![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
![]() W ostatni piątek urządzał wieczór kawalerski, było 10 facetów i 2 panie prezentujące swoje wdzięki ![]() ![]() ![]() Powodzenia w nauce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak w ogóle to nazwisko zostawiłam swoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
ja zmieniam nazwisko na TŻ-ta. Już zadecydowane
![]() ![]() poza tym ustaliliśmy dzisiaj dekoracje kościoła i autka. Kolejna rzecz z głowy. Już malo co zostało, jeszcze tylko modlić się żeby pogoda byla ![]()
#4714 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Własnie mam je na nogach teraz są idealne ![]() Trochę obcas jak dla mnie za niski ale tak mi sie spodobały,że wzięłam najwyżej będą na przebranie(te z kryształkiem) Te wyższe są skromniejsze zastanawiam się czy nie dołożyc do nich jakieś delikatnej broszki pasującej do ozdob na sukni ![]() Co myslicie? Cytat:
![]() Mało popularne nazwisko ma moj Tż ![]() Cytat:
![]() Oczywiście wiem,że i tak pomimo moich uwag koledzy już o to zadbają żeby panienki były ![]() ![]() Dziewczyny powiedzcie mi czy powinnam wystosowac po ślubie do moich pracowników i przełożonych maila z informacja o zmianie nazwiska i jak on powinien brzmieć? ![]() Wklejam zdjęcia bucików ze stronki i na żywo oraz dla przypomnienia suknię i kolor do którego dopasowywałam buciki ![]()
Mam jeszcze czas żeby być grzeczną dziewczynką ![]() Zdeklarowana kociara ![]() Edytowane przez Angel Eyes Czas edycji: 2011-06-08 o 09:18 Powód: literówka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Rozeznanie
|
![]()
Cześć Dziewczyny. W piątek załatwiliśmy dokumenty u TŻa. Teraz zostały moje. Załatwiłam również ginka bo na złość miałabym pierwsze dni okresu w dniu ślubu, a tak mam nadzieję, że problem z głowy.
Wczoraj umówiliśmy się na spotkanie w poradni rodzinnej i uda nam się to załatwić jednym dniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
Ehh czeka mnie niezły stres przed samym ślubem... Dostałam rano maila, że mamy się spieszyć z oddawaniem gotowych prac mgr do recenzji, a nasz promotor idzie na urlop od 15 lipca, co jest mi zupełnie nie na rękę, bo miałam nadzieję, że będę mogła się obronić pod koniec lipca
![]() ![]() A z pozytywnych akcentów, byłam dzisiaj na makijażu próbnym. Szczerze mówiąc nie wiem czy mi się podoba, mam takie wrażenie, że najpierw widać oczy, potem długo niiiic i dopiero ja ![]() Przynajmniej z wyglądu cery jestem zadowolona, może na zdjęciach tego nie widać, ale na żywo wygląda ładnie. Napiszcie, co o tym sądzicie, czy podzielacie moje uwagi, a może wcale tak źle nie wyglądam? ![]() PS. Nie lubię sama sobie robić zdjęć, zawsze mam wrażenie, że na pierwszym planie jest mój wielki nos... ![]() PS2. W piątek idę na drugi makijaż do innej babki, już nie powiem, że chcę fioletowy ![]() PS3. Nie wiem co myśleć o tych doklejonych rzęsach w kącikach... Edytowane przez Kasiek1987 Czas edycji: 2011-06-08 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja natomiast się trochę zestresowałam. Miałam mieć przymiarkę sukni 17 czerwca, ale wiadomo - plan obejmował najpierw fryzurę próbną, a następnie przymiarkę. Jednak fryzjer ma totalnie durne terminy wolne i tym sposobem fryzura próbna i przymiarka będzie dopiero 1 lipca. A ślub przypomnę 23 lipca. No to po raz pierwszy się zestresowałam ![]() Zdążę? Dodam, że to suknia wypożyczana, w danym rozmiarze, do dopasowania będzie lekko gorset i na długości. Wrrr, czy Wy już wszystkie miałyście fryzury próbne i przymiarki? ![]() Załamałam się... ![]()
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A musisz mieć koniecznie fryzurę i przymiarkę w tym samym dniu? Nie wiem ile czasu jest potrzebne na zrobienie tych poprawek w sukni, u mnie po pierwszej przymiarce też jest gorset do zwężenia i skrócenie i drugą przymiarkę mam dopiero 2 tygodnie po pierwszej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() EDIT: W dniu ślubu będziesz miała okulary czy soczewki? Przymiarkę miałam, próbnej fryzury jeszcze nie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym Cię bardziej w jakimś biało-perłowo-turkusowo-niebieskim makijażu widziała. Ale Ty chyba chcesz ten fiolet jednak, co? Doklejone rzęsy mogłyby być jeszcze ze dwie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A fiolet chciałam, bo ogólnie lubię i dodatki też takie będą, ale może jednak nie w takiej ilości ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27375915]Uuu, tych pań prezentujących wdzięki to bym nie zniesła ![]() Mój też ma bardzo niepopularne, ale... i tak wolę swoje ![]() U mnie też okres może wypaść na ślub ![]() Hmm... jakoś mi nie pasuje ten fiolet do Ciebie. Ogólnie makijaż ładnie zrobiony, ale chyba inny kolor bym widziała, mniej intensywny. Rzęsy ok ![]() EDIT: W dniu ślubu będziesz miała okulary czy soczewki? [/QUOTE] Będę miała soczewki. Co do okresu, to też się bałam, że wypadnie mi akurat na ślub, ostatnio się ucieszyłam, bo zaczął się 1 czerwca, więc jak za miesiąc tak będzie to do 9 lipca będzie spokój, ale czeka mnie sporo stresu, więc znowu może się przesunąć ![]() A te panie wdzięczące się zorganizowali koledzy i to oni głównie się z nich cieszyli - ja mam zaufanie do TŻ-a i wiem, że nic złego by nie zrobił. Ale w ogóle to straszna strata pieniędzy - 300zł za godzinę za 1 dziewczynę... Edytowane przez Kasiek1987 Czas edycji: 2011-06-08 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o rzęsy to też miałam takie doklejane na próbnym makijażu i na tym w dniu ślubu też chcę bo swoimi się niestety pochwalić nie mogę, a rzęsy są bardzo ważnym elementem makijażu ![]() P.S. Wcale nie masz wielkiego nosa!! ![]() ![]()
![]() |
#4723 |
Zadomowienie
|
Kasiek, makijaż baaardzo mi się podoba. Ale jeżeli źle się w nim czujesz - postaraj się o spokojniejszy. Bo to najważniejsze, żebyś Ty miała się czuć dobrze.
aaby, ja próbną fryzurę i makijaż mam za sobą, suknia wisi w domu (kupowałam używaną) - na początku lipca jak będę w domu, to będę musiała ją przymierzyć, czy nadal pasuje, a jak nie to szukać krawcowej która mi ją dopasuje. Ostatnio mierzyłam ją gdzieś lutym - była wtedy idealna ![]() Byliśmy wczoraj w rodzinnym mieście - załatwiliśmy USC, decyzja o zmianie nazwiska podjęta. Miałam też fryzurę próbną - wklejam rezultat. No i połączyłam też zdjęcie próbnej fryzury z próbnym makijażem - wiadomo idealnie nie pasuje ale mniej więcej mam obraz jak będzie moja twarz wyglądała. Do fryzury będzie dodany jeszcze kwiatek fioletowy (prawdopodobnie storczyk albo eustoma). Generalnie ja jestem zadowolona. Wyglądam w miarę naturalnie, nie jak w przebraniu ![]() ![]() Będę miała tylko problem z kwiatami ![]()
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2011-06-08 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To tak samo jak ja ![]() ![]() aaby nie stresuj się przymiarkę masz ponad 3 tyg przed ślubem. To bardzo dobry czas. Ja zaś mam ślub 30 lipca a suknie pierwszy raz zobaczę dopiero 20 lipca ![]() Ja to mam się czym stresować dopiero ![]() ![]() Uszka do góry!
Szczęśliwa Żonka ![]() Edytowane przez kakunia6 Czas edycji: 2011-06-08 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ten drugi makijaż, który pokazałaś, bardzo ładny. 300 zł za godzinę?? Chciałabym tyle zarabiać. No, wiadomo, że nie w taki sposób ![]() Też mam do swojego zaufanie. Ale wiem, że on by takiej rozrywki nie chciał. Chce pójść z kumplami na piwo, posiedzieć, pogadać i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam taką propozycję dziewczyny, żeby każda z Was wrzuciła do swojego opisu linka do posta ze zdjęciami sukni, dodatków itd, żeby można było od razu spojrzeć i powiedzieć, czy np. fryzura pasuje, bo ten zbiorczy post chyba się zapodział... [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27376652]Też będę miała soczewki zamiast okularów ![]() Ten drugi makijaż, który pokazałaś, bardzo ładny. 300 zł za godzinę?? Chciałabym tyle zarabiać. No, wiadomo, że nie w taki sposób ![]() Też mam do swojego zaufanie. Ale wiem, że on by takiej rozrywki nie chciał. Chce pójść z kumplami na piwo, posiedzieć, pogadać i tyle ![]() Mój też tak chciał, spokojnie posiedzieć, ale kolegom się marzyły dziewczyny, no to cóż zrobić... ![]() Edytowane przez Kasiek1987 Czas edycji: 2011-06-08 o 15:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
jakie macie ładne makijaże. Ja mam swój próbny w środę za tydzień. W sobotę mam próbną fryzurę i przymiarkę sukienki. Dzisiaj byłam się dowiedzieć jak z bukietem i się zdecydowałam na taki jak niżej. To są jakieś róże aqua, babka mi pokazywała jaki ona kiedyś bukiet robiła to szczęka mi opadła. Przepiękny
![]()
#4728 | |||||
Zadomowienie
|
no i jestem po zerówce... niby większość napisałam ale nie wszystko i nie wiem czy dobrze, więc do środy będzie nerwówka...
Cytat:
Wg mnie makijaż jest bardzo ładny i wcale nie za mocny, sama chciałabym coś podobnego ![]() ![]() I nie masz wcale dużego nosa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() okres miałabym na ślubie a jakby się spóźnił ze 2 dni to już w ogóle przez wesele chodziłabym jak bomba zegarowa... Poszłam do ginekologa i zaczęłyśmy przestawianie juz od czerwca, na razie biorę jakieś tabletki na "O" za całe 1,70zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wszyściutko na bieżąco uzupełniam ![]() ![]() link do tego posta: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4489 --- to samo co w podpisie
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-06-08 o 17:47 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Rozeznanie
|
![]()
Okres przesuwam proszkami anty. Jedynie czego się boję to, że przytyję prze te prochy. Ale chyba przez dwa miechy nic się nie stanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hmm a jako przypis masz na myśli odniesienie w bibliografii czy taki przypis na dole strony? Bo u nas do wszystkiego podaje się tylko numerek do bibliografii. Jednak w tym makijażu czułam się źle i przed wyjściem po południu zmyłam wszystko, co było poza ruchomą powieką i odkleiłam sztuczne rzęsy. TŻ-owi też się nie podobał ![]() ![]() A faktycznie ![]() ![]() W każdym razie ja swoje wrzuciłam ![]() Cytat:
![]() My też byliśmy z TŻ w kwiaciarni i zamówiliśmy bukiet, butonierki, dekoracje samochodu, bransoletkę dla świadkowej i kwiat we włosy dla mnie. Nie wiem wiem dokładnie jak będzie wyglądał, bo babce ciężko było powiedzieć, które kwiaty akurat będą dostępne, ale będzie w kształcie łezki i w kolorystyce biało-fioletowo-zielonej. Byliśmy też na II lekcji pierwszego tańca i już szło nam dużo lepiej, mamy kilka nowych elementów, już niewiele nam brakuje do zakończenia choreografii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
A mi się i tak podoba ![]() ![]() Fajnie, że nawet po tańcach wszystko się trzyma, ja się strasznie boję tego, że będę się świecić Ja już zostawię tak jak mam, będzie można i moje zobaczyć i reszty lipcówek, ale zgadzam się, że szybciej by było jakby każdy miał w swoim podpisie ![]() Tak w ogóle to myślałyście o założeniu naszego klubu? Zauważyłam, że dziewczyny z innych miesięcy mają ![]() ![]() ![]() No i na koniec pytanie za 100 pkt. Mój TZ ma firmę i zaprasza na wesele swojego wspólnika i pracowników. Pytanie brzmi: czy ja muszę do niego jechać żeby razem ich zaprosić czy może sam? Do tej pory miałam zamiar jechać, ale wczoraj jeden pracownik ich zapraszał na swój ślub i też sam bez dziewczyny ![]()
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-06-08 o 20:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
niech jedzie sam. Skoro tamten tak zrobił, to Twój też może
![]() co do klubu to ja jestem za ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() edit: Dziewczyny jak mnie ta szkoła dobija! Parę dni temu ukazał się oficjalny komunikat z dziekanatu, że obrony 20.06-3.07. Wczoraj jeszcze promotor gadał, że my będziemy się bronić 27 czerwca (ewentualnie 20-tego), co mi bardzo pasowało, bo już lipiec miałabym wolny i spokojnie przygotowywała wesele. Nagle się komuś musiało odmienić i właśnie patrzę na stronce, że już jesteśmy zapisani na 11.07. no szlag mnie trafia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-06-08 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Tylko tego to już w ogóle nie wiem jak zrobić ![]() Jakby któraś wiedziała i może wytłumaczyć na czym to polega to byłabym wdzięczna ![]()
![]() |
#4736 |
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o linka w podpisie to:
najpierw musisz znaleźć swojego posta z sukienką. Jako że mam wszystko w swoim podpisie więc Ci pomogę. To jest link do Twojego posta: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4448 i teraz: wchodzisz w ustawienia-> edytuj podpis -> wpisujesz coś takiego: [ url= tu wklejasz linka do posta] wpisujesz to co chcesz zeby sie pokazywalo, np moja sukienka i dodatki [/ url] tylko musisz pousuwać spacje obok tych url, bo inaczej nie dalo się pokazać. Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale wytłumaczyłam. Co do klubu to ja tez jeszcze nigdy nie zakładałam, ale nie wydaje się to trudne ![]()
#4737 |
Raczkowanie
|
![]()
ależ sie rozpisałyście
![]() no dobrze ![]() Oto moje zaproszenie: Edytowane przez la margerita Czas edycji: 2011-06-08 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Rozeznanie
|
wklejam moje zestawienie:
Data ślubu: 23 lipca 2011 r. - sala - zespół - fotograf - kamerzysta - godzina ślubu w kościele - dokumenty z mojego koscioła - zaproszenia - obrączki(zamówione) - samochód - soczewki - biżuteria - buty Panny Młodej - rozdać/wysłać zaproszenia- 3 zostały do rozdania - umówić się do fryzjera na próbną - umówić się na makijaż próbny - suknia jest- do zmniejszenia - welon jest- do skrócenia+ kupić grzebyk do welonu - bielizna + pończochy + podwiązka - garnitur - buty Pana Młodego - koszula + koszula na zmianę - kamizelka + krawat, pasek, spinki do mankietów(?) - ustalić ostateczne menu - wódka - wino i inne alkohole - kupić napoje gazowane - ustalić wystrój sali - zamówić noclegi ze śniadaniem - korona - bus przewożący gości- potwierdzony - zamówić tort i ciasto - omówić szczegóły z zespołem - omówić szczegóły z fotografem - omówić szczegóły z kamerzystą - skany zdjęć+ mp3 - dla kamerzysty - podziękowania dla rodziców - poradnictwo rodzinne - dokumenty w USC w Olkuszu - dokumenty w USC w Krakowie - protokół - zapowiedzi, - pierwsza spowiedź - wystrój kościoła - wystrój samochodu - winietki + table plan - wysłać oficjalne zaproszenie na ślub w kosciele współpracownikom - kwiaty dla Panny Młodej- zamowione-doniesc zdjecia - kwiatek dla Pana Młodego - manicure - piosenka na pierwszy taniec - lekcje tańca - niezbędnik PM |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.