,70zł (nie pamiętam dokładnie nazwy, musiałabym sprawdzić), będę brać jeszcze 3 dni a potem po 3 dniach powinnam dostać okres... zobaczymy czy zadziała...

Cytat:
Zdążę?
Załamałam się...
Ja nie miałam ani fryzury próbnej ani przymiarki a mamy ślub tego samego dnia więc spokojnie przymiarkę mam 4 lipca a odbiór 21

Cytat:

Mam taką propozycję dziewczyny, żeby każda z Was wrzuciła do swojego opisu linka do posta ze zdjęciami sukni, dodatków itd, żeby można było od razu spojrzeć i powiedzieć, czy np. fryzura pasuje, bo ten zbiorczy post chyba się zapodział...
Nie zapodział się cały czas jest w moim podpisie może jakoś inaczej to ujmę, żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi? może "podsumowania lipcowych PM-ek"? Macie jakieś pomysły jak to nazwać?

wszyściutko na bieżąco uzupełniam każda lipcówka z datą i wszystkie sukienki tzn wszystkie posty zbiorcze, które zostały wrzucone

link do tego posta: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4489 --- to samo co w podpisie

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-06-08 o 17:47
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 17:53   #4729
lusesita23
Zakorzenienie

ja też bede nosic nazwisko M.

bylismy juz na 1 lekcji tanca-wszystko super,ale do Until nie zatanczymy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 20:20   #4730
Asist22
Rozeznanie

Wink Dot.: Lipcowe Panny Młode

Okres przesuwam proszkami anty. Jedynie czego się boję to, że przytyję prze te prochy. Ale chyba przez dwa miechy nic się nie stanie.
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:30   #4731
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
no i jestem po zerówce... niby większość napisałam ale nie wszystko i nie wiem czy dobrze, więc do środy będzie nerwówka...

U nas na szczęście nie sprawdzają tym programem antyplagiatowym, ale kiedyś jedna babka nam powiedziała, że jak zmienimy chociaż jedno słowo w zdaniu i damy do tego przypis to nikt nie może się przyczepić, że to plagiat

Wg mnie makijaż jest bardzo ładny i wcale nie za mocny, sama chciałabym coś podobnego no i cera fajnie wygląda a jak z trwałością w takie upały? Trzyma się jeszcze?

I nie masz wcale dużego nosa
mojego nie widziałaś

Nie zapodział się cały czas jest w moim podpisie może jakoś inaczej to ujmę, żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi? może "podsumowania lipcowych PM-ek"? Macie jakieś pomysły jak to nazwać?

wszyściutko na bieżąco uzupełniam
każda lipcówka z datą i wszystkie sukienki tzn wszystkie posty zbiorcze, które zostały wrzucone

link do tego posta:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4489 --- to samo co w podpisie
Będzie dobrze Ja po ostatnim kolokwium zaliczeniu też nie byłam usatysfakcjonowana, a dostałam 5

Hmm a jako przypis masz na myśli odniesienie w bibliografii czy taki przypis na dole strony? Bo u nas do wszystkiego podaje się tylko numerek do bibliografii.

Jednak w tym makijażu czułam się źle i przed wyjściem po południu zmyłam wszystko, co było poza ruchomą powieką i odkleiłam sztuczne rzęsy. TŻ-owi też się nie podobał Ale z trwałości jestem zadowolona - przed wyjściem tylko się przypudrowałam, a po 1,5 tańca nadal wyglądam ładnie

A faktycznie Ale i tak byłoby chyba lepiej, jakby każda z nas miała go w podpisie, bo tak znowu trzeba szukać jakiegoś Twojego postu, żeby znaleźć linka do podsumowań
W każdym razie ja swoje wrzuciłam

Cytat:
jakie macie ładne makijaże. Ja mam swój próbny w środę za tydzień. W sobotę mam próbną fryzurę i przymiarkę sukienki. Dzisiaj byłam się dowiedzieć jak z bukietem i się zdecydowałam na taki jak niżej. To są jakieś róże aqua, babka mi pokazywała jaki ona kiedyś bukiet robiła to szczęka mi opadła. Przepiękny
Śliczny bukiecik

My też byliśmy z TŻ w kwiaciarni i zamówiliśmy bukiet, butonierki, dekoracje samochodu, bransoletkę dla świadkowej i kwiat we włosy dla mnie. Nie wiem wiem dokładnie jak będzie wyglądał, bo babce ciężko było powiedzieć, które kwiaty akurat będą dostępne, ale będzie w kształcie łezki i w kolorystyce biało-fioletowo-zielonej.

Byliśmy też na II lekcji pierwszego tańca i już szło nam dużo lepiej, mamy kilka nowych elementów, już niewiele nam brakuje do zakończenia choreografii

Stary 2011-06-08, 20:57   #4732
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Okres przesuwam proszkami anty. Jedynie czego się boję to, że przytyję prze te prochy. Ale chyba przez dwa miechy nic się nie stanie.
chyba nie powinno... ale ja się nie znam. nigdy nie brałam takich tabletek. I teraz też nie chciałam więc dała mi jakieś nie anty i podobno też mają zadziałać. Orgametril się zwą. Pytałam czy mogę po nich przytyć i babka powiedziała, że jedynie piersi mogą być nabrzmiałe co raczej nie będzie mi przeszkadzać

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Hmm a jako przypis masz na myśli odniesienie w bibliografii czy taki przypis na dole strony? Bo u nas do wszystkiego podaje się tylko numerek do bibliografii.

Jednak w tym makijażu czułam się źle i przed wyjściem po południu zmyłam wszystko, co było poza ruchomą powieką i odkleiłam sztuczne rzęsy. TŻ-owi też się nie podobał Ale z trwałości jestem zadowolona - przed wyjściem tylko się przypudrowałam, a po 1,5 tańca nadal wyglądam ładnie

A faktycznie Ale i tak byłoby chyba lepiej, jakby każda z nas miała go w podpisie, bo tak znowu trzeba szukać jakiegoś Twojego postu, żeby znaleźć linka do podsumowań
W każdym razie ja swoje wrzuciłam
mam na myśli taki taki przypis na dole strony, z podaną dokładnie strona w książce, z której się korzystało

A mi się i tak podoba chłopaki się nie znają moim braciom nigdy się nie podoba jak pomaluję oko na fioletowo (rzadko to robię) i śmieją się, że wyglądam jakby mi ktoś śliwę nabił.

Fajnie, że nawet po tańcach wszystko się trzyma, ja się strasznie boję tego, że będę się świecić

Ja już zostawię tak jak mam, będzie można i moje zobaczyć i reszty lipcówek, ale zgadzam się, że szybciej by było jakby każdy miał w swoim podpisie

Tak w ogóle to myślałyście o założeniu naszego klubu? Zauważyłam, że dziewczyny z innych miesięcy mają Niedługo śluby, relacje itp ja chętnie pochwalę się zdjęciami, ale jakby nie było trochę zależy mi na prywatności i niekoniecznie chcę się pokazywać wszystkim a ciągle zamazywać twarz to też tak nie bardzo... nie będzie widac makijażu i w ogóle co Wy na to?

No i na koniec pytanie za 100 pkt. Mój TZ ma firmę i zaprasza na wesele swojego wspólnika i pracowników. Pytanie brzmi: czy ja muszę do niego jechać żeby razem ich zaprosić czy może sam? Do tej pory miałam zamiar jechać, ale wczoraj jeden pracownik ich zapraszał na swój ślub i też sam bez dziewczyny

Czas edycji: 2011-06-08 o 20:59
Stary 2011-06-08, 21:16   #4733
asia_z
Zakorzenienie

niech jedzie sam. Skoro tamten tak zrobił, to Twój też może

co do klubu to ja jestem za bo nawet jakbym chciała się pochwalić makijażem probnym , czy cós, to wolalabym żeby tylko kilka osób widzialo, a nie np. mój TŻ podczas buszowania po necie zwłaszcza że zna moj nick

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 21:21   #4734
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
niech jedzie sam. Skoro tamten tak zrobił, to Twój też może

co do klubu to ja jestem za bo nawet jakbym chciała się pochwalić makijażem probnym , czy cós, to wolalabym żeby tylko kilka osób widzialo, a nie np. mój TŻ podczas buszowania po necie zwłaszcza że zna moj nick
otóż to ja też bym nie chciała, żeby ktokolwiek znajomy mnie rozpoznał

edit: Dziewczyny jak mnie ta szkoła dobija! Parę dni temu ukazał się oficjalny komunikat z dziekanatu, że obrony 20.06-3.07. Wczoraj jeszcze promotor gadał, że my będziemy się bronić 27 czerwca (ewentualnie 20-tego), co mi bardzo pasowało, bo już lipiec miałabym wolny i spokojnie przygotowywała wesele. Nagle się komuś musiało odmienić i właśnie patrzę na stronce, że już jesteśmy zapisani na 11.07. no szlag mnie trafia musieli zmienić tak mi to nie pasuje, ze szok. z mieszkania wyprowadzam się pod koniec czerwca więc nawet nie będe miała ani gdzie przenocować ani się przebrać. Skąd oni wzięli ten 11.07 skoro obrony są do 3.07. do tego wchodzę jako 13-sta. należałoby się ich wszystkich... jedyne co dobre to, że przeznaczyli tylko 10 minut na osobę, przynajmniej szybko pojdzie. Przepraszam, musialam sie komus wyżalić

Czas edycji: 2011-06-08 o 22:20
Stary 2011-06-08, 22:25   #4735
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:

No wszystko ładnie, pięknie, ale ja nie wiem jak w ogóle zrobić takiego linka Guła ze mnie

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:

Tak w ogóle to myślałyście o założeniu naszego klubu? Zauważyłam, że dziewczyny z innych miesięcy mają Niedługo śluby, relacje itp ja chętnie pochwalę się zdjęciami, ale jakby nie było trochę zależy mi na prywatności i niekoniecznie chcę się pokazywać wszystkim a ciągle zamazywać twarz to też tak nie bardzo... nie będzie widac makijażu i w ogóle co Wy na to?
Ja też właśnie widziałam coś takiego u majówek np.
Tylko tego to już w ogóle nie wiem jak zrobić
Jakby któraś wiedziała i może wytłumaczyć na czym to polega to byłabym wdzięczna

Stary 2011-06-08, 22:39   #4736
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

jeśli chodzi o linka w podpisie to:
najpierw musisz znaleźć swojego posta z sukienką. Jako że mam wszystko w swoim podpisie więc Ci pomogę. To jest link do Twojego posta: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4448
i teraz:
wchodzisz w ustawienia-> edytuj podpis -> wpisujesz coś takiego: [ url= tu wklejasz linka do posta] wpisujesz to co chcesz zeby sie pokazywalo, np moja sukienka i dodatki [/ url]

tylko musisz pousuwać spacje obok tych url, bo inaczej nie dalo się pokazać. Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale wytłumaczyłam.

Co do klubu to ja tez jeszcze nigdy nie zakładałam, ale nie wydaje się to trudne

Stary 2011-06-08, 23:28   #4737
la margerita
Raczkowanie

Smile Dot.: Lipcowe Panny Młode

ależ sie rozpisałyście . nie nadążam z czytaniem..

Cytat:
Chwal się fotkami
no dobrze

Oto moje zaproszenie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zapr.jpg (65,8 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez la margerita
Czas edycji: 2011-06-08 o 23:31
la margerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 08:05   #4738
olla83
Rozeznanie

wklejam moje zestawienie:
Data ślubu: 23 lipca 2011 r.

- sala
- zespół
- fotograf
- kamerzysta
- godzina ślubu w kościele
- dokumenty z mojego koscioła
- zaproszenia

- obrączki(zamówione)
- samochód
- soczewki
- biżuteria

- buty Panny Młodej
- rozdać/wysłać zaproszenia- 3 zostały do rozdania
- umówić się do fryzjera na próbną
- umówić się na makijaż próbny

- suknia jest- do zmniejszenia
- welon jest- do skrócenia+ kupić grzebyk do welonu
- bielizna + pończochy + podwiązka
- garnitur
- buty Pana Młodego
- koszula + koszula na zmianę
- kamizelka + krawat, pasek, spinki do mankietów(?)
- ustalić ostateczne menu
- wódka
- wino i inne alkohole
- kupić napoje gazowane
- ustalić wystrój sali
- zamówić noclegi ze śniadaniem
- korona
- bus przewożący gości- potwierdzony
- zamówić tort i ciasto
- omówić szczegóły z zespołem
- omówić szczegóły z fotografem
- omówić szczegóły z kamerzystą
- skany zdjęć+ mp3 - dla kamerzysty
- podziękowania dla rodziców
- poradnictwo rodzinne
- dokumenty w USC w Olkuszu
- dokumenty w USC w Krakowie
- protokół

- zapowiedzi,
- pierwsza spowiedź
- wystrój kościoła
- wystrój samochodu
- winietki + table plan
- wysłać oficjalne zaproszenie na ślub w kosciele współpracownikom
- kwiaty dla Panny Młodej- zamowione-doniesc zdjecia
- kwiatek dla Pana Młodego

- manicure

- piosenka na pierwszy taniec
- lekcje tańca
- niezbędnik PM

Stary 2011-06-09, 08:55   #4739
Konto usunięte

Cytat:
Dzisiaj byłam się dowiedzieć jak z bukietem i się zdecydowałam na taki jak niżej. To są jakieś róże aqua, babka mi pokazywała jaki ona kiedyś bukiet robiła to szczęka mi opadła. Przepiękny
Zgadza się, piękny jest!

Cytat:
Jestem za założeniem klubu, bo na wątek, gdzie mogą zajrzeć tysiące osób, na pewno nie wkleję swoich zdjęć

Cytat:
No i na koniec pytanie za 100 pkt. Mój TZ ma firmę i zaprasza na wesele swojego wspólnika i pracowników. Pytanie brzmi: czy ja muszę do niego jechać żeby razem ich zaprosić czy może sam? Do tej pory miałam zamiar jechać, ale wczoraj jeden pracownik ich zapraszał na swój ślub i też sam bez dziewczyny
Tu niestety nie pomogę, bo ja zapraszałam współpracowników tylko na ślub, dałam więc (sama) jedno ogólne zaproszenie dla wszystkich i tyle.
Stary 2011-06-09, 09:14   #4740
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
My dawaliśmy zaproszenia zarówno do firmy mojej, jak i do firmy TŻa, i w obu wypadkach dawaliśmy pojedynczo: ja swoje w czasie pracy i TŻ do siebie w czasie pracy. Moim zdaniem nie ma co przesadzać...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości