Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-10, 13:07   #4711
Cherry_Muffin
nibyżona

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Aguleekk nie jesteś do niczego to normalne że jesteśmy obciążone!

Lotso mi się wydaje że Ty masz po prostu taki kształt, bo od początku masz taką piłeczkę

A ja chyba nie będę kupowała bezdotykowego bo podobno nie dokładny

A ja właśnie za 30zl kupiłam łuk Oball
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:13   #4712
Lotso
Zadomowienie

Tez mi sie wydaje ze ja po prostu takie brzuchy mam.bo jak mi w poprzedniej ciazy opadl to jak siedzialam to brzuch siedzial na moich udach a tak to nadal normalnie wisi😝😝

Kciuki za wizyty.ja za 2 tyg.
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:23   #4713
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
No właśnie też chyba będą kupować samo 62, mam kilka 56 i może starczy. Z góry wybaczcie jeśli głupie pytanie, ale czy jakoś bliżej porodu da się stwierdzić czy dziecko jest długie czy tylko da się wagę sprawdzić?

)
Moj na ostatnim USG miał miec 3kg a urodził się 2 tyg później 2700. Siostry nie miał mieć 4kg a miał 4900 i 64 cm ( USG dzień wcześniej). Oczywiście czasem stwierdzają poprawnie wagę , jadnak ja bym była dość sceptyczna.

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Ciuszki dla niemowlaków będą od czwartku, ale od 20, za tydzień ☺
Przyszła mi wiadomośćc z rossmana, że pampersy 2 (43 szt.) są za 19,79.
Bo w lidlu pisalyscie, że 2 nie ma, dobrze kojarze?

2 są w Lidlu 144szt za 50zl.

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
W lidlu nie ma 1 pieluszek

Ja mam dziś ważna rozmowę "zawodowa", mam nadzieję że będzie ok.
I wrócił upal
Powodzenia !
Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Migi sliczny brzuszek. Wszystkie Wasze sa wysoko. A ja juz od paru osob uslyszalam ze mam nisko.co Wy na to?? W poprzedniej ciazy opadl mi w 32tyg.teraz leci 28
Mi się wydaje, że nie jest jakiś specjalnie nisko.
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7536598 6]Od koleżanek słyszałam, że termometr lidlowy jest beznadziejny. Ja miałam geratherm i niby dobry, ale z czasem zaczął kiepsko pokazywać. Do tego mocno świeci i nie można wyłączyć sygnału dźwiękowego, więc w nocy średnio. Niedawno kupiliśmy na szybko taki termometr jak w załączniku i jestem mega zadowolona.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Mam termometr z Lidla i z braku laku może być , ale drugi raz bym nie kupiła. Jest jakiś fajny , ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy . Może później poszukam . Sama żałuję , że kupiłam ten z Lidla, a nie droższy, porządny .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:29   #4714
goslawka
Zadomowienie

Lotso!
Wglądasz pięknie ;D jakbyś całego arbuza połknęła :P

kallina_2014
u nas zaglądali każdemu :P no i czasami byli studenci xD

Ja jeszcze nie byłam dzisiaj na dworze, ale właśnie się zbieram młodego od dziadków odebrać błogie lenistwo miałam....

wioliix
Zaraz przed L4 przenieśli mnie z Chorzowa do Mysłowic właśnie i chwilę tam pracowałam :P
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:34   #4715
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Obawiam się, że wieczorem w Lidlu już nic nie będzie U mnie mąż w pracy i też nie pojechałam ale wydaje mi się, że przez internet można dostać w podobnej kwocie więc odpuściłam temat. Chyba, że coś źle sprawdzałam

Ja też się właśnie bałam tego że czas będzie przelatywał przez palce jak będę sama w domu :P. Co prawda zaczynam teraz drugi tydzień na zwolnieniu oficjalnie ale u mnie sprawdza się lista zadań, którą robię rano. Bardziej mnie to mobilizuje jak widzę co po kolei mam zrobić no i nie rozleniwiam się .

U mnie w Lidlu zauważyłam, że ludzie te rzeczy biorą w ciemno, pakują do wózków jakby to mieli zaraz wywieźć na sprzedaż gdzie indziej.
Tak się robi

Niestety

Dość długo to było jedyne źródło utrzymania mojego brata.

Jeździł po całej Polsce różnych supermarketach i kupował to co było aktualnie na super promocji... żadna hurtownia nie dawała mu nigdy takich rabatów żeby towar mógł kupić w super cenie.

Kupował nie patrząc na asortyment. Jednego dnia mogły to być skarpetki w super cenię, w innym lampa, firanka, książka...cokolwiek byleby było bardzo tanio.

Potem wystawiał na allegro trochę drożej.

Takie życie...

Choć wbrew pozorom wcale nie łatwy kąsek...bardzo dużo poza domem. Polowanie na okazję, analiza wszystkich ofert i reklam z różnych supermarketów czy dyskontów... W grę wchodzily sklepy na terenie całej Polski, nie tylko lokalne.

Zasada kupić tanio sprzedać drożej...handel

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Migi sliczny brzuszek. Wszystkie Wasze sa wysoko. A ja juz od paru osob uslyszalam ze mam nisko.co Wy na to?? W poprzedniej ciazy opadl mi w 32tyg.teraz leci 28
Super zdjęcie.
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:38   #4716
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Aguleekk nie jesteś do niczego to normalne że jesteśmy obciążone!

Lotso mi się wydaje że Ty masz po prostu taki kształt, bo od początku masz taką piłeczkę

A ja chyba nie będę kupowała bezdotykowego bo podobno nie dokładny

A ja właśnie za 30zl kupiłam łuk Oball
No ja wiem, ale ja czegoś nie zrobię to nikt nie zrobi tzn. no mąż może ale nie ma go w domu od 6 do 16 to jak wróci to zrobi jakieś podstawowe rzeczy bo jest zmęczony i większe sprzątanie to głównie w weekendy, a ja jak tak siedzę w domu cały dzień to mnie szlag trafia, że nie mam siły, wiem, że to normalne ale co poradzę, że się tak łatwo denerwuje jak jest brudno

Fajny ten łuk 30 zł to chyba bardzo tanio?

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Moj na ostatnim USG miał miec 3kg a urodził się 2 tyg później 2700. Siostry nie miał mieć 4kg a miał 4900 i 64 cm ( USG dzień wcześniej). Oczywiście czasem stwierdzają poprawnie wagę , jadnak ja bym była dość sceptyczna.
No ja wiem, że ta waga to trochę wróżenie z fusów, ale czasem się sprawdza

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:40   #4717
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Ciężko mi było Was nadrobić weekend piękny to korzystamy z pogody ile się da jeździmy sobie na baseny odkryte albo chociaż poleżeć gdzieś na kocyku w cieniu ;P

Co do płci to całym czas byłam przekonana że będzie drugi chłopczyk nawet wybraliśmy imię miał być Kacper Mikołaj i nawet planowałam chrzcinki na Trzech Króli ale 30.05. miałam badanie prenatalne i ku mojemu zdziwieniu okazało się że nasz Noworód będzie dziewczynką bardzo się ucieszyliśmy chociaż nie mogłam w to uwierzyć bo czytałam na necie że na dziewczynke trzeba się jakoś specjalnie starać przed owulacją i u nas w rodzinie prawie sami chłopcy .
Bardzo chcieliśmy parke, zawsze marzyłam o córeczce ale najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy. Dla dziewczynki nawet imienia nie mieliśmy wybranego wahamy się pomiędzy Emilką i Blanką a na drugie Hiacynta.

Bardzo się boje że będę miała wcześniaka albo stanie się coś złego bo odczyn Coombsa wyszedł że mamy przeciwciała ( ja mam gr krwi 0- a mąż AB+ po porodzie immunoglobuliny nie dostałam bo syn ma B-) powtarzałam wynik w innym labolatorium a potem robiłam badanie w Krwiodastwie na identyfikacje przeciwciał i wyszły nam anty g to są jakieś nie standardowe.
Musze co miesiąc powtarzać to badanie jak rośną(ostatnio jedne zostały na poziomie 32 a drugie z 64 urosły do 128) i musiałam jechać na konsultacje do Rudy Śląskiej do szpitala i będe tam jeździć co 2 tygodnie na dokładne usg i bedą sprawdzac przepływy. Jeśli by się pogorszyły to pobiorą krew z pępowiny i jeżeli dziecko będzie miało anemie to mogą zrobić transfuzje dopłodową . Ale zawsze jest ryzyko że zacznie się poród . Takie transfuzje robi się do 34 tygodnia a później już tylko wywołuje poród i zaraz po nim robi transfuzje wymienną.

Niby szpital miałam wybrany ale życie zdecydowało inaczej bo najlepiej będzie jak urodze własnie w Rudzie Śląskiej bo tam mają najlepszą opieke dla wcześniaków i jedyni na śląsku zajmują sie konfliktami serologicznymi.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Jakaś Ty chuda zazdrosze figury
Ja miałam w tamtym tygodniu pobrana krew na sprawdzenie dodatkowo zastrzyk AntiD jakiś

Ja mam Arh-

Obie córki mają minusów grupę krwi...ale w tamtym roku miałam poronienie zatrzymane i już nie wiadomo jaką grupę krwi miała zaprogramowana fasolka

Niemniej zawsze dostałam zastrzyk czy po porodzie czy po poronieniu.
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-10, 13:41   #4718
wioliix
Rozeznanie

A jeśli chodzi o pierwszy poród to rodziłam w wodzie (ogólnie bardzo polecam ) o 24 byłam na IP a 5.10 urodziłam nie miałam nacięcia tylko troche pękłam
Jedynie co to był chyba najcieplejszy dzień w roku i choć to była noc to było upalnie położna otwarła okna i nawet mi wiatrak przyniosła

Mały urodził się 55 cm i 3550 ale z miesiąc chodził w ubrankach w rozmiarze 56 i nawet co niektóre były przy duże.
Tak samo jeśli chodzi o pampersy długo używaliśmy 1.
Kupowaliśmy zielone i białe pampersy i z nich byliśmy najbardziej zadowoleni w sumie do teraz ich używamy polujemy na promocje w Auchanie i w Tesco czasem w Rossmanie. Dady dostaliśmy kilka razy też wykorzystaliśmy ale moim zdaniem trzeba częściej zmieniać niekiedy przeciekają i czuć zapach moczu.

Co do rzeczy do szpitala to jeśli chodzi o mnie to przydały się:
*podkłady poporodowe z belli (mi tylko jedna paczka być może dlatego że mi wyciągali reszte łożyska bo się całe nie urodziło i miałam bardzo krótko i nie wielkie krwawienie)
*podkłady na łóżko 60x 90 seni
*podpaski always na noc
*stare bawełniane majtki
*wkładki laktacyjne na noc z Aventu jednorazowe
*Femaltiker do picia
*2 koszule do karmienia + szlafrok
*laktator elektryczny miałam Lovi + butelka Tommi tippi
+ kapturki
(nie umiał złapać sutka)
*maść maltan
* 2 biustonosze do karmienia
(kupiłam firmy Ma Ma by alles świetnie się spisały chodze w nich dalej chodź nie karmie)
* krem ujędrniający (po porodzie brzuch taki sflapczały ja używam palmersa na zmiane z oliwką).
* ręczniki najlepiej w ciemnych kolorach + klapki gumowe +przybory toaletowe + woda+ dokumenty

Jeśli chodzi o dzidziusia to szpital zapewniał ubranka kocyki i rożki i pielęgniarki kąpały dzidziusie mi były potrzebne:
* pampersy rozmiar 1 (jedna paczka)
*krem do pupy ( używamy bebanthen na zmiane z sudocremem)
*chusteczki nawilżane (używamy pampers sensitive)
* balsamik do ciała (używamy atoperal taki z kangurkiem lepiej sie u nas sprawdza niż emolium)
*szczotka do włosów (miał mało włosów to bardziej do masażu)
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 14:05   #4719
kallina_2014
Wtajemniczenie

Upał u nas dzisiaj. Czekam aż Mały wstanie i lecimy na plac zabaw.
Stary 2017-07-10, 14:15   #4720
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Ja dzisiaj kupiłam 2 paczki dwójek 144 szt. za 50 z groszami. I chyba zaluje ze tylko tyle wzięlam, moglam jeszcze wziąc trójek ze 2 paczki... :/

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 14:15   #4721
kallina_2014
Wtajemniczenie

Fajne brzuszki Dziewczyny

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2017-07-10 o 14:29
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-10, 14:20   #4722
Maartikrk
Zakorzenienie

U mnie tez dziś okrutnie duszno. Mam nadzieję, ze uda się zaliczyć codzienny spacer przed burzą Wczoraj odkryliśmy uroki naszej okolicy i fajne place zabaw, dużo zieleni dosłownie kilka kroków od nas. Nigdy nie spacerowaliśmy w tamtą stronę. Będziemy mieli gdzie z małą spacerować i bawić się. Miejsca jest na tyle, że można spokojnie z kocykiem przyjść
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 14:34   #4723
Cherry_Muffin
nibyżona

Myślałam że nie dojde

Kate dzieki! Niepotrzebnie się martwilam, wszystko załatwione

Aguleekk no wiem, ale nic nie poradzimy i po prostu trzeba robić wolniej
Tak nowe kosztuje ok 80zl a tu idealny stan
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-07-10, 14:48   #4724
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
A jeśli chodzi o pierwszy poród to rodziłam w wodzie (ogólnie bardzo polecam ) o 24 byłam na IP a 5.10 urodziłam nie miałam nacięcia tylko troche pękłam
Jedynie co to był chyba najcieplejszy dzień w roku i choć to była noc to było upalnie położna otwarła okna i nawet mi wiatrak przyniosła

Mały urodził się 55 cm i 3550 ale z miesiąc chodził w ubrankach w rozmiarze 56 i nawet co niektóre były przy duże.
Tak samo jeśli chodzi o pampersy długo używaliśmy 1.
Kupowaliśmy zielone i białe pampersy i z nich byliśmy najbardziej zadowoleni w sumie do teraz ich używamy polujemy na promocje w Auchanie i w Tesco czasem w Rossmanie. Dady dostaliśmy kilka razy też wykorzystaliśmy ale moim zdaniem trzeba częściej zmieniać niekiedy przeciekają i czuć zapach moczu.

Co do rzeczy do szpitala to jeśli chodzi o mnie to przydały się:
*podkłady poporodowe z belli (mi tylko jedna paczka być może dlatego że mi wyciągali reszte łożyska bo się całe nie urodziło i miałam bardzo krótko i nie wielkie krwawienie)
*podkłady na łóżko 60x 90 seni
*podpaski always na noc
*stare bawełniane majtki
*wkładki laktacyjne na noc z Aventu jednorazowe
*Femaltiker do picia
*2 koszule do karmienia + szlafrok
*laktator elektryczny miałam Lovi + butelka Tommi tippi
+ kapturki
(nie umiał złapać sutka)
*maść maltan
* 2 biustonosze do karmienia
(kupiłam firmy Ma Ma by alles świetnie się spisały chodze w nich dalej chodź nie karmie)
* krem ujędrniający (po porodzie brzuch taki sflapczały ja używam palmersa na zmiane z oliwką).
* ręczniki najlepiej w ciemnych kolorach + klapki gumowe +przybory toaletowe + woda+ dokumenty

Jeśli chodzi o dzidziusia to szpital zapewniał ubranka kocyki i rożki i pielęgniarki kąpały dzidziusie mi były potrzebne:
* pampersy rozmiar 1 (jedna paczka)
*krem do pupy ( używamy bebanthen na zmiane z sudocremem)
*chusteczki nawilżane (używamy pampers sensitive)
* balsamik do ciała (używamy atoperal taki z kangurkiem lepiej sie u nas sprawdza niż emolium)
*szczotka do włosów (miał mało włosów to bardziej do masażu)
Oj tak, poród w wodzie to świetna sprawa

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 14:52   #4725
Kate Noir
Zakorzenienie

A ten poród w wodzie to miałyście cały ? Ja mam możliwość siedzieć w wannie , ale do momentu parcia. Ale jak dla mnie to było niewygodne i nic nie dawało. Poza tym później musiałam być podłączona pod ktg.

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 15:02   #4726
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
A ten poród w wodzie to miałyście cały ? Ja mam możliwość siedzieć w wannie , ale do momentu parcia. Ale jak dla mnie to było niewygodne i nic nie dawało. Poza tym później musiałam być podłączona pod ktg.

Tak, cały. Wyparcie do wody. W ogóle tego nie poczułam. Za to łożysko rodziłam bez wody i była duża różnica.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 15:10   #4727
melliss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez holly123456 Pokaż wiadomość
Kobitki jak mogę oznaczyc ciuszki. Mam duzo moich,ale duzo tez od kuzynki,ktore pozniej musze jej oddac. Boje się,że nie spamiętam ktore moje a ktore jej,a dziewczyna jest dosc czepialska i chce jej oddac co do jednego (oczywiscie te,ktore sie poplamia czy zniszcza to nie musze oddawac)

Porozkladaj na łóżku obok siebie i zrób zdjecia. Moze będziesz miala niezly album ale... Niczego nie przeoczysz. A kropke czy napis mozesz przegapic.
Cytat:
buzn, nie przesadzam, tylko jedno okno.

W ogóle nie mówiłam Wam, że się zdecydowaliśmy, że kupimy dostawkę ("podróbkę" chicco). Kinderkraft (nie wiem już czy to firma czy nazwa dostawki czy co). Były na allegro po 400 zł... jak już się zdecydowaliśmy nagle nigdzie ich nie ma. W końcu dokopaliśmy się do strony producenta, a tam napisane, że była to ofert limitowana, próbna, wyszła w maju tego roku, zainteresowanie był ogromne więc wyjdzie kolejna seria niedługo tylko, że cena jest jeszcze nieznana. Pewnie skoro takie zainteresowanie, a dostawka praktycznie identyczna jak chicco to cena wzrośnie Mam nauczkę, że jak coś jest i się podoba to się bierze, a nie czeka na nie wiadomo co
Moj maz powiedzial, ze dziecko bedzie w swoim pokoiku... Nie wyobrazam sobie tego. Mysle, ze zycie zweryfikuje to szybko i tez za dostawka sie bedziemy oglądać. Fajna sprawa. Zawsze mi sie to podobalo daj znac jak poznasz juz cene

[QUOTE=wioliix;75366256]

Bardzo się boje że będę miała wcześniaka albo stanie się coś złego bo odczyn Coombsa wyszedł że mamy przeciwciała ( ja mam gr krwi 0- a mąż AB+ po porodzie immunoglobuliny nie dostałam bo syn ma B-) powtarzałam wynik w innym labolatorium a potem robiłam badanie w Krwiodastwie na identyfikacje przeciwciał i wyszły nam anty g to są jakieś nie standardowe.
Musze co miesiąc powtarzać to badanie jak rośną(ostatnio jedne zostały na poziomie 32 a drugie z 64 urosły do 128) i musiałam jechać na konsultacje do Rudy Śląskiej do szpitala i będe tam jeździć co 2 tygodnie na dokładne usg i bedą sprawdzac przepływy. Jeśli by się pogorszyły to pobiorą krew z pępowiny i jeżeli dziecko będzie miało anemie to mogą zrobić transfuzje dopłodową . Ale zawsze jest ryzyko że zacznie się poród . Takie transfuzje robi się do 34 tygodnia a później już tylko wywołuje poród i zaraz po nim robi transfuzje wymienną.

Niby szpital miałam wybrany ale życie zdecydowało inaczej bo najlepiej będzie jak urodze własnie w Rudzie Śląskiej bo tam mają najlepszą opieke dla wcześniaków i jedyni na śląsku zajmują sie konfliktami serologicznymi.[COLOR="Silver"]
Mowisz o szpitalu na Goduli? Tez mozliwe, ze tam bede rodzic. Ciagle sie zastanawiam miedzy tym a Katowicami- ligota. Goslawka polecala)
Ja jestem z Katowic ale meza mam z Myslowic z Bończyka
Przypomnij mi na kiedy masz termin?

Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
Lotso!
u nas zaglądali każdemuno i czasami byli studenci xD

Ja jeszcze nie byłam dzisiaj na dworze, ale właśnie się zbieram młodego od dziadków odebrać błogie lenistwo miałam....

wioliix
Zaraz przed L4 przenieśli mnie z Chorzowa do Mysłowic właśnie i chwilę tam pracowałam :P
Kochana -dostalam Twoja wiadomosc nie bylam jednak tam tylko w centrum Sodowski i wlasnie w tym cks na Ligocie jest moj lekarz prowadzacy ale on jest tylko w poradni a na oddziale sa tacy co mnie nie znaja.... A wlasnie tych studentow sie obawiam. Jest mozliwosc odmowy porodu i obchodu ze studentami? Ja wiem, ze oni sie na kims musza uczyc ale chyba umre ze wstydu. Rozwazam jeszcze ta ul. Łubinowa ze wzgledu na warunki bo myslalam, ze tylko wlasnie tam zabieraja dziecko na pierwsza noc jak kobieta jest ledwo zywa po tym wszytskim. Ciezki orzech te szpitale

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 15:11   #4728
very niceee
Zadomowienie

Lotso, Migifigi śliczne brzuszki. Jak będę miała więcej wolnego czasu to wstawię swój aktualny. Nadrobiłam Was, ale nie mam siły pisać. Upał jak jasna cholera, a mnie 4 godziny zeszło z załatwianiem spraw urzędowych. Myślałam, że się zapalę. Teraz ledwo żyję.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 15:48   #4729
wioliix
Rozeznanie

Pierwszy poród w Tychach w sumie jestem bardzo zadowolona na początku ktg a potem to już cały czas byłam w ruchu byłam pod prysznicem skakałam na piłce a później to już do wyjścia małego w wodzie i czułam w niej taką ulge może ze względu na upał.

Co do studentów to nawet nie wiem czy byli bo podczas całego porodu była tylko położna a jak mały wychodził to zebrało się tyle ludzi i chodź byłam całkiem goła to było mi to kompletnie obojętne.

A Godule polecili mi w krwiodastwie ze względu na konflikt, jak tam byłam na konsultacji to wszyscy mili.

O Łubinowej nie słyszalam a na Ligocie to nawet nie wiedziałam że porodówka jest myślałam że tylko szpital dla dzieci😀

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-10, 15:50   #4730
melliss
Raczkowanie

Aaaa ja zapomnialam sie pochwalic wylicytowalam na allegro nowa sukienke ciążowa za 39zl! Z nadzieja, ze ciazowy rozm. 36 jest jednak nieco wiekszy wszędzie jutro ma przyjsc. Pochwale sie. A jak nie wejde w nią to... Przemilcze sprawe
Tymczasem chwale sie kupionymi za grosze ubrankami dla mojej nieróżowej córki same 0-3 m1499698205708.jpg

-girlanda- gwiazdki
-rożek
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
Stary 2017-07-10, 15:52   #4731
melliss
Raczkowanie

Cytat:
Pierwszy poród w Tychach w sumie jestem bardzo zadowolona na początku ktg a potem to już cały czas byłam w ruchu byłam pod prysznicem skakałam na piłce a później to już do wyjścia małego w wodzie i czułam w niej taką ulge może ze względu na upał.

Co do studentów to nawet nie wiem czy byli bo podczas całego porodu była tylko położna a jak mały wychodził to zebrało się tyle ludzi i chodź byłam całkiem goła to było mi to kompletnie obojętne.

A Godule polecili mi w krwiodastwie ze względu na konflikt, jak tam byłam na konsultacji to wszyscy mili.

O Łubinowej nie słyszalam a na Ligocie to nawet nie wiedziałam że porodówka jest myślałam że tylko szpital dla dzieci😀
Jest całe centrum matki i dziecka. Ratują bardzo skrajne wczesniaki. Ta Godula podobno ma bardzo dobre opinie ale wyglada na zdjęciach przerażająco...

-girlanda- gwiazdki
-rożek
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
Stary 2017-07-10, 16:00   #4732
buzn
Rozeznanie

Ja jestem z Sosnowca. Miałam rodzić na Łubinowej w Kce, ale podobno masówka się zrobiła,że potrafi być 10 osób na porodówce. Z Katowic polecają szpital na Racławickiej i Bonifratrów. Ligota to już szpital 3 ryzyka też wypas,dla mnie jednak za daleko. Będę rodzić w 1 w Sosnowcu.

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 16:04   #4733
melliss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
Ja jestem z Sosnowca. Miałam rodzić na Łubinowej w Kce, ale podobno masówka się zrobiła,że potrafi być 10 osób na porodówce. Z Katowic polecają szpital na Racławickiej i Bonifratrów. Ligota to już szpital 3 ryzyka też wypas,dla mnie jednak za daleko. Będę rodzić w 1 w Sosnowcu.

Moja siostra wlasnie tam rodziła. 4lipca. Byłam tam i warunki i wyglad extra. Mialam wrazenie,ze nie jestem w szpitalu. Na sali miala jeszcze 1 osobe bo sa 2 osobowe. Jedynie co to chyba faktycznie masowo ją potraktowali bo cesarke miala wieczorem 4go a 8go rano juz byla w domu... Chyba aby miejsca nie blokować. Jednak to prywatne wiec nastawione na "obrót"

-girlanda- gwiazdki
-rożek
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-10, 16:16   #4734
Lotso
Zadomowienie

Meliss jak jest ok to i po cc nie trzymaja dlugo. Ja mialam pierwsza cc 13go rano a wyszlam 15go rano. Druga cc jakos 4dni
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 16:20   #4735
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
Ja do szpitala bralam swoje majtki, taki gorsze, nie bylo zalu wyrzucić. Zdejmowalam tylko na obchód.

Tez sie wybieram w czwartek do lidla, ale sie bedzie dziali, u nas ludzie z koszykow innych potrsfia wybierac zakupy. Spróbuje podjechac przed pracą po 8.

Tez mam problemy z jazda autem, dzis przy parkowaniu malo co nie wjechalam w auto obok i brzydko spaliła m sprzęgło.

Odebralam wyniki, cukier super, mocz ok, morfologia moglabybyc lepsza ale mieszcze sie w normie. Dzis wizyta i 100 dniowka. Chyba sobie kupie jakies ciacho z tej okazji

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć że jakościowo są ok, czyli warto coś kupić Tylko ja się zastanawiam nad rozmiarami, mam 2 pajace 56 i chyba więcej nie będę na razie kupować z tej wielkości bo co będzie jak mi się duży bobas trafi, wyrzucać potem szkoda.
Też poszłabym do fryzjera ale tak się zastanawiam co by tu zrobić z tymi moimi włosami... Kusi mnie jakieś farbowanie ale nie mam pomysłu.

Ja mam z canpolu, wzięłam na promocji ta jedną paczkę, ale jeszcze ich nie zakładałam W dotyku są dla mnie w porządku.

Ja po miescie boję się już jeździć samochodem, dlatego w razie czego jedziemy oboje, czuję się czasem jak kretynka, po prostu mam momentami takie luki jakby w świadomości, stoję na prostym skrzyżowaniu i nie wiem co zrobić albo nie popatrzę wcześniej na znak i nie jestem pewna czy mogę zaparkowac czy nie. Zgroza. Do rodziców jakoś mniej się boję jechać, bo to główna krajowa droga także bez żadnych skomplikowanych manewrów

Na studniówkę ciasteczko koniecznie
Ja mam trochę 56, ale kupione wszystko za grosze w lumpie. Nawet dzisiaj wygrzebałam fajny pajac w tym rozmiarze, chociaż dałam już sobie ban na 56
Ja to nawet kierunki mylę, także nie wsiadam wogóle za kółko. Zresztą poza autem czasem też się zachowuję, jakby mi ktoś mózg wyciągnął.
Cytat:
A co jest od czwartku?

No właśnie też chyba będą kupować samo 62, mam kilka 56 i może starczy. Z góry wybaczcie jeśli głupie pytanie, ale czy jakoś bliżej porodu da się stwierdzić czy dziecko jest długie czy tylko da się wagę sprawdzić?

A ja dziś zaczynam III trymestr A wizyta u gina jutro
To ja przebiję głupie pytanie- od kiedy liczy się 3 trymestr?
Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Chodziło mi, że w rossmanie są w promocji 1 za 19,79 😊

Dobrze wiedzieć. Dużo ich schodzi? Bo mam dostać od tesciowej 1, ale nie wiem czy to będzie tylko jedno opakowanie czy więcej.
Cytat:
Lotso ty masz taki fajny brzuszek, że chyba as wyjątkowy, chudzielec:P Nie przejmuj się gadaniem, każdy ma inaczej.

Agullek ty nie przesadzaj z tymi porządkami, jeszcze w taki upał i duchotę.

Ja nie byłam w Lidlu. Ale przeglądałem gazetkę na 20.07. hmm co myślicie o tym termometrze, bo się przymierzam do kupna takiego bez dotykowego i na Gemini za 100 zł upatzrylam, ale jak na złość nie ma w magazynie.
Ogólnie zrobiłam zakupy na hubim. Mimo, waszych negatywnych wypowiedzi. Zobaczymy. Ale już chciałam mieć z głowy parę rzeczy z wyprawki.
Wczoraj byłam u siostry i dostałam lozeczko(turystyczne, nie decydujemy się na normalne, bo nie wiadomo czy mały będzie chciał spac),wanienkę, wózek 2w1, masę ubranek, buajczek. I trochę spanikowałam,że tego tyle jak ja to ogarne. Ale pomału do szafy, do komody i nawet spoko. Poprzestawialismy meble, trochę gratów do piwnicy i Michał już ma kacik w naszej sypialni.
Zamówienie z Gemini przede mna, choć w przechowalni, już niezła kwota jest. Kocyk minky upatrzony, becik też. Więc już coś jest.
Najgorzej nam z samochodem idzie:/

Ja słyszałam zle opinie o tym termometrze. Ja będę kupować microlife nc 150. Kosztuje online jakieś 90 zł, a w super pharmie 110.
Cytat:
buzn, nie przesadzam, tylko jedno okno.

W ogóle nie mówiłam Wam, że się zdecydowaliśmy, że kupimy dostawkę ("podróbkę" chicco). Kinderkraft (nie wiem już czy to firma czy nazwa dostawki czy co). Były na allegro po 400 zł... jak już się zdecydowaliśmy nagle nigdzie ich nie ma. W końcu dokopaliśmy się do strony producenta, a tam napisane, że była to ofert limitowana, próbna, wyszła w maju tego roku, zainteresowanie był ogromne więc wyjdzie kolejna seria niedługo tylko, że cena jest jeszcze nieznana. Pewnie skoro takie zainteresowanie, a dostawka praktycznie identyczna jak chicco to cena wzrośnie Mam nauczkę, że jak coś jest i się podoba to się bierze, a nie czeka na nie wiadomo co
A patrzyłaś na olx?
Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
Aaaa ja zapomnialam sie pochwalic wylicytowalam na allegro nowa sukienke ciążowa za 39zl! Z nadzieja, ze ciazowy rozm. 36 jest jednak nieco wiekszy wszędzie jutro ma przyjsc. Pochwale sie. A jak nie wejde w nią to... Przemilcze sprawe
Tymczasem chwale sie kupionymi za grosze ubrankami dla mojej nieróżowej córki same 0-3 mZałącznik 7144211
Świetne rzeczy Ja dzisiaj też kupiłam kilka rzeczy w sh dla dziecka, między innymi spodnie sztruksowe
Cytat:

Znam kilka osób, które rodziły w Bonifratów i wszystkie baardzo polecały to miejsce.

Byłam u fryzjera i to był chyba wyczyn ponad moje siły, bo po pierwsze ledwo tam dojechałam. Taki był zaduch w autobusie i kobiety wypsikane duszącymi perfumami, że myślałam, że nie wytrzymam. Potem u fryzjera w pewnym momencie zaczełam się gotować pod peleryną aż mi się czarno przed oczami zrobiło. 1,5 h obcinania to jednak nie dla mnie na ten moment. Obciełam włosy z 10 cm na długości, więc będzie spokój na kolejne kilka miesięcy.

Poza tym weszłam do lumpa i kupiłam 2 bluzy, sztruksy, pajaca i śliniak za jakieś grosze. W Rossmanie z kolei wziełam dwupak chusteczek nawilżanych z hipp na promocji.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 16:51   #4736
LitttleHope
Raczkowanie

Ale ten upal daje we znaki. A mialam troche zalatwien w miescie. Syn marudzil bo wiadomo wszędzie czekaj.
Odebralam swojw wyniki cukry wydaja sie ok ale żelazo troche spadlo aczkolwiek i tak w normie.

