|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Ale mamy dzisiaj sliczna pogode, wlasnie skonczylismy pozadki w ogrodku, nawet troche skorzystalam i wystawilam buzie do slonka.
Kupilam w polskim sklepie twarozek, wiec bedzie na kolacje ze smietanka mniam...poza tym mam lody prawdziwie smietankowe wiec moge was zaprosic na nie posypiemy sobie truskawkami i jagodami, hmmm ostaly sie jeszcze chrupki serowe, i mam jeszcze frytki, te mozemy posypac serem zoltym i keczupkiem polac. Normalnie mam schize na punkcie jedzenia, i tak codziennie. A pomyslec ze jeszcze niedawno mialam takie nudnosci ze nie moglam lodowki otworzyc bo mialam torsje. ![]() Ale wczoraj na usg widzialam ze Amelce smakuja wody plodowe, wiec co mi tam.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
a wiecie jak ja jestem walnięta?
![]() cały dzień męczę się z bólem głowy, mimo Waszych rad kawy nie piłam bo mnie od niej odrzucało, ale w końcu nie wytrzymałam i o 19.30 (najwyżej teraz nie usnę) wypiłam małą rozpuszczalną i kurde przeszło a smakowała jak nigdy a ja się glupia cąły dzień męczyłam!!! teraz jak coś to pierwsze co to będzie kawka (oczywiście słaba żeby nie zaszkodzić).
#4713 |
Zadomowienie
|
My kompletnie nie mamy pomysłu na imie dla dziewuszki, tym bardziej odpuscilismy sobie szukanie, po ostatnim USG (13,5tc) kiedy doktor oznajmił nam ze to chłopak... juz sie tak przyzwyczaiłam do tej mysli, ze jesli sie okaze to jednak dziewuszka to cięzko będzie sie przestawic. Ale rozmawiałam ostatnio z kolezanką i powiedziała mi, że je siostrze nasz doktor tez tak wczesnie powiedział że będa mieli chłopaka, no i sprawdziło się - chłopaczek jak malowanie.
#4714 |
Zadomowienie
|
Wiktorynka, dzięki za info o śmietanie
![]() ![]() Iwa, chyba się w tej ciąży niesamowicie empatyczna zrobiłam, bo tak mnie dziś głowa rwie, że hej... mężuś właśnie mi kawkę robi ![]() ![]() heheh, Jagna, widzę , że mamy podobne gusta kulinarne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4715 |
Zadomowienie
|
Ojoj znów mam sporo do nadrobienia
![]() ![]() Jutro narobie zaległości dziś jakoś nie mam siły, podobnie jak dla Iwy głowa cały dzień mi bolała, marzę teraz o wygodnym łóżeczku. Ja jeszcze nie wiem czy w moim brzuszku mieszka chłopiec czy dziewczynka (14 tc.) i nawet nie mamy wybranego imienia, jest kilka które podobają się nam, ale na żadne jeszcze nie zdecydowaliśmy się. Teraz kiedy zaczął się II trymestr czuję, że mam więcej energii, w ciągu trzech dni prawie całe mieszkanko posprzątałam ![]()
#4716 |
Zakorzenienie
|
Nabuko oby Ci przeszło.
ja to się już czasami na siebie złoszczę, jak nie wymioty i nudności to bóle głowy jak nie głowa to krzyże, jak nie krzyże to brzuch (chociaż ten odpukać ostatnio nie boli tylko jak coś to delikatnie kłuje), jak nie brzuch to piersi. nie trawię siebie takiej rozmemłanej...na dodatek dalszy brak ochoty na jakiekolwiek igraszki z mężem ![]() oj mam nadzieję, że niedługo wszystkie dolegliwości odejdą w siną dal (nadzieja matką głupich) ![]()
#4717 |
Zadomowienie
|
haha wiesz u mnie z gustami kulinarnymi to tak sobie--ja poprostu wpieprzam wszystko co widze!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Bunny to może przyjedziesz do mnie odgruzować moje po remoncie
![]() dzisiaj przez to głowę to kompletnie nic nie zrobiłam, a w pt najpóźniej musimy wrócić do siebie bo moi rodzice wracają z urlopu...
#4719 |
Zadomowienie
|
Iwa mam tyle energii, że chętnie wyręczę Cię z odgruzowywania
![]()
#4720 |
Zakorzenienie
|
ja to bym całe dnie leżała i leżała i nic nie robiła. gotowanie obiadów to dla mnie nawet katorga. jej oby się to niedługo skończyło bo ja to normalnie wulkan energii jestem hmmm albo byłam
![]()
#4721 |
Rozeznanie
|
Mi sie tez nic nie chce,codziennie wieczorkiem planuje sobie ze rano zaczne sprzatac,ale jak tylko otworze oczy to juz wiem ze nic mi sie nie chce..... ehhh ale jutro musze musze chocby nie wiem co!!!
![]()
#4722 |
Zadomowienie
|
Ehhh.... ja na na początku ciąży nic nie robiłam, ze względu na bóle brzucha itp. bałam się, że wysiłek źle wypłynie na ciążę, cały czas leżałam, na zwolnieniu jestem od 7 tc. ale teraz mam powrót energii (choć wolę sprzątać niż gotować)
![]()
#4723 |
Rozeznanie
|
JA skolei ostnio mam lenia na calego ,ani gotowania ani sprzatania,wole w zamian na spacerki z psem wychodzic takie dluuuuuuuugie spacerki.Ale im blizej weekendu to sie mobilizuje bo tz wraca z delegacji izawsze cos dobrego mu ugotuje i ladnie sprzatne
![]()
#4724 |
Zadomowienie
|
A ja mam czas i chęci na sprzątanie i na spacery, codziennie robię rundkę po osiedlu
![]() A u mnie odwrotnie im bliżej weekendu tym bardziej nie chce mi się nic robić łapie wtedy lenia i Mąż robi wszystko za mnie ![]()
#4725 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() No i ja dziś zeżarłam frytki z Maca i kupiłam lody śmietankowe Algida i ... mam w lodówce twarożek ![]() ![]() ![]() Oj jak ja bym chciała sobie tak przyjść czasem po pracy i poleżeć plackiem na kanapie... a tu wiecznie jakieś projekty do zrobienia i codziennie do 23.00 siedzę przy laptopie i ,,rzeźbię"... no ale już od lipca sobie odpuszczę tą dodatkową pracę ![]()
![]() |
#4726 |
Zadomowienie
|
A mnie dzisiaj nie boli głowa, nie piecze zgaga... za to maz podzielił sie ze mną kaszlem i katarem ...
![]() Od początku ciązy czuję sie dosłownie jak jakis cherlak ... sama siebie przez to nie lubię ![]() ...a jeszcze do tego wszystkiego, od czasu szpitala mam zabronione połowe rzeczy, tak ze wyglada na to ze powinnam sie polożyc i czekac na wrzesien, a świat niech sobie żyje i płynie... Nie wolno mi wyciągac rąk do góry - bo łozysko może się odkleic - i jak tu na przykład posprzątac łazienkę??? Nie wolno mi dzwigac - jak mam zrobic zakupy? Zazwyczaj ze sklepu z warzywami wynosiłam ok 3kg - chyba sobie taki wózek towarowy sprawię ... Nie wolno mi siedziec za długo przed komputerem - wiec i praca odpada ... Nie wolno mi podróżowac ... Nie wolno mi.... I tak jest super ![]() ... spacerowac mi wolno ... byle wolno ![]()
![]() Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-04-23 o 20:38 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Witajcie wrześniowe i październikowe Mamusie
![]() Dołączam do Was dość późno, ale mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko ![]() Nie pisałam wcześniej, choć wiedziałam, że takie wątek jest. Na początku nie chciałam zapeszyć i czekałam aż ciąża będzie większa i nic nikomu nie mówiłam (oprócz męża i moich rodziców). Potem dopadły mnie potworne całodobowe mdłości, które odebrały mi chęć do normalnego funkcjonowania, odrzuciło mnie od komputera i w ogóle nie wchodziłam na wizaż. Teraz ujawniam się wszystkim a że wiosna nadeszła a brzuszek urósł, pokazuje moje szczęście wszystkim dookoła. Termin mam na 23 września, teraz początek 19 tygodnia. W domu mam już 2,5-letnią córeczkę, która nie pozwala mi do końca spokojnie delektować się ciążą ![]() Cieszę się widząc duże brzuszki, bo myślałam, ze tylko ja mam ogromny ![]() w pierwszej ciązy taki brzuch miałam jakiś miesiąc poźniej niż teraz. Dzisiaj zaryzykowałam i umyłam okna, bo maj się zbliża i wstyd, ze takie były brudne. TŻ był zły jak wrócił z pracy i się dowiedział. Podobno chciał umyć w sobotę, ale jak wolałam załatwić to sama. Wiadomo ![]() Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno. Będę się odzywała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zadomowienie
|
Wiktorynko - masz dar pisania świetnych postów!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anah - witamy serdecznie! Czuj się na naszym wątku jak w domu ! ![]()
#4729 |
Zadomowienie
|
Mi w sumie można sprzątać, ale ze względu na pojawiające sie w tamtym tygodniu skurcze lekarz zabronił mi przemęczać się, i jak czuję że za moment mogę być zmęczona zostawiam porządki i kładę się na kanapę odpoczywam do końca dnia.
Anah witaj na wątku ![]()
#4730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciesze sie bardzo, że moje posty wywołują usmiech na czyjeś buzi, o to chodzi! ![]() Anah- Witaj! ![]()
![]() |
#4731 |
Rozeznanie
|
Anah Witam Serdecznie Na Naszym Watku
![]()
#4732 | ||
Rozeznanie
|
Kurka dziewczyny ale sie rozpisalyscie od wczoraj.
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witamy serdecznie nowa mamusie. Zagladaj do nas czesto
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię
![]() Izzi ja taki twarożek jak Ty sobie robisz to jadłam bodajże przedwczoraj. smakował hmmm pycha, ale od tamtego czasu na nic onkretnego nie mam już smaka i zachcianki i jem byle cokolwiek jeść, ale to tylko dlatego żeby mnie nie ssało w żołądku. jak rodzice przyjadą to pierwsze co to mamę do pomidorówki zaciągnę !! o tak to bym teraz zjadła, ale tylko taką jak mamuśka robi ![]() o i może jeszcze sałatkę jarzynową jej roboty. ha coś mi się wydaje, że z mojego powodu babcia szybko zapomni co to znaczy opcja all inclusive na wczasach ![]()
#4734 |
Zadomowienie
|
Kurcze a ja jako takich zachcianek nie mam
![]()
#4735 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() No wlasne co do zachcianek ja tez ich nie mam tz od czassu do czasu mam chc=ec na kwasne i slone a tak to nie ,ani serki,ani frytki nic a nic no dzis wypilam ponad litr mleka-tyle z moich zachcianek.jem normalnie ![]()
#4736 |
Zadomowienie
|
czasami najdzie mnie ochota na coś słodkiego, czasami słonego, ale takie napady (a nawet gorsze) miałam i przed ciążą, więc stwierdzam, że na razie zachcianek brak
![]()
#4737 |
Rozeznanie
|
ide nyny bo juz mi sie oczka kleja
![]() ![]() ![]()
#4738 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj drążę temat kofeiny...
Zawartość kofeiny w produktach spożywczych: Przykładowo, szklanka (250 ml) parzonej kawy zawiera ok. 200 mg kofeiny, szklanka kawy rozpuszczalnej o połowę mniej, tj. ok. 100 mg. Ta sama objętość kawy bezkofeinowej zawiera tylko 5 mg kofeiny, tyle samo co szklanka kakao. Kofeinę spożywamy również w herbacie. Szklanka parzonej herbaty zawiera ok. 100 mg kofeiny. Tabliczka mlecznej czekolady (100 g) to ok. 20 mg kofeiny. Puszka Coca-coli zawiera o 15 mg kofeiny więcej niż puszka Pepsi-coli (odpowiednio 35 i 20 mg). Przyznam ze sie nieco zdziwiłam ...
#4739 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za serdeczne powitanie. Trzeba iść spać
![]() Przypomniałam sobie, dzisiaj pierwszy raz poczułam jak Maleństwo ma czkawkę a tak w ogóle, to ruchy czuję od ponad 2 tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
Mamuśki wstawać nie lenić się
![]() Ja już od 6 godziny nie śpie bo cały czas jestem myślami przy dzisiajszym USG. Co do imion to chłopiec będzie miał na imię Szymon a dziewczynka Hania ![]() Witaj Anah ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.