Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 19:15   #4711
Aniusia1984
Rozeznanie

Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Zaciągnęłam dzisiaj mamę do salonu, żeby pokazać jej, jak wyglądam w mojej sukni, a przy okazji zrobić sobie zdjęcie, żeby łatwiej mi było szukać dodatków
Uśmiałam się, bo okazało się, że babeczka z salonu miała do mnie dzwonić, żebym przyszła na zdjęcie miary, ale dziwnym trafem nie zapisała mojego numeru, więc miała problem Już nawet kazała mężowi-policjantowi mnie namierzyć Ale jakoś telepatycznie ściągnęła mnie do salonu

Napiszcie co myślicie na temat sukni. Oczywiście będzie szyta na miarę, więc w biuście i biodrach będzie lepiej wyglądać - w tej byłam tylko prowizorycznie związana, a w biodrach niezapięta, bo jest tam zamek.
Te błyszczące aplikacje będę raczej wymieniać na coś z większą ilością srebra, bo zamówiłam srebrne buty, jak pójdę na przymiarkę to babka ma przynieść różne do wyboru
Doradźcie, czy lepiej z biżuterii dobrać dłuższe kolczyki i bransoletkę, czy jakiś większy naszyjnik, bransoletkę i drobne kolczyki.

A co do bolerka, to raczej zrezygnuję, bo niezbyt mi się to widzi, raczej będę szukać jakiegoś szala.
Bardzo ładnie ci w tej sukience
Aniusia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 19:27   #4712
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Na bukiet mam 2 koncepcje:
albo taki prosty bukiet z kantadeskii, owinięty fioletową wstążką (wyszedł nam taki motyw przewodni, będzie i na torcie, i na zaproszeniach), albo bardziej ozdobny, coś w tym stylu jak na zdjęciach. Jeszcze nie mogę zdecydować, cały czas myślałam o takim prostym, ale jak zobaczyłam jeden wklejony na forum, to się zakochałam

Pochwalę się też, że dzisiaj zatwierdziliśmy projekt zaproszeń i zapłaciliśmy, także mam nadzieję, że do końca lutego przyjdą i będzie można rozdawać

Ale wkurza mnie sklep Stakato z butami... Zamówiłam butki, babka powiedziała, że termin realizacji to 2-3 tygodnie. Wczoraj minęły już 4 tygodnie, a odzewu nadal brak - dzwoniłam tam już 3 razy i zapewniali, że na pewno zadzwonią jak przyjdą buty. Myślicie, że mam prawo żądać jakiejś rekompensaty, np. obniżki ceny? Jakbym wiedziała, że to będzie tyle trwało to zamówiłabym przez internet prosto od producenta (innego).

Edit. Poradźcie mi jeszcze, czy lepiej zrobić suknię sznurowaną na całej długości, czy na wysokości bioder zostawić zamek, a powyżej sznurowanie?
co do wiązania bądż zamka, to ja wybrałam sznurowanie takie przedłuzone na biodra bo chce żeby mnie troche ścisneło krawcowa doradziła mi ze przy sznurowaniu nawet jak schudne do ślubu to póżniej ładnie się wszystko dopasuje do sylwetki.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 19:42   #4713
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
co do wiązania bądż zamka, to ja wybrałam sznurowanie takie przedłuzone na biodra bo chce żeby mnie troche ścisneło krawcowa doradziła mi ze przy sznurowaniu nawet jak schudne do ślubu to póżniej ładnie się wszystko dopasuje do sylwetki.
Ja z kolei słyszałam opinię, że lepiej mieć zamek od dołu, bo zapewnia większą swobodę, a sznurki u góry można wtedy mocniej związać, żeby suknia się trzymała na swoim miejscu

Moja mama wypatrzyła ostatnio w Aparcie śliczny komplet, co o nim myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod4456_0_m.jpg (8,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p-.jpg (10,6 KB, 8 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 19:54   #4714
JennyAniolek
Zakorzenienie

Czy wiecie może ile w Grycu a ile w Bończyku chcą za 1kg tortu ??

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 20:10   #4715
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Czy wiecie może ile w Grycu a ile w Bończyku chcą za 1kg tortu ??
Ja w zeszlym roku w czerwcu placilam 45zl za kg w Grycu. Moge polecic cukiernie bardzo fajna wlascicielka i nie zaluja na degustacjach my dostalismy 2 pudelka ciast bylo chyba 8 roznych kawaleczkow i 3 rozne kawalki tortow wszystko bylo pyszne
Z Bonczyka nie korzystalam wiec nie pomoge
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 20:13   #4716
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Ja w zeszlym roku w czerwcu placilam 45zl za kg w Grycu. Moge polecic cukiernie bardzo fajna wlascicielka i nie zaluja na degustacjach my dostalismy 2 pudelka ciast bylo chyba 8 roznych kawaleczkow i 3 rozne kawalki tortow wszystko bylo pyszne
Z Bonczyka nie korzystalam wiec nie pomoge
dzięki za info

a czy mają jakieś określone smaki tortów czy można też zaproponować swój ??

drugie pytanko: na jaki/e smak/i toru się decydujecie ??
bo sprawdzam menu mojej sali i tam mają tylko takie do wyboru: orzechowy, czekoladowy, szwarcwaldzki, śmietanowy, kokosowy, ananasowy albo owocowy...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 20:22   #4717
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za info

a czy mają jakieś określone smaki tortów czy można też zaproponować swój ??

bo sprawdzam menu mojej sali i tam mają tylko takie do wyboru: orzechowy, czekoladowy, szwarcwaldzki, śmietanowy, kokosowy, ananasowy albo owocowy...
O tu jest ich oferta http://www.piekarnia-gryc.pl/wesele.html my mielismy ten mus czekoladowy z belgijskiej czekolady byl boski i ja dodalam sobie na wlasne zyczenie wisnie nasaczane lekko alkoholem juz bez tego drugiego kremu. Mysle,ze mozna kombinowac ale nie wiem na 100%

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 20:26   #4718
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:

My wybraliśmy 2 piętra z ciemnym biszkoptem i jasnym kremem z wiśniami i 1 piętro z ciemnym biszkoptem, kremem a la stracciatella i chrupkami

Stary 2011-02-09, 20:31   #4719
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Na bukiet mam 2 koncepcje:
albo taki prosty bukiet z kantadeskii, owinięty fioletową wstążką (wyszedł nam taki motyw przewodni, będzie i na torcie, i na zaproszeniach), albo bardziej ozdobny, coś w tym stylu jak na zdjęciach. Jeszcze nie mogę zdecydować, cały czas myślałam o takim prostym, ale jak zobaczyłam jeden wklejony na forum, to się zakochałam

Pochwalę się też, że dzisiaj zatwierdziliśmy projekt zaproszeń i zapłaciliśmy, także mam nadzieję, że do końca lutego przyjdą i będzie można rozdawać

Ale wkurza mnie sklep Stakato z butami... Zamówiłam butki, babka powiedziała, że termin realizacji to 2-3 tygodnie. Wczoraj minęły już 4 tygodnie, a odzewu nadal brak - dzwoniłam tam już 3 razy i zapewniali, że na pewno zadzwonią jak przyjdą buty. Myślicie, że mam prawo żądać jakiejś rekompensaty, np. obniżki ceny? Jakbym wiedziała, że to będzie tyle trwało to zamówiłabym przez internet prosto od producenta (innego).

Edit. Poradźcie mi jeszcze, czy lepiej zrobić suknię sznurowaną na całej długości, czy na wysokości bioder zostawić zamek, a powyżej sznurowanie?
Lepiej sznurowaną na całej długości. Wachania wagi przed śłubem czy po prostu komfort że nic Ci nie zjedzie napewno zapewni odpowiedni dociągnęcie sukni, a w zamku nie dopasujesz. Poza tym czasem zamek się marszczy jeśli ci sie utyje np i brzydko to będzie wyglądać.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Dokładnie

A my wreszcie zaczynamy podnosić się z dołka, byliśmy dziś ostatni dzień na naukach, mamy zaświadczenie, załatwiliśmy zmianę kościoła i umówiliśmy się z moim proboszczem po odbiór przekazu. Jak nigdy nie był zły ani nic z tych rzeczy...
W przyszłym tygodniu zawieziemy to do nowego kościoła i czekamy na maj na spisanie protokołu. W przyszłym tyg też zamówimy nowe zaproszenia.
Suknia się szyje, buty się robią, alkohol kupiony, tort wstępnie zamówiony. W restauracji ceny nie podnieśli ani o złotówkę
Kamerzysta załatwiony po kosztach, sesję zrobi nam kuzynka z mężem którzy się tym zajmują od kilku lat...
Reszta czeka na swoją kolej nadal mam dylemat jeśli chodzi o wizażystkę i fryzjerkę, choć ostatnio chodzi mi po głowie żeby obciąć się do uszu i wyprostować na ślub.
No i nadal nie wiem jak zrobić podziękowanie...
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 20:43   #4720
Senseds
Raczkowanie

Kasiek1987 ,suknia sliczna,ale to bolerko odpada,nie pasuje .
Osobiscie mi by sie do tej sukni podobalo bolerko bardzo cieniutnie,ala muślin,przezroczyste,moze z wykonczeniem tych cekinkow ktore masz na sukni.

I chyba konczyki wiszace,ale krótkie .

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:52   #4721
betterw
Raczkowanie

Kasiek1987 przepiękna suknia.
Absolutnie w moim stylu. Ja bym do niej założyła wiszące kolczyki, moga być takiej długości, jak te, które miałaś na przymiarce lub krótsze. Jeśli lubisz bransoletki, to możesz założyć. A co do bolerka, to napewno nie takie, jak na zdjęciu, nie pasuje, wybierz inne lub szal.

Kwiaty mi się podobają białe (kremowe, herbaciane), ale teraz bardzo dużo PM wybiera fiolet, więc jak wolisz. Wszytskie bukiety, które wkleiłaś są łądne. Osobiście najbardziej mi się podobają te z jasnych kwiatów.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 10:13   #4722
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senseds Pokaż wiadomość
Kasiek1987 ,suknia sliczna,ale to bolerko odpada,nie pasuje .
Osobiscie mi by sie do tej sukni podobalo bolerko bardzo cieniutnie,ala muślin,przezroczyste,moze z wykonczeniem tych cekinkow ktore masz na sukni.

I chyba konczyki wiszace,ale krótkie .
Widziałam w salonie właśnie takie delikatne bolerko obszyte ozdobną taśmą, ale zauważyłam je jak już wychodziłam, także przymierzę, jak suknia już będzie uszyta

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
Kasiek1987 przepiękna suknia.
Absolutnie w moim stylu. Ja bym do niej założyła wiszące kolczyki, moga być takiej długości, jak te, które miałaś na przymiarce lub krótsze. Jeśli lubisz bransoletki, to możesz założyć. A co do bolerka, to napewno nie takie, jak na zdjęciu, nie pasuje, wybierz inne lub szal.

Kwiaty mi się podobają białe (kremowe, herbaciane), ale teraz bardzo dużo PM wybiera fiolet, więc jak wolisz. Wszytskie bukiety, które wkleiłaś są łądne. Osobiście najbardziej mi się podobają te z jasnych kwiatów.
Dziękuję
Jeśli chodzi o kwiaty, to w sumie nie miałam wcześniej koncepcji kolorystycznej, ale jakoś tak w toku planowania wyszło na to, że mamy fioletowe akcenty Myślę, że wybiorę bukiet z większością białych kwiatów i tylko z akcentami fioletowymi, i do tego biały kwiat we włosy.

A nie wydaje wam się, że powinnam mieć trochę mniej zaokrąglone wycięcia dekoltu? Tylko takie delikatnie zaakcentowane serduszko?

Stary 2011-02-10, 13:21   #4723
betterw
Raczkowanie

Cytat:
Widziałam w salonie właśnie takie delikatne bolerko obszyte ozdobną taśmą, ale zauważyłam je jak już wychodziłam, także przymierzę, jak suknia już będzie uszyta
Jasne, najlepiej zobaczyć "na żywo", jak to będzie razem wyglądało.

Cytat:
Dziękuję
Jeśli chodzi o kwiaty, to w sumie nie miałam wcześniej koncepcji kolorystycznej, ale jakoś tak w toku planowania wyszło na to, że mamy fioletowe akcenty Myślę, że wybiorę bukiet z większością białych kwiatów i tylko z akcentami fioletowymi, i do tego biały kwiat we włosy.
Ważne, żeby wszystko do siebie kolorystycznie pasowało, więc jeśli już macie coś w fioletach, to jak najbardziej bukiet z fioletowymi akcentami jest ok

Cytat:
A nie wydaje wam się, że powinnam mieć trochę mniej zaokrąglone wycięcia dekoltu? Tylko takie delikatnie zaakcentowane serduszko?
Mi się podoba takie, jak jest teraz, ale z tego co pisałaś suknia jest nieco za mała, więc zapytałąbym się, czy w większym rozmierze nie będzie nieco większe te serduszko (nie sądze, ale zawsze lepiej się upewnić) i jeśli tak, to bym poprosiła o takie jak w tym.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:38   #4724
amandi84
Zadomowienie

dziewczyny macie kogoś do Kościoła jako oprawe muzyczną? chodzi mi o kogoś więcej aniżeli organistę.. Może możecie kogoś polecić? ja się właśnie obudziłam, że fajnie jeśli ktoś gra w Kościele i późneij podczas składania życzeń..

Esti10 chyba się wybiore do tej cukierni... Ten mus brzmi pysznie.. A miałaś taki śmietankowy tort czy w polewie cukrowej lub marcepanowej?
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 18:20   #4725
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczyny ja jestem załamana tymi butami W moim mieście (niemałym) nic nie ma!
Jeśli są jakieś dziewczyny z Katowic( bo tam mam najbliżej) to niech dadzą znać gdzie jest jakiś większy wybór butków.

Amandi ja mam kwartet smyczkowy,ale napisz kiedy masz ślub,bo jak wtedy co ja ,to Ci nie powiem
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 19:50   #4726
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie kogoś do Kościoła jako oprawe muzyczną? chodzi mi o kogoś więcej aniżeli organistę.. Może możecie kogoś polecić? ja się właśnie obudziłam, że fajnie jeśli ktoś gra w Kościele i późneij podczas składania życzeń..
Ja prawdopodobnie bede mieć skrzypaczkę w kościele. Znalazłam jedna z mojego miasta która zagra za 100 złotych

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 20:12   #4727
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość

Esti10 chyba się wybiore do tej cukierni... Ten mus brzmi pysznie.. A miałaś taki śmietankowy tort czy w polewie cukrowej lub marcepanowej?
amandi no torcik byl pyszny byl z masy cukrowej wkleje Ci fotke tak wogole to nie robili oni tam wczesniej tortow w stylu angielskim ale nie mieli z tym problemu jak im pokazalam ze wlasnie taki chce i specjalnie dla nas zrobili taki stelaż takze super firma jak dla mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 150 (972 x 1448).jpg (76,5 KB, 38 załadowań)
Stary 2011-02-10, 20:41   #4728
amandi84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem załamana tymi butami W moim mieście (niemałym) nic nie ma!
Jeśli są jakieś dziewczyny z Katowic( bo tam mam najbliżej) to niech dadzą znać gdzie jest jakiś większy wybór butków.

Amandi ja mam kwartet smyczkowy,ale napisz kiedy masz ślub,bo jak wtedy co ja ,to Ci nie powiem
11 czerwca - napisałam ci wiadomośc na priv zresztą
Na razie znalazłam duet skrzypcowy..

Ja też mam problem z butami.. I nie wiem gdzie szukać w katowicach. Koleżanka kupowała w Krakowie.. Ale jak na razie chcę jeszcze ciut poczekać na nowe kolekcje..

Esti10 - dzięki
http://www.pmiska.pl

Edytowane przez amandi84
Czas edycji: 2011-02-10 o 20:42
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:39   #4729
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość

Mi się podoba takie, jak jest teraz, ale z tego co pisałaś suknia jest nieco za mała, więc zapytałąbym się, czy w większym rozmierze nie będzie nieco większe te serduszko (nie sądze, ale zawsze lepiej się upewnić) i jeśli tak, to bym poprosiła o takie jak w tym.
Akurat jeśli chodzi o rozmiar miseczki to jeszcze trochę biustu by się w tej sukni zmieściło oprócz mojego Także będzie większa na szerokość, ale trochę mniejsza w biuście.

Stary 2011-02-11, 13:12   #4730
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Dobrze pamiętasz Włśnie wczoraj odzyskałam zaleczkę z Kolumnowej i wyciągnełam od nich 800 zł rekompensaty
Teraz wesele bedzie w Maximie w Dąbrowie Górniczej. Sala nie powala mnie na kolana ale nie mam innego wydoru. Tym bardziej że dużo mam zamiar tam pozmieniać i mam nadzieję że kwiaty i świece dodadzą uroku Jesteśmy dobrej myśli, bo gorzej już chyba być nie może
no i super najważniejsze to się nie poddawać
Cytat:
Zaciągnęłam dzisiaj mamę do salonu, żeby pokazać jej, jak wyglądam w mojej sukni, a przy okazji zrobić sobie zdjęcie, żeby łatwiej mi było szukać dodatków
wyglądasz świetnie tylko bolerko na nie
Cytat:
O tu jest ich oferta http://www.piekarnia-gryc.pl/wesele.html my mielismy ten mus czekoladowy z belgijskiej czekolady byl boski i ja dodalam sobie na wlasne zyczenie wisnie nasaczane lekko alkoholem juz bez tego drugiego kremu. Mysle,ze mozna kombinowac ale nie wiem na 100%
brzmi pysznie
Cytat:
amandi no torcik byl pyszny byl z masy cukrowej wkleje Ci fotke tak wogole to nie robili oni tam wczesniej tortow w stylu angielskim ale nie mieli z tym problemu jak im pokazalam ze wlasnie taki chce i specjalnie dla nas zrobili taki stelaż takze super firma jak dla mnie
tak wychwalasz tę cukiernię że aż trudno mieć zastrzeżenia a jak się kroiło ten tort? był w środku stelaż ułatwiający krojenie?
Tort wyszedł śliczny, właśnie taki bym chciała (tylko z fioletową kokardą)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:35   #4731
MartuNiunia87
Rozeznanie

mmm normalnie, aż się pysznie robi... ja za to teraz kombinuję z bolerkiem do mojej sukni... tak coś mi się zdaje, że najlepsze by było takie gładkie zupełnie i takie tylko "mini" z krótkim rękawem żeby zakrywało ramiona - nie chodzi tylko o kościół (że za goła czy coś tam) ale nie lubię swoich ramion... takie trochę za masywne mi się wydają do mojej sylwetki.. kiedyś pływałam dużo (szkółka pływacka jakieś zawody i takie tam) i tak mi zostały :P i duuużo lepiej będę się czuła jak będą schowane w takim mini bolerku :P

o np taki fason jak tu..

http://allegro.pl/bolerko-slubne-atl...213208802.html

może minimalnie bym wydłużyła te "rękawki"

aaa moja suknia http://moda.na14.pl/joomla1/images/s...olie_29245.jpg tylko ecru
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-02-11 o 13:36
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 17:22   #4732
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no i super najważniejsze to się nie poddawać

wyglądasz świetnie tylko bolerko na nie

brzmi pysznie

tak wychwalasz tę cukiernię że aż trudno mieć zastrzeżenia a jak się kroiło ten tort? był w środku stelaż ułatwiający krojenie?
Tort wyszedł śliczny, właśnie taki bym chciała (tylko z fioletową kokardą)
Ewusia no i on byl pyszny az bym sobie zjadla jak tak wspominam A chwale szczerze bo bylam zadowolona z ich uslug no i ciasta byly pyszne najlepszym przykladem na to bylo, ze nic prawie nie zostalo nawet bylam troche zla bo niektorych smakow nawet nie sprobowalamale to chyba lepiej niz by nie smakowalo i nikt by nie tknal co nie
A torcik kroilo sie normalnie bez wiekszych problemow nie wiem jak ci to opisac jak wyglada ten stelaz ale my kroilismy pierwszy kawalek poszlo latwo reszte kroila obsluga takze bez obaw
Stary 2011-02-11, 19:51   #4733
Senseds
Raczkowanie

Amandi -moja bratowa miala dziewczynke,która spiewała 1 piosenke...
Ja tez 'cos' - kogoś chcę ..ale nikt mi nie polecił Nikogo z moich okolic
Na slubie mojego kuzyna babeczka spiewała w Kosciele piosenke dla rodfziców-tam im podziekwoali,ale baba tak fałszowała ze głowa boli

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 20:10   #4734
anonietka1984
Raczkowanie

Cytat:
Ewusia no i on byl pyszny az bym sobie zjadla jak tak wspominam A chwale szczerze bo bylam zadowolona z ich uslug no i ciasta byly pyszne najlepszym przykladem na to bylo, ze nic prawie nie zostalo nawet bylam troche zla bo niektorych smakow nawet nie sprobowalamale to chyba lepiej niz by nie smakowalo i nikt by nie tknal co nie
A torcik kroilo sie normalnie bez wiekszych problemow nie wiem jak ci to opisac jak wyglada ten stelaz ale my kroilismy pierwszy kawalek poszlo latwo reszte kroila obsluga takze bez obaw
A możesz coś więcej powiedzieć o ciastach? Jakie brałaś i jak mniej więcej cenowo wygląda to? Bo my też będziemy tam zamawiać
anonietka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 21:16   #4735
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anonietka1984 Pokaż wiadomość
A możesz coś więcej powiedzieć o ciastach? Jakie brałaś i jak mniej więcej cenowo wygląda to? Bo my też będziemy tam zamawiać
Jasne,ze moge zachowala mi sie jeszcze kartka na ktorej mialam wszystko wypisane takze Pani polecala tak srednio 20 dag na osobe ciasta a koszt kg w zeszlym roku bylo 18zl wiec u mnie na 60 osob to wyszlo 12kg. My bralismy: plesniaka, jamajka, fala dunaju, czekoladowe z serem i owocami, jablecznik, mozaika owocowa,delicja, kukulka, pani walewska(jak dla mnie jest cudne), sernik czekoladowy. Kilka rodzajow bylo tylko do pudelek dla gosci na wynos 1 pudeleczko kosztuje 12zl. http://www.piekarnia-gryc.pl/ciasta_tradycyjne.html tu sa te ciasta opisane ale nie ma kilku najlepiej jechac i poprosic o katalog tam sa wszystkie opisane. I co najwazniejsze mozna degustowac a to jest bardzo pomocne Ja juz kilka razy kupowalam sobie te ciasta tak normalnie w cukierni bo tak nam smakuja
Stary 2011-02-12, 15:03   #4736
dottta
Zakorzenienie

dziewczyny, proszę podawajcie namiary na Wasze makijażystki bo na razie te do których pisałam mają mój termin zajęty
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:26   #4737
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
dziewczyny, proszę podawajcie namiary na Wasze makijażystki bo na razie te do których pisałam mają mój termin zajęty
Dotka a mojej nie chcesz czy też zajęta?

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:17   #4738
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
http://www.studio-amelia.pl/ to moja makijażystka, w rzeczywistości jej makijaże wyglądają lepiej, niż na zdjęciach w galerii Wypróbowana na mojej studniówce oraz przez 2 znajome.

Stary 2011-02-13, 14:15   #4739
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
http://www.studio-amelia.pl/ to moja makijażystka, w rzeczywistości jej makijaże wyglądają lepiej, niż na zdjęciach w galerii Wypróbowana na mojej studniówce oraz przez 2 znajome.
A skąd ona jest? I jak to cenowo wygląda? Przyjeżdza do domu ta makijażystka??
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:22   #4740
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajasia222 Pokaż wiadomość
A skąd ona jest? I jak to cenowo wygląda? Przyjeżdza do domu ta makijażystka??
Pani jest z Gliwic, dojeżdża do domu. Koszt makijażu z prôbą to 120zl.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości