Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-30, 06:43   #4711
pestycyda
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Sam, wszystko fajnie ale jakbym tak zrobiła jak piszesz to Wojtek rozdarły się w 3 sekundy

My w nocy przy każdym karmieniu katarkiem walczyliśmy, najgorzej było teraz. Ten katarek ma ciut za duża końcówkę i czasem nie ściąga tak efektywnie i trzeba parę razy dziecko męczyć.

Chyba się muszę pogodzić ze Wojtek nie śpi dłużej niż 2h w nocy. Wczoraj go uspilam o 21, zgasiłam światło, otulony ciasno, szumiś puszczony a i tak 23 się obudził...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 06:57   #4712
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Calineczka - jeśli masz nawał to musisz odciągnąć.
Zwłaszcza ze napisałaś ze maly zwymiotowało wiec może go przekarmilas .

Ja mam wręcz inna teorie dziewczyny, a mianowicie myśle , ze dzieci się tak rzucają bo maja zbyt pełne brzuszki.
Tak dziś mój Maxiu walna spawa niestrawionym do końca mlekiem i wiem , ze go przekarmilam bo przecież na wszystko jest najlepszy cycek. A właśnie czasami warto zamiast wpychać cycka czymś innym zabawić , uspokoić . Pochodzić pogugac, włączyć suszarkę , szumisia może na trochę dać w otulacz czy położyć na brzuszku.
Ja np.jak nakarmię małego przed kąpielą to potem już po kąpieli go nie karmie. Zawijam go w otulacz i kładę i wychodzę.

Morelle - kciuki dla Was aby antybiotyk pomógł ✊🏻😘

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

A co to za teoria znowu , ze biały szum jest szkodliwy ? 😳
Mam wrażenie ze niedługo tlen będzie szkodził 😏

Też mam take wrażenie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Sam, wszystko fajnie ale jakbym tak zrobiła jak piszesz to Wojtek rozdarły się w 3 sekundy

My w nocy przy każdym karmieniu katarkiem walczyliśmy, najgorzej było teraz. Ten katarek ma ciut za duża końcówkę i czasem nie ściąga tak efektywnie i trzeba parę razy dziecko męczyć.

Chyba się muszę pogodzić ze Wojtek nie śpi dłużej niż 2h w nocy. Wczoraj go uspilam o 21, zgasiłam światło, otulony ciasno, szumiś puszczony a i tak 23 się obudził...

Ty to też masz przekichane.

U nas siku złapane. 2 razy do kubeczka. Czekaliśmy tylko 10 min. Dałam herbatkę i poszło.
Antybiotyk podany. Oczywiście na boku bo w normalnej pozycji było krztuszenie. Ja nie wiem jak to dziecko będzie później jeść
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 07:37   #4713
etusiaaa
Wtajemniczenie

moj dziś zrobił sobie przerwę od spania o li 2.30 do 4 wzbudziła go kupa😕

a mamy nową maść na buzię dziś już troszkę lepiej oby to się już skończyło. nasza waga to 6.5 kg😱

u nas zimno ubieram spodnie body bluzę czapke o kocyk. wieje zimny wiatr ostatnio strasznie

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 07:49   #4714
morelle_
Zakorzenienie

Nieźle My przystopowalysmy z przybieraniem.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 07:59   #4715
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Ja też jem od początku wszystko. Nie powiem że problemów z brzuszkiem nie było, ale dużo mniejsze niż przy Lili, przy której jadłam długi czas tylko gotowaną marchewkę i indyka

Morelle oby antybiotyk jak najszybciej pomógł!

My dzisiaj cały dzień poza domem, nawet byłyśmy z Lu w restauracji. Mąż mnie namówił na wózek, ale to nie dla mnie na ten moment, za dużo płaczu, usypiania na rękach i nieudanych prób odkładania. Oczywiście nie non stop, były i spokojne momenty. Ale nie chce mi się tak męczyć samej, z chustą jest mi łatwiej.

Usypiałam dziś Lu na placu zabaw na huśtawce bocianie gniazdo Super sprawa, normalnie gdybym miała na to miejsce w mieszkaniu zamontowalabym sobie taką

Nie hejtujcie za szumiśka przy głowie, nie był włączony Ale mnie nie przekonują argumenty o szkodliwości białego szumu. Staramy się nie nadużywać go, teraz to i tak już niezbyt na Lu działa, na uspokojenie lepsza jest grzechotka (dzwonki są już tylko do zabawy).
Załącznik 7254431
Ale słodka Lu

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Morelle oby antybiotyk pomógł!

Miałam dzisiaj masakrę z piersiami! W nocy i rano twarde jak skała i bolesne, a młody je w nocy co 2 godziny. Nie wiem co mi się nagle taki nawał zrobił.
W ogóle młody dzisiaj pół dnia przespał, nie wiem czy się martwić czy cieszyć. I ulewa Przed chwilą chlusnął z połowę żołądka godzinę po jedzeniu
Też tak miałam niedawno! Nie wiedziałam o co chodzi ale się nie powtórzyło

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Też mam take wrażenie

Ty to też masz przekichane.

U nas siku złapane. 2 razy do kubeczka. Czekaliśmy tylko 10 min. Dałam herbatkę i poszło.
Antybiotyk podany. Oczywiście na boku bo w normalnej pozycji było krztuszenie. Ja nie wiem jak to dziecko będzie później jeść
Oby antybiotyk pomógł
W końcu jej się wszystko w tym gardełku wykształci i przestanie się krztusić, no i jak usiądzie to też powinno być lepiej. Mój mały też ciągle się krztusi, przy rotawirusach aż nie mógł powietrza złapać

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
moj dziś zrobił sobie przerwę od spania o li 2.30 do 4 wzbudziła go kupa😕

a mamy nową maść na buzię dziś już troszkę lepiej oby to się już skończyło. nasza waga to 6.5 kg😱

u nas zimno ubieram spodnie body bluzę czapke o kocyk. wieje zimny wiatr ostatnio strasznie

Mamy podobną wagę
Kciuki żeby masc pomogla

Stary 2017-09-30, 09:23   #4716
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Sill

Dziękuję

Mialam takie same myśli.

Czemu macie pobierana krew? Przegapilam

U nas karmienie na śpiocha. Pielucha śmierdzi fest. ..

Lekarka dała nam skierowanie na morfologię i mocz ze względu na niewielkie przyrosty wagi.

Ja juz po kolejnej awanturze przy piersi. Grzechotka tym razem nie pomogła, wiec wzięłam ją w chustę i spacerowaliśmy az zasnęła. Potem juz udało mi się ją przystawić zaspaną. Jest 10.20, wiec juz ok. Jak znowu bedzie chciała jeść mogę podać butle.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 09:37   #4717
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Taedio, masz juz spiworek do wózka?
Dziewczyny, taki spiworek nada sie do spacerówki?IMG_1506760646.538102.jpg

Doczytałam, ze ma otwory na pasy wiec powinien pasować do spacerówki

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2017-09-30 o 09:42
Stary 2017-09-30, 09:48   #4718
nulkaa3
Rozeznanie

Kupiłam Emolium na ciemieniuche, będziemy smarować
Mąż wczoraj poszalal i zaprosił mnie do kina, Ada została z teściową. A jaka akcja jak już wracaliśmy... Przed nami jechał samochód, od krawężnika przez środek jezdni. Ogólnie slalom. Wiem zadzwinilismy na 112, że kierowca najprawdopodobniej jest pijany. Przed rondem auto się zatrzymało i po chwili zaczęło cofać na nas. Mamy wgnieciona tablice rejestracyjna i trochę zderzak. Okazało że się kierowca - kobieta miała 1,5 promila alkoholu, bez prawa jazdy, bez żadnych dokumentów. Ja nie wiem co takie osoby sobie myślą wsiadajac za kierownicę...
A teraz siedzę u fryzjera, dzisiaj mamy wesele mojej przyjaciółki, Ada standardowo na noc jedzie do moich rodziców

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 10:20   #4719
taedio
MerDer 4ever

Xzora nie mam jeszcze ogólnie z tym wzorem widze ostatnio bardzo dużo rzeczy

Nulka co za kobieta dobrze, że nic poważnego sie nie stało
Udanej zabawy

Ja mam przerwę w sprzątaniu, młody na mnie zasnął a ze dawno tak nie spał to stwierdziłam, że go nie odłożę
Stary 2017-09-30, 10:29   #4720
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Mąż wczoraj poszalal i zaprosił mnie do kina, Ada została z teściową. A jaka akcja jak już wracaliśmy... Przed nami jechał samochód, od krawężnika przez środek jezdni. Ogólnie slalom. Wiem zadzwinilismy na 112, że kierowca najprawdopodobniej jest pijany. Przed rondem auto się zatrzymało i po chwili zaczęło cofać na nas. Mamy wgnieciona tablice rejestracyjna i trochę zderzak. Okazało że się kierowca - kobieta miała 1,5 promila alkoholu, bez prawa jazdy, bez żadnych dokumentów. Ja nie wiem co takie osoby sobie myślą wsiadajac za kierownicę...
A teraz siedzę u fryzjera, dzisiaj mamy wesele mojej przyjaciółki, Ada standardowo na noc jedzie do moich rodziców

Podejrzewam ze ta kobieta nie myślała w ogóle
Byliście na botoksie?
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 10:31   #4721
taedio
MerDer 4ever

My chcemy iść na botoks

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-30, 11:32   #4722
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny mnie rozłożyło...wstalam lekko chora niestety. Oddalam dzieci.na 3 godziny i zamiast spac to sprzatam, prasuje, gotuje i robię włosy :/ hugo.ostatnio soi na spacerze po 3 h , o.ile w dzień to.długo to w nocy krotko, a w nocy też tak.śpi.

Morelle
Trzymam.kciuki.za.leczeni e Pestki niech juz w końcu będzie dobrze.

Sill
Lu jest piekna!

Etusia
U.nas buzia sama sue naprawia... lekarz nie pozwolił zadnych maści;/ macie sterydowa?

Xzora...
Świetny śpiworek, widzialam go! Myślę że sie nada!

Nulka
Co za baba! Bosz ludzie wyobrazni.nie maja!
Baw sie dobrze!

Sam
Moj się rzuca jak.juz wlasnie poje, odbijam i.odkładam wtedy. Jakby dalej.był głodny to.by krzyczał...

Ide dziś na kolacje do Przyjaciół, mam.nadzieję, ze ich nie pozarażam juz nie dam rady odwołać... każą przyjść

Z włosami działam sama... lekko zaszalałam.z kolorem :/ bo.ja zawsze mialam.swój! Coz ew przefarbuje na ciemny braz!
Potem wrzucę foto...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 11:48   #4723
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, brawo za złapanie moczu. A wybieracie się do gastroenterologa żeby znaleźć przyczynę tych zakrztuszen i wymiotów? Może przejdzie jak wyleczycie nfekcje ?

Etusia, to jest już co nosić

Nulka, masakra! Dobrze że dziecka z Wami nie było. Co to ludzie w głowie mają żeby w takim stanie za kółko siadać!

My posprzątaliśmy mieszkanko. Młodemu odciągane gile co godzinę i lepiej mu się oddycha. Teraz zasnal. Daje mu max 30 minut

Mała, zdrówka czyli jednak Cię nie ominęło... Kuruj się zamiast sprzątać! Czekamy na fote

Stary 2017-09-30, 12:08   #4724
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
My chcemy iść na botoks

My tez chcemy kuzyn z dziewczyna był i mówił ze się nie podobało

Mała czekamy na fotkę
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 12:16   #4725
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny mnie rozłożyło...wstalam lekko chora niestety. Oddalam dzieci.na 3 godziny i zamiast spac to sprzatam, prasuje, gotuje i robię włosy :/ hugo.ostatnio soi na spacerze po 3 h , o.ile w dzień to.długo to w nocy krotko, a w nocy też tak.śpi.

Morelle
Trzymam.kciuki.za.leczeni e Pestki niech juz w końcu będzie dobrze.

Sill
Lu jest piekna!

Etusia
U.nas buzia sama sue naprawia... lekarz nie pozwolił zadnych maści;/ macie sterydowa?

Xzora...
Świetny śpiworek, widzialam go! Myślę że sie nada!

Nulka
Co za baba! Bosz ludzie wyobrazni.nie maja!
Baw sie dobrze!

Sam
Moj się rzuca jak.juz wlasnie poje, odbijam i.odkładam wtedy. Jakby dalej.był głodny to.by krzyczał...

Ide dziś na kolacje do Przyjaciół, mam.nadzieję, ze ich nie pozarażam juz nie dam rady odwołać... każą przyjść

Z włosami działam sama... lekko zaszalałam.z kolorem :/ bo.ja zawsze mialam.swój! Coz ew przefarbuje na ciemny braz!
Potem wrzucę foto...

chyba bez sterydów bo to robione maści z antybiotykiem. dziś już jest o wiele lepiej.
Cytat:
Morelle, brawo za złapanie moczu. A wybieracie się do gastroenterologa żeby znaleźć przyczynę tych zakrztuszen i wymiotów? Może przejdzie jak wyleczycie nfekcje ?

Etusia, to jest już co nosić

Nulka, masakra! Dobrze że dziecka z Wami nie było. Co to ludzie w głowie mają żeby w takim stanie za kółko siadać!

My posprzątaliśmy mieszkanko. Młodemu odciągane gile co godzinę i lepiej mu się oddycha. Teraz zasnal. Daje mu max 30 minut

Mała, zdrówka czyli jednak Cię nie ominęło... Kuruj się zamiast sprzątać! Czekamy na fote

oj jest co nosić. ..

My po spacerze. zaraz drugie danie i jadę z córką po zakupu a tz zostaje z synkiem 😉

Stary 2017-09-30, 12:48   #4726
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Martini to kciuki żebyś ja kupiła i tu nam sie pochwal

Mam chustę, jest piękna
dogadałam się z dziewczyną w poniedziałek chusta do mnie ruszy, więc mogę się już pochwalić https://pl.lennylamb.com/web_page/11032 taka nie ma w niej nic nadzwyczajnego, ale spodobała mi się od razu już jakiś czas temu i jest bardzo w moim stylu. Dzisiaj TŻ zapytał mnie, czy to już ostatnia moja chusta. Dyplomatycznie powiedziałam, że na razie tak

Cytat:
Pestycyda chyba tak.

Sill u Ciebie tak zimno? U mnie było dziś 18stki. Pestka miała tylko body z długim rękawem + spodenki . A w Luxmed była babka ze starszym niemowlakiem i czapka z kurtka, a ja letnia sukienka i gole nogi.
Ja też na boso, krótki rękaw. Mały w bluzie i spodniach, wieczorem w wózku okryłam go kocykiem. A ludzie w puchowych kurtkach. A u nas też słońce i 18 stopni.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Martini - jak masz klub pod nosem i jeszcze taki do którego można przyjść z 4mc maluchem to koniecznie skorzystaj.
Odnośnie motania w aucie to we wtorek udało mi sie tez w mniejszym aucie zamotać.
Challenge accepted!!!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Calineczka - jeśli masz nawał to musisz odciągnąć.
Zwłaszcza ze napisałaś ze maly zwymiotowało wiec może go przekarmilas .

Ja mam wręcz inna teorie dziewczyny, a mianowicie myśle , ze dzieci się tak rzucają bo maja zbyt pełne brzuszki.
Tak dziś mój Maxiu walna spawa niestrawionym do końca mlekiem i wiem , ze go przekarmilam bo przecież na wszystko jest najlepszy cycek. A właśnie czasami warto zamiast wpychać cycka czymś innym zabawić , uspokoić . Pochodzić pogugac, włączyć suszarkę , szumisia może na trochę dać w otulacz czy położyć na brzuszku.
Ja np.jak nakarmię małego przed kąpielą to potem już po kąpieli go nie karmie. Zawijam go w otulacz i kładę i wychodzę.
U nas na pewno wnerw się pojawia, jak tylko kończy się faza tego lekkiego wypływu. Nie oszukujmy się, nie ma butli, która 1:1 będzie naśladować ssanie z piersi, ale ja się cieszę, że J w ogóle chce mieć z piersią do czynienia, nawet, jeśli ma to być tylko chwila.

Cytat:

Same ******** mi się cisną. NIENAWIDZĘ pijanych kierowców!!!

U nas wczoraj po kąpieli histeria. Pierwsza taka, aż się J zapowietrzał. Nie wiem, o co chodziło, ale zadziałała Magia Taty Tata ululał, nakarmił, uśpił. A noc za to ... dawno się tak nie wyspałam. J zasnął koło 21.30 i obudził się o 5.20 Mam takie przebłyski z nocy, że z dwa razy się obudziłam a on leżał koło mnie i gadał do lampy (ostatnio ulubiony obiekt zainteresowania), ale chyba dałam mu smoczka i oboje odpłynęliśmy. Nie jestem nawet tego pewna. O tej 5 to też jak się obudziłam to on nie spał tylko sobie gadał. A ja panika i dawaj karmienie, ale J nie był bardzo głodny. Aż mu gorączkę zmierzyłam ostatecznie wstaliśmy po 9, potem jeszcze chłopaki mieli drzemkę (wiem, igram z losem pisząc to!), a teraz idą na spacer. Ja sobie ufarbowałam włosy i pomalowałam paznokcie, potem idziemy się spotkać ze znajomymi.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 13:27   #4727
pestycyda
Zakorzenienie

Martini, też miałam kupić tą chustę ale zakochałam się nie innej ostatecznie będzie się dobrze motać widzę że noc i dzień jak marzenie! Oby tak dalej

Moje dziecko śpi już z dwie godziny! Takie rzeczy w dzień? Chyba się polubie z szumisiem niestety muszę go obudzić żeby dać debridat ale może na śpiocha zje i pójdzie dalej spać Mama już też po drzemce i szykujemu się na spacerek bo pogoda piękna! Tylko nie wiem jak go ubrać żeby było dobrze bo lekarka pozwoliła spacerować i kazała nie przegrzewać a z drugiej strony katar-.-

Stary 2017-09-30, 13:28   #4728
taedio
MerDer 4ever

Anna myśle, żęto trzeba mieć takie specyficzne poczucie humoru zeby sie podobało :p

Etusia jaka macie maść? My tez mamy na policzki i nie wiem nawet jak długo mam/moge tym smarować :/

Martini fajna chusta! patrzyłam na nią ale padło na cos bardziej kolorowego :p
Mój sie wkręcił w motanie i sam kazał zamówić krótsza chustę dla mnie
Stary 2017-09-30, 14:00   #4729
pestycyda
Zakorzenienie

Taedio, fajnie że TŻ mota. Mój nie chce i chusta raczej za krótka. Jak widzi jak młody się rzuca przy motaniu to mu się odechciewa

Stary 2017-09-30, 14:28   #4730
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Carolles ciekawe ze akurat tak pod wieczor musi byc maniana :/ marze zeby kiedys normalnie odpoczac wieczorem.

Darietta a kojarzysz po jakim czasie Wiki przeszlo?

Taedio dzieki

Dokładnie nie pamietam ale cos ok 2 miesiąca
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 15:05   #4731
xzora
Zakorzenienie

Nulka - niezła akcja z kierowca! Dobrze, ze tylko na wgniecionej tablicy sie skończyło. Udanej zabawy na weselu.
Mała! Współczuje, ze dopadła cie choroba.
Martini - super chusta.

Stary 2017-09-30, 15:21   #4732
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda my mamy 2 chusty teraz pierwsza zamówiłam 4,6 zeby Tz motał generalnie nosił małego w chuście więcej ode mnie Mam nadzieje, że Twój sie przekona

Jestem zła bo ta kamerka z Ali nie chce mi działać ani mój telefon ani Tz jej nie widzi
Stary 2017-09-30, 16:52   #4733
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Jestem zła. Czy Wam.tez każdy mówi co macie robić? Ja odniosłam wrażenie że ludzie mnie odbierają jak jakas gowniare nic nie wiedząca o wychowaniu dziecka. Dzis usłyszałam że to źle że dziecko nic nie pije z butelk, herbatek itpi jest na samym kp, że jak będę miała gorączkę czy trafię do szpitala to dziecko zaglodze bo nie będzie chciało buteli! Nie wydaje mi się.. wrrr

co byś nie robiła i tak znajdą sie ludzie ktorym coś nie bedzie pasować. wiesz co robisz, kp najlepsze!

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Mi tylko tesciowa wciska takie kity, ze musze nauczyc butelki ze Nela jest cwana ze im bedzie starsza tym gorzej mi bedzie bo nawet nigdzie nie wyjde bez niej - wiec jej odpowiadam ze wyjde ale z Nela, nie mam potrzeby jej zostawiac a jak takowa potrzeba zajdzie to bede sie martwic. To samo ze smoczkiem. Nie chce i juz a teściowa jej chce wciskac na sile "bo jak z nia kiedys bede musiala zostac i zacznie plakac to ją smoczek uspokoi" a ja sobie pomyslalam powoli bo akurat Tobie ją zostawie 😜 A wczoraj moja mądra teściowa ubolewała ze mała nie lubi byc noszona na rękach i stwierdziła ze musi ją nauczyć

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Moja mama znowu w drugą stronę- nie noś, nie ucz smoka, karm piersią jak najdłużej 🙈

i słuchaj rad... rozdwoić byś sie musiala!

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
W ciagu dnia bywa roznie - czasem pospi ladnie a czasem bryka caly dzien. Ale po 17 nigdy nie spi

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Ja dostalam juz ochrzan ze malej nie dopajam wodą ani herbatką, ze jak to podpinam dziecko pod odkurzacz (katarek) i ze napewno za mocno dziecko jest posciskane w chuscie

no bo co to za matka co podpina dziecko pod odkurzacz?!?!?

Cytat:
Dzięki - jakie objawy?

My mamy augumentin bo nie zgodziłam sie na szpital. Jutro powtórzę posiew do kubeczka i zaczniemy podawać antybiotyk. 10 dni po 2.5 ml.
racja, szpital na jesień to chyba jeszcze gorsze rozwiązanie. kciuki za szybkie pozbycie sie bakterii z moczu

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Chodziłam na jogę trochę i naprawdę lubię. Tylko te hasła o nogach jak drzewa i powietrzu przepływającym przez wszystkie komórki ciała nie dla mnie Ale chcę się zapisać, bo sama się trochę boję, a mam fajny klub fitness pod nosem. Są też tam fajne zajęcia dla dzieci z mamami, co też mam na oku, ale dziecko musi mieć 4 miesiące. W każdym razie, w listopadzie wróci do mnie moja karta oksystem

Cały czas Ci zapominam odpisać o motaniu w samochodzie! Zainspirowałaś mnie! Muszę spróbować. Samochód mam trochę większy (Corolla Verso), na stojąco się nie zmieszczę, ale jest dużo miejsca.

Ja, podobnie jak dziewczyny, od początku jem wszystko. Pamiętam jak wyszłam ze szpitala i mamy zaoferowały się zrobić nam wałówkę. Od mojej dostaliśmy zupę - woda, gotowana marchew, gotowany ziemniak, gotowany indyk. Bez soli. Od teściowej kotlety curry i muffiny pistacjowe z truskawkami

Ona jest bardzo prosta i tym mnie urzekła. A do tego wczoraj pojawiła się używka na FB i jestem w fazie zgadywania się z dziewczyną!

U nas rzadko jest histeria, taka o nic (w sensie nie o jedzenie, brak kupy etc.) ale jeśli już, to właśnie po południu. Wtedy działa spacer, chusta albo po prostu Magia Mamy. Dzisiaj J spał 15-17.30 w łóżeczku, obudziłam go na jedzenie. Tego jeszcze nie było.

Nie, u mnie tak nie ma. Ale to chyba kwestia tego, że u nas już dawno wyrobiliśmy pewne granice, których inni przekroczyć nie mogą. A do tego asertywność mam dość wysoko w mieszance genowej. Chociaż moja mama próbowała na początku sprzedać mi mądrości, bo jej koleżanki w pracy opowiadały (vide dieta przy kp, karmienie wodą etc.), miałyśmy sporo burzliwych rozmów, ale my z TŻ stoimy przy swoim. Generalnie mam zasadę, że przy pierwszym razie, jak coś słyszę, podejmuję dyskusję, żeby nie było niedomówień, potem już nie reaguję.

Mi się czasem po laktatorze robił siny sutek, ale nie bolało i do następnego karmienia nie było już śladu, więc nie pomogę.

Zgadzam się!

Zdrówka!

Minini bo też zapominam. Kombinezonu nie testowałam, jeszcze nawet nie wyprany. Być może jutro, to zrobię. Nie wiem tylko jaki Ty masz zamiar, ale ja to chcę traktować jako wierzchnią warstwę, więc nawet jeśli guziki są twarde to i tak nie będą bezpośrednio przy skórze.

Mała! przypomnij mi proszę, napiszę Ci kompendium o walce z zastojami, bo teraz muszę wyjść, a ciągle zapominam Ci napisać. Być może któraś z tych rzeczy, które ja praktykowałam Ci pomoże.
mam rozm. 56 i jest taki na już. nie bylo juz 62. wczoraj ubralam pierwszy raz ale do wózka tez jak wierzchnia warstwa.. i rozmiar taki chyba nie starczy na dłużej.. zobaczymy jak z tymi guzikami

Cytat:
My po kąpieli zazwyczaj też gadamy i gugamy dopóki się nie rozpłacze, wtedy idziemy do łóżka i karmimy. Zaczyna mi się rzucać przy piersi, odbijam i do drugiej, znowu się rzuca, odbijam i znowu zmieniam. Cycki miękkie takim sposobem a on jeśli przysypia to bardzo plytko i nie daje się odłożyć. Może jakbym miała tyle mleka żeby go dopchac to by zasnął?

czytalam na blogu hafiji albo mataji że karmienie dziecka tylko mlekiem z tej pierwszej fazy (a u ciebie to tak wygląda jak zmieniasz co chwile piersi) moze konczyc sie problemami brzuszkowymi i pienistymi kupami. masz pokarm wiec spróbuj na jedno karmienie do tej samej piersi dostawiać niech wypije tą bardziej odżywczą cześć mleka.

Cytat:

co za ludzie bezmyślni. dobrze że zareagowaliście szybko i skonczylo sie tylko malymi wgnieceniami.

bawcie sie dobrze na weselu!!

my dziś u rodzicow na dzialce bylismy. piekna pogoda, mlody pospał na powietrzu 3h.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-30, 19:10   #4734
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Ale ty cisza dzisiaj

Ogarnelismy kamerę, połączyliśmy z tabletem

Pojechaliśmy z Tz i małym zatankować i na szybkie zakupy. Tz zatankował i auto odmówiło nam posłuszeństwa wszystkie kontrolki nagle sie zaświeciły, nie dało sie zapalić samochodu, nie działał wgl kluczyk tak jakby bo nie dało sie elektronicznie zamknąć auta. Tz zresetował w końcu akumulator i zadziałało. Po zakupach tez juz normalnie wszystko działało. Ale przez chwile mieliśmy zdziwko i wnerwia bo dopiero co 1200 zł na przegląd poszło. Jak nie urok to sraczka (w tygodniu zepsuło sie auto robocze )
Stary 2017-09-30, 19:35   #4735
pestycyda
Zakorzenienie

Taedio, dobrze że z autem to jednak nic takiego. Teraz auta są tak naszpikowane elektronika że nie wiadomo o co chodzi. Nam się ostatnio nie chciał zamykać bagażnik:p albo kontrolka się zapala od poduszek i znika co chwilę. Ale ja mam Francuza to było do przewidzenia;D

Testuje dZis karmienie po kąpieli. Mały ze śmiercią głodowa w oczach dotrwał do 19.30 ( karmiony był z dwie godziny wcześniej). Kąpiel mu się średnio podobała w związku z tym. Sama pielęgnacja też nie bardzo. Za to nażarl się pod korek, bez szarpania zasnął i dał się odlozyc do łóżeczka. Ciekawe ile pośpiechu bo nadzwyczaj długo w dzień spał. Boję się że się obudzi za 2h i wtedy będzie się szarpał czy cos. 20.30 a ja mam wieczór dla siebie? Niemożliwe chyba... Pewnie zaraz będzie ryk:p

Stary 2017-09-30, 19:56   #4736
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Anna myśle, żęto trzeba mieć takie specyficzne poczucie humoru zeby sie podobało
Etusia jaka macie maść? My tez mamy na policzki i nie wiem nawet jak długo mam/moge tym smarować :/

Martini fajna chusta! patrzyłam na nią ale padło na cos bardziej kolorowegoMój sie wkręcił w motanie i sam kazał zamówić krótsza chustę dla mnie
nasza maść ma w składzie neomecyne wodę salicynowa i reszty nie pamiętam bo to jakaś robiona z recepty. Teraz mamy 10 dni smarować

Stary 2017-09-30, 20:18   #4737
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda jak Twoja choroba? Juz lepiej?
Ja Źle się czuje,.mam nadzieję, ze go nie zarażę

Ide robić transfer!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 20:22   #4738
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda No my tez mamy francuza :p

Mój tez dzisiaj jakos szybko (jak na niego) zasnął. Szkoda tylko, że mąż tez juz śpi nie zostało mi nic innego jak oglądanie epoki lodowcowej
Stary 2017-09-30, 20:24   #4739
calineczka3
Zadomowienie

Pestycyda gratulacje! Obyś miała wieczór dla siebie.
Jakbyśmy mojego po dwoch godzinach od jedzenia wzięli do kąpieli to albo by z niej wyskoczył albo nas zjadł. I pół miasta by go słyszało
Po tym wczorajszym spaniu w dzień w nocy było średnio. Teraz też nie może zasnąć...

calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 20:54   #4740
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, ja już lepiej o wiele. Tak na prawdę jak ja się zaczęłam dobrze czuć to młody się rozłożył:/
Kciuki za transfer

Buahaha, wiedziałam że się obudzi zdążyło mi się oko zamknąć i szumiś wyłączyć a on już się obudził. To dziecko nie potrzebuje snu głębokiego do życia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości