![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bourjois Healthy Mix czy 10h Sleep Effect?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Raczkowanie
|
O, dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
10h Sleep Effect trzeba przypudrować dość szybko zaczyna się świecić przynajmniej u mnie ,ma słabe krycie, ale ma więcej zalet niż wad , ma jasne naturalne odcienie, nie podrażnia naczynek, nie wysusza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Konto usunięte
|
A ja powiem co innego: 10HS dłużej mi się trzyma na twarzy, ładniej "rozświetla" i lepiej stapia ze skórą. Po przypudrowaniu dłużej też zachowuje świeżość. Ale to są subiektywne odczucia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Przyczajenie
|
Kosmetyki Bourjois są bardzo dobre, nie uczulają. Jedyny podkład jakiego nie wyrzuciłam po jednym użyciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3757008 3]A ja powiem co innego: 10HS dłużej mi się trzyma na twarzy, ładniej "rozświetla" i lepiej stapia ze skórą. Po przypudrowaniu dłużej też zachowuje świeżość. Ale to są subiektywne odczucia.[/QUOTE]
Ja używałam 10 hs parę lat temu, teraz wykańczam pudełko healthy mix (odcień mi niezbyt pasuje) i mam podobne wrażenie. Oczywiście możliwe, ze moja skóra się tak zmieniła przez kilka lat, ale po 10 hs twarz była rozświetlona, ale w taki zdrowy sposób. Wyglądało to bardzo naturalnie. Ogólnie faktycznie nadawał bardzo zdrowy, promienny wygląd cerze, i był taki nawilżający, jak krem, niestety nie mogłam dobrać odcienia... Później postanowiłam wypróbować Healthy mix, ale byłam mniej zadowolona, bardzo ciemnieje mi na twarzy i podkreśla pory. Wcale nie matuje. Ogólnie wolę inne rodzaje podkładów, lubię Bourjois, ale ich podkłady są dla mnie za ciężkie i za bardzo kremowe.
#4717 |
Zadomowienie
|
Dot.: kosmetyki Bourjois
Proszę o radę.
![]() Kupiłam róż na tej aukcji - http://allegro.pl/bourjois-roz-wypie...745543602.html . Przyszedł. I dopiero zastanowiłam się, czy aby na pewno jest orydżynal. Co mnie zastanowiło - trochę twarde włosie pędzelka i to, że po potarciu różu palcem, łatwo zostaje na opuszku. Pamiętam, że obiły mi się o oczy opinie w necie, że jest bardzo twardy i trudno nabrać na pędzel... ![]() Potrafi któraś z was stwierdzić, czy wszystko ok?
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
Tak właśnie czytałam - że są twarde. Mój z kolei z łatwością nabiera się na pędzel i w miarę łatwo się obsypuje. W sensie, jak potrę pędzelkiem, w rowkach szybko zbiera się ukruszony pyłek.
![]() Dzięki za odpowiedzi, czuję się uspokojona. ![]()
#4721 |
Zadomowienie
|
Czy możecie mi doradzić z kolorami?
![]() Kupiłam w Rossmannie 2 produkty: podkład w żelu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...oundation.html w kolorze 52 Vanila i kompakt https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kompakcie.html w kolorze 52 Vanile. Zastanawiam się, czy nie wymienić na jaśniejsze, w domu po otwarciu kompakt wydaje mi się za ciemny, nie macałam go, podstawiłam obok transparentny puder z Miss Sporty i ten w kolorze 001 jest dużo jaśniejszy. Do żelu przyłożyłam Rimmel Match perfection 100 ivory i Bourjois Mineral Matte 81 tendre ivory - czyli najjaśniejsze z serii i w słoiczkach wydają się być wszystkie takie same. Macie jakieś doświadczenia z tymi kosmetykami z linków? Jak się zachowują na twarzy te kolory? Ja mam raczej jasną cerę, więc chyba powinnam celować w najjaśniejsze odcienie, ale na testerach były wg mnie aż za jasne... Help! ![]()
![]() |
#4722 |
Zadomowienie
|
Ja miałam co prawa najjaśniejszy HMs 51, ale jeśli RMP ivory był dla Ciebie dobry to pewnie Twoje 51 też będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Zgadza się nabyłam 37 jest boski ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówiłam o OPI, ani perfumach renomowanych marek, tylko konkretnie o bourjois, które na tych ceratach może i są oryginalne, ale na pewno z epoki lodowcowej, co znacznie obniża ich wartość. Sprzedawcy po prostu nabijają klienta w butelkę sprzedając produkty z przekroczonym o kilka lat terminem ważności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2012-11-22 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Crazy turtle lady
|
Mi się tez wydaje że na all często są stare róże, w ogóle dziwa mnie aukcje gdzie nie ma real foto.
Zastanawia mnie czy te róże z all też mają różany zapach ? Miałam 3 róże, teraz został mi jeden i mimo że mam go ponad 2 lata dalej ma intensywny zapach (który uwielbiam,a dla innych jest duszący) . Ma ktoś porównanie? ![]() Czuprynko, gdzieś w otchłaniach tego wątku pewna wizażanka (nie pamiętam nicka;/) pisała że B. bywa podrabiany, nie pamiętam co konkretnie ale w google można znaleźć różne "kfiatki" http://podrobkowowielkie.pinger.pl/m/47757 http://podrobkowowielkie.pinger.pl/m/59094 Zauważyłam jeszcze 2 rzeczy mianowicie ,że niektóre róże na all mają pod napisem Bourjois napis: Depuis 1863 - żaden z moich róży tego nie miał, na stronie B. również go nie ma. Druga sprawa, niektóre mają po drugie stronie napisane Blush/blusher a na innych aukcjach : Blush/blusher kursywą. Te 2 róznice mi się rzuciły w oczy - nie twierdze, że są to podróbki - ale to takie moje "zauważenia" ![]()
Edytowane przez Ishikawa Czas edycji: 2012-11-22 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zadomowienie
|
Co do zapachu - mój z allegro ma zapach różany (jednak średnio mi się podoba). Zdjęć nie mogę na razie wrzucić.
W Rossmanie widziałam dziś w jednym różu tę małą karteczkę ze środka, na której wyjaśnione jest, do czego róż służy - miała kolor brązowy. Mój miał białą karteczkę. Ale to może być mały szczegół pomiędzy konkretnymi partiami produktu. W sumie nie wiem, co z nim zrobić. Odcień (33) średnio mi podszedł - dziś kupiłam róż z Loreala nr 140 i jest cudowny. ![]() ![]() Co do napisu "Depuis 1863" - widziałam taki napis dziś w Rossmanie na odcieniu 85.
#4728 |
Zadomowienie
|
Mój z Rossmanna wyprodukowany w tym roku też ma ten napis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posiadam dwa odcienie 34 stara wersja i 37 nowa wersja, obie kupione w stacjonarnych drogeriach Niestety na jednym mam w połowie zdartą etykietę więc nie pomogę, ale na nowszej wersji blush /bluscher jest napisane kursywą , na starszej normalną czcionką.Jeśli chodzi o zapach obydwa pachną tak samo , tyle że 34 mniej intensywnie.37 ma pod napisem Bourjois napis: Depuis 1863 ,a 34 to wersja limitowana więc na wieczku ma wazon z kwiatami, myslę że jest dość wiekowy, ale nie uczula , ładnie pachnie, dobrze współpracuje. Acha i jeszcze jedno nowa wersja ma zamknięcie na magnes , a stara "na guziczek który robi klik" Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2012-11-22 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Crazy turtle lady
|
Prędzej bym pomyślała,że to staroć niż podróbka Iamxshi- ale jak wyprodukowany w tym roku to gdzie tam do staroć.
Ciekawe swoją drogą co na Bourjois, ale nie wiem czy by odpisali - miałybyśmy jasność ![]() A co do zapachu róż...dzisiaj kupiłam błyszczyk różany Pat&Rub - to dopiero "daje" różą ![]() ![]() ![]() Ja tam nie chciałam nikogo stresować że ma podróbkę,tylko wiecie,trzeba męczyć tych z allegro żeby podali kody,daty i zdjęcia - malować się czymś niewiadomego sortu to żadna przyjemność i może zaszkodzić. Ja swoje kupowałam w Douglasie i Rossie i wszystkie 3 mam takie same,dlatego zauważyłam te różnice ![]() Zresztą teraz jest - 40% na kolorówkę w Rossmanie, jakby ktoś chciał róż ![]()
Edytowane przez Ishikawa Czas edycji: 2012-11-22 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chcę dać bourjois szansę na rehabilitacje w mych oczodołach ![]() się witam się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Dymku ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, ja jednak będę się upierać przy tym, że B. nie jest podrabiany- to po prostu jest nieopłacalne dla "podróbkarzy". Firma jest za tania i tyle, a niskie ceny spowodowane są moim zdaniem wiekowością produktów, tudzież hurtowym sprowadzaniem i sprzedażą internetową, która w każdym niemal przypadku jest tańsza (np. ceny perfum) ![]() Skorzystałam na promocji w rossie i zanabylam dwa moje ukochane burżujkowe podkłady- FP na teraz i HM klasyk na lato ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Crazy turtle lady
|
Widziałam dzisiaj ulotkę z Douglasa z pomysłami na prezenty świąteczne - za 49 zł jest zestaw róż+tusz do rzęs jakiś nowy .
Z róży były 3 do wybory (na bank 95, pozostałych dwóch nie pamiętam). Kończy mi się tusz.....obadam pozostałe 2 kolory jakie są do wybory i kto wie ![]() Dimti ![]() ![]() Ja mam 2 błyszczyki ( 48 i 46) na które polujesz, został mi już jeden 46 ,roż ze srebrnymi drobinkami. Lubie te błyszczyki..ale 8 h ? Zapomnij ![]() Na jakie kolory polujesz?
#4734 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli masz kartę Superpharm, to zestaw z różem nr 03 kosztuje 39,99zł, pozostałe 49,99zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Crazy turtle lady
|
[1=e8568007f733d5544c729bc 90367d4fe20d6da38_65540b4 a0b460;37798013]róże mają numery: 95, 16, 03.
jeśli masz kartę Superpharm, to zestaw z różem nr 03 kosztuje 39,99zł, pozostałe 49,99zł ![]() Nie mam kurcze tej karty...ale jak dobrze kumam , to te zestawy są i w Supher i Dougim ? Idę googlac ich swatche :P
#4736 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w rossmanach róże są ze starej serii , chciałam zakupić mój najulubieńszy 34 ale zaniechałam ![]() Edit : dziś w innym rosie były róże z nowej serii Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2012-11-26 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() z podrabianiem się zgodzę, za tania i nie ma na nią aż takiego szały jak np na revlon colostay żeby poszło to w ilość szybko. Cytat:
![]() ![]() Podobają mi się dokładnie błyszczole bourjois gloss effet 3d max 8h: w rossie zakochałam się w nr 15 rose yummy, pozniej w 16 prune cos tam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Buszując na rossmannowskiej promocji zauważyłam nowy, sypki puder Bourjois, a raczej jego testery ( ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.