Poradzicie mi wlasnie w sprawie pampersow? Poki co kupilam dwie paczki jedynek po 42 szt te happy z wycieciem na pepek. I kupilam 4 paczki po 80 szt roz 2 pampres premium wlasnie w rosmanie sa w dobrej cenie bo po 37,99 i tak sie zastanawiam czy potrzeba wiecej rozmiaru 2? Czy sie szybko wychodzi na 3? Moze podpowiedza cos mamy maluszkow? Dostalam dzis olejek babydream za grosz

A brzuchatki macie sliczne! Spotkalam znajoma i stwierdzila ze zamiast przytyc to ja schudlam w buzi w ramionach i to mi chyba powedrowalo w brzuszek 😀

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

A ten termometr microlife mam i bez zarzutu dziala w sieci Nasze Apteki po 90 powinny byc nie tak dawno widzialam.

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 17:28   #4737
wioliix
Rozeznanie

O ile tu osob ze śląska ani bym nie pomyślała😀 ja mam termin na 3 października to może spotkam kogoś w szpitalu znajoma rodziła na Raciborskiej w Katowicach i też polecała. Wydaje mi się że jak dzidziuś urodzi się zdrowy i nie będzie komplikacji to każdy szpital bedzie ok .

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Ale ten upal daje we znaki. A mialam troche zalatwien w miescie. Syn marudzil bo wiadomo wszędzie czekaj.
Odebralam swojw wyniki cukry wydaja sie ok ale żelazo troche spadlo aczkolwiek i tak w normie.

Poradzicie mi wlasnie w sprawie pampersow? Poki co kupilam dwie paczki jedynek po 42 szt te happy z wycieciem na pepek. I kupilam 4 paczki po 80 szt roz 2 pampres premium wlasnie w rosmanie sa w dobrej cenie bo po 37,99 i tak sie zastanawiam czy potrzeba wiecej rozmiaru 2? Czy sie szybko wychodzi na 3? Moze podpowiedza cos mamy maluszkow? Dostalam dzis olejek babydream za grosz

A brzuchatki macie sliczne! Spotkalam znajoma i stwierdzila ze zamiast przytyc to ja schudlam w buzi w ramionach i to mi chyba powedrowalo w brzuszek 😀

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

A ten termometr microlife mam i bez zarzutu dziala w sieci Nasze Apteki po 90 powinny byc nie tak dawno widzialam.

Mi się wydaje że pampków wystarczy a zawsze w razie czego idzie jak co później dokupić . Myśmy dużo pampersów dostali od gości jak przyszli zobaczyć maluszka chyba przez pół roku nie kupowaliśmy, ale nas dużo osób odwiedzało w sumie to już w dniu co wyszliśmy ze szpitala a potem w każdy weekend ktoś przyjeżdżał
A jak moge zapytać to dawno kupiłaś te premium care ?? bo świetna cena sama bym kupiła
Stary 2017-07-10, 17:34   #4738
Cherry_Muffin
nibyżona

Obecnie jest taka cena w rossmanie
A jak jest różnica miedzy tymi Premium Care a tymi New Baby-Dry?
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-07-10, 17:51   #4739
melliss
Raczkowanie

Cytat:
O ile tu osob ze śląska ani bym nie pomyślała😀 ja mam termin na 3 października to może spotkam kogoś w szpitalu znajoma rodziła na Raciborskiej w Katowicach i też polecała. Wydaje mi się że jak dzidziuś urodzi się zdrowy i nie będzie komplikacji to każdy szpital bedzie ok .

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Mi się wydaje że pampków wystarczy a zawsze w razie czego idzie jak co później dokupić . Myśmy dużo pampersów dostali od gości jak przyszli zobaczyć maluszka chyba przez pół roku nie kupowaliśmy, ale nas dużo osób odwiedzało w sumie to już w dniu co wyszliśmy ze szpitala a potem w każdy weekend ktoś przyjeżdżał
A jak moge zapytać to dawno kupiłaś te premium care ?? bo świetna cena sama bym kupiła
Dokładnie jak wszystko jest dobrze to nawet w taxowce mozna rodzic oczywiscie żartuje.
Cytat:
Meliss jak jest ok to i po cc nie trzymaja dlugo. Ja mialam pierwsza cc 13go rano a wyszlam 15go rano. Druga cc jakos 4dni
A to nie wiedzialam. Myslalam, ze trzymają do ściągnięcia szwów...

-girlanda- gwiazdki
-rożek
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
Stary 2017-07-10, 17:59   #4740
buzn
Rozeznanie

Też właśnie się zastanawiam.jaka jest różnica między zielonymi pampers a tymi premium care zlote?

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości