|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
nibyżona
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2
Aguleekk nie jesteś do niczego
![]() ![]() Lotso mi się wydaje że Ty masz po prostu taki kształt, bo od początku masz taką piłeczkę ![]() A ja chyba nie będę kupowała bezdotykowego bo podobno nie dokładny ![]() A ja właśnie za 30zl kupiłam łuk Oball ![]() ![]()
#4712 |
Zadomowienie
|
Tez mi sie wydaje ze ja po prostu takie brzuchy mam.bo jak mi w poprzedniej ciazy opadl to jak siedzialam to brzuch siedzial na moich udach a tak to nadal normalnie wisi😝😝
Kciuki za wizyty.ja za 2 tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7536598 6]Od koleżanek słyszałam, że termometr lidlowy jest beznadziejny. Ja miałam geratherm i niby dobry, ale z czasem zaczął kiepsko pokazywać. Do tego mocno świeci i nie można wyłączyć sygnału dźwiękowego, więc w nocy średnio. Niedawno kupiliśmy na szybko taki termometr jak w załączniku i jestem mega zadowolona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mam termometr z Lidla i z braku laku może być , ale drugi raz bym nie kupiła. Jest jakiś fajny , ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy . Może później poszukam . Sama żałuję , że kupiłam ten z Lidla, a nie droższy, porządny . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zadomowienie
|
Lotso!
Wglądasz pięknie ;D jakbyś całego arbuza połknęła :P kallina_2014 u nas zaglądali każdemu :P no i czasami byli studenci xD Ja jeszcze nie byłam dzisiaj na dworze, ale właśnie się zbieram młodego od dziadków odebrać ![]() wioliix Zaraz przed L4 przenieśli mnie z Chorzowa do Mysłowic właśnie i chwilę tam pracowałam :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety Dość długo to było jedyne źródło utrzymania mojego brata. Jeździł po całej Polsce różnych supermarketach i kupował to co było aktualnie na super promocji... żadna hurtownia nie dawała mu nigdy takich rabatów żeby towar mógł kupić w super cenie. Kupował nie patrząc na asortyment. Jednego dnia mogły to być skarpetki w super cenię, w innym lampa, firanka, książka...cokolwiek byleby było bardzo tanio. Potem wystawiał na allegro trochę drożej. Takie życie... Choć wbrew pozorom wcale nie łatwy kąsek...bardzo dużo poza domem. Polowanie na okazję, analiza wszystkich ofert i reklam z różnych supermarketów czy dyskontów... W grę wchodzily sklepy na terenie całej Polski, nie tylko lokalne. Zasada kupić tanio sprzedać drożej...handel ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajny ten łuk ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam Arh- Obie córki mają minusów grupę krwi...ale w tamtym roku miałam poronienie zatrzymane i już nie wiadomo jaką grupę krwi miała zaprogramowana fasolka Niemniej zawsze dostałam zastrzyk czy po porodzie czy po poronieniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Rozeznanie
|
A jeśli chodzi o pierwszy poród to rodziłam w wodzie (ogólnie bardzo polecam ) o 24 byłam na IP a 5.10 urodziłam nie miałam nacięcia tylko troche pękłam
![]() Jedynie co to był chyba najcieplejszy dzień w roku i choć to była noc to było upalnie położna otwarła okna i nawet mi wiatrak przyniosła ![]() Mały urodził się 55 cm i 3550 ale z miesiąc chodził w ubrankach w rozmiarze 56 i nawet co niektóre były przy duże. Tak samo jeśli chodzi o pampersy długo używaliśmy 1. Kupowaliśmy zielone i białe pampersy i z nich byliśmy najbardziej zadowoleni w sumie do teraz ich używamy polujemy na promocje w Auchanie i w Tesco czasem w Rossmanie. Dady dostaliśmy kilka razy też wykorzystaliśmy ale moim zdaniem trzeba częściej zmieniać niekiedy przeciekają i czuć zapach moczu. Co do rzeczy do szpitala to jeśli chodzi o mnie to przydały się: *podkłady poporodowe z belli (mi tylko jedna paczka być może dlatego że mi wyciągali reszte łożyska bo się całe nie urodziło i miałam bardzo krótko i nie wielkie krwawienie) *podkłady na łóżko 60x 90 seni *podpaski always na noc *stare bawełniane majtki *wkładki laktacyjne na noc z Aventu jednorazowe *Femaltiker do picia *2 koszule do karmienia + szlafrok *laktator elektryczny miałam Lovi + butelka Tommi tippi + kapturki (nie umiał złapać sutka) *maść maltan * 2 biustonosze do karmienia (kupiłam firmy Ma Ma by alles świetnie się spisały chodze w nich dalej chodź nie karmie) * krem ujędrniający (po porodzie brzuch taki sflapczały ja używam palmersa na zmiane z oliwką). * ręczniki najlepiej w ciemnych kolorach + klapki gumowe +przybory toaletowe + woda+ dokumenty Jeśli chodzi o dzidziusia to szpital zapewniał ubranka kocyki i rożki i pielęgniarki kąpały dzidziusie mi były potrzebne: * pampersy rozmiar 1 (jedna paczka) *krem do pupy ( używamy bebanthen na zmiane z sudocremem) *chusteczki nawilżane (używamy pampers sensitive) * balsamik do ciała (używamy atoperal taki z kangurkiem lepiej sie u nas sprawdza niż emolium) *szczotka do włosów (miał mało włosów to bardziej do masażu)
#4719 |
Wtajemniczenie
|
Upał u nas dzisiaj. Czekam aż Mały wstanie i lecimy na plac zabaw.
#4720 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj kupiłam 2 paczki dwójek 144 szt. za 50 z groszami. I chyba zaluje ze tylko tyle wzięlam, moglam jeszcze wziąc trójek ze 2 paczki... :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Wtajemniczenie
|
Fajne brzuszki Dziewczyny
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2017-07-10 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez dziś okrutnie duszno.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
nibyżona
|
Myślałam że nie dojde
![]() Kate dzieki! Niepotrzebnie się martwilam, wszystko załatwione ![]() Aguleekk no wiem, ale nic nie poradzimy i po prostu trzeba robić wolniej ![]() Tak nowe kosztuje ok 80zl a tu idealny stan ![]()
#4724 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
A ten poród w wodzie to miałyście cały ? Ja mam możliwość siedzieć w wannie , ale do momentu parcia. Ale jak dla mnie to było niewygodne i nic nie dawało. Poza tym później musiałam być podłączona pod ktg.
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=wioliix;75366256] Bardzo się boje że będę miała wcześniaka albo stanie się coś złego bo odczyn Coombsa wyszedł że mamy przeciwciała ( ja mam gr krwi 0- a mąż AB+ po porodzie immunoglobuliny nie dostałam bo syn ma B-) powtarzałam wynik w innym labolatorium a potem robiłam badanie w Krwiodastwie na identyfikacje przeciwciał i wyszły nam anty g to są jakieś nie standardowe. Musze co miesiąc powtarzać to badanie jak rośną(ostatnio jedne zostały na poziomie 32 a drugie z 64 urosły do 128) i musiałam jechać na konsultacje do Rudy Śląskiej do szpitala i będe tam jeździć co 2 tygodnie na dokładne usg i bedą sprawdzac przepływy. Jeśli by się pogorszyły to pobiorą krew z pępowiny i jeżeli dziecko będzie miało anemie to mogą zrobić transfuzje dopłodową . Ale zawsze jest ryzyko że zacznie się poród . Takie transfuzje robi się do 34 tygodnia a później już tylko wywołuje poród i zaraz po nim robi transfuzje wymienną. Niby szpital miałam wybrany ale życie zdecydowało inaczej bo najlepiej będzie jak urodze własnie w Rudzie Śląskiej bo tam mają najlepszą opieke dla wcześniaków i jedyni na śląsku zajmują sie konfliktami serologicznymi.[COLOR="Silver"] Mowisz o szpitalu na Goduli? Tez mozliwe, ze tam bede rodzic. Ciagle sie zastanawiam miedzy tym a Katowicami- ligota. Goslawka polecala ![]() Ja jestem z Katowic ale meza mam z Myslowic z Bończyka ![]() Przypomnij mi na kiedy masz termin? Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zadomowienie
|
Lotso, Migifigi śliczne brzuszki. Jak będę miała więcej wolnego czasu to wstawię swój aktualny. Nadrobiłam Was, ale nie mam siły pisać. Upał jak jasna cholera, a mnie 4 godziny zeszło z załatwianiem spraw urzędowych. Myślałam, że się zapalę. Teraz ledwo żyję.
#4729 |
Rozeznanie
|
Pierwszy poród w Tychach w sumie jestem bardzo zadowolona na początku ktg a potem to już cały czas byłam w ruchu byłam pod prysznicem skakałam na piłce a później to już do wyjścia małego w wodzie i czułam w niej taką ulge może ze względu na upał.
Co do studentów to nawet nie wiem czy byli bo podczas całego porodu była tylko położna a jak mały wychodził to zebrało się tyle ludzi i chodź byłam całkiem goła to było mi to kompletnie obojętne. A Godule polecili mi w krwiodastwie ze względu na konflikt, jak tam byłam na konsultacji to wszyscy mili. O Łubinowej nie słyszalam a na Ligocie to nawet nie wiedziałam że porodówka jest myślałam że tylko szpital dla dzieci😀
#4730 |
Raczkowanie
|
Aaaa ja zapomnialam sie pochwalic
![]() ![]() ![]() Tymczasem chwale sie kupionymi za grosze ubrankami dla mojej nieróżowej córki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Rozeznanie
|
Ja jestem z Sosnowca. Miałam rodzić na Łubinowej w Kce, ale podobno masówka się zrobiła,że potrafi być 10 osób na porodówce. Z Katowic polecają szpital na Racławickiej i Bonifratrów. Ligota to już szpital 3 ryzyka też wypas,dla mnie jednak za daleko. Będę rodzić w 1 w Sosnowcu.
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Zadomowienie
|
Meliss jak jest ok to i po cc nie trzymaja dlugo. Ja mialam pierwsza cc 13go rano a wyszlam 15go rano. Druga cc jakos 4dni
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to nawet kierunki mylę, także nie wsiadam wogóle za kółko. Zresztą poza autem czasem też się zachowuję, jakby mi ktoś mózg wyciągnął. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam u fryzjera i to był chyba wyczyn ponad moje siły, bo po pierwsze ledwo tam dojechałam. Taki był zaduch w autobusie i kobiety wypsikane duszącymi perfumami, że myślałam, że nie wytrzymam. Potem u fryzjera w pewnym momencie zaczełam się gotować pod peleryną aż mi się czarno przed oczami zrobiło. 1,5 h obcinania to jednak nie dla mnie na ten moment. Obciełam włosy z 10 cm na długości, więc będzie spokój na kolejne kilka miesięcy. Poza tym weszłam do lumpa i kupiłam 2 bluzy, sztruksy, pajaca i śliniak za jakieś grosze. W Rossmanie z kolei wziełam dwupak chusteczek nawilżanych z hipp na promocji. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Raczkowanie
|
Ale ten upal daje we znaki. A mialam troche zalatwien w miescie. Syn marudzil bo wiadomo wszędzie czekaj.
Odebralam swojw wyniki cukry wydaja sie ok ale żelazo troche spadlo aczkolwiek i tak w normie. Poradzicie mi wlasnie w sprawie pampersow? Poki co kupilam dwie paczki jedynek po 42 szt te happy z wycieciem na pepek. I kupilam 4 paczki po 80 szt roz 2 pampres premium wlasnie w rosmanie sa w dobrej cenie bo po 37,99 i tak sie zastanawiam czy potrzeba wiecej rozmiaru 2? Czy sie szybko wychodzi na 3? Moze podpowiedza cos mamy maluszkow? Dostalam dzis olejek babydream za grosz ![]() A brzuchatki macie sliczne! Spotkalam znajoma i stwierdzila ze zamiast przytyc to ja schudlam w buzi w ramionach i to mi chyba powedrowalo w brzuszek 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- A ten termometr microlife mam i bez zarzutu dziala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4737 | |
Rozeznanie
|
O ile tu osob ze śląska ani bym nie pomyślała😀 ja mam termin na 3 października to może spotkam kogoś w szpitalu
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() A jak moge zapytać to dawno kupiłaś te premium care ?? bo świetna cena sama bym kupiła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4738 |
nibyżona
|
Obecnie jest taka cena w rossmanie
![]() A jak jest różnica miedzy tymi Premium Care a tymi New Baby-Dry? ![]()
#4739 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
Też właśnie się zastanawiam.jaka jest różnica między zielonymi pampers a tymi premium care zlote?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.