Klub PP - Pijaczek Pokrzywy - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-13, 20:34   #4711
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy

Jeżeli chodzi o ziółka to ja piję:
*Pokrzywę
*Skrzyp
*Krwawnik
*Rumianek
*Miętę
*czasem dorzucę gdzieś Dziurawiec

Generalnie polecam. Aczkolwiek Dziurawiec smakuje dobrze tylko z czymś, sam w sobie jakoś mi nie pasi (;
Stary 2009-02-13, 21:13   #4712
czekoladka1984000
Raczkowanie

Wczoraj byłam na zakupach w auchanie i na dziale z herbatkami dojrzałam POKRZYWKĘZrobiłam zapasy i na dodatek 1 opakowanie z BELIMA - 30 saszetek kosztowało 1,99zł. Zobaczymy jeżeli będzie smakowała tak samo jak z Herbapolu to nie ma co 1,50 przepłacać

Edytowane przez czekoladka1984000
Czas edycji: 2009-02-13 o 21:14
czekoladka1984000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:17   #4713
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskaj24 Pokaż wiadomość
Pod koniec lutego minią 3 miesiące od kiedy piję pokrzywę więc bede musiała w marcu się z nią pożegnać Ahh szkoda. Zastanawiam się jaką inną "zdrową" heratkę mogłabym pic. Piję zieloną ale jakoś tak mi nie wchodzi łatwo Skrzyp odpada bo biorę belissę. Co byście mi doradziły?

spróbuj zieloną herbatę z liptona o smaku pomarańczy i mandarynki jest zaj....... lub biała herbatę tez z liptona, działają odmładzająco ( zatrzymuja wolne rodniki i nie dopuszczają do powstawania nowych zmarszzczek) tylko parz 5 min i zostaw torebkę na kolejne parzenie ( z drugiego parzenia jest łagodniejsza)
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 21:22   #4714
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
*Pokrzywę
*Skrzyp
*Krwawnik
*Rumianek
*Miętę

Generalnie polecam. Aczkolwiek Dziurawiec smakuje dobrze tylko z czymś, sam w sobie jakoś mi nie pasi (;
A ja nawet polubiłam dziurawiec, chyba do wszystkiego idzie się przyzwyczaić A jak Ci nie smakuje, to podpowiem, że z żurawiną wszystko da się przełknąć. I można go pić tylko od później jesieni do wczesnej wiosny, bo bardzo często powoduje paskudne do usunięcia przebarwienia. Przed chwilą zajrzałam do książki zielarskiej, żeby się upewnić co do moich informacji i wyczytałam, że obecnie jest uważany za niebezpieczny, ale czemu, tego już nie napisali

Powiedz mi, w jakim celu pijesz krwawnik?(tak przy okazji powiem, że jego też nie powinno się pić przy ostrym słońcu)

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 23:54   #4715
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
spróbuj zieloną herbatę z liptona o smaku pomarańczy i mandarynki jest zaj....... lub biała herbatę tez z liptona, działają odmładzająco ( zatrzymuja wolne rodniki i nie dopuszczają do powstawania nowych zmarszzczek) tylko parz 5 min i zostaw torebkę na kolejne parzenie ( z drugiego parzenia jest łagodniejsza)
Lipton to zło. Należy do koncernu, który jest potęgą gospodarczo-chemiczną. I testuje na zwierzętach Lepiej kupić herbatkę lepszej firmy (;

Cytat:
Napisane przez czekoladka1984000 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na zakupach w auchanie i na dziale z herbatkami dojrzałam POKRZYWKĘZrobiłam zapasy i na dodatek 1 opakowanie z BELIMA - 30 saszetek kosztowało 1,99zł. Zobaczymy jeżeli będzie smakowała tak samo jak z Herbapolu to nie ma co 1,50 przepłacać
Kwestia tego ile gram samej pokrzywy w jednej saszetce. Warto na to zwrócić uwagę (; Jeżeli tyle samo to w sumie powinno być dobrze

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Powiedz mi, w jakim celu pijesz krwawnik?(tak przy okazji powiem, że jego też nie powinno się pić przy ostrym słońcu)
Krwawnik piję dla smaku A poza tym podobno ma leczyć małe krwawienia w przewodzie pokarmowym więc piję go też profilaktycznie
Stary 2009-02-14, 10:45   #4716
nanaaaaa87
Zadomowienie

Cytat:
*Pokrzywę
*Skrzyp
*Krwawnik
*Rumianek
*Miętę

dziurawiec oslabia dzialanie tabletek antykoncepcyjnych, to tak ku przestrodze

a ja dzisiaj doznalam szoku ile mam baby hair przy czole wyglada jakbym sobie tak dziwnie grzywke obciela to chyba po tym polaczeniu skrzypokrzywy bo juz jakos 2 tyg tak pije
nanaaaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 11:11   #4717
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez nanaaaaa87 Pokaż wiadomość
dziurawiec oslabia dzialanie tabletek antykoncepcyjnych, to tak ku przestrodze

a ja dzisiaj doznalam szoku ile mam baby hair przy czole wyglada jakbym sobie tak dziwnie grzywke obciela to chyba po tym polaczeniu skrzypokrzywy bo juz jakos 2 tyg tak pije
Ja takowych tabletek nie stosuję więc spokojnie mogę co jakiś czas sobie dziurawieć wypić (;

No ja też mam trochę nowych włosków. Cieszy mnie to Może w końcu mi się grzywka dość znacznie zagęści

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 14:06   #4718
aanika
Zakorzenienie

Pijaczki, przyłączam się do Was
Właśnie piję pierwszą filiżankę pokrzywy. Jej smak mnie nie zadowolił, więc poszłam do lodówki w poszukiwaniu czegoś, co poprawi jej smak. Dolałam dwie łyżeczki soku z malin i smakuje już całkiem znośnie

Moją herbatę kupilam w Tesco za 2,99, jest firmy Malwa - pije ktoś taką?
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 14:28   #4719
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Moją herbatę kupilam w Tesco za 2,99, jest firmy Malwa - pije ktoś taką?
Ja piję Pyszna jest I nie dodaję do niej niczego, bardzo mi pasi jej smak
Stary 2009-02-14, 14:35   #4720
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piję Pyszna jest I nie dodaję do niej niczego, bardzo mi pasi jej smak
A pijesz w filiżance czy w kubku? Na opakowaniu jest napisane, żeby parzyć w filiżance i zastanawiam się czy to będzie robić jakąś różnicę. Ile filiżanek/kubków pijesz dziennie?
Stary 2009-02-14, 14:40   #4721
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
A pijesz w filiżance czy w kubku? Na opakowaniu jest napisane, żeby parzyć w filiżance i zastanawiam się czy to będzie robić jakąś różnicę. Ile filiżanek/kubków pijesz dziennie?
Ja tęż piłam Malwe i jest jak najbadziej ok co do filiżanek/kubków to poprostu tak pewnie orientacyjnie napisali - nie ma znaczenia czy kubek czy szklanka ja pije w kubku i zaparzam 1 dziennie 2 torebki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 15:02   #4722
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja tęż piłam Malwe i jest jak najbadziej ok co do filiżanek/kubków to poprostu tak pewnie orientacyjnie napisali - nie ma znaczenia czy kubek czy szklanka ja pije w kubku i zaparzam 1 dziennie 2 torebki
Hmm, w filiżance w sumie mi wygodniej, bo herbaty jest mniej do wypicia a póki co jeszcze tak bardzo jej nie zasmakowałam. Tylko zastanawiam się, czy jedna saszetka dziennie da jakieś efekty. Może po prostu zrobię tak jak Ty - będę pić 2 torebki na raz w dużym kubku.
Stary 2009-02-14, 15:19   #4723
Julkakulkaa
Rozeznanie

Jak nie smakuje to dolej sobie malinki Na moim opakowaniu jest napisane żeby pić 3-4 dziennie, ale na bóle stawów Ja piję dwie dziennie.
Jak mama usłyszała że pokrzywka dobra i na włoski, i na nerki, i na stawy, i na przemianę materii, i że kosztuje tylko 1,69zł to... dzisiaj w szafce mamy 3 pełne opakowania Dwie pokrzywopijaczki w rodzinie
Mam trochę głupie pytanie: czy pokrzywa może mieć coś wspólnego z powstaniem opryszczki ??? Nie miałam jej parę lat, a tu nagle po tygodniu pokrzywy mi wyskoczyła Mam nadzieję że to przypadek
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 15:34   #4724
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Jak nie smakuje to dolej sobie malinki Na moim opakowaniu jest napisane żeby pić 3-4 dziennie, ale na bóle stawów Ja piję dwie dziennie.
Jak mama usłyszała że pokrzywka dobra i na włoski, i na nerki, i na stawy, i na przemianę materii, i że kosztuje tylko 1,69zł to... dzisiaj w szafce mamy 3 pełne opakowania Dwie pokrzywopijaczki w rodzinie
Mam trochę głupie pytanie: czy pokrzywa może mieć coś wspólnego z powstaniem opryszczki ??? Nie miałam jej parę lat, a tu nagle po tygodniu pokrzywy mi wyskoczyła Mam nadzieję że to przypadek
Ja mam zawsze zajady od pokrzywy, to jest spowodowane tym, że pokrzywa wypłukuje witaminy z grupy b z organizmu. Nie wiem czy od tego może też powstać opryszczka Albo może po prostu organizm się oczyszcza i dlatego wywalił opryszczkę na wierzch. Ale to tylko takie moje niepewne hipotezy

Stary 2009-02-14, 15:47   #4725
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, w filiżance w sumie mi wygodniej, bo herbaty jest mniej do wypicia a póki co jeszcze tak bardzo jej nie zasmakowałam. Tylko zastanawiam się, czy jedna saszetka dziennie da jakieś efekty. Może po prostu zrobię tak jak Ty - będę pić 2 torebki na raz w dużym kubku.
No myśle ze 1 torebka to mało, większość dziewczyn pije po 2

Cytat:
Raczej przypadek opryszczka jest spowodowana wirusem, który potem towarzyszy przez całe życie, wiec raczej nie ma nic wspólnego z oczyszczaniem się organizmu
Stary 2009-02-14, 15:52   #4726
aanika
Zakorzenienie

W takim razie od jutra piję dwie torebki w jednym kubku i dalej dolewam soku z malin. Myślałam też o miodzie, ale nie znalazłam w lodówce
Wiecie co, chyba czuję działanie moczopędne. 15 minut po wypiciu poszłam już do łazienki, minęło 1,5 godziny, a ja znowu czuję potrzebę
Stary 2009-02-14, 16:46   #4727
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

ja początkowo piłam po jednym kubeczku pokrzywy przez tydzień bo nie mogła mi bardzo przejść przez gardło ale teraz ok kilku dni już się przyzwyczaiłam i pije 2 kubeczki, jeszcze nie mam przyszczy może z dwa ale to na skórze głowy, co do opryszczki to mogłą Ci wyjść gdy masz osłabiony organizm lub brakuje Ci witamin więc jak pokrzywa wypłukuje witaminki to możliwe że to sie skumulowało i Ci się pojawiła
Stary 2009-02-14, 19:37   #4728
Adziullenna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja początkowo piłam po jednym kubeczku pokrzywy przez tydzień bo nie mogła mi bardzo przejść przez gardło ale teraz ok kilku dni już się przyzwyczaiłam i pije 2 kubeczki
mMnie na poczatku tez nie smakowalo, ale po pierwszej, czy drugiej porcji posmakowala mi. A teraz się tak wkręciłam, że piję pokrzywę cały czas-zamiast zwykłej herbaty ok 2l dziennie i dotego dokładam skrzyp polny

Piję jakiś miesiąc lub więcej i szczerze to nie widzę jakiś oszałamiających efektów.
Adziullenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 20:36   #4729
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja tak samo jak większość z Was parzę pokrzywę z 2 torebek. Ma wtedy pełniejszy smak

A teraz parzę sobie pokrzywkę z miodem- natoralne sposoby na pozbycie się bólu gardła rządzą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 20:38   #4730
Magdzia94
Zakorzenienie

W sumei to ja nawet nie spojrzałam ile gram tak na prawdę w mojej herbacie jest pokrzywy. Lecę na dół sprawdzic.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 21:20   #4731
Julkakulkaa
Rozeznanie

Viki, Jylli, Słoneczko - dziękuję za odpowiedź Wywnioskowałam, że pijąc pokrzywę jesteśmy bardziej podatne na opryszczkę Oczywiście te już zarażone wybranki

Aanika - jeśli pokrzywka naprawdę Ci nie smakuje, to... znam świetny sposób... spróbuj drożdży Miłość do pokrzywki gwarantowana

Tak w ogóle z okazji Dnia Zakochanych życzę wszystkim Pijaczkom dużo buziaków i przytulaków

Edytowane przez Julkakulkaa
Czas edycji: 2009-02-14 o 21:22
Stary 2009-02-14, 21:23   #4732
Magdzia94
Zakorzenienie

od kąd pije pokrzywkę opryszczkę miałam 2/3 razy więc mi si ena pewno zwiększyła podatnosc.

Stary 2009-02-14, 21:35   #4733
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Aanika - jeśli pokrzywka naprawdę Ci nie smakuje, to... znam świetny sposób... spróbuj drożdży Miłość do pokrzywki gwarantowana
Oj, wolę nie próbować, bo jestem na prawdę wybredna co do smaków i mało co mi smakuje Jutro próbuję zaparzyć z dwóch torebek, może będzie miała wyraźniejszy smak i dodam miodu, bo podobno gdzieś jest. Ta z jednej prawie nie miała smaku.
Stary 2009-02-14, 21:40   #4734
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Wiecie co, jak teraz tak myślę, to ja też miałam opryszczkę podczas picia pokrzywy... Nawet parę razy. Ale nie była tak ludożercza jak zajady, które miałam cały czas mimo picia siemienia lnianego i brania kompleksu witamin b.

Myślałam, że wrócę do pokrzywy w marcu, ale za jakiś tydzień zaczynam brać Izotek i nie wiem, czy nie spowodowałoby to jeszcze paskudniejszych zajadów niż wcześniej

Stary 2009-02-14, 21:43   #4735
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, wolę nie próbować, bo jestem na prawdę wybredna co do smaków i mało co mi smakuje Jutro próbuję zaparzyć z dwóch torebek, może będzie miała wyraźniejszy smak i dodam miodu, bo podobno gdzieś jest. Ta z jednej prawie nie miała smaku.
a słodziłas ją? Ja słodze jedną łyżeczkę i jest spoko, jak posłodziłam 2 to była niedobra.

Stary 2009-02-14, 21:50   #4736
e_myszka
Zakorzenienie

Oj dziewcyzny, myślałam,że mnie to ominie. Piję już chyba ok 2 tygodnie no i zaczęło się. Mały wysyp na buźce, mam nadzieję,że szybko minie. Nie lubię smaku pokrzywy wiec parzę ją razem z miętą którą uwielbiam. Chyba ie traci wtedy żadnych właściwości, hm ?
Stary 2009-02-14, 21:55   #4737
siokoladka
Zakorzenienie

GG do siokoladka

Cytat:
Lipton to zło. Należy do koncernu, który jest potęgą gospodarczo-chemiczną. I testuje na zwierzętach Lepiej kupić herbatkę lepszej firmy (;
O kurczeee dobrze wiedziec zakaże kupowania ich produktów w domu

[quote=aanika;10977497

Moją herbatę kupilam w Tesco za 2,99, jest firmy Malwa - pije ktoś taką? [/quote]

A ja Popijam

Cytat:
Ja pije raz- dwa razy dziennie w takim wielkim 400ml kubku

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Wiecie co, jak teraz tak myślę, to ja też miałam opryszczkę podczas picia pokrzywy... Nawet parę razy. Ale nie była tak ludożercza jak zajady, które miałam cały czas mimo picia siemienia lnianego i brania kompleksu witamin b.

Myślałam, że wrócę do pokrzywy w marcu, ale za jakiś tydzień zaczynam brać Izotek i nie wiem, czy nie spowodowałoby to jeszcze paskudniejszych zajadów niż wcześniej
Ja podczas picia pokrzywy miałam opryszczke dwa razy Ale ostatnio była jakas dziwna Obudziłam sie rano z wargą al'e Mike Tyson nasmarowałam Heviranem i poszłam do apteki kupic mix tabletek drożdzowych i witaminy B. Wziełam 6 tabletek 2 przed południem dwie po obiedzie i dwie po kolacji i tak wkręcam sobie że to chyba wpływ tych tabletek ale opryszczka znikneła mi już dnia następnego 3 dnia miałam już tylko mały strupek
siokoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 21:55   #4738
Julkakulkaa
Rozeznanie

Oj dziewczyny, ta opryszczka... Myślę, że ma spory związek z pokrzywą. Teraz wychodzi że wielu pijaczkom się pokazała. A mi to naprawdę taka duża jak teraz to chyba z 5 lat temu Akurat na Walentynki
Radzę nie pić zimnej pokrzywy - jak dla mnie jest bleee
Stary 2009-02-14, 23:36   #4739
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

kurcze mi w ogóle pokrzywa nie podchodzi ale pije zimna z 1 łyżaczką cukru, piję ją na wdechu na raz i w sumie długo nie czuje tego specyficznego zapachu, we wtorek minie 2 tyg jak piję i w sumie tylko 2 syfki mi wyskoczyły i to we włosach więc nie jest źle

a co do zielonej herbaty to jest wiele innych firm niż lipton teraz aktualnie mam z BIO-ACTIVE o smaku maliny i jest całkiem niezła, poza tym uwielbiam zieloną herbatę i nie wyobrażam sobie życia bez niej
Stary 2009-02-15, 09:35   #4740
Chatul
ma zielone pojęcie

Każdy ma swoje preferencje co do picia pokrzywy (;
Ja za chwilę idę sobie zaparzyć kolejną miodopokrzywkę, na moje gardło Zdrówko!

Tak swoją drogą to robiłam sobie wczoraj szampon mydlniczno-rzewieniowy i dodałam też trochę pokrzywy. Liczę, że trochę mi to zmniejszy przetłuszczanie włosów U kogoś pokrzywa stosowana zewnętrznie sprawdziła się w tej roli?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości