Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019r. - cz. 13 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-21, 19:53   #4711
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019r. - cz. 13

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Cześć
Pamiętacie mnie? Co u Was?

Ja w czerwcu poszłam do lekarza na kontrolną wizytę i z kwestią braku ciąży. Wedlug temperatury byłam po owulacji i na usg też tak wyglądało.
Zlecił mi progesteron w 22, 25 i 28 dc. 22dc mam wynik 15.5 ng/ml.
W 3 dc mam zrobić:
hormon anty-Mullerian
Estriadol
FSH
LH
Prolaktyna
TSH.
Poza tym usg piersi, szczepienia itd. Kazał też zrobić HSG i badanie nasienia. No i tu się zdziwiłam jak poszłam do rejestracji i mi powiedzieli, że zabiegów czyli HSG nie robią na towarzystwa ubezpieczeniowe i 500 zł bez znieczulenia, a 1300 ze znieczuleniem. Cena to jedno ale przestraszyło mnie, że jest opcja ze znieczuleniem, więc chyba niezbyt lekka sprawa.

Poza tym byliśmy na mega wakacjach i teraz odliczam do drugiego urlopu we wrześniu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fajnie Cie widzieć sporo badań, mam nadzieję, że znajdziecie szybko przyczynę

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-21, 20:04   #4712
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Robotek9 Pokaż wiadomość
Pamietamy fajnie ze wrocilas do nas, zaciskam kciuki!!

Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Fajnie Cie widzieć sporo badań, mam nadzieję, że znajdziecie szybko przyczynę

Cały czas wierzę, że po prostu nie trafiamy i może tego hsg nie będę musiała robić bo będę w ciąży

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-21, 20:13   #4713
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Cały czas wierzę, że po prostu nie trafiamy i może tego hsg nie będę musiała robić bo będę w ciąży

A może okaże się jakaś banalna przyczyna? Ja jestem na etapie wiary, że może znalazłam przyczynę i zobaczymy...

Stary 2019-07-21, 20:16   #4714
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A może okaże się jakaś banalna przyczyna? Ja jestem na etapie wiary, że może znalazłam przyczynę i zobaczymy...

Oby, tylko dopiero jak zrobię wszystkie badania to mam się pojawić u lekarza ponownie. Muszę pokombinować z tym HSG bo położyć 1300 zł średnio mi się usmiecha.

Stary 2019-07-21, 20:20   #4715
Dosialala
Zadomowienie

Hej Kelpie! Niezła lista badań miejmy nadzieję że obejdzie się bez hsg i nie będziesz musiała rozważać czy ze znieczuleniem czy bez.

A ja chyba pierwszy raz w życiu zaczynam @ baaardzo skąpym brązowym plamieniem.... Wczoraj już widziałam mała lekko brązowa plamkę na wkładce.... Nie uznaje tego za początek cyklu. Jutro pewnie się rozkręci.... Dziwna sprawa. No ale testy białe więc czekam już na tą @ bo mi plany staraniowe popsuje jak dłużej będzie zwlekac z rozkręceniem....

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Dosialala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-21, 20:21   #4716
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Oby, tylko dopiero jak zrobię wszystkie badania to mam się pojawić u lekarza ponownie. Muszę pokombinować z tym HSG bo położyć 1300 zł średnio mi się usmiecha.

Kwota straszna, oby udało się bez tego!

Stary 2019-07-21, 20:24   #4717
standup
Raczkowanie

Hej ja w 20 dc (owu ok 12-13 dc) miałam tsh 0,7 progesteron 18.3 a prolaktyne 26.5... Chyba okej?

standup jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-07-21, 20:46   #4718
Nemmireth_
Zakorzenienie

Kelpie! Podzwon po szpitalach i popytaj. Wiem na 100% że hsg jest też na NFZ, w paru szpitalach w Warszawie są wykonywane. Wiem bo miałam się kiedyś tam umawiać. Nie wiem czy wtedy jest ze znieczuleniem i jak z terminami no ale mimo wszystko warto popytać.

Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Tyle że na NFZ musisz mieć skierowanie (np od giną, rodzinny chyba nie może) a prywatnie go nie musisz mieć.

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-21, 20:47   #4719
izzy_91
Raczkowanie

Kelpie ja miałam hsg dwa razy i za każdym razem bez znieczulenia. Przed pierwszym dali mi ketonal w kroplowce A przed drugim nic. To tylko chwilowy ból, mocniejsze uklucie było u mnie i kilkanaście minut po czułam delikatny ból podbrzusza ale szbyło minął. Obyś nie musiała robić no ale nie taki diabeł straszny. W moim przypadku czasem bóle miesiaczkowe były mocniejsze no i po drugim zaszlam w ciążę.

izzy_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-21, 21:11   #4720
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam jedno w szpitalu a drugie prywatnie 500 zł.
Ale pierwsze wspominam źle. Bo w rzucali mi zastrzyki przeciwbólowe a ja nie dawałam rady z bólu.

Stary 2019-07-21, 21:16   #4721
drocia
Zakorzenienie

Tez uwazam ze czasem @ bardziel boli niz podczas hsg, no chyba ze ma sie nie wiadomo jakie mega zrosty. Ale tego nie przewidzisz. U mnie wyszlo troche zrostow, ale sano usg ginekologiczne jest dla mnie bardziej niekomfortowe niz bylo hsg.

Angel, ja mysle patrzzc na mojego ancymona ze to nie do konca tak troche jest. Ja z mezem nazywam to etapem upartego osla, gdzie chce cos zrobic bez swiadomosci ewentualnych konsekwencji. I tez jest to nie tyle bicie co po trupach do celu - identycznie jak wypatrzy na podlodze zabawke, ale przed nia bedzie pare innych - roztraci, przejdzie wierzchem przez pufe byle w linii prostej do zabawki. Niestety 'nie' nie do konca rozumie, bo jeszcze raczej nie ten etap postrzegania swiata zeby pojac dlaczego nie.

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-21, 22:20   #4722
Angel7891
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Tez uwazam ze czasem @ bardziel boli niz podczas hsg, no chyba ze ma sie nie wiadomo jakie mega zrosty. Ale tego nie przewidzisz. U mnie wyszlo troche zrostow, ale sano usg ginekologiczne jest dla mnie bardziej niekomfortowe niz bylo hsg.

Angel, ja mysle patrzzc na mojego ancymona ze to nie do konca tak troche jest. Ja z mezem nazywam to etapem upartego osla, gdzie chce cos zrobic bez swiadomosci ewentualnych konsekwencji. I tez jest to nie tyle bicie co po trupach do celu - identycznie jak wypatrzy na podlodze zabawke, ale przed nia bedzie pare innych - roztraci, przejdzie wierzchem przez pufe byle w linii prostej do zabawki. Niestety 'nie' nie do konca rozumie, bo jeszcze raczej nie ten etap postrzegania swiata zeby pojac dlaczego nie.

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
Trafne, właśnie chętnie poznam opinie mam, które mają już ten etap za sobą/w trakcie, nabiore trochę dobrych rad jak w końcu uda mi się zdrowo zaciążyć

Angel7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-21, 22:46   #4723
dorotka1066
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

Ja w czerwcu poszłam do lekarza na kontrolną wizytę i z kwestią braku ciąży. Wedlug temperatury byłam po owulacji i na usg też tak wyglądało.
W 3 dc mam zrobić:
hormon anty-Mullerian
Estriadol
FSH
LH
Prolaktyna
TSH.
Poza tym usg piersi, szczepienia itd. Kazał też zrobić HSG i badanie nasienia. No i tu się zdziwiłam jak poszłam do rejestracji i mi powiedzieli, że zabiegów czyli HSG nie robią na towarzystwa ubezpieczeniowe i 500 zł bez znieczulenia, a 1300 ze znieczuleniem. Cena to jedno ale przestraszyło mnie, że jest opcja ze znieczuleniem, więc chyba niezbyt lekka sprawa.

Poza tym byliśmy na mega wakacjach i teraz odliczam do drugiego urlopu we wrześniu

Hej, fajnie że wróciłaś. A hsg może uda się zrobić gdzieś taniej, lub rzeczywiście tak jak Nem pisze, na nfz.
Gdzie byliście na urlopie?

dorotka1066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-21, 23:11   #4724
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
Hej, fajnie że wróciłaś. A hsg może uda się zrobić gdzieś taniej, lub rzeczywiście tak jak Nem pisze, na nfz.
Gdzie byliście na urlopie?

Grecja

Mówicie, że dużo tych badań? Jakoś jak je zobaczyłam to pomyślałam, że się tutaj przewijały i że to norma Jutro idę na progesteron w 28 dc i odbiorę wynik z 25 dc. Natomiast jeżeli chodzi o pobieranie krwi to jak nie powiem że mi się robią siniaki i że mam taką tendencję to z pobrania w środę mam jeszcze ślad w kolorach tęczy. W piątek za to powiedziałam że z prawej nie da rady bo nie mogę jej wyprostować jeszcze to mi tak delikatnie pobrała z lewej, że śladu nie ma. I zawsze mówią żeby długo uciskać, ale to nie ma znaczenia u mnie, wszystko zależy od wkłucia.
Co do hsg to wiadomo, że każdy ma inny próg bólu. Ale mam np porównanie jak moja mama robiła kolonoskopie w z znieczuleniu, a teściowa bez i ta druga mówi, że bardzo złe przeżycie i kolejny raz ze znieczuleniem.

Stary 2019-07-22, 00:08   #4725
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

W 3 dc mam zrobić:
hormon anty-Mullerian
Estriadol
FSH
LH
Prolaktyna
TSH.

Chyba dobry lekarz. Kazał zrobić proga w trzech punktach. No i cala lista badań. HSG popytaj może gdzieś zrobią na nfz tak jak dziewczyny radzą postarasz się o skierowanie i będzie ok. Ale to na koniec zostaw. Za każdym razem jak znikasz to mam nadzieję że wrócisz z nowiną
Cytat:
Napisane przez Angel7891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny uwaga mam przemyślenia. Roczniak, którego znam, moim zdaniem to już jest mały łobuz, który dobrze wie co zrobić, żeby postawić na swoim. Wiadomo, co mu nie pasuje, co ma zakaz to od razu ryk. Rodzice mu ustępują. Jak mu nie ustąpią to zaczyna bić wszystkich, więc w efekcie i tak mu ustępują. Może mnie się wydaje to takie proste bo nie mam dzieci, ale mam wrażenie, że to przecież już nie jest bezmyślne dziecko tylko dobry manipulant i niech beczy ale na swoim nie powinien postawić. Jego mama mi opowiada o jego wyczynach i gryze się w język ale tak mi się ciśnie powiedzieć: babo, pozwoliłaś mu wejść na głowę, on już musi wiedzieć co znaczy nie wolno! Roczek to za mało na jakieś ograniczenia? Bo jak mówię do teściowej, że "jak popłacze i nie dostanie tego co chce to mu się nic nie stanie" to patrzy na mnie złym wzrokiem .

Zasada jest taka - ulegniesz RAZ dziecku to przegrałeś Te małe bestie szybko chwytają. I fakt że nie mając dzieci można snuć teorie a jak już się ma w dodatku jakiś trudny egzemplarz to wykonać trudniej. Bo ulegasz, ponieważ masz dość, jesteś zmęczona, bo wstyd itd Ale masz 100% racji w tym co piszesz. Życze Ci tylko żebyś miała tyle samozaparcia i siły żeby praktykować. Trzeba być konsekwentnym przy dzieciach. Moja jak miała roczek to nawet mnie słuchała. Ale wydaje mi się że rok to za mało żeby dziecko zrozumiało że czegoś nie wolno a tym bardziej DLACZEGO? Wtedy najlepiej odwracać jego uwagę od jego porządania. Teraz Alicja (prawie 2l.) odwracanie uwagi jeszcze skutkuje ale juz wiecej rozumie, mózg pracuje coraz bardziej sprawnie i zaczyna testować co się stanie jeśli np: nie zrobi co mama każe. Np kładzie nogi na stole. Mówię: nie wolno, ściąg te nogi. Po chwili wystawia je powoli spowrotem i patrzy na moją reakcję. Z jednej strony to pocieszające - ma swoje myślenie, nie robi bezmyślnie co inni każą. Z drugiej jednak strony to ja muszę się nakombinować żeby osiągnąć swój cel Często rodzice idą na łatwiznę dają dziecku swobodę dla własnej wygody niestety potem skutkuje to tym że drą na te dzieci japę bo nic innego nie pozostaje Wykanczaja tym siebie i psują dziecko, jeszcze narzekają jakie mają te dzieci niedobre.. Nie ciąża, nie wydanie na świat, nie wyżywienie i zapewnienie bytu a wychowywanie dziecka jest najtrudniejsze i najbardziej wymagające, nierzadko rodzice na tym etapie wymiękają. A prawda jest taka że każde dziecko jest do ogarnięcia tylko potrzeba do tego użyć trochę mózgu, indywidualnego podejścia i konsekwencji.
Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Ann moja Werka od piątku ma jakieś napady płaczu. Drze się tak strasznie jak nigdy wcześniej. Trwa to godzinę, może więcej i w końcu zmęczona przysypia. Masakra
Ale dziś w nocy nastąpił jakiś cud. Poszła spać o 21.20 a wstała uwaga uwaga o 7.45

Oj jeszcze kilka miesięcy temu to przerabiałam. Ala miała wtedy 1,5 roku, miała co jakiś czas akcje i darła się jakby ją co najmniej że skóry obdzierali. Nic nie pomagało. Więc Nem nie przejmuj się, to minie. Czasem wszystko się nawarstwi zęby, skok, jakiś lęk separacyjny i armagedon gotowy.

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-22, 05:10   #4726
Haneczka1122334445
Zadomowienie

Dzień dobry oj nawet bardzo dobry bo właśnie zdałam dyżur i następny mam za 3 tygodnie a jutro testowanko
Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Chyba dobry lekarz. Kazał zrobić proga w trzech punktach. No i cala lista badań. HSG popytaj może gdzieś zrobią na nfz tak jak dziewczyny radzą postarasz się o skierowanie i będzie ok. Ale to na koniec zostaw. Za każdym razem jak znikasz to mam nadzieję że wrócisz z nowiną Zasada jest taka - ulegniesz RAZ dziecku to przegrałeś Te małe bestie szybko chwytają. I fakt że nie mając dzieci można snuć teorie a jak już się ma w dodatku jakiś trudny egzemplarz to wykonać trudniej. Bo ulegasz, ponieważ masz dość, jesteś zmęczona, bo wstyd itd Ale masz 100% racji w tym co piszesz. Życze Ci tylko żebyś miała tyle samozaparcia i siły żeby praktykować. Trzeba być konsekwentnym przy dzieciach. Moja jak miała roczek to nawet mnie słuchała. Ale wydaje mi się że rok to za mało żeby dziecko zrozumiało że czegoś nie wolno a tym bardziej DLACZEGO? Wtedy najlepiej odwracać jego uwagę od jego porządania. Teraz Alicja (prawie 2l.) odwracanie uwagi jeszcze skutkuje ale juz wiecej rozumie, mózg pracuje coraz bardziej sprawnie i zaczyna testować co się stanie jeśli np: nie zrobi co mama każe. Np kładzie nogi na stole. Mówię: nie wolno, ściąg te nogi. Po chwili wystawia je powoli spowrotem i patrzy na moją reakcję. Z jednej strony to pocieszające - ma swoje myślenie, nie robi bezmyślnie co inni każą. Z drugiej jednak strony to ja muszę się nakombinować żeby osiągnąć swój cel Często rodzice idą na łatwiznę dają dziecku swobodę dla własnej wygody niestety potem skutkuje to tym że drą na te dzieci japę bo nic innego nie pozostaje Wykanczaja tym siebie i psują dziecko, jeszcze narzekają jakie mają te dzieci niedobre.. Nie ciąża, nie wydanie na świat, nie wyżywienie i zapewnienie bytu a wychowywanie dziecka jest najtrudniejsze i najbardziej wymagające, nierzadko rodzice na tym etapie wymiękają. A prawda jest taka że każde dziecko jest do ogarnięcia tylko potrzeba do tego użyć trochę mózgu, indywidualnego podejścia i konsekwencji.
Oj jeszcze kilka miesięcy temu to przerabiałam. Ala miała wtedy 1,5 roku, miała co jakiś czas akcje i darła się jakby ją co najmniej że skóry obdzierali. Nic nie pomagało. Więc Nem nie przejmuj się, to minie. Czasem wszystko się nawarstwi zęby, skok, jakiś lęk separacyjny i armagedon gotowy.

Pamiętam jak pisałaś że co trochę Ala płacze i nie wiesz dlaczego. Też jestem zdania że nie wolno pozwalać dzieciom na wszystko no ale narazie ich nie mam. Ciekawe jak mi to wyjdzie w praktyce. Wiem jednak że się da. Kiedyś przyjechała ciocia z wnuczką która miała 1,5 roku. Grzeczniejszego i bardziej słuchanego dziecia do tej pory nie spotkałam. Jak jej się powiedziało że nie można to rozumiała i nie robiła "awantury". Zakochałam się w niej normalnie.
Cytat:
Cześć

W 3 dc mam zrobić:
hormon anty-Mullerian
Estriadol
FSH
LH
Prolaktyna
TSH.

Pamiętamy. Nawet kiedyś Cię tu wywoływałam ale się nie odzywałaś Trafiłaś na fajnego lekarza, trzymam kciuki żeby to wyszła jakaś błachostka i szybko Ci się uda

Stary 2019-07-22, 05:13   #4727
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haneczka1122334445 Pokaż wiadomość
Dzień dobry oj nawet bardzo dobry bo właśnie zdałam dyżur i następny mam za 3 tygodnie

Wypoczywaj na urlopie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-22, 05:19   #4728
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Cześć

W 3 dc mam zrobić:
hormon anty-Mullerian
Estriadol
FSH
LH
Prolaktyna
TSH.

Hej.

Ja miałam robione HyCoSy jeśli choć trochę jest podobne do HSG to przeżyjesz bez znieczulenia. Dla mnie ból trochę większy niż okresowy - ja miałam całkowicie drożne więc nie wiem jak to jest gdy się coś tam dzieje i czy boli bardziej

I też myślę że warto poszukać tego badania na NFZ.

Co do badań bardzo dobrze że tyle ich tyle masz.

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ----------

Cytat:
Dzień dobry oj nawet bardzo dobry bo właśnie zdałam dyżur i następny mam za 3 tygodnie a jutro testowanko Pamiętam jak pisałaś że co trochę Ala płacze i nie wiesz dlaczego. Też jestem zdania że nie wolno pozwalać dzieciom na wszystko no ale narazie ich nie mam. Ciekawe jak mi to wyjdzie w praktyce. Wiem jednak że się da. Kiedyś przyjechała ciocia z wnuczką która miała 1,5 roku. Grzeczniejszego i bardziej słuchanego dziecia do tej pory nie spotkałam. Jak jej się powiedziało że nie można to rozumiała i nie robiła "awantury". Zakochałam się w niej normalnie. Pamiętamy. Nawet kiedyś Cię tu wywoływałam ale się nie odzywałaś Trafiłaś na fajnego lekarza, trzymam kciuki żeby to wyszła jakaś błachostka i szybko Ci się uda

Ojeju jak Ci zazdroszczę takiego długiego urlopu

Odpoczywaj i jutro zdaj relację

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-22, 05:52   #4729
Haneczka1122334445
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Hej.

Ja miałam robione HyCoSy jeśli choć trochę jest podobne do HSG to przeżyjesz bez znieczulenia. Dla mnie ból trochę większy niż okresowy - ja miałam całkowicie drożne więc nie wiem jak to jest gdy się coś tam dzieje i czy boli bardziej

I też myślę że warto poszukać tego badania na NFZ.

Co do badań bardzo dobrze że tyle ich tyle masz.

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ----------

Ojeju jak Ci zazdroszczę takiego długiego urlopu

Odpoczywaj i jutro zdaj relację

Sama nie myślałam że tyle dostanę. Skladałam wniosek o 2 tygodnie a tu w grafiku 3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-22, 06:21   #4730
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Sama nie myślałam że tyle dostanę. Skladałam wniosek o 2 tygodnie a tu w grafiku 3

Jeszcze żeby pozytywny test i w ogóle cudowny urlop

Stary 2019-07-22, 06:23   #4731
Juncia
Zakorzenienie

Scenariusz idealny

Juncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-22, 06:25   #4732
Haneczka1122334445
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze żeby pozytywny test i w ogóle cudowny urlop

To już byłoby spełnienie marzeń dzisiaj 34dc i na @ narazie się nie zanosi. Zawsze 2/3 dni wcześniej bolą mnie cyce a teraz nic. Na dodatek co jakiś czas kłuje mnie brzuch i mam nadzieję że to dobry znak

Stary 2019-07-22, 06:31   #4733
MrsSeductive
Żona

Cytat:
To już byłoby spełnienie marzeń dzisiaj 34dc i na @ narazie się nie zanosi. Zawsze 2/3 dni wcześniej bolą mnie cyce a teraz nic. Na dodatek co jakiś czas kłuje mnie brzuch i mam nadzieję że to dobry znak

Jakie emocje

Stary 2019-07-22, 07:20   #4734
milawo
Wtajemniczenie

Haneczka trzymam mocno kciuki
milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-22, 07:26   #4735
Robotek9
Wtajemniczenie

Haneczka zapowiada sie obiecujaco

Robotek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-22, 07:47   #4736
MrsSeductive
Żona

Robotek a jak u Ciebie? Dziąsła dalej czarwone?

Stary 2019-07-22, 07:48   #4737
LaLoca
Zakorzenienie

Hej moja mała poszła dzisiaj do przedszkola popłakała się biedna żal, że dzieciaki mają wakacje, a ona nie w dodatku przedszkole pracuje w trybie dyżurnym, a więc nie ma jej Pań i jej dzieci tylko zbiórka wszystkich grup :/

Cytat:
Dzień dobry oj nawet bardzo dobry bo właśnie zdałam dyżur i następny mam za 3 tygodnie a jutro testowanko Pamiętam jak pisałaś że co trochę Ala płacze i nie wiesz dlaczego. Też jestem zdania że nie wolno pozwalać dzieciom na wszystko no ale narazie ich nie mam. Ciekawe jak mi to wyjdzie w praktyce. Wiem jednak że się da. Kiedyś przyjechała ciocia z wnuczką która miała 1,5 roku. Grzeczniejszego i bardziej słuchanego dziecia do tej pory nie spotkałam. Jak jej się powiedziało że nie można to rozumiała i nie robiła "awantury". Zakochałam się w niej normalnie. Pamiętamy. Nawet kiedyś Cię tu wywoływałam ale się nie odzywałaś Trafiłaś na fajnego lekarza, trzymam kciuki żeby to wyszła jakaś błachostka i szybko Ci się uda

Zazdrooo urlopu. Ja dopiero od 15 sierpnia zaczynam 2,5 tygodnia.

A jeśli chodzi o tą dziewczynkę to niektóre dzieci po prostu rodzą się bardziej "usłuchliwe" i spokojniejsze. Nie sądzę żeby to tylko przez dyscyplinę. Inne dzieci choćbyś stawała na głowie to nie utemperujesz. Znam różne typy dzieci, bo w rodzinie mamy ich dużo i wiem, że niestety z niektórymi jest bardzo ciężko. Twarde charaktery. Nawet dyscyplina i konsekwencja nie działa, albo potrzeba wielu lat, żeby zobaczyć efekt.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-22, 07:51   #4738
MrsSeductive
Żona

Robotek a jak u Ciebie? Dziąsła dalej zakrwawione?

Stary 2019-07-22, 08:05   #4739
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
Robotek a jak u Ciebie? Dziąsła dalej czarwone?

Zebys wiedziala, i spuchlo mi miejsce po wyrwanej 4 lata temu 8 ale wczorajszy bialy test jakos mnie podlamal i nastawienie negatywne, a do srody tak daleko

Robotek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-22, 08:08   #4740
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez Robotek9 Pokaż wiadomość
Zebys wiedziala, i spuchlo mi miejsce po wyrwanej 4 lata temu 8 ale wczorajszy bialy test jakos mnie podlamal i nastawienie negatywne, a do srody tak daleko

A ja wiem czy daleko? Bliżej niż moja niedziela. Wczoraj było stanowczo za szybko

Kiedy miałaś zastrzyk?

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Ja dalej mam przeczucie że się udało

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości