|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się z nami doczekały :) cz.XIX
Sowilo, pralki to ciężki temat, sama nie wiem na co się zdecydować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nigdy w Zelazowej Woli ![]() ![]() Napisz pozniej jakie wrazenia z Wroclawia. [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;8308809 6]Aż sprawdziłam, masz rację. Wycofali ten kierunek. Szkoda, otarłam się o myśli by iść. No nic, zostanie mi praca społeczna i KPP.[/QUOTE] Kiedy bylam jeszcze nastolatka tez chcialam zostac ratownikiem. Mama wypersfadowala mi ten pomysl z glowy ale miala racje, to zbyt ciezka fizycznie praca dla osoby po tak rozleglej operacji kregoslupa. W pracy na poczcie mialam kolezanke, ktora zostawila jezdzenie w karetce jakis czas po urodzeniu syna. Maz i ona sama juz nie wytrzymywali przynoszenia emocji z pracy do domu a to bardzo rzutowalo na opieke nad dzieckiem. Ja siedze teraz przy biurku w wiekszosci ale plan/marzenie zyciowe wiaze sie z byciem w ciaglym ruchu jednak. Tyle ludzi w Warszawie a ja znalazlam czlowieka, ktory planuje dokladnie to samo co ja ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dostałam od TZ szczoteczkę soniczna.używa któraś z was? Ale cudownie się nią myje zęby
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4715 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zależy mi na paru kwestiach: - żeby pralka była wąska, bo chcę ją wsadzić do szafki o głębokości 50cm, max. 55cm - żeby przy dwóch osobach nie trzeba było czekać pół miesiąca na uzbieranie ciuchów do prania, tak do 5kg myślę wystarczy - żeby radziła sobie z kocim futerkiem ![]() - no i żeby była energo-/wodooszczędna. ![]() Tak wstępnie myślę o tej: https://www.morele.net/pralka-beko-wre-5612-bsw-978300/ ale kurcze nie wiem. ![]()
![]() |
#4717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przemyślcie te 5kg - to bardzo mało. Ja mam 6kg i akurat na lekką kołdrę albo pełen komplet pościeli. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4718 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
jestem kotem
|
Ja też mam beko, podoba mi się za na większości programów mogę zmieniać temperaturę, ma funkcję skrócenia prania i funkcje pupil - właśnie żeby lepiej usuwać w trakcie prania kocie kłaki. Mamy ja już prawie rok i jestem bardzo zadowolona
![]()
#4720 |
Zadomowienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;83097161]Sowilo serio? Ja przy dwóch osobach mam tyle prania, że i 10kg wsadu by się zdało, muszę tygodniowo puszczać minimum 3 pralki, żeby mi się z kosza nie wylewało
![]() Ja mam w domu rodzinnym 8kg i przy 4 osobach jest to dla nas za dużo, jak się podzieli pranie z kosza na kolorystyczne kupki. Dlatego te 5kg wzięłam na podstawie domowego doświadczenia. Wolę nawet co drugi dzień puszczać pranie niż czekać aż mi się kupka "białopodobne bluzki" zrobi na tyle duża, żeby opłacało się ją wrzucić do wielkiej pralki. Z resztą duże pranie - dużo miejsca na suszenie, a tego mieć nie będę, więc colę częściej, a w małych ilościach.
Catch me, if you want. Catch me if you can... x3 08.06.2010 ♥ 08.08.2016 ♥ ??.??.???? Edytowane przez Sowilo Czas edycji: 2018-04-22 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Aska a jakiej firmy masz soniczna szczoteczkę ?
I my tak jak Aska pranie robimy kilka razy w tyg zdarza się często ,że codziennie . normalka dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;83097161]Sowilo serio? Ja przy dwóch osobach mam tyle prania, że i 10kg wsadu by się zdało, muszę tygodniowo puszczać minimum 3 pralki, żeby mi się z kosza nie wylewało
![]() Cytat:
![]() Co tydzień co najmniej trzy prania: czarne ubrania, kolorowe i ręczniki. Osobno ubrania białe i bardzo jasne, osobno skarpety i pościel ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Ty raz na tydzień robisz pranie ? Gothka ?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Ja piorę co dwa dni
![]() ![]() Napiszę na spokojnie później o pralkach. Wrocław jest piękny, tani i ogólnie...polecam! Mamy plan wrócić tu jakoś w sierpniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Konto usunięte
|
Animka, mam Sonicare Philipsa
![]() Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2018-04-22 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobno piorę też skarpetki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Aska też ją mam
![]() ![]() Gothka skarpetki nie piore osobno ,staniki tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Vision a Ty jak się czujesz? Lepiej ? Mojwa jak Noga? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie przy wyborze pralki patrzyłabym na silnik, bo silniki bezszczotkowe (inverter) są bardzo ciche i mniej awaryjne niż klasyczne. Wybrana przez Ciebie Beko ma chyba klasyczny, bo nic nie piszą o silniku. Z takich pralek spełniających wymogi co do głębokości i z silnikiem inverter, znalazłam tylko Samsungi, np coś takiego; https://m.euro.com.pl/pralki/samsung-ww60j4263hw1.bhtml Ewentualnie Beko z inverterem https://mediamarkt.pl/agd/pralka-beko-wtv6633bs Electrolux z inverterem i parą: https://mediamarkt.pl/agd/pralka-electrolux-ewf-1276gdw Tylko mam trochę problem z pralkami Samsunga. Ciężko mi ocenić Eco Bubble. I kogo nie pytam to nie używa tego. Klatka, Ty używasz? Beko w ogóle nie biorę pod uwagę do swojego mieszkania, więc ciężko mi się wypowiedzieć o ich produktach. Ogólnie z pralek polecane są Bosch, Electrolux, LG i Samsung. Każdy producent ma jakąś swoją technologię i inne systemy, ale wszyscy robią pralki bardzo dobrej jakości. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
My mamy pralkę Beko z funkcją Pupil i Protect Baby, ale w życiu jeszcze nie używałam tych programów, a jest już u nas 2 lata.
![]() Największy plus to modyfikacja każdego programu pod względem temperatury i mocy wirowania. W ten sposób można sobie też modyfikować długość prania. Ogólnie nie jest głośna, ale bardzo głośno pobiera wodę, choć nie wiem czy to jest jej problem czy problem naszego kranu. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do modyfikacji programów to nie jest to odpowiednie działanie ![]() Ale ogólnie też nie lubię długich programów i zawsze coś tam zmieniam ![]() Zastanawiam się też nad pralkami z systemem dozowania środka piorącego, bo podobno człowiek nigdy nie dodaje odpowiedniej ilości (zazwyczaj za dużo), co też wpływa na jakość prania. A taki system zawsze pobierze tyle, ile trzeb. Minus jest taki, że to działa tylko na płyny, a ja w płynach nigdy nie prałam i jakoś nie potrafię się do nich przekonać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Konto usunięte
|
Ja mam krótki program, ale niestety tylko na 30 stopni, co jest spoko jeśli chodzi o odświeżenie ciuchów tylko, ale przydałby mi się jakiś krótki z wyższą temp. też, ale widocznie coś w tym jest, że pranie wymaga odpowiedniego czasu dostosowanego do temperatury...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4734 |
ż o n a i d e a l n a
|
A ja własnie piorę głównie na programie bawełna i zmieniam tylko temperaturę, z opcją time perfect trwa nieco ponad godzinę bez względu na wybrana temperature
![]() Mam też program na 30 minut - 40stopni, który można nawet skrócić do 15min ![]()
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
jestem kotem
|
Ja już od jakiegoś czasu piorę tylko w kapsułkach, mega wygoda, nie wróciłabym już do proszku
![]() Moja beko jest też z tym silnikiem inverter, dopóki nie wiruje to praktycznie jej nie słychać ![]()
#4737 |
Zakorzenienie
|
W naszej pralce też mogę zmieniać czas i stopnie ale nie w każdym przy opcji jeans nie mogę skrócić czasu ,ani zmniejszyć stopni. Nie mam opcji z pupilem ,a szkoda. Przydałoby się. Pralka nie ma jeszcze roku więc narazie nie będziemy zmieniać kiedyś o tym pomyśle. Chociaż nasza zazwyczaj dobrze usuwa włosy z ubrań czy koca.
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Konto usunięte
|
Moja jako tako usuwa te kłaki, tylko ja się zastanawiam, czy mi się one gdzieś nie odkładają w bebechach pralki i czy mi ona przez to kiedyś nie kipnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Też nad tym myślałam ,mam jednak nadzieję ,że nie
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.