Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-30, 18:47   #4711
alufa
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
hm staly zaklada sie na dol na gore sie nie zaklada zazwyczaj bo to bez sensu dolnymi zebami "zdziera" sie gorny ;] ten dolny sciaga sie po paru latach zalezne od wady lub nie sciaga sie wcale a gorny to zwykly zdejmowany ruchomy tyle ze bez sruby na srodku

a ja jutro ide do orto mam dosc niech cos robi bo bunt mam dosc
to trochę bez sensu
chyba retencja ma utrzymać dobre ułożenie zębów i na dole i na górze a tu co? mam sobie wybierać
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 18:48   #4712
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedź
czy ten stały w ogóle się wyciąga? i który jest skuteczniejszy? bo orto chyba chce dać mi wybór...
Z tego co ja wiem na dole najczęściej się przykleja stały, na górę daje się ruchomy...O retainerach jeszcze nie wiem za wiele-to mnie czeka dopiero za parę dobrych miesięcy ja mam mieć właśnie na dole klejony, u góry ruchomy. I nie jest to kwestia mojego wyboru

Babki cholera jasna nie kłócić się!!!!!!!!!!!!!!!!! jak koniecznie musicie to na priva proszę!!!!!!!!!!!
Stary 2008-01-30, 19:51   #4713
emeczka
Wtajemniczenie

dziewczyny bądźcie poważne bo zaraz skonam ze śmiechu. O różne rzeczy się w życiu kłóciłam ale o gumki w aparacie?

Dziuniaaa, pomijam jaki był cel Twojej wypowiedzi, bo pewnie żadnych podtekstów nie było, ale to Ty zaczęłaś tym niefortunnym postem. też to odebrałam jak hmm wywyższanie się (nie, to złe słowo, po prostu trochę mnie wkurzył, trochę rozbawił ), tyle że mnie zgrzewa co myślą o moim aparacie inni. Twój aparat, Twoja sprawa, co najwyżej mogę powiedzieć że nie wiesz co tracisz. Grunt żebyś Ty się dobrze czuła w tym co masz na zębach, na przyszłość po prostu daruj sobie tak niefortunne uwagi, bo po pierwsze gumki to nie wada (skąd w ogóle ten pomysł? ), po drugie myślę że znalazło by się sporo osób które znalazłyby kontrargumenty na Twoje wypowiedzi i bach kłótnia gotowa. Błagam, kilka gramów metalu naprawdę nie jest warte takiej wymiany zdań

Poldzia a co Ty się przejmujesz, tak jak napisałam do Dziuni, jej strata, bo nie wie ile zabawy traci Powiem szczerze że też nie wyobrażam sobie nosić takiego gołego aparatu i też byłoby mi trochę szkoda kasy (kosmetyczny to jeszcze, ale damon też metal, to co za różnica, oprócz ceny). No ale każdy wybiera co lubi

---
a co do odbarwiania gumek, to przecież te odbarwienia czasem są fajne mi się podobało jak z niebieskich gumek zrobiły mi się zieloniutkie kurkuma fajna rzecz ehh miałam foty wkleić, ale chyba zrobię to później trzymajcie się ciepło i beznerwowo

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 19:59   #4714
smv
Zakorzenienie

wow babeczki ale si wywiazało!
poldzia spoko maloko ostatnio an zajeciach mowilismy tekst I am calm and realexed)
no to oddychamy!

nie ma sie co klocic
kazdy ma swoje gusta..

a ja mam lat 22 i bawie sie kolorkami) heh....czy dziecinada? moze dla niektorych, ja z natury jestem jeszcze malutka wiek to nie wsio..

Pozdrawiam druciaki!
Stary 2008-01-30, 20:11   #4715
emeczka
Wtajemniczenie

no to wklejam moje cudeńka aparat noszę dokładnie 15,5 miesiąca, no i wklejam zęby przed założeniem

kolor zębów na zdjęciach zależy od oświetlenia mam nadzieję że dopatrzycie się jakie kolorki mam teraz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zeby1.jpg (6,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zeby2.JPG (9,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przed2.jpg (13,3 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przed4.jpg (26,0 KB, 37 załadowań)

(...)

Stary 2008-01-30, 20:25   #4716
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
no to wklejam moje cudeńka aparat noszę dokładnie 15,5 miesiąca, no i wklejam zęby przed założeniem

kolor zębów na zdjęciach zależy od oświetlenia mam nadzieję że dopatrzycie się jakie kolorki mam teraz
No i miodzio teraz! Ja też u góry miałam wampirzą trójkę, ale z drugiej strony i zdecydowanie bardziej wystawała można powiedzieć,że była poza łukiem...Dół natomiast miałam nieco równiejszy

No ale narobiłyście dziuniaaa i poldzia89...żeby pól naszego forum musiało Was "rozdzielać"
Stary 2008-01-30, 21:09   #4717
carla_87
Raczkowanie

emeczka śliczne ząbki masz ))) a kolorek to chyba jakis morski czy cos takiego, tak ??

oj dziewczyny ta kłótnia to mi humorek porawiła ja wychodze z tego zalożenia, że jedna osoba lubi to, a druga tamto... nie ma sie co kłócic o takie błahostki

ja się najadłam chlebka ze skórka i teraz mnie tak zębole bolą, że szok...ale warto bylo hyhyhy

Ex - aparatka
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 21:45   #4718
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny bądźcie poważne bo zaraz skonam ze śmiechu. O różne rzeczy się w życiu kłóciłam ale o gumki w aparacie?

Poldzia a co Ty się przejmujesz, tak jak napisałam do Dziuni, jej strata, bo nie wie ile zabawy traci Powiem szczerze że też nie wyobrażam sobie nosić takiego gołego aparatu i też byłoby mi trochę szkoda kasy (kosmetyczny to jeszcze, ale damon też metal, to co za różnica, oprócz ceny). No ale każdy wybiera co lubi
no nie ma sie co kłócić ale po prostu jakoś mnie wkurzyła wypowiedz oto tej pani!! no tak jak ja bym była gorsza bo mam kolorowe gumki ?? no :P

emeczka : wielka poprawa!! gratulacje!! już blisko końca jesteś widzę a i ślicznie wygląda twój mix!! ja też sie zastanawiam jaki kolorek teraz zrobić

dziunia : chodzi o to iż napisałaś ze bardzo sie cieszysz że nie masz gumek kolorowych bo byś sie załamała!! to co my tu wszystkie na forum mamy kolorowe gumki to co mamy sie wieszać ?? no co jasnej ciasnej !! napisałaś to tak żeby dowalić nam wszystkim !! i to jest już koniec mojej wypowiedzi do ciebie

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 22:15   #4719
emeczka
Wtajemniczenie

hihi dzięki dziewczyny

na zdjęciach może średnio widać, ale mam miksa niebiesko-granatowego jeszcze trochę noszenia przede mną, bo trzeba zamknąć przerwę po piątce... a do tego popracować jeszcze nad dołem wygląda już ładnie, ale jak dotknę językiem dolngo łuku to zaraz czuję milion nierówności które trzeba naprawic

Papryka.. czuję w tym słowie 'nieco' pewną ironię nie wiem czy jest dużo ludzi na świecie którzy mogliby mieć gorsze pokrzywieńce niż ja (chodzi o dół ).. na zdjęciach tak tego nie widać, ale one były tak krzywe, że aż nie do opisania przy tych wszystkich wadach zgryzu wampirzy kieł to była betka

Carla widzę że nie tylko mnie dzisiaj zmasakrowała skórka od chleba ale też nie żałuję

poldzia niebieskie kolory to najcudowniejsze kolory moje ulubione różnych próbowałam, ale jakoś zawsze wracam do niebieskich lub niebieskopodobnych gumek ewentualnie miks czegoś z niebieskim

(...)

Stary 2008-01-30, 22:19   #4720
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:

poldzia niebieskie kolory to najcudowniejsze kolory moje ulubione różnych próbowałam, ale jakoś zawsze wracam do niebieskich lub niebieskopodobnych gumek ewentualnie miks czegoś z niebieskim
no ja jeszcze nie miałam niebieskiego :P ale teraz planuje zieleń bo to mój ulubiony i z jakimś tam zrobić mixa co o tym sadzicie ??

Stary 2008-01-30, 22:19   #4721
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Od dzisiaj należę do grona aparatek Strasznie dziwne uczucie, odnoszę wrażenie, jakby mi te wszystkie zamki przy jedzeniu miały spaść (i dlatego nie mam zamiaru jeść nic oprócz płynów-jogurcików, zupek i innych badziewii dopóki się nie przyzwyczaję do niego), warga dolna już mnie lekko boli (na szczęście dała mi jakiś tam wosk, żeby na zamek w razie czego nałożyła i się zrobi gładki).
Chciała mi srebrne gumki dać, ale sobie kolorowe zażyczyłam Jak już mam aparat, to niech będzie wesoły, a nie taki, żeby jak najmniej go było widać :P I zamki też mam troszkę z kolorkami, nie wiem czy wszystkie są takie? Bo ja mam kolorki na zamkach też Jak załatwię czytnik kart (brachol pożyczył kumplowi) to wkleję fotę, mam zrobioną ale nie mam jak na kompa wysłać

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 22:25   #4722
chcemiecprostezeby
Przyczajenie

Bijcie się

A jednak to prawda, że dziewczyna dziewczynie oko wydłubie jak coś nie po jej myśli.

Poza tym zejdźcie z dziuni, bo nic takiego wielkiego nie napisała, bynajmniej dla mnie jest to post jeden z wielu, ale wy na siłę doszukujecie się ukrytych sensów i podtekstów.

Ponawiam pytanie o irygatory:

Cytat:
Ponadto zastanawiam się czy nie zainwestować w irygator. Warto? Używa ktoś? Jak się to cudeńko sprawuje? Jakie polecacie irygatory, najlepiej w miarę tanie?
chcemiecprostezeby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 22:52   #4723
kasiek87
Kokon pro

niebieskie tak blekitne nieeeee i na dole i u gory gumki z mixu kolorow tylko blekitne zrobily sie paskudne jakies szaro blotne ;/ nawet zolte sa jakie byly mimo jedzenia chinskich zupek i innych barwiacych dziadow polecam za to metaliczne niebieskie kolorki miodzio ^^

chcemiecprostezeby o irygatorach byla mowa pare stron wczesniej poczytaj znajdziesz wszystkie informacje

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 23:07   #4724
emeczka
Wtajemniczenie

ja ogólnie lubię wszelkie odmiany niebieskiego (jak zwał tak zwał, mogą być turkuse, ciemne nieieskie itp). grunt żeby się właśnie nie przebarwiały. póki co mam szczęście do niebieskich, najgorzej wspominam jasny malinowy kolorek, bo pod koniec gumki miały kolor bliżej nieokreślony (coś pomiędzy żółtym, pomarańczem, łososiem, cholera wie co to był za kolor ).

chcemiecprostezeby nie używałam irygatora więc sie nie wypowiem, mogę tylko powiedzieć że nie używając go też mogę i potrafię zadbać o zęby. Ale dziewczyny sobie chwaliły, więc chyba decyzja indywidualna a cena? dziewczyny coś wspominały że komplet szczoteczka elektryczna + irygator to wydatek bodajże ok. 500 zł (choć pewna nie jestem...). hehe co do dziewczyn i wydłubywania oczu, to coś w tym jest ale jak facet nam podpadnie to też nie będzie problemu z wydłubaniem taki już wredny gatunek jesteśmy hehe a tak poważnie, zależy od osoby, niektóre kobietki są spokojne

(...)

Stary 2008-01-31, 00:16   #4725
sawek90
Przyczajenie

GG do sawek90 Send a message via Skype™ to sawek90

Dawno tu nie pisałem...Może dorzucę tutaj swoje zdjęcie:

http://www.sawek.neostrada.pl/zeby1.jpg
http://www.sawek.neostrada.pl/zeby2.jpg

W sumie pozostała mi tylko do ściągnięcia w dół ta dwójka którą widać na drugim zdjęciu. Leczę się od grudnia 2006.

Hmmm...co poradzicie na moje popękane usta? Cukier ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 00:44   #4726
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sawek90 Pokaż wiadomość
Dawno tu nie pisałem...Może dorzucę tutaj swoje zdjęcie:

http://www.sawek.neostrada.pl/zeby1.jpg
http://www.sawek.neostrada.pl/zeby2.jpg

W sumie pozostała mi tylko do ściągnięcia w dół ta dwójka którą widać na drugim zdjęciu. Leczę się od grudnia 2006.

Hmmm...co poradzicie na moje popękane usta? Cukier ?
ale masz ładniutkie ząbki .. oj już wiem jaki kolor gumek wezmę
a na popękane usteczka to najlepiej smarować miodem a potem można go zjeść hhee pozdrawiam

Stary 2008-01-31, 01:02   #4727
emeczka
Wtajemniczenie

sawek jakie piękne masz te ząbki!! a jeszcze bardziej podobają mi się gumki, kolor boski a najbardziej sposób w jaki Ci je założono.. mi orto zawsze zakłada tak.. normalnie na popękane usta najlepsza jest taka pomadka ochronna albo zwykła kosmetyczna wazelina - ta jest jak dla mnie najbardziej skuteczna. jak posmarujesz sobie na noc (jak mocno popękane, to na 2 kolejne noce), usta będą jak nowonarodzone

ehh czemu wszyscy śpią o tej porze??

hehe poldzia, miód? muszę spróbować, pyszny sposób

(...)

Stary 2008-01-31, 05:33   #4728
sawek90
Przyczajenie

Dzięki za pochwały tak naprawdę dla mojej orto ;-) Jeszcze tylko ta szpara na dwójce została
A co do ust - Mmmm...miodzio sposób ;-) Najpierw wypróbuję słodki sposób a później zaatakuję moje usta czymś mocno nawilżającym, jeżeli to nie poskutkuje. Wyjeżdżam w niedzielę w góry na narty, także moje usta będą mocno narażone na pękanie. Jakąś pomadkę ochronną (NIVEA?) trzeba sobie sprawić
Stary 2008-01-31, 07:30   #4729
smv
Zakorzenienie

sawek sliczne zabkI! kurcze i kolor przefajny!)

emeczko wow ale zmiany faktycznie...to juz niedlugo i bedziesz miec koniec
huhu a przede mna ttyylle czasu...
ble ja mam wizye dopiero 11 lutego a juz bym poszła cos pozmieniac;D
a ja chce turkusowy, w zyciu sie nie dczekam zeby u mojej orto taki kolor był...sa wszytskie inne a turkusu ni ma;/ moze tym razem bedzie ?OBy

heh ogłaszam wszem i wobec ze dzis mija mi 4 lata z Moim Tż wytrwala jestem)
hehe ciesze sie jak nie wiem, no i zycze wszytskim baaardzo tłustego czwartku!;*

emeczka kochana ty po nocach to sie nudzisz hehe o 2 w nocy to juz dawno spalam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 09:26   #4730
lolitaj
Raczkowanie

Red face Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cześć wszytkim druciakom byłam wczoraj u ortodątki i umowiłam sie na środe na wyciski .. juz niedługo bede miec aparat juppii!!! tylko obawiam sie zakładania ... kolezanka, ktora juz zdjela aparat staszyła mnie ze bedzie bolało.. czy to prawda?
lolitaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 09:30   #4731
kasiek87
Kokon pro

SAWEK na usta popekane ( zazdrutowanym czesciej pekaja i wysychaja) dobry jest balsam tisane w aptece tylko niewygodny do nakladania a w gory to moze pomadka nivea for men ^^ ale wg mnie najlepsza z pomadek nawilzajacych jest bebe rozowa i mi orto tez tak gumeczki zalozyla ostatnio swietny kolorek i zeby super zazdroszcze

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 09:32   #4732
poldzia89
Zadomowienie

sawek90 a ja to mam pytanie!! orto sama założyła ci tak gumki czy ty chciałeś ?? bo ja mam za tydzień wizytę i tez tak chce
A jeszcze oglądałam gdzieś taki sposób: wysmarować usta wazelina!! i odczekać minutkę i potem szczoteczką do zębów przecierać!! to wtedy usuniesz stary naskórek!! także to też polecam skutkuje:P
emeczka: oj tak miód ma jakieś właściwości które naprawdę nawilżają dobrze usta!! i jest bardzo pyszny heh
smv: Gratulacje za 4 lata wytrwałości tosz to prawie jak mąż pozdro

Edytowane przez poldzia89
Czas edycji: 2008-01-31 o 10:33
Stary 2008-01-31, 09:42   #4733
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez lolitaj Pokaż wiadomość
Cześć wszytkim druciakom byłam wczoraj u ortodątki i umowiłam sie na środe na wyciski .. juz niedługo bede miec aparat juppii!!! tylko obawiam sie zakładania ... kolezanka, ktora juz zdjela aparat staszyła mnie ze bedzie bolało.. czy to prawda?

Wczoraj miałam zakładany i na pewno nie jest to przyjemne, w szczególności jeśli masz kamień na zębach (mi najpierw kamień ściągała i to było w tym wszystkim najgorsze), ale reszta nie jest zła, boleć nie boli (no chyba, że jesteś bardzo wrażliwa na ból albo trafisz na sadystkę/sadystę), ale szczęka cierpnie po jakiejś godzinie otwierania dzioba No ale moim zdaniem nie boli
Teraz boli bardziej
Jogurt pitny męczę drugą godzinę, bo nic innego nie chce mi się wymyślać do jedzenia, a za jogurtami nie przepadam...

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 10:38   #4734
sawek90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez poldzia89 Pokaż wiadomość
sawek90 a ja to mam pytanie!! orto sama założyła ci tak gumki czy ty chciałeś ?? bo ja mam za tydzień wizytę i tez tak chce
Takie założenie gumek ma silniejsze działanie - mocniej trzyma drut i bardziej go napina, utrzymuje we właściwym stanie przez co szybciej ząbki się ruszają, no ale też na początku mogą troszeczkę bardziej boleć - dlatego na początku miałem zakładane normalnie - "klasycznie" - w końcu na początku kariery z aparatem i tak wystarczająco mocno nas boli ;-)
Wszystko z inicjatywy ortodontki ;-)

Cytat:
Napisane przez poldzia89 Pokaż wiadomość
A jeszcze oglądałam gdzieś taki sposób: wysmarować usta wazelina!! i odczekać minutkę i potem szczoteczką do zębów przecierać!! to wtedy usuniesz stary naskórek!! także to też polecam skutkuje:P

Wytestuję, wytestuję ;-)
Dziękuję za wszystkie porady dot. moich ust ;-)
Stary 2008-01-31, 10:39   #4735
sawek90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Jogurt pitny męczę drugą godzinę, bo nic innego nie chce mi się wymyślać do jedzenia, a za jogurtami nie przepadam...

Polecam kisiel w proszku instant ;-) Firma i smak dowolny ;-) Kiedyś do szkoły nosiłem
Stary 2008-01-31, 10:48   #4736
poldzia89
Zadomowienie

lolitaj: nie ma sie co obawiać :P zakładanie nic nie boli!! A co to za ból jak orto przykleja klej i zameczki!! nic a nic nawet nie poczujesz!! Na początku będziesz mieć lekki dyskomfort że coś obcego jest w twojej buzi ale szybko sie przyzwyczaisz

sawek: szybkiego wygojenia ust heh

coś dzisiaj niewyspana jestem !! albo to taki dzień :p to jak jemy dzisaj te pączki ??

Stary 2008-01-31, 11:10   #4737
koonikpolny
Raczkowanie

A ja mam aparat ruchomy. Ortodontka powiedziała, ze da sie moja wadę nim wyprostować. Aczkolwiek, powiedziała, ze taki aparat to przez 16 godzin dziennie nosić Ale noszę. Za dwa lata studniówka i chce mieć ładne
koonikpolny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:16   #4738
carla_87
Raczkowanie

sawek90 możesz też na noc nałożyć grubą warstwe kremu Bambino dla dzieci,dwa dni takiej kuracji i usteczka bedą cudne...a tak poza tym to pomadka ochronna koniecznie, polecam Bebe )

poldzia89 pączki to dziś podstawa!!!! ja zjem na bank...mama własnie robi paczki z wiśnia i róża...mniam mniam... dziś dziewczyny i chlopaki o kaloriach zapominamy!!! <lol>

Ex - aparatka
Stary 2008-01-31, 11:49   #4739
chcemiecprostezeby
Przyczajenie

Cytat:
nie używałam irygatora więc sie nie wypowiem, mogę tylko powiedzieć że nie używając go też mogę i potrafię zadbać o zęby. Ale dziewczyny sobie chwaliły, więc chyba decyzja indywidualna a cena? dziewczyny coś wspominały że komplet szczoteczka elektryczna + irygator to wydatek bodajże ok. 500 zł (choć pewna nie jestem...). hehe co do dziewczyn i wydłubywania oczu, to coś w tym jest ale jak facet nam podpadnie to też nie będzie problemu z wydłubaniem taki już wredny gatunek jesteśmy hehe a tak poważnie, zależy od osoby, niektóre kobietki są spokojne
Szczoteczkę elektryczną posiadam, więc potrzebuje samego irygatora. Mam na oku takie coś.

http://www.allegro.pl/item305167668_..._allegro_.html

Używa ktoś takiego samego ?
chcemiecprostezeby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 12:14   #4740
carla_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chcemiecprostezeby Pokaż wiadomość
Szczoteczkę elektryczną posiadam, więc potrzebuje samego irygatora. Mam na oku takie coś.

http://www.allegro.pl/item305167668_..._allegro_.html

Używa ktoś takiego samego ?
według mnie irygator to dobra sprawa, usuwa to czego szczoteczka nie doczysci,dodatkowo masaz dziąseł... jak uzbieram troche kasy to tez sobie kupie...ten wyglada dosc ciekawie, ale jak dla mnie to chyba troche za drogi. wydaje mi sie ze tu sie płaci przede wszytskim za marke Oral b, a można znaleźć coś równie dobrego i za niższą cene... ale to tylko takie moje odczucia jeśli się zdecydujesz na jego kupno, to koniecznie napisz opinie o nim

Ex - aparatka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości