Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-04, 09:59   #4711
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

a jesli nie chcecie bałaganic na wątku niech pw pójdzie w ruch
jeszcze mam tylko pytanie kostko jak odstawiałas natale od cyca to dałas sztuczne mleko, ??czy 9miesi dziecko juz nie potrzebuje??
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 10:02   #4712
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez agika11 Pokaż wiadomość
hejka
ja dodam coś od siebie na temat niespodziewanej burzy na wątku.
W ubiegłym roku w lutym przestałam pracować i poszłam na L4. Nudząc się w domu, zaczęlam szperać po internecie, szukając dziewczyn oczekuących dzieci w marcu 2006. I śledziłam wiele różnych forum na różnych stronach. Ale w końcu zdecydowałam się pisać na wizażu. Dlaczego? ponieważ wy dziewczyny byłyście najbardziej zgrane i najbardziej sobie życzliwe. Zawsze dodawałyście sobie otuchy. I to mi się bardzo podobało i z takimi osobami chciałam pisać. Wiadomo, że życie każdej z nas toczy się inaczej. Każda ma inne problemy. Ale trudno jest was niestety wspomóc inaczej niż dobrym słowem, radą, podniesieniem na duchu typu "będzie lepiej". Niestety choć czasem naprawdę bym chciała coś dla was zrobić. Ale taka jest właśnie różnica pomiędzy wirtualną przyjaźnią, a przyjaźnią w realu.
Z mojej strony słowa pociechy były zawsze szczere. I czesto bardzo przeżywałam różne sytuacje np. miałam na całym ciele gęsią skórkę jak Alien opisywała akcję z zadławieniem się skórką od chleba Wiki, łezka mi się w oku kręciła jak Płatek opisywał swoje ostatnie przeżycia. ....
Czasem również mi smutno, bo mam wrażenie, że wątek jest bardziej dla mam, które mają więcej problemów z dziećmi. Ale z drugiej strony to rozumiem i staram się postawić w takiej sytuacji.
Nie wiem również, jakie tematy macie na myśli - mówiąc o tematach tabu. WYdaje mi się, że można tu napisać o wszystkim. I wiele dziewczyn z innych wątków podkreślało, że fajnie, że o wszystkim lutowo-marcowe potrafią pisać.
I jeszcze tylko jedna uwaga. Żałuję tylko, że martwiłam się o ciebie Meme (choć pewnie w to nie uwierzysz ). Nie pisałaś dość długo na wątku, czytalaś o tym, że zastanawiamy się co u ciebie, że się martwimy. Ale olałaś nasze prośby,by choć krótko napisać co u ciebie, choćby " u mnie w miarę Ok, ale nie mam ochoty wam o tym piasać" , a widziałyśmy, że podczytywałaś wątek i tym bardziej było mi przykro.
Internet internetem, forum -forum, a życie każda z nas musi przeżyć sama. Choć wydaje mi się, że łatwiej się żyje mając oprócz przyjaciół wokół nas - również na forum.
A jak w życiu - nie wszystkich da się lubić jednakowo. Ale to chyba zaleta jest.
Decyzja, czy pisać, czy nie pozostaje w każdej z nas. Ja tam robię bilans i na razie zostaję
szczerze mówić nie natknęlam się na słowa zasanawiajace się nad "moim stanem" ,ale to tylko dlatego ,że nie co dzień czytałam i nie czytałam wszystkiego. A to ,że się nie odzywałam to na pewno nie po to ,żeby zrobić Wam na złosć i pokazać jako to ja jestem "bee"

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 10:04   #4713
ch_aga
Zadomowienie

Dario -- z tego co wiem, to mleko modyfikowane powinno się podawać do skończenia przez dziecko pierwszego roku. Dopiero potem, jeśli dziecko nie ma alergii, można dawać zwykłe mleko, byle tłuste. A zwykłe to chyba po trzecim roku dopiero.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 10:11   #4714
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Kostko to akurat kotlet sojowy ale mięsko też lubi czasami mu skubnę kurczaka gotowanego lub pieczonego. Właściwie to sama nie wiem co mu nowego dać do jedzenia co dajesz Natalce?
Wiesz, mam ten sam problem. Rano standardowo butla, w poludnie na obiadek cielecinka, ktora sama zrobie z warzywkami albo sloiczek dla odmiany. Czasami tez daje jej ziemniaczki ze szpinakiem z marchewka,wszystko osobno, zeby poznawala smaki. Po poludniu owoce, jablko, gruszka, banan,winogrona, brzoskwinia. Oczywiscie nie wszystko naraz. Banana potrafi juz zjesc calego sama trzymajac w raczce. Od czasu do czasu biszkopta miedzy posilkami, soczki i herbatki. Na wieczor kaszka i tyle. Tez sie zastanawiam co wprowadzic, zeby urozmaicic Natalce posilki i rozszerzyc menu.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 10:11   #4715
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Oj Dario dla takiego malca mleko jest jeszcze bardzo ważne, musisz wprowadzić modyfikowane jak chcesz przestać karmić piersią. Twoja obecnoś nikomu nie przeszkadza każdy jest tu mile widziany, wczoraj wszystkie byłyśmy jakieś podirytowane i chyba dlatego tak nieprzyjemnie sie zrobiło na wątku. Myśle, a raczej mam nadzieje, że to chwilowe .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 10:17   #4716
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dario mleko modyfikowane zaczelam juz wprowadzac duzo wczesniej z racji tego, ze Natalka juz sie wczesniej nie najadala moim mlekiem. A teraz od dwoch dni jest tylko na butli, juz bez cycusia.

Stary 2007-01-04, 10:18   #4717
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
Wiesz, mam ten sam problem. Rano standardowo butla, w poludnie na obiadek cielecinka, ktora sama zrobie z warzywkami albo sloiczek dla odmiany. Czasami tez daje jej ziemniaczki ze szpinakiem z marchewka,wszystko osobno, zeby poznawala smaki. Po poludniu owoce, jablko, gruszka, banan,winogrona, brzoskwinia. Oczywiscie nie wszystko naraz. Banana potrafi juz zjesc calego sama trzymajac w raczce. Od czasu do czasu biszkopta miedzy posilkami, soczki i herbatki. Na wieczor kaszka i tyle. Tez sie zastanawiam co wprowadzic, zeby urozmaicic Natalce posilki i rozszerzyc menu.
To tak jak u nas . Pomiętacie jak styczniówki dawały parówki dla swoich dzieciaczków ? Moja mama jednak mi odradziła, chociaż te cielęce bym mu kupiła na spróbowanie sama nie wiem. Ostatnio po szpitalu nie chce jeść ziemniaków ani marchewki ale za kotleta się brał bardzo dużo pije mleka modyfikowanego, w nocy wypija mi dwie butle. Ja to bym chciała by pomału jadł nasze zupki np. jarzynową czy pomidorową. Raz po szpitalu dałam mu rosołu na spróbowanie i jaki był ryk jak zupka się skończyła. Słoiczkowego rosołu nie lubi . Alien co dawalaś Wiki jak miała 9miesięcy? Dziewczyny co Wy dajecie dziecom nowego do jedzenia?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-04, 10:39   #4718
Alien
Wtajemniczenie

Płatku ja karmiłam Wike mniej wiecej zgodnie z kalendarzem żywienia dzieci, jako 9 miesięczne dziecko sporo juz mogła jeść.

Co zas do zaistniałej sytuacji to Dario jestes tutaj potrzebna

Meme tym razem się mylisz, nie raz dziewczyny zastanawiały się co u ciebie słychać, czego się nie odzywasz, jak się czujesz. Nie czytałaś wiec nie wiesz.

Agiko ??
Ja sie poczułam naprawde głupio. Ten post co ja napisałam, mając coś innego na myśli co wyjasniłam, wytłumaczyłam o co mi chodziło, Joasia zrozumiała i sama podpisała się pod moimi uczuciami, przyznając rację mi i Meme.
Ale za chwile Agika pisze, ze to ja jestem bezduszna i ta niedobra, że uwazam problemy innych za błahostki itp.
W dniu kiedy potrzebowałam pocieszenia i wsparcia, które w danej chwili mogłam dostac tylko tutaj.

Fakt ja lubie byc szczera, jesli uznaje swoją winę potrafię przynać się do tego, jesli uwazam, że ktoś nie ma racji to byc moze dlatego tez oczekuje tego od niego.

No nic, najlepiej zróbmy tak.

ZAMKNIJMY całą tą sprawę i niezdrową sytuację.
Trzymajcie się cieplutko

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 10:40   #4719
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Acha, jeszcze co do jedzenia....Natalka raz zjadla zupke pomidorowa z makaronem, barszcz czerwony z zoltkiem, karpia, bulke drozdzowa, rosol z makaronem. Wlasciwie teraz sie tak zastanawiam, przeciez makaron byl z glutenem i nic jej nie bylo. Wiec chyba nie musze sie obawiac i cudowac z jedzeniem bezglutenowym, no nie?

Alien, skad wzielas kalendarz karmienia dzieci?

Stary 2007-01-04, 10:48   #4720
ch_aga
Zadomowienie

Ja w ciągu dnia oprócz cyca daję jeszcze deserek i obiadek ze słoiczka. Ale dodatkowo jest też chleb z masłem, biszkopt, soczki, no i z naszego talerza co nieco: ziemniaki, makaron, zupa; zależy co tam jemy. Ostatnio wcinał sałatkę jarzynową i nic mu nie było.
Pozdrawiam
Stary 2007-01-04, 10:54   #4721
kasiulka
Zakorzenienie

Ja Oliwce daje do popróbowania wszystkie mozliwe zupy, takie co my jemy, przyprawione normalnie, nawet w wigilie grzybową dostała. Makaron w zupie tez zjada. Na drugie najczesciej to samo czyli mix miesno-warzywny, jakos boje sie jej mieso inne niz gotowane i zmiksowane dawac, zreszta ona nie ma zebow i ciezko byłoby jej pogryźć . No i ziemniaki z masełkiem - uwielbia. Ale w sumie monotonne to nasze jedzenie, tez sie nieraz zastanawiałam co by jej tu zapodac.
Deserki najczesciej ze słoika, czasem kawałek jabłka do łapki, miśkopty i chrupki obowiazkową. Wczoraj mi chciala wyrwac z reki ciastko czekoladowe ale moj chłop patrzył z groźna miną wiec nie dostała. jakbysmy były same to bym jej dała ale nasz terrorysta strasznie pilnuje zeby małej słodyczy nie dawac. Oprócz tego Oliwka zjada kaszki - te do picia z nestle i takie normalne do jedzenia - najczesciej bananową - dodatkowo jej czasem wkruszam biszkopta i polewam jakims owocowym musem.
Parowek, wedlin nie daje, bo sami tez nie jemy, jesli chlebek czy bułeczke to troszke masełkiem posmarowane. No i oczywiscie cyc , Oliwka mleka sztucznego nie ruszy wiec jestem skazana na karmienie piersia , a jest z tym coraz trudniej bo Oliwka po całym łóżku mi zwiewa, a ja ją gonie, dobrze ze mam półmetrowe cycki, zawsze ja wczesniej czy pozniej dopadne

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 11:07   #4722
_dAria86
Rozeznanie

pólmetrowe cycki no ale jaja!!!!!!! a ten mój lewy bez zmian dalej flak zuza nie chce z niego ciągnąc tak jak z prawego, i boje sie że tak mi zostanie moja mam karmiła na jednym moją siostre przez 2lata. i tez jeden miała wiekszy.
zuza nie ma nowosci bo je wszystko, nawet placki ziemniaczane, oczywiscie tylko troche jak zauwazy że ja jem. a parówki cielece to od 27 stycznia be3dzie szamac bo tu nie moge dostac.
Stary 2007-01-04, 11:18   #4723
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
Oliwka mleka sztucznego nie ruszy wiec jestem skazana na karmienie piersia , a jest z tym coraz trudniej bo Oliwka po całym łóżku mi zwiewa, a ja ją gonie, dobrze ze mam półmetrowe cycki, zawsze ja wczesniej czy pozniej dopadne
Tos mnie tym tekstem rozwalila
Mi po karmieniu z cyckow pozostaly tylko zaslepki

Stary 2007-01-04, 11:26   #4724
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
Tos mnie tym tekstem rozwalila
Mi po karmieniu z cyckow pozostaly tylko zaslepki
zaślepki

dziewczyny serio, w konkursie na najdłuższe cycki swiata miałabym spore szanse , powinnam se jakies podpórki do nich sprawic.

Oliwka
Stary 2007-01-04, 11:29   #4725
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Moje cycki to wysuszone rodzynki więc Kasiulko dbaj o te swoje półmetrowe . Mati wyssał z nich co tylko sie dało i kopnął mame w tyłek .
U nas chlebek z masełkiem obowiązkowo, a nawet czasami ugryzie sera ode mnie oczywiście jeszcze flipsy ale to przecież nic pożywnego. Słodkie dam mu czasami, ale rzadko on bardzo lubi surowe owoce, musów i deserków ze słoiczków nie rusza.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-04, 11:44   #4726
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko a jak tam u Was z przeprowadzką? Mama już trochę się uspokoiła?
Stary 2007-01-04, 12:33   #4727
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Jak na razie gołe ściany, kładziemy teraz regipsy, w przyszłym tygodniu pojeździmy za płytkami. Teraz TŻ kończy stawiać kominek no a robotnicy robią regipsy.
Póki co to jest spokój z mamą, zobaczymy jak długo. Przemówiłam jej trochę do rozsądku, mam tylko nadzieję, że znowu jej coś się nie odwidzi, oby, bo mam dość z Nią kłótni i to ciągle o TŻ. A zwłaszcza dlatego, że mamy mieszkać razem w jednym domu, dobrze że mamy osobne mieszkania bo inaczej nie zgodziłabym sie tam wrócić.

Zmykam na spacer, bo jest całkiem przyjemnie.

Stary 2007-01-04, 14:39   #4728
kasiulka
Zakorzenienie

wiecie, moze niepotrzebnie, ale wróce jeszcze do tego co tu zostało wczesniej napisane, bo jakos mnie to meczy i spokoju nie daje. Zastanawiałam sie, zrobiłam rachunek sumienia i naprawde jakos nie bardzo wiem o so chozi z tą całą burzą. Ale ja jestem troche tepa (chyba), może na starosc mózg juz spowalnia i śrubki sie poluzowaly. Piszecie o tematach - tabu - kurde jakos nie zauwazylam zeby jakiekolwiek były, sama chetnie pogadam o wszystkim, bylebym tylko miała cos w danej do powiedzenia (bo np. w temacie sexu nie mam , ale jakbym miala to chetnie pogadam ). A ze rozmawiamy głównie o dzieciakach to chyba naturalne, przeciez zajmowanie sie dziecmi to chyba nasze główne teraz zajecie, u mnie w domu wszystko kreci sie wokół Oliwki. Równiez nie odbieram postów typu moje dziecko zaczyna chodzic, mowi tata i mama i robi papa jako przechwalanie. Wiadomo cieszymy sie, jeszcze rok temu bym nawet nie pomyslała ze taki maly osliniony i pachnacy mlekiem człowieczek moze dawac taka niesamowitą radoche, choć w dupe oczywiscie też. A pocieszanie - no nie wiem, mnie w każdym razie jest lepiej jak mi ktos napisze "nie marw sie bedzie dobrze". I jakos nie odbieram tego jako pisanie na odpieprz - a masz, pocieszylam cie a teraz spadaj i nie nudź bo musz sie troche poprzechwalac. Rany przeciez zadna z nas nie jest taka zakłamana !
Wiem ze nikt mi na odległosc nie pomoze i tak naprawde nikt z nas nie wie czy faktycznie bedzie lepiej, ale ja to odbieram jako taki mały lyczek pozytywnej energii. Sama jestem raczej pesymistka i czarnowidzem i bardzo potrzebuje zeby mi ktos nieustannie tlukł do łba pozytywna mantre "bedzie dobrze bedzie dobrze bedzie dobrze". Wiec mozecie mi tłuc jak tylko macie ochote

I mnie osobiscie wcale sie nie wydaje ze watek jest głównie dla matek narzekających - ja z przyjemnoscia czytam jak np, Agika pisze o swojej pracy (i podziwiam) albo o fajnych imprezach, pysznym jedzonku (bede robic parapetówke to zgapie pare pomysłów), albo o mieszkanku (no tak to mnie ostatnio b. interesowało), kosmetykach i innych duperelach, co nie znaczy ze nie chciałabym tez pogadac na inne, poważniejsze tematy (byle nie polityczne) no i zebysmy sie tylko za łby nie wzieły.

Dobra koncze bredzic bo niedługo wychodze z roboty, zajrze jutro rano, jak mnie do tego czasu nie wyleją za totalne opier**lanie sie sie

Oliwka
Stary 2007-01-04, 14:41   #4729
kasiulka
Zakorzenienie

aha Agiko, mogłabys mi dac jeszcze raz namiar na ta firme od kalendarzy bo nie umiem znaleźć a chciałabym wreszcie zamówic te kalendarze zanim sie rok skonczy. Rossman dał d*** na całej linii

Oliwka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-04, 15:01   #4730
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Kasiulka ja również jestem tępa i nie będe drążyć już tego tematu, moje posty może nie są super ale ja podobnie jak chaga z wypracowań noga

Jeśli chodzi o jedzenie Pati je już prawie wszystko mielone,schabowe,dziś kapuśniak, pomidorową, rosołek,parówki też je (morliny drobiowe). Obiady oczywiście nie zmiksowane tylko wszystko osobno bo inaczej nie ruszy, rano kasza po południu deserek ze słoiczka albo jabłuszko, kolacja kasza no i cycek w nocy. Herbatki i ostatnio troszke soczki no i biszkopty

Jeśli chodzi o podpisywanie zdjęć to mój Tż mówi że jak ktoś będzie chciał wykorzystać nasze zdjęcie to ten podpis w chwile usunie ze zdjęcia i ja dla tego nie podpisuje bo to dużo nie dajeA jeśli chodzi o nasze przerobione zdjęcia to były robione w photoshopie niewiem dokładnie o co chodzi w tym programie ale Tż zaznaczał skąd ma zniknąć kolor i wciskał ( shift ctrl u ) i zaznaczone miejsce robi się czarno białe tak mi to wytłumaczył
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 15:20   #4731
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko to już niedługo na swoim ciesze się że mama w końcu odpuściła może wszystko się dobrze ułoży .Jak Twój mąż wyjedzie za granicę to będziesz jej bardzo potrzebowała wiec lepiej jak jesteście pogodzone .

Kasiulko dobrze gadasz . Ja bym była zadowolona jakbym miała wzorowe dziecko i mimo tego nie czułabym się żle pisząc o tym na wątku. Tutaj nie ma czegoś takiego że większa uwagę poświęca się na wątku tym małym rozrabiakom. Tak mi się wydaje

No to ja jestem po wizycie u mojej doktórki i znowu nie mam dobrych wiadomości infekcja poszła wyżej i Mati ma teraz zapalenie trzeciego migdała . Ta babka jest najlepsza i wiem, że go z tego wyleczymy, dostał znowu kupe leków i w tym oczywiście przeciwalergiczne. Na przyszły rok w sierpniu umówiłam się z nią że Matiego szczepimy a teraz zostajemy tylko przy lekach odporniających, ale ziołowych. No nic mam nadzieje, że nikt nie będzie zły, że znowu się żale.
Stary 2007-01-04, 15:28   #4732
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
aha Agiko, mogłabys mi dac jeszcze raz namiar na ta firme od kalendarzy bo nie umiem znaleźć a chciałabym wreszcie zamówic te kalendarze zanim sie rok skonczy. Rossman dał d*** na całej linii
To jednak nie otrzymaliście tych kalendarzy ? Pewnie zwrócili Wam kasę i myślą że są ok.
Stary 2007-01-04, 15:43   #4733
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- buziak dla Mateuszka Bardzo mi go szkoda, taki malutki a tyle musi cierpieć
Pozdrawiam
Stary 2007-01-04, 15:46   #4734
_dAria86
Rozeznanie

Płatku co ty piszesz?? znowu cos złapało matiego ciekawe dlaczego tak łapie te wszystkie świństwa??a może to przez kontakt z dziecmi na świeta?? ja jestem pewna że zuza bedzie chora jak bedziemy w polsce bo u mnie tyle dzieci że dom jest ,,wylengarnia chorób,,
Stary 2007-01-04, 15:58   #4735
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez _dAria86 Pokaż wiadomość
Płatku co ty piszesz?? znowu cos złapało matiego ciekawe dlaczego tak łapie te wszystkie świństwa??a może to przez kontakt z dziecmi na świeta?? ja jestem pewna że zuza bedzie chora jak bedziemy w polsce bo u mnie tyle dzieci że dom jest ,,wylengarnia chorób,,

Możliwe, że to przez szpital jednak bylismy w zakaźnym i niestety Mati może nosić w sobie jakieś bakterie . Oj ciężko mi ale w końcu jakoś z tego wyjdziemy.

Ch_ago a jak Twój Mateuszek się czuje?
Stary 2007-01-04, 16:03   #4736
ch_aga
Zadomowienie

A dziękuję, już jest dobrze. Antybiotyku już nie daję, tylko ihalacje robię. Jutro idziemy do kontroli i mam nadzieję, że już w płuckach będzie czyściutko.
Pozdrawiam
Stary 2007-01-04, 16:37   #4737
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

A ja jestem pewna, że obydwa Mateuszki już niedługo będą całkowicie zdrowe . Całusków nie przesyłam bo sama jestem zakatarzona, a w dodatku Natalka złapała katar ode mnie i meczy sie biedulka. Ale to tylko tydzień i bedzie po katarze , mam nadzieję.

Stary 2007-01-04, 17:11   #4738
_dAria86
Rozeznanie

koatka widze że jestes oczytana w tematyce dziececej ,, język niemowląt,, zamawiam bo mi wygodniej sie czyta gdy mam ksiązke w reku i sprawniej sie dostosuje do jej tresci(co jest moim postanowieniem noworocznym ) powiedz czy miałas do czynienie z ksiązką,, i ty możesz miec superdziecko,, ?? albo czy któras z was miała. tez chce sie w nią zaopatrzyc.
u nas tez katar trwa 7 dni i to czy sie go ,,leczy,, czy nie , zawsze 7 dni
Stary 2007-01-04, 17:12   #4739
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny przypomiało mi się pytałam doktórkę o danonki i jak najbardziej można naszym szkrabom dawać je do jedzenia, Ch_ago pytałaś o serki też można już podawać .
Stary 2007-01-04, 17:37   #4740
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Nie nie miałam książki Doroty Zawadzkiej, ale zamierzam ją kupić, bo chcę sobie poczytać co ta Pani tam napisała. Jestem ciekawa, a podejrzewam że na pewno za jakieś dwa lata przyda mi się ta książka.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości