![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
![]() chyba retencja ma utrzymać dobre ułożenie zębów i na dole i na górze a tu co? mam sobie wybierać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Babki cholera jasna nie kłócić się!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]()
![]() |
#4713 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Dziuniaaa, pomijam jaki był cel Twojej wypowiedzi, bo pewnie żadnych podtekstów nie było, ale to Ty zaczęłaś tym niefortunnym postem. też to odebrałam jak hmm wywyższanie się (nie, to złe słowo, po prostu trochę mnie wkurzył, trochę rozbawił ![]() ![]() ![]() ![]() Poldzia a co Ty się przejmujesz, tak jak napisałam do Dziuni, jej strata, bo nie wie ile zabawy traci ![]() ![]() --- a co do odbarwiania gumek, to przecież te odbarwienia czasem są fajne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
wow babeczki ale si wywiazało!
poldzia spoko maloko ![]() ![]() no to oddychamy! ![]() nie ma sie co klocic ![]() kazdy ma swoje gusta.. a ja mam lat 22 i bawie sie kolorkami ![]() ![]() Pozdrawiam druciaki! ![]()
#4715 |
Wtajemniczenie
|
no to wklejam moje cudeńka
![]() ![]() kolor zębów na zdjęciach zależy od oświetlenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale narobiłyście dziuniaaa i poldzia89...żeby pól naszego forum musiało Was "rozdzielać" ![]() ![]()
![]() |
#4717 |
Raczkowanie
|
emeczka śliczne ząbki masz
![]() oj dziewczyny ta kłótnia to mi humorek porawiła ![]() ![]() ja się najadłam chlebka ze skórka i teraz mnie tak zębole bolą, że szok...ale warto bylo hyhyhy ![]() ![]()
#4718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
emeczka : wielka poprawa!! gratulacje!! już blisko końca jesteś widzę ![]() ![]() ![]() dziunia : chodzi o to iż napisałaś ze bardzo sie cieszysz że nie masz gumek kolorowych bo byś sie załamała!! to co my tu wszystkie na forum mamy kolorowe gumki to co mamy sie wieszać ?? no co jasnej ciasnej !! napisałaś to tak żeby dowalić nam wszystkim !! i to jest już ![]()
![]() |
#4719 |
Wtajemniczenie
|
hihi dzięki dziewczyny
![]() ![]() na zdjęciach może średnio widać, ale mam miksa niebiesko-granatowego ![]() ![]() ![]() Papryka.. czuję w tym słowie 'nieco' pewną ironię ![]() ![]() ![]() ![]() Carla widzę że nie tylko mnie dzisiaj zmasakrowała skórka od chleba ![]() ![]() poldzia niebieskie kolory to najcudowniejsze kolory ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Od dzisiaj należę do grona aparatek
![]() Chciała mi srebrne gumki dać, ale sobie kolorowe zażyczyłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Przyczajenie
|
Bijcie się
![]() A jednak to prawda, że dziewczyna dziewczynie oko wydłubie jak coś nie po jej myśli. Poza tym zejdźcie z dziuni, bo nic takiego wielkiego nie napisała, bynajmniej dla mnie jest to post jeden z wielu, ale wy na siłę doszukujecie się ukrytych sensów i podtekstów. Ponawiam pytanie o irygatory: Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Kokon pro
|
niebieskie tak blekitne nieeeee i na dole i u gory gumki z mixu kolorow tylko blekitne zrobily sie paskudne jakies szaro blotne ;/ nawet zolte sa jakie byly mimo jedzenia chinskich zupek i innych barwiacych dziadow
![]() chcemiecprostezeby o irygatorach byla mowa pare stron wczesniej poczytaj znajdziesz wszystkie informacje |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Wtajemniczenie
|
ja ogólnie lubię wszelkie odmiany niebieskiego (jak zwał tak zwał, mogą być turkuse, ciemne nieieskie itp). grunt żeby się właśnie nie przebarwiały. póki co mam szczęście do niebieskich, najgorzej wspominam jasny malinowy kolorek, bo pod koniec gumki miały kolor bliżej nieokreślony (coś pomiędzy żółtym, pomarańczem, łososiem, cholera wie co to był za kolor
![]() chcemiecprostezeby nie używałam irygatora więc sie nie wypowiem, mogę tylko powiedzieć że nie używając go też mogę i potrafię zadbać o zęby. Ale dziewczyny sobie chwaliły, więc chyba decyzja indywidualna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Przyczajenie
|
Dawno tu nie pisałem...Może dorzucę tutaj swoje zdjęcie:
http://www.sawek.neostrada.pl/zeby1.jpg http://www.sawek.neostrada.pl/zeby2.jpg W sumie pozostała mi tylko do ściągnięcia w dół ta dwójka którą widać na drugim zdjęciu. Leczę się od grudnia 2006. Hmmm...co poradzicie na moje popękane usta? Cukier ![]()
![]() |
#4726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na popękane usteczka to najlepiej smarować miodem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4727 |
Wtajemniczenie
|
sawek jakie piękne masz te ząbki!! a jeszcze bardziej podobają mi się gumki, kolor boski
![]() ![]() ![]() ehh czemu wszyscy śpią o tej porze?? ![]() hehe poldzia, miód? muszę spróbować, pyszny sposób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Przyczajenie
|
Dzięki za pochwały tak naprawdę dla mojej orto ;-) Jeszcze tylko ta szpara na dwójce została
![]() A co do ust - Mmmm...miodzio sposób ;-) Najpierw wypróbuję słodki sposób a później zaatakuję moje usta czymś mocno nawilżającym, jeżeli to nie poskutkuje. Wyjeżdżam w niedzielę w góry na narty, także moje usta będą mocno narażone na pękanie. Jakąś pomadkę ochronną (NIVEA?) trzeba sobie sprawić ![]()
#4729 |
Zakorzenienie
|
sawek sliczne zabkI! kurcze i kolor przefajny!
![]() emeczko wow ale zmiany faktycznie...to juz niedlugo i bedziesz miec koniec ![]() huhu a przede mna ttyylle czasu... ble ja mam wizye dopiero 11 lutego a juz bym poszła cos pozmieniac;D a ja chce turkusowy, w zyciu sie nie dczekam zeby u mojej orto taki kolor był...sa wszytskie inne a turkusu ni ma;/ moze tym razem bedzie ?OBy ![]() heh ogłaszam wszem i wobec ze dzis mija mi 4 lata z Moim Tż ![]() ![]() hehe ciesze sie jak nie wiem, no i zycze wszytskim baaardzo tłustego czwartku! ![]() emeczka kochana ty po nocach to sie nudzisz ![]() ![]()
#4730 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć wszytkim druciakom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Kokon pro
|
SAWEK na usta popekane ( zazdrutowanym czesciej pekaja i wysychaja) dobry jest balsam tisane w aptece tylko niewygodny do nakladania a w gory to moze pomadka nivea for men ^^ ale wg mnie najlepsza z pomadek nawilzajacych jest bebe rozowa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zadomowienie
|
sawek90 a ja to mam pytanie!! orto sama założyła ci tak gumki czy ty chciałeś ?? bo ja mam za tydzień wizytę i tez tak chce
![]() A jeszcze oglądałam gdzieś taki sposób: wysmarować usta wazelina!! i odczekać minutkę i potem szczoteczką do zębów przecierać!! to wtedy usuniesz stary naskórek!! także to też polecam ![]() emeczka: oj tak miód ma jakieś właściwości które naprawdę nawilżają dobrze usta!! i jest bardzo pyszny heh ![]() ![]() smv: Gratulacje za 4 lata wytrwałości ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez poldzia89 Czas edycji: 2008-01-31 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam zakładany i na pewno nie jest to przyjemne, w szczególności jeśli masz kamień na zębach (mi najpierw kamień ściągała i to było w tym wszystkim najgorsze), ale reszta nie jest zła, boleć nie boli (no chyba, że jesteś bardzo wrażliwa na ból albo trafisz na sadystkę/sadystę), ale szczęka cierpnie po jakiejś godzinie otwierania dzioba ![]() ![]() Teraz boli bardziej ![]() Jogurt pitny męczę drugą godzinę, bo nic innego nie chce mi się wymyślać do jedzenia, a za jogurtami nie przepadam... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Wszystko z inicjatywy ortodontki ;-) Cytat:
Wytestuję, wytestuję ;-) Dziękuję za wszystkie porady dot. moich ust ;-)
![]() |
#4735 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Polecam kisiel w proszku instant ;-) Firma i smak dowolny ;-) Kiedyś do szkoły nosiłem ![]()
![]() |
#4736 |
Zadomowienie
|
lolitaj: nie ma sie co obawiać :P zakładanie nic nie boli!! A co to za ból jak orto przykleja klej i zameczki!! nic a nic
![]() ![]() ![]() sawek: szybkiego wygojenia ust heh ![]() ![]() ![]() coś dzisiaj niewyspana jestem !! albo to taki dzień :p to jak jemy dzisaj te pączki ?? ![]() ![]()
#4737 |
Raczkowanie
|
A ja mam aparat ruchomy. Ortodontka powiedziała, ze da sie moja wadę nim wyprostować. Aczkolwiek, powiedziała, ze taki aparat to przez 16 godzin dziennie nosić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Raczkowanie
|
sawek90 możesz też na noc nałożyć grubą warstwe kremu Bambino dla dzieci,dwa dni takiej kuracji i usteczka bedą cudne...a tak poza tym to pomadka ochronna koniecznie, polecam Bebe
![]() poldzia89 pączki to dziś podstawa!!!! ja zjem na bank...mama własnie robi paczki z wiśnia i róża...mniam mniam... dziś dziewczyny i chlopaki o kaloriach zapominamy!!! <lol>
#4739 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item305167668_..._allegro_.html Używa ktoś takiego samego ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.