|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Sam, wszystko fajnie ale jakbym tak zrobiła jak piszesz to Wojtek rozdarły się w 3 sekundy
![]() My w nocy przy każdym karmieniu katarkiem walczyliśmy, najgorzej było teraz. Ten katarek ma ciut za duża końcówkę i czasem nie ściąga tak efektywnie i trzeba parę razy dziecko męczyć. Chyba się muszę pogodzić ze Wojtek nie śpi dłużej niż 2h w nocy. Wczoraj go uspilam o 21, zgasiłam światło, otulony ciasno, szumiś puszczony a i tak 23 się obudził... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam take wrażenie Cytat:
U nas siku złapane. 2 razy do kubeczka. Czekaliśmy tylko 10 min. Dałam herbatkę i poszło. Antybiotyk podany. Oczywiście na boku bo w normalnej pozycji było krztuszenie. Ja nie wiem jak to dziecko będzie później jeść ![]()
![]() |
#4713 |
Wtajemniczenie
|
moj dziś zrobił sobie przerwę od spania o li 2.30 do 4 wzbudziła go kupa😕
a mamy nową maść na buzię dziś już troszkę lepiej oby to się już skończyło. nasza waga to 6.5 kg😱 u nas zimno ubieram spodnie body bluzę czapke o kocyk. wieje zimny wiatr ostatnio strasznie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4714 |
Zakorzenienie
|
Nieźle
![]()
#4715 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W końcu jej się wszystko w tym gardełku wykształci i przestanie się krztusić, no i jak usiądzie to też powinno być lepiej. Mój mały też ciągle się krztusi, przy rotawirusach aż nie mógł powietrza złapać Cytat:
![]() Kciuki żeby masc pomogla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarka dała nam skierowanie na morfologię i mocz ze względu na niewielkie przyrosty wagi. Ja juz po kolejnej awanturze przy piersi. Grzechotka tym razem nie pomogła, wiec wzięłam ją w chustę i spacerowaliśmy az zasnęła. Potem juz udało mi się ją przystawić zaspaną. Jest 10.20, wiec juz ok. Jak znowu bedzie chciała jeść mogę podać butle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Taedio, masz juz spiworek do wózka?
![]() Dziewczyny, taki spiworek nada sie do spacerówki?IMG_1506760646.538102.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Doczytałam, ze ma otwory na pasy wiec powinien pasować do spacerówki Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-09-30 o 09:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 |
Rozeznanie
|
Kupiłam Emolium na ciemieniuche, będziemy smarować
![]() Mąż wczoraj poszalal i zaprosił mnie do kina, Ada została z teściową. A jaka akcja jak już wracaliśmy... Przed nami jechał samochód, od krawężnika przez środek jezdni. Ogólnie slalom. Wiem zadzwinilismy na 112, że kierowca najprawdopodobniej jest pijany. Przed rondem auto się zatrzymało i po chwili zaczęło cofać na nas. Mamy wgnieciona tablice rejestracyjna i trochę zderzak. Okazało że się kierowca - kobieta miała 1,5 promila alkoholu, bez prawa jazdy, bez żadnych dokumentów. Ja nie wiem co takie osoby sobie myślą wsiadajac za kierownicę... A teraz siedzę u fryzjera, dzisiaj mamy wesele mojej przyjaciółki, Ada standardowo na noc jedzie do moich rodziców ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
MerDer 4ever
|
Xzora nie mam jeszcze
![]() ![]() Nulka co za kobieta ![]() ![]() Udanej zabawy ![]() Ja mam przerwę w sprzątaniu, młody na mnie zasnął a ze dawno tak nie spał to stwierdziłam, że go nie odłożę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podejrzewam ze ta kobieta nie myślała w ogóle ![]() Byliście na botoksie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Morelle Trzymam.kciuki.za.leczeni e Pestki ![]() Sill Lu jest piekna! Etusia U.nas buzia sama sue naprawia... lekarz nie pozwolił zadnych maści;/ macie sterydowa? Xzora... Świetny śpiworek, widzialam go! Myślę że sie nada! Nulka Co za baba! Bosz ludzie wyobrazni.nie maja! Baw sie dobrze! Sam Moj się rzuca jak.juz wlasnie poje, odbijam i.odkładam wtedy. Jakby dalej.był głodny to.by krzyczał... Ide dziś na kolacje do Przyjaciół, mam.nadzieję, ze ich nie pozarażam ![]() ![]() Z włosami działam sama... lekko zaszalałam.z kolorem :/ bo.ja zawsze mialam.swój! Coz ew przefarbuje na ciemny braz! Potem wrzucę foto... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4723 |
Zakorzenienie
|
Morelle, brawo za złapanie moczu. A wybieracie się do gastroenterologa żeby znaleźć przyczynę tych zakrztuszen i wymiotów? Może przejdzie jak wyleczycie nfekcje ?
Etusia, to jest już co nosić ![]() Nulka, masakra! Dobrze że dziecka z Wami nie było. Co to ludzie w głowie mają żeby w takim stanie za kółko siadać! My posprzątaliśmy mieszkanko. Młodemu odciągane gile co godzinę i lepiej mu się oddycha. Teraz zasnal. Daje mu max 30 minut ![]() Mała, zdrówka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My po spacerze. zaraz drugie danie i jadę z córką po zakupu a tz zostaje z synkiem 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4726 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas wczoraj po kąpieli histeria. Pierwsza taka, aż się J zapowietrzał. Nie wiem, o co chodziło, ale zadziałała Magia Taty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Martini, też miałam kupić tą chustę ale zakochałam się nie innej ostatecznie
![]() ![]() ![]() Moje dziecko śpi już z dwie godziny! Takie rzeczy w dzień? Chyba się polubie z szumisiem ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
MerDer 4ever
|
Anna myśle, żęto trzeba mieć takie specyficzne poczucie humoru zeby sie podobało :p
Etusia jaka macie maść? My tez mamy na policzki i nie wiem nawet jak długo mam/moge tym smarować :/ Martini fajna chusta! ![]() Mój sie wkręcił w motanie i sam kazał zamówić krótsza chustę dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
Taedio, fajnie że TŻ mota. Mój nie chce i chusta raczej za krótka. Jak widzi jak młody się rzuca przy motaniu to mu się odechciewa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Nulka - niezła akcja z kierowca! Dobrze, ze tylko na wgniecionej tablicy sie skończyło. Udanej zabawy na weselu.
Mała! Współczuje, ze dopadła cie choroba. Martini - super chusta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
MerDer 4ever
|
Pestycyda my mamy 2 chusty teraz
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem zła bo ta kamerka z Ali nie chce mi działać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bawcie sie dobrze na weselu!! my dziś u rodzicow na dzialce bylismy. piekna pogoda, mlody pospał na powietrzu 3h.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Ale ty cisza dzisiaj
![]() Ogarnelismy kamerę, połączyliśmy z tabletem ![]() Pojechaliśmy z Tz i małym zatankować i na szybkie zakupy. Tz zatankował i auto odmówiło nam posłuszeństwa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
Taedio, dobrze że z autem to jednak nic takiego. Teraz auta są tak naszpikowane elektronika że nie wiadomo o co chodzi. Nam się ostatnio nie chciał zamykać bagażnik:p albo kontrolka się zapala od poduszek i znika co chwilę. Ale ja mam Francuza to było do przewidzenia;D
Testuje dZis karmienie po kąpieli. Mały ze śmiercią głodowa w oczach dotrwał do 19.30 ( karmiony był z dwie godziny wcześniej). Kąpiel mu się średnio podobała w związku z tym. Sama pielęgnacja też nie bardzo. Za to nażarl się pod korek, bez szarpania zasnął i dał się odlozyc do łóżeczka. Ciekawe ile pośpiechu bo nadzwyczaj długo w dzień spał. Boję się że się obudzi za 2h i wtedy będzie się szarpał czy cos. 20.30 a ja mam wieczór dla siebie? Niemożliwe chyba... Pewnie zaraz będzie ryk:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda jak Twoja choroba? Juz lepiej?
Ja Źle się czuje,.mam nadzieję, ze go nie zarażę ![]() Ide robić transfer! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4738 |
MerDer 4ever
|
Pestycyda No my tez mamy francuza :p
Mój tez dzisiaj jakos szybko (jak na niego) zasnął. Szkoda tylko, że mąż tez juz śpi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
Pestycyda gratulacje! Obyś miała wieczór dla siebie.
Jakbyśmy mojego po dwoch godzinach od jedzenia wzięli do kąpieli to albo by z niej wyskoczył albo nas zjadł. I pół miasta by go słyszało ![]() Po tym wczorajszym spaniu w dzień w nocy było średnio. Teraz też nie może zasnąć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
Mała, ja już lepiej o wiele. Tak na prawdę jak ja się zaczęłam dobrze czuć to młody się rozłożył:/
Kciuki za transfer ![]() Buahaha, wiedziałam że się obudzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.